Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeSep 26th 2012
     permalink
    Monika gratulations!!!! Super, że już w domku :bigsmile: Dużo zdrówka dla Was!
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ja tez nie mialam problemow z zaparciami, dopoki nie zaczelam lykac tabletek z zelazem 2 razy dziennie :( Jagody nie dzialaja.
    Pije wlasnie karotke, zjadlam jablko ;) jutro ide do lekarza, moze mi cos doradzi ;) zapytam przy okazji.

Anula - super, ze z dzidzia wszystko ok. A co do kg, to pewnie po porodzie to co przybralas to zleci :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    madziauk miejmy nadzieję,że tak będzie bo inaczej załamka gwarantowana .
    Monika GRATULACJE :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Anula, a ile ważyłaś na początku ciąży?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
    • CommentTimeSep 26th 2012 zmieniony
     permalink
    madziauk: Narazie zajadam sie jagodami i zaraz wszamam jablko ;)

jabłko tak, jagody raczej nie, bo to naturalny sposób w przypadku biegunki ... na zaparcia suszone owoce mi pomagały, maślanka/kefir i dużo picia, i nie wiem ile żelaza bierzesz i jaką masz morfologię, ale ja sobie zmniejszyłam dawkę o pół, bo wyniki krwi mam w normie i doszlam do wniosku że nie będę się męczyć
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Z tego co pamiętam to 71 kg Czyli 18 kg mi przybyło.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Ja już mam 10kg na plusie. Ale tym nie ma co sie przejmować, bo po urodzeniu można zrzucić i wrócić do poprzedniej wagi. bardziej boję się rozstępów i wiszącej skóry na brzuchu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    KasiaTasia - morfologie mam 10,1. Polozna mowila , ze powinnam miec conajmiej 10,5. Biore dwa razy dziennie 1 tabletke, kazda ma 35mg zelaza.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny a ja się tak teraz zastanawiam kiedy powinien odpaść czop??? U acia20 chyba odpadł w 28 tc jeżeli to było to.Czy to nie jest za wcześnie?Aha co do mojej wagi to po porodzie mam zamiar zapisać się na fitness.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    madziauk ja sama zadecydowałam o tym żelazie więc wyrocznią nie jestem w tej sprawie, niektórzy powiedzą nawet że złym przykładem raczej :wink: wcinaj suszone owoce regulanie, nie potrzeba ich wiele, a jak wybierzesz suszone morele to mozesz upiec dwie pieczenie na jedym ogniu, bo one mają bardzo wysoką zawartość żelaza, i może przyjrzyj się swojej diecie dokładniej czy nie jesz często czegoś co moze zaparcia powodować.
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    KasiaTasia - nie jem nic wlasnie co by powodowalo zaparcia. Polozna mowila, ze po tych tabletkach moge miec problemy.
    Dla mnie raz na dwa dni to nie jest norma ;)
    Morele suszone bardzo lubie, ostatnio jadlam (jeszcze zanim zaczelam lykac zelazo - lykam je niecaly tydzien). Jutro w tesco sobie zakupie wiecej moreli i bede wcinac ;)
    Wczesniej przez cala ciaze z ta sama dieta wyproznialam sie 1-3 razy dziennie :) raz bylby ok ;)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Monisia wielkie gratulację :cheer::cheer::cheer: nic nie pisałaś a tu nagle bum:tooth:

Treść doklejona: 26.09.12 20:48
    Dziewczyny ale mnie lewy sutek drażni!:shocked::shocked: swędzi, boli, jak by podrażniony był, ale nie jest czerwony, nawet stanika nie mogę nosić bo jest gorzej:shocked::confused: Prawy tak mnie nie drażni jak lewy, szok normalnie, mam nadzieje, że jutro przejdzie:devil:
    --
  1.  permalink
    Monika gratulacje wielkie - szybko wyszliście:smile:
    madziauk na zaparcia to bardzo dobre są owoce kiwi też - sama sprawdziłam - 2 owocki dziennie i problem z głowy a poza tym żelazo zawierają:wink:
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Monia Gratulacje :bigsmile: ale zaskoczenie.

U mnie wszystko w jak najlepszym porzadku. Od wizyty duuuuzo pije. Praktycznie non stop chodze z butelka wody przy sobie. Co do wagi to chyba u mnie nie jest zle bo jak narazie przytylam 3 kg z czego jestem mega dumna...ale wiadomo najwiecej tyje sie na koncowce. Narazie strasznie sie pilnuje, ograniczam slodycze i slodkie napoje. Staram sie jesc zdrowo i w malych ilosciach, chociaz apytet mam non stop.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87: Dziewczyny ale mnie lewy sutek drażni!:shocked::shocked: swędzi, boli, jak by podrażniony był, ale nie jest czerwony, nawet stanika nie mogę nosić bo jest gorzej:shocked::confused: Prawy tak mnie nie drażni jak lewy, szok normalnie, mam nadzieje, że jutro przejdzie:devil:

venus a jeśli nie przejdzie to się nie martw bo to jest normalny objaw w ciąży te bolące sutki.Ja też się tym przejmowałam ale już przestałam bo lekarz mi powiedział,że tak ma być i koniec.To oznacza ,że piersi szykują się do swojej roli.
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    cześć dziewczyny
    my od dziś w domku .
    sysiajaw na ciebie już pora :devil:
    wszystkim mamusiom zyczę wszystkiego dobrego, tym które się rozpakowały przez ostatnie 2 dni.
    U nas ok. Mała odstała max pkt, cesarka byla straszna moze przez ta cala akcje, ale zyjemy i to najwazniejsze.
    Problem tylko z mlekiem bo w piersiach susza i mala je mm. No ale cóż, jak to powiedziała Pani od laktacji najważniejsze że jesteśmy we 2 na tym świecie, a mleko będzie albo nie a i tak damy sobie rade.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    monika gratulacje serdeczne!
    natalia nie martw sie cyckami, najważniejsze że obie zdrowe i juz w domku:)po cc laktacja czasami później występuje, ja dostałam mleko dopiero w czwartej dobie po cc, także jeszcze przed Wami:)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Natalia - dobrze, ze jestescie juz cale i zdrowe w domciu :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Monika gratuluje :)

Dokladnie Natalia ,najwazniejsze ze cale i zdrowe jestescie w domku :)

Zobaczcie jakie laska ma poczucie humoru :jumping:
    wozek

Treść doklejona: 26.09.12 22:48
    Anula85: Dziewczyny a ja się tak teraz zastanawiam kiedy powinien odpaść czop???

"Kiedy wypada?czop śluzowy

Gdy twój organizm zacznie przygotowywać się do porodu i szyjka macicy będzie się powoli skracać i rozwierać, czop śluzowy wypadnie - zaobserwujesz wtedy gęste, lepkie upławy o lekko brązowym zabarwieniu. Odejście czopu śluzowego może nastąpić miesiąc, tydzień albo nawet kilka godzin przed porodem. Nie zawsze dzieje się to za jednym razem, czop śluzowy może wypadać stopniowo przez kilka dni. "
    --
  2.  permalink
    Natalia fajnie ze juz w domu. Duzo sily Ci zycze, bo wiem ze po cc jest ciezko. Trzymam kciuki za rozkrecenie laktacji:)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    KasiaTasia-jagody raczej nie podaje sie je na biegunke :)
    Pij sok z jablek ale taki 100% lub kefir :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dobranoc dziewczyny, ja idę zjeść drugą kolację bo pierwszą się niby najadłam ale czuje, że nie wystarczyła
    :shocked::shocked: Miłych snów:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Emenemss dobre z tym wozkiem, hehe:rolling:
    --
  4.  permalink
    Emenemss: Zobaczcie jakie laska ma poczucie humoru

Myslalam, ze padne... :-))) usmialam sie do łez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    -- ___
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziękuję za odpowiedź .Późno już więc pora spać .Dobranoc :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Jestem koleżanką Oli, prosiła żeby napisać, że urodziła w poniedziałek, malutka waży 3700g i ma 58cm.
    Więcej napisze sama Ola jak ją już wypuszczą do domu;)pzd
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    monika1205 - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeSep 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Olenkaka gratulacje!!!:clap::clap::clap:, a u mnie ciąg dalszy ... mnóstwo śluzu zabarwionego na różowo cały czas, do tego nie spałam całą noc dopadaly mnie bóle od krzyża, kurcze ja już bym chciala albo prawo albo lewo bo trwam w zawieszeniu... a dzisiaj zmęczenie po nocy na maksa:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
    • CommentTimeSep 27th 2012
     permalink
    witam sie z rana, o dziwno dzis dobrze spalam.
    gratulacje monika i olenkaka - to cudowne ze tulicie juz swoje malenstwa
    natalia dobrze ze jestescie cale i zdrowe a laktacja sie moze rozkreci, trzeba probowac

ja dzisiaj mam usg i powinnam poznac plec, choc to usg bedzie trwalo 5 min wiec jak dzidzia zle sie ulozy to nie poznamy, ale za 2 tyg polowkowe 30minutowe to wtedy na pewno sie dowiemy, no nic, moze juz dzis poznamy malego lokatora ktory coraz czesciej daje znac ze mieszka w brzuszku
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    1. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    2. AnnMarta 29.09.2012 (chłopiec)
    3. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    4. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    5. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    5. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)

6. KasiaTasia 13.10.2012 (chłopiec)
    7. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    8. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    9. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    10. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    10. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    11. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    11. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    12. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    13. lofbejbe 21.11.2012
    14. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    15. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    16. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    17. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    18. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    19. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    20. Emenemss 2.01.2013
    21. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    22. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    23. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    24. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    25. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    26. agavva 21.01.2013
    27. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    28. marakuya 1.02.2013
    28. GaggataB 1.02.2013
    29. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    30. milena1984 3.02.2013 (chlopiec)
    30. Olenka79 3.02.2013
    31. ikamek 07.02.2013
    32. beagraf 12.02.2013
    33. Addictive 17.02.2013
    34. IzUk 19.02.2013
    35. andziaiw 22.02.2013
    35. milka 1984 22.02.2013
    36. sushi 5.03.2013
    37. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    38. niezalogowana0 15.03.2013
    39. venika 05.04.2013
    40. KARKO 03.05.2013
    41. tiramisu 08.05.2013
    42. AgulkaQlka 13.05.2013

Treść doklejona: 27.09.12 08:56
    Gratulacje dla Olenki.:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam dziewczyny!
    gratulację dla mamuś!!!!
    widzę że ostatnio rozmawiałyście o wadzę więc i ja swoje trzy grosze dołożę-zaczęłam 28tc i 12kg na plusiku :)-trochę mnie to przeraża co będzie dalej ale z drugiej strony dla małej mogę przytyć ile trzeba!-potem będziemy ze złymi kilogramami walczyć!-wypowiemy im wojnę!
    poza tym czuję się dobrze mała chyba zaczyna się przestawiać na wieczorne brykanie bo wcześniej tylko w dzień brykała mocno i cisza wieczorem od kilku dni daje o sobie znać i w dzień i wieczór ale jak was czytam to raczej norma że bąble wolą brykać wieczorkiem
    pozdrawiam i zmykam do pracy
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    ja już 3 na liście, a objawów ani widu ani słychu ;/:confused:
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
  5.  permalink
    Olenkaka gratulacje wielkie!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Cześć Dziewczyny :bigsmile: ...a ja się właśnie pomalutku zbieram do lekarza...ciekawe ile mały waży i w ogóle czy wszystko z nim ok ...a później zamierzam wziac sie za siebie....mam umówioną wizyte u fryzjera...własnie sobie wymyśliłam że podetnę włosy i jakąś maskę nawilżającą nałożę ...mam ochotę się dzisiaj wystroić i wymalować ...o ile się w coś zmieszczę :crazy: ...tak czy inaczej dla mojego dobrego samopoczucia zamierzam dzisiaj z dumą nosić mój wielki brzuchol obleczony zgrzebnym workiem :crazy:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    hej kobiety!
    Olenkaka gratulacje!
    ja dziś po krzywej cukrowej (75g glukozy), dwie godziny na tyłku po tym świństwie siedziałam..na szczęście nie sama:) misia-ludek była ze mną...wspierałyśmy się w bólach hehe..i w walce o wejście na pobranie krwi na czas :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Linden: Cześć Dziewczyny :bigsmile: ...a ja się właśnie pomalutku zbieram do lekarza.

No to czekamy na wieści :wink:

Ja dzisiaj postanowiłam się wybrać znowu do mojego gin, bo zaczęłam czuć się paskudnie, śluzu podbarwionego na różowo bardzo dużo, nie wygląda jak czop, bo wygląda jak kończąca się miesiączka, jest rozciągliwy, ale żywej krwi nie ma, no i te bóle w krzyżu to wygląda jak skurcze ale są nieregularne i trwają raz dłużej raz krócej... padam na twarz dzisiaj ..
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Olenkaka wielkie gratulacje kochana, w końcu masz za sobą to wszystko, pewnie lada moment wrócicie do domciu:bigsmile: dziękujemy za info:clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Sysia może to coś będzie już oznaczało! Idź do lekarza - lepiej wszystko sprawdzić :smile:
    Olenka gratuluję:cheer:
    A mnie od rana brzuch jakoś boli na @ i trochę mi niedobrze...
    A i muszę to napisać - prawie 3 kg mi zeszły przez ten tydzień! Obrzęki ustąpiły po części! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć dziewczyny Olenkaka GRATULACJE :)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Sysia, może powolutku Ci się rozkręca :bigsmile:

Dii, jak będę na tym etapie co Ty, to pewnie każdy taki objaw będę brała za znak, że zaraz zacznę rodzić :tongue::devil: I super, że obrzęki ustępują. Pewnie czujesz niezłą ulgę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    Olenkaka gratulacje:clap:

Na krzywą zawsze warto iść z kimś bo jest raźniej i nie jest aż tak głupio jak się we dwie wchodzi bez kolejki na kolejne popranie krwi. Wzrok innych pacjentów nie wydaje się taki straszny:tooth: Cieszę się mońka, że mogłyśmy tam być razem:bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 27.09.12 10:58</span>
    I ta kanapeczka z bufetu, smakowała potem bardzo:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Malisiek: Sysia, może powolutku Ci się rozkręca :bigsmile:

Może może, ale kurcze wołałabym, żeby było jak za pierwszym razem.. konkretnie od razu się zaczęło a teraz nie wiadomo o co chodzi i zanim zacznę rodzić to się na maksa wymęczę i nie wiem czy będę miała siły na poród :cry:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Olenkaka -gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dziewczyny odnośnie czopa (może się to komuś przyda :wink:)
    U mnie była krew i czop nie był galaretkowaty, rozciągliwy, tylko wodnisty. Gdyby nie to, że w szpitalu mi powiedzieli, że to jest czop, to bym się nigdy nie domyśliła. Konsystencję miał jak woda i mnóstwo krwi przy nim (ale nie skrzepy)
    Zaczął odchodzić kilka godz. przed odejściem wód, odchodził cały dzień a urodziłam 34 godz po odejściu wód.

Sysia mocno trzymam za Ciebie kciuki :wink:
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Malisiek: Dii, jak będę na tym etapie co Ty, to pewnie każdy taki objaw będę brała za znak, że zaraz zacznę rodzić

No ja tego jeszcze nie traktuję jako znak, że coś rusza tylko tak po prostu chyba już jest... Nie raz dziewczyny pisały o różnych bólach... Nie nakręcam się - i tak ustąpiły:smile:
    A co do obrzęków i 3 kg na - cieszę się niesamowicie. I nogi lepiej wyglądają i ogólnie mogę podsumować, że jak dotąd przybrałam 17 kg. a nie 20 :bigsmile: a to dla mnie ogromny sukces :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    judka25:
    Sysia mocno trzymam za Ciebie kciuki :wink:

kochana przyda się, bo ja ledwo chodzę dzisiaj... chciałabym żeby już ruszyło:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Olenkaka gratuluję!!:cheer::clap:

sysiajaw kciuki aby się rozkręciło!:peace:
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Wczoraj na SR było fajnie, będą dwa zajęcia z ćwiczeniami oddechu itd, tatusiom pokażą jak masować bóle krzyżowe, a za tydzień trzeba się ubrać tak żeby łatwo brzuszek odsłonić i będzie zwiedzanie oddziałów szpitalnych. No i najfajniejsze będą nam pokazywać jak dbać o higienę malucha (kąpiel) i każdy tatuś na SR będzie sam próbował wykonać ta czynność pod kontrola co prawda na lalce ale to już zawsze jakiś początek. I jeszcze na "Orłowskiego" podobno jak kobieta jest po CC (ma problem żeby u niej na brzuchu położyć) to tatuś dostaje na brzuch malucha.
    --
  6.  permalink
    a ja się witam w rozpoczętym 39 tygodniu! tym samym doczekalam się dziś pogrubienia na liście :D jadę właśnie na usg i za pół godziny dowiem się jakiego schaba noszę w tym wielkim brzuchu ;)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

Olenkaka gratulacje !!! :)

Sysiajaw - ja rowniez 3mam kciuki :)) mozliwe, ze tak powoli sie to wszystko rozkreca :confused:

Ja wstalam pol godziny temu (u nas jest 11:39) ;) zaraz ide sie kompac, a pozniej smigam odebrac wanienke dla naszego synka :) bo zamowilam w niedziele.

Milego dnia dziewczyny :)

ps. Ja juz na 10 miejscu na liscie :shocked: :crazy:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.