Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorQuelle
    • CommentTimeSep 28th 2012
     permalink
    ja pilam herbatke z lisci malin od 34 tygodnia plus herbatka na wywolanie skurczy od poloznej i mi pomogla choc skonczylo sie CC:smile:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  1.  permalink
    Olenkaka tule i zycze duzo sil.

Akirka gratuluje podwojnego Szczescia
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Akirka tak czułam,że to ciąża może pomyliłam się w tygodniach ale czułam,że to jest to a do tego podwójne szczęście GRATULUJĘ :)
    --
  2.  permalink
    Akirka - podwójne gratulacje dla Twoich dwóch robaczków i ich mamusi :bigsmile:
    -- ___
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Akirka wielkie gratulacje, a szczególnie, że to podwójne szczęście, mąż pewnie dumny z siebie:updown:
    Dziewczyny to jak czytam Was to ta herbatka nic nie pomaga a jeszcze prowadzi do CC, bo w większości przypadków skończyła się tak :confused:

Treść doklejona: 28.09.12 23:25
    A ja jutro zaczynam 17 tydzień :tongue::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeSep 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja miałam dzisiaj na SR pogadankę o wspomagaczach typu herbatki i podobno cała lista tego jest na stronie fundacji " Rodzić po ludzku". Dzisiaj już nie mam siły tego szukać w necie ale jutro chętnie tam zerknę i poszukam czegoś na ten temat.Aha wiecie muszę pochwalić mojego męża ,że po raz pierwszy był ze mną na zajęciach i dużo pytał o takie sprawy o których żadna z przyszłych mam nie miała pojęcia.Ogólnie było super i dużo nowych informacji.za tydzień kończą się pogadanki a zaczynają ćwiczenia i spotkanie z pediatrą.Już nie mogę się doczekać.Tymczasem kończę pisanie tutaj na dzień dzisiejszy bo jest bardzo późno więc pora spać.Dobranoc.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeSep 29th 2012
     permalink
    Dziewczyny, co do herbatki, to polozna kazala mi ja pic z przerwami, bo nadmiar wywoluje odwrotny skutek. Tzn. tydzien pic, tydzien przerwy itd.
    Na porodowc e z drugim dzieckiem spedzilam jakies 40-50 minut, wiec pomoglo.
    Przy pierwszym dziecku nie pilam i porod trwal 26 godzin...
    --
  3.  permalink
    Dzień dobry Dziewczyny, witam się sobotnio w rozpoczętym 35 tygodniu:shocked::smile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Witam siię i ja w sobotni poranek. Mam pytanie. Ile razy dziennie pijecie tą herbatkę?
    A ogólnie jestem po ktg. Wyszystko ok. Skurczybyków brak. Kolejne ktg 10 października:smile:
    --
  4.  permalink
    Witam się z rana tak szybciutko, bo szykujemy się na weselicho:wink: i wracamy jutro wieczorem, więc pewnie zajrzę dopiero w poniedziałek.Udanego weekendu wszystkim życzę:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Dzień dobry :bigsmile:
    Ja się chyba z Wami nie rozstanę :smile:
    Właśnie oddałam Małą, byłą u mnie na karmieniu. Po wczorajszym nakłuwaniu i po krwiaczkach śladu nie ma... Ninkę dostałam już bez czapeczki ochronnej (takiej po nakłuwaniu), więc chyba zagrożenie związane z zakażeniem minęło. Ale jeszcze się bałam głaskać ją po główce... Co prawda Niunia jest żółciutka, ale bez krwiaków dużo szybciej powinnyśmy pokonać żółtaczkę (prawdopodobnie przez nie się nasilała).
    Czekam na wizytę neonatologów, więc się dowiem co i jak :smile:
    YPolly: Na porodowc e z drugim dzieckiem spedzilam jakies 40-50 minut, wiec pomoglo.
    Przy pierwszym dziecku nie pilam i porod trwal 26 godzin...

YPolly, nawet nie wiesz, jaką nadzieją napełniłaś moje serce! (jestem świeżo po 28 godzinnym porodzie, a chciałabym mieć drugie dzieciątko za jakiś czas).
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    YPolly: Dziewczyny, co do herbatki, to polozna kazala mi ja pic z przerwami, bo nadmiar wywoluje odwrotny skutek. Tzn. tydzien pic, tydzien przerwy itd.

O tym odwrotnym skutku nikt nigdzie nie pisał, a czytając opinie mamuś z poprzedniej strony pasowałoby jak ulał:shocked:
    W takim razie robię teraz tygodniową przerwę i liczę na to, że nie zaszkodziłam sobie piciem 2 tyg bez przerwy...
    A ile szklanek dziennie piłaś? Bo nie wiem czy ta moja jedna na wieczór w ogóle coś da...?
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja od jutra zacznę pić z tygodniowymi przerwami i akurat idealnie mi wyjdzie, że 40 tydzień będzie pitny ;>
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzień dobry :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Malisiek: Ja od jutra zacznę pić z tygodniowymi przerwami i akurat idealnie mi wyjdzie, że 40 tydzień będzie pitny ;>

No to ja poczekam do przyszłej soboty z piciem :smile:

Treść doklejona: 29.09.12 10:32
    a gdzie w ogóle taką herbatę mozna zakupić? w aptece?
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Ja też się z wami chyba nie rozstanę
    Olenkaka super że jest lepiej!
    Ja mam niesamowite obrzęki nóg po cesarce i nie wiem co z nimi robić. Nogi mi już odpadają, a mała ode mnie się odkleić nie może, więc jestem skazana sama na siebie w opiece nad nią.
    Aha i mleko leje mi się ciurkiem tylko mała sutka nie może załapać i będę odciągać. Ale już jest...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeSep 29th 2012 zmieniony
     permalink
    Natalia ,obrzeki nog przewaznie sa po poprodzie ,nawet po sn,rowniez mialam opuchniete ,ze wychodzac ze szpiatala ,niemiescilam sie w buty w ktorych pryzjechalam ,po tygodniu sladu niebedzie...

Olenka-bardzo sie ciesze ze z niunia wszystko w porzadku :))

I witam sie :)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Isiula, dokladnie nie pamietam, ale to mniej wiecej tak, ze pierwszy tydzien szklanke dziennie, potem przerwa na tydzien, drugi tydzien kanka (3-4 szklanki mniej wiecej), przerwa, i zalapalam sie jeszcze na jeden tydzien kanki a potem poszloooooo..:wink:
    Olenka - ja dlugo nie moglam zapomniec o pierwszym porodzie i tak strasznie balam sie drugiego, a tu sie okazalo, ze nie ma sie czego bac. Nie powiem, ze nie bolalo, ale dalam rade i teraz nie wspominam porodu tylko narodziny corki, a to jest duza roznica.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dii: Mam pytanie. Ile razy dziennie pijecie tą herbatkę?

Jeszcze raz powtórzę, bo dosyć mnie to interesuje... Ile razy dziennie pije się tą herbatkę z malin?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    olankaka dobrze, ze juz lepiej :)

a ma która jakis sposób na zgage bo juz pije 2 litry mleka dziennie noca ratuje sie rennie, ale moze cos jeszcze?? migdały nie działaja, kolezanka poleciła suszone morele - myslałam ,ze zejde po nich ;)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    YPolly: Olenka - ja dlugo nie moglam zapomniec o pierwszym porodzie i tak strasznie balam sie drugiego, a tu sie okazalo, ze nie ma sie czego bac. Nie powiem, ze nie bolalo, ale dalam rade i teraz nie wspominam porodu tylko narodziny corki, a to jest duza roznica.

Dokladnie ,ja rowniez ,mowilam nigdy wiecej ,a teraz mowie przezylam jeden ,przezyje drogi ...tylko mam nadzieje ze tym razem bedzie krotszy ...
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    widziałyscie?? drobnoustroje w babydreamie
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    mooniia - na SR mówili żeby jeść małe porcję i częściej. Ja nie mam zgagi ale ja jem co 1h
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja nie napisałam o przerwie, a faktycznie należy o tym wspomnieć pijąc herbatę z liści malin. Ja też przerwy robiłam dwa razy, bo akurat skończyła mi się herbata i też to samo mówiła położna na SR, że trzeba robić przerwy. Mimo przerw w piciu u mnie efekt był, jak już wiecie kompletnie odwrotny od zamierzonego i nic nie pomogło na lżejszy i szybszy poród. Na jednych działa, na drugich nie. Poza tym tak jak każda ciąża jest inna, tak też każdy poród inny. Pierwszy może być trudniejszy, drugi łatwiejszy, nie ma reguły, bez względu czy się tę herbatę pije czy nie :wink: Nie wiemy jak wyglądałby poród gdybyśmy tej herbaty nie piły, więc trudno stwierdzić czy to akurat herbata zadziałała czy taki poród po prostu miał być i był :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 29.09.12 12:05</span>
    Ile razy dziennie pije się tą herbatkę z malin?

Na SR położna mówiła, że 3-4 razy dziennie, czyli 3-4 filiżanki/ szklanki herbaty.
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry dziewczyny, mam dziś kolejny wspaniały dzień :) ale idę zaraz się wykapać w cieplej wodzie bo mam skurcze jak na @ i są nie przyjemne i wezmę nospe. Oczywiście tak sie czuję po sprzątaniu:sad: pewnie dzidzia nie chce abym sprzątała:devil: będzie musiał to robić mąż:tongue: Ja zaczne pić herbatkę od 34 tc. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Witam sięsobotnio:-)
    Ja wczoraj miałam wizytę i z naszym synkiem wszystko w porządku. Waży 891g i w końcu pokazał nam swój profil twarzyczki, bo do tej pory zawsze zakrywał twarz rękoma:wink:
    Jest nadal ułożony - a właściwie ROZŁOŻONY pośladkowo i ani myśli o zmianie pozycji. Mam nadzieję, że posłucha rodziców i jednak do porodu się obróci:wink:

Dziewczyny mam pytanie odnośnie długości szyjki. Czy na tym etapie (początek IIItrym) 2cm to dużo czy mało? Szyjka jest twarda i zamknięta, więc się nie przejmuję ani nie schizuję:tongue: Zastanawia mnie iście teoretycznie w jakim tempie skracają się szyjki przed porodem. Wiecie coś na ten temat?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

Witam sie sobotnio i w rozpoczetym 35 tygodniu :crazy:

Lapa - ja nie wiem jak z szyjkami u innych, ja w ostatnim dniu 28tygodnia mialam szyjke nieco ponad 5cm - ginka mowila, ze w normie. Nie mowila, ze jakas taka dluga czy cos. W koncowce 32tygodnia (dokladnie ostatni dzien rowniez ) mialam 4,1cm. I tez mowila, ze ok. Zaden lejek sie nie robi. Lozysko ladne. Ja sie martwie, czy czasem za dluga nie jest i nie bedzie zelazna szyjka ;) no nic, zobaczymy. Niejmniej jednak przez 4 tyg skrocila sie o 1cm.

My dzis planujemy zakupy : wozek i takie tam :) wstalam dzis o 12 (poszlam spac o 2 w nocy ;)). Dopiero zjadlam sniadanko i lece pod prysznic :)

milego dnia :)
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ja mam 21mm w 32tc i każą leżeć, brać luteinę i zastanawiają się nad pessarem (pisałam przedwczoraj w tym temacie). Dwa tygodnie wcześniej było 26mm i wtedy zaczął się "alarm". Też się chętnie dowiem co na ten temat wiecie.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    lapa - ja w czwartek miałam szyjkę 2,8 cm plus jakiś lejek w środku zaczął się robić, lekarz mi powiedział że jeszcze jest ok, a o szyjkę zaczynamy się martwić jak ma mniej niż 2 cm, teraz mam dużo leżeć i nie robić ćwiczeń na SR.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie
    Wszystkim Mamusiom mega gratki .Śliczne Maleństwa .
    Sysia - tak 3-małam kciuki żeby drugi był jeszcze szybszy i prosze niby nic i od razu 5 cm.
    Oleńka - jesteś b.dzielna mimo wszystko wspaniale się spisałaś dużo Zdrówka Dla kruszynki oby - szybko przeszło !!!!

Akirka- ale fajnie, przyzwyczaiłaś się już domyśli, że to Bliźniaki ? - Nowe Mamusie gratulacje
    .Eveke - Kruszynka Pięknie rośnie i to już 9 tydz.!!!!!!!!:shocked:

a ma która jakis sposób na zgage bo juz pije 2 litry mleka dziennie noca ratuje sie rennie, ale moze cos jeszcze?? migdały nie działają, kolezanka poleciła suszone morele - myslałam ,ze zejde po nich ;)

Kompletnie nie mam pojęcia ,co brać- a z farmakologii tylko rennie można ??? Pomaga Ci to?a to znaczy że Marysia uciska już żołądek tak ?

Ja mam niesamowite obrzęki nóg po cesarce i nie wiem co z nimi robić. Nogi mi już odpadają, a mała ode mnie się odkleić nie może, więc jestem skazana sama na siebie w opiece nad nią.
    Aha i mleko leje mi się ciurkiem tylko mała sutka nie może załapać i będę odciągać. Ale już jest...

Oj ja pamiętam ten sam problem po CC ,mi pomagało leżenie z nogami w górze , moczenie stop w wodzie z solą -ale to tylko ulga nic rezultatów po jakiś2tyg.samo zeszło .Jak mleczko jest - to nawał najlepiej ściągnąć -aż poczujesz ulge i zamrozić

Ja powoli wracam do świata żywych -zapalenie ucha środkowego i zatoki -ale już schodzi ropa i krew więc jest lepiej .Po wizycie u gina- raczej jego asystentki
    raczej nic nie wiem.A nie!!!!---- wiem..... od 5-go nowego gina ,ze CC będzie nie później niż 37 tydz. czyli za jakieś 4 tyg.max 5 :shocked::shocked::shocked:
    a co u was kochane?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    edzia503: A nie!!!!---- wiem..... od 5-go nowego gina ,ze CC będzie nie później niż 37 tydz. czyli za jakieś 4 tyg.max 5 :shocked::shocked::shocked:

Jejku ,jak to zlecialo ,dopiero pamietam ,jak przyjechalas z Pl i zielonoi sie pod wykresem zrobilo :))))
    A zaraz bedziesz tulic swoje skarby :shocked: :)

A ja tez musze przbrac ciuszki ,zobaczyc co musze dokupic i wziasc sie powoli za zakupki male i dla siebie pierdolki rozne,niby mam jeszcze 3 miesiace ,ale to bedzie lada moment tak mi leci czas .
    Do tego jeszcze musze wyniesc sie z sypialni i zrobic pokoj dzieciom ..
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Witam ja już wszystko mam dla syna tylko muszę mu dokupić kombinezon na zimę ale to jak się urodzi.
    mooniia: widziałyscie?? drobnoustroje w babydreamie
    mooniia trochę się zestresowałam tym co napisano w tym artykule na temat babydream bo mam niektóre kosmetyki z tej serii oprócz na szczęście tego płynu do kąpieli.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Jejku ,jak to zlecialo ,dopiero pamietam ,jak przyjechalas z Pl i zielonoi sie pod wykresem zrobilo :))))
    A zaraz bedziesz tulic swoje skarby :shocked: :)

A ja tez musze przbrac ciuszki ,zobaczyc co musze dokupic i wziasc sie powoli za zakupki male i dla siebie pierdolki rozne,niby mam jeszcze 3 miesiace ,ale to bedzie lada moment tak mi leci czas .

Nawet mi nie mów teraz nie wiem czy " rozwolnienie " z antybiotyku czy przypadkiem nie z tego terminu do CC .
    Nic nie poprane nie po zamiawiane, ale co jak ciągle czekamy $$$$$ - ot nasze ograniczenie ,do tego oczekiwanie na wózek nie zamówiony :confused: cholera by to wzieła - ale niunie wiedzą mają czekać ,babciusia dzierga sweterki,buciki,czapeczki ,a mamunia pokoi kszykuje -będzie gotowe i moge iść na CC

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 29.09.12 16:53</span>
    Aha na brzuszkach brzuszek :shocked: brzuchol gigant :shamed::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    edzia503: a z farmakologii tylko rennie można ??? Pomaga Ci to?a to znaczy że Marysia uciska już żołądek tak ?

pomaga, na jakis czas, ale pomaga. Mleko tez pomaga. No i chyba uciska bo jakos innej przyczymy nie widze.
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    pomaga, na jakis czas, ale pomaga. Mleko tez pomaga. No i chyba uciska bo jakos innej przyczymy nie widze.

Podziwiam za zamiłowanie do mleka :shamed::shocked: ja zjadłam małą jogobelle -i mam dość do dziś .Dziękuje za brak zgagi bo jak na nią mleko pomaga to chyba bym tylko tabsy jadła :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Hej dziewczyny:)
    Akirka - gratuluje podwójnej ciaży - moim marzeniem tez były bliźniaki!! Fajnie masz!!Życzę zdrowej i cudownej ciąży! i witaj w przyszłych mamusiach:):bigsmile:

Eveke - teraz czekam aż Ty się wpiszesz na naszą listę:):bigsmile:

A ja wczoraj na króciutkim usg dostałam kolejne zapewnienie, że u mnie w brzuszku dziewczynka rośnie!!!:) Tak się cieszę!! Będzie mała Kaja:bigsmile:

Dziewczyny - a ja mam pytanko odnośnie badań krwi w ciaży - otóż dwa dni temu w 19 tyg. mialam morfologię krwi, która wykazała leciutko obniżone parametry krwi co by wskazywało na początki anemii... Lekarka przpisała mi żelazo ale ja mam pytanie, czy jest się czym przejmować, czy taka ciażowa anemia to raczej normalna rzecz w ciąży?:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Addictive: , czy taka ciażowa anemia to raczej normalna rzecz w ciąży?

normalna :)

edzia no ja na szczescie mleko lubie a najlepsze takie prosto od krowy jeszcze ciepłe ;) ale 2 litry które potrafie wypic teraz to nawet jak dla mnie jest duuuuzoooo ;)
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Mooniia mi mleko pomaga na zgagę tylko chwilowo, jak się zetnie w żołądku to już nie jest tak fajnie:wink:
    Jedyna rzecz jaka mi pomaga na dłużej to ten specyfik - wciskam do buzi całą saszetkę, popijam małym łyczkiem wody i przechodzi..
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    Addictive: Dziewczyny - a ja mam pytanko odnośnie badań krwi w ciaży - otóż dwa dni temu w 19 tyg. mialam morfologię krwi, która wykazała leciutko obniżone parametry krwi co by wskazywało na początki anemii... Lekarka przpisała mi żelazo ale ja mam pytanie, czy jest się czym przejmować, czy taka ciażowa anemia to raczej normalna rzecz w ciąży?

normy badań są ustalane dla "normalnych" kobiet, a w ciązy objetośc krwi się zwieksza i stąd te obnizone parametry, tak mi lekarz tłumaczył, a żeby się przekonać czy to anemia to najlepiej zrobić osobne badanie na samo żelazo
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Addictive: czy taka ciażowa anemia to raczej normalna rzecz w ciąży?:confused:

Norma ,mi spadl Hematokryt i hemoglobina ,co rowniez swiadczy o anemii ciazowej ...
    A jeszcze wizyte mam 12 pazdziernika dopiero ,przez przesuniecie ostaniej .
    Wiec narazie zmienialm wiataminki na lepsze i zoabczymy ,moze odrazu sie podniesie po witaminkach ,a jak nie tez dostane napewno zelazo :)

Wzielam sie za zakupki ,kuplam wkaldy poporodowe,podkaldy ,jakies kremiki,pieluszki ,chusteczki .
    Fajnie bo znalazlam jedengo sprzedwce co mial to wszytsko czego potrzebowalam i przyjdzie jedna przesylka :)))
    Niby dopiero troszke rzeczy ,ale ja sie juz ciesze z tych kilku pierdulek :))

Treść doklejona: 29.09.12 17:37
    edzia503: Nic nie poprane nie po zamiawiane, ale co jak ciągle czekamy $$$$$ - ot nasze ograniczenie

Wez mi nic niemow ,inaczej dziewczyny co maja pierwsze dziecko .
    Ja musze jeszcze niunie ubrac na zime bo mi wyrasta powoli ze wszytskiego .
    Kombinezon juz kupilam 3 dni temu ,jeszcze kozaczki ,czapa ,szalik,rekawiczki ,bluzeczki ,rajstopki itp ...i konca niewidac .
    Musze jeszcze malej kupic lozko,posciel ,koldre poduszke ( wszytsko od nowa ) bo lozeczko zwalnia dla brata lub siostry :)))
    Do tego musze kupic kombinezon dla dzidziusia ,ale to juz poczekam do listopada grudnia na przeceny .
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    madziauk: W koncowce 32tygodnia (dokladnie ostatni dzien rowniez ) mialam 4,1cm. I tez mowila, ze ok.

azniee: Ja mam 21mm w 32tc i każą leżeć, brać luteinę i zastanawiają się nad pessarem

acia20: o szyjkę zaczynamy się martwić jak ma mniej niż 2 cm

madziauk to Twoja szyjka to faktycznie długa:bigsmile:
    Ja miałam w 18tc szyjkę ponad 5cm a teraz w 26tc skróciła się do 2cm, ale skoro wg.leraki jest ok to się nie przejmuję. Pewnie gdyby nie fakt, że szyjkę sprawdzała mi polska ginka to pewnie bym nawet nie wiedziała jak się ma sytuacja, bo w Irlandii nikt szyjki nie sprawdza.
    Myślę, że u mnie na skracanie wpływa głównieułożenie Małego, bo leży bardzo nisko na dnie macicy. Ale nakazu leżenie nie mam, jedynie oszczędzania się.

Addictive: czy taka ciażowa anemia to raczej normalna rzecz w ciąży?

Addictive w ciąży bardzo często występuje anemia, więc się nie zamartwiaj tylko łykaj żelazo jak radzi lekarz, zdrowo się odżywiaj i będzie dobrze :smile:Przy żelazie pamiętaj by pić dużo i wzbogacić dietę o błonnik, bo mogą przyplątać się zaparcia:sad:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ja musze jeszcze niunie ubrac na zime bo mi wyrasta powoli ze wszytskiego .
    Kombinezon juz kupilam 3 dni temu ,jeszcze kozaczki ,czapa ,szalik,rekawiczki ,bluzeczki ,rajstopki itp ...i konca niewidac .

Ale wstyd , wiesz że ja o tym Nawet nie pomyślałam -oni rano jadą rowerem don szkoły i chciałam grubsze gacie jej ubrać- to woda w piwnicy i w brzuszek piją .
    A rzeczywiście oprócz kurtki ona nic nie ma .No to fest .
    A gdzie ta dwójka o jaaaaaaaaaa..........:shocked::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    edzia503: Ja musze jeszcze niunie ubrac na zime bo mi wyrasta powoli ze wszytskiego .

Ale wstyd , wiesz że ja o tym Nawet nie pomyślałam -oni rano jadą rowerem don szkoły i chciałam grubsze gacie jej ubrać- to woda w piwnicy i w brzuszek piją .
    A rzeczywiście oprócz kurtki ona nic nie ma .No to fest .
    A gdzie ta dwójka o jaaaaaaaaaa..........:shocked::shamed:

No dokladnie ,a ty jeszcze potem musisz podwojnie ,ale i podwojne szczescie masz ,baaa teraz potrojne :)))
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No dokladnie ,a ty jeszcze potem musisz podwojnie ,ale i podwojne szczescie masz ,baaa teraz potrojne :)))

Jak se o tym pomyśle , to nawet te wydawanie mnie nie przeraża .A te święta....i inne wydarzenia tyle wesołych Dziubalków
    Nie powinnam tego pisać , ale już nie mogę się doczekać jak te szkraby wyglądają :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Kurcze ale mnie skurczybyki łapią... drętwieje mi cały brzuch najbardziej na górze i boli jak cholera! I do tego plecy... Porażka! Wzięłam nospę i prysznic - poleżę... Może przejdzie...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    edzia503: Nie powinnam tego pisać , ale już nie mogę się doczekać jak te szkraby wyglądają

Dlaczego ,ja tez sie niemoge doczekac jak wyglada moj dzidziol ;p
    I kim wlasciwie jest ,teraz przesunieta ta wizyta na 12 pazdziernika ,jak teraz niepoznam plci na 100 % to sie chyba zestresuje :D

Tylko sie niesmiej ,ale ja napislam do wrozki z allegro :D
    i mi napisla ze bedzie chlopak ,no zobaczymy...:devil:

Treść doklejona: 29.09.12 18:22
    Dii ,jezeli nieprzejdzie ,to niestresuj sie moze dzidzia juz chce wyjsc na swiat :)
    A widze ze masz 37tygodni i 5 dni ,wiec ciaza juz zakonczona :)))
    Jakby co trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Oj oby przeszło...
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    isiula o dzieki moze to wyprobuje :)

ja Cyske juz obkupiłam zimowo, zostały mi dziewczyny, ale z nimi to grubsza sprawa :) wszystko na narty trzeba im kupic, buty wymienic bo narty jeszcze beda ok + normalne rzeczy. W październiku wybiore sie do decathlonu to tam wszsytko kupie. Lubie ta ich tania serie bo naprawde cena niska a jakosc fajna:)
    dla dzidzi mam juz sporo no i najwazniejsze rzeczy mam dla siebie wiec tu jestem spokojna :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    mooniia-co polecasz z decatlonu dla dzieci ???Polarki np.Fajne maja gatunkowo ,jak po praniu ??
    Ja z kolei jestem zachwycona kolekcja kombinezonow tchibo lub h&M .
    w tym roku kupilm juz drogi sezon tchibo :)tak samo polarki ,dla malej i dla siebie tez biore od nich ,a szczerze z decatlonu jeszcze niemialysmy :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.