Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorisiula
    • CommentTimeOct 9th 2012
     permalink
    Aaaaaaaaa nie było mnie od wczoraj wieczór, nadrabiam sobie spokojnie a tu pogrubienie:shocked: serce mi mocniej zabiło, czytam dalej a tu już 4 miejsce aż gęsiej skórki dostałam:crazy: madziauk to co będzie jak Dii się rozpakuje i trafimy na podium?? Chyba zawału dostanę:) jak Twoje przygotowania? Torba spakowana? :)) Magdalenka i KasiaTasia gratuluję Wam serdecznie!!! :cheer::clap:
  1.  permalink
    edzia spokojnie wytrzymacie - u mnie wychodzi że już tak z dobre 3 tygodnie wpasowany (mniej więcej tak długo mnie boli) i ginka stwierdziła, że raczej nie przenoszę, ale być może do terminu dotrwam:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Acia20 mi pomógł na przeziębienie syrop dla ciężarnych Prenalen, a na gardło ssałam tabl Isla. Generalnie są na chrypkę i kaszel, dobre w smaku porzeczkowe i można je brać w ciąży. Powinny Tobie też pomóc.
  2.  permalink
    isiula: Aaaaaaaaa nie było mnie od wczoraj wieczór, nadrabiam sobie spokojnie a tu pogrubienie serce mi mocniej zabiło, czytam dalej a tu już 4 miejsce aż gęsiej skórki dostałam madziauk to co będzie jak Dii się rozpakuje i trafimy na podium?? Chyba zawału dostanę:) jak Twoje przygotowania? Torba spakowana? :)) Magdalenka i KasiaTasia gratuluję Wam serdecznie!!!
    --

heh dziś do mnie dotarło to samo, że już bliżej niż dalej i chyba trzeba zacząć myśleć o pakowaniu torby... a właśnie kiedy ciąża jest donoszona? jak się kończy 37 tydzień i zaczyna 38??

Treść doklejona: 09.10.12 20:35
    potwierdzam co napisała isiula - te pastylki ISLA porzeczkowe są super w smaku i bezpieczne:wink:
    --
  3.  permalink
    Magdalenka i KasiaTasia gratuluje wam:)fajnie że macie juz za sobą te miesiące wyczekiwań:)

Milagros nie bój zaby ja tez nie czuje nic narazie:)
    Dii szykuj się twój dzień zbliza się wielkimi krokami:)wasz dzień poprawiam się:)
    Ja na liście dopiero 35:) o ile ktoś nie doskoczy do listy nowy:) dziewczyny pytałam już który termin jest bardziej zbliżony ten liczony z ostatniej miesiączki czy ten z usg??hm??

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  4.  permalink
    właśnie mam jeszcze jedno pytanie do Liderki:smile:

Dii jak to jest z tym KTG? kiedy zaczyna się na to chodzić i co ile mniej więcej? to Ginka ma mnie wysłać czy jakoś sama mam się umawiać w szpitalu? bo jak na razie to Ona nic mi o tym nie mówi, a następną wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, a to już będzie skończony 37 tydzień...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No Magdalenka i kasia gratulację wielkie dla was i dzidzi:bigsmile:
    Blubis fajnie, że dołączyłaś do Nas, rozumiem Twoje zmartwienia mimo, że sama tego nie przeszłam, ale będzie dobrze, musisz o siebie dbać i się nie stresować bo to jest najgorsze i tak samo jak Andzia, Milagros czy Kandyzowana musisz na siebie uważać :grouphug: Każda z nas musi dbać o siebie. Ja dziś miała nerwy i stress i piję Melisse
    --
  5.  permalink
    Dominiczka ciekawe ktora z nas poczuje pierwsza bo idziemy łeb w łeb:-D
    a ja dzis mam jakies skurcze nie mocne ale takie dziwne ze az mi niedobrze od nich, cos jakby na miesiaczke

Dii - troszke Ci zazdroszcze ze lada chwila przytulisz malenstwo

Moj na meczu znow i kolejny wieczor samotny, wczoraj to samo, chyba musze sobie znalezc jakies ciekawe zajecie zeby przestac czekac:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Blubis, ja w 15dfl mialam bete 336, a w 17dfl 879. Moze Cie to uspokoi:). Z tej ciazy narodzila sie zdrowa corcia:)(ta starsza). W drugiej ciazy bete robilam w 10dfl i wynik byl negatywny, a po kilku dniach wychodzily mi juz testy ciazowe (tez zdrowa corcia:). Uspokoj sie to przede wszystkim, bo Twoje nerwy Tobie nie pomagaja. Bedzie dobrze!
  6.  permalink
    MilagrosCud jesteś z Łodzi ??mój tam pracuje heheh moze go skontrolujesz czy się nie puszcza he:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  7.  permalink
    Dominiczka - tak, chetnie sprawdze tylko musisz dac namiary:wink:
    -- [/url]
  8.  permalink
    he a jak tam Milagros samopoczucie dobrze już sie czujesz bo mi juz przeszło i jest ok:)mam nadzieje ze jutro nie będzie powtórki z rozrywki

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  9.  permalink
    no ja wlasnie dzis mam skurcze i niedobrze mi od nich ale nie krwawie ani nie plamie. Juz dawno nie mialam skurczow...
    A z mdlosciami ciazowymi to o niebo lepiej.
    -- [/url]
  10.  permalink
    ja mam zamiar rodzic w Lodzi w Matce Polce :)
    --
  11.  permalink
    dziewczyny dlaczego na sówaczku pisze mi że zaczynam 17 tc a w karcie ciąży że 18 ???co jest do holerki z tym? suwaczek chyba oszukuje;/

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  12.  permalink
    o Kandyzowana to tak jak ja, moim lekarzem prowadzacym jest prof. Malinowski z Matki Polki i tam bede rodzic

Treść doklejona: 09.10.12 20:55
    Dominiczka mnie sie pokrywa z USG wiec nie wiem o co kaman
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeOct 9th 2012 zmieniony
     permalink
    DominiczkaA - suwaczek pokazuje skonczone tygodnie, a jestes teraz w 1 dniu 18tyg, wiec jest ok :) moj tez tak pokazuje :)

Isiula - no wlasnie jeszcze torby nie spakowalam, i wozek musimy z mezem wypakowac z pudel i rozlozyc ;) a jak tam u Ciebie?
    --
  13.  permalink
    Blubis przede wszystkim się nie denerwuj (wiem, że łatwo powiedzieć) ale stresem niepotrzebnym możesz Wam tylko zaszkodzić...staraj się myślęc pozytywnie, beta Ci ładnie rośnie, więc na pewno wszystko będzie dobrze:wink:

venus87 a Ty czym się denerwujesz, że pijesz melisę?

Ja dziś trochę postałam przy desce prasując ciuszki Maluszka, i zaczęły mi puchnąć lekko nogi od tego, więc popijam właśnie pokrzywę:smile:
    --
  14.  permalink
    to co to znaczy u mnie jak sie z usg pokrywa w takim razie?:shocked:
    -- [/url]
  15.  permalink
    Madziauk dzięki za rozwianie wątpliwości bo juz się motam:)

Qrcze laski jak wam fajnie pakujecie się ...robicie zakupy :)ja nie szaleje narazie bo wczesnie troszke jeszcze:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  16.  permalink
    Dominiczka suwaczek pokazuje skończone tygodnie ciąży, a nie te co są w trakcie - więc dobrze Ci pokazuje:wink: ja jestem teraz w 36 tygodniu, a pokazuje mi 35:wink:
    --
  17.  permalink
    data z usg liczona z datą z miesiączki pokrywa ci się???

Treść doklejona: 09.10.12 21:00
    violetflower dzięki już wiem jak to działa:)heh
    Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  18.  permalink
    madziauk ja też mam jeszcze torbę nie spakowaną, więc mnie uspokoiłaś, że nie jestem z tym sama:smile: ja tam dziś samopoczucie? bo u mnie standardowo zgaga i trochę spojenie mnie boli - Mały chyba rzeczywiście jest już nisko...
    --
  19.  permalink
    a juz wiem o co biega, z data ostatniej miesiaczki mi sie nie pokrywa bo tak to bym tez 18 zaczynała
    -- [/url]
  20.  permalink
    Dominiczka to oznacza ze dzis konczysz pelne 17 tyg a jutro rozpoczniesz 18.
    Co do terminu to ja juz tu pisalam ze jesli wg OM jest pozniejszy termin od USG, to wiarygodniejszy jest wg OM, natomiast jesli wg Usg jest poxniejszy niz wg OM to nastawialabym sie na ten pozniejszy bo owu mogla wystapic poxniej. Najbardziej wiarygodny jest termin wg analizy wykresu.
    --
  21.  permalink
    MilagrosCud czyli ty zaczynasz 18 tydz i 1 dzień ciąży:)czaje :)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziewczyny - przestane schizować i się doszukiwać. prosze tylko napiszecie mi: czy jest jakaś opcja (patrząc na moje ostatnie 2 wykresy) że tak wysoka beta jest z poprzedniego cyklu??
    --
  22.  permalink
    teraz to mi sie wszystko popierdzieli, wole sie trzymac tego ze zaczelam 17 tak jak sadzi usg i ginekolog:-P
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    OJJ Violet wszystko było ok do czasu gdy ojciec zadzwonił, że źle się czuje i boli go brzuch, aż się seplenił bo go tak bolało!! zadzwoniłam do karetkę. Wiem od czego go bolało!! Alkohol! niestety :cry: i się zdenerwowałam :cry: później wracałam samochodem i facet mi wyjechał, pedał jeden i prawie stłuczkę miałam!! tak się ze stresowałam, że mnie brzuch rozbolał. Głupek zapomniał kto miał pierwszeństwo, a mówią, że to kobiety są nie uważne i powodują wypadki!!
    --
  23.  permalink
    venus nie denerwuj się, maleństwo będzie niespokojne razem z Tobą. Dobrze, że nic się Wam nie stało w tej stłuczce:grouphug:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Gratuluję nowym mamusiom!!!!
    Dziewczyny ja również jestem z irl (wexford) i mi przy ostatniej wizycie sprawdziła szyjkę i zrobiła wymaz-z tego co rozmawiałam z dziewczynami w pracy irlandkami to lekarze tutaj nie badają szyjki chyba że coś się dzieje, na poprzednich wizytach tylko mocz,krew i tętno małej przez dopler i tyle
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Violet_flower ja już spakowana, dzisiaj dopakowałam szlafrok i zasunęłam suwak:) jutro przychodzi moja mama i ma mi pomóc w spakowaniu torby dla Stasia, bo nie mogę się zdecydować które ciuszki zabrać, a potrzebuję 3 komplety do szpitala plus naszykować Lubemu komplet na wyjście.. I sama nie wiem czy brać ciuszki w rozmiarze 56 czy 62 skoro taki koksu mi urósł, więc pewnie zapakuję po 3 komplety z każdego;)
  24.  permalink
    venus87 dobrze że nie doszło do nieszczęścia... Nie denerwuj się bo maleństwo to czuje pomyśl o nim kochana a nie o wybryku Twojego ojca choć wiadomo że zachowuje się niieodpowiedzialnie...głowa do góry:grouphug::grouphug:

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Violet Kochana jesteś :kissing::flowers:
    --
  25.  permalink
    isiula: Violet_flower ja już spakowana, dzisiaj dopakowałam szlafrok i zasunęłam suwak:) jutro przychodzi moja mama i ma mi pomóc w spakowaniu torby dla Stasia, bo nie mogę się zdecydować które ciuszki zabrać, a potrzebuję 3 komplety do szpitala plus naszykować Lubemu komplet na wyjście.. I sama nie wiem czy brać ciuszki w rozmiarze 56 czy 62 skoro taki koksu mi urósł, więc pewnie zapakuję po 3 komplety z każdego;)

isiula czyli w sumie 2 torby pakujesz? oddzielną dla siebie i dziecka? chyba też tak zrobię, bo jednak dużo tych rzeczy trzeba...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzieki Dominiczka :winkkiss: niestety ale będę miała go całe życie na plecach!! :angry:
    --
  26.  permalink
    hmm a z tymi ubrankami to nie wiem co Ci doradzić, skoro On taki duży, może faktycznie lepsze 62... ja się raczej nastawiam na 56 - oby:tongue:
    --
  27.  permalink
    ...i pewnie kochana zawsze tak będzie bo jednak to twój ojciec i zawsze się będziesz martwić...mój też tak szalał ale jak matka chciała od niego odejść opamiętał się i teraz jest niebo a ziemia:) I kto mówi ze ludzie sie nie zmieniają:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Moja mama odeszła od niego, zostawiła mu wszystko, spakowała się i zabrała dzieci. To go nie powstrzymało, choróbsko go wpiernicza od środka i tak chleje, nieudacznik jeden. Ehhh brak słów, zamiast on pomagać swoim dzieciom to one pomagają mu!!!!
    --
  28.  permalink
    na szczęście masz teraz inne skupisko myśli jakim jest twoje maleństwo:):) nie smutaj;p

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  29.  permalink
    venus dzieki tym przezyciom wychowasz swoje dziecko na porzadnego czlowieka, bo teraz masz szanse na zbudowanie wiezi rodzinnych ktorych Ty nie zaznalas. W Twojej rodzinie bedzie duzo milosci, radosci i zrozumienia, tego Ci zycze:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    blubis: dziewczyny - przestane schizować i się doszukiwać. prosze tylko napiszecie mi: czy jest jakaś opcja (patrząc na moje ostatnie 2 wykresy) że tak wysoka beta jest z poprzedniego cyklu??

Blu pamiętam Cie z wątku o poronieniu- proszę uspokój się a najlepiej przestań dreptać po forach. Już niejedna dziewczyna pisała- robiłaś betę w poprzednim cyklu i była nieciążowa więc nie ma możliwości żeby ciąża była z poprzedniego cyklu. Do sprawdzania czy beta wskazuje na prawidłowo rozwijającą się ciążę sprawdza się nie tyle wartości, co przyrost po 48h- sprawdź i wtedy Ci pomożemy w interpretacji:) A teraz nos do góry, relaks, zakaz sprawdzania temperatur, szyjek, gorących kąpieli, a nakaz zrobienia powtórki z bety i radość z wyniku a nie kręcenie nosem na mieszący się w ramach wynik:)
    Internet najlepiej zamknąć i trochę wiary w naturę:) naprawdę skupianie uwagi na możliwych negatywach tylko przeszkodzi tej małej kruszynce, a psychika i wiara, że będzie dobrze są bardzo ważne.

Rozpakowanym Mamuśkom- mega gratulacje!!:)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Violet, pakuję w dwie bo w jedną za żadne skarby bym się nie zmieściła. A spakowałam tylko najpotrzebniejsze rzeczy z listy. Dla synka muszę mieć wszystko swoje, paczka pampersów, chusteczki, ciuchy, ręczniki, kocyk, rożek, 5 pieluch tetrowych itp. A jeszcze dopisali pod tą listą, żeby nie wnosić na oddział dużych walizek, więc biorę dwie mniejsze torby:wink::tongue: hehe no i ja też mam nadzieję, że mój synek jednak się zmieści w rozmiar 56:)
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Blubis, napisalam Ci ,ze ja mialam bardzo podobna bete i wszystko bylo u mnie w porzadku, Gdyby ta beta byla z poprzedniego cyklu to dopiero bym sie martwila.
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    A w temacie miasta - ja mieszkam w Łodzi:bigsmile:
    i planuję rodzić w Madurowiczu z racji tego, że moja lekarka ma tam etat w przychodni:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    igisowa - dziękuję. bete robiłam w tym cyklu w 8 dc i była nieciążowa - zrobiłam po to by się nie stresować i jak widać jeszcze nie wyszło.
    ok, zrobie bete i chce odetchnąć
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    ja mam zamiar rodzic w Lodzi w Matce Polce :)

ja tez będę tam rodzić, pierwszą córę tam rodziłam też:)
    KasiaTasia gratulacje serdeczne!!!
    dobrej nocy kobietki:)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    violet_flower: Dii jak to jest z tym KTG? kiedy zaczyna się na to chodzić i co ile mniej więcej? to Ginka ma mnie wysłać czy jakoś sama mam się umawiać w szpitalu?

Ja miałam pierwsze KTG na IP a to było przy skończonym 36 tc. Gdyby nie moje dolegliwości to pewnie długo bym jeszcze nei miałą. A potem po szpitalu miałam kontrole więc przy okazji KTG mi robią, no i teraz jako ich pacjentka robią mi co jakiś czas. Po jutrzejszym pewnie będzie częściej. Zależy co wyniknie. Ale od 38 tc powinno się chyba je robić co jakiś czas, więc na pewno ci ginka zleci:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    blubis nie ma medycznej/ fizycznej czy innej możliwości aby była to ciąża z poprzedniego cyklu...i beta wcale nie jest za wysoka jak na ten dzień, jest zupełnie normalna... ja w 11dfl miałam już 160, w 14 - 958, w 22- 17970 !!!
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dziewczyny do szpitala spakujcie sobie troche wiecej ciuszkow czasem jest tak ze 3 kaplety ida jednego dnia a maz niezdazy przywiesc. U nas pierwszego dnia poporodzie poszly 4 :-) jeden przebralam bo w tym co byl po urodzeniu byl zakrwawiony i brudny ( panie nie dosc dokladnie go wymyly:-))drugi kupa po pachy, trzeci kupa po pachy, czwarty a sikne se na matke i przy okazji na wszystko:-)

Gratulacje dla rozpakowanych:-)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.