Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeOct 10th 2012
     permalink
    DominiczkaA - sciecie grzywki to nic takiego ;) juz od dluzszego czasu czasem sobie podcinam ;) raz meza scieli u fryzjera tak, ze byl niezadowolony i kupilam wtedy nozyczki fryzjerskie i sama zaczelam mu scinac wlosy :)) Mam kolezanke fryzjerke i dala mi kilka wskazowek ;) grzywka to pikus ;) Teraz meza nie scinam, bo szybko sie mecze stojac ;)

Anula85 - one juz od dawna za mna chodzily, jakos nie moglam sie zebrac by pojsc do sklepu ;)
    --
  1.  permalink
    a mi sister podarowała dziś w prezencie piękne ubranko dla dzidzi ale się wzruszyłam dziwnie tak zawsze to ja kupowałam dla znajo mych czy coś a tu role się odwróciły:) heh lol

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    :bigsmile:
    Arravis witaj w gronie ciężarówek:tongue:

Ja też miałam dzisiaj ochotę na słodkości - zjadłam pyszną roladę bezową z bitej śmietany z musem malinowym, bo wpadły do mnie koleżanki na ploteczki:)
    W ogóle ostatnio mam ochote na słodkie rzeczy...

Madzia mam do ciebie pytanko o twojego cameleona, kupiłaś w zestawie ze spacerówka czy samą gondolę?
    --
  2.  permalink
    ale tu cichutko dziś...

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  3.  permalink
    dziewczyny czy ja przez stetoskop lekarski moge uslyszec ruchy dziecka?
    -- [/url]
  4.  permalink
    ja nie wiem ...jak sie czujesz MilagrosCud??

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    MilagrosCud-pewnie usłyszysz serduszko dzidzi ale z ruchami to nie sądzę, chociaż sama nie próbowałam więc może i coś tam wyczujesz
    --
  5.  permalink
    bo jak bylam u gina to mi przylozyl taka specjalna sluchawke i predzej bylo slyszec ruchy a serce ciezko bylo uslyszec:-)

dominiczka, dzieki nie jest tak zle chociaz hormony mi buzuja jak oszalale:-)
    -- [/url]
  6.  permalink
    heh :) Milagros a jak tam maleństwo bryka już??

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeOct 10th 2012 zmieniony
     permalink
    Addictive - oni tylko sprzedaja razem ze spacerowka :) Caly zestaw Cameleona 3 to spacerowka i gondola. Do tego jeszcze kupilismy adaptery maxi cosi i fotelik samochodowy Cabriofix.Co do spacerowki to ja mam ja nie rozlozona - w szafie ;) Jest kubelkowa - jakos mi sie to nie podoba. Chcemy jak synus bedzie juz mogl sie przeniesc na spacerowy wozek sprzedac Cameleona 3 i kupic Bee Plus. Dlatego kupilismy nowke i najnowszy model - latwiej bedzie sprzedac ;)
    --
  7.  permalink
    no wlasnie nie - nic nie czuje:-( a u Ciebie?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    MilagrosCud: no wlasnie nie - nic nie czuje

Na tym etapie ciąży to ZUPEŁNIE NORMALNE :-)
    --
  8.  permalink
    no niestety zasypiam z ręką na brzuszku i wstaje z nią ale nic nie zaczepia mnie ta niunia mała:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  9.  permalink
    w sumie bobo jest jeszcze małe i pewnie jak kopie to i tak bym nie poczula, dobrze ze przynajmniej widze gdzie jest bo mi sie w tym miejscu brzuch odkształca.
    No ginekolog mowil ze powinnam cos poczuc koło 20 tc ale tez niekoniecznie wiec trzeba byc cierpliwym. Ja tez nasłuchuje ciagle przez ten stetoskop i czasem mi sie wydaje ze slysze takie szuranie.
    -- [/url]
  10.  permalink
    a skąd masz to urządzonko z neta???

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  11.  permalink
    nie, od taty - jest lekarzem:-) to sa zwykle sluchawki lekarskie:-)
    -- [/url]
  12.  permalink
    no wiem wiem tylko ciekawiło mni eczy zamówiłaś na necie czy jak:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kurcze ale jestem zla. Musze sie pozalic.W sobote idziemy na impreze, kupilam ciazowa sukienke z asosa - niby moj rozmiar. Zamowilam na ebayu, bo na asosie nie byly dostepne (asos - sklep internetowy). No ale na ebayu w akcji zastrzezono, ze zwrotow nie przyjmuja. Dzis sukienka przyszla, jest super. Balam sie, ze moze byc za duza. A tu wszystko ok, no prawie wszystko, bo w piersiach sie nie dopinam. :cry::cry::cry:
    Podoba mi sie strasznie, a musze ja sprzedac (wystawic aukcje) i zostalam bez sukienki na sobotnia impreze. Idziemy na urodzinki (3cie) coreczki dobrych znajomych.. ze te cycki musialy mi tak w ciazy urosnac :devil::cry::cry::cry::cry::cry:
    --
  13.  permalink
    zastanawiam sie jak moje koty, w szczegolnosci jeden zniosa narodziny dziecka. Jeden kot jest bardzo absorbujacy spi z nami w lozku a w ciagu dnia lazi za noga jak pies. Jak sie nie zwraca na niego dluzej uwagi to miauczy i sie dopomina. Moze byc ciezko albo nie daj Boze bedzie skakal do lozeczka dziecka..
    Gdzies slyszalam ze jak sie maluch rodzi to trzeba na jakis czas kota wyeksmitowac zeby dziecko bylo pierwsze a pozniej kot jakby na dochodne a nie na odwrot. No i moja pani psycholog radzila mi zeby odzwyczajac powoli kota od spania w lozku dlatego od jakiegos czasu zamykamy sypialnie na noc.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Milagros przez słuchawki lekarskie można usłyszeć bicie serduszka ale to tak koło 30 tygodnia dopiero, a ruchy hmm..ja słucham teraz małej regularnie ale ruchów nie słyszę za to często dostaję że tak powiem kopa w stetoskop:)
    a o ruchy maleństwa narazie się nie martw, poczujesz już niedługo..ja w pierwszej ciąży jakoś kolo 18 tyg poczułam to już tak kopniaczki przypominało, a teraz to już koło 16 tyg ale to bardziej takie smyranie...w pierwszej ciąży zawsze czeka się na kopniaki, a te przychodzą troszkę później:)
    --
  14.  permalink
    mońka ale mnie pozytywnie nastroiłas z tymi kopniakami:-))) kolo 30 tc mowisz...uuu to chyba niepotrzebnie sie az tak wsluchuje:-)
    -- [/url]
  15.  permalink
    Milagros już lepiej puść mozarta dziecku moze usłyszy:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 10.10.12 21:49
    tak wogóle spadam Dobranoc:*
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    tak pobieżnie poczytałam
    Na ból gardła - płukanie wodą z solą, picie kisielu lekko gęstego i siemienia lnianego
    Na katar - na łyżeczke kilka kropli kropli żołądkowych podpalić, zdmuchnąć i wdychać i inchalacje z wody z solą a jak ktoś ma inhalator to z samą solą fizjo
    A do tego herbata z cytryną i miodem, kroma chleba z czosnkiem (masłemn czy smalczykiem), picie mleka z masłem miodem i czosnkiem
    Kaszel - syrop z cebuli (można kupić w apatece nie trzeba samemu robić)
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    MadziaUK - współczuję ci z powodu niedopasowania sukienki....niestety tak to wlasnie jest w ciąży niestety trudno jest coś dopasować a tym bardziej przez internet.
    Masz jeszcze jutro na ewentualne zakupy, idź do normalnego sklepu i sprawdź, może maja jakies fajne tuniki lub luźne sukieneczki w kształcie litery A...ja bym w zarze zobaczyła.
    Ja tam kupuje ubrania i teraz gdy moje piersi ( a przed ciażą miałam rozmiar 75 c) urosły już do prawie DD - kupuje rozmiar L ;):smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    Co do kotów: mam kotke i 2 letnia córkę. Jakichś specjalnych akcji nie robiliśmy, jedynie z lozeczka dziecięcego była konsekwentnie wyganiana - więc zajarzyla że to jedno z nielicznych miejsc gdzie nie może sadzac swojego tylka. W ciąży nie lubiła jak się mi kladla na brzuchu więc przerzucila się na męża ale dalej spala z nami w sypialni. Jak się pojawiła w domu mała to sama jakoś trzymała się od niej na dystans. Zresztą zrezygnowała też z naszego łóżka w sypialni - chyba za dużo się w nim działo, ciągle ktoś wstawał itd więc znalazła sobie spokojniejsze legowisko
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
  16.  permalink
    beagraf - dzieki za rady - moze wiec problem rozwiaze sie sam:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Addictive - dzieki za pomysl z Zara, mam dwie stacje metra do jednej, najpierw obczaje na necie co maja, i sie wybiore ;) jak tam nic nie znajde to moze podjade do Tk Maxx. Sama dalam plame z ta sukienka, bo w biuscie przed ciaza mialam 89cm a teraz sie nie zmierzylam, wymiary byly na stronie sklepu podane 91cm - na tyle jest sukienka. A ja mam teraz w piersiach 96cm, w brzuchu mam 95 :( no coz... tak mi sie podobala, ze rzucilam sie niepotrzebnie na aukcje, moglam dokladniej sprawidzic.
    Mi piersi urosly z 75D/75DD na 75F..:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    MilagrosCud kup sobie Detektor tętna płodu to serduszko dziecka będziesz sobie słuchać kiedy tylko będziesz chciała.My jesteśmy już w domu i wiecie co mąż zauważył ruchy małego jak się rozebrałam czy to możliwe,że już go widać na skórze było wybrzuszenie a jak mąż przyłożył tam rękę to mały się mocno poruszył.Strasznie się tym faktem wzruszyłam.
    --
  17.  permalink
    Anula wlasnie mi tu maż podpowiada ze to moze byc niebezpieczne dla plodu bo sie go napromieniowuje...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Anula to możliwe jak najbardziej...u mnie też już widać jak mała się rusza i to gdzieś od dwóch tygodni, a do szczuplasków nie należę raczej niestety...maleństwo albo ię będzie wybrzuszać, albo brzuszek będzie "falował" tam gdzie akurat maluch zapuka...ja lubię tak siedzieć i patrzeć na harce małej, jak ten mój brzuchol wariuje wtedy hehe..:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Mi juz teraz brzuszek faluje delikatnie koedy mala kopie:) . Anula wiec u ciebie moze juz widac konkretne ruchy i wypinanie maluszka;). Czytalam, ze jeszcze w 26 tyg. macica na ogol nie przekracza linii pepka wiec te ruchy powinnysmy czuc ciagle na dole brzuszkow;)
    --
  18.  permalink
    A propos ruchów mój Mały zaraz mi brzuch rozsadzi - tak się przeciąga, że mi zaraz żebra połamie...:confused:
    --
  19.  permalink
    Witam sie z rana. Apropos ruchow to synus mi wlasnie takie harce urzadza, ze brzuch faluje jak oszalaly, na dole raczki, z pr strony pupka i plecy, a na gorze lub obok po lewo wypina nozki.
    Co do sluchawek, to ja slyszalam przez taki zwykle, kupione w aptece, juz ok 24tc tetno synusia, choc wszystko zalezy jak maluszek sie ulozy.
    Wczoraj bylam w galerii w Lodzi i kupilam w H&M spodnie ciazowe, oraz spodenki dla synusia. A w tesco bodziaka. Zaluje tylko, ze nie kupilam koszuli sztruksowej i spodni jeansowych dla maluszka. Byly takie super i calkiem przyzwoita cena. Teraz jestem zla na siebie, bo nie wiem kiedy teraz bede w Lodzi.

Treść doklejona: 11.10.12 07:01
    No i po tych harcach maly sie obrocil, bo czkawke teraz czuje z pr strony, czyli maly lezy poprzecznie teraz a nie glowkowo jak ostatnio
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie! Też mnie cieszy ten majowy termin, teraz zaciskam zęby, żeby jakoś przetrwać pluchy i szarugi jesieni :)
    Rety, położy się człowiek jak nieżywy o 21:30 spać, wstanie skoro świt, a tam 71 postów do nadrobienia, niezłe macie tempo!
    :shocked:
    U mnie wczoraj radość, bo szwagierka przysłała ciążowe ubrania. Spodziewałam się kilku fatałaszków, a przyszło solidne pudło ze wszystkim, co potrzebne! Najbardziej mnie cieszą spodnie i legginsy, bo brzucha oczywiście jeszcze nie mam, ale wszystko, co zapinane normalnie mnie ciśnie po 8h siedzenia w pracy, więc ubieram się w jakieś miękkie szmatki i teraz mam więcej ;) No i legginsy się na gimnastykę przydadzą.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    MilagrosCud, detektor napromieniowuje? Przeciez to doppler jest a nie rentgen. Ja uzywalam od ok.20tc, a od 29tc bardzo regularnie,bo musialam kontrolowac czynnosc serca mautkiej, bo miala hipotrofie(moje lozysko zle pracowalo).
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Prawda, Doppler to USG wykorzystujące właściwości cieczy (ciała) w ruchu i badające przepływy. Ale prawdą też jest, żeby w miarę możliwości nie stosować nawet tej bezpiecznej, ultradźwiękowej diagnostyki pochopnie i zbyt często, bo jest to zakłócenie, które ma wpływ na ciążę. Innymi słowy, stosować wtedy, gdy zaleci to lekarz, a nie według własnego widzimisię.
    Ale fajnie, że są takie domowe aparaty i w sytuacji takiej, jak Twoja, Montenio , mogłaś sama kontrolować Małą.
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    MilagrosCud: zastanawiam sie jak moje koty, w szczegolnosci jeden zniosa narodziny dziecka.

Mój kot całą ciążę wylegiwał się na moim brzuchu.... A jak sie urodził synus i kociar przestał byc "pępkiem świata", którym do tej pory był, to się obraził i w ogóle do mnie nie przychodzi....Mieszkam w domku piętrowym i ona siedzi na dole u mamy, mając mnie w dupsku.... A jak mały do niej podbiega to ona spieprza....
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dzień dobry :)

ja dzisiaj jadę po 13 na badanie bhcg - strasznie się denerwuje czy będzie ok.
    Nie mogę spać, budzę się o 4 ze mocnym biciem serca, do tego mam jakieś kłopoty z żołądkiem..
    jaką powinnam mieć betę, aby było ok?
    --
  20.  permalink
    montenia: detektor napromieniowuje? Przecież to doppler jest a nie rentgen.

Mi lekarz powiedział, że doppler wysyła fale które czuje Maluszek i może to go denerwować. Dlatego np, gdy doktor szukał bicia serduszka to Mały kopał, nie podobało mu się to.
    blubis: jaką powinnam mieć betę, aby było ok?

To powinien stwierdzić Twój lekarz, choć podobno beta podwaja swoją wartość co 2 dni
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeOct 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Jest wątek Niemowlę i kot w domu zapraszam do poczytania tam :) Ale koty dają radę i dzieciaczi też ;)
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Witam o poranku :)
    Muszę wam powiedzieć że dzisiaj jak adam wstał o 4,30 do pracy oczywiście ja się rownież przebudziłam to mała postanowiła sobie pobrykać- no i ta sama śpiewka co wczoraj jak M położył dłoń na brzuchu cisza jak zabrał to się bawimy-no to zrezygnował i przełożył rękę przez brzuch (objął mnie) a małą tak zaczęła dawać że myślałam że mu ręka do góry podskakiwała-nie mogłam zasnąć bo tak mi się spodobał te poranne harce-po jakimś czasie się udało.
    MilagrosCud- Ja pierwsze ruchy zaczęłam czuć koło 20tc i przez może 2-3tyg były to takie kilka ruchów na tydzień dopiero potem stały się bardziej regularne kilka na dobę a brzuszek zaczynał się wybrzuszać zazwyczaj po nocy mała układała się bardziej po prawej stronie
    Madzieuk- kurcze szkoda że sukienka nie pasuję-daj znać czy coś w zamian upolowałaś:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Misia-ludek, moze dziecko czuje fale, ale to urzadzenie nie napromieniowuje. I to tez sie nie uzywa caly dzien przeciez.
    •  
      CommentAuthorspidermanka
    • CommentTimeOct 11th 2012 zmieniony
     permalink
    "madziauk: spidermanka - co tam u Ciebie? jak sie czujesz :) ?"

Madzia, czuje sie niestety juz coraz gorzej. Mam nieprzespane noce, mam mocne bóle podbrzusza jak na @. W ciągu dnia jest lepiej, ale tez mocno stawia mi sie brzuch. Ciesze sie, że juz jestem bliżej niż dalej. Wkoncu jeszcze 2 tygodnie i ciąża jest donoszona hurrra :-) A jak Ty sie czujesz, bo patrząc na Twoje zdjęcia wyglądasz prześlicznie !!!
    Co do sukienki, to widzę że reagujesz podobnie jak ja ;-) hahaha Mnie tez jak sie spodoba jakaś część ubrania również nie mogę sobie darować i jej nie kupić. Oczywiście nie mysle wtedy, czy bedzie za jakis czas pasowało na mnie ;-) A w Zara faktycznie są super niektóre sukienki, niekoniecznie muszą byc ciążowe, a wystarczą z materiału rozciągliwego...
    -- ___
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć dziewczyny co do detektora to gdyby promieniował to ginekolodzy by go nie używali a mnie lekarz bada tym na każdej wizycie więc na pewno wszystko jest z tym sprzętem ok.Ja go używam od 19 tc i na każdym usg jest wszystko ok dziecko nie ma żadnej wady więc nie ma co się martwić.
    --
  21.  permalink
    Cześć Dziewczyny:smile:

Witam się po dobrze przespanej nocy (prawie do 10), więc pospałam:smile:

spidermenka też się nie mogę doczekać przyszłej soboty, gdy zobaczę na suwaczku, że ciąża donoszona:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hello!!! Witam się (nie) z rana :bigsmile:
    U mnie cisza. Wczoraj się nalatałam po sklepie + zmolestowałam wieczorem męża i nic... Czekam dalej...
    Powiedzcie mi dziewczyny, bo wczoraj jak byłam na KTG to położna mi powiedziała, że w karcie mam zlecone też liczenie ruchów. Nikt mi o tym nie mówił wcześniej. Coś wspominała, że rano po śniadaniu mam przez godzinę liczyć ruchy. Jak doliczę do 10 to kończę liczenie. A jak po 20 minutach jest mniej niż 4 ruchy to jeszcze coś mam zjeść i od początku. Jak w ciągu godziny nie będzie 10 ruchów to mam się zgłosić na IP. Powiedziała, że to jest konieczne przy samej końcówce ciąży. Może nie do końca dobrze zapamiętałam co mówiła...
    Wiecie coś na ten temat? Któraś z was tak robi?

Treść doklejona: 11.10.12 11:10
    violet_flower mi wszyscy na sobotę zapowiadają poród :bigsmile: Bo to 13. :bigsmile: a sen mi mówił, że 12. czyli jutro :smile:
    --
  22.  permalink
    Anula - tak, ale lekarz uzywa raz na jakis czas a ja znajac zycie uzywalabym caly czas:-) wiec szkodliwosc wzrasta, zreszta jak napisala aravls poki nie ma przecwiskazan to moze lepiej nie kusic losu ani zloscic dziecka. Szkoda ze przez sluchawki jeszcze nic nie slychac bo tak to bym wiedziala ze tam jest i zyje a tak to na kazda wizyte ide z bijacym sercem:-)ale juz niedlugo.

Dzis moj mąż wyjechal na 2 dniowe szkolenie i czeka mnie samotny dzien wieczor i noc:-( bedzie smutno i samotnie a ja powiem Wam bez pracy to juz powoli fiksuje jak tak w domu ciagle siedze. Mysle powoli o jakiejs gimnastyce dla kobiet w ciazy zeby sobie wypelnic dnie.

Dzis moja kolezanka dowiedziala sie ze jest w ciazy 3-4 tydzien, beta ponad 500. Pol roku sie starali, pierwsze dziecko. Tylko ze ona pali papierosy jak smok, jest mega uzalezniona, nawet na czas staran nie ograniczyla palenia i pozniej zaczela kombinowac ze moze lepiej nie rzucac w ciazy bo to bedzie wstrzas dla organizmu i zaszkodzi dziecku. Mam nadzieje ze sie jakos opamieta...Na dodatek teraz bede miala od niej mnostwo telefonow bo ona jest taka troche nawiedzona ze teraz to juz bedzie miala rzyganie na maksa sennosc juz kilka dni po zaplodnieniu. Jak nie byla jeszcze w ciazy to kupowala ubranka dla dzieci i je nianczyla. U niej nie ma niczego wyposrodkowanego tylko wszystko jest na maksa i z totalnym odlotem. Życzcie powodzenia:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Może nie do końca dobrze zapamiętałam co mówiła...
    Wiecie coś na ten temat? Któraś z was tak robi?

Dii mój lekarz absolutnie zakazał mi liczenia ruchów, powiedział że to niepotrzebnie stresuje, a na końcówce ciąży dzieci się dużo mniej ruszają bo mają mało miejsca, ważne że czujesz ruchy. Ja się tego trzymałam, tym bardziej, że czasem dziecko po prostu śpi, mi na ktg w ciągu 20 min często zapisywał się tylko 1 ruch, ale tetno było piękne więc nie było po co panikować

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.10.12 11:43</span>
    violet_flower mi wszyscy na sobotę zapowiadają poród :bigsmile: Bo to 13. :bigsmile: a sen mi mówił, że 12. czyli jutro :smile:

ja zapowiadałam sobie poród 26.09 a urodziłam 27.09 :rolling: więc coś w tym jest
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam
    Czy 37 stopni w ciąży to dużo czy to tylko zwykły stan podgorączkowy, bo nie wiem czy iść do internisty, czy dalej próbować z tym syropkiem dla ciężarnych i z tymi tabletkami isla. I coś oczy zaczęły mi się zaczerwieniać, dzwoniłam do przychodni ale dziś nie można się zapisać, a jak się zapytałam co zrobić bo jestem w ciąży to powiedzieli żeby przyjechać a ktoś mnie przyjmie tylko ze wtedy nie ominę skupiska chorób.
    :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    sysiajaw no właśnie też uważam, ze bez sensu jest to liczenie. Kiedyś wyczytałam, że powinno się liczyć ruchy od 28tc. Kompletna bzdura, bo można właśnie tylko się stresu najeść. A teraz mówią mi takie rzeczy... A KTG jak jest spokojne w ciągu 20 minut to leżę nawet godzinę, bo im to nie pasuje. Muszę w trakcie podjadać i popijać, żeby było dużo ruchów, więc u mnie chyba inaczej na to patrzą... Położna powiedziała, że po to robią KTG, żeby sprawdzić jak maluch reaguje, jak z jego pulsem podczas ruchów itd. więc musi się sporo ruszać. A jak kiedyś ruszał się za bardzo to uciekał i pulsu nie było słychać. Wtedy położna też narzekała, że za ruchliwy ten mały i musiałam mocno przyciskać to kółeczko aż mnie brzuch bolał...

Treść doklejona: 11.10.12 12:00
    acia20 nie wiem kurcze co ci poradzić, bo nie przeziębiałam się przez całą ciążę... 37 st. to niby nie dużo, ale zawsze stan podgorączkowy... Spróbuj najpierw zbić jakoś tą temperaturę. Wypij mleko z miodem czy coś na rozgrzanie, poleż. Może będzie lepiej. Bo jak się wwalisz w skupisko chorób to możesz sobie stan pogorszyć...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.