Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeOct 12th 2012
     permalink
    Dziewczynki ja spadam do wyrka bo mały szaleje.Do zobaczenia do jutra dobranoc :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A tam pozno ;) My z m zaraz zrobimy gofry z bita smietana :devil::devil:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    czesć dziewczyny
    trzymam kciuki za wszystkie nadchodzące porody :bigsmile:
    czasem jeszcze was podczytuje a czasem po prostu już nie wiem co u was słychac bo mała daje nieźle w kość.
    Mąż wychodzi rano do pracy wraca po 16 i jestem z nią cały czas sama, a ma takie zaskoki że od 8 rano do 12 nie zrobię nic bo bez przerwy wymusza i muszę koło niej siedzieć inaczej krzyczy nie do opanowania.
    Generalnie jest fajnie, dziś byliśmy na pierwszej kontrolnej wizycie u pediatry i nabrała pół kilograma. Jest w większości na sztucznym mleku, a ja nie mogę się z tym pogodzić momentami czuję się jak wyrodna matka. Tak bardzo chciałam karmić piersią ale swoje mleko musze jej ściągać choć i tak jest go tylko na polizanie bo piersi nie chce przez to że przez 3 dni po porodzie nie miałam zupełnie wogóle pokarmu.
    Trzymajcie się dziewczyny i dużo zdrówka Wam życze :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Fajnie ze zajrzalas Natalia:D

A ja dzis robilam pierogi z mama i z bratowa, padam normalnie, do tego zamarynowalam trosze podgrzybkow, ktore wczoraj nazbieralam.
    Corcia cos mi mocniej kaszle, musze sie zorientowac, czy jej pediatra jutro przyjmuje bo do pn chyba za dlugo bedzie, no chyba ze jutro kaszel bedzie mniejszy.

Mykam bo zasypiam. Spokojnej nocki dziewczyny:D

Treść doklejona: 12.10.12 21:44
    Fajnie ze zajrzalas Natalia:D

A ja dzis robilam pierogi z mama i z bratowa, padam normalnie, do tego zamarynowalam trosze podgrzybkow, ktore wczoraj nazbieralam.
    Corcia cos mi mocniej kaszle, musze sie zorientowac, czy jej pediatra jutro przyjmuje bo do pn chyba za dlugo bedzie, no chyba ze jutro kaszel bedzie mniejszy.

Mykam bo zasypiam. Spokojnej nocki dziewczyny:D

Treść doklejona: 12.10.12 21:45
    Cos dziwnie mi dodaje posty z komorki
    --
    • CommentAuthorolaf82
     permalink
    Witam,
    Jestem obecnie na poczatku 6 tygodnia ciazy (pocztaek 4 tygodnia od zaplodnienia). W polowie 5 tygodnia dostalam lekkich plamien i ginekolog zalecil mi duphaston i luteine. Ogolnie Pani ginekolog stwierdzila ze te plamienia nie wygladaja na grozne i wg niej sa takie okresowe. Profilatycznie zlecila mi te leki. Ogolnie jestem przeciwna braniu jakichkolwiek lekarstw w ciazy i nie wiem czemu wtedy bedac jeszcze w gabinecie nie porozmawialm o tym szerzej...
    Mysle ze bedac "na fali" przewrazliwienia plamieniami bo to pierwsza ciaza, po prostu zaufalam ginekolog i w rezultacie jednego dnia zayzlam dwie tabletki duphastonu i nastepnego jeszcze jedna. W sumie zazylam 3 tabletki.. Czytajac pozniej fora i dyskusje na temat skutkow ubocznych duphastonu zalowalam iz w ogole zazylam nawet te 3 tabletki. Czy jest mozliwosc ze te 3 tabletki duphastonu mogly juz zadzialac i jesli faktycznie nie powinno sie tego brac w ciazy (tak jest napisane na ulotce) to mogly zadzialac negatywnie? Czy moze dawka tych 3 tabletek byla jednak wciaz mala i zostala nawet "nie zauwazona" przez organizm?
    Plamienia zdecydowanie zmalaly juz nastepnego dnia, luteiny dopochwowo nigdy nie przyjelam.

Nastepna wizyte mam dopiero za tydzien i troche sie denerwuje tymi 3 tabletkami...

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam,
    Ola
  2.  permalink
    Natalia122: Generalnie jest fajnie, dziś byliśmy na pierwszej kontrolnej wizycie u pediatry i nabrała pół kilograma. Jest w większości na sztucznym mleku, a ja nie mogę się z tym pogodzić momentami czuję się jak wyrodna matka. Tak bardzo chciałam karmić piersią ale swoje mleko musze jej ściągać choć i tak jest go tylko na polizanie bo piersi nie chce przez to że przez 3 dni po porodzie nie miałam zupełnie wogóle pokarmu.
    Trzymajcie się dziewczyny i dużo zdrówka Wam życze

Natalia, nie poddawaj sie z karmieniem piersią. Mam przyjaciółkę, która miała podobny problem do Twojego i otrzymała radę, aby sie nie poddawac, cały czas dawac piers i ciągnąc cały czas laktatorem. Dzieki temu w kilka dni laktacja sie pojawiła. Tylko sie nie stresuj, jak od razu nie bedziesz widziec efektów, Stres tez powoduje problem z laktacją. POWODZENIA !!!! :bigsmile:
    -- ___
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No dziewczyny ja też idę się położyć bo oczka same mi się zamykają :bigsmile: dobranoc dziewczyny, spokojnych snów aby maluchy Wam dały pospać :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
    • CommentTimeOct 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Milagros a Ty masz krążek założony? Nie pokręciłam coś? Bo jeśli nie, to jakaś nadaktywna jesteś! Ją bym pierdzielila bałagan jaki by nie był. Znam sytuację z autopsji z poprzedniej ciąży - nie przypuszczałam że lekki wysiłek jak mycie podłóg itd jest zbyt duży. No i mam wczesniaka - szczęście w nieszczęściu że jakoś się wykaraskalismy. Zaczynam mieć stracha przed powtórka więc sukcesywnie aktywuje męża do różnych prac domowych. A jak się miga to strasze że znajdę panią do pomocy i zobaczy jaki on nieporzadny ;-) Oczywiście sajgon mamy cały czas, jedynie pilnuje aby łazienka i kuweta były ok, tzn tak długo jęczę aż M wykona zadanie. Cała reszta musi poczekać - M niestety jest trudny we współpracy...
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
  3.  permalink
    beagraf - niby mam ten krazek ale jego zalozenie nie jest niczym uzasadnione, zalozyl mi go na wszelki wypadek bez podstaw medycznych. Pewnie dlatego ze 2 razy poronilam. A w syfie nie umiem zyc po prostu nie potrafie bo mnie obrzydzenie bierze jak mam brudne podlogi. Powolutku i jakos robie, chyba sie nic nie stanie.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbeagraf
    • CommentTimeOct 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Natalia122 akurat o aktywowaniu laktacji mogę wiele doradzić. Moja wczesniaczka spędziła 2 pierwsze tygodnie życia w szpitalu. A co ją mogłam - albo wyć w poduszkę i się dołować albo jakkolwiek pomoc dziecku dając jej swój pokarm. Zaczynałam ściąganie laktatorem od mikro ilości - 1-2ml. Po jakimś czasie jak udawało się ściągnąć 10 to było super. No i woziłam te ociupinki do szpitala. Jak już mała była z nimi to zastosowalabym system SNS firmy Medela . Była to mozolna praca ale dała efekty. Wielką rolę odegrała doradca laktacyjnego - głównie w formie kiwania głową że dobrze kombinuje - ale to naprawdę dodawało wiary w siebie.

Treść doklejona: 12.10.12 23:18
    Milagros no to faktycznie inna sytuacja.
    No i tak na marginesie " w syfie nie umiem zyc po prostu nie potrafie " a ją to myślisz umiem!? :-P Zaciskam zęby i nadal trwa w opcji "minimum". Nie jest łatwo ale priorytety mi się pozmienialy w toku doświadczeń życiowych.
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Jeju dziewczyny - ponad 160 postów do nadrobienia miałam od wczoraj wieczór. Już myślałam, że Dii urodziła :) byłam dziś u fryzjera i walnęłam sobie grzywkę, luby zachwycony oderwać się ode mnie nie może ;) jutro albo pojutrze jeszcze sobie rozjaśnię włosy farbą bez amoniaku to już w ogóle będzie szał ciał ;) lecę lulu i pozdrawiam serdecznie :)
  4.  permalink
    Witam sie, dzis czeka mnie troche pracy bo gosci bedziemy miec, wiec sie musze nastroic na zakupy, porzadki i pichcenie. Milego dnia:)
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeOct 13th 2012
     permalink
    O, to ja też się przywitam bladym świtem. Już jesteśmy u moich rodziców, także weekend będzie pełen wrażeń i odwiedzin. Za to dziś o 5.30 obudził mnie dziki głód, więc wciągnęłam banana i życie stało się piękniejsze. Tylko zasnąć nie mogę, to do Was piszę, a luby jęczy, że mu w oczy komórką świecę :devil:
    Miłego dnia!
    --
  5.  permalink
    Witam się sobotnio, w rozpoczętym 37 tygodniu:smile:
    Wygląda na to, ze jeszcze tydzień i będziemy donoszeni:shocked:
    Ja dziś słabo spałam, zgaga bardzo długo mnie męczyła przed zaśnięciem...no i szybko się obudziłam, więc nie pospie już raczej:wink:
    --
  6.  permalink
    hej laski witam serdecznie:)
    violet to fajniutko jak Jasio czeka do odpowiedniego momentu na przyjście na świat,widocznie chce byc urodzony w terminie he:)

A ja mam za sobą średnio przespaną noc nos zatkany ta sól morska jest do dupy szczerze mówiąc;/a lekarz zabronił mi używać moich kropelek ulubionych;/ aj jakos to wytrzymam:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 13.10.12 07:48
    isiula rozumiem ten bol ja miałam wczoraj 140 do nadrobienia masakra oczopląsu idzie dostać:)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    aravls: Biofer folic zawiera sproszkowaną hemoglobinę (pozyskaną z krwi prosiąt) w dawce 350mg i 25mg innego preparatu żelaza

tak owszem ale hemoglobina po czyms takim sie rozpada i z niej pozyskiwane jest bioorganiczne zelazo ktore jest składnikiem tego preparatu, dlatego tez jest lepiej przyswajalne. I owszem w ulotce tak jest, ale to nie jest czysta hemoglobina taka jak w krwi. Poza tym hemoglobina prosiat troche sie rózni antygenowo od tej ludzkiej i nie mogłaby byc przyswojona tak bezposrednio, ale żelazo uwolnione z niej juz tak ;)

Olaf no to ja Ci powiem, ze gdyby nie te leki to jest duze prawdopodobienstwo, ze zadnej z moich córek by nie było.
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Moonia coś ci chyba suwaczek z dniami pozostałymi do porodu oszukuje,
    Wczoraj mała tak brykała, że pierwszy raz tak na prawdę widziałam falujący brzusio!!! fajne uczucie :)
    Ja dzisiaj do pracy a o 20 idziemy wszyscy z pracy na powitalny obiad nowego zastępczego farmaceuty bo nasza farmaceutka na macierzyński poszła (dzisiaj jej mały ma trzy tygodnie) oczywiście dziewczyny idą potem na podbój pubów! ha już mi się śmiać chce bo one zbyt mocnych głów nie mają i potem opowieści co która wyczyniła poprzedniej nocy :)

Treść doklejona: 13.10.12 08:27
    Moonia piszę że źle pokazuje bo mi zostało 72 dni a ja 3 dni za tobą jestem :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    gusiadm: Moonia coś ci chyba suwaczek z dniami pozostałymi do porodu oszukuje,

tak oszukuje oszukuje ;) pod karta mam inny to ten oszukuje w druga strone ;) trzymam sie tego licznika z karty i wg niego zostało mi 69 dni ;) a tak naprawde mniej bo bede miała cc, na poczatku listopada ide sie umówic i chciałabym sie wstrzelic w date 12 grudnia ( bo po pierwsze mój brat ma wtedy urodziny a po drugie to taka ładna data 12.12.12. :) )
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 13th 2012 zmieniony
     permalink
    witam w sobote :)

ale mialam noc ,masakra normalnie ...
    W czwartek bylismy na basenie ,niewiem jak ale mala mi sie zaziebila ...Kurcze wysuszylam wloski ,odczekalismy ,czapa i kaptur na glowe ,a jednak cos ja chwycilo...
    Budziala mi sie ok ,co 2 h...
    Mysle ze popopludniu razem kimniemy jeszcze raz ...

Moj suwaczek tez klamie o tydzien do tylu :D W kazfy poniedzialek zaczyna mi sie nowy tydzoen ,teraz jestem w 29 tc .Za dwa dni z dzisiejszym zaczynam 30 tc :shocked:niewiem kiedy to zlecialo...
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Witam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam
    Wczoraj na SR były ćwiczenia i jak pani prowadząca dowiedziała się ze mam (miałam na koniec września) szyjkę 2,8 cm i ze zaczyna robić się w środku jakiś lejek, to oczyszczacie miałam nie ćwiczyć plus powiedziała ze wszystkie domowe obowiązki mam przerzucić na domowników łącznie z prasowaniem ubranek a ja mam jak najwięcej leżeć, powiedziała ze 32 tydzień to nie tak źle tylko jak by co to szybko do szpitala bo maleństwo już powinno spokojnie przeżyć.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Anula85: Ja na szczęście do tej pory nie mam krwi z nos i oby tak zostało bo nienawidzę widoku krwi.

Anula, to jak Ty poród przetrwasz? ;)
    Witam dziewczyny :) Ja też Was podczytuję, trudno tak "odejść" z dnia na dzień... I czasem brzuszka brak... :) Trzymajcie się cieplutko :*
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    katka 81 nie mam pojęcia chyba poproszę o jakąś zasłonę na twarz żeby na to nie patrzeć:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Anula myślę, że adrenalina zrobi swoje i wówczas krew nie będzie robić na Tobie wrażenia :)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    i ja się witam z rana!
    pogada paskudna, ciśnienie chyba niskie bo zasypiam na stojąco normalnie...
    olaf gdyby nie duphaston nie miałabym córki i teraz ta ciąża pewnie też by była zagrożona...ja nie wiem po co bierzesz receptę, po co w ogóle chodzisz do lekarza skoro wiesz lepiej?sama sobie ciążę prowadź...a duphaston w ciąży można bezpiecznie brać nawet 3 razy po 1 tabletce do 16 tygodnia o ile dobrze pamiętam...tak jest napisane w ulotce.Pozdrawiam
    acia to koniecznie się oszczędzaj jeszcze chociaż ze 4 tygodnie żeby maluch mógł sobie jeszcze w maminym brzuszku pomieszkać:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    acia20: bo maleństwo już powinno spokojnie przeżyć.

acia moja najstarsza córka urodzila sie dokladnie 31,4 :) dzis ma 11 lat dyza pyskata i madra baba z niej :)
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    olaf gdyby nie Duphaston nie miała bym syna pod sercem ale dobrze dziewczyny piszą jak ty wiesz lepiej to po co się tu wymądrzasz jak byś była o niebo mądrzejsza od lekarza . Skoro uważasz ,że leki które ratują ciąże tobie mogą zaszkodzić to nie chodź do ginekologa nie zawracaj mu głowy bo on oprócz ciebie na pewno pacjentki które są rozsądniejsze i szkoda mu czasu na takie mądralińskie jak ty.Aha i nie rycz tutaj jak nie daj Boźe coś się z dzieckiem stanie bo to będzie twoja wina.
    --
  7.  permalink
    Witam sie rowniez sobotnie i życze Wam wszystkim wspaniałego dnia! :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie po dlugiej nieobecnosci z rana, udalo mi sie wczoraj was nadrobic, czytam caly czas ale sie nie udzielam bo jakos nie mam weny a i z czasem ostatnio ciezko bo mam kupe zalatwien, do tego fatalnie spie, nigdy tak nie mialam a od paru tygodni budze sie w nocy kilka razy, pozycji nie moge dobrej przyjac, cos strasznego ehhh
    ja juz po usg genetycznym, Kubus rosnie ksiazkowo, wazy 460g w 21t2d, wszystko wskazuje na to ze zdrowy jak ryba, potwierdzone na 100% ze chlopczyk wiec bardzo prosilabym o dopisanie do listy ze bedzie synek
    na brzuszkach zdjecie mojego rosnacego bandziocha i zdjecie Kubusia w 3d
    moonia - a co sie dzialo ze urodzilas corke tak wczesnie?
    dii - trzymam kciuki zebys juz szybko miala upragnionego Kacperka na swiecie :)
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny, witam się i ja, ja w nocy jakoś spałam, ale wstawałam 2-3 razy na sisiu i zasnąć jakoś nie mogłam więc liczyłam ruchy synka :bigsmile: u nas na razie zimno i pochmurno :confused: pozdrawiam Was :wink:
    --
  8.  permalink
    olaf zadzwoń do gina i skonsultuj to z nim
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    milka1984: moonia - a co sie dzialo ze urodzilas corke tak wczesnie?

w 29 tyg przypałetała sie gestoza, lezałam juz w szpitalu robili co mogli, niestety cisnienie zaczło wariowac, miałam juz białkomocz, stan przedrzucawkowy i jak okazało sie ze cisnienie doszło do 280/220 to juz od razu na stół
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Mogę powiedzieć tyle, że odstawienie progesteronu na wczesnym etapie ciąży, kiedy się już go zaczęło brać jest bardzo niebezpieczne. Ja brałam duphaston od 7 do 16tc, kiedy już wykształcone jest łożysko, które przejmuje funkcję wydzielania hormonu. A i tak odstawiałam stopniowo.
    Nie wiem skąd informacje, że te preparaty szkodzą ciąży, natomiast praktyka potwierdza, że są bardzo często zalecane, zarówno u osób u których coś się dzieje (plamienia np.) jak i u tych, u których problemy występowały we wcześniejszych ciążach.
    Na ulotce luteiny nie ma informacji o podtrzymywaniu ciąży, natomiast po to lekarze się kształcą, żeby wiedzieć co i jak wpływa na organizm- np. progesteron na ciąże. Dlatego korzystamy z ich wiedzy i nie łykamy wszystkiego co nam przyjdzie do głowy.

Ja też jestem przeciwna łykaniu leków w ciąży (i w ogóle też- 90% antybiotyków, które mi przepisano, nie została wykupiona) dlatego nie biorę tabletek przeciwbólowych, suplementów nie przeznaczonych dla ciężarnych a z katarem męczyłam się preparatem dla niemowląt. Natomiast grzecznie biorę to co ma służyć dziecku a nie mi i nie ryzykuję, że ktoś na jakimś forum jednak- wbrew własnemu wyobrażeniu- nie był mądrzejszy od lekarza... No chyba, że ktoś jest gotowy na przyjęcie odpowiedzialności za ew. konsekwencje swojej decyzji o nie braniu leków.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Olaf, ja normalnie bralam duphaston do 16tc i z dzieckiem wszystko bylo w porzadku ( w pierwsze ciazy). Normalnie lekarze zalecaja branie duphastonu, czy innych lekow w ciazy. Ja w drugiej ciazy bralam takie leki np.jak acard( a na ulotce pisze,ze absolutnie w ciazy nie brac, a bralam do 37tc) i medargin-tez nie brac w ciazy. Napewno zawsze jest jakies ryzyko, ale dzieki tym lekom moja corka w ogole zyje.
    Ale przecez nie musisz brac, nie chcesz nie bierz. Decyzja nalezy do Ciebie.. i odpowedzialnosc tez.
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    dziewczyny przepraszam ze tu pisze, ale na innym watku nikt chyba mnie nei zauwazyl...
    Najprawdopodobniej nabawilam sie grzybicy pochwy...
    czy ktos zna jakas domowa metode by troche ulzylo dopoki doputy uda mi sie dostac do lekarza?
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    kochane witam sie sobotnoe.

Wczorajsze usg : CRL : 9 mm , pecherzyk zoltkowy 3,9 mm , bicie serca : 129 / min

Moje malenstwo jwk zobqczylam z bijacym punkcikiem na monitorze USG to sie wzruszylam..

fotki pod karta ciazy u mnie.

to jk bedzir kolejne usgvw 12 tyg to sie chyba zalacze ze szczescia jak bedzie wszystko ok;)

to tyle o mnie i mojej kruszynie. Mocno Was sciskam i dalej sledze watek ;)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Izuk, idz do apteki, tam Ci cos doradza. Bez recepty jest clotrimazol masc, powinno pomoc.
  9.  permalink
    Hej Dziewczyny,

Olaf o 3 tabletki duphastonu nie musisz sie martwic, ja codziennie biore 2 a przez pierwsze 3 miesiace bralam luteine 2x2 tab. to chyba normalne ze sie bierze na poczatku leki na podtrzymanie ciazy i glupota jest ich nie przyjmowac. Nie wiem gdzie wyczytalas na ulotce ze duphastonu nie mozna brac w ciazy jak jest to lek stosowany i stworzony po to by utrzymac ciaze. Nie badz madrzejsza od lekarza, dobrze Ci radzi i bierz ta luteine bo mozesz stracic ciaze.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    IzUK: czy ktos zna jakas domowa metode by troche ulzylo dopoki doputy uda mi sie dostac do lekarza?

clotrimazol i kwas borny 3 % do przecierania wacikiem kilka razy dziennie.
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    za godzinke lece do apteki
    *niestety nie mieszkam w pl - mam nadzieje ze mi cos dadza..
    chodz znam ich podejscie do kobiet w ciazy i za kazdym razem jak bylam po cos kazali mi isc do lekarza a to najszybciej w poniedzialek- jesli oczywiscie bedzie miejsce;/
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :))

My zaczynamy dzis 37 tydzien :D :crazy:

Ja mimo wstawania w nocy 4 razy to toalety wyspalam sie dzis ;) troszke mnie boli kregoslup, ale na tym etapie ciazy to chyba normalne ;)
    Zaraz zaczynamy sie szykowac, bo na 14 idziemy do znajomych :)

Milej soboty :)
    --
  10.  permalink
    dziewczyny jakie sa normy tetna plodu dla 6-7 tygodnia? czy 129u/min jest ok?
    --
  11.  permalink
    Kandy i ja mialam w 6tc tetno 170 u/min ale nie wiem co jest normą.

Dziewczyny wstaje rano i nie mam brzucha klade sie wieczorem - brzuch jest - o co biega?:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kandyzowana mi lekarz mowil, ze pomiedzy 100 a 160 nawet.
  12.  permalink
    montenia to mnie usokoilas bo sporo osob ma wlasnie powyzej 140 tetno malenstwa i zastanawialam sie czy 129 to nie z malo ale moze moj maluszek po prostu spokojniejszy ;)

dobrze ze jestescie tu i mozna sie czasem zapytac ;) wizyte mam w czwartek u lekarza mojego :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziewczyny mam pytanie:

1 beta wtorek 15:15: 330, 3
    2 beta czwartek godz. 13:15 - 704,5
    3 beta sobota godz. 10:15: 1182,0 mIU/ml

progesteron dzis: 46,83 ng/ml

co sądzicie?
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    blubis wg kalkulatora jest ok
    http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator

Kandyzowana ja przy crl 12mm miałam tętno ok 120 - tzn. dziecko miało :)
    Spanikowana naczytałam się w necie, że to za mało aż mąż zadzwonił do gina na co on powiedział, że to idealny wynik na ten czas i że serce się dopiero rozkręca :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    myślałam, że też się podwoi a trochę jest mniejszy przyrost niż w czwartek. ale jeśli w granicach normy to ok?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Blubis uspokoj sie juz! Beta jest ok!!! Ja po 6 poronieniach zaszlam w ciaze i nie wiedzac o tym dzwigalam szafy kartony (przeprowadzalam firme) ktore nie wazyly 10 kg tylko po 30 kg naraz. Wes na wstrzymanie idz do lekarza zrob usg oszczedzaj sie i porostu ciesz sie ciaza! Nakrecasz sie i nawet nie wiesz jak mozesz zaszkodzic dziecku.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Moja pchla jutro bedzie donoszona! :crazy: Ciekawe, kiedy zechce wyjsc. Teraz bede meza wykorzystywala do regularnych masazy szyjki, to moze to ja ruszy :devil::devil:

A dzis m zlozyl szuflade i przewijak na lozeczko i teraz musze poszukac jakiegos materacyka. Chyba nigdy nie skoncze z tymi zakupami, bo ciagle sie okazuje, ze cos jeszcze trzeba dokupic ;S

I ladna mamy dzis pogode w Londynie, tak wiec ogarniam sie i idziemy z lubym na spacer. Przy okazji ciachniemy pare zdjec :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.