Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeOct 4th 2012
     permalink
    Już patrzę :)
    --
  1.  permalink
    ja też:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam :)
    Co do bolu piersi ,ktoras pytala,to normalne ,wczoraj tak mnie bolaly ze niemoglam dotknac sutkow ...
    Urosly z 75c ,do nieiwem :devil:zakladam staniki do karmienia ,ktore mialam kupione ,jak moja mala sie urodzila 80d i sa za male :shocked:Musze sie na wyplate wybrac na zakupki :)Ale mam nadzieje ze przystopuja wkoncu z rosnieciem .

Witam nowe mamusie
    :bigsmile:

Ja tez jestem na L4 .

Treść doklejona: 04.10.12 13:34
    Malisek Tak to jest z tym sexem w ciazy,ja tez ostanio niemoglam ,dziecko ulozylo mi sie chyba na szyjce -pecherzu sama niewiem ,i poprostu niemoglam ...masakra jakas ,czulam taki dyskomfort ...
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja jestem na L4 od 5 tc ciąży i nie mam zamiaru wracać do pracy chyba,że wydarzy się coś nieoczekiwanego.Co do pasa ciążowego to mam takie dwa i zapomniałam o nich.Dziękuję MilagrosCud za to ,że przypomniałaś mi o moich dwóch pasach ciążowych.Tym bardziej,że te moje pasy są fajne bo są długie.Ciekawe jak to będzie wyglądało jak nałożę ten mój pas na nie zapięte jeansy? Aż sprawdzę to wieczorem.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ja też poszłam na L4 w 5tc, bo moja praca jest za bardzo stresująca i sam lekarz stwierdzić, że może mi tylko zaszkodzić. A u mnie wszystkie dziewczyny tak robią :wink: Dodam, że pracuję w PTK Centertel czyli dokładnie w Orange - wcześniej było ok, nawet sama nie chciałabym iść na L4, ale od jakiegoś czasu się pozmieniało i nie jest miło... Z resztą tak trafiłam, że z wypłatą bym była w plecy o połowę jakbym pracowała, więc trafiłam w dobry okres :bigsmile:

Mój brzuszek też jest na Brzuszkach :wink:

Treść doklejona: 04.10.12 13:43
    Emenemss: Malisek Tak to jest z tym sexem w ciazy,ja tez ostanio niemoglam ,dziecko ulozylo mi sie chyba na szyjce -pecherzu sama niewiem ,i poprostu niemoglam ...masakra jakas ,czulam taki dyskomfort ...

Też tak miałam przez jakiś czas, ale na szczęście na sam wieczór jest ok, więc korzystamy póki możemy :wink:
    --
  2.  permalink
    Dii: Też tak miałam przez jakiś czas, ale na szczęście na sam wieczór jest ok, więc korzystamy póki możemy

ale macie fajnie, ja niedosc ze nie moge korzystac przed urodzeniem to jak sie dziecko urodzi to juz w ogole:-) moje malzenstwo zostanie wystawione na ciezka probe.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    MilagrosCud: Dii: Też tak miałam przez jakiś czas, ale na szczęście na sam wieczór jest ok, więc korzystamy póki możemy

ale macie fajnie, ja niedosc ze nie moge korzystac przed urodzeniem to jak sie dziecko urodzi to juz w ogole:-) moje malzenstwo zostanie wystawione na ciezka probe.

U nas potem juz bylo na drogi dzien dobrze ,ale maz kilka razy sie upewnial czy oby napewno moge sie kochac i czy nic mnie nieboli:jumping:

Mysle ze na probe dlaczego ???Dacie rade sa inne mozliwosci :devil:
    --
  3.  permalink
    jasne i inne dziurki he:)
    --
  4.  permalink
    nie jestem zwolennikiem innych dziurek do kochania:-)
    a inne metody niby sa ale nic nie zastąpi tej jedynej:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    MilagrosCud: nie jestem zwolennikiem innych dziurek do kochania:-)
    a inne metody niby sa ale nic nie zastąpi tej jedynej:-)

Ja tez niejestem zwolennikiem innych dzieurek :crazy:

a co do innych metod ,to niestety "korzysta" tylko facet :devil:

Wpadlam na chwilke i uciekam ,ide odkurzyc mieszkanko i obiadek wstawic :)))
    Do pozniej pa :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    dziewczyny czuje od 2 dni bol piersi (wczesniej tez byl ale inny)
    i mam takie wrazenie jak bym miala w nich goraczke.
    Sutkow nie da sie dotknac, jak by byly optarte.
    Zmienilam juz stanik, bez stanika tez nie jest dobrze - wszystko mnie drazni:(
    czy ktoras z Was miala tak ?
    --
  5.  permalink
    ja teą mam wrażliwe sutki ale to normalne jest...Musimy to znieśc ja tam nie narzekam troche bola ale zyje sie dalej:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja nie mogę wstawiać zdjęć bo nie zapłaciłam za prowadzenie konta na tym Forum :(

Treść doklejona: 04.10.12 15:30
    Dominiczka też mam piękny brzuszek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    IzUK-pislam wyzej ze mam takie dni ,a raczej tygodnie ze nieda sie dotknac piersi ...wczoraj niemoglam sie umyc ,ledwo je dotykalam ...
    --
  6.  permalink
    Venus87 Ja też mam nie zapłacone konto, a mogę wstawiać :wink:

Treść doklejona: 04.10.12 15:45
    A chętnie bym Twój brzuszek zobaczyła :wink:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Taaaa, poczekaj ładnie się ubiorę i uczeszę i zrobię zdjęcie :bigsmile::bigsmile::bigsmile: A jak je wstawiłaś??
    --
  7.  permalink
    Czesc dziewczyny :) Witam sie juz chyba w 6 miesiacu. Ale ten czas leci. Ja takze mam bole piersi i czuje taki ciezar...takze mi sie powiekszyly nawet o 2 rozmiary. Wszystkie staniki za male ale akurat mojemu M to sie podoba.
    Ja takze pracowalam w uslugach ale juz od 3 miesiaca jak chyba wiekszosc z was nie pracuje. Takze nie chcialam ryzykowac, bo wiadomo praca ciezka a zdrowie malenstwa najwazniejsze. Do tego teraz brzuszek tak urusl ze nie wyobrazam sobie schylania czy podnoszenia czegokolwiek przez 8 godzin dziennie.
    Milena1984 jak tam u Ciebie po USG ? Mialas juz te powtorkowe? Ja tez ide na powtorke ale 10. Oby tym razem wszystko bylo ok :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    i ja po dluuuugiej nieobecnosci witam sie:)
    Ja tez po polowkowym usg w 21tc i potwierdzoną mamy plec z 17tc. Bedzie synuś:cheer:
    wiec prosze o dopisanie nas do listy (nick) ze zmiana terminu porodu na 5 lutego.
    aaa i przytylam juz 9,2kg:shamed:
    --
  8.  permalink
    naszła mnie ochota i zrobiłam kruche ciasteczka wg tego przepisu:

http://www.wielkiezarcie.com/recipe3078.html

polecam jak wam sie nie chce wkladac duzo pracy a cos smacznego przekasic do kawki:-)

Treść doklejona: 04.10.12 17:29
    ikamek gratuluję:-) przynajmniej mozesz juz mowic on a nie ono:-) ja jeszcze mowię bezosobowo choc dla mnie to juz 100% dziecko:-)

Treść doklejona: 04.10.12 17:31
    venus ja wstawilam poprzez voila.pl
    -- [/url]
  9.  permalink
    Venus87 Ja wchodzę na imageshack tam dodaje potem kopiuję link i tu wklejam :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    ikamek super - gratuluję chłopaka! A skąd ta zmiana terminu?
    --
  10.  permalink
    Jakaś taka cisza zrobiła się na liście... ale pewnie jak się mamusie ruszą, to dopiero pójdzie... :bigsmile:
    -- ___
  11.  permalink
    Witajcie kochane:bigsmile:
    Ja na L4 od 7tc ale to na prośbę kierownika, bo po prostu nie mogłabym pracować na moim stanowisku (ratownik wopr) a nie są mi w stanie zapewnić zamiennego :wink:

Treść doklejona: 04.10.12 18:27
    ikampek proszę bardzo, dopisane:-)
    1. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    2. KasiaTasia 13.10.2012 (chłopiec)
    3. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    4. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    5. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)

6. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    6. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    7. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    7. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    8. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    9. lofbejbe 21.11.2012
    10. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    11. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    12. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    13. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    14. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    15. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    16. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    17. Emenemss 2.01.2013
    18. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    19. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    20. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    21. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    22. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    23. agavva 21.01.2013
    24. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    25. marakuya 1.02.2013
    25. GaggataB 1.02.2013
    26. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    27. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    27. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    28. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    29. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    30. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka?)
    31. IzUk 19.02.2013
    32. andziaiw 22.02.2013
    32. milka 1984 22.02.2013
    33. sushi 5.03.2013
    34. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    35. niezalogowana0 15.03.2013
    36. MilagrosCud 18.03.2013
    37. DominiczkaA 19.03.2013
    38. venika 05.04.2013
    39. KARKO 03.05.2013
    40. tiramisu 08.05.2013
    41. AgulkaQlka 13.05.2013
    42. akirka 26.05.2013:bigsmile:
    --
  12.  permalink
    Justyna- czesc kobietko! witam cie w 6tym miesiacu, jak sie czujesz?
    hehe to niewiarygodne ale ja mam powtorkowe tez 10go:shocked::surprised::shocked:
    wiec nie wiem czy to taki zbieg okolicznosci czy co...ale idziemy leb w leb z tymi ciazami, niezle.
    montenia- ja rodze w Buffalo, NY:cool:

Treść doklejona: 04.10.12 18:33
    o losie teraz patrze i przybylo w lutym chlopcow,ha!:beard:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Moze z lista znow bedzie tak, ze przestoj jakis czas, a potem ruszy i bedzie wysyp dzieciaczkow :wink:

A ja sie znow gorzej czuje. Jakas zmeczona ciagle jestem. Umyslily mi sie dzis krokiety i sporo czasu spedzilam w kuchni, a pozniej dalam rade zjesc tylko jednego malego, a i tak myslalam, ze zwymiotuje ;x

I szyjka oczywiscie kluje - co rusz mnie lapie taki nagly bol. I dziecia czuje bardzo nisko. Momentami mam wrazenie, ze mi zaraz wyjdzie z pochwy :confused:
    --
  13.  permalink
    dziewczyny czy jak przychoodzicie na wizyte do gina to razem z lista pytan? bo ja jakos nigdy tak nie robilam ale odkad wkroczylam w 6ty msc zrobilam sie jakas obowiazkowa i wczoraj na kartce wysmarowalam az 30!!!ten moj gin to chyba nie zje lunchu przy mnie:tooth:

Treść doklejona: 04.10.12 18:43
    malisiek- ja tez niedawno krokietami sie raczylam ale wcisnelam az 2 no i barszczyk, sporo roboty. ale potem m. mi strasznie dziekowal bo uwielbia...
    --
  14.  permalink
    milena - placisz - wymagasz. Ja masz zawsze liste pytan ale poki co jeszcze w glowie bo nie jest ich az 30 ale moze urosnie lista do 6 miesiaca:-)
    malisiek - jej w 35 tygodniu mdlosci? swietnie to teraz juz w ogole nie wiem czy mi przejdzie do konca ciazy:-D
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny proszę Was trzymajcie mnie mocno bo wyjdę z siebie i stanę obok!!!!! mam go czasami dosyć :angry: Dziś się z nim poprztykałam wiecie o co???? bo wspomniałam, że zrobię sobie ładne paznokcie...a on na to, że jak to?? nie powinnam, że to przez paznokcie przechodzi do dziecka i go truje!!! ku....a myślała, że walne go!! od słowa do słowa powiedziałam mu co myślę. Tak mnie z irytował, że sobie nie wyobrażacie, czasami mam takie głupie myśli, przez niego, że, aż wstyd mówić :angry::sad:

Treść doklejona: 04.10.12 18:48
    Czasami staram się go ignorować i robić swoje, ale czasami się nie da!!! :cry:
    --
  15.  permalink
    venus Twój luby troszczy się o dzidziusia, chciałabym, żeby mój się tak potroszczył troszkę.
    A jak chcesz zrobić, tylko pomalować czy coś innego (tipsy, żel, akryl)?
    --
  16.  permalink
    Venus wiesz co ale on ma troche racji z tym lakierem ale powinien wyrazic opinie i to wszystko a nie Ci zabraniac albo przechodzic na wyzszy ton. Ja maluje paznokcie w ciazy choc wiem ze powinnam to robic na swiezym powietrzu albo w ograniczonym zakresie a juz podono zapach zmywacza jest bardzo szkodliwy. Rob to przy otwartym oknie chociaz.
    Moja mama poronila dziecko w 9 miesiącu bo nawdychała się farby malarskiej, co prawda wtedy byly troche inne czasy i te farby tez byly bardziej toksyczne.
    Ale jak raz na jakis czas sobie zrobisz paznokcie to nic sie nie stanie:-)
    -- [/url]
  17.  permalink
    Milagros w 9 miesiącu??? czy miało być w 9tc
    --
  18.  permalink
    w 9 miesiącu - urodzila martwe dziecko - mialam miec siostrzyczkę:-( wymyslila sobie ze odmaluje pokoj na przyjscie dziecka
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Tak właściwie to w 36 tygodniu ;) Ale przy tych krokietach było mi niedobrze bo za bardzo się napchałam ;p Ale ostatnio jest mi niedobrze rano i wieczorami i muszę wtedy coś zjeść, napić się herbaty i przechodzi ;>
    --
  19.  permalink
    to dobrze ze przechodzi chociaz a nie utrzymuje sie caly dzien, ja godzine temu zjadlam pomidorową z makaronem, ziemniaki szpinak i faszerowanego indyka oraz ciasteczka z kawa - zaraz peknę. Teraz mi w drugą mańkę odwaliło z tym jedzeniem...
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Chciałam sobie żele zrobić, ale zostanę przy malowaniu lakierem. Jak chodziłam do pracy to nie mogłam bo w gastronomii a jak jestem w ciąży to nie mogę bo dzidzia :neutral: chyba wpadłam jakąś chandrę :sad: Przecież kobieta w ciąży musi się czuć atrakcyjnie, nie jedna z Was farbuje włosy, i co? teraz nie farbujecie? rzadziej ale jednak?

Treść doklejona: 04.10.12 19:18
    Zrobiłam sobie kilka zdjęć i postaram się coś wybrać i wkleić :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja sobie malowałam włosy jak byłam w połowie ciąży.

Własnie obczajam zdjęcia z wczorajszej sesji i jestem załamana - co za wieloryb ze mnie :shocked::cry:

I źle mi w brzuch. Twardy jest i mam wrażenie, jakby mnie coś ściskało. Ja już nie mogę z tą końcówką.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja przez całą ciążę malowałam paznokcie - od pierwszego dnia do porodu, oraz farbowałam włosy.
    Także nie wpadajmy w zbytnią przesadę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja farbuje włosy normalnie czyli co ok 6 tyg bo nienawidze odrostów. W kazdej ciazy farbowałam. Pazurów nie maluje bo po prostu nie maluje. Mam taka prace, ze musze miec krótkie i poza tym jak pomaluje to po dwoch dniach mam mega odpryski wiec dałam sobie spokój :)
    -- mama piątki :)
  20.  permalink
    A ja mam cały czas pomalowane paznokcie, i u stóp i u dłoń i i ciężko mi się będzie z lakierem na czas porodu:tongue:
    --
  21.  permalink
    Oj ja też bardzo często maluje skończyłam kosmetyke i ciężko będzie się z tym rozstać :cry:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Kurcze przekimałam 1,5 h ... Jakoś mnie zmogło, ale mały zaczął mi się wiercić i mnie obudził :confused:

Ja farbuję włosy farbą bez amoniaku, ale to też ze względu na dbałość o włosy. A paznokcie? Słyszałam tylko, że jak się jest w tych smrodach lakierowych to może zaszkodzić bo się to non stop wdycha a tak pomalować paznokcie co jakiś czas to bez przesady! :bigsmile: Sama też malowałam. Teraz tylko zmyłam i nie ruszam, bo w szpitalu trzeba mieć zmyte a na ostatnią chwilę to będzie ciężko, w drodze na porodówkę ze zmywaczem w ręku :wink:
    Tak samo słyszałam, że niektórych żeli por prysznic nie można używać czy balsamów do ciała... Uważam, że to lekka przesada! Co prawda kremy i balsamy z pochodnymi witaminy A czy tam E nie są za dobre i to mi lekarz zabronił co poniektórych, ale przecież w czasach ubiegłych niczego nie zabraniali i dzieci się rodziły i było ok. Nasze babcie w polu robiły do samego końca ciąży:smile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    http://www.voila.pl/057/bva8r
    Mój brzuszek :wink:

Treść doklejona: 04.10.12 20:16
    http://www.voila.pl/058/csnad
    --
  22.  permalink
    venus sliczny brzuszek i figurka, masz podobny brzuszek do mnie z wielkoscia:-)
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    http://www.voila.pl/060/7pmei:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    venus87 super malutki szczuplutki, ale już nie długo...!!! :devil:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Trochę najedzona jestem :bigsmile: ale od dołu widać go :bigsmile: powiem, że to są moje pierwsze zdjęcia z brzuszkiem :shamed:

Treść doklejona: 04.10.12 20:19
    Dii chcesz mi coś powiedzieć? :devil: coś sugerujesz? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    venus87 spróbuj tutaj zdjęcie stworzyć http://imageshack.us/ i wstawiaj na Brzuszki :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Zastanawiam się gdzie jest moja talia :crazy: :devil: ?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hehe :bigsmile: jak oglądałam zdjęcia z początków to, może nie tak, ale podobnie wyglądałam co do brzuszka (ja ogólnie jestem okrąglejsza) no ale brzuszka nie było a tu nagle pare miesięcy i wieloryb, dlatego ciesz się że jeszcze ci nie ciąży. Korzystaj, bo potem problem ze wstawaniem z łóżka, podnoszeniem czegoś czy zakładaniem skarpetek na pewno cię nie ominie :wink: taki urok :wink:

Treść doklejona: 04.10.12 20:22
    venus87: Zastanawiam się gdzie jest moja talia ?

Zniknęła ci? Nie zauważyłam
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam kobietki,
    ja już po wizycie-położna zbadała mocz,krew do zbadania-zmierzyła centymetrem brzuszek-zbadaliśmy tętno no i tyle a i szyjkę jeszcze zbadała (to jest akurat rzadkością tutaj) co do skanu to już wg grafiku już nie będę miała chyba że coś się nagłego stanie
    oni standardowo w ir robią jeden skan połówkowy-ja i tak miałam ok 7 do tej pory bo na początku ciąży plamiłam to za każdym razem mi skan robili a teraz jak jest wszystko ok to nie planują-zobaczymy pewnie po 30tc zrobię prywatnie
    a dzięki za dopisanie małej do listy :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.