Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeSep 24th 2012
     permalink
    Dobranoc :)
    --
  1.  permalink
    isiula: Ja je biorę i polecam, morfologię mam lepszą niż przed ciążą no niestety nie są tanie, ale mają w składzie wszystko co potrzeba..

ja też je biorę i również polecam, morfologia mi się po nich poprawiła:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny, ja cala ciaze nie biore zadnych witamin. Do 12tyg bralam tylko kwas foliowy. Wyniki mialam w normie. Ostatnio tylko zelazo mi wyszlo 10,1 i dostalam zelazo w tabletkach i to tyle. Reszte wynikow mam w normie.
    Wiec jak nie trzeba to nie zamierzam sie faszerowac tabletkami :) wole zjesc jakies warzywka i owoce :) zawsze to naturalne witaminki :)
    --
    • CommentAuthormonika1205
     permalink
    madziauk to dokladnie tak samo jak ja:bigsmile:
    kapelusznick ogromne gratulacje:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Jestem po cc.stan przedzucawkowy.wyjel mala o 15.30.zdrowa sliczna. Ja obolala ale szczesliwa.uratowali nam zycie
    --
  2.  permalink
    Natalia to GRATULUJE ZDROWEJ, ŚLICZNEJ CÓRCI :bigsmile:
    Biedna wycierpiałaś się:confused: ale najważniejsze ,że wszystko skończyło się dobrze i już jesteś szczęśliwą mamusią.
    Życzę szybkiego porotu do zdrówka.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeSep 25th 2012
     permalink
    Natalia gratulacje!!!!
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kapelusznick Gratulacje:clap::clap:
    Natalia o mamusiu dobrze że pojechaliscie, GRATULACJE zdrowej córci :cheer::cheer:
    Ja się melduje zapakowana i bez zmian, dzisiaj wizyta u gin.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Natalia122 - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
    • CommentTimeSep 25th 2012 zmieniony
     permalink
    Natalia gratulacje:clap: najważniejsze, że się dobrze czujecie:bigsmile:

KasiaTasia dopisuję synka na listę

1. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    2. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    3. AnnMarta 29.09.2012 (chłopiec)
    4. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    5. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)

6. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    7. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    7. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    8. KasiaTasia 13.10.2012 (chłopiec)
    9. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    10. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    11. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    12. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    12. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    13. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    13. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    14. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    15. lofbejbe 21.11.2012
    16. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    17. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    18. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    19. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    20. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    21. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    22. Emenemss 2.01.2013
    23. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    24. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    25. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    26. kasia151288 16.01.2013
    27. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    28. agavva 21.01.2013
    29. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    30. marakuya 1.02.2013
    30. GaggataB 1.02.2013
    31. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    32. milena1984 3.02.2013 (chlopiec)
    32. Olenka79 3.02.2013
    33. ikamek 07.02.2013
    34. beagraf 12.02.2013
    35. Addictive 17.02.2013
    36. IzUk 19.02.2013
    37. andziaiw 22.02.2013
    37. milka 1984 22.02.2013
    38. sushi 5.03.2013
    39. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    40. niezalogowana0 15.03.2013
    41. venika 05.04.2013
    42. KARKO 03.05.2013
    43. tiramisu 08.05.2013
    44. AgulkaQlka 13.05.2013
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    witam :)

Natalia gratuluje corci :)
    Cale szczescie ze pojechaliscie jednak ...pozdrawiam :)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Natalia dobrze że szybko zareagowali..haha mówiłam wczoraj że Ty juz pewnie po:)najważniejsze że córcia zdrowa, a z Tobą z dnia na dzień będzie coraz lepiej:)
    gratuluję!!!
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam

wizytę mam w czwartek czy te wyniki moczu mówią że zaczyna się coś dziać

Leukocyty - ślad
    Bakterie - nieliczne

i krew

Liczba eozynocytów 0.080 G/l --- 0.100 - 0.500
    Erytrocyty 3.50 T/l --- 4.00 - 5.20
    Hemoglobina 10.8 g/dl --- 12.0 - 16.0
    Hematokryt 31.9 % --- 36.0 - 46.0
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    acia mocz moze byc jesli reszta ok, natomiast masz lekka anemie
  3.  permalink
    tak acia, lekka anemia, a co do moczu, to pij dużo wody i wyniki się poprawią:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Kapelusznick i Natalia122 gratuluję :bigsmile::cheer:
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Natalia, ogromne gratulacje!!! :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    O mamusiu i się podium doczekałam :cool: robi się poważnie... :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no sysia juz nie ma to tamto :) lada dzien i Ciebie wykreslimy z listy :)
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kapelusznik -Gratulacje ,dużo Zdrówka
    Natalia - dobrze że siebie posłuchałaś i bezpiecznie Doprowadzili wszystko .Szybko wracaj do formy i czekamy na fotki i opisy i Na WAs.

Ja biorę zestaw jakiś dla mamuś komplet witamin ,i magnez-żelazo-wapno-cynk.Dojadam kwas foliowy 4mg(z polecenia pl.gina)
    Ale jak widać i ta suplementacja jest za mała bo morfologią się posypała, ale co i jak nie wiem wiem że to normalne nie dostałam na osobne żelazo czy inne badanie ,ani też dodatkowych leków .

A już wiem czemu tak wiało od nd.wczoraj sztorm był.
    NO Sysia -bardzo poważnie , oganiasz to czy możecie jeszcze poczekać ,a może wkrada sie zniecierpliwienie ?
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Kapelusznik, Natalia Wielkie Gratulacje!!!!

A się witam w rozpoczętym III trymestrze, przynajmniej wg.tutejszej karty:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mooniia: no sysia juz nie ma to tamto :) lada dzien i Ciebie wykreslimy z listy :)

no no liczę się z tym, że ten dzień nastąpi :devil:, ale ja mogłabym jeszcze z 2 miesiące tu posiedzieć z wami, kurcze przywiązałam się do was :tooth:

Treść doklejona: 25.09.12 10:12
    edzia503: NO Sysia -bardzo poważnie , oganiasz to czy możecie jeszcze poczekać ,a może wkrada sie zniecierpliwienie ?

dziwnie się z tym czuję, jakby mnie to nie dotyczyło :bigsmile:, ale jednocześnie nie mogę się doczekać jak już mojego słodziaka będę tulić.. no i ta ciekawość kto u mnie w brzuszku siedzi :rolling:

Treść doklejona: 25.09.12 10:13
    lapa: A się witam w rozpoczętym III trymestrze, przynajmniej wg.tutejszej karty:swingin:

no teraz to już będzie z górki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    sysiajaw: no teraz to już będzie z górki

no będę się powolutku turlać:wink:
    --
  4.  permalink
    Natalia i Kapelusznik gratuluje WAM i zdrówka życzę):
    -- ,
  5.  permalink
    Natalia wielkie gratulacje i dużo zdrówka dla was!:smile:

sysia noooo, zrobiło się poważnie...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Acia tak jak dziewczyny pisza masz lekka anemie ,u mnie to samo tez hematokryt i hemoglobina spadly ,zaczelam brac nowe witaminki i zoabczymy czy sie podniesie ,a jak nie to na nastepnej wizycie dostane napewno zelazo :)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Witam się z rana:)dziś zaczynamy 25 tydzień:)
    Acia ja w pierwszej ciąży miałam tak samo, leka anemia, brałam Matruelle i wyniki mi się poprawiły po tym:)
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzień dobry :bigsmile:
    Co do witamin to ja biorę Femibion i jak na razie wyniki badań krwi mam w normie.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Kapelusznick i Natalia122 gratulacje - najważniejsze, że jest wszystko ok:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :))

Natalia - gratulacje ogromne, dobrze, ze wszystko sie dobrze skonczylo :) zdrowka dla Ciebie i corci :)

U mnie dzis kolejny dzien odpoczywania.
    Moge dolaczyc za to do was z tymi rozchodzacymi sie bolami kregoslupa :( tak promieniuja do gory - czy to juz do konca tak zostanie?
    Poza tym rece mnie bola od spania na boku i podkladania ich pod glowe.Wiekszosc przesypiam na lewej stronie, ale jak juz nie moge wytrzymac z bolem reki to przewracam sie na prawa. Tez macie takie problemy? Sa jakies cwiczenia na rece by nie bolaly? czy tez musze sie do tego przyzwyczaic? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Kapelusznick i Natalia GRATULACJE :)
    --
  6.  permalink
    Hej hej, ostatnio strasznie włosy mi lecą :cry: tzn ledwo co ich dotknęłam już miałam całą garść. Też tak miałyście? Albo macie, że te włosy strasznie wypadają? Na szczęście mam ich dużo i nigdy ich nie żałowałam :wink::wink::wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie w rozpoczetym 20 tyg, ufff wreszcie was przeczytalam, nie bylo mnie 3 dni i tyle do nadrobienia.
    Kapelusznick i Natalia - gratulacje wielkie zdrowych dzieciatek
    u mnie nic nowego, brzuszek rosnie, male sie rusza ale na razie delikatnie, w czwartek mam lekarza to moze poznam plec, juz sie nie moge doczekac, milego dnia zycze wszystkim
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Niezalogowana0: Hej hej, ostatnio strasznie włosy mi lecą :cry: tzn ledwo co ich dotknęłam już miałam całą garść. Też tak miałyście? Albo macie, że te włosy strasznie wypadają? Na szczęście mam ich dużo i nigdy ich nie żałowałam :wink::wink::wink:

Tak, niektórym tak lecą, to wina hormonów, minie nie przejmuj się, ja mam na odwrót, włosy się wzmocniły i są błyszczące :wink:

milka1984: u mnie nic nowego, brzuszek rosnie, male sie rusza ale na razie delikatnie, w czwartek mam lekarza to moze poznam plec, juz sie nie moge doczekac, milego dnia zycze wszystkim

No to teraz już z górki:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mi też strasznie lecą i mam nadzieję, że po ciąży przestaną ;x

Śpiąca kurde jestem, a zaraz wychodzę, bo mam wizytę u dentysty. Taaak mi się nie chce tam iść, że porażka :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Niezalogowana0: Hej hej, ostatnio strasznie włosy mi lecą tzn ledwo co ich dotknęłam już miałam całą garść. Też tak miałyście?

Jeszcze trochę i będę zupełnie łysa chyba:angry: Boję się, co będzie po porodzie, jak znów zaczną lecieć:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    A ja mam od wczoraj jakieś dziwne jazdy - tzn. nie czuję się ciążowo (poza porannymi naciskami na szyjkę po wypiciu suszu z liści malin! No i poza nogami). Nawet kręgosłup mi wieczorem nie dokuczał. Mam tyle energii... Nie wiem w co ręce włożyć... To chyba znak, że już blisko - na pewno obniżył mi się brzuszek i z tego względu jest lżej, ale nie pamiętam kiedy byłam w tak dobrej formie! :bigsmile:

Odnośnie włosów - mi leciały przed ciążą, w ciąży przestały i zrobiły się znacznie gęstsze, ale to znak, że po ciąży będzie tragedia - znowu polecą!
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Natalia122 , Kapelusznick ogromne GRATULACJE :clap: Super ze maluszki juz sa z wami.
    Ja sie witam po wizycie. Z malutka jest wszystko dobrze, wyniki tez mam ok ale na USG wyszlo ze mam malo wod. I mam powtorzyc USG za 2 tygodnie. Do tego czasu mam pic jak najwiecej. I tu do was pytanie ile wy pijecie wody dziennie. Ja nie zwracalam na to zbytnio uwagi i pilam jak mi sie chcialo.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kapelusznick, Natalia, serdeczne gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Natalia122 gratuluję, całe szczęście że dobrze się skończyło!! Życzę Tobie i Zosi dużo zdrówka!:flowers:

madziauk: Moge dolaczyc za to do was z tymi rozchodzacymi sie bolami kregoslupa :( tak promieniuja do gory - czy to juz do konca tak zostanie?
    Poza tym rece mnie bola od spania na boku i podkladania ich pod glowe.Wiekszosc przesypiam na lewej stronie, ale jak juz nie moge wytrzymac z bolem reki to przewracam sie na prawa. Tez macie takie problemy? Sa jakies cwiczenia na rece by nie bolaly? czy tez musze sie do tego przyzwyczaic? ;)

Witaj w klubie:wink: mi też drętwieją ręce właśnie od podkładania pod poduszkę lub rogala. Zasypiam na lewym boku, budzę się w nocy i lewą rękę mam całą "zmrówczoną". Przewracam się na prawy bok i zaciskam pięść wielokrotnie, żeby przywrócić krążenie do dłoni - innego sposobu niestety nie mam..
    No i coś mi się dziwnie wydaje, że to już do końca będzie tak wesoło:wink::wink:
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Niezalogowana0: Hej hej, ostatnio strasznie włosy mi lecą tzn ledwo co ich dotknęłam już miałam całą garść. Też tak miałyście?

w pierwszej ciąży miałam super włosy i cerę, w ogóle mi nie leciały, a teraz...masakra jakaś!!!:cry: wychodzą na akord i cera jak u 15 letniej laski, jeden syf zniknie dwa na jego miejsce się pojawiają..i jeszcze strasznie mi się włosy przetłuszczają, codziennie muszę myć bo inaczej wstyd się pokazać ludziom...
    ile wy pijecie wody dziennie.

ja sporo nawet, bo mnie suszy jak po przepiciu:devil:
    prawie 3l mineralnej + jakaś herbatka albo dwie...czasami zupka na obiad dochodzi
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Justyna883 - ja pije z 1,5 litra wody niegazowanej dziennie, plus jakas tam herbata, sok z zurawiny (na problemy z moczem), czasem jedna kawa.

Isiula - mi te rece nie tyle co dretwieja, to mocno bola w okolicy obojczykow. Lewa szczegolnie :( bo spie na tej stronie czesciej. Juz nie wiem jak podkladac, bo przeciez na brzuchu spac nie moge :( Prawy obojczyk mialam kiedys wybity, wiec boje sie za dlugo spac na tej stronie. ehh :( No coz, nie wiem co robic. Teraz nawet mnie bola , nie moge wysoko rak podniesc , zbyt gwatlowne ruchy tez powoduja bol :( i tak od kilku dni mam.. Na plecach tez spanie nie wskazane jest, prawda?
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Oj no to nie pomogę, mi tylko drętwieją.. A spanie na plecach niestety nie jest wskazane.
    Ja nawet po kilku minutach leżenia lub półleżenia na plecach nie mogę złapać tchu - a im dzidzia większa, tym gorzej..:sad:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ja nawet nie moge narzekać.... cera jako tako,włosy pierwsze 4msc -leciały teraz busz.
    Byłam u ogólnego wiecie co jak nie urok to ....zapalenie ucha środkowego ,pozbyć się kataru i kropelki mam nadzieje że z antybiotykiem :devil:
    o 13 wziełam dwie nospy a brzuch ciągle twardy jaki jest max ilości na dobę??? -bo naprawde jest tych twardnień co raz to więcej

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 25.09.12 15:49</span>
    Ja sie witam po wizycie. Z malutka jest wszystko dobrze, wyniki tez mam ok ale na USG wyszlo ze mam malo wod. I mam powtorzyc USG za 2 tygodnie. Do tego czasu mam pic jak najwiecej. I tu do was pytanie ile wy pijecie wody dziennie. Ja nie zwracalam na to zbytnio uwagi i pilam jak mi sie chcialo.

No ja się staram samej wody 2l- dziennie,teraz jak jestem chora to tylko herbatka z cytrynką to obalam 3dzbanki :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 25.09.12 15:53</span>
    Oj no to nie pomogę, mi tylko drętwieją.. A spanie na plecach niestety nie jest wskazane.
    Ja nawet po kilku minutach leżenia lub półleżenia na plecach nie mogę złapać tchu - a im dzidzia większa, tym gorzej..:sad:

Mi też drętwieją ,ale ratuje mnie ta poduszka z pamięcią powracalną (ale to przez chory kręgosłup)
    a wiecie ja co chwile budzę się na plecach i zasypiam na lewym i tak w kółko.

No i zdążyłam nap.do Was i już3 razy twardy -bosze jakie to nie przyjemne
    W pt.gin -jejku żeby tylko coś się nie narobiło!!!!!!!!!:confused:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    edzia503 - mi gin powiedział że do 6 no-spa dziennie mam spokojnie brać jak by mi twardniał brzuch
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Acia- dziękuje , czyli tej no-spy się nie bać ,ja to wogóle jestem jakaś anty-tabletkowa.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    edzia503 - w sumie to nie wiem, ale tak mi mówił lekarz
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczynki Jestem po wzycie, rozwarcie powiększyło się do 3cm, kruszynka podrosla na szczęście i wg dzisiejszego usg waga wychodzi 2800g, więc już Jestem spokojna bo 2 tyg temu było tylko 2100g, jutro kolejne ktg
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    sysiajaw - super wiesci :) dobrze, ze malenstwo wazy wiecej :) czujesz jakis bol przy tym rozwarciu? (pytam z ciekawosci)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    sysiajaw: Dziewczynki Jestem po wzycie, rozwarcie powiększyło się do 3cm, kruszynka podrosla na szczęście i wg dzisiejszego usg waga wychodzi 2800g, więc już Jestem spokojna bo 2 tyg temu było tylko 2100g, jutro kolejne ktg

Same dobre wieści, teraz możesz spokojnie czekać na rozwój zdarzeń:bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.