Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorNatalia122
    • CommentTimeSep 28th 2012
     permalink
    sysiajaw super! Gratulacje :bigsmile:
    Dziękujemy z Zosią za wszystkie komplementy :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Natalia, córeczkę masz prześliczną:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    Sysia gratulacje, a ja już druga :shocked: Dziś rano pociekło ze mnie coś wodnistego i przezroczystego, ale nie wiele. Czekam na dalszy rozwój wypadków może sie coś rozkręci
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    sysia gratulacje serdeczne!!!jednak córa, super!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Moonia dzięki za przekazanie info. Dziękuje dziewczynki za gratulacje, poród bajkowy każdej takiego życzę, więcej opisze jak wrócimy do domku. Ber trzymam kciuki za rozwój sytuacji:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Sysia gratuluję:)
    Oleńka współczuję tych męczarni,ale najważniejsze,że z Wami wszystko ok:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Gratulacje dziewczynki :-)Sysia take maluchy fajnie sie rodzi :-) wiem cos o tym :-):-)
    Monia faktycznie dopiero co dopisywalas sie do listy :-):-)
    krotka cos ta lista...a ja dopiero mam sie zamiar na niej pojawic za 5 lat...:-)
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Sysia wielkie gratulacje!!!!!!! Violet my juz 10!!!!!:crazy:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam was z rana,
    sysiajaw - wielkie gratulacje, a jednak dziewczynka, choc ja bym dala sobie glowe uciac ze na tym drugim zdjeciu co pokazywalas byl chlopczyk, czasem sprzety plataja nam figle
    a ja wczoraj mialam usg i prosze o wpisanie na liste ze bede miala chlopca, bylam swiecie przekonana ze nosze dziewczynke i wczoraj to jeszcze w szoku bylam ale teraz juz sie powoli przyzwyczajam do mysli ze urodze synka mamusi, tylko glowimy sie nad imieniem ale chyba bedzie Tomcio

mialam wczoraj dziwna sytuacje, tak bylam zdenerwowana przed ta wizyta i tym ze sie o malo nie spoznilam i usg ze przed wizyta mialam cisnienie 145/80 kiedy ja jestem raczej niskocisnieniowcem i mam przewaznie 110/70. moja lekarka sie przerazila i dala mi jakies tabletki, ale po powrocie do domu mialam juz normalne 115/75 i dzis rano mierzac 3 razy tez ok 115/70 wiec chyba sie wstrzymam z tabletkami na razie i bede monitorowac cisnienie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeSep 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Dzień dobry :) Dopiero co wstałam a już widzę cudowne wiadomości,że dziewczyny tak się rozkręciły z porodami,że z 26 miejsca spadłam na 22 :shocked:Po tym widzę,ze ten moment zbliża się wielkimi krokami ale to super.
    Sysia gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Sysia, Olekankaa Gratulejszyn!
    Sysia - czyli sukienki się przydadzą :tongue:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 28.09.12 11:00</span>
    A mooniia - jak zwykle na straży i w gotowości informacyjnej! :flowers:
    --
  3.  permalink
    Sysia - OGROMNE GRATULACJE!!! Super, że tak szybko, sprawnie i bezboleśnie poszedł Ci poród! :bigsmile:
    -- ___
  4.  permalink
    Linden: Sysia wielkie gratulacje!!!!!!! Violet my juz 10!!!!!

no ja jestemw szoku, że to już: shocked: strach się bać:crazy: jeszcze trochę i będziemy pogrubione (chociaż ja już i tak dosyć dobrze jestem):crazy:
    --
  5.  permalink
    Ber1987: Sysia gratulacje, a ja już druga Dziś rano pociekło ze mnie coś wodnistego i przezroczystego, ale nie wiele. Czekam na dalszy rozwój wypadków może sie coś rozkręci
    --

drugie miejsce zoobowiązuje - trzymam kciuki, żeby się rozkręciło szybko i bezboleśnie jak u sysiajaw :smile:

Treść doklejona: 28.09.12 11:30
    milka1984: mialam wczoraj dziwna sytuacje, tak bylam zdenerwowana przed ta wizyta i tym ze sie o malo nie spoznilam i usg ze przed wizyta mialam cisnienie 145/80 kiedy ja jestem raczej niskocisnieniowcem i mam przewaznie 110/70. moja lekarka sie przerazila i dala mi jakies tabletki, ale po powrocie do domu mialam juz normalne 115/75 i dzis rano mierzac 3 razy tez ok 115/70 wiec chyba sie wstrzymam z tabletkami na razie i bede monitorowac cisnienie
    --

z tym ciśnieniem to pewnie tylko jednorazowa stresowa sytuacja, więc na Twoim miejscu też bym się wstrzymała chyba z tymi tabletkami:wink:

Treść doklejona: 28.09.12 11:32
    a ja dziś byłam na oddaniu krwi, tradycyjnie przed wizytą u gin i dostałam piekny "depilacyjny plasterek":confused: do tej pory boli mnie zgięcie łokcia:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Olenkaka - kciuki za małą

A ja mam pytanie do tych mam, co wiedzą że będą miały CC jak wcześnie trzeba się zająć tą sprawą aby nie zostawić wszystkiego na ostatnią chwilę. Mój gin powiedział że wystawia mi skierowanie a ja sobie z nim jadę do jakiego chcę szpitala i oni podobno robią według skierowania CC.
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    Olenkaka: Nikt mi nie proponował cesarki. Zgodziłabym się od razu. Nie wiem, kiedy się zorientowali z tą pępowiną… Szczerze mówiąc, nie wiem nawet, kiedy zaczęli robić vacuum, w takim byłam stanie podczas porodu. Pamiętam tylko, że rozkładali łóżko, potem mnie nacięli, szarpali się z Ninką, potem krew rozprysnęła się po lekarzach- więcej nie pamiętam... ( Gdybyście uznały, że powinnam ten fragment skasować, żeby dziewczyn nie straszyć, dajcie znać)
    Gdybym miała cesarkę, a nie vacuum, to dzisiaj nie siedziałabym i nie płakała
    Ja fizycznie czuję się bardzo dobrze. Ginekolodzy dzisiaj kazali mi się pakować, bo idę do domu, a Ninka zostaje…
    Później był obchód pediatrów i oni powiedzieli, że moje dziecko ma krwiaczki i nikt nie ma prawa wyrzucić mnie do domu. Nie mogę tulić Malutkiej, bo leży na fototerapii, a wyniki bilirubiny coraz gorsze, ponieważ krwiaczki nasilają żółtaczkę :( Na karmienie będę chodzić na oddział noworodków, żeby jak najmniej wyciągać Ninkę spod lamp.
    Dzisiaj lekarze pytali o zgodę na nakłucie tych krwiaków. Boję się jak cholera! W końcu to jednak głowa…
    Trzymajcie za nas kciuki!
    Mnie łzy same ciekną…

Olenko - przykro mi, że lekarze nie pomysleli, aby Ci nieco ulżyć decydując sie szybko na cc. A te krwiaczki pewne lada dzien będa schodzić. Dobrze, że nie dałaś się wypisac do domu. Ja bym stała kołkiem, nie wyszłabym ze szpitala i juz. Wkoncu to nie TY zdecydowałaś, że córcia ma być wyciągana vacuum...a skoro są tego nienajlepsze efekty to masz prawo byc przy malutkiej tyle czasu ile czujesz i jest potrzeba. Nie wiedziałam, że jak jest naświetlana, to nie możesz raz na jakiś czas wyjmować malutkiej, dotykac, głaskac jej i kangurowac juz powoli!!!! Olenko, bedzie dobrze, ale rozumiem jak sie czujesz - nie dosyć, że jestes obolała, psychicznie zdołowana to jeszcze ta burza hormonów. Oby jak najszybciej schodziły te krwiaczki i bys mogła z córcią szybjo wrócić do domu. PRZYTULAM CIE BARDZO MOCNO!!!
    -- ___
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Gratulacje dziewczyny!!!
    Olenkaka...wszystko będzie dobrze,"strach"ma wielkie oczy...jeszcze troszkę a będziesz miała dzidzię przy sobie:smile:,trzymam kciuki za Ciebie i malutką:winkkiss:
    Sysia...poród marzenie...gratulacje:bigsmile:
    Pozdrawiam:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    violet_flower: drugie miejsce zoobowiązuje - trzymam kciuki, żeby się rozkręciło szybko i bezboleśnie jak u sysiajaw :smile:

no zobowiązuje, niestety:tongue: ale u mnie objawów brak, tylko cieknie ze mnie co jakiś czas gęsta biała wydzielina, czasem przezroczysta i wodnista, dziecię się rusza, skurcze są co jakiś czas. Jednak w porównaniu do Sysi to moja babeczka jest troszkę większa bo ponad 3 kg będzie mieć na pewno ;p Eh.... czekamy dalej ;p dziś robię porządki w domku, więc może coś zdziałam, a jak nie to męża muszę na seksik namówić wieczorkiem:devil: a z tym może być ciężko bo jakieś opory ma ostatnio :confused:
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
  6.  permalink
    Witajcie, ja byłam wczoraj na usg ale wróciłam tak zmordowana po cieżkim dniu że nie miałam siły nic napisać. Ku przestrodze a właściwie ku pokrzepieniu serc :wink: oświadczam że mój dostojny synuś miał wczoraj wagę 3800gr :shocked:. Pan popatrzył na mnie drobniutką i z litości zmierzył go jeszcze trzykrotnie aby uniknąć pomyłki.. No i nic, zostaje 3800gr. Chyba mi się zrobił spieszno do porodu :wink: więc dziś już nie leżę plackiem na łóżku tylko biorę się za intensywne porządki w mieszkanku.
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc dziewczyny :)

sysiajaw - gratuluje :) cudowny taki porod, tez bym tak chciala, jechac juz z rozwarciem na 5cm i urodzic malenstwo bez naciecia sn :))

Olenkaka - kochana, zdrowka dla corci zycze. Niech sie szybko krwiaczki wchlona, niech wyzdrowieje, bys mogla sie cieszyc swoim malym szczesciem i wrocic razem do domciu :) sciskam mocno.

Nie, no dziewczyny, ta lista cos ostatnio sie ruszyla i to tak porzadnie, jak dobrze licze to my z Isiula juz na 9 miescu :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Olenka -trzymam kciuki za mala .Moja mala rodzialm 22 h ,tez powinnam miec cc,poniewaz rozwracia niemaialm a bole parte mialam od 15h ...
    Do czego zmierzam ,corka urodziala mi sie z wielkim krwiakiem na glowie .gdzie mnie niepoinformowali o tym ,na drogi dzien jak jej zdjelam szpitalana czapke i przebieralam w sowje ciuszki ,zrobilam raban na caly oddzial ,tak ze sie pediatra zbiegl,polozne ,ordynator i inni ,zarzucalam im upuszczenie dziecka przy badaniach krwi ,gdzie mialy miejsce rano .
    Uspokajano mnie ze ten krwiak jest od porodu od nacsku glowki na szyjke ktora byka zamknieta ...
    Zazadlam usg glowy i kazali mi zostac dobe ,powiedzialm ze prosze bardzo zostaje a usg maja wykonac.
    Cale szczescie ze usg nic niewykazalo i krwiak ( zdjecia mam na kompie ktory mi padl ,tak bym ci wyslala o jakim krwiaku mowie ,bo wygladalo to tak jakby moje dziecko mialo do glowy przyczepiony kartofel)
    Ile ja sie naryczam...
    Krwiak wchlonal sie sam ,jak mala miala ok 3 miesiace i cale szczescie nienarobil zadych szkod .
    Dokladnie byl to krwiak podokostnowy ( jezeli to te same krwiaczki ,nienakluwaj ich bron Boze )

Buziaczki dla corci .
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    sysiajaw gratuluję córci i wspaniałego porodu! :cheer::clap: a ja tak chłopca obstawiałam...:wink:

Olenkaka dużo zdrówka dla Ciebie i malutkiej! :flowers:

CiastoMiłości: oświadczam że mój dostojny synuś miał wczoraj wagę 3800gr :shocked:. Pan popatrzył na mnie drobniutką i z litości zmierzył go jeszcze trzykrotnie aby uniknąć pomyłki.. No i nic, zostaje 3800gr. Chyba mi się zrobił spieszno do porodu :wink: więc dziś już nie leżę plackiem na łóżku tylko biorę się za intensywne porządki w mieszkanku.

No ładny kolosek, pewnie u mnie będzie tak samo :) bierz ukochanego w obroty:wink:

Treść doklejona: 28.09.12 13:12
    madziauk: jak dobrze licze to my z Isiula juz na 9 miescu :shocked:

Ciii.. staram się ten fakt ignorować:wink: torba jeszcze nie spakowana, a nawet jakbym chciała ją teraz skompletować to wszystko mam już popakowane w kartony do przeprowadzki:cool:
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dziewczyny, pije/piła któraś Was herbatke z liści malin? Daje to coś? :tongue:

A, baldachim w końcu przyszedł i jutro wszystko rozkładamy :devil: Ale będę miała radochę :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny, pije/piła któraś Was herbatke z liści malin? Daje to coś

Niepije ,ale tez sie zastanawiam ,ale cos mi sie obilo o uszy ,ze jakos pod koniec sie pije :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Malisiek: Dziewczyny, pije/piła któraś Was herbatke z liści malin? Daje to coś? :tongue:

Ja piję już drugi tydzień i po każdym kubku mam dziwne odczucia, że coś tam się w środku dzieje.. A czy pomoże przy porodzie to się okaże po fakcie:wink:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej witam się:bigsmile:
    Sysia no w końcu!!!!!!! tak szybciutko Tobie poszło, że w szoku jestem :shocked: Tylko pogratulować i się cieszyć, że tak Cię to nie bolało i szybko poszło, trzymam kciuki za szybki powrót do domciu z dzidzią :clap::clap:
    Olenkaka szok, po prostu szok!! łzy mi stanęły! Jak mogli pozwolić Tobie i dziecku tak się męczyć??? ale bym zrobiła jazdę im później, że to przez nich teraz Twoje dziecko tak wygląda i się męczy a Ty razem z nią!!!!!!! Ale życzę Tobie szybkiego powrotu do zdrowia i córci też! Abyś szybko zabrała ją do domciu :whorship::grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Chyba też ją zacznę pić, bo coś tam słyszałam, że ma pomagać przy porodzie. Spróbować można, bo na pewno mi to nie zaszkodzi ;)
    I dziś zaczęłam też masować krocze. Mam nadzieję, że to + poród na klęczki pomoże mi je ochronić przed pęknięciem ;>
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A co zaczniesz pić Malisiek?? Poród na klęczki?? czyli kucasz?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Malisiek: Dziewczyny, pije/piła któraś Was herbatke z liści malin? Daje to coś?

Ja piję tydzień i nawet zaczęła mi już smakować, tzn. nie przeszkadza mi ten smak:wink: a tylko przy pierwszej czułam się dziwnie - teraz to nie odczuwam żadnej różnicy - mam nadzieję, że mimo wszystko skróci ten najdłuższy etap porodu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    CiastoMiłości: Witajcie, ja byłam wczoraj na usg ale wróciłam tak zmordowana po cieżkim dniu że nie miałam siły nic napisać. Ku przestrodze a właściwie ku pokrzepieniu serc oświadczam że mój dostojny synuś miał wczoraj wagę 3800gr . Pan popatrzył na mnie drobniutką i z litości zmierzył go jeszcze trzykrotnie aby uniknąć pomyłki.. No i nic, zostaje 3800gr. Chyba mi się zrobił spieszno do porodu więc dziś już nie leżę plackiem na łóżku tylko biorę się za intensywne porządki w mieszkanku.

to się pokrzepiłam :bigsmile: dzięki, mój tydzień temu miał "tylko" 3300

rozpakowanym dziewczyną gratuluje, i żal mi Olenkaki, że takie ją niepzyjemności spotkały :sad:

Malisiek: Dziewczyny, pije/piła któraś Was herbatke z liści malin? Daje to coś?
    ja pije ale nie wiem czy to coś daje czy nie
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Venus, zacznę pić tą herbatkę z lisci malin. I powaliło mi się - na kucaka miałobyć :tongue::bigsmile: No, a przynajmniej tak bym chciała. Na pewno nie będę rodziła na leżąco :shocked:

A słodzicie ją, czy taką gorzką pijecie?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    Malisiek: A słodzicie ją, czy taką gorzką pijecie?
    ja nie słodze ani ziółek ani zwykłej herbaty
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Od którego tygodnia można ją pić? i jakie ma działanie? czy któraś z Was to piła i podczas porodu miałyście lżej?:wink:
    --
  7.  permalink
    Olenkaka ! Trzymam kciuki za Ciebie i za Ninusie :thumbup: Musisz teraz być silna, i wiem że dasz sobie radę, a niebawem zobaczę Was na spacerku :kissing: Trzymaj się Kochana cieplutko ! :winkkiss:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ja nie słodzę niczego od 12 roku życia :)
    venus87 zaleca się picie od 34 tyg, ale lepiej się wcześniej skonsultować z lekarzem. Ja dostałam pozwolenie w 33tyg.
    Co do działania to podobno regularne picie na kilka tyg przed porodem ma skrócić jego pierwszą fazę uelastyczniając szyjkę macicy, żeby się szybciej rozwierała. Mam nadzieję, że zadziała..a jak nie to raczej zaszkodzić nie powinna:wink:
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Olenkaka trzymaj się kochana będzie dobrze. Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz.... Moje problemy przy tym jak sie okazuje to pryszcz... wszystko będzie dobrze, nie denerwuj się...
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    <strong>Olenkaka</strong> ja tez trzymam za Was mocno kciuki, szczególnie za Ninke oby szybciutko żółtaczka minęła i krwiaczki sie wchłonęły...aż się łza w oku kręci, ja to bym ich rozszarpała na miejscu jakbym zobaczyła co zrobili...ale teraz musisz być silna kobieto!Tulam mocno i cieszę się że chociaż piersią pozwalają Ci karmić to trochę malutką uspokoisz i poprzytulasz:)
    _______
    któraś tu pisała o ciśnieniu wysokim u lekarza, ja na wizycie też mam zawsze wysokie :) to chyba dlatego że za bardzo sie przejmujemy, a jak wizyta z usg to już w ogóle...
    _____
    <strong>Ciasto</strong> to ładny kolosik Ci rośnie hehe..już tu pisałam, że moja pierwszą córę też tak "zważyli" a urodziła się, o zgrozo! pól kilo cięższa:)
    ________
    <strong>acia20</strong> to bardzo dobre pytanie...ja też mam mieć cc i się właśnie zastanawiam czy to trzeba jakoś wcześniej z tym skierowaniem do szpitala żeby termin umówić czy jak?
    jak będę na następnej wizycie to zapytam gina jak to się załatwia...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom, Olenkaka - życzę duuuużo zdrówka dla Malutkiej!!

Ja miałam dziś drugie usg - są dwa Robaczki!! i dwa serduszka!
    Proszę o dopisanie mnie do listy z datą 26.05.2013 - Dzień Mamy:))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    akirka - gratuluje :) i witam na watku :)))

1. AnnMarta 29.09.2012 (chłopiec)
    2. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    3. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    4. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    4. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    5. KasiaTasia 13.10.2012 (chłopiec)

6. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    7. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    8. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    9. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    9. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    10. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    10. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    11. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    12. lofbejbe 21.11.2012
    13. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    14. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    15. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    16. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    17. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    18. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    19. Emenemss 2.01.2013
    20. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    21. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    22. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    23. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    24. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    25. agavva 21.01.2013
    26. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    27. marakuya 1.02.2013
    27. GaggataB 1.02.2013
    28. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    29. milena1984 3.02.2013 (chlopiec)
    29. Olenka79 3.02.2013
    30. ikamek 07.02.2013
    31. beagraf 12.02.2013
    32. Addictive 17.02.2013
    33. IzUk 19.02.2013
    34. andziaiw 22.02.2013
    34. milka 1984 22.02.2013
    35. sushi 5.03.2013
    36. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    37. niezalogowana0 15.03.2013
    38. venika 05.04.2013
    39. KARKO 03.05.2013
    40. tiramisu 08.05.2013
    41. AgulkaQlka 13.05.2013
    42. akirka 26.05.2013
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziękuję za wpisanie:)

Madziauk a mogłabyś jeszcze poprawić mój nick na liście?
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Venus- ja piłam herbatę z liści malin od 34 tyg po 3-4 szklanki dziennie i kompletnie nic to nie dało, nie pomogło w rozwarciu, w przyspieszeniu pierwszej fazy porodu itd. Rodziłam 34 godziny, po odejściu wód pierwsze skurcze były po około 12 godzinach (spowodowane 10 min masażem sutków) i dopiero 12 godzin skurczów (strasznych, ze zwijałam się z bólu) spowodowało rozwarcie na 4 cm i dalsze rozwarcie do 10 cm też trwało długo, więc nic kompletnie to picie herbaty nie pomogło.
    Brałam też olej z wiesiołka i też nie miał on żadnego wpływu na poród. Może to ja byłam ciężkim przypadkiem i na innych działa, w każdym razie na swoim przykładzie obalam mit jakoby herbata miała przyspieszyć poród, skrócić pierwszą fazę porodu, a wiesiołek miałby zrobić szybkie rozwarcie :wink:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    akirka - przepraszam :shamed: juz poprawione :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    judka25 skoro Tobie nie pomogły 3-4 szklanki dziennie to raczej nie mam co liczyć na to, że mi pomoże jedna:shocked:
    Może przynajmniej siła autosugestii zadziała..:wink:

akirka gratuluję podwójnego szczęścia i życzę spokojnej ciąży!:winkkiss:

Treść doklejona: 28.09.12 17:42
    Swoją drogą to mam wrażenie, że teraz jest jakaś "epidemia bliźniaczana".. Niedawno moja koleżanka z liceum urodziła dwóch chłopców, a tydzień temu dowiedziałam się, że moja druga koleżanka jest w 16tyg ciąży i też bliźniaki:bigsmile: może nam też się trafi następnym razem?:wink:
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    <strong>akirka</strong> gratuluje serdecznie i spokojnej ciąży życzę:) tez zawsze chciałam mieć bliźniaki...
    <strong>olenkaka</strong> dzięki za info:)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ja tez pilam te herbatke z lisci malin i tez nic u mnie nie dalo. Szyjka slabo sie rozweirala i skonczylo sie cc :confused:
    Akirka, gratuluje podwojnego szczescia :bigsmile:
  8.  permalink
    Olenkaka wspólczuję przejść w szpitalu - trzymam kciuki żeby teraz już było wszystko dobrze z Tobą i z córeczką:grouphug:

akirka gratuluję podwójnie, piękna data :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ja też piłam- tydzień po terminie zero rozwarcia, też zakończyło się CC
    :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja tez pilam :-) a szyjka zelazna dama trzymala :-\
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    akirka ogromne grtaulacje :bigsmile: Super ze blizniaki to takie podwojne szczescie :bigsmile:
    Olenkaka wspolczuje Ci ogromnie. Ale myslami jestem z Toba i wierze ze bedzie dobrze. Malutka szybko dojdzie do siebie i mam nadzieje ze szybko zapomnicie o tym calym koszmarze. Trzymajcie sie cieplutko :grouphug:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
  9.  permalink
    Witam. GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAMUŚ:bigsmile: Jestem już 3 na liście :shocked: Jeszcze troche dni zostało mi do 7, ale nie wiem jak wyrobie do tego czasu. Od kilku dni mam wrażenie jak by mnie rozrywało w środku. Co dzień gorzej ,a w nocy to już w ogóle koszmar :confused: Ani siedzieć, ani leżeć... Jestem chyba mało odporna na ból :confused:

Treść doklejona: 28.09.12 21:52
    Słyszałam, że oprócz herbatki z liści malin dobry jest olej z wiesiołka. Czy któraś go zażywa,bo nie wiem w jakich dawakach go brać?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.