Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeOct 7th 2012
     permalink
    NiezalogowanaO niczym sie nie denerwuj bo na pewno wszystko jest ok a te bóle podbrzusza to normalne w ciąży.Ja też tak miałam.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    hej dziewczyny..ja Was czytam codziennie ale jakoś weny nie mam na pisanie, teraz głównie skupiam się na mojej Zośce, bo chwilowo w tygodniu same jesteśmy..M jeździ do pracy do stolicy i wraca co sobotę na jedną noc do domu...także zaprząta mi to trochę głowę, a i mała jakaś bardziej absorbująca się zrobiła, albo mi z rosnącym brzuchem ciężej koło niej biegać...maleństwo w brzuchu szaleje niesamowicie, czasami się zastanawiam kiedy i czy w ogóle śpi???bo mam wrażenie że buszuje bez przerwy...co też mnie męczy, bo jak chodzę to najczęściej dostaję w szyjkę i pęcherz a to boli niestety...ale mi sie ponarzekało...
    <strong>misia</strong> no faktycznie strasznie chamsko się Twój małżonek zachował...chociaż werbalnie jakoś przeprosił czy skończyło się na smsie?
    <strong>kapelusznik</strong> śliczny synuś!!!
    --
  1.  permalink
    Dzięki Anula85 fakt ostatnio trochę się stresowałam. Ale mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku...
    -- [/url]
  2.  permalink
    Niezalogowana0 nie martw się bólami, też tak czasem miałam:wink:
    --
  3.  permalink
    Niezalogowana0 ja Cię rozumiem doskonale, niestety tych lęków, szczególnie na początku - nie da się w zaden sposob opanowac. Ja tez ciagle podpatrywalam czy nie krwawie, nie uspokoisz sie poki nie bedziesz miala pewnosci ze z dzieckiem jest wszystko ok. Jedyne co Ci moge poradzic - to duzo rozmawiaj z bliskimi o swoich obawach, postaraj sie przynajmniej czesciowo myslec pozytywnie ze takie bole sa normalne jesli nie dochodzi do nich krwawienie ani plamienie.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A mnie chyba choroba bierze, bo mam katar, gardlo zaczyna bolec i ogolnie od kilku dni sie nie czuje zbyt dobrze. Juz mnie tu mezus kuruje, robi herbatki z malinami i posmarowal mi stopy ta cuchnaca mascia. Niezle mnie teraz pieka ;x
    Jak bede chora na sama koncowke ciazy to sie chyba zalamie juz do konca. Jakby mi nie bylo wystarczajaco ciezko...:confused:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Idę się położyć dziewczyny, coś mi prawa noga drętwieje :sad: miłych i spokojnych snów, buziaki :kiss:
    --
  4.  permalink
    oj Malisiek to trzymaj się tam i zdrowiej szybko - przeziębienia teraz są nam średnio potrzebne:confused:

Treść doklejona: 07.10.12 20:57
    venus87 dobrej nocki:smile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeOct 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziś z M sobie podarowaliśmy

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

Ja dostałam lizaki bo 6 rocznica to cukrowa
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witaj w klubie Malisiek, współczuję.. Mi już trochę lepiej, wylegiwałam się i pociłam cały dzień popijając syropek czosnkowo-porzeczkowy. Gardło boli dużo mniej, jutro jeszcze zrobię powtórkę i mam nadzieję, że przejdzie.. Polecam wylegiwanko:)
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    acia20 jak słodko... przy okazji wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    acia20 Wszystkiego naj naj z okazji rocznicy :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Acia20 fajne prezenty, wszystkiego naj:)
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczynki ja już mykam do łóżeczka bo mój krzyż nie pozwala mi na dłuższe siedzenie.Do zobaczenia do jutra.Dobranoc :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeOct 8th 2012
     permalink
    Co za koszmarna noc :confused:Usnelam po 22, obudzilam sie po 23 i kolejny raz po 1 i mialam wrazenie, jakbym przespala juz z polowe nocy, a tu jeszcze tyle godzin.
    Ogolnie budzilam sie co chwile i strasznie sie meczylam, bo pozniej nie moglam usnac. Gardlo mnie bolalo, glowa cmila, szczeka tez pobolewala, nie moglam sie ulozyc, za goraco mi bylo, a maz pilnowal, zebym sie nie odkryla... No koszmar, az mi sie w nocy plakac chcialo. Lepiej niech mi to szybko przechodzi i mam nadzieje, ze sie jeszcze nie pogorszy... A w tym tygodniu tyle wizyt! ;/
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Acia20-serdeczne gratulacje!!!
    Malisiek-współczuje nie udanej nocki-kuruj się coby chorubsko bardziej się nie rozwinęło
    ja wczoraj miałam dość leniwy dzień było dość wietrznie więc nawet na spacer nie poszłam-a dzisiaj już do pracy i po wolnym :(
    --
  5.  permalink
    Dzień doberek:)

Acia20m śliczne prezenty:)
    Malisek szkoda że Cię tak męczy...ale niedługo napewno coś się polepszy:)zdrówka życze:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  6.  permalink
    Cześć Dziewczyny :)

Odebrałam dziś wyniki badań wymazu z pochwy w kierunku GBS i na wyniku mam napisane: wyosobniono Streptococcus b-hemolityczny z gr.B. Rozumiem, że mam tą bakterię, co dalej powinnam z tym robić? (wizytę u gin mam dopiero za 2 tyg.)
    --
    • CommentAuthorkarina33
     permalink
    Witam! Od kilku dni drętwieje mi lewa noga i kłuje mnie w lewym boku. Test ciążowy wykazał 2 kreski, ale jeszcze USG nie wykazało ciąży. Lekarz zwątpił czy to przypadkiem nie jest ciąża pozamaciczna...ale kazał odczekąc 10 dni i przyjść na usg. Czy miała któraś z Was jakieś podobne objawy i czy mogę mieć jeszcze nadzieję, że jest to wczesna dobrze rozwijająca się ciąża?
  7.  permalink
    Hej Dziewczyny, ja tez zle znioslam tą noc, co chwile sie budzilam. Na dworzu jest buro i nieprzyjemnie. Chyba mam cos w rodzaju depresji przedporodowej. Zdarza mi sie plakac praktycznie bez powodu. Wczoraj nie moglam zjesc 2 dania u rodzicow bo mi sie na wymioty zbieralo ni stad i zowad i totalnie stracilam apetyt. Boje sie takich rzeczy ze zaszkodze dziecku jak nie bede jadla. Wrocilam do domu i wyłam jak bóbr. Następnie oglądalismy "nie klam kochanie" i tez wylam jak on sie w niej zakochal. Jakas nienormalna chyba jestem...

violet - Streptococcus agalactiae (paciorkowiec bezmleczności[4]) powoduje zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u noworodków oraz starszych dzieci, czasami z bakteriemią. Potrafią skolonizować drogi rodne kobiety, podnosząc ryzyko przedwczesnego rozerwania błon płodowych. Do lekarza!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Karina, ile jeszcze takich samych wątków założysz?

Dlaczego lekarz ma takie przesłanki? Robiłaś betę? Przyrost jest prawidłowy? Tutaj Ci nie odpowiemy czy to dobrze rozwijająca się ciąża, jeśli lekarz Ci nawet tego nie powiedział...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Witam sie poniedzialkowo :) u nas dzis pada :(

Acia20 - gratuluje rocznicy :)

Malisek - zdrowiej, mnie tez cos wczoraj bralo. Na szczescie dzis jest juz lepiej. A w nocy ostatnio sie budze po 5-7 razy, bez chorobska. :( Uroki ciazy ;)

Violet - poszlabym do lekarza na Twoim miejscu juz teraz. Sama musze dzis przedzwonic do mojej ginki i umowic sie na GBS.:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Witam i ja u nas nie pada ale jest bardzo zimno i ponuro a ja niestety znowu muszę się wybrać do centrum Warszawy a tak mi się nie chce.
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Hej:smile:,ja dzisiaj też miałam ciężką noc-coś ostatnio cierpię na bezsenność. Do 3.30 nie spałam,już mnie cholera w tym łóżku brała:devil:. Zostały mi już tylko-albo aż:wink:-dwa miesiące,ciekawe czy za dwa miesiące będę już niańczyć mojego szkrabusia:bigsmile:.
    Dziewczyny, ile kupujecie do szpitala podkładów poporodowych i tych wieeelkich podpasek? Wybieram się w tym tyg.do apteki kupić już te wszystkie pierdoły i nie wiem, jaka ilość będzie odpowiednia.pozdrawiam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    violet_flower do lekarza!
    Też dzisiaj nie mogłam spać. Co się przekręciłam to mnie cały brzuch bolał, bo mały obierał dziwne pozycje i niewygodnie mi było przy zmianie... W ogóle już mi nie wygodnie spać, a nawet zwyczajnie leżeć... Ale pocieszam się, że już niedługo...
    Wczorajsze skurczybyki przeszły, więc to jeszcze nie czas:smile:
    --
  8.  permalink
    Dziś moja lekarka nie przyjmuje, zadzwonię do Niej jutra z rana i się dowiem co robić dalej. Zmartwiło mnie to :sad:
    --
  9.  permalink
    wspolczuje dziewczyny nocy. mi sie dobrze spalo wyjatkowo poten nie spalam miedzy 7 a 10 i znow w kimke na 1,5h...
    kolezanka wczoraj mi dala walizke rzeczy jej niepotrzevnych i tam byla para majtek poporodowych i mowi ze najlepiej je sobie kupic i miec tych duzych podpasek 1-2 paczki. ale kazda sie oczyszcza inaczej. powodzonka :)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    violet_flower spokojnie. Nie martw się za wczasu, bo nie musi się nic złego dziać. Poczekamy do jutra.
    --
  10.  permalink
    Zawsze się coś musi przyplątać - chyba za wcześnie się cieszyłam, że przez całą ciążę miałam super wyniki wszystkiego i żadnych przykrych dolegliwości...w dodatku moja gin byłą wręcz pewna, że nic mi nie wyjdzie w tym posiewie (sama upomniałam się o skierowanie na to badanie), ciekawe po czym to stwierdziła? patrząc mi w oczy?:confused: Czytałam trochę o tym w necie, i ponoć antybiotyk podaje się dopiero podczas porodu, bo wcześniej nie ma sensu - i tak nie chroni dziecka, poza tym bakteria zawsze może do porodu powrócić...więc już się tak nie stresuję :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Dziękuję za gratuluje :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeOct 8th 2012 zmieniony
     permalink
    violet_flower: ponoć antybiotyk podaje się dopiero podczas porodu, bo wcześniej nie ma sensu - i tak nie chroni dziecka, poza tym bakteria zawsze może do porodu powrócić...więc już się tak nie stresuję

Wiele kobiet ma tę bakterię w ciąży. Sama też wyhodowałam ja sobie w poprzedniej.
    Podczas porodu dostaje się antybiotyk.
    I nie ma co się straszyć niepotrzebnie:wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    i Jestem i ja (MY ):bigsmile:
    Buzia się śmieje a noc :devil::cry: co dzień co raz gorzej , czuje się ja wyrodna matka narzekam a lepiej pomyśleć jak te kluski 2,5kg się tam mieszczą i jak imjest nie wygodnie .Tylko czy zmiana pozycji musi aż tak boleć :cry:
    Malisek :hugging: mocno oby długo się nie męczyło , ale jak mimo specyfików nie będzie przechodzić to idź do lek. ja wytrzymałam tylko 3 dni , z zapaleniem ucha i zatokami teraz jest dobrze i wszystko przeszło
    MadziaUK- Dobrze że i Tobie już przeszło :wink: a jak to jest z tym badaniem same o nim przypominacie ? a jeśli ja będę mieć CC to chyba nie jest to, aż tak ważne ?chyba w szpitalu by nie pominęli tak ważnego badania .
    No u mnie coś się ruszyło -posprzątaliśmy ogród tak jesiennie na razie liście , doniczki chwasty ze ścieżki .Jeszcze zostało przygotować ścieżkę do przejazdu 96 cm wózka ,czyli boki ścieżki chyba kamykami usypiemy :shamed:
    Mam proszek -mama wysłała, Dzidziusia ,komody chyba nie zdążę pomalować chociaż farba wodna powinna być ale chce żeby była sucha i wywietrzona.
    To nic ważne że mebel jest i do niczego nie pasuje Maluszkom i tak to będzie bez różnicy :bigsmile:
    Wózek zamówiłam ciekawe czy zdążą zrobić .
    Wizyta dopiero 15.10 z nowym lek. w nowym szpitalu.może dowiem się kiedy będą mnie ciachać.Tylko czy nie za późno jak za około 3 tyg.mają robić CC.
    A najgorsze jest to że twardnienia mam cały czas mimo no spy forte :sad:, i wiecie co spuchły mi stopy nie ma upałów dużo korzystam z WC -masakra

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 08.10.12 12:25</span>
    violet_flower

Uffff, co za ulga z ta wiadomością ,ale to jest najgorsze długo nic a końcówka ciągle pod górę.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 08.10.12 12:26</span>
    acia20

Przepraszam o Tobie zapomniałam -Najlepszego z okazji rocznicy ,fajowe prezenty :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny dla zainteresowanych herbatki wyprobowane przeze mnie.Przepisy dostalam od swojej poloznej.Mi pomogly:smile:
    Herbatke moga pic osoby u ktorych nie ma problemow w ciazy.

HERBATA PRZYGOTOWUJACA POROD:((34tc,4 szkl dziennie,4lyzeczki na szklanke.Herbatke pijesz tydzien i tydzien przerwy)

50gr lisci z jezyny
    50gr krwawnika pospolitego
    50gr przywrotnika
    50gr skrzypu polnego
    50gr lisci z malin

NAPOJ NA WYWOLANIE SKURCZY:(38tc,wszystko zagotowac w litrze wody i pic do porodu)

1 laska cynamonu
    1 maly korzen ingwy
    kilka gozdzikow
    1 lyzka herbaty z werbeny lub pokrojona werbena pospolita
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeOct 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam w poniedziałek. Trochę mnie tu nie było i dopiero teraz nadrobiłam zaległości.
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam i dużo zdrowia dla Maluszków!

Ja dziś dość poważnie ale to ze względu na to co mi się ostatnio przytrafiło. Otóż tydzień temu uległam wypadkowi samochodowemu - dachowałam w rowie. Wyglądało to bardzo poważnie -samochód do kasacji- ale zarówno ja jak i Maluch wyszliśmy z tego cali i zdrowi. Bez żadnych urazów i uszkodzeń (jeden siniak i lekko skaleczona dłoń choć dziś już nawet po tym nie ma śladu!).
    Dlatego właśnie chciałam Wam przypomnieć o zapinaniu pasów! i to o prawidłowym zapinaniu pasów w czasie jazdy, bez względu na to czy same prowadzicie auto czy jesteście pasażerem. Jeśli nie macie adapterów do pasów pamiętajcie by zapinać pasy tylko przez klatkę piersiową a dolna część pasa niech będzie za waszymi plecami. Nas to właśnie uchroniło przed urazem. A ryzyko uszkodzenia brzucha (łożyska) nawet przy najmniejszej kolizji jest naprawdę duże i nie warto ryzykować jazdy bez pasów lub zapietych w tradycyjny sposób, nawet gdybyście wybierały się tylko do sklepu po mleko!
    Ja jestem przeszczęśliwa, że udało nam się wyjść z tego cało i że cały czas pamiętałam o tym by zapinać pasy tak by nie narażać brzucha!
    --
  11.  permalink
    Hej laski ja wróciłam właśnie od gin. .. myślałam że za miesiąc umówi mnie na usg ale niestety to będzie zwykła wizyta...a myslałam ze za miesiąc sie dowiem co kogo noszę w moim brzuchalku... niestety trzeba czekać:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - nie martw sie za wczasu, na pewno bedzie wszystko ok, wazne, ze wiesz na czym stoisz.

Edzia - moja gin mi powiedziala ostatnio na wizycie, zebym zrobila prywatnie, bo tu w UK tego nie robia standardowo :( niestety. Wiec albo zebym pojechala do laboratorium albo moge u niej zrobic. Do niej mam blizej + lubie ja, bo fajna z niej babka jest :) wiec sie do niej umowie. Ponoc badanie nalezy wykonac pomiedzy 34 a 37tyg :) wiec musze sie zebrac i pojsc. Bo czas mija..
    --
  12.  permalink
    lapa dobrze ze jesteście cali i zdrowi....dobrze że nie doszło do rzadnej tragedii macie sie z czego cieszyć:)

Treść doklejona: 08.10.12 12:59
    violet_flower będzie git nie stresuj się żaba:)
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    lapa - dobrze, ze wszystko sie dobrze skonczylo i nic Wam sie nie stalo :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Lapa, całe szczęście, że wyszliście z tego cało... Ja zawsze zapinam pasy, ale jeszcze w tradycyjny sposób. Może już powinnam zrezygnować z dolnego pasa.
    Od mniej więcej 5 dni spina mi się brzuch... :sad: I to dość boleśnie. W środę idę do lekarza, zobaczymy, co mi na to powie. Najczęściej dzieje się tak, kiedy jestem aktywna, np. zapominam się i idę szybko. Ale niestety dzieje się też tak kiedy np. siedzę w pracy przed komputerem.
    W piątek poszłam na jogę dla kobiet w ciąży - chyba pierwszy i ostatni raz. Nie wiem, czy macie jakieś doświadczenia z jogą, ale mnie na drugi dzień bolał po tych ćwiczeniach kręgosłup. Możliwe, że robiłam coś nie tak, a pani, która prowadziła zajęcia jakoś nie była zainteresowana tym, żeby to skorygować, chociaż na zajęciach było raptem 6 dziewczyn. No i jak tłumaczyła, co trzeba zrobić, to robiła to tak szybko, że nie nadążałam... W końcu to piątek, godzina 19.00 :wink: i po całym tygodniu mózg wolniej pracuje...
    Ktoś się pytał, gdzie w PL można kupić olejek migdałowy. Ja widziałam w sklepach z ekologiczną żywnością. Nadaje się do masażu.

Dziewczyny, mam pytanie - kiedy pojawiła się Wam linea negra? I kiedy pępek "wyszedł" na drugą stronę?
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Olenka79: Może już powinnam zrezygnować z dolnego pasa

Olenka, bezpieczniej jest pozostawić dolny pas za plecami i zapiąć się tylko górnym!
    --
  13.  permalink
    witajcie dziewczyny!Odebrałam betę, jest 879,38, w piątek było 255, myślicie, że to nie za mało??Kończy się prawie 3 tydzień po owulacji.Tak sie denerwuję tym wszystkim, że nie mogę w nocy spać, a teraz to mi serce wali jak oszalałe.
    --
  14.  permalink
    Andzia przyrost jest prawidłowy:-)
    -- [/url]
  15.  permalink
    tez mi się tak wydaje że jest ok:)
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Olenka79 - ja nie mam w ogole linea negra ani pepka wystajacego :) a to juz poczatek 9 miesiaca :) dlaczego pytasz?
    chyba u kazdej z nas jest to indywidualne :)

Andzia1508 - bardzo ladnie Ci beta przyrasta, nie masz sie czym martwic :) gratulacje :)
    --
  16.  permalink
    MilagrosCud ty masz usg za 4 tyg?
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dzieki dziewczyny, mam nadzieje, ze niedlugo mi sie polepszy, bo jak na ten moment to jestem zalamana. Juz nawet nie chodzi o to przeziebienie, bo teraz mam tylko katar i jestem oslabiona, ale wyleguje sie w lozku i nie jest zle. Ale oprocz tego mam biegunke z zatwardzeniem(posrane) i znow wrocily mi hemoroidy - urosl mi maly guzek, boli, szczypie i juz sobie probowalam wmowic jakies powazne choroby.
    I juz wkurza mnie ten brzuch, bo moge lezec tylko na bokach, a to po jakims czasie boli, bo cos mi sie robi z ramionami i biodrami. Na plecach boje sie lezec, zeby przypadkiem dziecka nie udusic(wmowilam sobie, ze tak moze sie stac). A jeszcze przed chwila sie stresowalam, bo mi sie dlugo nie ruszala. Nie moglam jej obudzic i juz myslalam, ze cos jej zrobilam, bo przysnelam i jak sie obudzilam to lezalam na plecach. Niech sie ta cora juz rodzi, bo ja zwariuje...

Lapa dobrze, ze jestescie cali i zdrowi.

Madziauk, gdzie chodzisz do gin i ile placisz za wizyty?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny u nas też pada, zimno i wieje :confused: lubię jesień bo jest piękna ale jak słoneczko świeci :bigsmile: Ja dziś też kiepsko spałam, budziłam się co chwile, mam ostatnio kiepskie sny! wręcz koszmary :shocked: chociaż wieczór był bardzooo miły i przyjemny :bigsmile::bigsmile::bigsmile::devil::devil::devil::devil: wiecie co mam na myśli :devil: idę się położyć, może przysnę bo dopiero skończyłam sprzątać :smile:

Treść doklejona: 08.10.12 13:30
    A jak tam z Andzią ? dziś ma lub miała wizytę u gin :wink: mam nadzieje, że da znać.

Treść doklejona: 08.10.12 13:32
    O Andzia nie zauważyłam, że napisałaś już :bigsmile: beta bardzo ładna, kiedy masz wizytę??
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisek - wspolczuje, ja rowniez juz na brzuchu od miesiaca nie spie. I jak spie na boku, to mi niewygodnie, to kregoslup mnie boli, to szyja, to nadgarstki - od podkladania reki pod poduszke. Ja do gin chodze na Aldgate East - mam najblizej, ginka jest super i ma fajne usg :) Wlasnie do niej dzwonilam i umowilam sie na piatek na 10 rano na GBS. Koszt GBS 45 funciakow, ostatnio za usg z badaniem szyjki i wizyta (w sumie godzinna ponad) zaplacilismy 80 f. Wczesniej za wizyty roznie placilam od 60 do 80 funtow, zalezy czy z dokladnym USG (z pomiarami) czy nie. Zawsze jak dzownie do niej sie umowic, to pytam ile mniej wiecej bedzie mnie wizyta kosztowala - tam nie ma mozliwosci platnosci karta ( a szkoda). Wiec wole sie przygotowac. Przychodnia nazywa sie Med-Pol , ginekolog lek.med Ewa Gawrońska-Schaefer :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)
    lapa -masakra dobrze, ze sie wam nic nie stało, ja pas zapinam tak niemal od poczatku.

linea negra i pepka na wierzchu nie miałam w zadnej ciazy - taka moja uroda :)

edzia - ale juz Ci nieduzo zostało a dopiero co odliczalismy do twojego 12 tc :)

ja dzis zrobiłam kolejne drobne zakupy - juz mi nieduzo zostało :) mysle, ze do konca października sie uwine a potem pozostaje tylko prac układac i czekac :)

no i w górach spadł snieg -czyli definitywny koniec ciepełka :devil:
    -- mama piątki :)
  17.  permalink
    Dominiczka - tak - mnie wyznaczyl USG na 20 tc (mam 29 pazdziernika) w 3d wtedy sie dowiem jaka plec wreszcie:-)
    Dziewczyny zrobila mi sie opryszczka na ustach juz 2 raz w tej ciazy - mam nadzieje ze to nie jest grozne dla dziecka...
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.