Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeOct 1st 2012
     permalink
    AnnMarta - gratulacje
    --
  1.  permalink
    3:2 dla chlopcow w lutym:tongue:
    AnnMarta- gratulacje dla swiezo upieczonej mamusi!
    --
  2.  permalink
    no i jeszcze moja dziewczynka tez lutowa :bigsmile: Chociaz takk samo jak ty Milena czuje ze bedzie to styczen :wink:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
  3.  permalink
    AnnMarta gratulacje wielkie!:smile:

a pozostałym gratuluję syneczków i córeczek :smile:

ja się własnie wykańczam zgagą...nic mi nie pomaga...ani migdały, ani mleko, ani rennie...a do listopada jeszcze trochę:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
    • CommentTimeOct 1st 2012
     permalink
    Violet biedulko...ja miałam na początku ciąży i wiem jakie to uciążliwe :cry: ....ale zobaczysz że Twój maluszek będzie miał bujną czuprynkę :tongue:

AnnMarta olbrzymie gratulacje :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeOct 2nd 2012
     permalink
    violet współczucia , mi troche odpusciło - nie mam pojecia dlaczego, a tez meczyło mnie strasznie. Piłam litrami mleko i to jako tako łagodziło.

AnnaMarta gratulacje!!!!!!
    -- mama piątki :)
  4.  permalink
    Linden, mooniia mi nie odpuszcza już od początku lipca, czyli czwarty miesiąc ze zgagą zaczynam...więc mój przypadek to już chyba do porodu zwiastuje zgagę...:confused:
    Tak w ogóle to dzień dobry:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    violet_flower: ...więc mój przypadek to już chyba do porodu zwiastuje zgagę

współczucia, mi tez pewnie zaraz wróci, ale te kilka dni bez - bezcenne :)
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Hej dziewczyny ;)

Mi sie teraz ciagle sni moj porod, wiec chyba za duzo o tym mysle. Zostal miesiac i bardzo sie nie moge doczekac, zeby utulic core, ale z drugiej strony nie czuje sie w pelni gotowa. I mam wrazenie, jakby te wszystkie przygotowania mnie nie dotyczyly, jakby bylo to robione dla kogos innego. Te ciuszki, lozeczko, wozek - czuje jakby to bylo dla zartow, albo do zabawy jakas lalka i jakos nie dociera do mnie, ze za kilka tygodni bedzie z tego korzystalo moje dziecko, ktore nosze w brzuchu...
    --
  5.  permalink
    mooniia: współczucia, mi tez pewnie zaraz wróci, ale te kilka dni bez - bezcenne :)

jak ja bym tak chciała...dla mnie kilka godzin bez to już święto :smile:

Malisiek: Mi sie teraz ciagle sni moj porod, wiec chyba za duzo o tym mysle. Zostal miesiac i bardzo sie nie moge doczekac, zeby utulic core, ale z drugiej strony nie czuje sie w pelni gotowa. I mam wrazenie, jakby te wszystkie przygotowania mnie nie dotyczyly, jakby bylo to robione dla kogos innego. Te ciuszki, lozeczko, wozek - czuje jakby to bylo dla zartow, albo do zabawy jakas lalka i jakos nie dociera do mnie, ze za kilka tygodni bedzie z tego korzystalo moje dziecko, ktore nosze w brzuchu...
    --

też tak czasem mam...takie rozdwojenie, więc to chyba normalne przy pierwszym dziecku :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Violet mnie co prawda zgaga często nie dopada, może ze 4 razy do tej pory, i stosowałam Maalox może on ci pomoże?:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    violet_flower: więc to chyba normalne przy pierwszym dziecku

dla moja ciaza tez nie jest do konca realna a to juz czwarte dzieciatko wiec to chyba tak juz jest :) czuje mała, rosnie mi brzuch, ogladam filmy z usg a jednak to wciaz jest takie nierealne, niesamowite :)
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    No wlasnie, czuje jak sie kotlasi w brzuchu, ale jest to takie niesamowite, ze az ciezko uwierzyc, ze jest tam maly czlowieczek.
    --
  6.  permalink
    mooniia: dla moja ciaza tez nie jest do konca realna a to juz czwarte dzieciatko wiec to chyba tak juz jest :) czuje mała, rosnie mi brzuch, ogladam filmy z usg a jednak to wciaz jest takie nierealne, niesamowite :)

ale też na pewno mniej nieznane, niż np. dla mnie...często dopadają mnie obawy typu: czy ja to ogarnę wszystko, skąd będę wiedziała czego potrzebuje moje dziecko, czy będę umiała właściwie się nim zająć, jaką będą mamą...i cała masa tego typu podobnych:wink:
    przy każdym kolejnym dziecku też tak jest? bo wydaje mi się, że przy pierwszym to chyba największy strach - wszystko nowe...ale jestem dobrej myśli i pocieszam się myślą, że skoro już Go kocham (synka) i on mnie pewnie też...to musi być dobrze, co nie?:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczyny dziwnie się patrzy na listę bez swojego nicka :devil:
    --
  7.  permalink
    Witam się z rana
    AnnMarta gratulacje:clap:

Treść doklejona: 02.10.12 09:02
    Ja mam juto usg, więc mam nadzieję, że dowiem się czy w brzuszku mieszka chłopiec czy jednak dziewczynka:wink:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Witam we wtorkowy poranek- właśnie zaczynamy 29tc-ależ ten czas leci!
    gratulacje dla nowej mamusi!!! dużo zdrówka :)!
    niestety musiałam się pożegnać z moimi pierścionkami bo mi palce zaczęły puchnąć-kostki u nóg to już od dawna jak balonki wyglądają i się już przyzwyczaiłam taki mój urok ale żeby pierścionki się nie mieściły- czuje się dziwacznie z gołymi rękami
    mała zaczęła brykać więcej wieczorami a z rana odpoczywa-zmieniają jej się pory :)
    pozdrawiam i życzę miłego dnia
    --
  8.  permalink
    Dziewczyny ja uciekam na badanie GBS, a później mam wizytę u gin. Więc pewnie ściągnę do domku dopiero po południu:wink:
    --
  9.  permalink
    Witam się z rana :bigsmile: AnnMarta GRATULACJE!!!!!:bigsmile:
    A ja doczekałam się podium :shocked: Ciekawe czy moj synek pozwoli go o czasie zwolnić, bo jak narazie to nic się nie dzieje. A spacerki uskuteczniam, herbatke z lisci malin pije i olej z wiesiołka łykam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Witam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    violet_flower: przy każdym kolejnym dziecku też tak jest? bo wydaje mi się, że przy pierwszym to chyba największy strach

wiesz co teraz to ja mam inne obawy i chyba po raz pierwszy bardziej sie boje niz ciesze, choc ciesze sie ogromnie :)
    boje sie tego jak to bedzie z 4 dzieci, jak ogarne te wszystkie zajecia dodatkowe, dowozenie, przywozenie z przedszkolakiem i niemowlakiem na stanie. Jak znajde czas na dopilnowanie wszystkiego (juz wisi u mnie w kuchni wielka tablica zmazywalna do zapisywania co kto kiedy gdzie i za ile ;) ) jak pogodze prace ( na 3 etatatch własciwie) z tym wszystkim, czy uda mi sie to znow jakos sensowanie poukładac aby zarabiac takzeby utrzymac taka rodzine a miec jeszcze czas dla dzieci no i dla nas,. jest tych obaw troche, ale domyslam sie, ze szybko wpadne w rytm i bede sie z nich smiac :) Pociesza mnie moja bratowa, mama 4 dzieci, ze najwiekszy przeskok organizacyjny to miedzy 2 a 3 dzieci potem to juz luz ;)
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Mooniia, kolega, ojciec 4 dzieci mówi, że potem to te starsze zaczynają się opiekować młodszymi, organizują im czas i w zasadzie nie ma takiej sytuacji, żeby przychodziły do rodziców i mówiły, że się nudzą. W tym sensie jest więc łatwiej. Ale z drugiej strony jest jeszcze kwestia wykarmienia, oprania, ubrania, itp. Jego żona nie pracuje, a zajmuje się dziećmi. Ale mimo wszystko, gdyby nie to, że ostatni synek urodził się jako wcześniaczek, to zdecydowaliby się na piąte :bigsmile: Nie może być więc tak źle :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    AnnMarta gratulacje :cheer:
    A mnie mąż rano zaskoczył, bo wymknął się po pieczywko a wrócił dodatkowo z bukietem czerwonych róż:rainbow:
    Ja oczywiście w międzyczasie na stoliczku przygotowałam dla niego to co wczoraj kupiłam - był zadowolony, szczególnie z tego piwka:wink: ale teraz już pojechał do pracy i zobaczymy się po północy...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ja też was podczytuje :) Fajnie patrzeć jak lista pnie sie w górę i nowe dzieciaczki się rodzą . Gratuluje wszystkim świerzo upieczonym mamusią i tym co sie dowiedziały dopiero o lokatorze też :bigsmile:
    --
  10.  permalink
    Myśłę,że łośćń się nie obrazi-właśnie dostałam od niej mmsa:)już po CC Zuzia jest już po tej stronie brzusia:)
    GRATULUJE KASIEŃKO I BUZI DLA ZUZI
    -- ,
  11.  permalink
    gratulacje dla mamusi. zycze szybkiego powrotu do zdrowia.
    --
  12.  permalink
    TO JA TYLKO DODAM, ZE Zuzia - coreczka Loscn wazy 2820g, jest sliczna i zdrowa
    -- ___
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Oooo...gratulacje dla mamusiek,wszystkiego dobrego:winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Gratulacje dla mamusiek :bigsmile:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie Czy są jakieś przeciw wskazania do picia zielonej herbaty w ciąży??? Wydaje mi się,że nie ale zawsze warto zapytać.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    łośćń - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeOct 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    łośćń super! Gratuluję! Ale ta lista pędzi przez ostatnie dni...

Anula85: Dziewczyny a ja mam takie pytanie Czy są jakieś przeciw wskazania do picia zielonej herbaty w ciąży??? Wydaje mi się,że nie ale zawsze warto zapytać.

Zielona herbata szkodzi w ciąży jak się ją pije w nadmiarze podobnie jak kawa, bo może wypłukiwać żelazo i zawiera kofeinę. Ale niektórzy lekarze zalecają jej picie więc sama nie wiem... Niewielkie ilości raczej nie zaszkodzą:bigsmile:

1. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    2. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    3. KasiaTasia 13.10.2012 (chłopiec)
    4. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    5. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)

6. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    7. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    7. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    8. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    8. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    9. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    10. lofbejbe 21.11.2012
    11. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    12. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    13. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    14. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    15. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    16. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    17. Emenemss 2.01.2013
    18. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    19. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    20. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    21. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    22. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    23. agavva 21.01.2013
    24. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    25. marakuya 1.02.2013
    25. GaggataB 1.02.2013
    26. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    27. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    27. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    28. ikamek 07.02.2013
    29. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    30. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka?)
    31. IzUk 19.02.2013
    32. andziaiw 22.02.2013
    32. milka 1984 22.02.2013
    33. sushi 5.03.2013
    34. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    35. niezalogowana0 15.03.2013
    36. venika 05.04.2013
    37. KARKO 03.05.2013
    38. tiramisu 08.05.2013
    39. AgulkaQlka 13.05.2013
    40. akirka 26.05.2013
    --
  13.  permalink
    Czesc Kochane! Gratuluje rozpakowanym Mamuskom :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    oooo prosze :))) jak sie posypało dzis :)
    witaj na swiecie Zuzanko !!!!!
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    łośćń - gratulacje :))

Hej Dziewczyny :)
    Ja coraz dluzej spie, dzis do 12 :D zgagi na szczescie nie mam.

A co do mysli o byciu mama, wiem, ze mam w brzusiu synka, ale rowniez wydaje mi sie to nie realne i w pelni nie dociera do mnie, ze juz niedlugo bedzie z nami. Ze bedzie od nas zalezny..taki nasz, malutki skarb.

Zaczynam sie rowniez powoli bac porodu, tego nieznanego bolu.. ostatnio mialam zalamke wieczorem, i mowilam mezowi, ze co bedzie jak nie urodze? Ze moglam leciec do PL i prywatnie zrobic cesarke.. ogarnela mnie panika ;) Za duzo chyba ogladam One Born Every Minute na YT ;)
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Madziauk, nie ma takiej opcji, żebyś nie urodziła. Co prawda moja koleżanka próbowała się wycofać w trakcie porodu, mówiąc, że ona dalej nie rodzi i chce wyjść, ale jej się nie udało :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Olenka79 - wiem, wiem ;) powoli zaczyna przerazac mnie mysl o porodzie, chcialabym miec taki szybki i bez naciecia najlepiej , bez popekania :) zaczelam smarowac krocze olejkiem..moze to cos pomoze ;)

Ginka mi mowila, zeby jechac jak skurcze beda regularne i co 10 min, bo to roznie ponoc moze byc przy pierwszym porodzie. Ja bym chciala jak najwiecej czasu spedzic w domu, wytrzymac itd. Od nas do szpitala taksowka jest 10-15min.

Dziewczyny kiedy najlepiej spakowac torbe do szpitala? :)
    --
  14.  permalink
    Czesc Dziewczyny,

Ja natomiast wciaz zaliczam sie do grona cierpiących. Dzis od samego rana leze w lozku z placzem. Ledwo podnioslam glowe a juz mnie znowu na wymioty ciagnie. No ale skoro dla lekarzy to normalne w 16 tc to co ja moge. Zyje tylko nadzieja ze to kiedys musi ustapic pytnie tylko kiedy. I mam nadzieje ze to ciaza jest faktyczna przyczyna...
    -- [/url]
  15.  permalink
    Witam:)Jestem Dominika 22 lata,zaczynam 17 tydzień ciąży dziś:) za pierwszym razem starania o dziecko nam wyszły takze jestem bardzo happy:)Przykro mi słyszeć MilagrosCud że źle się czujesz bo ja ciąże akurat znosszę rewelacyjnie ...cuż niedługo objawy powinny troche zbastować....
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
  16.  permalink
    Hej Dominiczka, jestesmy na tym samym etapie chociaz Ty o tydzien w przod:-) pozazdroscic takiej ciazy, ja sie chyba wykoncze przede wszystkim psychicznie.
    -- [/url]
  17.  permalink
    sadze ze dasz rade a ja z checia bede cie wspierac....ile masz lat,to twoje 1 dziecko i czy masz wyznaczony termin....hmm

Treść doklejona: 02.10.12 14:31
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    madziauk: Dziewczyny kiedy najlepiej spakowac torbe do szpitala? :)

ja mam już spakowaną od jakiegoś miesiąca, bo mi mąż spokój ducha zatruwał :wink:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
  18.  permalink
    Hej, to moje pierwsze upragnione dziecko. Ale nie 1 raz jestem w ciazy. 2 razy poronilam i pozniej rok musialam sie leczyc z mezem szczepionkami no i udalo sie - efekt jest taki ze ciaza jest jak to sie mowi bardzo mocna. Ruchów jeszcze nie czuję choc podobno dziecko jest bardzo ruchliwe. Termin mam na 18 marca a ja mam 28 lat:-) A Ty w jakim wieku jestes?
    Widac juz u Ciebie brzuszek? bo u mnie stopniowo sie powieksza - narazie widac jak sie najem a tak to takie wybrzuszenie nad spojeniem lonowym i w okolicach pępka.

Treść doklejona: 02.10.12 14:37
    Kasia - hej - lepiej byc przezornym i spakowac sie wczesniej bo nigdy nie wiadomo - dobrze Ci mężczyzna "doradzil":-)
    -- [/url]
  19.  permalink
    he mam 22 latka:) i rano mam malutki brzuszek ale pod wieczór jak sie najem to jest widoczny.Ale nie wygláda jak ciáæowy narazie tylko z najedzenia:)To teæ moja 1 dzidzia.Mam termin na 19 kochana ale jaja fajnie:)

Treść doklejona: 02.10.12 14:38
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
  20.  permalink
    Ja jutro mam gina i sie martwie ze znowu mnie do szpitala wezmie bo on lubi to robic jak mu powiem ze mnie mdli i na dodatek nic nie tyje choc jem i mam apetyt a wrecz chudne - nie wiem czy od stresu czy od tej tarczycy. Lekarze orzekli ze mam to:
    Nadczynność tarczycy w ciąży może wynikać albo z rzeczywistego nadmiaru hormonów tarczycy wywołanego nadaktywnością gruczołu tarczowego, albo z działania łożyskowego hormonu beta-hCG (tzw. tyreotoksykoza ciężarnych). Hormon beta-hCG w dużych stężeniach ma działanie podobne do tyreotropiny (TSH), która pobudza tarczycę do wydzielania hormonów. Wysoki poziom beta-hCG może zatem dawać dyskretne objawy nadczynności tarczycy i skutkować niskim stężeniem TSH. Tyreotoksykoza zdarza się najczęściej w pierwszej ciąży i współistnieje z tzw. niepowściągliwymi wymiotami. Nie wymaga jednak leczenia, lecz po pewnym czasie ustępuje samoistnie.
    -- [/url]
  21.  permalink
    a to czesto przebywasz w szpitalu przez to???to kicha jak ciaza ma taki przebieg mam nadzieje ze bedziesz mogla zostawc w domu.daj znac jak tam po wizycie...ja musze leciec do pracy niestety...

Treść doklejona: 02.10.12 14:48
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
  22.  permalink
    z tego powodu raz bylam w szpitalu i stwierdzili ze nie ma powodow do niepokoju. Po szpitalu przeszly te spazmatyczne odruchy wymiotne ale ciagle utrzymuje sie chec na zwymiotowanie. Dam znac po wizycie. Milej pracy:-)
    -- [/url]
  23.  permalink
    no dzieki papa:*
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Madziauk, ja się zbieram i zbieram, żeby tą torbę spakować, ale coś mi nie idzie. Tym bardziej, że jeszcze nie zrobiłam listy, co mam ze sobą zabrać, ani nawet nie mam kupionych dla mnie wszystkich rzeczy :confused:

I prania do tej pory nie zrobiłam. Jakoś się nie mogę zmobilizować, żeby to wszystko zrobić ;x
    --
    • CommentAuthorMYszka_12
     permalink
    Czy zapalenie pęcherza jest zagrożeniem w czasie ciąży?..
  24.  permalink
    Żadna dolegliwość w ciąży nie powinna być bagatelizowana, tym bardziej takie uciążliwe schorzenie jakim jest zapalenie pęcherza.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.