Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    no własnie nie chce mi sie pokazac link bezposrednio do niego , ale tu masz strone bobowozków i tam one sa :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    mooniia: x landera x move z fotelikiem besafe izi go, dokupiłam torbe i spiworek. Kupiłam to przez net bo jestem z Jeleniej Góry

To ja mam do bobowozkow ok 25km :)

Wlasnie kupuje taki sam fotelik :) a wozek tez upatrzylam u nich i chyba kupie quinny buzz4 :)
    X lander tez myslam ,ale jak dla mnie za ciezki :)na moje 2 pietro ,bez windy ...
    --
  1.  permalink
    nom laski boskie te wózki ale ceny dla mnie troche kosmiczne jak za wózek:)

Treść doklejona: 11.10.12 17:27
    Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Tiramisu współczuję:sad:

Od wczoraj mam kryzys, tak mnie ta rwa kulszowa połamała, że wyłam z bezsilności. Luby się nade mną zlitował, wrócił z pracy po 21 i w parę godzin wyprasował pięknie wszystkie ciuszki synka :) dzisiaj się cieszę z tego faktu, ale wczoraj ryczałam, że to ja powinnam była to zrobić, jestem beznadziejna bla bla bla.. Te hormony mnie niedługo wykończą :(
  2.  permalink
    no dobra, zaczelam przegladac allegro i pewnie pozamawiam pieluszki i jakies srodki kosmetyczne. Ale tego od cholery jest i nie wiem czy brac jak popadnie bo przeciez nic nie mam czy kazdy zakup rozwazac na wszystkie strony swiata:-P najgorzej chyba zaczac:-)

ja o wozku jeszcze nie mysle tak jak o lozeczku, tylko zastanawiam sie gdzie najlepiej (z lodzi jestem) zeby mnie cena nie zabila, a odpadaja sklepy typu ikea. I chcialabym lozeczko z nakladka do przewijania.
    -- [/url]
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Ja już też mam prawie całą wyprawkę dla małego-dzisiaj kupiłam jeszcze pościel. Ostatnio w aptece pokupowałam wszystko dla mnie do szpitala i dla małego oraz koszule i papcie dla mnie.W przyszłym miesiącu jeszcze tylko łóżeczko a w grudniu rodzice kupią wózek i będzie chyba wszystko.Aha,jeszcze jakiś kombinezon dla maluszka bo mam,ale duży. Za dwa tyg.biorę się za pranie-już się nie mogę doczekać:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Milagros widziałaś moja stronke którą ci przesłałam piękne łózeczko:)

http://allegro.pl/zestaw-mis-lozko-komoda-mat-gpk-przewijak-i2672955392.html

a i ja tez przepatrze moze pozamawiamy cos podobnego he przesyłaj mi stronki jak coś:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  4.  permalink
    Dominiczka widzialam - bardzo praktyczne lozeczko.
    Ja jak narazie lecę od poczatku na allegro, wlazłam w zdrowie i higiena:-)
    -- [/url]
  5.  permalink
    ok ja też:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 11.10.12 17:50
    MilagrosCud masz gg jak tak daj bo nie będziemy śmiecić laskom o naszych zakupach:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja prawie całą wyprawkę skompletowałam w 2 miesiące. W sierpniu i wrześniu poszło nam ponad 1000 funtów, a jednym z pierwszych zakupionych rzeczy było łóżeczko ;) Wózek jakiś czas temu kupili rodzice. No i ostatnio dokupiliśmy reszte rzeczy, między innymi kosmetyki dla mnie i dla dziecka.
    Dużo rzeczy kupiła też moja mama, bo co rusz dokupowała jakieś pierdołki, albo zabierała mnie na zakupy, żebyśmy razem wybrały ciuszki, kocyki i inne takie. Chyba nie skłamię, jak powiem, że w połowie rodzice sprezentowali nam tą wyprawkę. Bez nich byśmy poszli z torbami...:shocked:
    --
  6.  permalink
    blubis beta super - będzie ok - zobaczysz:smile:

Dii i Malisiek - miałam podobnie z prasowaniem małych ciuszków - myślałam, że małe to szybko poprasuję, a tu jednak odwrotnie ;)

Na szczęście już skończyłam właśnie dziś ostatnie prania i prasowania, więc muszę jeszcze tylko spakować torbę i mogę rodzić:wink:
    --
  7.  permalink
    dzięki Maliske że piszesz o tym w takim razie zaczynam bo zbankrutuje:):)a na rodziców nie wiem czy tak liczyc finansowo moge:)no cóż dam rade przeciez nie będe oszczędzać nanaszej niuni:)

Treść doklejona: 11.10.12 17:57
    Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  8.  permalink
    Skąd wiesz, że niunia? A nie jakiś niuniek? :bigsmile:
    -- [/url]
  9.  permalink
    znaczy niunia bezoosobowa chyba jest:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Dziewczyny a puszczacie malca jakies kołysanki? My słuchamy codziennie mozarta ale czytałam ze dobrze puszczać maluszkowi kołysanki które później po urodzeniu również będziemy mu puszczać.
    --
  10.  permalink
    ja akurat dużo muzy słucha m jak jestem w domu ale chyba lepiej małe słyszy jak coś lezy przy brzuchu????

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    ja puszczam kołysanki i taką klasykę dla bobasa - bardzo przyjemna muzyka... Mam nadzieję, ze przy tym będzie zasypiał. Ale na początku jak puszczałam to tylko się rozbudzał, teraz już jest spokojniejszy i chyba ją polubił :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    violet_flower: więc muszę jeszcze tylko spakować torbę i mogę rodzić:wink:

To tak jak u mnie, pozostało mi tylko spakować torbę dla synka i też mogę rodzić ;) właściwie to już bym chciała żeby się zaczęło.. Nie mogę się doczekać tego mojego Dziabąga :)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cześć dziewczyny :bigsmile: własnie wróciłam od lekarza :bigsmile: jestem w szoku i Pani doktor też bo wychodzi na to, że jestem już w 21 tygodniu i 3 dniu ciąży, nie mogłyśmy w to uwierzyć i zaczęła dzidzie mierzyć, zaczęła od główki i potwierdziło się, że jestem 21 tc, później obwód klatki piersiowej i wyszło, że jestem w 20 tygodniu i 5 dniu ale powiedziała, że to normalne bo klatka zawsze jest mniejsza i kość udową i wyszło, że w 21 tygodniu. Byłyśmy w szoku :shocked::shocked: jak jej powiedziałam na początku, że czuje ruchy to nie chciała mi wierzyć ale jednak :devil::bigsmile: !!!! przesunął mi się termin na 18 lutego 2013 roku więc bym prosiła o poprawienie mnie na liście naszej magicznej :crazy: i na 100% jest chłopczyk :crazy::crazy:
    --
  11.  permalink
    venu wygląda na to ze synio szybko sie rozwija:) widze jestes bardzo zadowolona z wizyty ciessz sie masz z czego:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  12.  permalink
    DominiczkaA: MilagrosCud masz gg jak tak daj bo nie będziemy śmiecić laskom o naszych zakupach:)

nie korzystam z gg tylko z facebooka probuje napisac do Ciebie prywatna wiadomosc z linkiem ale mi nie wychodzi (nie wysyla sie) nie wiem czemu.

venus - no to bobo przyspieszyło i zrobilo mamie niespodzianke:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Isiula, Violet_flower - a ja daleko w tyle z prasowaniem i pakowaniem torby do szpitala - mam strasznego lenia i jak tak dalej pojdzie to nie wiem kiedy to zrobie.. nie chce mi sie :shamed: dobrze, ze mam wszystko poprane, wozek zlozony i lozeczko rowniez.. tylko te prasowanie i pakowanie zostalo, duzo czasu zajelo Wam wyprasowanie tych wszystkich malutkich ciuszkow? pieluchy tetrowe tez prasowalyscie???
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Ja małego nie katuję muzyką poważną:wink::bigsmile:-ja nie lubię, więc tylko bym się męczyła słuchając takiej muzy.Musi się zadowolić hitami z RMF-u:tongue:. Za to gadam do niego jak najęta:smile:,mąż się śmieje, jak słyszy moje "rozmówki":shocked:
    --
  13.  permalink
    MilagrosCud sprawdź poczte swoją :)

Treść doklejona: 11.10.12 18:33
    Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  14.  permalink
    Dominiczka wyslalam Ci zaproszenie do grona znajomych na fb:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    tiramisu strasznie mi przykro..
    venus a to Ci niespodzianka:shocked:i gratuluję synka!
    a my słuchamy głównie gotyku, rocka, punk rocka itp...moja atarszaczka zasypia czasami przy takich brzmieniach, jak była mała robiły za kołysankę, teraz jej trochę przeszło..:devil:
    Milagros ja zakupy robiłam w tiktaku koło leclerca na inflnackiej, ale podobno się to gdzieś przeniosło i nie wiem gdzie...czasami możne też coś wyhaczyć w Słoniu na pojezierskie kolo Tesco, a część wyprawki kupowałam też w Poddębicach, tam jest duży wybór i ceny przyzwoite..wózek tam kupiłam:)
    a np łóżeczko, materac to kupiłam na Allegro:)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Madziauk ja w sumie nie mam za dużo ciuszków, jak prałam to wyszły ze dwie pralki w porywach do trzech. A pieluch tetrowych mam 14 sztuk. W sumie prasowanie tego wszystkiego zajęło lubemu wczoraj ze 3-4h, ale on z tych uwijających się :) ja bym to prasowała conajmniej 2 dni w moim tempie ;)
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Dii klasyke dla bobasa znalazłaś gdzieś coś gotowego ? Czy sama skompletowalas ?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    a ja nie prasuje :) mam suszarke, nastawiam program do szafy i wychodza rzeczy niepogniecione :) jakbym miała prasowac całej rodzinie to juz na nic innego nie starczyłoby czasu :devil:

Treść doklejona: 11.10.12 18:46
    venus gratuluje duzego synka, ale na liscie sa treminu wg OM to po pierwsze a po drugie tak sie nie sugeruj duzo dzieci ( w tym moja Marta) wychodzi wieksze a i tak rodzi sie sporo po terminie OM sa po prostu duze :) Marta była wieksza w pewnym momencie o dobry miesiac a została wyciagnieta siła w 42 tc
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mooniia zobaczymy co to będzie 7 listopada bo mam kolejną wizytę :bigsmile: powiedziała, że też mnie zbada dokładnie. Ale jak sobie liczyłam to rzeczywiście by bylo dobrze bo 14 maja miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki i wychodzi, że pod koniec maja zaszłam w ciążę. Sama nie będę ukrywać, że to dla mnie też wielkie zaskoczenie, ale według wszystkich moich obliczeń to by się zgadzało :bigsmile: no ale poczekamy jeszcze :bigsmile: wszystko może się zmienić :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Venus87 do jakiego lekarza chodzisz w Bydgoszczy? I gdzie zamierzasz rodzic w miejskim nr 2?
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Dokladnie venus niesugeruj sie pomiarami z usg ,to ze dzidzius wiekszy nieznaczy ze urodzi sie wczesniej :)
    Moj dzidzius tez na poczatku byl do przodu ponad tydzien ,za miesiac wrocil z powrotem do swoich prawidlowych tygodni :)

Gratuluje synka :)))Ochh jak bym chciala jutro to uslyszec :))) zobaczymy co powie lekarz :)

Zostawialm Was na chwilke tylko sie wykapac i juz naprodukowalyscie 31 postow:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Venus a jaki termin wychodził Ci z usg genetycznego w okolicy 12 tyg? Moja gin sugeruje się właśnie tym, bo podobno jest najbardziej wiarygodny.. I u mnie się rzeczywiście zgadza, bo synuś jest starszy 6 dni, zrobiony od razu po miesiączce :)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Montenia ja chodzę do INTERCOR do doktor Stankiewicz a mam zamiar rodzić właśnie w 2 na Szpitalnej, a co?? też chcesz?
    Isiula a gdzie na to się patrzy?? bo ja nie dostałam zdjecia USG :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeOct 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Najbardziej wiarygodny jest ten termin z 12 tc wlasnie, bo potem dzieci juz rosna we wlasnym tempie:wink:

Treść doklejona: 11.10.12 19:07
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Venus ja mam napisane na wydruku z tego usg, przy pomiarach są 2 terminy wg OM i wg USG.
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dobra zmieniłam sobie suwaczek, ale nie zmieniajcie mnie na liście wtedy, poczekam jeszcze dwa miesiące, zobaczymy. Patrzę na wyniki z badań genetycznych ale nie widzę :cry:

Treść doklejona: 11.10.12 19:12
    Isiula więc według badań robionych 3.09.2012 roku byłam w 12, według USG ( myślę, że to to bo jest zaznaczone CRL/BPD 13 TYDZIEŃ I 6 DZIEŃ )
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    venus a kojarzysz kiedy miałas owulacje czy absolutnie nie? bo to przy nieregularnych cyklach tez jakis wyznacznik jest :) ale najwazniejsze, ze chłopad zdrowy i dorodny :)
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Venus, Stankiewicz znam. Ale ona nie pracuje w 2.
    A ja rodzilam w szpitalu nr 2.
    Jesli bedziesz chcciala, to mozemy sie kiedys spotkac i pogadac :wink:
    A mieszkasz gdzies w poblizu intercoru? Bo ja mieszkalam na bartodziejach :) i tam tez do lekarzy chodzilam.
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Nic już nie rozumiem :confused: jak liczę od 3 września ( 12tc wedlug OM ) to wychodzi, że teraz nie powinnam być w 19 tylko w 17 tc :confused::angry:

Treść doklejona: 11.10.12 19:18
    Montenia Stankiewicz rzeczywiście nie pracuje w 2 tylko w Jurasza, ale chodzę do niej :bigsmile: z miłą chęcią bym się z Tobą spotkała :bigsmile::bigsmile: ja mieszkam też na Bartodziejach :bigsmile::bigsmile: Na B. Głowackiego :bigsmile:
    --
  15.  permalink
    venus87 kiedy miałaś 1 dzień OM?

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mooniia ja zawsze miałam nieregularne miesiączki od 30-40 dniowe cykle :confused: Owulację na pewno miałam bo się kontrolowałam ( cykle ) ale teraz nie pamiętam dokładnie :confused: może znajdę cholera jakieś dane, bo wszystko sobie starałam zapisywać.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć dziewczyny
    Tiramisu ja pidole co się stało :shocked: Nie wiem co napisać więc tylko tyle WSPÓŁCZUJE .
    venus87 masz dokładnie taką samą sytuacje co ja mi też lekarz powiedział,że ciąża jest starsza o tydzień a u u ciebie o 4 tc o wow a do tego będzie chłopczyk.To pięknie GRATULUJĘ.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dominiczka co to znaczy 1 DZIEŃ OM?? ja zawsze się sugerowałam według USG :confused:
    --
  16.  permalink
    ostatniej miesiączki laska:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 11.10.12 19:25
    pierwszy dzień???

Treść doklejona: 11.10.12 19:28
    venus w sumie to mi z badania usg wychodzi ze termin mam mieć 9 dni wcześniej ale sugeruje się licząc od 1 dnia OM...chyba każdy tu tak liczy nie wiem:)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    montenia: A ja rodzilam w szpitalu nr 2.

Montenia i jak wspominasz poród w 2? Ja słyszałam wiele negatywnych opinii co do opieki położnych...
    Ja skłaniam się bardziej ku MSWiA, bo tam pracuje moja gin, ale nie wiem czy przy bliźniakach będzie to możliwe. Pewnie zależy w jakim one i ja będą stanie.
    --
  17.  permalink
    dziewczyny pomozcie bo ja jestem jakas lewa. Kupuje pieluchy tetrowe, ale one są same (same scierki) a jak je zapiac/zalozyc? Czy musze do nich cos jeszcze kupic odzielnie?
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    AHA :bigsmile::bigsmile: BLONDYNA! 14 maja miałam 1 dzień OM. Teraz patrzę w moją książeczkę ciąży i ona też sugerowała się moją miesiączką i wpisała mi 21.02.2013 rok. Sama dziewczyny już nie wiem, właśnie patrzę na wyniki badań z genetyki i tam jest napisane, że powinnam urodzić 9.03.2012 roku. Sama jestem teraz zdołowana i zmieszana :confused: za miesiąc z nią pogadam i się okażę a jeszcze tego samego dnia mam eho serca maluszka w poradni genetycznej to się wypytam. Muszę poczekać miesiąc:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Venus a gdzie byłaś na badaniach genetycznych? Ja się właśnie dziś zarejestrowałam na Fromborską.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    VENUS jeśli pierwszy dzień OM mialaś 14 maja to jesteś w 21 tygodniu a nie tak jak bylaś w 17 :tongue:
    i wszystko się zgadza po mojemu z tym, czego dowiedziałaś się dzisiaj na USG więc nie masz się czym dołować :wink:
    a USG genetyczne pokazało 09.03 bo widocznie dzidziuś wtedy był po prostu ciut mniejszy i tyle a teraz nadrobił ?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.