Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeSep 25th 2012
     permalink
    Sysia, super wieści, teraz wagą nie masz co się martwić ;) Moj mąż i ja urodziliśmy się z wagą 2900g. Ciekawe, jak to będzie z naszym bąblem :bigsmile:

Treść doklejona: 25.09.12 17:00
    Aaa i na wizycie u dentysty myślałam, że zejde na tym fotelu. Nienawidzę wiercenia, cholernie się tego boje. Dobrze, że już po :cool:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No no Sysia - jaka fajna waga zob.bedzieponad 3kg !!!:wink:no i rozwarcie to co lada moment..... zaciskam kciuki !!!!

Aaa i na wizycie u dentysty myślałam, że zejde na tym fotelu. Nienawidzę wiercenia, cholernie się tego boje. Dobrze, że już po :cool:
    --

Dzielna dziewczynka a nagroda jakąś była ???

Ja chyba oszaleje ,dostałam lek. z lidokainą i gliceryną (w składzie tylko to ) :devil::devil::devil: nowziąść i się :cry::cry::cry: a antybiotyk ...serio nie trzeba ????

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 25.09.12 17:24</span>
    ide sie położyć bo odjeżdżam jak bym miała zemdleć !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    W nagrodę wszamałam batona :bigsmile: I kawałek placka z czekoladą. I ciacha Oreo :devil::devil:

Ja też sobie teraz odpoczywam :wink:
    --
  1.  permalink
    sysiajaw super wieści - jednak Maluszek przykoksował trochę:wink: a nie pokazał kim jest, nadal niespodzianką?:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Gratulacje dla nowych Mamuś :))
    Ja jestem po pierwszej wizycie u gina w 6t1d. Było widać 2 pęcherzyk, z tym, że jeden wyraźnie większy od drugiego i ten mniejszy najprawdopodobniej się wchłonie. W piątek idę na kolejne usg, żeby zobaczyć czy pojawi się zarodek. Oczywiście już się przejmuję, że nie było go teraz widać ;) Pozdrowienia
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
    • CommentTimeSep 25th 2012 zmieniony
     permalink
    isiula: Witaj w klubie mi też drętwieją ręce właśnie od podkładania pod poduszkę lub rogala. Zasypiam na lewym boku, budzę się w nocy i lewą rękę mam całą "zmrówczoną". Przewracam się na prawy bok i zaciskam pięść wielokrotnie, żeby przywrócić krążenie do dłoni - innego sposobu niestety nie mam..
    No i coś mi się dziwnie wydaje, że to już do końca będzie tak wesoło

Ja tez mam tak samo. Budzę się z obolałymi rekami, albo dretwieją mi rece i nie moge ich ruszyc (jak nie moje) :bigsmile:
    Zasypiam rowniez na lewym boku, a budze sie albo na plecach z bolami brzucha, bo chyba synek juz na tyle duzy, że mi leży moich narządach i uciska :bigsmile:

______

Natalia - gratuluję zdrowej córci. Najwazniejsze, że wszystko skończyło się szczęśliwie! :bigsmile:

______
    Akiria - to normalne, że na poczatku jeszcze trzeba chwilke poczekac, ale napewno wszystko bedzie dobrze. Zaciskam kciuki za nastepna wizytę!:bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    akirka - to kciuki za zarodek - nie przejmuj się - na tym etapie nie zawsze widać, ale myślę, że jesteście na dobrej drodze :bigsmile:
    sysiajaw - robisz postępy :bigsmile: oby tak dalej :wink:

A ja jutro mam wizytę kontrolną po szpitalu. Pobiorą krew i ciekawa jestem czy zajrzą jak tam kondycja mojej szyjki - ciekawe czy jakieś postępy poczyniła... Chciałabym już urodzić i tulić Kacperka, ale z drugiej strony chcę przetrwać wrzesień a od 1 października niech się dzieje co chce :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Też macie takie dziwne bóle brzucha, jak leżycie na plecach? Nawet nie wiem, jak je opisać... są trochę podobne do bólu kolkowego po wysiłku fizycznym i jak wdycham powietrze to nie boli, ale jak wydycham i mi ten bondzioł idzie w dół, to wtedy czuję ten ból :neutral:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Natalka wielkie gratulację kochana:clap::clap::clap::rolling: Teraz czekamy na Sysia:swingin:
    Akirka trzymam kciuki za zarodek:thumbup: a jesteś zapisana na naszą listę??? chyba jeszcze nie:tooth: więc czekamy na Was:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Już nie mogę się jutro 18:00 doczekać idziemy z M pierwszy raz na SR, zajęcia mają się skończyć w połowie listopada i ciągle zastanawiam się czy nie za późno nas zapisałam, ale nie chciałam za wcześnie żebyśmy jak najwięcej pamiętali.
    --
  2.  permalink
    Malisiek: Też macie takie dziwne bóle brzucha, jak leżycie na plecach? Nawet nie wiem, jak je opisać... są trochę podobne do bólu kolkowego po wysiłku fizycznym i jak wdycham powietrze to nie boli, ale jak wydycham i mi ten bondzioł idzie w dół, to wtedy czuję ten ból

Ooooo to to to.. mam TO SAMO!!!! Czasem mam wrazenie, jakby mi ktos na klatce piersiowej siedział...
    -- ___
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie wczoraj byłam na badaniu glukozy i wytrzymałam z tym świństwem w żołądku pół godziny bo dłużej się nie dało.Myślałam ,że badanie się nie udało a dzisiaj patrzę na wynik i widzę coś takiego : Glukoza na czczo 83,0 mg ,glukoza po godzinie 81,0mg .Czy któraś z was może zinterpretować ten wynik? Z tego co wiem to chyba nie mam zagrożenia cukrzycą a wy jak sądzicie?
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Malisiek: Też macie takie dziwne bóle brzucha, jak leżycie na plecach? Nawet nie wiem, jak je opisać... są trochę podobne do bólu kolkowego po wysiłku fizycznym i jak wdycham powietrze to nie boli, ale jak wydycham i mi ten bondzioł idzie w dół, to wtedy czuję ten ból

Malisek,moja ginka mówiła że jak zacznę się czuć źle/słabo/ból leżąc na plecach to znaczy że już czas z tego zrezygnować :sad: bo to oznacza ucisk brzucha na główne naczynia krwionośne.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Anula ale jak to? Zrobili Ci to drugie pobranie mimo że zwymiotowałaś??:shocked:
    Ja za pierwszym razem miałam tylko na czczo, zgłosiłam że nie dałam rady i na wyniku po 2h mam adnotację "pacjentka zwymiotowała".
    Musiałam zrobić powtórkę. Myślę, że Twój lekarz powie to samo, bo taki wynik po zwymiotowaniu jest zupełnie niemiarodajny..
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    isiula ja nie piłam drugi raz tego świństwa tylko pobrano mi krew po tym czasie pół godziny.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeSep 25th 2012 zmieniony
     permalink
    Anula85: Dziewczyny a ja mam takie pytanie wczoraj byłam na badaniu glukozy i wytrzymałam z tym świństwem w żołądku pół godziny bo dłużej się nie dało.Myślałam ,że badanie się nie udało a dzisiaj patrzę na wynik i widzę coś takiego : Glukoza na czczo 83,0 mg ,glukoza po godzinie 81,0mg .Czy któraś z was może zinterpretować ten wynik? Z tego co wiem to chyba nie mam zagrożenia cukrzycą a wy jak sądzicie?

Anula ,niemasz zagrozenia cukrzyca ,po obciazeniu musi byc mniej niz 140 mg/dl ( powinno byc na wyniku podane )

Ale ,jezeli wytrzymals 30 minut i zwrocilas ,jezeli dobrze skojazylam ,a niepowiedzials pielegniarce ,to wynik jest "sfalszowany"

Treść doklejona: 25.09.12 20:03
    Teraz doczytalam ,ale obciazenie jest po 2h ,wiec wynik nie jest dobry ,powturzylabym badanie .
    Niewiem kto Ci je wykonywal ,ale niepowinno sie pobierac krwi przed uplywem 2h
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziękuję za kciuki:) Nie jestem wpisana an listę, bo nawet jeszcze nie znam terminu :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    [quote=Emenemss][/quote] mówiłam o wszystkim pielęgniarce a ona powiedziała ,że mam powiedzieć o tym zajściu lekarzowi .W mojej przychodni pobiera się krew po godzinie a nie po 2-óch.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Anula, a miałaś obciążenie glukozą 50g czy 75g?
    Norma do 140 jest po 75g, mierzone po 2h od wypicia..
    Nawet jak miałaś 50g to pobranie po 30min jest zupełnie bez sensu, nie wiem czemu Cię w ogóle kłuli drugi raz?? Mi pani powiedziała, że nic się nie stało i żebym przyszła z kolejnym skierowaniem i na powtórkę zabrała cytrynkę. Radzę powtórzyć badanie..
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    kochana ,ale to niezalezy od przychodni ,tylko odgornie to jest ,chyba ze mialas 50g glukozy ???
    Po obciazeniu -50g -pobranie po 1h
    -75g-pobranie po 2h
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kapelusznick , Natalia - wielkie gratulacje!
    Sysia - czekamy na Ciebie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Akirka u mnie też na pierwszym usg był jeden pęcherzyk ładny, a drugi mały, krzywy i wyglądał jakby był obumarły.. Tydzień później były 2piękne zarodki. Teraz oba leżą w łóżeczkach i zasypiają :)
  3.  permalink
    Podczytuję dziewczyny, ale nie mam weny na pisanie, albo jak już mam zamiar napisać to w kolejnym poście jest odpowiedź, więc życzę Wam dobrej nocki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    isiula: Anula, a miałaś obciążenie glukozą 50g czy 75g?

Ja miałam 50g a wcześniej pytałam o to czy mogę wziąć ze sobą cytrynę i mi odpowiedziano,że nie.
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Anula to się nie pytaj, tylko weź tą cytrynę i wlej do mikstury. Ja miałam wyciśnięte pół cytryny w małej butelce i jak mi babka podała wodę z glukozą to sobie do tego wlałam ten sok z cytryny. Mi lekarka pozwoliła, więc babki w laboratorium się nie pytałam,tylko zrobiłam tak jak chciałam. Chyba musisz powtórzyć...musi być ta godzina po wypiciu glukozy do następnego pobrania krwi.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Anula85 _ tak jak już pisałam mi lekarz po drugiej nieudanej próbie wogóle darował to badanie. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale na razie chyba jest ok.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Nie kochane absolutnie nie czuję, że mam rozwarcie :devil: oj Tak Jestem spokojna :bigsmile:, Ulcia no mam nadzieję,.że długo na mnie nie będziecie czekać :bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny jestem zarejestrowana jutro do alergologa, mam astmę ale nie biorę lekarstw żadnych. Nie wiem czy jest sens iść jutro do alergologa, badania na co jestem uczulona robiłam rok temu. Co myślicie?? będą coś robić jak jestem w ciąży??

Treść doklejona: 25.09.12 23:13
    Nie biorę lekarstw bo czuję się bardzo dobrze bez nic, nie biorę już od bardzo dawna. Na kontrolę poszłam w listopadzie i wszystko ok jest, więc nie wiem, co myślicie?
    --
  4.  permalink
    Natalia122 gratulacje

u nas dobrze boli bo boli bo jak ma nie bolec ale nie jakos strasznie juz wczoraj od rana juz drepcze sobie krok za kroczkiem :-)Kamil na razie nie ze mna bo nie dalabym rady jeszcze ale chodze sobie do niego w gosci:-) i ja maz przyjezdza to sie przenosimy do mnie karmic mam zaczac od jutra albo nawet pojutrza - co kraj to obyczaj:-) bo troche mnie to dziwilo i sie pytalam czy potem to ja bede miala czym jak nie zaczne od razu ale mi powiedziano ze jak bedzie ssal to mleko tez bedzie
    a malego uwielbiam tak bym mogla caly czas sie na niego gapic

Treść doklejona: 26.09.12 02:37
    Sysiajaw yrzymam kciuki:angry:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeSep 26th 2012
     permalink
    bry ;)

a ja przeklejam liste i tak sobie mysle, ze jak olenkaka odeszły wody 2 dni iemu to ona juz mur beton tuli swoje malenstwo :)

1. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    2. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    3. AnnMarta 29.09.2012 (chłopiec)
    4. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    5. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    6. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    7. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    7. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    8. KasiaTasia 13.10.2012 (chłopiec)
    9. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    10. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    11. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    12. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    12. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    13. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    13. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    14. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    15. lofbejbe 21.11.2012
    16. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    17. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    18. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    19. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    20. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    21. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    22. Emenemss 2.01.2013
    23. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    24. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    25. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    26. kasia151288 16.01.2013
    27. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    28. agavva 21.01.2013
    29. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    30. marakuya 1.02.2013
    30. GaggataB 1.02.2013
    31. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    32. milena1984 3.02.2013 (chlopiec)
    32. Olenka79 3.02.2013
    33. ikamek 07.02.2013
    34. beagraf 12.02.2013
    35. Addictive 17.02.2013
    36. IzUk 19.02.2013
    37. andziaiw 22.02.2013
    37. milka 1984 22.02.2013
    38. sushi 5.03.2013
    39. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    40. niezalogowana0 15.03.2013
    41. venika 05.04.2013
    42. KARKO 03.05.2013
    43. tiramisu 08.05.2013
    44. AgulkaQlka 13.05.2013
    -- mama piątki :)
  5.  permalink
    Witam z rana.
    mooniia: a ja przeklejam liste i tak sobie mysle, ze jak olenkaka odeszły wody 2 dni iemu to ona juz mur beton tuli swoje malenstwo :)

Też tak myślę:tongue:
    --
  6.  permalink
    Dzień dobry Dziewczyny:smile:
    Miałam dziś dziwny sen...śniło mi się, że odbierałam poród jakiejś starej cyganki, co rodziła po ciemku w nocy na szpitalnym korytarzu...:shocked:
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Czesc! dawno tak nie jadlam: zupa pomidorowa z czekolada, czy ktoras z dziewczyn tak miala? zorentowalam sie co robie dopiero jak juz mialam wszystko w zoladku. i jakos mnie nie cofnelo...a teraz to mam zgage juz na sama tylko mysl.
    Violet- rzeczywiscie surrealistyczne, ale to chyba normalne te porodowe sny...:) ja snie z kolei o wszystkim tylko nie o dziecku i porodzie, to tez dziwne.

Treść doklejona: 26.09.12 07:12
    Natalia i kapelusznick serdecznie gratuluje narodzin dzieciaczkow.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    milena1984 - ja jadam parówki zagryzane tabliczką czekolady i do tego banan np zdarza mi się koło 1 w nocy
    --
     permalink
    wow, acia to mozemy sobie podac rece z ta czekoladowa mikstura.nie z parowkami nie probowalam:) Natomiast ja z frytkami domowymi ostatnio przeholowalam, takie to tluste ale takie dobre byly, dlugie jak sznorowki i chrupiace, normalnie a na nastepny dzien zgaga taka ze hej. chyba dlatego ze smazone i tluste. Ale w dzien kolejny poszlam to odrazu wybiegac.juz mam wstret do frytek...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzien Dobry dziewczyny:bigsmile: jezeli chodzi o jedzenie to jestem głodna od koło 2 w nocy i zastanawiałam się co zjeść?:confused: a, że nie chciało mi się wstać to jakoś zanełam:tongue:
    Postanowiłam iść do lekarza alergologa bo czytałam, że kobieta, ktora ma alergię i astmę powinna być pod kontrolą:bigsmile: więc postanowiłam wstać i jechać. Ale te kolejki i narzekające baby bry :angry:

Treść doklejona: 26.09.12 08:23
    Ale powiem Wam, że zauważyłam, że nie na jadam się i mój organizm pragnie więcej :cry: jem tyle ile zawsze, więcej ale częściej, żeby nie przytyć i pupa :tongue: mój maluch domaga się jedzenia i zaczynam się męczyć, już nawet jogurciki nie pomagają, czy to normalne??? w 4 miesiącu ciąży, nie za szybko???? nie chce dużo przytyć, mimo 3 kg na razie ale dostałam poślady, uda i brzuch:shocked:
    --
  7.  permalink
    venus mi się ssanie załączyło w 5 miesiącu ale to pewnie dlatego, że wcześniejsze miesiące były przez wakacje i jadłam dużo owoców. Teraz jest chłodniej i z reguły nie tylko kobiety w ciąży mają większy apetyt. Ważne że jesz często a mało, aj właśnie nie mogę się teraz opanować i jem często i więcej. Muszę zacząć więcej pić to mi powinno zmniejszyć apetyt
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    venus87 - ja jem co 1 h cokolwiek, nawet w nocy budzi mnie na jedzenie i nie da się tego przespać .
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A ja mam teraz tak, że jeść nie mogę, mimo że chcę, bo coś jest pyszne i wcisnęłabym jeszcze, ale niestety miejsca nie ma ;<
    --
     permalink
    ja tez zauwazylam ze ostatni miesiac to jem na okraglo co wejdzie pod reke , raz tak dlugo spalam ze w koncu organizm sie zbuntowal i sie obudzilam bo trzeba bylo chociaz platki zjesc. A dziecko to slyszy najbardziej te jezdzace zaby w zoladku.
    Ja probuje otaczac sie owocami, codziennie 2-3porcje zeby miec mniejsze ciagaty do slodkiego ale juz sama nie wiem... boje sie ze tak przytyje ze potem bede miala problem.:cry: No a jogurty to juz mi nawet radosci nie sprawiaja w zoladku:sad:
    --
  8.  permalink
    Malisiek: A ja mam teraz tak, że jeść nie mogę, mimo że chcę, bo coś jest pyszne i wcisnęłabym jeszcze, ale niestety miejsca nie ma ;<

No szczerze, to jak się tak objem to czuję jakby mi miało rozerwać żołądek i brzuch bo też ciasno się już robi. Za to poprawiła się u mnie nieco perystaltyka co mnie cieszy i to dzidzia swoimi wygibasami chyba ją poprawiła:bigsmile:
    --
     permalink
    venus ja sie pocieszam ze te dodatowe kg to wody plodowe i rosnaca klatka, no i woda w oragnizmie, TO MUSI BYC WODA:bigsmile:

Treść doklejona: 26.09.12 08:53
    ja czuje jakby mialo mnie rozerwac ale w pecherzu z kazda iloscia moczu, tak jakby Daniel tam specjalnie siadl i tupal. masakra.
    No to ja czekam az moj brzuch podejdzie mi do zalodka zeby juz skonczyc z tym podjadaniem, bo ilez mozna. No soki owocowe troche oszukuja zoladek, ale to tez kalorie
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Musi BYĆ WODA!!!!!:swingin::swingin: NASZE MOTTO NA KOLEJNE MIESIĄCE CIĄŻY :tooth: Czyli widzę, że to normalne, czytam Was i zauważyłam, że przed 20 tygodniem ciąży się zaczyna!!! O matko, tylko się modlę aby w 100% pochłaniało maleństwo, a nie wchodziło w pupę, uda i Bóg wie gdzie jeszcze:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Melduję się dalej zapakowana :wink: dzisiaj mam KTG po 10-tej zobaczymy czy coś wyjdzie, wczoraj wieczorem odczuwałam lekkie ćmienie w kręgosłupie i dzisiaj rano miałam ciuteńkę śluzu z niteczkami różowego więc może coś sie rusza:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Misia, czasem jak się najem, to mam wrażenie, że zaraz rzygne ;p Ale nie często się tak przejadam, bo później źle się czuje. Ogólnie w ciągu dnia jem bardzo mało, bo głodna nie jestem. Rano jem śniadanie, później czasem coś przekąsze w dzień, zazwyczaj coś słodkiego i po 18 obiadokolacja i już więcej nic, bo nie czuję takiej potrzeby :bigsmile:

Treść doklejona: 26.09.12 09:04
    Noo Sysia, możliwe, że rzeczywiście coś rusza. Trzymam kciuki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Malisiek: Noo Sysia, możliwe, że rzeczywiście coś rusza. Trzymam kciuki :bigsmile:

oby oby :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Gratuluję świeżo rozpakowanym:)))
    A my się witamy po powrocie z mini urlopu:))
    Co do przybierania to u mnie tez ruszyło z kopyta jakoś od 20tc i jeśli mam być szczera to trochę mnie przyrosty przerażają hehehe:P
    --
  9.  permalink
    No właśnie ja też muszę rano coś zjeść i się zastanawiam jak przetrwam jutro to obciążenie glukozą, bo jak nie zjem rano nic to czuję się taka słaba, a żołądek to chce mi wessać :shocked:

Treść doklejona: 26.09.12 09:30
    sysiajaw trzymam kciuki za KTG, żeby wykazało skurcze a rozwarcie żeby postępowało.
    --
  10.  permalink
    1. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    2. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    3. AnnMarta 29.09.2012 (chłopiec)
    4. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    5. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)

6. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    7. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    8. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    9. KasiaTasia 13.10.2012 (chłopiec)
    10. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    11. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    12. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    13. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    14. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    15. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    16. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    17. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    18. lofbejbe 21.11.2012
    19. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    20. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    21. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    22. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    23. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    24. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    25. Emenemss 2.01.2013
    26. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    27. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    28. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    29. kasia151288 16.01.2013
    30. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    31. agavva 21.01.2013
    32. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    33. marakuya 1.02.2013
    34. GaggataB 1.02.2013
    35. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    36. milena1984 3.02.2013 (chlopiec)
    37. Olenka79 3.02.2013
    38. ikamek 07.02.2013
    39. beagraf 12.02.2013
    40. Addictive 17.02.2013
    41. IzUk 19.02.2013
    42. andziaiw 22.02.2013
    43. milka 1984 22.02.2013
    44. sushi 5.03.2013
    45. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    46. niezalogowana0 15.03.2013
    47. venika 05.04.2013
    48. KARKO 03.05.2013
    49. tiramisu 08.05.2013
    50. AgulkaQlka 13.05.2013

Trochę poprawiam :wink: bo numerki źle były :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Sysia...mam nadzieje że się rozkręci u Ciebie i trzymam mocno kciuki :bigsmile:
    Poza tym umieram z ciekawości kogo Ty tam nosisz pod serduszkiem :bigsmile:

A ja dzisiaj jakoś nie mam apetytu ale marzą mi się gofry z bitą śmietaną i truskawkami :bigsmile:
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.