Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOlenka79
    • CommentTimeSep 23rd 2012
     permalink
    Olenkaka, powodzenia!:cheer: Już niedługo maluch będzie po drugiej stronie brzuszka! :bigsmile:
    A ja witam się niedzielnie. Wczoraj rano mój M. po raz pierwszy poczuł kopniaczka naszego dziecięcia :jumping:
    Wczoraj zrobiliśmy też pierwsze podejście do wyboru wózka... Oj, nie jest to ławe! :fierce: Najpierw kilka godzin spędziliśmy w 2 sklepach, a potem cały wieczór w domu w necie szukając opinii i filmików... Muszę zajrzeć na wątek wózkowy :tooth:
    --
  1.  permalink
    Jakoś nie mogę się od Was oderwac dobrze mi tu:)
    Oleńka powodzenia teraz to juz powinno szybko pójść ja w I ciąży jak odeszły mi wody miałam nieprzygotowaną szyjką wogóle do porodu ale po6 godz juz tuliłam córeczkę:)
    Dziewczynki znam ten ból jak jest ciezko pod koniec wszytsko boli wszystko denerwuje i się ma wszystkiego dość,ale pocieszjacie się,że to już lada chwila i bedziecie tulić Wasze maleństwa a potem bedziecie marudzić,że jesteście nie wyspane,zmęczone i boli kroczę lub blizna po CC:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Łooo a myślałam, że będzie spokojna niedziela:wink:
    Olenkaka trzymam kciuki za szybką akcję!!:peace:

Malisiek: Oprócz tego w nocy podczas twardnień straszny ból rozchodził mi się na dole pleców i ćmiło podbrzusze.

O właśnie, miałam Was zapytać.. Twardnień jako takich nie czuję, ale już 3 razy miałam taki pulsujący ból w dole pleców jakby w kręgosłupie i promieniujący do góry. Trwało to może z pół minuty i przechodziło samo, a później czułam takie ćmienie w podbrzuszu jak na okres.
    Czy to mogą być te skurcze od krzyża? To się liczy jako przepowiadające? Nie wiem czy to w ogóle są skurcze, bo się nie znam:shamed:
  2.  permalink
    Malisiek no właśnie jakby było z zaskoczenia to by się czlowiek może tak nie zdążył stresować - a ja się pakuję jak na tygodniowe wakacje :-) - bo wypuszczą nas w przyszłą sobotę bagaż podręczny na jutro, bagaż dla malucha i dla mnie na kolejne dni :-) staram się uspokajać, że tam mają 40 porodów dziennie, więc trening mają dobry
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
    • CommentTimeSep 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Olenkaka trzymam i ja kciukasy!!!!

Milasiek łączę się z Tobą w bólu bo dobrze wiem co czujesz :cry: ...ja nie wiem jak ja wytrwam do końca :cry: ...no ale staram się nie narzekać i być dzielna...ale to takie trudneeee :cry:

Zyczę Wam miłej niedzieli moje miłe Panie :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    kapelusznick - w jakim będziesz szpitalu że już wiesz że będziecie tydzień?
    --
  3.  permalink
    Acia20 ja w Moskwie mieszkam :-) i standardowa procedura tu jest taka że min 3 dni po porodzie naturalnym, 5 dni po cc wypuszczają
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Olenkaka ja też kciuki zaciskam za Ciebie:)
    a WAm kobietki przyjemnej niedzieli...u mnie nawet słonko świeci, ale zimniasto...
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Uu, to trochę tam poleżysz. Ja się właśnie martwię, bo chce zostać w szpitalu jak najkrócej się da, ale mieszkam w UK i na szczęście tu długo nie trzymają.
    --
  4.  permalink
    Malisiek - slyszalam od znajomej, która mieszka w Irlandii, że rano urodzila a wieczorem ją wypisali - następnego dnia wybrała się na spacer z dzieciem :-) mnie taki dlugi pobyt też nie za bardzo się podoba, bo ja na sam widok szpitala czuję się chora. Z drugiej strony tutejsze koleżanki mówią, że to wygoda bo jak wychodzisz do domu to już się jako tako czujesz i jest pomoc przy maluszku
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Ja mieszkam w IE i tutaj to samo...po sn 1 max 2 dni a po cc 5 dni :bigsmile: ..mam nadzieję że ja będę miała cc i już mnie martwi ten długi pobyt w szpitalu bo ja również na samą myśl czuję się chora :wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    wiecie jak jest wszystko ok z mama i maluchem to i u nas w Polsce nie trzymają długo...ja rodziłam w ICZMP w Łodzi i po cc wyszłam w 4 dobie życia malucha (wyjęli mała w piątek o 11.30, a w poniedziałek o 13 już byłam w domu), a te po sn wychodziły w drugiej dobie..

Treść doklejona: 23.09.12 10:20
    kapelusznick: ja w Moskwie mieszkam :-)

kurcze kochana zazdroszczę trochę, zawsze chciałam mieszkać w Moskwie albo Petersburgu:)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Tak by mi pasowało najbardziej, urodzić rano, a wieczorem być już u siebie w domu :)) No ale okaże się, jak to będzie ;>
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    no to mamy jesień ...

a ja mam pytanie: bardzo, ale to przeokropnie bardzo swedzą mnie rozstępy jakie mi sie porobiły koło pępka, smaruje je tym co mam, na chwile pomaga zimny okład, ale ledwo wytrzymuje macie może jakieś sposoby na to ? bo dziś w nocy to normalnie się poryczłam z bezsilności ... :cry:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
  5.  permalink
    KasiaTasia
    okłady z rumianku działają łagodząco na skórę
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny a ja wczoraj przed urodzinami mojego chrześniaka poszłam do Deichmana w celu kupienia sobie buty śniegowce bo takie mi się podobają i wiecie co jak mierzyłam rozm.41 to te buty zatrzymały mi się na palcach przed piętą bo mam tak popuchnięte nogi.Chciałam też kupić jakiś duży płaszcz w Zarze ale w żaden się nie zmieściłam a jak już znalazłam coś dla siebie to cena też była piękna 395 zł.Normalnie się rozbeczałam od tego wszystkiego.Jak tak dalej pójdzie to będzie chodziła w męża butach i w jego kurtce albo mogę zapomnieć o jakimkolwiek wyjściu z domu.
    Aha dla chrześniaka kupiłam Teczkę 4 latka do przedszkola i plastikowy duży samochód.Dziecko było bardzo zadowolone z tych prezentów.
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Kapelusznick, to powiedz jaka pogoda w Moskwie, bo mój M. akurat dziś po południu tam leci w delegację... W necie podają 12 st i deszcz :sad:
    Anula85, a może spróbuj zlicytować jakiś płaszczyk na allegro?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    kapelusznick: KasiaTasiaokłady z rumianku działają łagodząco na skórę
    będę próbować, dziekuje

Anula85 nie ma co płakać, tylko garderobę męża przejrzeć, ja teraz właśnie tak zrobiłam :devil: i oprócz sweterków i krutki przymierzam się do spodni jeszcze :wink: może niezbyt modnie ale za to niebiańsko wygodnie :wink:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Anula ja własnie zamówiłam sobie u mojego M ( bo handluje miedzy innymi odzieza BHP) gruby meski zimowy polar :) i w nim zamierzam obskoczyc grudzien i pewnie styczen nim brzuch spadnie :) w ogóle jak macie gdzies koło siebie odziez BHP to polecam kurtki polary bluzy tej samej jakosci co firmowe w sklepach sportowych a o niebo tansze :) my sie juz od dawna tak ubieramy :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    mooniia daj lik na te polary . Czy można zobaczyć je gdzieś w necie?????????
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Olenkaka powodzenia na prodowce!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

a ja sie witam w skonczonym 19 tyg. czyli w pierwszym dniu 20 tygodnia!! tak oto powoli przechodze polmetek:smile:
    Brzuszek juz zrobil sie widoczny i ruchy dziecka codziennie odczuwam, moj maluszek zmienia sobie czasami pozycje i ladnie kopie mamusie.:tongue:

A odnosnie wagi to dzieki temu, ze wprowadzilam codzienne dluuuugie spacery (po 2-3 godz) to waga jakos juz nie skacze do gory:). Mi sie udalo zakupic ostatnio w zarze kurtke zimowke taka puchowa - fason idealny na brzuch bo rozszerza sie w ksztalcie litery A :)

Milej niedzieli:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Anula jak wpiszesz w google odziez BHP to Ci wyskocza sklepy netowe gdzie mozna kupic :) ale najlepiej to poszukac koło siebie gdzies jakiegos sklepu z odzieza BHP i tam sobie podjechac. Naprawde ludziom sie wydaje ze odziez BHP to drelichy i okulary a to juz sa wysokogatunkowe kurtki, sztormiaki polary itp :)
    -- mama piątki :)
  6.  permalink
    [quote=Olenka79][/quote]

Olenka
    pada deszcz i się ochłodziło :-) coś koło 10-12 stopni
    --
  7.  permalink
    Olenkaka trzymam mocno kciuki ! :peace:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Witam sie niedzielnie :)

Olenkaka - 3mam kciuki !!! Powodzonka :)

Ja dopiero po sniadaniu, znowu spalismy do 11 ;) przynajmiej sie jako tako wyspalam.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kapelusznick a ty masz do kogoś kontakt żeby przekazać nowiny jak urodzisz? czy sama nam napiszesz? Ja mam kontakt z moonią jakby co ale u mnie jakoś się ciągle nie zanosi na poród, nie ukrywam, że w przyszłym tygodniu chciałabym już urodzić no i akurat od jutra zaczyna się waga :bigsmile:, a tak na nią czekałam.. więc teraz już mogę rodzić :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Kapelusznick, dzięki! Właśnie wychodzimy na lotnisko. Kazałam M. dopakować coś ciepłego :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    " Dziewczynki znam ten ból jak jest ciezko pod koniec wszytsko boli wszystko denerwuje i się ma wszystkiego dość,ale pocieszjacie się,że to już lada chwila i bedziecie tulić Wasze maleństwa a potem bedziecie marudzić,że jesteście nie wyspane,zmęczone i boli kroczę lub blizna po CC:) "

ojj tak :wink: mnie już co prawda nic nie poli poporodowo ale conocne warty od 2 do 5 dają znac bo o 8-mej już pobudka a ja co dopiero zasnełam :tongue: Uroki dzidzi po tej stronie brzucha :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 23.09.12 14:15</span>
    kciuki za wszystkie brzuchatki na wylocie :bigsmile:
    --
  8.  permalink
    Cześć Dziewczyny:wink:

Ja dziś długo pospałam, i jakoś tak nie mogłam się zebrać później żeby wstać:tongue:

Olenka trzymam mocno kciuki za szybki i łatwy poród:wink:
    Anula ja mam to samo z ubraniami - powoli robi się coraz zimniej a ja już nie mam w czym chodzić...
    --
  9.  permalink
    Sysiajaw pewnie z telefomu napiszę - jak nie będzie jutro dużo nagłych cesarek i wszystko pójdzie ok, to wieczorkiem już powinnam na normalnej sali lezeć - mój ąż też na wagę czekał :-)
    Mojemu dzieciowi się chyba moja nerwówka udziela, bo wyjątkowo dzisiaj bryka
    --
  10.  permalink
    Olenkaka - ogromniaste kciuki, aby poszło szybko, sprawnie i jak najmniej boleśnie. I czekamy na Ciebie... :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam się po tygodniu nieobecności. Niestety moja Misia walczy z zapaleniem płuc - już tydzień... Jej cierpienie łamie mi serce :cry: nawet nie było mi dane Jej porządnie przytulić po porodzie... Jeszcze teraz przeziębienie mnie złapało a na dniach miałam zacząć karmić Ją piersią :sad: Jak narazie ściągam pokarm... Trzymajcie proszę kciuki za Nią... A tu fotka mojej Malutkiej - jeszcze niedawno miała pełno rureczek (sonda, tlen) i nie wyglądało to dobrze - z dnia na dzień jest ciutkę lepiej...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    KATKA ale własnie powinnaś karmić Misię :wink:
    Ilość wirusów w mleku jest znikoma, więc tak jej na pewno nie zarazisz
    a Twój organizm w trakcie przeziębienia wytwarza większą ilość przeciwciał więc taki pokarm jest jeszcze bardziej potrzebny Malutkiej........
    jedynie co no to wiadomo - nie całować, nie kichać na nią itp ale karmić piersią jak najbardziej :smile:

no chyba, że lekarze/położne zabraniają ze względu na to jej zapalenie płuc bo nie wiem jak jest w takich przypadkach

a tak w ogóle to dużo zdrówka dla Misi !
    żeby jak najszybciej wypisali ją do domu i mogłyście się sobą cieszyć :wink:
    --
  11.  permalink
    Kasiuniu witaj:* jest coraz lepiej i już niedługo będziesz tulić Michasię:)zobaczysz choć wiem,że trudno.
    Co do przeziębienia to mnie też złapało i do tego msm depresję poporodową,albo poprostu nie umię podołać być mamą dwójki dziecijest mi źle,ciągle płacze brakuje mi męża brakuje mi córki którą nie mogę się zająć tak jakbym chciała.Mały od 2 dni mało spi ciągle wisi na cycu jak tylko Go odłoże do łóżeczka to budzi się po paru min:(ech cięzko :cry:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    TEORKA: no chyba, że lekarze/położne zabraniają ze względu na to jej zapalenie płuc bo nie wiem jak jest w takich przypadkach

TEO, no właśnie nie pozwalają karmić a wręcz zabronili mi przychodzić - jak na złość musiał się katar przypałętać. Ściągam pokarm dla Małej, je od 3 dni, bo wcześniej była karmiona sondą...
    Milenko... mam nadzieję, że niedługo wrócę tu na forum razem z moją córcią i Nasz kontakt będzie taki, jak wcześniej. Trzymaj się kochana, jesteś silna... masz Maluszka wyczekanego, z czasem wszystko powoli się ułoży... :) Buziaczki Skarby :*
    --
  12.  permalink
    katka trzymam kciuki za Misię - tak byś szybko mogła Ją mieć przy sobie zdrową i silną:smile:

isiula dopiero teraz doczytałam że pytałaś o różnice w pomiarach - powiem Ci, że różnice są dosyć niewielkie( w zasadzie pomiary wyszły podobnie, 3 nieznacznie większe, jeden wyszedł nawet odrobinę mniejszy). Więc to mnie utwierdziło w przekonaniu, że usg to tylko maszyna i nie należy jej do końca wierzyć... Lekarz powiedział, że jest ok, i waga ponad 2200, jest jak najbardziej w normie...

spidermenkano synek mi rośnie, aż jestem zaskoczona, że w sumie małym brzuszku już taki Koksik

:smile:
    kurcze bardzo męczą mnie dziś bóle w pachwinach - ciężko parę kroków zrobić...do tego dochodzi ból krzyża i chroniczna już zgaga...ehhh chyba mi się będą dłużyły te tygodnie w nieskończoność z tymi dolegliwościami:wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam sie dziewczyny, ja cały czas śpię, wstaje rano, wyjdę z psem, zjem śniadanie i o 12 znów mi się chce spać, walczę czasami z tym do 15 ale potem boli mnie głowa. Idę się położyć. Trzymam kciuki za Olenkaka
    :bigsmile:

Treść doklejona: 23.09.12 17:41
    Ale dziewczyny mam pytanie, czy to możliwe, żeby już mi brzuszek rósł???? bo wczoraj wyszłam z pod prysznica i co?? zobaczyłam na luzie mój brzuszek, i się przestraszyłam bo jestem w 4 miesiącu dopiero a ja już widzę brzuszek a ruchów jeszcze nie:sad:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    katka_81 - 3mam mocno kciuki za Michalinke, niech szybko wraca do zdrowka. Dobrze, ze jest coraz lepiej i jej juz sonde odlaczyli. Niedlugo bedziesz ja tulic w ramionach :) sciskam mocno.

Violet_flower - a zgaga jakie ma objawy? Bo ja nigdy w zyciu nie mialam, a od dwoch dni jakby zbiera mi sie na wymioty - mam nudnosci po prostu, ale nie wymiotuje - tylko czuje jak mi sie tak raz dziennie podnosi wszystko, i musze sie powstrzymywac od wymiotow.. to chyba nie jest zgaga co?

Ciekawe jak z tymi pomiarami usg, moj synus tydzien temu wazyl wedlug pomiarow 1620g +-237g. Tez ginka powiedziala, ze w normie. I rzeczywiscie miescil sie w tych wykresach na wydruku badania. Ciekawe ile wlasciwie wazy. Teraz ponoc dziecko przybiera okolo 200g na tydzien, tak?

Zamowilam dzis wanienke, ktora polecala Emenemss z Firsher Price, niestety na stanie nie mieli, bedzie do odbioru w czwartek.
    No i w nastepny weekend jak bedzie ladna pogoda (bo dzis w Londynie pada :sad: ), to pojedziemy zamowic wozek :) Dzis zrobilismy miejsce na lozeczko, maz stwierdzil, ze zlozy je. Choc juz dosc pozno, wiec moze za tydzien zlozy ;) najwazniejsze, ze miejsce w naszej sypialni juz jest :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Buziaki KOCHANE :* Misie :-)
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Katka, trzymam kciuki, żebyś już niedługo mogła tulić swoją śliczną Michalinkę!
    Madziauk, też się zastanawiam, jak to jest z tą zgagą. Czasem - zwłaszcza po jedzeniu - podchodzi mi wszystko z powrotem do gardła (ale nie jest mi niedobrze, tylko tak jakby nie mogło mi się odbić). To właśnie ta zgaga...?:shocked:
    Venus87, to już pora, żeby brzuszek się zaczął ujawniać :bigsmile: A ruchy dopiero w 18 tygodniu albo i później.
    --
  13.  permalink
    madziauk: Violet_flower - a zgaga jakie ma objawy? Bo ja nigdy w zyciu nie mialam, a od dwoch dni jakby zbiera mi sie na wymioty - mam nudnosci po prostu, ale nie wymiotuje - tylko czuje jak mi sie tak raz dziennie podnosi wszystko, i musze sie powstrzymywac od wymiotow.. to chyba nie jest zgaga co?
    Olenka79: To właśnie ta zgaga...?

Dziewczynki zgaga jest to nadmiar kwasu solnego w żołądku. Więc odczuwa się to tak (przynajmniej ja to tak odczuwam) jakby ktoś mi włożył palącą się pochodnię do przełyku i gardła...- po prostu bardzo piecze gdy ten kwas się cofa w układzie pokarmowym...zwariować można:sad:

Treść doklejona: 23.09.12 19:06
    i najfajniejsze jest to, że to podobno objaw częstszy w ciąży z dziewczynką...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    A ja po całodziennym łażeniu po sklepach stwierdziłam, że jednak mi brzuch twardnieje tylko myliłam to z wypychaniem się synka.
    Jak szłam to strasznie zaczęło mnie ciągnąć w podbrzuszu, a jak zmacałam brzuch to cały był twardy jak kamień :(

Dziewczyny, rano pisałam o pulsującym bólu krzyża promieniującym po kręgosłupie do góry. Czy któraś z Was też tak ma? To mogą być skurcze? Bo dziś mnie złapało już 4 raz i trochę się martwię, bo nie wiem co to..:sad:

violet_flower to super, że z pomiarami wszystko ok! też bym chciała żeby to był błąd maszyny..

katka_81 życzę Tobie i Michalince mnóstwo zdrówka!!:flowers:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Poczytalam o zgadze, i na szczescie to nie ona. Po prostu czasem mam nudnosci :( no ale dobrze, ze nie za czesto ;)

Isiula - mnie boli kregoslup, ale nie tak pulsujaco, bardziej tak normalnie - ze zmeczenia/obciazenia brzuszkiem.
    --
  14.  permalink
    Katka trzymajcie się dziewczyny ! powodzenia
    --
  15.  permalink
    isiula: Dziewczyny, rano pisałam o pulsującym bólu krzyża promieniującym po kręgosłupie do góry. Czy któraś z Was też tak ma?

ja mam właśnie taki ból - gdy za długo chodzę/stoję/siedzę bardzo często mnie dopada:wink:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Dziewczyny nie najlepiej się czuję
    jutro chyba powiem że chcę już zostac na oddziale
    ciekawe tylko kiedy wywolaja mi poród...
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    Natalia122: Dziewczyny nie najlepiej się czuję

Natalia, trzymaj sie i życzę Ci, abys sie lepiej poczuła...i szybciutko przytuliła swoją Zosienkę!!!:bigsmile:
    -- ___
  16.  permalink
    Natalia trzymam kciuki kciuki żeby szybko przeszło i zarazem szybko się rozkręciło...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Natalia122 - ja rowniez 3mam mocno kciuki, zebys juz dlugo nie musiala czekac na Zosie :)
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Dzięki dziewczyny
    ciśnienie mi skacze, odbijam się od ściany do ściany. Zastanawiam się czy nie zrobią cc... juz sama nie wiem...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.