Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    milka1984- a wiesz ze takie bole krzyza mialam 2tyg temu, doczytalam ze to przez hormony ktore powoli rozluzniaja kosci miednicowe by organizm sie szykowal do porodu. Ale spoko przejdzie ci wiem, bo mi tez przeszlo, tylko nie rob zbyt szybkich zwrotnych ruchow.powodzenia.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
    • CommentTimeOct 3rd 2012
     permalink
    hej dziewczyny, od 2dni mecza mnie bole piersi, nie dosc ze w urosly o 2rozmiary :P i tez nie bylo to przyjemne to teraz doszedl bol - cos jak by igly.
    Czy ktoras z Was to miala ?
    Wczoraj taki bol obudzil mnie w nocy.
    Bede wdzieczna za info.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    A ja miałam dzisiaj wizyte w szpitalu i z małym wszystko ok...ja mam anemię i biorę żelazo 2 razy dziennie, poza tym wszystko wygląda ok...no i będę miała cc :swingin: ...datę ma ustaloną na 9.11.12 - na piątek ale mam nadzieję że uda mi się przesunąć ten termin na 12.11.12 :tooth: ...ale jak się nie da to nie będę rozpaczać ...dla mnie może być i 9:rolling:

Dobranoc :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dzis ogolnie mam dzien do dupy.

Edziu, w piatek mam wizyte z polozna, wiec dopiero bede miala okazje powiedziec jej o tych dolegliwosciach, ale znajac ich tu, powie ze w ciazy to normalne. Jak bylam u polskiego gina to na twardnienia kazal brac magnez, a boli wtedy nie mialam.

No, a co do mojego dnia... Maz wrocil z pracy i zabralismy sie za sesje. Zrobil kilka zdjec, przerwalismy, zaczelam ogladac i w placz. Nie moglam na siebie patrzec. Nie podobalam sie sobie. Uda grube, cellulitis, brzuch wyglada na gruby, nie ciazowy, cycki klapniete, a do tego twarz porazka. Z pol godziny m mnie pocieszal i namawial, zeby dokonczyc sesje. Zgodzilam sie, nawet usmiech wrocil. Sesja skonczona, ogladam zdjecia, a z kazdyn kolejnym coraz bardziej chce mi sie plakac. W koncu lzy leca wbrew woli, m przytula i ja juz becze na calego...

Pozniej sie kochalismy, bylo super, swietnie... Do czasu. Brzuch stwardnial, a ja znowu w ryk, bo ze nawet seksu uprawiac nie moge, bo mi sie brzuch stawia. No i jeszcze doszlo to, ze czuje sie nieatrakcyjna.

Mam juz serdecznie dosc tej koncowki. Doluje mnie to wszystko i juz chce rodzic, bo jak tak dalej bedzie to wpadne w jakas depreche.
    --
  2.  permalink
    Malisiek: Mam juz serdecznie dosc tej koncowki. Doluje mnie to wszystko i juz chce rodzic, bo jak tak dalej bedzie to wpadne w jakas depreche.
    --

wytrzymasz - dla mnie końcówka też jest ciężka ale z każdym dniem jesteśmy coraz bliżej, jeszcze troszkę i będziemy tulić nasze Maluszki:wink:

Linden no to super, że mas zjuż termin porodu - też bym chciała swój znać :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - moge zapytac z jakiej przyczyny robia Ci cc? :)

Izus- a gdzie ten bol iglany masz? w piersiach? ja niestety takiego nie mialam, wiec nie pomoge :(

Malisek - ja mam to samo, czuje sie nieatrakcyjna i gruba, maz mi ciagle powtarza, "Nie jestes gruba, tylko masz brzuszek ciazowy", pociesza itd.. pomaga na jakis czas, a pozniej znowu mnie lapie dol. Chyba taki urok koncowki...
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
    • CommentTimeOct 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Madziauk ...ja chciałam cesarkę ale tutaj w IE podobno to nie takie proste więc jestem prze-szczęśliwa...a lekarka u której miałam dzisiaj wizytę - po konsultacji z innym lekarzem ustalili cc ...powód ...ryzyko komplikacji... pisałam Wam już o moim pierwszym porodzie...gdzie mialam 3 podejścia do sn i hektolitry oksytocyny na które mój organizm nie reagował - zakończony cc pod narkozą. Tutaj od samego początku lekarze mówili mi że jeśi nie będzie akcji porodowej nie będą mogli podać mi ani żelu ani oksytocyny , do tego doszła przepuklina której się nabawiłam no i nie ukrywam nacisk z mojej strony :bigsmile: ...od pierwszej wizyty powtarzałam lekarzom że się boję, że poród naturalny dla mnie nie jest naturalny i że ma traumę po pierwszym ...tak więc w ten oto sposób ustalono mi datę :bigsmile:
    ....ja wiem że być może naturalny byłby lepszy bo tak to przecież stworzyła natura...ale ja nie chcę nawet o tym myśleć bo na samą myśl mi słabo :cry::cry:

Violet...a jak to jest z ta zgaga...ja od kilku dni mam takie dziwne uczucie...zwłaszcza wieczorami i po jedzeniu...jakby mi cos w gardle stalo ...bardziej w przełyku niż w gardle...mam ochotę napić się wody z nadzieją że pomoże ale bez rezultatu...czy to może być zgaga??? :cry: ...coś podobnego mialam w pierwszym trymestrze ale jeszcze bardziej mi to dokuczalo...ależ to uciążliwe :cry:

Milasiek...ja też to mam...nie mogę na siebie patrzeć w lustrze...czuję się okropnie nieatrakcyjna, gruba, ociężała i to sapanie :crazy: ...i też niby wszyscy mi mówią że mam tylko brzuszek ale myślę że to z grzeczności...bo ja i tak swoje wiem :crazy:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - jak juz mialas cesarke, to w sumie nie dziwie Ci sie, ze teraz tez bylas na nia nastawiona :) w Polsce te moje kolezanki, ktore pierwszy raz mialy cc, w drugiej ciazy od razu lekarz kierowal je na cc :) fajnie, ze juz znasz date porodu swojego szkraba :) tez tak bym chcial wiedziec, kiedy nasz zdecyduje sie wyjsc na swiat ;)
    --
  3.  permalink
    Linden: Violet...a jak to jest z ta zgaga...ja od kilku dni mam takie dziwne uczucie...zwłaszcza wieczorami i po jedzeniu...jakby mi cos w gardle stalo ...bardziej w przełyku niż w gardle...mam ochotę napić się wody z nadzieją że pomoże ale bez rezultatu...czy to może być zgaga??? ...coś podobnego mialam w pierwszym trymestrze ale jeszcze bardziej mi to dokuczalo...ależ to uciążliwe

Linden u mnie ze zgagą to jest tak, że objawia się jako palący ogień w przełyku, nieprzyjemne odbijanie się nadmiarem kwasu zgromadzonym w żołądku, po prostu mnie pali od środka...:confused:

Treść doklejona: 04.10.12 00:32
    madziauk: tez tak bym chcial wiedziec, kiedy nasz zdecyduje sie wyjsc na swiat ;)
    --

oj...i ja też bym chciała...:smile:

Treść doklejona: 04.10.12 00:34
    Dziewczyny ja uciekam spać, bo Mały mi zaraz brzuch rozsadzi tak się wierci...chyba mnie pogania do łóżka:tongue: śpijcie dobrze :grouphug:
    --
  4.  permalink
    Witam sie z rana.
    A ja dla odmiany mam nadzije, ze nie bede miala drugiej cesarki i narazie idzie wszystko ku porodowi sn, oczywiscie teraz wszystko bedzie zalezalo jak ulozy sie dzidzius i jak wyglada w srodku blizna po cc, no ale do ostatecznej decyzji jeszcze czas. Tak wiec ja nastawiam sie na porod sn.

Co do wynikow badan i anemii, to wyniki mi spadly ale zrobilam sobie dodatkowo zelazo i wyszlo w normie, wiec pan dr nic nie przepisal. Tak wiec dziewczyny, jesli macie kiepskie wyniki krwi zrobcie sobie zelazo, bo jak jest w normie to nie ma sensu przyjmowac go dodatkowo, na anemie wplywa wiele czynnikow.
    Brzuch mi sie czesto stawia i mam czasem skurcze w nogach wiec zbadalam sobie magnez, ktory okazal sie w gornej granicy normy.
    Pytalam gina o witaminy dla ciezarnych, bo to ostatni trymestr. Stwierdzil, ze dla Maluszka lepiej jak ich nie biore, b rozne badania wykazaly, ze wit. Dla ciezarnych zawieraja jakies szkodliwe zwiazki i to molochy farmaceutyczne tak zachwalaja te witaminy, wiec lepiej nie ryzykowac. Tak wiec trafilam na gina naturaliste, ktory bez potrzeby nie przepisuje lekow, a jesli zdarzy sie ze musze cos przyjmowac, to przepisuje leki z najnizszej polki cenowej.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeOct 4th 2012
     permalink
    Mi tez kazdy mowi, ze to tylko brzuszek, ale i tak nie zmienia to tego jak ja siebie widze. Do tego te piersi, po prostu mnie zalamuja i bardzo sie ich wstydze :cry: Ogolnie czuje sie taka ociezala i niefajna.

Dobrze, ze do tej koncowki niedaleko :tongue:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam kobietki,
    dzisiaj mamy wizytę w szpitalu ale usg już mi nie zrobią chyba że coś by się działo-dopplerem sprawdzimy serduszko, zrobią wyniki krwi, moczu i tyle-a tak fajnie by było podejrzeć jeszcze malutką
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Kurcze, a ja nie wiem co myśleć...od 26 tc przytyłam tylko 0,5 kg...mam nadzieję, że wszystko w porządku z synkiem.:confused:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    I ja poranie ,ale ni jak nie ma jak spać jak w kółko głupoty się śnią,a brzuch twardy nawet dotyk reką boli.....:confused:

Bari-ja od początku tylko4-5 na plusie przy dwójce ,więc mnie już nic nie zdziwi .Najważniejsze żeby lek.dokł.się przyglądali przybieraniu nawadze Maleństwa i będzie wszystko dobrze ,musi być :wink:
    --
  5.  permalink
    gusiadm córeczka dopisana:-)

1. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    2. KasiaTasia 13.10.2012 (chłopiec)
    3. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    4. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    5. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    6. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    6. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    7. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    7. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    8. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    9. lofbejbe 21.11.2012
    10. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    11. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    12. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    13. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    14. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    15. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    16. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    17. Emenemss 2.01.2013
    18. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    19. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    20. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    21. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    22. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    23. agavva 21.01.2013
    24. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    25. marakuya 1.02.2013
    25. GaggataB 1.02.2013
    26. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    27. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    27. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    28. ikamek 07.02.2013
    29. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    30. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka?)
    31. IzUk 19.02.2013
    32. andziaiw 22.02.2013
    32. milka 1984 22.02.2013
    33. sushi 5.03.2013
    34. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    35. niezalogowana0 15.03.2013
    36. MilagrosCud 18.03.2013
    37. DominiczkaA 19.03.2013
    38. venika 05.04.2013
    39. KARKO 03.05.2013
    40. tiramisu 08.05.2013
    41. AgulkaQlka 13.05.2013
    42. akirka 26.05.2013
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    gusiadm to znaczy, ze do konca juz nie bedzie usg?? Nawet tego zalecanego ok 30tc?
    a tak w ogóle to bry :)
    -- mama piątki :)
  6.  permalink
    Izuk - ja mam tez piersi powiększone o 2 rozmiary i rowniez czuje w nich bol od samego pocztku, czasami dokladnie tak jak Ty to okreslam - jakby mi ktos igły wbijal, szczególnie po bokach, także normalne.

No niestety nie będę mogła się kochać do rozwiązania, czujecie co za okropność? a to mnie akurat relaksowało. Ani wina się napić, ani tatara ulubionego zjeść, a teraz jeszcze to.

Treść doklejona: 04.10.12 09:48
    Wczoraj powiedziałam do mojego żartem "no wiesz Ty mozesz się kochac ja nie mogę" i chcialam zobaczyc reakcję a on mi na to "poszukamy Ci innej dziurki":-) ale mam nadzieje ze cos glupiego mu do glowy nie wpadnie. To w koncu pol roku bez seksu.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Malisiek...o cycochach to ja nie wspomnę :cry: z rozmiaru 75B zrobiło się 75 DD :crazy:

... a tak w ogóle to Dzień Dobry :rolling:
    -- ,
  7.  permalink
    heheh ciekawe co miał na myśli;)
    --
  8.  permalink
    Zalezy gdzie bedzie tej dziurki szukał, oby u mnie nie u innej:-P Linden ja tez z 75B na 75D ale radocha co nie? tylko tak bolą ze dotykać nie mozna:-)

Treść doklejona: 04.10.12 10:20
    A tak w ogóle lekarz mi powiedzial ze na czucie ruchów jest jeszcze za wczesnie, najprawdopodobniej bede juz czula za 4 tygodnie ale jesli nie to tez mam sie nie martwic. No i zlecil usg za 4 tygodnie i bede wiedziala juz czy chlopczyk czy dziewczynka, ale z jednej z dotychczasowych przesłanek na usg myslą ze chlopczyk:-)
    -- [/url]
  9.  permalink
    ja też mam usg za 4 tyg i też się dowiem co to będzie :bigsmile:
    -- [/url]
  10.  permalink
    niezalogowana czujesz juz ruchy?
    -- [/url]
  11.  permalink
    coś czuję, ale czy to są ruchy ? :wink: głównie jak leże to czuję :wink:
    -- [/url]
  12.  permalink
    hej laski ja w poniedziałek ide do gin:) Może zleci mi usg i wreszcie dowiem sie kto tam siedzi w moim brzuchalku...Mam przeczucie ze to synio i wszyscy dookoła tak myślą nie wiem czemu:)
    --
  13.  permalink
    no jak swojemu ginekologowi powiedzialam ze poczulam takie smyranie od srodka to stwierdzil ze to na pewno jelita i ze to niemozliwe. A ja czytalam ze to jest mozliwe niekiedy w 16tc, a u Ciebie tymbardziej

Treść doklejona: 04.10.12 10:46
    no ja zawsze chciałam córeczkę a chyba będzie synek ale powiem Wam ze juz mi wszystko jedno, byleby zdrowe i szczesliwe bylo
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ile czasu przed narodzinami dziecka należało by malować pokój?
    --
  14.  permalink
    sadze że dośc wcześnie zeby zdążyło wywietrzeć porządnie bo to niezdrowe a zwłaszcza dla niuni masz duzo czasu widze takze nie zwlekaj za długo:)
    --
  15.  permalink
    Dzień dobry dziewczyny: wink:

Linden: z rozmiaru 75B zrobiło się 75 DD

o jej:smile: no nieźle :bigsmile: ja prawię nie widzę różńicy, no może o jeden rozmiar:wink:

właśnie mam takie pytanie: czy piersi jeszcze rosną przed porodem czy dopiero jak się laktacja rozkręci to się powiększą? bo wciąż nie kupiłam staników do karmienia, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar kupić:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    ja też nie kupiłam bo z reguły rozmiar się zmienia przy karmieniu - mi przez całą ciążę tylko się biust wypełnił bardziej, ale staniki noszę te same, może szersze z 75 na 85-90 :wink: ale dalej B i niektóre są rozmiarówki inne to C, ale tak to nie zauważyłam dużej różnicy - może pół rozmiaru. A po porodzie przy karmieniu może dużo się zmienić więc kupię jeden trochę większy żeby był w szpitalu, a potem się zobaczy:bigsmile:
    --
  16.  permalink
    Lekarz głupoty gada bo możesz już czuć ruchy dziecka, oczywiście on może to pomylił z kopaniem... Kto wie? Ale ruchy już czuć ;) A ja mam przeczucie że będzie córeczka ;) Ale też wszystko jedno aby zdrowe było ;)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    acia20: Ile czasu przed narodzinami dziecka należało by malować pokój?

My teraz malujemy, ale od razu się nie wprowadzamy, bo to nowe mieszkanko :bigsmile: z tym, że proponuję nie później niż 2-3 tyg. przez rozwiązaniem, a im wcześniej zaczniesz tym lepiej :smile:

Miałam w nocy jakieś dziwne spięcia brzucha, w zasadzie całą noc czułam, że jest twardy... Może to po wieczornych przytulankach z mężem... :smile:
    Kurcze nie mogę się już doczekać... Kiedy to się zacznie...? Kiedy zobaczę Kacperka...? Już bzika dostaję! :jumping:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry dziewczyny
    MILAGROS WSPÓŁCZUJE, ŻE NIE BĘDZIECIE MOGLI SIĘ KOCHAĆ :sad: Ja owszem robię to rzadko, bo mąż ma swoje wizje chore ale żebym w ogóle tego nie robić to nie!!!:devil: a co mąż na to????
    IZ mnie też bolały piersi, jak by się igły wkuwały czasami tak mocno, że, aż jękłam :devil: ale przeszło na razie :cool:
    Ja od kilku dni odczuwam pulsowanie brzuszka, od pępka w dół, dziwne uczucie, wiecie może o co chodzi??
    --
  17.  permalink
    widze rosna wam persi jak na drożdżach:) ja jeżeli o nie chodzi to mam strasznie wrażliwe sutki tylko i z mężem również stwierdziliśmy że troche urosły zrobiły sie takie pełniejsze...Ogólnie mój rozmiar to B i jak troche jeszcze urosnął nie będe narzekać:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Malisiek jesteś bardzo atrakcyjną kobietą, piękną, z dzidzią w brzuszku, bez fałdek najważniejsze, że masz wsparcie od strony męża i, że Cię kocha :heartbounce:
    LINDEN TO TERAZ TYLKO DNI ODLICZAJ :tooth:

Treść doklejona: 04.10.12 11:38
    Milagros ale żeś mnie rozśmieszyła :tooth::tooth::jumping: no na pewno u Ciebie, w końcu zaznaczył, że poszukamy u Ciebie innej :tooth::devil::devil:
    Mi też piersi urosły oraz obwód klatki piersiowej, z 80B na 90C :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Treść doklejona: 04.10.12 11:41
    Niezalogowana ja też czuje już ruchy, a dokładnie od 30 września, pierwszy raz rano zaraz po przebudzeniu, myślałam, że to sen ale dotknęłam ręką brzuszek i kopnął mnie synek :bigsmile: teraz czuje je coraz wyraźniej, przede wszystkim jak leże wieczorem i rano :wink:

Treść doklejona: 04.10.12 11:42
    VIOLET ja własnie wczoraj kupiłam 3 staniki 90C bo te co miałam to już do wyprania i do schowania :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Milena, a gdzie Ty rodzisz? Piszesz,ze macierzynskego nie ma platnego?
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzień dobry :bigsmile:
    --
  18.  permalink
    Dzień dobry laska jak sie czujesz?
    --
  19.  permalink
    Nie będzie szukania innych dziur bo ma jednakowo cierpieć na brak seksu - tak jak ja:devil: Najlepsze jest to, że jakbym nie zapytała to by mnie ginekolog nawet nie poinformował ze nie mozna. Wczoraj jak mi wsadzil ten pessar to czulam się zle psychicznie - jakby ktoś mi dziecko zamknął w więzieniu:-) Od teraz już nie będzie badania przez pochwe tylko przez brzuch.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    DominiczkaA: Dzień dobry laska jak sie czujesz?

Ja??? Wkurzona jestem na maksa bo nie mam w co się ubrać.Wszystkie ciuchy są na mnie za ciasne a jedyne spodnie ciążowe które sobie kupiłam właśnie schnął po praniu.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.10.12 12:26</span>
    OOooo kobieto a co się stało z twoją kartą ciąży czemu ja jej nie widzę???
    --
  20.  permalink
    [quote=Anula85][/quote]

ja kupiłam sobie pas ciążowy - można nosić właściwie każde spodnie tyle że rozpięte i nakłada się ten pas. Chociaz jeszcze go nie potrzebuję bo mieszczę się w swoje dotychczasowe ciuszki.
    -- [/url]
  21.  permalink
    Anula85 nie masz żadnych dresków bądź leginsów napewno coś tam wytarmosisz z szafy....ja jeszcze mieszcze sie w ciuchy na szczęście ale juz raczej zmieniam na wygodne żeby nie uciskac bejbusia:)

Dziewczyny jak tam u was w pracy?? pracujecie??? jak tak to do kiedy...ja z moim maleństwem jestesmy jeszcze barmanami:)i tak mnie to ciekawi
    --
  22.  permalink
    Ja siedze na L4 bardzo chciałam pracować, ale niestety z moim szefem się nie da. Już w miedzyczasie jak odeszlam na L4 zmienil sobie 2 krotnie dziewczyne na moje zastepstwo. Generalnie furiat i manipulant, do tego zakompleksiony. PO co mi takie doznania w ciazy:-) najpierw go uprzedzilam ze jak mi nie zapewni spokojnych warunkow pracy w ciazy to odejde na l4 a pozniej odeszlam. Zreszta od ok 12 tygodnia nie moglabym pracowac z powodu tych niepowsciagliwych odruchow wymiotnych. Ale powiem Wam ze jestem pracoholikiem i brakuje mi tej pracy. Brakuje mi ludzi z pracy bo są naprawdę w porzadku.
    -- [/url]
  23.  permalink
    ja pracuje na barze ale szefowa chce żebym dłuzej popracowała i na kuchnie chce mnie przenieśc bo tam mniej praacy ogólnie narazie mi to na ręke jest ale swieta chciałabym już na wolnym być:)zobaczymy
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dominiczka widzę, że też pracujesz w usługach, ja też pracuje w tej branży ale jak się dowiedziała, że w ciąży jestem od razu poszłam na L4 bo przez 4 lata poświęcałam się Firmie a jak zaszłam to od razu powiedziała, że dziecko najważniejsze dla mnie jest. Kierowniczka mnie zrozumiała i mimo tego, że wraz ze mną jest nas 4 w ciąży i wszystkie poszly na L4 no nie mogła nam powiedzieć, że by wolala!!! musiała zatrudnić nowe na umowę o zlecenie. Jedna koleżanka była mądrzejsza i została pracować ( 5 dziewczyna)- poroniła w 9 tygodniu ciąży- a też się starali. Więc nie wiem...rozumiem dziewczyny, które chca pracować bo mają pracę w biurze i mogą siedzieć a nie stać, latać i w pozycji stojącej przez 8 godzin zapindalać, ale Ty powinnaś się zastanowić :confused::confused:. Teraz u mnie 6 dziewczyna zaciążyła i też chce pracować ( Oby Bóg miał maleństwo w swojej opiece ). Ja Cię kochana nie oceniam i nie osądzam ale powinnaś to przemyśleć :cool:
    --
  24.  permalink
    Ja nie pracuję, bo nie mogę lekarz mi zabronił. Moja ciąża od samego początku była zagrożona, a więc zlecił mi tylko leżenie i odpoczywanie :wink:
    -- [/url]
  25.  permalink
    Jeżeli chodzi o moja prace to nawet na barze nie jest ciężko nie mamy jakiegoś ruchu za bardzo.Nie ma takiej opcji zebym coś dźwigała czy tez sprzatac mi nie pozwalaja teraz nic.A na kuchni nie ma co robic lepienie pierogów itp.Zresztą ja na ręke dostaje więcej niż na umowie także z ZUSu bede miała mało kasy.A tu moge troszke dorobic na potzreby maleństwa i przy tym nie orobic się.Jakbym miała jakiś obóz pracy to bym zrezygnowała ale oni ida mi na ręke i to bardzo imprez nawet już nie obsługuje od kad wiedzą.Szefowa mówi że to ode mn ie zależy ze jeżeli się dobrze czuje i wszystko jest ok to moge dorobić sobie troszke jeszcze.Napewno nie pozwoliłabym zeby cos sie stało mojemu maleństwuu a lekarz mówi ze skoro chce pracowac to moge bo wszystko jest w porządeczku niunia szaleje w brzuchalu:)dzięki kochana za rade:)
    --
  26.  permalink
    Ja też jestem zdania ze nie ma co sie szczypac w ciazy, bo dziecko najwazniejsze i nigdy nie wiadomo co moze zaszkodzic. Chocby przeziebienie - teraz jest sezon grypowy i przeziebieniowy wiec lepiej dmuchac na zimne. Ja tez mialam parcie na prace ale gin powiedzial ze po 2ch poronieniach w zadnym wypadku. Mialam dylematy moralne, ze tak wczesnie i juz na L4 jak to bedzie wyglądało w oczach pracodawcy itp. Ale moja kolezanka z biura zaszla w ciaze i od razu poszla. Takze dziewczyny sie nie cackaja - prawda jest tez taka, że takie czasy sa ze nic nie gwarantuje stalej posady i dobrej atmosfery.
    -- [/url]
  27.  permalink
    nie wiem zobacze ide w poniedzialek do gin i zobaczymy co powie.Wiadomo ze zazwyczaj po p oronieniu zabrania sie pracy przy kolejnej ciąży...Czasem tez mysle sobie ze chciałabym już odpocząć w domQ...ale mąż w delegacji a ja sama sie zanudze tam ide i mam towarzystwo dookoła a ja jestem raczej osobą towarzyską i jak mam sama siedziec w domu to szlak mnie trafia...Mąż też chce żeby z maleństwem było ok i przychodzi do mnie do pracy czasem zobaczyć jak pracuje czy sie nie przeciążam i tez twierdzi ze jest ok jeżeli moge sobie usiąść zjeść napić sie herbatki i takie tam:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    To dobrze Dominiczka, że Cię oszczędzają :bigsmile: ale za to jestem zła na Ciebie! Te pierogi co wymieniłaś, mmmmmmmmmm ale bym zjadła :devil::devil::devil: o Boże!!! slinka mi poszła, zrobiłaś mi smaka i co teraz???:devil::bigsmile::wink:

Treść doklejona: 04.10.12 13:22
    Ja Milagros poszłam na L4 w 7 tc i miałam gdzieś co o mnie pomyślą, a że u mnie są same dziewczyny i to młode to od razu każda mówiła, że na L4 i już!! po za tym firma powinna mieć na uwadze fakt, że jak się zatrudnia młode dziewczyny to wiadomo, że prędzej czy później zajdzie taka sytuacja :bigsmile::bigsmile:
    --
  28.  permalink
    no jasne napewno się z tym liczą:) Przykro mi że Ci smaka zrobiłam :)heheh a i laski dodałam zdjęcie na brzuskach:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.