Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    O widze ze zostałam dodana do listy dzięki niezalogowana0 :)Fajnie słyszeć laski ze jesteście juz na etapie pakowania:)
    MilagrosCud nie zostajesz w szpitalu po załozeniu tego możesz śmigac po domQ??

Treść doklejona: 03.10.12 16:59
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
  2.  permalink
    mooniia: a co tu taka cisza dzisiaj :) czyzby przed burza :)
    --

no własnie też się dziwię - może mamusie drzemki mają, pogoda raczej nie zachęcająca...chociaż u mnie w Krakowie wyszło niedawno słoneczko, ale i tak chłodno:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeOct 3rd 2012
     permalink
    Ja właśnie wsunęłam rybę z ziemniakami i burakami. Teraz się nie ruszę, bo się objadłam :tongue:
    --
  3.  permalink
    Hej laski hmm skoro wam się nudzi możecie mi poopowiadac co pakujecie do szpitala:) ja mam jeszcze duzo czasu ale w sumie interesuje mnie to :)

Treść doklejona: 03.10.12 17:18
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
  4.  permalink
    Ja dostałam z przychodni taki przewodnik ciążowy, i tam tyle tego pisze co trzeba wziąć do szpitala że się przeraziłam :bigsmile:
    -- [/url]
  5.  permalink
    ja czytała na stronie mleka jakiegoś i stwierdziłam że duża torba podróżna to mało hehe

Treść doklejona: 03.10.12 17:21
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A ja właśnie w moim szpitalu nie dostałam żadnej listy, ale trochę poczytałam na necie i mniej więcej wiem, co muszę spakować.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ja się spakowałam z średnią torbę + mała dla mnie więc mam nadzieję, że będzie ok :bigsmile:

Mnie jakoś dzisiaj skurczybyki pobierają, ale nieregularnie, więc nie ma strachu. Wyszykowałam się właśnie na uczczenie wczorajszej rocznicy, czekam na męża i lecimy coś przekąsić na mieście, bo może to ostatnie takie nasze wyjście... Przy okazji porobimy sobie parę zdjęć, bo tak naprawdę to nie mam ani jednego w zaawansowanej ciąży:cry: tylko sam brzuszek, a takich do albumu brak:cry: i może się na brzuszkach pochwalę świeżymi fotkami :smile:
    --
  6.  permalink
    https://www.bebilon.pl/ na tej stronce pisze wchodzisz w zakladke ciąża a później-co spakowac do szpitala... zerknijcie chyba to jakaś przesada;p

Treść doklejona: 03.10.12 17:28
    dawaj foteczka dawaj:)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeOct 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Ja weszłam na mój szpital - św Zofii i tam są kompletne informacje co trzeba mieć ze sobą :wink: myślę, że w każdym szpitalu wymagają tego samego, więc jak ktoś chce to zapraszam do lektury
    --
  7.  permalink
    dzięki laska a teraz nie leń się tylko fotke do brzuszków wrzucaj:)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    ok ok tylko ją zrobi mąż jak wróci, więc pewnie wieczorkiem wrzucę albo jutro :bigsmile:
    --
  8.  permalink
    Anula Dziewczyny a ja mam do was takie pytanie która data porodu jest bardziej wiarygodna ta z pierwszego usg czy ta z wyliczenia od ostatniej miesiączki????Ja wam podałam datę 12.01.2013r to jest z usg jednak lekarz wpisał mi na kartę ciąży datę porodu 15.01.2013r .Wynika to z wyliczeń od pierwszego dnia miesiączki.

Anula ja już pisałam, wg mnie bardziej wiarygodna jest data późniejsza, jeśli np wg usg jest wcześniejszy termin niż wg OM, to nastawiałabym się bardziej na termin wg OM, natomiast jeśli wg usg wypada później niż wg OM to wybrałabym termin wg usg (bo owulacja mogła wytąpić później.:wink:
    ___
    A ja po wizycie, nie miałam usg, bo w gabinecie zgasło światło:cry: czekaliśmy, ale niestety nie włączyli:cry: Mam mieć teraz w sobotę.
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie juz w drugiej polowie ciazy, ale ten czas leci, juz 21 tydzien... czytam was codziennie ale jakos nie bardzo mam wene na pisanie.
    gratulacje swiezo upieczonym mamusiom, jak ja juz chcialabym przytulic mojego Kubusia. dzis synek mi sie snil, ze sie urodzil i mial takie dlugie podkrecane wloski ciemne i wielkie niebieskie oczy i tak sie na mnie patrzyl i usmiechal, cos cudnego :)
    odkad wiem ze to chlopiec to naszedl mnie szal zakupowy, mam juz wszystkie ciuszki 56 i 62 i koncze kompletowac 68, do porodu cche miec tez juz wiekszosc do 74 wlacznie.
    moja bezobjawowa i nieuciazliwa ciaza przestaje taka byc powoli, od 2 dni strasznie mnie kregoslup boli nad prawym biodrem, nie wiem od czego. brzuszek jeszcze niewielki, jestem dosc aktywna wiec nie wiem skad te bole :(
    -- [/url]
  9.  permalink
    milka1984: moja bezobjawowa i nieuciazliwa ciaza przestaje taka byc powoli, od 2 dni strasznie mnie kregoslup boli nad prawym biodrem, nie wiem od czego. brzuszek jeszcze niewielki, jestem dosc aktywna wiec nie wiem skad te bole :(

Możliwe, że dzidziuś tak się ulokował w brzuszku, że uciska jakiś nerw.:wink:
    --
  10.  permalink
    https://www.bebilon.pl/ na tej stronce pisze wchodzisz w zakladke ciąża a później-co spakowac do szpitala... zerknijcie chyba to jakaś przesada;p

W szpitalu Św. Anny w Piasecznie mają podobną listę...
    -- ___
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ale mi Kaspersky na szyjkę naciska!!! Aaaaa! Kłuje! A zaraz wychodzę... Może spacer pomoże... :bigsmile:
    --
  11.  permalink
    masz racje czyli nie przesada troche tego trzeba... :)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Moja cora tez mi dzis szyjke masakruje, bo mnie kluje i co rusz lapia mnie skurcze w podbrzuszu. Az dzis poprosze meza o sesje brzuszkowa, mimo ze miala byc w sobote, bo sie wystraszylam :shocked:
    --
  12.  permalink
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Co do terminu, najbardziej wiarygodny wydaje mi się ten, w którym weźmiemy pod uwagę datę owulacji (podejrzewaną, jesli nie było monitoringu). Bo wg OM jest dośc mylna co do terminu zapłodnienia. Przecież owulka nie musi być 14 dc, a np. 20. Ale u mnie, mimo, że owulka była później, termin wg OM był na 10.01, myslałam więc, że Gosia może pojawić się po nim, to ona jednak wyszła już 2.01. Więc tak naprawdę, to termin jest dość orientacyjny, nie ma co się do niego przywiązywać bardzo ;) choć ja sama, 31 lat temu urodziłam si co do dni w terminie, który mama dostała od lekarza:)
    --
  13.  permalink
    A ja to jestem ciekawa kiedy brzuch zacznie mi rosnąć... DominiczkaA a u Ciebie coś widać już ???? :wink:
    -- [/url]
  14.  permalink
    powiem Ci NIezalogowana0 że z rana tak odstaje ale teraz np jest widoczny nawet jakbym umiała fotki dodać tu to bym Ci dodaŁA:)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Niezalogowana0 u mnie będąc w twoim tc ciąży było już coś widać ale wiadomo każda ciąża jest inna , niektórym dziewczynom brzuszek od razu wyskakuje a niektórym nie tak prędko.
    --
  15.  permalink
    a Ty Anula85 jak znosisz ciąże?? masz juz blizej niz dalej
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    DominiczkaA powiem ci tak przytyłam 19 kg do tej pory,ciężko mi jest chodzić i do 17 tc zmagałam się z okropnymi nudnościami.W ciągu dnia jak i wieczorem dokucza mi okropny ból pleców ale staram się myśleć pozytywnie w końcu to już bliżej niż dalej.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie
    Oj u Nas też deszczowo ,pogoda kapryśna na szczeście fest zimno nie jest .
    Ja po wizycie mam 6-stego lek. ginekologa .Ale może bardziej konkretna -chociaż tylko mnie zestresowała i się poryczałam w gabinecie , bo nie jest dobrze .
    ale nie będe Was zanudzać .
    Buziaki Kochane :*
    --
  16.  permalink
    mam nadzieje ze moje maleństwo nie zrobi z mamy potwora:):) narazie przytyłam 4 kilo ale widze że poszło w brzuch:)a jeżeli chodzi o nudności to nie wiem co to takiego heheheh:P
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Edzia, co się dzieje?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Edzia pisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O co chodzi????? chcemy wiedzieć, co się dzieje z dzidzią???? Pisz bo się obrażę...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Nie no, nie mogę! :angry: Te dzisiejsze twardnienia i kłucia mnie wykończą :cry:
    --
  17.  permalink
    Ja objawy miałam okropne... Cały czas wymioty dopiero od miesiąca unormowało się a waga w ten czas mi zmalała, no i stoi na razie nie rusza się chociaż jem jak słoń ;)

Treść doklejona: 03.10.12 20:34
    A plecy tak mnie bolą że to jakaś poezja jest... :cry:
    -- [/url]
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    A szkoda Was tu dołować ,opisałam pod kartą :*
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    My dziś na SR dostaliśmy kartkę co jest do tego szpitala potrzebne:

- 3-4 komplety ubranek (kaftanik, śpiochy,body, czapeczka, skarpetki)
    - pieluchy tetrowe 5 szt i flanelowe 3 szt
    - pieluchy jednorazowe rozmiar 1
    - chusteczki do pielęgnacji
    -kocyk bawełniany, rożek bez usztywnienia

I dziś panowie kąpali / myli lalkowe noworodki.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Malisiek kochana pomogła bym Tobie ale nie wiem jak??? jestem przy Tobie myślami, bądź dzielna :hugging:
    Niezalogowana mnie też bolą plecy, a szczególnie krzyże :confused: normalnie czuję się jak stara babcia :shamed:
    Edzia pod jaką kartą???? gdzie mogę to znaleźć?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Acia fajna lista -u Nas tylko dla Siebie rzeczy ,kosmetyki piżama i dla Dzieci branka nic więcej -co kraj to obyczaj .

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 03.10.12 21:02</span>
    venus -pod moją kartą ciąży :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 03.10.12 21:06</span>
    Nie no, nie mogę! :angry: Te dzisiejsze twardnienia i kłucia mnie wykończą :cry:

Poradzili coś na to ...?bo u mnie mówią to dobrze organizm się szykuje :shocked::shamed:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Dziewczyny dziękuję za dopisanie do listy-zapomniałam dodać że oczekujemy małej Lenki :)!!!- rzeczywiście jak się mała wstrzeli w termin to będzie super prezent od mikołaja :)
    Edzia nie denerwuj się maleństwa będą zdowiutkie-najważniejsze że wiesz czego należy teraz unikać
    pogoda chyba wszędzie dzisiaj podła- w irl dzisiaj wszystko było deszcz,słońce nawet takie zimne mroźne powietrze z rana
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Lece dziewczyny bo mnie plecy bolą jak siedzę :confused: idę się do męża przytulić, dobranoc dziewczyny miłych i spokojnych snów:bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Śpij dobrze Venus :***
    --
  18.  permalink
    Dobranoc :kissing:
    -- [/url]
  19.  permalink
    Co do wyprawki szpitalnej to chyba zalezy od szpitala, wiec najlepiej zadzwonic tam gdzie planuje sie urodzic i oni powiedza, bo u nas np nie trzeba miec ubranek dla dzieci, tylko to na wyjscie.
    Dobranoc
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Hej...jak już mowa o wyprawce do szpitala,to ja się zastanawiam, ile kupić podkładów i podpasek poporodowych(2-3 paczki wystarczą?). Edzia, wszystko jest na pewno ok.-pewnie coś znowu popieprzyli jak robili pomiary,na pewno maluszki są zdrowe:winkkiss:. Ech Ci lekarze,masakra...pozdrawiam:bigsmile:
    --
  20.  permalink
    Wrocilam od gina. Pessar nie bolał, podobno wyjęcie jest mało przyjemne. Mam go nosic juz do konca ciazy i najgorsza wiadomosc to taka, ze nie moge wspolzyc:-((( masakra jakas. Poza tym gin powiedzial ze niepokoi go tylko TSH ale skoro endokrynolog nic nie zalecil to on sie nie bedzie wtracal. Uznal ze z tym tsh sa zwiazane te odruchy wymiotne. A po badaniu powiedzial mi ze ciaza rozwija sie podręcznikowo:-)
    -- [/url]
  21.  permalink
    MilagrosCud ciesze się ze wszystko ok najważniejsze jest że wszystko w porządeczku już:) Ale przykro mi że z seksu nici ja na szczęście moge:)
    --
  22.  permalink
    i teraz nie wiem jak to będzie a co gorsza 2 trymestr obfituje we wzmożoną chcicę:-P ale najwazniejsze, że z dzieckiem w porządku i że ten pessar ma mi pomóc donosić ciążę. Przynajmniej nie będę się stresować jakimś wczesnym porodem itp.
    -- [/url]
  23.  permalink
    Też spadam laski Dobranoc...
    --
  24.  permalink
    dobrej nocy dla Ciebie i maluszka:-)
    -- [/url]
  25.  permalink
    tylko szkoda że śpimy dziś bez tatusia;( Ale jutro wróci z delegacji to nam wynagrodzi:)
    --
  26.  permalink
    Olenka79- co to zwolnien lekarskich w trakcie ciazy z powodu pracy, no szcyty marzen i brak zarobkow. tak bym to opisala. Moja sasiadka- pielegniarka oddzialowa mowi ze niektore ciezarne pielegniarki to musza pracowac do konca, 38tyg. i maja 4tyg wolnego, no a jak przechodzisz ciaze po 40tyg, to ledwo co sie wyleczysz po 2tyg i heja do pracy, i wezma cie z powrotem do pracy pod warunkiem ze przed rozwiazaniem wyrazilas chec powrotu nie inaczej. jak ja ja sluchalam to mialam oczy jak 5zl. No i z tego co doslyszalam i przetlumaczylam to macierzynskie owszem ale nieplatne,bo niby po co:shocked:

Treść doklejona: 03.10.12 22:53
    normalnie laske robia, no chyba ze jestes na rzadowym publicznym ubezpieczeniu zasilkach i roznych programach wspomagajacych itd itp. pogubic sie mozna. Ja na szczescie nie musze placic za opieke lekarska bo chyba bym wpadla po nos w dlugi.Heh

Treść doklejona: 03.10.12 22:55
    Mowie wam dziewczyny Polska to marzenie dla ciezarnych ubezp. za free, zasilek lekka reka L4 prawie ze za usmiech lekarze niektorzy to az za dokladni i skrupulatni no macierzynskie dla mamusi dla tatusia jeszcze becikowe (troche za malo ale placa) ceny wyprawki 2x nizsze

Treść doklejona: 03.10.12 22:57
    ja akurat sie niezbyt martwie co po narodzinach bedzie z moja praca bo moj m. o to dba i tak uzgodnilismy ze 2 lata posiedze w domku z Danielkiem a potem pomyslimy dalej

Treść doklejona: 03.10.12 22:58
    Edzia strasznie mi przykro ze takie babiszony cie obslugiwaly dzisiaj. Ja bym chyba je tam wystrzelala za pyskacze.
    --
  27.  permalink
    Milagros Ty już do końca ciąży nie będziesz mogła współżyć? JA nie mogłam przez parę tyg ale teraz już ok ;)
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.