Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeSep 23rd 2012
     permalink
    Olenkaka-kciuki zaciśnietę od rana!!!ale coś czuję ,że to już po wszystkim :wink:
    Kapelusznik - ale oryginalnie dużo z Nas Uk.Nl, i inne wow a Wy piękne miasto :bigsmile:ale ja też leżałam dób ,da sie przeżyć najważniejsze Wasze zdrówko !!!!Melisek -i ja się dołączam ,Dziś co10 -15 min,mi twardniało(a myślałam że maluszki się wypinają ale nie !!!) i od razu ta dziwna fala (czyli w moim tłumaczeniu -skurcze przepowiadające )
    Tylko to już drugi dzień,bo mam silny kaszel ...... i może to powoduje????Kurcze a mamy tyle czasu jeszcze !!!! wy jednak pare tyg.dalej -Maleństwo za chwile donoszone a my drugi tydz. z 3-ką a wiemy co takie skurcze mogą zrobić
    Katka ściskam Was mocno .Mam nadzieję że Misia szybko wyzdrowieje !!!! Jest śliczna :wink:
    Lenaczka -to WAsze początki ,dasz radę !!!! 3-maj się cieplutko
    i najfajniejsze jest to, że to podobno objaw częstszy w ciąży z dziewczynką...:wink:

eeee to tylko przesądy :bigsmile:
    Oj ja miałam pierwszy raz w nocy 2 dni temu ,nie polecam nikomu szczególnie przez większość dnia !!!!!!!!!!!!

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 23.09.12 20:16</span>
    ciśnienie mi skacze, odbijam się od ściany do ściany. Zastanawiam się czy nie zrobią cc... juz sama nie wiem...

Osz kurna to bardzo nie dobrze !!!!a kontrolujesz je????najważniejsze Wasz bezpieczeństwo !!!!bądź dzielna
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Tak kontroluje od 110/100 do 140/90 wszystko w normie wg lekarza ale ja nie daje rady. Co pół godziny inne ciśnienie. Czy myślicie że cisnienie może skakać bo mogę miec skurcze których nie czuje? czy to nie ma wplywu? dziwnie czuje się tam na dole...
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
    • CommentTimeSep 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Violet...a wiesz...ktoś mi kiedyś mówił że jeśli mamusię pod koniec ciąży męczy zgaga to znaczy że dzieciątko ma bujną czuprynę i to ona właśnie powoduje tę nieszczęsną zgagę ....ale ile w tym prawdy nie mam pojęcia...być może to jakieś głupie gadanie...ale pytałam dzisiaj moją przyjaciółkę i ona to potwierdziła ...miała okrutną zgagę a jej córcia urodziła się z burzą cudownych włosów :rasta:
    -- ,
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Tak kontroluje od 110/100 do 140/90 wszystko w normie wg lekarza ale ja nie daje rady. Co pół godziny inne ciśnienie. Czy myślicie że cisnienie może skakać bo mogę miec skurcze których nie czuje? czy to nie ma wplywu? dziwnie czuje się tam na dole...

CO lek.to inna opinia ,dobrze że kontrolujesz bo jest fest wysokie ale ponoć najbardziej niebezpieczne są właśnie takie skoki .
    Nie wiem co CI poradzić bo ja podczas skoków sama po ścianach chodzę bo się martwię !!!! może na początek melisa ?!?mnie pomaga
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    violet_flower: ja mam właśnie taki ból - gdy za długo chodzę/stoję/siedzę bardzo często mnie dopada:wink:

No właśnie moja mama stwierdziła, że to pewnie od obciążenia kręgosłupa. A ja się zastanawiam czy nie przyczyniła się do tego herbatka z liści malin, bo zaczęło się w tym czasie jak zaczęłam ją pić. Po takim pulsowaniu w krzyżu jak przejdzie po jakichś 30sek zaczyna się z kolei pobolewanie w podbrzuszu jak na okres.
    I już sama nie wiem czy to te skurcze przepowiadające czy nie:confused: no i doszło jeszcze to twardnienie ehh..

Natalia122 kciuki za lepsze samopoczucie i żeby się rozkręciło wreszcie!:peace:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No A JA niby się ciesze ale11 czkawka?????????:shocked::devil::shocked:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 23.09.12 20:53</span>
    Isula patrze jejku a Ty już 33tydz. i wiesz :shocked::shocked::shocked::shocked: wow patrze a jateż 3-ka na poczatku ???!!!??? ale jak kiedy
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    edzia503: Isula patrze jejku a Ty już 33tydz. i wiesz :shocked::shocked::shocked::shocked: wow patrze a jateż 3-ka na poczatku ???!!!??? ale jak kiedy

Hehe o to samo ostatnio pytałam:bigsmile: u mnie gin dolicza jeszcze plus 1tydz do suwaczka, więc mam dziś 34t2d, co oznacza że za niecałe 3 tyg będziemy donoszeni:shocked: kurczę, kiedy to zleciało?????
    A jeszcze czeka mnie pakowanie, bo przeprowadzka w ten piątek, pranie ubranek, prasowanie, wicie gniazda.. Obym ze wszystkim zdążyła..:whorship:
    •  
      CommentAuthormońka
    • CommentTimeSep 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Natalia fakt co lekarz to inne zdanie..mój twierdził że wysokie jest od 140/90 chociaż jak to drugie miałam już ponad 85 to sie martwił, a skoki masz straszne..może Ty nie czekaj do jutra tylko jedź na IP i powiedz co jest, może chociaż przepływy małej sprawdzą co?

katka trzymam kciuki za Twoją malutka córcię, oby szybciutko wyzdrowiała, i ty też:)
    --
  1.  permalink
    Linden no jestem ciekawa jak z tą czupryną - jeśli to byłaby prawda to mój synek będzie miał burzę włosów, bo zgaga mnie nie opuszcza od dobrych 2 m-cy...:shocked:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    A jeszcze czeka mnie pakowanie, bo przeprowadzka w ten piątek, pranie ubranek, prasowanie, wicie gniazda.. Obym ze wszystkim zdążyła..:whorship:

Ja mam identyczny problem,tylko do tego wielki brzuchol, mega aktywne Kluchy i totalny brak sił :cry::devil::cry:
    Tydzień dalej to pozwala zacząć się sterować !!!!:shamed:
    --
     permalink
    teraz od 2 godzin mam 135/95 i nie skacze. Zobaczymy jutro. Jestem zdecydowana zostać i powiedziec ze zle sie czuje i niech wywołuja. Mam po porstu juz dość tych nerwów...
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    edzia503: Ja mam identyczny problem,tylko do tego wielki brzuchol, mega aktywne Kluchy i totalny brak sił :cry::devil::cry:
    Tydzień dalej to pozwala zacząć się sterować !!!!:shamed:

Oj ja też nie mam na nic siły, chciałabym pstryknąć palcami, żeby wszystko się samo zrobiło.. To co dopiero Ty musisz czuć przy dwóch Kluseczkach i jeszcze do tego starsza córeczka, którą trzeba się zająć.. Podziwiam szczerze, że dajesz radę!!
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Edzia, Isiula ani jaaa nie mam na nic siły :cry: ...nic a nic...najchętniej to bym w ogóle z łóżka nie wychodziła cały dzień :cry: , wszystko boli, nawet ręki nie mogę do góry podnieść ...ajjjjjj
    -- ,
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Jedno dobre że połówek wziął się do galopu i wiem że mogę na niego liczyć ,choć i tak czuje się jak wyrodna matka od 3 tyg. Martynka chodzi do szkoły a ja ani razu z nią nie poszłam,ale tak bardzo się boje o każdy dzień,a co będzie jak mąż dostanie prace na rano to czekają mnie 8x2km dziennie i wtedy podziękuję za każdy dzień . ..........:shamed: powoli zaczynają mnie przerażać schody w naszym gniazdku ,potem 5 min. odpoczynku musi być ,Masakra !!!!!!!!:confused:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 23.09.12 21:34</span>
    Edzia, Isiula ani jaaa nie mam na nic siły :cry: ...nic a nic...najchętniej to bym w ogóle z łóżka nie wychodziła cały dzień :cry: , wszystko boli, nawet ręki nie mogę do góry podnieść ...ajjjjjj

Może jeszcze nas osłabia to przeziębienie ....no jakoś trzeba to sobie tłumaczyć,nie ???:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    a my z Tadziem się dzielnie donosiliśmy :bigsmile: byłam dzisiaj na spacerze w parku i nawet mnie nic nie bolało :smile: tylko te spojrzenia spacerowiczów na brzucho ... małż mówi ze zazdrosne ... i tego się trzymam :smile:

no i dziś nadszedł dzień którego się obawiałam ... Teściówka obdarowała mnie 34letnim kocykiem i wdziankiem (po mężu oczywiście), wyprane ( w dzieciowym proszku, który zakupiła specjalnie na tę okazję) i z odpowiednio dobranym komentarzem, o którym pragne zapomnieć jak najszybciej :wink: do tego ręcznik z kapturkiem bo nie mogła się w sklepie powstrzymać ... tu nastapił mój komentarz, którego mam nadzieje nie zapomni :devil:
    i to ciągłe "kukunia malunia" - mam nadzieję że będę miała w sobie sporo siły i asertywnej postawy jak się rozpakuje, bo inaczej może dojść do rękoczynów :neutral:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kasiu Zazdroszczam :shamed: i Gratuluję !!!!
    Teściowa ....hmmm o gustach się nie rozmawia :wink: wytrwałości Kochana
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Edziu, oszczędzaj się teraz jak tylko się da! Całe szczęście, że możesz liczyć na połówka.. Nie masz powodu, żeby czuć się jak wyrodna matka, nawet o tym nie myśl!! W Twoim przypadku każdy dzień dzieciaczków w brzuszku jest na wagę złota, a to zaprocentuje w przyszłości! Chodzi przecież o ich zdrówko, to teraz priorytet.. Dbaj o siebie i trzymaj się cieplutko!:grouphug:

KasiaTasia gratuluję donoszenia!:bigsmile: jak to szybko zleciało...
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A my dzis zamowilismy baldachim do lozeczka i juz sie nie moge doczekac, kiedy go przywioza. Dojdzie akurat na sobotnie przemeblowanie :devil:

Z zakupami powoli zblizam sie do konca. Musze tylko zamowic kilka rzeczy w polskiej aptece, kupic kosmetyki dla malej i kilka wyprawkowych rzeczy dla mnie.

W tym tygodniu pranie i mam nadzieje, ze pogoda dopisze, bo chcialam wszystko wysuszyc na sloncu. Na nastepny tydzien zostawie sobie prasowanie i ukladanie w komodzie. No i jeszcze bede musiala sie zastanowic w co ubriore moje cudo na wyjscie ze szpitala, bo jak na ten moment jestem strasznie niezdecydowana :tongue: No i jak bede miala takie zajecie, to mi te 2 tygodnie mina szybko i zostana juz tylko 4 do rozwiazania... ;>

I tak w ogole to, kiedy ciaza jest donoszona? Jak sie skonczy 36 tydzien?
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    KasiaTasia-to ja mialam podobny problem, tesciowa chciala mi dac kocyk (36letni) i takie elastyczne wdzianko z lat 70tych dla mojego nienarodzonego wlasnie po m. Losieja ja to zobaczylam, przelezane tyle lat w pudle wyplowiale ale RECZNIE ROBIONE od jej przyjaciolki czy kogos. Ja jej serdecznie podziekowalam ale postanowilam ze poki co nie wiem jaka plec i jeszcze nie robie wyprawki.I niech poczeka. Wyrodna ze mnie synowa. Ale ja na to patrzec nie moglam.
    Dasz rade , tylko niech tesciowa za bardzo sie nie wychyla izna granice. Bo jak juz sie raz popusci to nie ma konca:) ja tez mam nadzieje ze znajde na tyle sily i asertywnosci. Ale tak sobie mysle ze najbardziej beda mi dokuczac niezapowiedziane wizyty, choc i na to jest sposob :P bo moja to od razu robi wycieczke po mieszkaniu co jest nowe a co do umycia, mowie ci mam dosc, i nieczesto sie z nia widuje.:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Katka piękna masz córę :clap: nie martw się będzie dobrze, ja wiem, że widok dzidzi z rurkami to straszne i przytłaczające ale wyzdrowieje:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Malisiek: I tak w ogole to, kiedy ciaza jest donoszona? Jak sie skonczy 36 tydzien?

Jak się skończy 37 tydzień, już niedługo tylko 3 tyg.. Tak właściwie to jesteśmy na tym samym etapie, biorąc pod uwagę ten mój plus 1 tydz:wink:
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    haha wszystkie teściowe takie same widzę...moja przy pierwszej ciąży też miała mnóstwo do gadania...nawet wyciągnęła jakiś stary wózek po M czyli już 28letni, taki kosz wiklinowy na paskach...paski to się trzymają na słowo honoru...jak młoda była malutka i zdarzało nam się do nich jechać to ja w to kładła i bujała, a ja umierałam ze strachu...teraz jak coś przywozi np zabawki a mi nie pasują bo nie są dla Zośki np odpowiednie (małe części itp) to pakuje w torbę i do piwnicy albo kontenera...i z głowy:)najlepsze że czasem przywozi zabawki które znajdzie u swojej siostry, a wcześniej bawiły się nimi yorki..no masakra jakaś!
    a niezapowiedziane wizyty...można szybko oduczyć...wystarczy raz czy dwa udać że Was nie ma i nie wpuścić do domu..proste:)
    za to teraz w ogóle temat ciąży dla niej nie istnieje...nawet nie zapyta co i jak...ma już swoją Zosię i reszta jej nie interesuje...obłęd mówię Wam:)
      CommentAuthortiramisu
     permalink
    o rany, czytam i nie rozumiem, serio
    co złego jest w tym że teściowa podarowała stary wyprany kocyk czy śpioszki? wiadomo że to taka wartość bardziej sentymentalna niż nakaz byś codziennie swe dziecię w to ubierała. A co złego jest w tym że kupiła ręczniczek z kapturkiem dla wnuka?
    że powtarza kukunia malunia?
    -- Powyższy post może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych.
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Isiula, bo wlasnie nie bylam pewna, bo w kilku miejscach czytalam i pisza co innego. Gdzies pisalo, ze w skonczonym 36 tygodniu, a gdzie indziej, ze w skonczonym 37.

Ja juz mam obsesje z liczeniem tych tygodni, ktore zostaly...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dobranoc dziewczyny, miłych i spokojnych snów:wink:
    --
  2.  permalink
    Kolorowych snów Dziewczyny:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    No i kuźwa półtorej godziny snu min. mam z głowy, bo boli mnie brzuchol i latam do kibelka :angry::angry: Ja chce spaaaać! :cry:
    --
    • CommentAuthormilena1984
    • CommentTimeSep 24th 2012
     permalink
    [quote=tiramisu][/quote]tiramisu- tu chodzi o to ze wartosc to ma sentymentalna ale dla tesciowych nie dla nas! I to wcale nic zlego, a co do nakazow to sama nie wiem, bo raz np. dostalam spodnice od niej i potem co chwila pytania czy w niej chodze...wiec, wole byc asertywna. Wiadomo one tez sie ciesza i ekscytuja ale niektore zachowania sa za bardzo nachalne.To o to chodzi.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :) Wam tez nie działało forum??

co do tesciowych to nie wiem co lepsze, moi sie w ogóle nie interesuja ani dziewczynami, ani teraz ciaza - maja to gleboko gdzies liczy sie dla nich tylko ich kawałek nosa i juz . Wiec cieszy mnie np aktywnosc zakupowa mojej mamy, tez nieraz nie trafi z prezentem i kupic os smiesznego, ale doceniam to bo to znaczy, ze jest zaangazowana i wyraza to jak umie :) Wczorraj np wróciła z Grecji i przywiozła grecki sliniaczek :)

kciuki za rodzace!!!!
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeSep 24th 2012 zmieniony
     permalink
    witam :)

Edzia wspolczuje tesciowki :D kocyk po swoim synu no niezle ...
    Tiamisu -dokladnie wrtosc sentymentalna moze miec to dla niej ,ale nie dla Edzi co ja obchodzi kocyk po swoim mezu :D to nie komuna ze w sklepach nic niema :D a napewno sa wiel ladniejsze rzeczy niz 30 lat temu :D

Katka sliczna corcia ,duzo zdrowka dla niej :)

Natali wszytsko sie rozkreci ,a kto wie czy juz nie po :))

A ja witam wsrod chorowitkow ,zaziebilam sie ,ale pije mleczko z czosnkiem bleeeee,ale stawia widze mnie na nogi ,do tego inchalcje z soli ilipomal i widze ze po nocy jest o niebo lepiej ...

Treść doklejona: 24.09.12 08:51
    monia ,mi forum dziala caly czas :)
    --
  3.  permalink
    Witam z rana:bigsmile:
    Ja nie mogę narzekać na teściową, czasem jak coś przywozi dla nas to zawsze pyta czy to może być i jak coś to można wymienić, a jak coś używanego to mówi, że jeśli nam to nie odpowiada to możemy wyrzucić :wink: A ogólnie to zawsze woli dać parę groszy żebym sama kupiła lub konsultuje ze mną.:bigsmile:

Malisiek skończony 37tydzieć to ciąża donoszona, ale mój poprzedni gin mówił, że po skończonym 36tc jest już maluszek bezpieczny, więc ten tydzień to pewnie taka rezerwa:wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Edzia wspolczuje tesciowki :D kocyk po swoim synu no niezle ...
    Tiamisu -dokladnie wrtosc sentymentalna moze miec to dla niej ,ale nie dla Edzi co ja obchodzi kocyk po swoim mezu :D to nie komuna ze w sklepach nic niema :D a napewno sa wiel ladniejsze rzeczy niz 30 lat temu :D

Słońce chodziło o KasieTasie :wink:
    Ale argument rzeczywiście mocny i podpisuje się 2rekami.Mnie się jeszcze wydaje ,że na co dzień teściowa już jest namolna (o choćby spódnica -Podarowana Milenie )
    I obawa przed takimi podarkami a potem jak zob.że reakcja neutralna będą kolejne+ jak wychowywać ......i zaczyna się spirala i pada, NIE radzisz sobie najlepiej (chociaż są takie Teściowe które po jednym :confused: odpuszczają )

Wiecie co No miałam koszmarną , pozwoliłam sobie z m.na małe co nieco :shamed: większa część nocy brzuch jak kamień i taki ból że nie potrafiłam wstać do WC :cry::cry: i po nospie też nic nie puściło.Wtakim razie koniec z...... ale co teraz znów no spe?bo nie puszcza
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    witam z rana!
    jak nie urok to ból głowy z tymi teściami...nie no jak moja kupi Zośce jakieś ciuszki to zazwyczaj są ok, mnie chodzi o zabawki, szczególnie te po psach...no bo same powiedzcie paranoja dziecku takie przynosić i jeszcze się dziwić czemu jej nie daje do zabawy...
    ale moja teściowa poradziła sobie ze mną w sprawie zakupów, że przychodzi i mówi że ma ochotę dziecku zrobić prezent i kupić...no co? to ja je mówię np body, rajty itp...wtedy kupuje, ona zadowolona bo kupiła, ja raczej też..jedyne co mnie drzaźni to właśnie te zabawki i ten stary wózek...
    przecież nie będę kobiecie kontaktu z wnuczką utrudniać mimo że czasami mnie wnerwi że patrzeć na nią nie mogę...ale moja mam też potrafi coś palnąć i też mam na nią nerwy, bo ona troje odchowała to wie...tylko wiadomo że swojej mamie to łatwiej jakoś wybaczyć hehe..
    chciałabym tylko żeby bardziej się tą drugą jeszcze nienarodzoną dzieciną zainteresowali, bo narazie to postawa jest taka: nie mówimy o tym tzn że tego nie ma co mnie bardzo boli, bo przecież to tez ich wnuk czy wnuczka bedzie

Treść doklejona: 24.09.12 09:16
    natalka jak się czujesz?pewnie w nocy Cię wzięło i pojechaliście...trzymam kciuki:)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    milena1984: tiramisu- tu chodzi o to ze wartosc to ma sentymentalna ale dla tesciowych nie dla nas!

Emenemss: Tiamisu -dokladnie wrtosc sentymentalna moze miec to dla niej ,ale nie dla Edzi co ja obchodzi kocyk po swoim mezu :D to nie komuna ze w sklepach nic niema :D a napewno sa wiel ladniejsze rzeczy niz 30 lat temu :D

Wiecie co dziewczyny...?
    Powaliły mnie Wasze wypowiedzi... Po prostu mnie powaliły...
    Przemawia przez nie totalny brak dojrzałości.
    Totalnie nie rozumiem potraktowanie teściowej "jak ostatniej..." tylko dlatego,że zechciała podarować wnukowi coś po jego tatusiu. Ba! Teściowa nawet zadała sobie trud,żeby te pamiątki wyprać w specjalnym proszku dla dzieci.

A pomyślałyście,że te rzeczy mogą mieć również znaczenie dla męża?

Zrozumiałabym, gdyby w grę wchodziły stare,smierdzące szmaty...Ale nawet nowemu ręcznikowi się oberwało...

Smutne i niedojrzałe to!!!
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja niewiem czy to brak dojzalosci i moglabym sie sprzeczac ...
    Niemowie tu o nowym reczniczku ...
    Ale podarowac cos co lezy w szafie tyle lat ,poprostu bylo by mi wstyd ...
    --
     permalink
    czesć dziewczyny
    dopiero sie zbieramy. Pakuje manatki i jedziemy. Torby mialam przygotowane bardziej na poród niz na patologie więc zbieram graty. Czuję się bardzo słabo, ciśnienie mi skacze od rana między 160/100 a 139/75 takie mialam najniższe także jedziemy. Niech wywołuja poród albo nie wiem co, nie chcę zaszkodzić małej. Lepiej będzie jak już jest po terminie i nie będzie miała ze mną nic wspólnego. Boję się tylko że zanim dojdzie do jakiego kolwiek porodu to teraz 4 dni będą chodzić wokół tego skąd takie cisnienie.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Emenemss: Ale podarowac cos co lezy w szafie tyle lat ,poprostu bylo by mi wstyd ...

Za Chiny Ludowe nie uwierzę,że nie masz żadnej rzeczy po swojej córeczce...Nie uwierzę też,że Twoje drugie dziecko nie będzie tych rzeczy nosiło...

A Twój wstyd wynika z tego,że Ty trzymasz takie rzeczy bez prania w szafie...?

Ja też dostałam od mojej mamy mój pierwszy sweterek. Sweterek, który był w doskonałym stanie i nawet moje dziecko go ponosiło.
    Wstyd? Nie!
    Mega ciepło koło serca,że moja mama trzymała przez 30 lat mój pierwszy sweterek!
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    ja nie mam takiego problemu do teściowej odległość 2400km (irl-warm-maz) ale nawet jakby była bliżej to kobietka bardzo fajna i jak do tej pory nie mogę się do niczego przyczepić-nawet jak jakieś rady ma to mówi że za jej czasów się tak i tak robiło no ale to było tak dawno że wszystko się mogło zmienić-też już ruszyła na zakupki dla małej ale to co do tej pory kupiła jest ok-no i pyta co mi trzeba
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeSep 24th 2012 zmieniony
     permalink
    Jaheira: Za Chiny Ludowe nie uwierzę,że nie masz żadnej rzeczy po swojej córeczce...Nie uwierzę też,że Twoje drugie dziecko nie będzie tych rzeczy nosiło...

Oczewiscie ze mam ,i bedzie nosic dziecko jezeli bedzie dziewczynka co innego teraz ,a co innego jakbym miala to trzymac i dac corce za jakies tam 20 lat :d

Jaheira: A Twój wstyd wynika z tego,że Ty trzymasz takie rzeczy bez prania w szafie...?

Bezprzesady i zakonczmy ta dyskusje ,poniewaz i tak mnie niezrozumiesz ...co innego podarowac komus rzecz teraz nawet z przed 3 lat ,a co innego sprzed 30 -tu i takie jest moje zdanie ...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Natalia122: czesć dziewczyny
    dopiero sie zbieramy.

Trzymam kciuki kochana, a będziesz nam dawać znać co i jak? Będę mocno trzymać kciuki

A ja dzisiaj się oczywiście melduję... o 15 KTG kolejne, jutro wizyta gin. jak nie urodzę :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Natalia122: czesć dziewczyny
    dopiero sie zbieramy. Pakuje manatki i jedziemy.

Trzymam kciuki :)
    --
  4.  permalink
    Natalia kciuki za Was, oby dali dziś malutkiej się urodzić:bigsmile:
    --
     permalink
    Sprawdzam lacznosc
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Emenemss: poniewaz i tak mnie niezrozumiesz ...

Rzeczywiście nie rozumiem chamskiego komentarza,że to nie komuna i co kogo obchodzi sweterk po mężu...
    --
     permalink
    Sprawdziłam działa mi net w tel. Dam znać. Juz bym chciała żeby mała wyszła ze mnie i nie miała ze mną nic wspólnego. Zeby ją to ciśnienie nie męczyło.
    --
  5.  permalink
    To czekamy na wieści jaką lekarze podjęli decyzję
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Oj tak daj znać co i jak, jak cię przyjmą na oddział ... bo my też tu się o was martwimy
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Natalka Kciuki Kochane za Was !!!! i czekamy na wieści :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A ja dzisiaj mam termin :rolling: i nic się nie dzieje..:confused:

Treść doklejona: 24.09.12 10:16
    Wklejam listę, może mnie to coś ruszy hehe :tooth:, a tak swoją drogą Olenkaka pewnie już po... ale poczekamy na wieści

1. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    1. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    2. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    3. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    4. AnnMarta 29.09.2012 (chłopiec)
    5. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)

6. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    7. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    8. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    8. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    9. KasiaTasia 13.10.2012
    10. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    11. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    12. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    13. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    13. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    14. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    14. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    15. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    16. lofbejbe 21.11.2012
    17. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    18. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    19. ruda03 09.12.2012
    20. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    21. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    22. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    23. Emenemss 2.01.2013
    24. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    25. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    26. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    27. kasia151288 16.01.2013
    28. mońka 19.01.2013
    29. agavva 21.01.2013
    30. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    31. marakuya 1.02.2013
    31. GaggataB 1.02.2013
    32. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    33. milena1984 3.02.2013 (chlopiec)
    33. Olenka79 3.02.2013
    34. ikamek 07.02.2013
    35. beagraf 12.02.2013
    36. Addictive 17.02.2013
    37. IzUk 19.02.2013
    38. andziaiw 22.02.2013
    38. milka 1984 22.02.2013
    39. sushi 5.03.2013
    40. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    41. niezalogowana0 15.03.2013
    42. venika 05.04.2013
    43. KARKO 03.05.2013
    44. tiramisu 08.05.2013
    45. AgulkaQlka 13.05.2013
    --
  6.  permalink
    Dzień dobry Dziewczyny :wink:

Jaheira: Rzeczywiście nie rozumiem chamskiego komentarza,że to nie komuna i co kogo obchodzi sweterk po mężu...
    --

no i po co ta dyskusja? szanujmy się nawzajem zamiast wprowadzać od samego rana niemiłą atmosferę na forum. Jedna z Was założy sweterek sprzed 30 lat, inna założy tylko nowy. Kwestia gustu i przekonań. Tyle w tym temacie:wink:

Natalia122 trzymam kciuki żeby wszystko było ok z Malutką:wink:

edzia503 może łyknij jeszcze jedna nospę, może akurat pomoże
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.