Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    heheh czerwinka ciekawe rzeczy tu opowiadasz:) jak tam idzie Ci z Franiem?

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
    • CommentTimeOct 9th 2012
     permalink
    sardynka85: blubis nie ma medycznej/ fizycznej czy innej możliwości aby była to ciąża z poprzedniego cyklu...i beta wcale nie jest za wysoka jak na ten dzień, jest zupełnie normalna... ja w 11dfl miałam już 160, w 14 - 958, w 22- 17970 !!!

dziękuję, zasnę spokojniej chyba :smile:
    --
  2.  permalink
    MilagrosCud: [/quote][quote=MilagrosCud]

ja jeszcze bie mam tam lekarza bo tam pojade dopiero w 7mcu. Ogolbie mam prowadzenie ciazy w Warszawie ale chce rodzic w rodzinnym miescie i przy rodzicach a pochodze z Lodzi no i w Matce Polce moja mama miala wiele zabiegow i mamy sentyment do tego szpitala i zna tam lekarzy wiec bede czula sie razniej.. ba wzczescie do porodu jeszcze troche czasu mam :P
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeOct 9th 2012 zmieniony
     permalink
    Idę dziewczyny spać, dobranoc miłych znów :grouphug:
    --
  3.  permalink
    ja tez spadam Dobranocka:) Dziewuszki i dzidzie;*
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - a dziekuje czuje sie nawet dobrze :) poza twardym brzuchem - czy mozliwe, by byl on twardy przez pol dnia? pobolewaniem brzucha po jedzeniu (pewnie ucisk na zoladek), no i wieczorem dochodzi bol kregoslupa, a dzis poszlo po prawej stronie tak mocno kilka razy, ze az w duzym palcu u stopy poczulam.. koszmar - nawet nogi nie moge oprzec o podloge jak boli.. po kilku minutach przechodzi, ale takie "ataki" nie sa mile.

Ja z prasowaniem jestem jeszcze w polu ;) jutro robie ostatnie pranie - biale pieluszki, przescieradla i becik ;) pozniej zabiore sie za prasowanie. W piatek ide do ginki na GBS na 10 rano :)
    A! i musze sie pochwalic, zlozylismy dzis wozek :) stoi i sie wietrzy ;) pojezdzilam nim po domciu ..super lekki jest, w miejscu zakreca, jest mega zwrotny :) bardzo nam sie podoba :) zobaczymy jak sie bedzie sprawdzal w miescie na spacerkach :) + w metrze ;)

Z tym pakowaniem do szpitala tez musze sie zebrac, ja mam taka torbe na kolkach do samolotu - jako podreczny ja biore jak latamy do PL, mam nadzieje, ze sie w nia zmieszcze, jest dosc pojemna :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Madziauk a ten ból po prawej stronie odczuwasz najpierw jako takie kłucie na wysokości nerki i promieniuje w dół nogi? Ja właśnie dzisiaj od rana tak mam i moja mama nastraszyła mnie, że miała tak przez 2 ostatnie tygodnie ciąży z moją siostrą, że płakała jak musiała gdzieś iść. Podobno to była rwa kulszowa, u mnie na szczęście nie jest jeszcze tak źle i mam nadzieję, że gorzej nie będzie..
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Isiula - no cos takiego, wlasnie z tylu.. koszmar, a jeszcze jak dzis wstawalam do chcialo mi sie siku, maz mnie musial zaniesc do toalety.. ja mam takie bole tylko wieczorem (na szczescie), nie wiem czemu.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ja niestety cały dzień, jak leżę jest ok, ale wstanie do toalety to tragedia i boli tylko po jednej stronie tak strasznie kłuje przy każdym kroku, że chodzę jak połamana. W piątek miałam tak, ale po lewej stronie i przeszło, dzisiaj z kolei wróciło po prawej. Synuś musiał zmienić pozycję i ucisnąć z drugiej strony, bo podobno tak się robi właśnie od ucisku. Mojej mamie przeszło dopiero przed samym porodem po odejściu wód, siostra musiała się wtedy obniżyć.. Ehh trudna ta końcówka, żarty się skończyły.. ;)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Isiula - to nieciekawie masz :( ja jak mnie tak boli to nawet stopy na ziemie nie moge postawic, juz nie mowiac o zrobieniu kroku.. a tyle czasu jeszcze zostalo do porodu. Ja mam wedlug OM na 10, wedlug ostatniego USG (robione 14 wrzesnia), ginka powiedziala, ze wychodzi na 14 listopada.. ale mam sie 3mac terminu z miesiaczki. Pozostaje tylko czekanie, kiedy synus zechce wyjsc..
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    Mnie tez strasznie boli po prawej stronie z tylu w okolicy nerki, ale mam wrazenie że mały cos tam naciska... chyba nogą,. bo czasem czuje niedaleko jakąs piąstkę...
    ___

Madzia - no to wrzuc nam tu swoj juz zlozony wózeczek. Pochwal sie ! :-)

___
    Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom. MATKO - ja juz na pozycji 7-ej. Teraz to dopiero bedzie szybko lecial czas.

___

Dii - jak sie czujesz na podium? :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Moja gin trzyma się terminu z usg czyli 4 listopada, ale w pt na wizycie pozwoliła mi rodzić już od tej soboty, bo synuś duży i wg usg będzie donoszony. Dlatego tak panikuję z przygotowaniami, ale chciałabym go dla pewności przetrzymać jeszcze conajmniej tydzień do skończonego 37 tyg wg OM. Lecę lulu, dobranoc wszystkim:)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    spidermanka - fotki marne, bo robione telefonem i dosc ciemno jest w mieszkaniu, ale widac mniej wiecej jak wyglada wozek :) kolor na dole to taki bardzo ciemny szary :cool: a gora troszke jasniejszy niz na fotkach piaskowy :)
    --
  4.  permalink
    O jaki ładniutki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bigsmile: A za chwile bedzie miał tez swojego lokatora ... :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Spidermanka - dzieki, a co do lokatorka Karolka :) to juz sie doczekac nie moge. Raz, ze chcialabym by byl juz znami i jak donosze ciaze to chcialambym go urodzic ;) zeby byl zdrowy, mam tez zyczenia co do porodu: moze byc dlugi, ale zebym nie popekala (najlepiej wcale) i bym szybko stanela na nogi ;) ciekawe jak to bedzie w praktyce.

Mam pytanie do dziewczyn na koncowce, piecze was skora na brzuchu? mnie dopiero zaczela w sumie ..i tak od kilku dni zapiecze, biegne sie wtedy wysmarowac kremem przeciw rozstepom..i po nawilzeniu przechodzi. Nie wiem w sumie czy to mozna nazwac pieczeniem, bo takie to dziwnie uczucie.. jakby igielki male ktos wbijal + cos ala pieczenie. W okolicy pepka i ogolnie po bokach od niego..:confused: To poczatek tych niechcianych tak bardzo rozstepow? :(
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    o ranyyyyyyyy...nie było mnie od rana a tu tyle newsów ...aaaaaaa...Violet już jesteśmy pogrubione :crazy: !!!! A ja nie mam ani torby ani wyprawki , ani łóżeczka :crazy: i dalej nie wiem na co ja czekam!!! Jutro jadę na zakupy i torbę pakuję...mi został dokładnie miesiąc do cc :crazy: i dalej nie moge w to uwierzyć !!!!!
    Zaczynam strasznie panikowac :crazy:!!!

Poza tym czuję się fatalnie...ciężko mi i nic mi się nie chce a dzisiaj przespałam cały dzień :crazy: .

...i zapomniałabym ... magdalenka2610, KasiaTasia -olbrzymie gratulacje:cheer:
    -- ,
  5.  permalink
    madziauk ja tak mam z tym pieczeniem - takie dokładnie wbijanie igiełek :smile: z tymże ja mam to jakoś wyżej, bo prawie pod mostkiem, chociaż w okolicach pępka też czasem. Skóra nam się bardzo rozciąga, ale też smaruję i pomaga:wink: co do tych terminów, to z OM mam na 11, z usg w 13 tc na 10, a z ruchów na 9- ginka twierdzi, że któryś Jaś na pewno wybierze - no więc zobaczymy :smile:

Treść doklejona: 10.10.12 00:19
    Linden: Zaczynam strasznie panikowac !!!

no ja też - szok normalnie :shocked: ale Ci zazdroszczę tej świadomości, że znasz datę porodu - też bym tak chciala wiedzieć, kiedy mały wyjdzie:smile::crazy:

ja też jeszcze torby nie spakowałam, więc sama nie jesteś:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - ja mam z usg w 14 tyg (tego co sprawdzali przyziernosc karkowa miedzy innymi), termin na 17 listopada..mam nadzieje, ze tak dlugo nie bede musiala czekac :confused: z reszta nie ufam temu usg, bo w szpitalu jest gorszy sprzet niz u mojej ginki ;) tak sobie tlumacze ;)
    Jeszcze jak bylam w PL na usg 4D, to byl 17 tydzien ciazy, lekarz podal mi termin z usg na 12 listopada ;) wiec tylko ta nieszczesna sluzba zdrowia w UK tak pozno mi wyznaczyla :devil:
    --
  6.  permalink
    madziauk no ja właśnie słyszałam, zresztą dużo dziewczyn tutaj przed nami nawet o tym pisało, że jeśli chodzi o terminy z usg to właśnie najbardziej prawdopodobny jest ten z końcówki 3-go trymestru, że wtedy na tym etapie wszystkie dzieci rosną podobnie itp, a później to już różnie bywa...
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    A ja się tak przeraziłam tym 4 miejscem że aż jakiegoś bólu dostałam...taki jak na miesiączkę ...to chyba jakiś skurcz był ...o ranyyyy :crazy:

Dziewczyny ja mam to samo ze skórą na brzuchu...do tego jeszcze swędzi i piecze ...ouchhh
    -- ,
  7.  permalink
    Linden piątym mijescem, piątym - jescze nie jest tak tragicznie:smile: jak będziemy w pierwszej trójce to zaczniemy się martwić:bigsmile::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Spokojnie dziewczyny ;) jest pol miesiaca przerwy w datach porodow- tak mniej wiecej, + malo foremek rodzacych ;) takze to tylko tak wyglada ;)

Czyli termin 10-14 listopada jest dosc wiarygodny.. jeszcze tyle czasu. Strasznie mi sie dluzy na tej koncowce ;)

Violet_flower - Ty pisalas, ze Twoje malenstwo jest juz w kanale. Czujesz takie klocia na dole w szyjce non stop? Bo ja coraz czesciej czuje, tak kilka razy dziennie, dzis np. wieczorem dosc intensywnie i zastanawiam sie czy maly sie tam nie przemieszcza powoli.. w piatek bylam u lekarza, to mowil, ze glowka nie jest jeszcze w kanale, bo czuje, ze jest luzna..moze to sie zaczyna zmieniac?
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    no tak ...5...już mi troszkę lepiej :bigsmile: ...a mi ta końcówka to tak szybko ucieka że już zaczynam tęsknić za brzuszkiem :wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - ja jeszcze za brzuszkiem nie tesknie ;) ale pewnie i taki moment nadejdzie :) tak ogladam zdjecia na watku Nasze Dzidzie i sie juz doczekac nie moge kiedy nasz szkrab bedzie z nami :) moze dlatego tak mi sie dluzy ;)
    --
  8.  permalink
    madziauk ja do tej pory nie wiem co to są te słynne kłucia w szyjce, więc nawet nie wiem czy to mam....:shocked: chociaż czasem coś mnie tam zakłuje... ja generalnie zejście do kanału odczuwam tak jako niesamowite parcie na spojenie, czasem trudności w chodzeniu, po prostu czuję jakby mi się tam wszystko rozchodziło...i do tego ciągnięcie w pachwinach większe niż wcześniej. Oczywiście nie jest to uczucie permanentne - po prostu są dni/okresy w ciągu dnia kiedy czuję to bardziej

Treść doklejona: 10.10.12 01:10
    aha no i jeszcze zaczęłam latać do toalety częściej niż wcześniej - w nocy wstaje po kilka razy - wcześniej było max 1 raz

Treść doklejona: 10.10.12 01:11
    zresztą nawet lekarka na wizycie jak Jej o tym bólu w spojeniu i rozchodzeniu powiedziałam, po zbadaniu mnie, stwierdziła, że wcale mi się nie dziwi że tak to czuję, skoro główka jest już w kanale...
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madziauk ...ja też już bym chciała dzidzię tulić a z drugiej strony...mimo tych niedogodności na końcówce jakoś strasznie szybko minęło mi te kilka miesięcy...jakoś tak nie nacieszyłam się tą ciążą...1 trymestr przespałam i miałam potworne nudności... 2 bylam za bardzo zajęta przeprowadzką i urządzaniem nowego domku...a 3..hmmm....3 zagłusza mi sapanie ...hehehe...a powaznie to w 3 cieszę się że jestem na zwolnieniu i spędzam dużo czasu z córcią i mężem.. piekę ciacha i tak mi ten czas leci że aż mnie to przeraża ...i zanim się obejrzę bedzimy mieli Smrodka :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - ja tez do toalety latalam raz w nocy ( przed ciaza rowniez), od miesiaca juz jest to 3-7 razy ..sama nie wiem dlaczego w takim razie, musze sie ginki zapytac w piatek :)

Linden - ja rowniez na zwolnieniu , od poczatku wrzesnia, pieklam na poczatku ciasta i ciasteczka, ale stracilam zapal i checi..mam starsznego lenia ostatnio :shamed:

Ja lece spac ;) przynajmiej sprobowac zasnac, bo synus grasuje ;) dobrej nocki !
    --
  9.  permalink
    Linden mnie też zaczęło bardzo lecieć na tej końcówce....normalnie czas tak zasuwa, tydzień za tygodniem leci:shocked:

też już się nie mogę doczekać by tulić Maluszka...lubię sobie wyobrażać jaki On jest, do kogo będzie podobny...strasznie mnie to ciekawi...:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Violet to uważaj teraz na siebie i dużo odpoczywaj bo coś czuję że masz duże szanse opuścić listę zanim na podium wskoczymy :wink:
    Ja na szczęście jeszcze nie mam tego typu dolegliwości a na siusiu tylko raz w nocy wstaję ...no ale zdaję sobie sprawę że to wkrótce ulegnie zmianie

Kolorowych snów mamuśki :bigsmile:

Violet ja też próbuję Go sobie wyobrazic...raz mi się nawet śnił ...wydaje mi się że będzie podobny do mojego męża bo Laura to podobno moja wierna kopia... baaaardzo do mnie podobna...ale jak dla mnie ma też coś z męża ...:bigsmile:
    -- ,
  10.  permalink
    Oj nie strasz - jeszcze pranie mam nieskończone, a torbę będę pakować dopiero po 20-tym, wiec synek musi czekać :tongue: poza tym jeszcze mu karuzelka do łóżeczka nie przyszła, więc myślę, że zechce na Nią poczekać:tooth:

dobrej nocki Dziewczyny, lecę spać bo Mały już nieźle szaleje:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeOct 10th 2012
     permalink
    Ja z jednej strony juz bym chciala rodzic, bo meczy mnie to chodzenie z brzuchem i ciagle bole, a z drugiej strony juz mi sie tak bardzo nie spieszy, bo sie boje... Boje sie bolu porodowego i tego co bedzie po. Niby czytam forum i poradniki o tym, jak postepowac z noworodkiem, ale jest tego tyle i jeszcze wszystko zalezy, jakie bedzie dziecko. Ja tego po prostu nie ogarniam i boje sie, ze sobie nie poradze...

Ale tego jak wyglada i do kogo bedzie podobna tez jestem baaardzo ciekawa. Najlepiej niech bedzie 50/50 ;D
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    justyna- czesc:swingin: no wiec ja juz od 2-3 tygodni segreguje strony i porownuje ceny iwozkow, takich 3 w 1, a ewentualnie 2 w 1(z fotelikiem do dokupienia). I sluchaj ja juz ustalalam 3 razy ze ostatecznie wybieram wlasnie TEN "dream stroller" i potem budze m. rankiem podekscytowana co upatrzylam juz gotowa do zakupu a potem dochodzi do dyskusji i analizy i sie okazuje ze to jednak nie TEN. Ale nie tracilam nadzieji, i ostatnia strona na ktora weszlam byl ebay.com i jest tam jeden sprzedawca z Niemiec ktory sprzedaje wozki podobne do tych w PL, np:
    http://www.ebay.com/itm/NEW-PRAM-3-1-FYN-30-FANTASTIC-COLOURS-360-SWIVEL-WHEELS-/200761844618?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D2634058493591460969%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D1%26sd%3D200761844618%26
    sprawdz bo przesylka jest za free, jedynie samo dostarczenie moze potrwac do 2mscy, chyba statkiem z tego wyglada. Ceny juz bardziej przystepne. Wiec sie napalilam i chyba ten zamowimy. Bo bugaboo to kosmiczne wydatki prosze panstwa. A poza tym w tej calej aferze powtornych USG zgubilam moje zapiski z godzina i adresem do tego specjalisty co mnie bedzie badal i o 7 wstane i bede dzwonic na ktora sie umowilam. Ale juz sie tak nie martwie bo lekarz mi dzis powiedzial ze malutki jest zdrowy, normalnie idealne wymiary, szkoda ze mama nie jest tak idealna jak chocby Bellucii:) od poczatku ciazy przytylam 7kg i troche sie tym dzis dobilam.Ale cisnienie w normie 108/70, bez zadnych infekcji, za msc wysla mnie na badanie cukru. Danielka serce 145bpm. Dzis juz znow dokazywal od rana, przypomnialo mu sie zeby mame obkopac:)no i 3mam kciuki za ciebie i twoje powtorne USG- ja nie wiem ze w USA tak sie myla:tooth: ale tro dobrze bo mamy okazje je zobaczyc jeszcze raz, ciekawe jak teraz wyglada i ile ma miejsca w brzuchu. No a do klubu dzisiejszych wizyt dolacza Edzia!!! wiec co najmniej jest nasz 3, kto jeszcze ujawniac sie?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.10.12 06:32</span>
    malisiek- my wszystkie podzielamy twoje obawy, ja jestem na etapie czy dotrzymam do terminu, a potem czy urodze i JAK urodze. Ale ten natlok obowiazkow pewnie bedzie z pocztku dobijajacy ale poradzisz sobie bo najwazniejszy moim zdaniem w tych calych poradach ksiazkowych jest instynkt macierzynski. Wiec jestesmy wyposazone a reszta to wyjdzie w praktyce. Zreszta tu zawsze sluza pomoca.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.10.12 06:41</span>
    kasia-tasia i magdalenka:wszystkiego najlepszego i gratulacje z okazji narodzin dzieciulkow. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia i DUZZZZZZZZO mleka DUZOOOO!
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziewczyny - zrobiłam test to miałam pod rękę taki o czułosci 10 (pepino) i kreska wyszła wyraźna, ale jaśniejsza od tej kontrolnej. Czy przy wczorajszej becie 330 kreska nie powinna być dużo ciemniejsza?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    blubis: Czy przy wczorajszej becie 330 kreska nie powinna być dużo ciemniejsza?

niekoniecznie, ja mialam bladziochy a beta własnie ok 300 taka super ciemna wychodziła mi przy becie powyzej 1000 dopiero
    i blubis nie schizuj juz, powtorzysz jutro bete i bedziesz wiedziała na czym stoisz, szkodzisz tak tylko sobie i dzieciatkowi które masz pod serduchem. Spokojnie spokojnie i jeszcze raz spokojnie :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    spokojnie u mnie nie wychodzi :(
    obudziłam się o 4 z nerwów, ale o 6 wpadłam na pomysl, by poczytać aby się nie denerwować
    boję się, że znów będzie coś nie tak
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    blubis daj spokój... Przecież nie dalej jak 3-4 m-cy temu też byłaś w ciąży z poprzedniego cyklu...
    Widać,że nie dość,że jesteś jedną na milion, która podczas ciąży miesiączkuje, to jeszcze wyjątkowo szybko szybko mija u Ciebie 9 m-cy...
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Ja robiłam testy niby tej samej czułości z tego samego porannego moczu a kreskę jedną było widać a drugą nie. Jak poczytasz instrukcję, to tam jest napisane, ze nie liczy się ton, liczy się, że kreska JEST:)
    --
    •  
      CommentAuthorartystka80
     permalink
    Milagros ja jestem spod Łodzi, też zamierzam rodzić w Matce Polce.

pregnancy
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    blubis: boję się, że znów będzie coś nie tak

kazda z nas sie boi, to normalne. Wiekszosc ma smutne doswiadczenia za soba - to tez normalne, ale nie mozna tak schizowac i to w sposób zupełnie nieracjonalny. Pomysl jak mozesz byc w ciazy z poprzedniego cyklu skoro w 8 dniu beta była negatywna a w 13 dopiero pozytywna. Przeciez to na chłopski rozum niemozliwe. Poza tym ciesz sie narazie tym co masz. Zachodzisz w ciaze niemal od razu ( co dla wiekszosci jest szczytem marzen) i narazie tym sie ciesz. Jutro powtórzysz bete i bedziesz wszystko wiedziała.
    Zaparz sobie melise weź dobra ksiazke, albo zajmij sie czyms i nie czytaj juz o betach przyrostach itd bo w Twoim przypadku do niczego dobrego to nie prowadzi.
    •  
      CommentAuthorblubis
    • CommentTimeOct 10th 2012 zmieniony
     permalink
    Jaheira: blubis daj spokój... Przecież nie dalej jak 3-4 m-cy temu też byłaś w ciąży z poprzedniego cyklu...
    Widać,że nie dość,że jesteś jedną na milion, która podczas ciąży miesiączkuje, to jeszcze wyjątkowo szybko szybko mija u Ciebie 9 m-cy...

w ciązy byłam w grudniu ubiegłego roku i poroniłam w styczniu, to nie 3-4 miesiące. A wtedy już tłumaczyłam, miałam poważne badania i dlatego bałam się, że mogły zaszkodzić. Do końca życia będę sobie wyrzucać, że mogłam poronić przez nerwy. Jeśli to mi chciałaś przypomnieć to wiem i doskonale pamiętam. I tak, od tamtego razu co miesiąc odkładałam ciążę i czekałam na okres ze strachem, czy będzie to zakorzenił się we mnie gdzieś bardzo głęboko lęk o tym, że mogę zajść w ciążę przypadkiem. Wiem, irracjonalne, ale to się podobno właśnie nazywa problemem z psychiką. I teraz jest pierwszy cykl, gdy się zdecydowałam, wyjechaliśmy na wczasy by nie mieć schiz tego typu. Udało się, pewnie trochę się nie spodziewałam, że znów uda się za pierwszym razem. Cieszę się ogromnie ale nie umiem jeszcze odciąć się od tego ponad pół rocznego strachu. A chciałabym bardzo, bo szczerze mówiąc jestem tym wykończona, bo wpływu na to za wielkiego nie mam. tak, poszłam na betę (w dwóch rożnych laboratoriach w 8 i 9 dc) dla pewności żeby potem się nie przejmować. I naprawdę myślałam, że mam to już za sobą, ale wczorajsza beta mnie zaskoczyła wielkością. I po prostu zwyczajnie po ludzku boję się, że przeze mnie i moje nerwy znów coś zepsuję a jednocześnie tak trudno jest mi nad tym zapanować. Ale się staram.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 10th 2012 zmieniony
     permalink
    witam :)
    Gratulacje dla nowych mamuciek :))))

Madzia
    -wozio sliczny :)))

Blubis -nieswiruj tak ,niepotrzebnie sie nakrecasz ( mowilam ci to samo kilka miesiecy temu ,mam zmieniony nick ) i pytalas o to samo czy to aby nie ciaza z poprzedniego cyklu ...
    Niestety ale nie ,widac to po wykresach ,a zreszta co za roznica ,najwazniejsze cieszyc sie ciaza ...
    U mnie byla ledwo widoczna kreska w 13 dfl ,uznalam test za negatywny ,beta tylko 73 ,a widzisz po suwaczku ze jest ok :)
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Witam o poranku,
    to juz prawie rytual poranny czytac wasze wszystki posty (cos mi sie polskie znaki wylaczyly :(
    mi tez czasami skora na brzusiu dokucza ale jak sie posmaruje to od razu przechodzi pewnie wynik rozciagania
    musze wam powiedziec ze wczoraj pierwszy raz mala caly wieczor brykala kiedy ja lezalam-do tej pory bardziej jej pasowalo brykanie kiedy ja chodze albo sie ruszam nawet w luzku jeszcze sobie dokazywala-jak adam polozyl reke na brzusiu to byla cisza zabieral kopniaczek-to sie zaczal smiac ze mala juz respekt przed tata ma!
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Witam się z rana:bigsmile:

spidermanka: Dii - jak sie czujesz na podium?

Czuję się nieźle:smile: Ciekawe tylko jak długo na tej liście zawisnę :wink:
    Zaraz z mykam na KTG. Trzymajcie kciuki, żeby był jakiś postęp:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    gusiadm: musze wam powiedziec ze wczoraj pierwszy raz mala caly wieczor brykala kiedy ja lezalam-do tej pory bardziej jej pasowalo brykanie kiedy ja chodze albo sie ruszam

O popatrz to u mnie zupełnie na odwrót- jak tylko jestem aktywna czy to na aerobiku dla kulek, czy na spacerze, na grzybach to jakby tam w brzuchu jej nie było się czuję:) a jak po takim lataniu położę sie w końcu na kanapie, to od razu kopniaczek:)))
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Blubis, Twoaj beta nie jest za wysoka! A nwet jesli bylaby wyzsza to co? To przesadza o powodzenie/niepowodzeniu ciazy? Nie! Jakbys mial bete 8 to tez bys sie martwila. Popij sobie meliske, sprobuj sie zrelaksowac (wiem,ze to trudne,ale potrzebne Tobie i dzidzi). Musisz myslec pozytywnie. Denerwowac sie bedziesz przez cala ciaze, tak juz kobiety maja :) I niestety nie mamy wplywu na to,czy wszystko bedzie dobrze z ciaza czy nie. Musimy miec nadzieje i wierzyc,ze wszystko bedzie ok!
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Blubis - 3-maj się mocno . Odgoń wkońcu te złe myśli przecież tym razem musi być DOBRZE . Jeśli teraz maleństwu fundujesz takie nerwy co będzie dalej????
    oczekiwanie na każde usg, szczególnie te pierwsze najważniejsze czy wszystko na swoim miejscu w 12 tyg.potem połówkowe. Potem poznanie płci, oczekiwanie na ruchy jak bede później niż u innych znów stres.Za każdym razem Jak będziesz tak nerwowa to ciąża będzie ciężkim doświadczeniem -A Wy macie się cieszyć .TO błogosławieństwo !!!!!!!!!!!!! i z takim nastawianiem masz być przez pozostałe 8msc .BO jak nie ......

Mnie też piecze i tak boli od środka ,do tego doszła ta zdrętwiała skóra ..... dziwnie .
    A to co dziś w nocy doświadczyłam ...:cry: chyba miałam zgagę - tak ciągle coś mi szło do gardła i dziwne uczucie w nim .Nie chciało mi się forum wertować włączyłam myślenie . O 1 w nocy wszyscy chrapią :confused: mleko Monia pisała pomaga -mała szkaleczka jak nie pomoże wiecej. ugla po 10 min. kłade się zadowolona . Po 20 min. no nie szczymam twardy brzuch skurcze , ciągnie boli , ciśnienie. Bede wymiotowac ,nie rozwolnienie i tak do 3 nad ranem .
    O 4.30 czuje że śpie -Martynka woła o pomoc przytulić ...... i do 5.30 gadała kopała nie spała . A o 7.30 słonka nie ma onanie wstaje i dalej gada . No to wstałam bo co to za spanie ......Oby dziś było lepiej bo boli brzuch strasznie :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Podpisuję się pod tym co napisała montenia, bo nie rozumię blubis twojego strachu związanego z wysoką bętą! Martwić może niska beta i mały jej przyrost, ale u Ciebie jak na razie sytuacja wygląda dobrze. Blubis tutaj też są dziewczyny po przejściach i wiemy dokładnie co to stres i zamartwianie się o ciążę i dziecko...ale są pewne granice i uwierz, ze Ty na razie nie masz powodu do panikowania. Zachowaj sobie to na później, bo ciąża trwa 9mscy! A teraz najlepiej jakbyś się odcięła od internetu i skupiła uwagę na innych rzeczach.

Wielkie gratulacje dla nowych mam!

A tak poza tym to witam się porannie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dzień doberek :cool:

<strong>Gratulacje dla rozpakowanych mam!</strong>

A ja się witam po totalnie nieprzespanej nocy,,, ale pocieszam się tym że nie ja jedna i nie ostatnia :devil: mała w nocy daje czadu a w dzień odsypia
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Sysia jak miło Cię widzieć .Niunia jutro 2tyg. będzie miała a dopiero schodziłaś z podium :wink:
    Uroki nieprzespanych nocy . a znajdujesz czas żeby choć godzinę odespać z Małą w ciągu dnia (jak ja się tego boję) :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    edzia bido, strasznie mi Ciebie szkoda, ale juz niedługo, jeszcze troche wytrzymaj :)

sysia witaj :) i taka to juz dola matek :) ja juz nie pamietam jak to jest sie wyspac na maksa - zreszta kiedys bylismy z okazji nszej 10 rocznicy na weekendzie w spa - tyle sobie obiecywalam co do wyspania wybyczenia w łózku - i co ? i jajco obudziłam sie o 6 :devil:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.