Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeSep 27th 2012
     permalink
    Mam za mało Sód w surowicy 135 mmol/l --- (136 - 145) w czym mogę to jeść, soli nie unikam.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeSep 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Acia20 Znajdziesz go w żółtym serze, drobiu, rybach, pieczywie i oczywiście w soli kuchennej.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć a ja z kolejną książką w ręku wybieram się na miasto . Jak tak dalej pójdzie z tym czytaniem to urodzę profesora :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    null
    Moja Zosia - 3250g 52cm
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Natalia122: Moja Zosia - 3250g 52cm

Jejjku jaka ona jest malutka, taka kruszynka, cudo :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Ja dzis po wizycie :) Marysia dalej jest Marysia, lezy główka w dół i wazy 1039g :)

Zosia cudna :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Natalia - cudna jest :) taka kruszynka :) aniolek malenki :)

Mooniia - super :) czyli juz raczej Marysia zostanie? ;) no i ulozona juz prawidlowo :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ale śliczna Zosieńka! :rainbow:

madziauk: ps. Ja juz na 10 miejscu na liscie

Kurczę ja też i jakoś dziwnie się z tym czuję - pierwsza 10:shocked:
    Ciuszki już wszystkie poprałam, schowałam do dużego kartonu, a po przeprowadzce będę prasować. Obym ze wszystkim zdążyła:crazy:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mooniia: Ja dzis po wizycie :) Marysia dalej jest Marysia, lezy główka w dół i wazy 1039g :)

aaaaa :clap::clap::clap:, jak tyle bab twój mąż ogarnie :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Isiula - mi jeszcze kombinezon zostal do wyprania, i biale pieluchy + posciel ;) prasowanie ciagle przede mna ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A ja z praniem jestem w lesie, a miałam prać w poprzedni weekend :shocked: Muszę się w końcu za to wziąć :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    madziauk: prasowanie ciagle przede mna ;)

Ja tak bardzo nie lubię prasować, ciężko mi się do tego zmusić.. Ale chyba nie będę miała innego wyjścia - przez pierwszy tydzień lub dwa nie będziemy mieli internetu w nowym mieszkaniu, więc będę prasować z nudów:wink::wink:

mooniia super wieści, a mąż faktycznie "błogosławiony między niewiastami":tooth: hehe
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Isiula - ja tez nie lubie prasowac , no ale trzeba to trzeba. Moze w nastepnym tyg sie za to zabiore ;)
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    dziewczyny, od rana słabo sie czuję, pomimo wypicia kawy :confused:, a od wczoraj cieknie ze mnie coś białego. Mała praktycznie od rana sie nie rusza, mnie bolą krzyże i cały czas czuje podbrzusze, ale bolesnych skurczów brak. Co robić?? jechac na IP??
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ber1987: dziewczyny, od rana słabo sie czuję, pomimo wypicia kawy :confused:, a od wczoraj cieknie ze mnie coś białego. Mała praktycznie od rana sie nie rusza, mnie bolą krzyże i cały czas czuje podbrzusze, ale bolesnych skurczów brak. Co robić?? jechac na IP??

Ber mam dokładnie tak samo ale zamiast białej wydzieliny mam półprzezroczyste zabarwione mocno na różowo, i bóle krzyżowe co 10min ale ich cześtotliwość się nie zwiększa i dlatego mam dylemat trzyma mnie tak od wczoraj, ledno chodzę ale idę specjalnie do gin na wizytę dzisiaj o 16 bo ja powoli nie wyrabiam...

Treść doklejona: 27.09.12 14:32
    więc jak masz możliwość podjedz na IP niech sprawdzą co się dzieje
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    to moja pierwsza ciąża i z byle powodu się martwię:confused:, zjadłam przed chwila obiad i dziecko coś sie poruszyło ale mało, ktg mam dopiero w poniedziałek, nie wiem, poczekam do wieczora. Ide jakieś zajęcie sobie znaleźć żeby nie mysleć

z jazdą na IP i tak musze czekać na męża, a on powinien być za godzinę, góra 3
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ber a to jest moja druga i ona jest zupełnie inna, i ja też jestem głupia co i jak mimo iż już rodziłam, wszystko jest zupełnie inne.... sama czuję się jak pierwiastka przez to że tak nie było za pierwszym razem, lepiej dmuchać na zimne
    --
  1.  permalink
    Olenkaaa - GRATULUJE !!!!!! I czekamy na Ciebie / Was :bigsmile:

_____

Jejku... a ja juz na 12 miejscu. Jeszcze niedawno byłam na 47 pozycji... :bigsmile: Ja jutro mam wizytę kontrolną + usg, wiec sie dowiem ile nasz Marcelek juz waży. A propos.. dzisiaj tak mnie uciska na pecherz i cewkę moczową, że nie jestem w stanie trzymać moczu. Jakis koszmar !!! Musialam dzisiaj kupić sobie jakies wieksze podpaski, bo wkładki higienicznie nie wyrabiają... Czy któraś z Was tez cos takiego miała / ma?

_____

Sysiajw, Ber1987 - o kurcze... Wy juz jestescie na "dniach". Za moment bedziecie tuliły swoje malenstwa. Dobrze, że jedziecie dzisiaj do lekarza - tez bym sprawdziła na wszelki wypadek, czy wszystko ok, aby sie nie nakrecac negatywnie. Trzymam kciuki za wizytę u ginka!
    -- ___
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    spidermanka: Musialam dzisiaj kupić sobie jakies wieksze podpaski, bo wkładki higienicznie nie wyrabiają.

o ja też z tym problem mam, zwłaszcza jak już bardzo mi się chce siusiu ale wkładki u mnie wyrabiały.. może poćwicz mięśnie kegla?
    spidermanka: Sysiajw, Ber1987 - o kurcze... Wy juz jestescie na "dniach".

dzięki mam nadzieję, że się już rozwinie, bo wyglądam jak upiór
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    spidermanka: dzisiaj tak mnie uciska na pecherz i cewkę moczową, że nie jestem w stanie trzymać moczu. Jakis koszmar !!! Musialam dzisiaj kupić sobie jakies wieksze podpaski, bo wkładki higienicznie nie wyrabiają... Czy któraś z Was tez cos takiego miała / ma?

Mi też synek mocno uciska na pęcherz - idę do toalety, wychodzę i muszę po chwili wrócić po to żeby dorobić dosłownie dwie kropelki i tak w kółko..
    Jak leżę jest ok, ale jak wstanę to od razu kierunek wc.. Aż się boję z domu wychodzić. Na szczęście (tfu tfu) jeszcze mi się nie zdarzyło popuścić.. Jak tylko mi się przypomni to ćwiczę kegla, ale bardzo nieregularnie.. Mam tylko nadzieję, że ta nieregularność się na mnie później nie odbije.. :(
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :)

Ber1987-Jechalabym na IP ,jezeli nieczujesz dziecka ...
    A cieknie ze tak pwoiem co ??zwykla wydzielina przezroczysta ,biala ,jezeli tak to nic sie niedzieje,rowniez mnie tak zalewa .( bez wkladek nieruszam sie z domu )
    Sprobuj wziasc kostke czekolady i zaobserwuj czy dzidzia sie rusza ,jezeli nie ,jedz sprawdzic .

Treść doklejona: 27.09.12 15:06
    Ber ja dopiero spojzalam na suwak ,Ty masz kochana 2 dni do porodu ..
    Ojjj jechalbym na Ip napewno .

Treść doklejona: 27.09.12 15:08
    A mnie dzidzka kopie po obiadku lprzedchwilka zjedzony ,a dzidzius szaleje ,jakbym zjadla niewiem co :shocked:
    Az na szyczuje kopniaki :d

Dzis pojechalm na zakupki i ciesze sie ze maz mnie namowil zeby malej juz kupic kombinezon ,mowie mu ze po co kupimy za miesiac ,a on do mnie bedziesz wyzej w ciazy ,bedzie ci sie chcialo latac wtedy szukac kombinezonu .
    I posluchalam mezusia i z jednej strony faktycznie mam juz jeden zakup z glowy :)
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    Emenemss: A cieknie ze tak pwoiem co ??zwykla wydzielina przezroczysta ,biala ,jezeli tak to nic sie niedzieje,rowniez mnie tak zalewa .( bez wkladek nieruszam sie z domu )
    Sprobuj wziasc kostke czekolady i zaobserwuj czy dzidzia sie rusza ,jezeli nie ,jedz sprawdzi

wydzielina jest biała, bądź przezroczysta czasami, wody to nie są na pewno bo jest zbyt gęsta, dziecko się od czasu do czasu zaczęło przeciągać, bo konkretnymi ruchami tego nazwać nie mogę, w porównaniu do niektórych dni. dziewczyny już mi tak ciężko na tej końcówce :sad: ale nie będę narzekać, każda z Was ma to samo bądź będzie mieć

Emenemss: Ber ja dopiero spojzalam na suwak ,Ty masz kochana 2 dni do porodu ..
    Ojjj jechalbym na Ip napewno .

2 dni to ja mam wg usg,a wg OM tydzień i tym gin kazał mi sie sugerować
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ber1987: ciężko na tej końcówce :sad: ale nie będę narzekać, każda z Was ma to samo bądź będzie mieć

Ber ale niczym się nie przejmuj, ja też marudzę, ale kto lepiej zrozumie ciężarną niż inna ciężarna? :shamed:
    --
  2.  permalink
    sysiajaw: o ja też z tym problem mam, zwłaszcza jak już bardzo mi się chce siusiu ale wkładki u mnie wyrabiały.. może poćwicz mięśnie kegla?

Często sobie ćwiczę... ale jak mnie mocno naciska (chyba główką) to czuję potworny ból i pieczenie, a wtedy nie czuję że mi sie chce do toalety i nagle...bach. Niby nie duzo leci, ale wrazenie jest okropne. Cos takiego zdarzyło mi sie ze 2-3 razy... Jak jestem w domu, to nie ma problemu. Chodze czesto do toalety, nawet na wszelki wypadek jak czuję tylko ucisk. Ale jak jestem na zakupach to czasem nie mam jak i gdzie szybko dobiec... :bigsmile:

Treść doklejona: 27.09.12 15:32
    ____

Ber1987: dziewczyny już mi tak ciężko na tej końcówce ale nie będę narzekać, każda z Was ma to samo bądź będzie mieć

A kiedy masz marudzić jak nie TERAZ !!!!!!!!!!! Wkoncu każda z nas Ciebie rozumie (tak jak napisała Sysia). Tak wiec żal sie nam ze wszystkiego - wkoncu od tego tutaj jestesmy!!!! :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ber1987: dziewczyny już mi tak ciężko na tej końcówce ale nie będę narzekać, każda z Was ma to samo bądź będzie mieć

A kiedy masz marudzić jak nie TERAZ !!!!!!!!!!! Wkoncu każda z nas Ciebie rozumie (tak jak napisała Sysia). Tak wiec żal sie nam ze wszystkiego - wkoncu od tego tutaj jestesmy!!!! :bigsmile:

Dokladnie kazda z nas tu marudzi juz zacznie marudzic ,a komus wygadac sie trzeba :)
    Wiec marudz do woli :))

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 27.09.12 15:40</span>

A ja wlasnie pozarlam nutelle z moja rodzinka ,jako deser :d a dzidzka szaleje :)
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    A ja właśnie wróciłam z usg...i mały waży 2470 i wg tych wszystkich pomiarów o tydzień większy....no i ja oczywiście spanikowana pytałam lekarza czy to normalne i wg niego wszystko w jak najlepszym porządku...zaczynam się już strasznie denerwować...aaaaaaa :crazy:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - fajnie, ze szkrab rosnie :) a co do pomiarow, to juz dziewczyny pisaly, ze nie zawsze sie sprawdzaja ;) wiec spokojnie. Trzeba zawsze przyjac granice bledu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Linden spokojnie, mój "mały" w 31tyg miał główkę na 36 i ważył 2260g:cool:
    Nie przejmuj się, tydzień to naprawdę żadna różnica i wagowo też jest ładnie!:smile:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej ja dopiero wróciłam od Kuzynki, która dopiero co urodziła we wrześniu. Mała jest śliczna :heartbounce::rainbow: w ciągle je i śpi, aby moje takie było, aby nie płakało :whorship: pewnie każda z Was by tak chciała :bigsmile:. Już odłożyła dla mnie po swojej pierwszej córce uniwersalne rzeczy i mam po nie przyjechać samochodem, też dostałam od przyjaciółki po swoim synku już rzeczy, gdzie urodziła w lipcu i już są za małe :shocked: trochę się głupio czuje, że już dostaje rzeczy a to dopiero 4 miesiąc :tongue:
    Zosia jest cudowna, jak aniołek śpi Ja bym już całowała i przytulała, a najchętniej zjadła :hungry::hungry:
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Witam wszystkie przyszłe mamy :)
    Ja jestem obecnie w 25 tc. Jutro muszę zrobić badanie obciążenia glukozą, morfologię i badanie ogólne moczu. Pojawił się jednak pewien problem, ponieważ się przeziębiłam :( (katar, kaszel, bez gorączki) .
    Czy przeziębienie może w jakiś sposób zafałszować wyniki badań ?

Pozdrawiam.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madzia, Isiula dzięki że mnie pocieszyłyście...wiecie jak to jest....niby zdaję sobie sprawę z granicy błędu ale i tak się denerwuję...moja koleżanka urodziła w sobotę ... mówili jej że dzieciątko o 2 tygodnie mniejsze i w ogóle że malutkie...a mała urodziła się całkiem spora 3650 i 58 cm ...talk więc tak to jest z tymi pomiarami...a faktycznie tydzień to nie dużo :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Gosia1986 jedynie morfologia może wyjść trochę inna, ale nic strasznego więc wyniki powinny być adekwatne do rzeczywistości
    --
  3.  permalink
    Hej Dziewczynki :wink:

Linden nie denerwuj się - mój mały też szybko rośnie, isiula zresztą ma podobnie - więc chyba taki urok syneczków

:smile:

sysia jak tam samopoczucie wieczorkiem? mam nadzieję, że psychicznie i fizycznie ok:wink:

Treść doklejona: 27.09.12 20:59
    mooniia: Ja dzis po wizycie :) Marysia dalej jest Marysia, lezy główka w dół i wazy 1039g :)

no to ślicznie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    dziewczyny u mnie ok, nie byłam na IP, wzięłam prysznic i mi się polepszyło :):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Hej Dziewczyny, witam się ze szpitala jeszcze...
    Pierwsze co- Sysia mój czop był różowy, ciągnący, jak śluz płodny, ale odchodził dopiero po odejściu wód :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Linden ,ja urodzialm mala 3580 g ,naprawde ,wagi sie nieczuje podczas porodu ...
    Bylam przerazona waga ,malej podczas usg ,jak ja ja urodze itp ..)chociaz podawali mi troszke wieksza wage orientacyjna :)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 27.09.12 21:51</span>
    <strong>Ber</strong>-super ze samopoczucie juz lepiej :)))
    A ja polezalam w wannie ze wspolnikiem ,z moja coreczka :D ,to jest maly trzpiot ,tylko mnie widzi w wannie ,zaraz jest obok i krzyczy rozbieram sie wchodze zaraz ,ja mowie nieeee ,niepozwalam ,a ona wszytskie ciuszki na podloge i juz siedzi ze mna :D
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Po wizycie i jestem trochę spokojniejsza, ta galaretka co była przedwczoraj to lekarz powiedział ze jak czop zaczyna się tworzyć to też może wylatywać galaretka. Szyjkę mam 2 cm i 8 mm i (jeśli dobrze zrozumiałam) robi się w środku jakiś lejek na razie 5 mm ma, ale lekarz powiedział że się skróciła a przejmować to trzeba się nią dopiero jak będzie miała poniżej 2 cm teraz to mam dużo leżeć, a na SR nie robić ćwiczeń. Na krosteczki co mam na brzuchu (umieszczałam tu na tym wątku foto) dostałam HYDROXZINUM KREM i mogę go używać raz na dzień, a na morfologię żelazo TARDYFERON FOL i przed następną wizytą znowu pełna morfologia, a ten ślad leukocytów to lekarz powiedział że kobiecie w ciąży jest trudno oddać mocz do pojemniczka tak żeby z szyjki nic się nie dostało.

I 32 tc mam zrobić 3 badanie prenatalne czy u Was też tylko dwa pierwsze są na nfz a to 3 jest płatne. Mała była ułożona pośladkowo ostatnio a teraz główkę ma już na moim prawym biodrze a nóżki na lewych żebrach. I przez to że uciska główką na pęcherz to chodzę tak samo często do łazienki ale oddaję mniej płynu.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ber1987 - super, ze Ci sie polepszylo :)

Emenemss - slodka ta Twoja corcia :) dziewczynki to jednak sa aparatki male ;)

acia20 - czyli dobre wiesci od gina :)
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Dziewczyny, proszę o poradę...
    U mnie 32tc (termin dokładnie za 2 m-ce, 27.11), 2 tygodnie temu stwierdzono, że szyjka się skraca- 5 tyg. temu było 39mm, 2 tyg. temu 26mm, a dziś (mimo luteiny, L4, i no-spy oraz magnezu przeciwskurczowo) 21mm. W zwykłym badaniu ginekologicznym "wygląda nienajgorzej"- cokolwiek to znaczy. U mojej gin. wizyta dopiero za 2 tyg., dziś byłam u innej a na za tydzień mnie wrzucili do jeszcze innej...i ona ma podejmować decyzje dot. pessara, choć ta dzisiejsza powiedziała, że "ona na tym etapie by nie zakładała, ale niech decyzję podejmie lekarz prowadzący" (no ale do niej się nie da na za tydzień).
    Wiem, że tu o sporo o tym pisałyście, ale w natłoku postów tu nie znajdę konkretów, a pewnie te które miały to mają też wiedzę o tym...
    Może wiecie na jakim etapie/do jakiego etapu to się zakłada, kiedy się zdejmuje, jak się z tym żyje itd...? Będę wdzięczna za każde info. Pamiętam z postów tutaj, że dużo dziewczyn, które miały za wcześnie rodzić, rodziło po 40tc...a nie chcę, żeby wyszło tak, że mi to założą, bo się będą bały, że jakby co to będzie na nich...
    --
  4.  permalink
    Olenkaka: Ninkę wyciągali próżnociągiem, była owinięta pępowinką- poród ostatecznie odbierało chyba 3 lub więcej lekarzy i 2 położne.

U mnie na szkole rodzenia mówili, ze czesto jak dziecko jest owiniete pępowiną to nie ryzykują i od razu jadą z pacjentką na cesarskie cięcie. A Tobie tez proponowali takie rozwiązanie?
    -- ___
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeSep 28th 2012
     permalink
    sms od Sysi : PO wizycie u gina okazało sie, ze mam rozwarcie na 5 cm, biegiem kazał mi wziac rzeczy i od razu na porodówke. I tak o godzinie 19,30 na swiaz z wielkim krzykiem przyszla nasza Córcia Kinga z waga 2600, 53cm poród sn. Nie bylam nacieta, ani nie popekałam, czujemy sie cudownie i sie cyckujemy :))

GRATULACJE!!!!!!!
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    sysiajaw - gratulacje
    --
  5.  permalink
    Sysiajaw ogromne gratulacje! A jednak dziewczynka:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
    • CommentTimeSep 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Gratulacje Sysia:clap:

1. AnnMarta 29.09.2012 (chłopiec)
    2. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    3. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    4. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    4. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    5. KasiaTasia 13.10.2012 (chłopiec)

6. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    7. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    8. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    9. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    9. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    10. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    10. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    11. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    12. lofbejbe 21.11.2012
    13. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    14. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    15. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    16. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    17. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    18. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    19. Emenemss 2.01.2013
    20. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    21. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    22. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    23. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    24. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    25. agavva 21.01.2013
    26. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    27. marakuya 1.02.2013
    27. GaggataB 1.02.2013
    28. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    29. milena1984 3.02.2013 (chlopiec)
    29. Olenka79 3.02.2013
    30. ikamek 07.02.2013
    31. beagraf 12.02.2013
    32. Addictive 17.02.2013
    33. IzUk 19.02.2013
    34. andziaiw 22.02.2013
    34. milka 1984 22.02.2013
    35. sushi 5.03.2013
    36. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    37. niezalogowana0 15.03.2013
    38. venika 05.04.2013
    39. KARKO 03.05.2013
    40. tiramisu 08.05.2013
    41. AgulkaQlka 13.05.2013
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeSep 28th 2012 zmieniony
     permalink
    jak patrze,ze jestem 17 to nie moge sie nadziwic bo dopiero co byłam 60 :shocked:
  6.  permalink
    mooniia mam to samo, jak patrzę, że lada moment będę w pierwszej 20 to nie wierzę, że ten czas tak zleciał a byłam 57:shocked:

Treść doklejona: 28.09.12 07:33
    Ooo a między nami równiusie 2 tygodnie różnicy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    jak patrze,ze jestem 17 to nie moge sie nadziwic bo dopiero co byłam 60 :shocked:

Ja jak patrze ze jestem 19 -ta rowniez ,jak zaczelam tu pisac z wami bylam 67:shocked::shocked:

I Witam sie :)))
    Spalam jak zabita do godziny 6-tej ,taki gleboki sen ,zero przebudzenia :))
    Az wstalam i jestem wyspana ,maz poszedl do pracki ,malal spi :)))a ja delektuje sie kawusia :))

Sysia gratuluje szybkiego porodu ,jakbym ja chciala teraz z takim rowarciem pojechac :)))
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Sysia no tak to można rodzić:D gratuluję!!
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Sysia, gratuluję dziewczynki! :bigsmile:

A ja już 8 :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Sysja, gratulacje:swingin: i szybkiego powrotu do domu:-)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.