Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a wiecie ja załuje, ze nie mam takiej pamiatki po sobie :) naprawde :)

sysiajaw a jak u Was? nic się nie zanosi?
Violet no kurcze jakoś chyba średnio, niby mam rozwarcie 2cm, niby jakieś bóle @-owe dosyć mocne się pojawiają ale jak na razie cisza.. dzisiaj idę na KTG to zobaczymy czy coś się zapisze, a jutro jak nie urodzę wizyta u gin bo do dzisiaj mam L4 i wtedy poproszę o wgląd do środka czy coś tam rusza
a z córcią szybko Ci się rozkręciło jak już się zaczęło? a jak tam waga "Niespodzianki", przykoksowała coś?
facet który chleje jak świnia ama rentę socjalną (czyli ponad 400zł na miesiąc -> reasumując nie stać go na takie rzeczy czy prezenty)

sysia może weźmie Cię z zaskoczenia i pójdzie szybko. Zreszta u Ciebie drugi poród to na pewno też swoje zrobia z córcią szybko Ci się rozkręciło jak już się zaczęło? a jak tam waga "Niespodzianki", przykoksowała coś?

dobroczyńca się znalazł!!!! i przyjął na siebie 2 punkty karne!!

Że nic mi nie powiedział to jeszcze czuje, że mnie okłamuje, bo jak by to nic nie znaczyło to by mi powiedział!!!! a od de mnie wymaga, żebym mu wszystko mówiła, gdzie jestem, z kim wychodzę i o której wrócę!!!! Płakać mi się chce
ale mu jazdę skręcę!!!!!!
Że nic mi nie powiedział to jeszcze czuje, że mnie okłamuje, bo jak by to nic nie znaczyło to by mi powiedział!!!! a od de mnie wymaga, żebym mu wszystko mówiła, gdzie jestem, z kim wychodzę i o której wrócę!!!! Płakać mi się chceale mu jazdę skręcę!!!!!!

Ja sama zostawilam po mojej Nadii ubranko w ktorym wynosilam ja ze szpitala tylko po to zeby moc jej to podarowac dla jej dziwecka jak kiedys bedzie miala (ubranko jest uniwersalne bedzie dobre dla chlopca i dziewczynki).

Wydaje mi sie, ze takie podejscie bierze sie z tego, ze wiekszosc dziewczyn jest z gory uprzedzona do swoich tesciowych co innego jakby to bylo od ich mam
zdaje sie, ze o tym dziewczyny nie pomyslaly

Aha jak sobie tak czasami pomyślę ile musiała bym wydać na renowacje takiego łóżeczka i na pranie wózka to mam wrażenie,że tym co prubują mi wcisnąć takie prezenty brak samokrytyki .
A jak przyjmujesz od koleżanek używane ciuszki po jej dzieciach/ kupujesz używane ciuszki na Allegro/ kupujesz używane ciuszki w lumpeksie, to rozumiem,że nie tracisz czasu na ich pranie itd...
Aaaa no i na pewno rzeczy, z których wyrośnie Twoje dziecko, wyrzucisz... Przecież masz w sobie tyle samokrytyki,żeby ich nie sprzedawać/ dawać komuś innemu...
--
Ja chyba rozumiem obydwie ze stron.
Są rzeczy, które mają wartość sentymentalną. Rzeczy przechowywane z pieczołowitością, ręcznie robione, unikalne, niepowtarzalne.
Ale tez są ciuchy trzymane w worach w piwnicy, tak zwane "przydasie". Bezkształtne, elastyczne kombinezony albo chinskie sukieneczki sprzed lat. Obdarowujący niekoniecznie ma do nich jakikolwiek emocjonalny stosunek. Starsze pokolenie często uważa,że małe dziecko mozna "opękać" byle czym i że bawełniane ubranka lub nowe wózki to wymysł młodych matek.
Ja tez dostałam rzeczy, których ktoś się zwyczajnie pozbył bo mu zalegały.

Są rzeczy, które mają wartość sentymentalną. Rzeczy przechowywane z pieczołowitością, ręcznie robione, unikalne, niepowtarzalne.

Mam pytanie. Boli mnie prawy sutek i dziś niedawno tak sobie go oglądałam, bo jest większy od lewego. Jak go ścisnęłam to wyleciało coś z niego. Bardzo mało tego dosłownie kropelka. Tak samo z lewego mogłam sobie wycisnąć. Czy to jest siara??
niby czytałam, że liście malin nie powodują skurczów i nie przyspieszają porodu, ale kto wie..?
A ja mam też pytanie i liczę na odpowiedź bo inaczej mąż spuści mi w wc ten susz z liści malin... Czy jest możliwe, że po wypiciu jednego jedynego naparu mały zaczął się bardziej pchać na świat? Bo zaczęłam odczuwać silny i dość częsty ucisk na szyjkę? A do toalety latam co chwila... Mąż się martwi że przez to mogę szybciej urodzić ale czy faktycznie ta herbatka może tak działać czy to zbieg okoliczności?