Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorisiula
    • CommentTimeSep 30th 2012
     permalink
    Witam się i żegnam jednocześnie nie wiem na jak długo :)
    Dzisiaj już koniec przeprowadzki, nie wiadomo kiedy tepsa przeniesie nam neta do nowego mieszkania..
    Teoretycznie mają 21dni, obym nie urodziła do tego czasu:wink::wink:
    Postaram się podglądać przez telefon..

Trzymam kciuki za Was wszystkie i pozdrawiam!!:peace:
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeSep 30th 2012 zmieniony
     permalink
    Emenemss - kupilismy Bugaboo Cameleon 3 :) nowy model ten co teraz we wrzesniu 2012 wyszedl - na wiosne chcemy sprzedac i kupic Bee Plus spacerowke, bo Cameleon ma spacerowke kubelkowa, ktorej fanka nie jestem, Bee Plus rozklada sie + jest jeszcze lzejsza ;) Na Stokke u nas w Londynie sa teraz spore przeceny, za 725 funciakow mozna kupic w Mothercare :) w Polsce chyba tez ten sklep jest?

isiula - powodzonka Tobie rowniez, i zagladaj tu do nas :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Madzia super wozio tez je ogladalam :)
    Ja tam uwielbiam kubelkowe ,nam moze sie niepodobac ,ale uwierz mi mala wympinalam z pasow i spala sobie wygodnie, na boczku w quinny buzz :)
    725 funciakow ,to jakies 3500 ,to zadna promocja u nas kosztuje 3580 zl.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - to rzeczywiscie mala promocja ;) mi sie zdaje, ze te Stokke byly troszke drozsze tu w UK, tez sa bardzo popularne :) Ja jakos niejestem przekonana do tych kubelkowych spacerowek, pewnie i tak wyprobuje spacerowke z Cameleona, zanim sprzedamy ;) z ciekawosci chociazby :) moze akurat sie synkowi spodoba.. tylko jak to jest z tym, ze dziecko powinno spac na plaskim? Sa rozne opinie na necie, nie wiem w co wierzyc.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Te spacerowki sa tak wyprofilowane ,ze dziecko moze w nich smialo spac i niemusza byc plasko ,niema zadnej spacerowki rozkladanej calkiem na plasko ,zawsze jest jakies "wziensienie"
    Przetestowalm mutsy ,super wozek ale ciezki ,potem mialam dwie parasolki ,powiedzialam nigdy wiecej ,malej wisialy nogi i dretwialy jej nozki .
    Co chwilke mowila : mama bola nozki ...
    Kupilam wtedy quinny buzz i bylam zachwycona ( przedewszystkim mi chodzilo o spanie ,bo moja mala ,potrafila spac na dworzu jakies 3-4h)
    I jak pislam wyzej ,mogla spac na boczku i w ,kazdej pozycji :)
    A czytajac w necie opinie o kubelkach ,duzo znalazlam negatywnych .Po moich przejsciach wozkowych ,wyrobilam sobie zdanie ,ze sama musze sprawdzic ,a nie szukac opini :))

Wiec moze i tobie przypadnie do gustu :))

Treść doklejona: 30.09.12 16:17
    Jejku suwaczek wskoczyl mi na 7 miesiac :shocked:
    --
  1.  permalink
    Hej Dziewczyny,
    To juz 16 tc i od 3 dni po wstaniu z łóżka mam chwilowy ból w dole brzucha - trwa krotko dopoki macica sie nie "nastawi" uczucie takie troche jakby brakowalo mi skory. Slyszalam ze to sa takze objawy odklejania sie lozyska i teraz sie martwie. Od kilku dni mam takze od rana niewielkie skurcze macicy troche jakby na miesiaczke - ale tylko rano. Czy to normalne? w srode ide do gina ale do tego czasu mam niepokoj.

Treść doklejona: 30.09.12 17:08
    a teraz wstałam z kanapy i znow takie uczucie jakby brakowalo skóry...
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej Anula dziś rano czułam ruchy po lewej stronie pod pępkiem, tak gdzieś 2-3 cm pod a później po prawej stronie na tej samej wysokości :bigsmile: Przyłożyłam rękę i poczułam bo sama nie wierzyłam :bigsmile: Później po południu jak wracałam do domu poczułam w okolicy pępka na środku :bigsmile::bigsmile: a czemu się pytasz? generalnie jestem tydzień do przodu w ciąży według USG bo ostatnio jak byłam u gina to według moich obliczeń miałam w sobotę wchodzić w 15 tc a jak robiła mi USG to już byłam w 15 tygodniu i 5 dniu ciąży, ale nie zmieniłam jeszcze suwaczka :bigsmile: zmienię jak wrócę od Gina 11 października :smile:

Treść doklejona: 30.09.12 18:08
    Milagros kochana nic złego się nie dzieje!! czy to Twoja pierwsza ciąża?? bo moja tak i też tak mam, nie tylko jak wstaje z łóżka ale także jak chodzę! też pytałam się gina o to i powiedziała, że to normalne podczas pierwszej ciąży, organizm musi dostosować się do obecnej sytuacji i musi pracować. Ja czasami np. wczoraj miałam takie skurcze, że musiałam wziąć No-Spe i dopiero przeszło. No-Spe możesz brać działa rozkurczowo i pomaga :bigsmile: nie martw się, dzidzi nic nie grozi. Jak pójdziesz do gina to zapytaj sie o wszystko, najważniejsze, że nie plamisz i nie ma krwawień wtedy był by to zły znak. Pozdrawiam i zachęcam do dołączenia do nas i zapisania się na naszą listę :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 bo myślałam,ze będziesz miała podobnie jak u mnie kopniaki w okolicach lewego biodra i całkowity zakaz położenia się na lewym boku.Ja tak miałam dłuższy czas ,a na boku mogę się delikatnie położyć od kilku dni.Teraz czuję syna bardzo nisko w kroczu ,lekarz powiedział nam ,że jest to możliwe bo mały leży główką do dołu.
    --
  2.  permalink
    venus - dzieki za slowa pocieszenia:-) moj maz prosi zebym zapytala Twojego faceta czy Ty tez tak jak ja wymyslasz nowe hipochondryczne schorzenie ciazowe i czy tez juz ma Ciebie momentami dosc:-) tak - to moja pierwsza ciaza:tongue:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Milagros nic sie niedzieje :) Nietylko w pierwszej ciazy tak jest ,i to nie wina odklejajacego sie lozyska ,a rozciagaja sie wiazadla macicy .Jezeli sie odkleja lozysko ,czesto przy tym wystepuje krwawienie.
    Ja rowniez w tej ciazy tak mialam na poczatku ,czasami jak wstalam za gwaltownie ,to nawet mialam takie klocia ,wszystko z czasem przechodzi :)

Bylam godzinke z mala na spacerku ,fajny taki wieczorny spacerek :)))
    --
  3.  permalink
    Emenemss - zazdroszcze. Ja już się nie mogę doczekać, kiedy miną mi wszystkie dolegliwości i zacznę żyć jak człowiek. Fatalnie znoszę tą ciążę. Na wymioty ciągnie, puls 110, cisnienie 100, TSH 0,15 leukocyty 14500 tys niby wszystko fizjologia ale wykonczyc się można. Myslalam ze jak przyjdzie 2 trymest to bedzie dobrze a tu lipa.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    MilagrosCud w którym ty tc jesteś teraz????
    --
  4.  permalink
    Jeszcze tydzień temu zmarła mi babcia (mama mojej mamy) jedna z najblizszych mi osob i od tamtego czasu zle sypiam jakies stany lekowe i mysli nieciekawe. Ale nie bede was juz tu narzekaniem ciaglym zadreczac bo az mi glupio.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Milagros mina dolegliwosci ,niestey kazda z nas ciaze inaczej przechodzi ,mi z kolei teraz spadl hematokryt i hemoglobina ,a co za tym idzie mam lekka anemie .
    Niestey taki urok ciazy ,Mnie na poczatku caly pierwszy trymestr ,wszytsko mdlilo ,czy zjadlam sniadanie ,czy obiad...
    Teraz cale szczescie imo tej anemi wszytsko ok :)

Przykro mi z powodu babci .
    Niezadreczasz nikogo ,po to jestesmy tu aby sie wygadac nawzajem :)))
    --
  5.  permalink
    no wlasnie ja nie mam ze jak cos zjem tylko w ogole:-) czy zjem czy nie zjem. Ja na szczescie anemii poki co nie mam ale mam tak niskie cisnienie ze ostatnio zaslablam w kolejce w aptece. To jest chyba tez tak ze jak czlowiek jest na L4 to ma czas sie wsluchiwac w swoj organizm i w koncu nie wiem ile z tych dolegliwosci jest naprawde a ile podkrecone przez myslenie o tym.
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Milagros to raczej ja mam męża czasami dosyć a nie on mnie :tongue::tongue: złapie się za brzuszek bo mnie za boli to już się pyta co się dzieje? a jak mu powiem, że czuje się jak na miesiączkę bo mam takie skurcze to mówi mi, że nie mam go straszyć, więc pytam się go, co mam powiedzieć jeżeli się tak czuje? a on zaraz w neta i czyta czym spowodowane i się uspakaja czytając, że to normalne, mówię Tobie szok normalnie z nim bardzo się martwi i troszczy :heartsabove: nawet seksu nie chce uprawiać bo się boi, że coś się stanie, mówię paranoja jakaś i muszę go wtedy gwałcić :boogie:. Jeżeli chodzi o samopoczucie to różnie bywa, u mnie trwało złe samopoczucie do końca trzeciego mesiąca i przeszłam wszystkie negatywne objawy :confused: począwszy od ciągłego sisiania po omdlenia i osłabnięcia :confused:. Powiedz mężowi, żeby się uzbroił w cierpliwość oraz zrozumienie bo to początek a on już ma Cię dość :devil::bigsmile:
    Anula ja mogę leżeć na bokach :cool: natomiast na brzuszku to już od dłuższego czasu nie mogę a tak uwielbiam :tongue:
    Męczy mnie katar i kichanie cholera normalnie od tego kichania to mnie mały szturcha w brzuszku ale nie narzekam przynajmniej go czuję wtedy hihiihihi :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    venus tez bym potrzebowala czasami takiej troski, choc z 2 strony znajac moj charakter to by mnie jeszcze w negatywne mysli uzbroil i wspolnie bysmy sie nakrecali. Wiec nie wiem co lepsze. Ale nieraz brakuje mi wlasnie takiego "co sie dzieje?" a nie ciagle, że wszystko jest w porzadku skoro ja czuje ze nie jest.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 nie wolno leżeć na brzuszku bo to grozi niedotlenieniem dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    MilagrosCud - spróbuj sobie zrobić suwaczek z informacją w którym jesteś tygodniu
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Tak jak pisze Emenemss jesteśmy tutaj aby się wspierać, zrozumieć i wyżalić oraz doradzić :bigsmile::bigsmile: więc przyłącz się do nas i napisz w którym jesteś tygodniu i datę planowaną porodu zapiszemy Cię do naszej wspaniałej listy :wink::tongue:

Treść doklejona: 30.09.12 20:06
    Anulcia wiem o tym, dziękuje za troskę, nie śpię na brzuszku od dłuższego czasu:kissing:
    Milagros zrób sobie suwaczek!!! :winkkiss:
    --
  7.  permalink
    no wlasnie probuje to wstawic ale mi nie wychodzi. To sie wchodzi w opis?

[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/16uds65gk4swmexj.png[/img][/url]
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    MilagrosCud w ustawienia forum :bigsmile:

A ja po zakupkach - częściowych bo na więcej nie miałam siły - no i po kinie i nacgosach :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  8.  permalink
    ok poszlo:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    no super:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 wiesz nie chcę żebyś mnie odebrała tak ,że cię pouczam ale ja tu piszę wszystko co wiem ze Szkoły rodzenia i czasem po prostu lubię doradzić albo coś podpowiedzieć.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Jej, dopiero złapałam wenę i znalazłam trochę czasu. Witam się wieczorowo, w rozpoczętym 9 miesiącu ciąży :swingin: Przede mną ostatnia prosta :crazy:

Przemeblowanie zrobione w sobotę, trochę nerwów było, bo był kłopot z pomieszczeniem wszystkiego, ale wystarczyło zastanowić się na spokojnie i od razu wszystko znalazło swoje miejsce. Łóżeczko rozłożone i nawet nie sądziliśmy, że jest takie wielgachne :shocked: Sama bym się w nim zmieściła, a ta moja kruszyna zajmie 1/3 :tongue: Wózek menżu rozłożył dzisiaj i miałam radochę, jak nim pojeździłam w pokoju w przód i w tył :bigsmile:
    I okazało się, że mi się ciuchy dziecia nie mieszczą w komodzie :shocked: a ja wciąż coś kupuję, mimo że mam już wszystko... Muszę pokombinować i zrobić więcej miejsca. No i w końcu muszę zacząć PRAĆ!

Dziś byliśmy na zakupach i kolejny raz przekonałam się o tym, że takie łażenie to już nie na moje siły - podbrzusze i plecy strasznie bolą, w dodatku po takim wypadzie zwiększa mi się ilość upławów, są kremowe i gęste. Kobietki na tym etapie co ja - też tak macie?
    No ale ogólnie wypad udany, mimo że wróciłam zmęczona jak cholera, ale kupiliśmy zarąbisty kocyk i sukienesie(właściwie to bluzka na 3-6 miesięcy, ale na początek będzie super kieca:bigsmile:)

I kuźwa, miałam dziś zacząć pić tą herbatę z liści malin, ale mama była w supermarkecie i jej nie było :confused: Muszę jutro poszukać gdzieś indziej.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Anula ja nie odebrałam tego w sposób negatywny, odebrałam to bardzo pozytywnie, troszczymy się o siebie, każda o każdą :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ber1987 - gratulacje ogromne :) najwazniejsze, ze obie jestescie zdrowe :) czekamy na relacje jak bedziesz miala chwilke :))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    ****Update listy :

1. AnnMarta 29.09.2012 (chłopiec)
    2. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    3. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    3. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    4. KasiaTasia 13.10.2012 (chłopiec)
    5. Dii 16.10.2012 (chłopiec)

6. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    7. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    8. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    8. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    9. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    9. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    10. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    11. lofbejbe 21.11.2012
    12. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    13. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    14. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    15. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    16. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    17. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    18. Emenemss 2.01.2013
    19. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    20. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    21. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    22. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    23. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    24. agavva 21.01.2013
    25. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    26. marakuya 1.02.2013
    26. GaggataB 1.02.2013
    27. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    28. milena1984 3.02.2013 (chlopiec)
    28. Olenka79 3.02.2013
    29. ikamek 07.02.2013
    30. beagraf 12.02.2013
    31. Addictive 17.02.2013
    32. IzUk 19.02.2013
    33. andziaiw 22.02.2013
    33. milka 1984 22.02.2013
    34. sushi 5.03.2013
    35. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    36. niezalogowana0 15.03.2013
    37. venika 05.04.2013
    38. KARKO 03.05.2013
    39. tiramisu 08.05.2013
    40. AgulkaQlka 13.05.2013
    41. akirka 26.05.2013
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Gratuluje ;)
    --
  9.  permalink
    Ber1987: Zgłoś moderatorowi permalink
    Dziewczyny ja już po. Oliwka jest na świecie w końcu :) 3285g i 54 cm szczęścia :) ale niestety skończyło się cc i się trochę nie potrzebnie męczyłam 10 godzin. Napisze wszystko dokładniej jak będę w domu. Wychodzę prawdopodobnie w czwartek :)

Beri - gratuluje zdrowej córci i czekam na relację z porodu! :bigsmile:

_____

A ja sie witam niedzielnie wieczorowo. Wczoraj bylam na usg i wychodzi, ze nasz Marcelek ma już 2424 g i o ponad tydzien wygląda na starszego. Ale tak naprawde, jak jest duzy okaże sie przy porodzie :bigsmile: Główka jest bardzo nisko, ale szyjka trzyma. Mam sie oszczedzać przynajmniej 3 tyg., bo potem juz bedzie donoszona ciąża i w razie czego synek nie bedzie wcześniakiem.. :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Ber gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ber gratuluje :)
    --
  10.  permalink
    Witam po weekendzie. Ber gratulacje:D
    dobrej nocki ja mykam padnieta po weselu i 1,5godzinnym snie z sobvoty na niedziele
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ber1987 wielkie gratulacje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87: troszczymy się o siebie, każda o każdą :grouphug:

Kochana masz racje :) Aha i jeszcze jedna taka mała rada jak cię bolą sutki to kup sobie krem Perfecta mama do pielęgnacji piersi i smaruj dwa razy dziennie .Ja tak zrobiłam i działa,tzn ból jest ale trochę mniejszy.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ber1987 - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    Dziewczyny ja już po. Oliwka jest na świecie w końcu :) 3285g i 54 cm szczęścia :) ale niestety skończyło się cc i się trochę nie potrzebnie męczyłam 10 godzin. Napisze wszystko dokładniej jak będę w domu. Wychodzę prawdopodobnie w czwartek :)
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
  11.  permalink
    Ber1987 wielkie gratulacje! dużo zdrówka dla Ciebie i Małej:wink:

A ja dziś spędziłam przyjemny dzień z mężem - najpierw obiad w dobrej restauracji, potem kino, a na końcu spotkanie z teściami i szwagierką - jestem padnięta:smile: Synek chyba doszedł do wniosku, że za dużo tych aktywności mama mu dziś zafundowała, bo od paru godzin intensywnie się wierci:smile:
    --
  12.  permalink
    BER GRATULACJE :bigsmile:
    A u mnie czym bliżej terminu to zamiast coś się dziać, to ja tym lepiej się czuje. Chyba mojemu synciowi dobrze w mamusinym brzuszku:wink: Albo taki leniuszek...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Ber gratulacje !!!
    Spidermanka...moj maly w czwartek mial 2480 i tez o tydzien starszy:bigsmile: ...zobaczymy jak to bedzie za kilka tygodni :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 30.09.12 23:59</span>
    Magdalenka...juz pewnie pytalam ale gdzies mi to umknelo... w ktorym szpitalu rodzisz? Ja w Rotundzie.... a chodzisz do Pl lekarza?
    -- ,
  13.  permalink
    Linden ja rodze w Coombe. Przez całą ciąże ani razu nie byłam u pl lekarza, choć niekiedy miałam ochote się wybrać zwłaszcza jak na wizytach w szpitalu za każdym razem słyszałam to samo, że wszystko jest ok, a ja np zle sie czułam.
    Zaglądasz czasami na wątek dla ciężarnych na gazeta ie?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeOct 1st 2012
     permalink
    Ber gratulacje!!!!
    -- mama piątki :)
  14.  permalink
    Rozpakowanym mamusiom gratuluje serdecznie!
    Emenems- ja jestem przed wyborem wozka i nigdy nie robilam takich zakupow, wiec sama nie wiem czym sie kierowac. Choc slyszalam o tych bugaboo.No i tak gdybym nie doczytala waszych postow to w ogole nie zwrocilabym uwagi na kubelek.
    Czy ktoras z dziewczyn miala doswiadczenie albo chocby ogladala sie za wozkami z Emmaljunga? Bo teraz to sie zastanawiam czy od razu nie zakupic spacerowki z miekka wkaldana gondola, czy sztywna gondole plus spacerowka... bo ja juz wole raz kupic. Z ktorej firmy polecacie najbardziej?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    milena ja miałam i z ta miekka gondola i z ta sztywna i dla mnie te sztywne jednak sa lepsze.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ber GRATULACJE!

A ja witam się ponownie, wczoraj wróciłyśmy do domku. Poród bajkowy nie mam ani jednego szwa, po porodzie czułam się jakbym nigdy nie rodziła, ale to opiszę na odpowiednim wątku. Nasza Kingunia jest malutka na dzień dzisiejszy waży 2540g i 53cm, jest słodka i kochana, karmimy się piersią ale najważniejsze, że jest zdrowiutka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Witam :)
    Dokladnie ,ja wybralabym rowniez gondole twarda :)
    Mysle ze bardziej ,oslania od wiatru maluszka i jest napewno zdrowsza,wygodniejsza :))

Jejku ale dzis pospalam,w nocy sie kilka razy budzilam a wstalam o 9.20:shocked:
    Wstaje niema mezusia ,dzwonie ,gdzie jest ,a on poszedl po buleczki na sniadanko :)

Treść doklejona: 01.10.12 09:37
    sysia -zazdrosze takiego porodu :)
    Moze i u mnie przy drogim bedzie inaczej :)
    I juz w domku super :)))
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Emenemss: sysia -zazdrosze takiego porodu :)
    Moze i u mnie przy drogim bedzie inaczej :)

oj tak, ja nie spodziewałam się, że może być aż tak dobrze! godzinę po porodzie siedziałam już po turecku, życzę każdej takiego porodu!
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 1st 2012 zmieniony
     permalink
    sysiajaw: oj tak, ja nie spodziewałam się, że może być aż tak dobrze! godzinę po porodzie siedziałam już po turecku, życzę każdej takiego porodu!

:shocked:
    wow :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    sysia super :)))
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.