Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Sardynka i to mnie bardzo uspokoilo :) dziekuje:*

blubis - powiem Ci ze ja nie sprawdzalam bety. tzn zrobilqm w dniu bladej kreski na sikancu i dzien pozniej bo wylatywalam do Egiptu na 12 dni i nie mialam jak bety sprawdzac i ciesze sie bo bym zwariowala. :) od razu po tej poczatkowej becie po tych 2 tyg mialam usg i to o wiele lepsze niz latanie ciagle na beta hcg ;)

na pewno jest dobrze :)
    --
    • CommentAuthorciemnia
    • CommentTimeOct 13th 2012
     permalink
    Witam wszystkich. podczytuję was od pewnego czasu, ale jeszcze chyba na stałe nie dołączę :) poczekam aż z moim maleństwem będzie wszystko dobrze, bo na razie z niecierpliwością czekam na koniec I trymestru.
    Chciałam Was jednak spytać czy może borykałyście się albo borykacie nadal z zatkanymi uszami? Ja mam ten problem od kilku dni ale dopiero dzisiaj zaczęłam łączyć ten fakt z ciążą. I z tego co czytam w Internecie może to być spowodowane przez hormony ciążowe, bo coś tam w uchu się powiększa.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Witaj ciemnia :))

IzUk -a masz dostepne tantum rosa ( to co po porodzie ) ???Sprubuj tego jezeli masz ,tez powinno pomoc :)

Obiadek wstawiony ,wiec moge sie troche poobijac na forum ;p
    --
  2.  permalink
    Emenemss jak tam samopoczucie ?

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    blubis-robilam bete tylko raz ,nawet niesprawdzalam przyrosu...Zadzwonilam do lekarza ,powiedziaalm ze jestem w ciazy ,bo beta to powtwierdzila ,spytal o wynik ,a mialam 73,i kazal mi podejsc za 4 tygodnie ok .
    'Poszlam zobaczylam pecherzyk na usg i bijace serduszko :)))
    Wiec nieschizuj i szkoda kasy na ta bete (chyba ze masz jej wbrod i masz to gdzies) ,lepiej ja odkaldaj na wyprawke ,napewno sie przyda ,za same pierdolki typu podlkaly ,gacie...troche kasy poszlo ...
    --
  3.  permalink
    uwazam tak jak emenemss - szkofda czasu i pieniedzy na viagle robienie bety.

ja tez sie denerwuje bo to pierwsze dziecko wyczekiwane dlugo i tez kazdy bol.. lekkie plamienie.. itp wprawia mnie w niepokoj ale lekarz mbie uspokaja ze to normalne dla mojego organizmu i nie mam sie martwic...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Domoniczko bardzo dobrze :) a Twoje ?? :))
    --
  4.  permalink
    w sumie też:) choć doskwiera mi troszke samotnośc gdy mojego nie ma:) ale dobrze ze to forum zajmuje mi troszke czasu i praca jeszcze bo zanudziłabym się:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Rozmiem Cie ,moj jak jest w pracy to o 7-19 ,wiec tez sama siedze ,no z mala ,ale ona zajmie sie zabawa i jakby jej niebylo ;)
    Wiec tez zostaje mi swiat wirtalny hhehe :d
    Teraz np.wywalila mnie z pokoju :d ze jej przeszkadzam i mam isc do swojego :D Pogralam z nia troszke w "hop hop zabki" i juz tez sie jej znudzilo :d
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    i Ja witam Was wekendowo
    poczytałam 6stron od deski do deski - ale spamiętać co komu odp. przepraszam nie dam rady a takie zaćmienie w mózgu mam.Potrafię 3 razy spytać która godzina i nadal nie wiem która jest.
    Wiec jestem po dwóch usg (dwa bo ,jedno w starym szpitalu umówienie z przed msc -szkoda było olać mam porównanie.Drugie w nowym szpitalu )
    Pierwsze śmiechu warte - badanie biometryczne bliźniaków w 33 tyg.skończonym, trwało 10 min. wiec przemiła pani sprawdziła głowki - troche za małe (ile nie pytajcie ) brzuszki - troszkę większe ,nóżki w miarę . z taka wiedzą wyszłam z gabinetu specjalisty usg.
    W nowym szpitalu obsługa miła -pani zadowolona że bliźniaki i jeszcze w brzszuszku .Nawet przepływy zrobiła w łożysku w serduszku doplerem .Przyjrzała się nereczce Zosi lekko powiększona ,rzeczywiście nie sa takimi kluchami . Tylko pow. że dokł.opis badania idzie do lek. i on z nami wszystko omówi w pn.-mam wizyte.Miała duuuużo pacjentek wiec głowy nie zawracałam (badanie 40 min,)
    No i się zaczeło czw. szpital zakupy pt. szpital zakupy każde od rana wyjścia do 21 -powrót do domu ,musiałam wczoraj sklepy oblecieć - ale poległam wziełam paracetamol po tym jak niemogłam wstać w autobusie i zrobić kroku :shamed::cry: .DZiś odespałam z 3przerwami od 1 do 11 obudziłam sie boli każdy centymetr od piersi w dół .
    i mam prawie wszystko- polska apteka mamy działka - tylko środki $$$ dostarczyć
    -pościele na all - i też do mamy przyjdą
    - materace,koce grube , też polska
    - wózek sie robi też w pl
    - huśtaweczka - mama ma kupić
    Ja wczoraj dla siebie pare drobiazgów,kosmetyki dla maluchów , koce śpiworki do spania.
    Jedno co mnie zastanawia jakie bedą też takie jak Ejam uczulona nawet na oryginalne pampersy ,nie wiem jak w nowym szpitalu ,ale w starym nic nie biore do pielęgnacji i popytam co używają i potem kogoś wyśle ii będę w domu kontynuować a to pierdoły wiec damy rade bez nich przez pierwszy dzień w domu .
    pranie zrobione oprócz nowych rzeczy z wczoraj .czyli 4 pralki(w tym te większe) na wielkiej suszarce na dworze(jakieś 80 m,sznurka) - wyschło przez jeden dzień słońca :bigsmile: więc zostało wyprasować ( ale to jeden, może dwa dobre filmy) a te wieksze ubranka od 74 dalej - ładnie poskładam tylko .
    wiec plan ambitny w pn.lek. kupienie wykładziny i można w naszym pokoju ustawiać wszystko pod kątem Kluseczek .
    A od dziś tylko przedpokój pomalować i jakieś drobne naprawy - choćby skrzypiące drzwi :wink:
    Aha najlepsze moje kluchy MĄdre bestie - skoro nie muszą nie wiszą głowami do dołu i tak pogawędki se ucinają główkami pod żebrami - a girkami masakre mi tam robią .
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Mój rano wrócił z pracy po dwóch dobach bez snu nie nadawał się do życia padł na łóżko i śpi jak zabity.Zaraz go zbudzę na pyszny obiadek a potem pojedziemy do Auchan na zakupy bo pustki są w lodówce.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ale coś dziś się na chodziłam aż mam wrażenie jak spód by miał mi się rozpaść. A w sumie nie byliśmy dużo bo z domu winda do samochodu 1. jedzenie na mieście, 2. odebranie prysznica z naprawy, 3. ikea - ale tylko kącik dla dzieci mebelki i łóżeczka i się dowiedziałam że nie będzie już tego niebieskiego co mi się bardzo podobało wiec chyba kupimy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751/ , 4. biedronka bo owoce trzeba było kupić i inne jedzonko, decathlon bo są jakieś przeceny na koszulki a M biega, 5. jeszcze byliśmy sprawdzić czy możne jest niebieski wózek ten co mi się podoba, ale był w tygodniu dziś tylko był kolor chocolate i na żywo mi się spodobał ale trochę jasny, a chce kupić kolor ocean blue http://www.justbaby.pl/wozek-wielofunkcyjny-gleboko-spacerowy-passo-fotelik-samochodowy-dostepny-w-6-kolorach.html tylko nie wiem jak ten kolor na żywo wygląda ....a teraz jeszcze około 17 maja goście przyjechać.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Acia - to wiem co czujesz!!!!
    ja czw. tak i w pt. tylko 1km-na rowerze do przystanku , potem 2 autobusy( nikt nie ustpuje!!!) a do sklepu do szpitala to jakieś dziennie 5 km na nogach plus rowerek - ale na nim nic nie boli jak jade .
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Dziewczyny, wiem że pewnie macie mnie już dosyć, ale niedługo idę do znajomych i nie chcę się zastanawiać

Bety tak jak podałam co 45 h wynosi ly : 330 - 704 - 1182

ta druga wzrosła dwukrotnie, trzecia już nie, ale w normie 66 %.
    Ma to jakieś znaczenie, że wzrost nie jest już taki duży?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Blubis pozdrawiam serdecznie Ciebie -ale nie odpowiem sorki ,jak coś to zajrzyj w mój zielony ostatni wykres .....i obecnie trwający
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    widziałam.. mi chodzi tylko o to, czy jeśli na początku wzrosło dwukrotnie a teraz już nie to czy jest to coś nieprawidlowego, że wzrost nie jest aż tak szybki
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    blubis im wyższa beta tym wolniej przyrasta...

HCG Level Doubling Time

< 1200 48 - 72 hours
    1200 to 6000 72 - 96 hours
    > 6000 > 96 hours

U Ciebie wychodzi ok 64 godziny, więc jak sama widzisz mieścisz się w normie
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Rety. Blubis, kobieto... Po sto tysiecy razy zadajesz to samo pytanie i za kazdym razem dziewczyny Ci pisza, ze wszystko jest w porzadku, wiec o co jeszcze chodzi?
    --
  5.  permalink
    Malisiek: wiec o co jeszcze chodzi?

na pewno nie o ciążę:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    edzia Ty juz 34 tydzien, szok!:shocked: Super!
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Malisiek: wiec o co jeszcze chodzi?

m.in. o to, żeby zrozumieć. oglądam inne wykresy ciążowe i u jednych rośnie bardzo szybko i znacznie przekracza już moje wartości. Myślałam, że skoro drugie badanie pokazało wzrost dwukrotny to ta tendencja będzie się utrzymywać cały czas i miałam dużą nadzieję na wynik ok 1400 dzisiaj. Do tego mam wrażenie, że wśród kremowego pojawia się mała ilość gęstego, przezroczystego śluzu...
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    blubis beta nie rosnie schematycznie grunt, zeby miesciła sie w widełkach a u Ciebie tak jest :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    blubis - tak jak zadko pisze tak napisz - ty sie powinans leczyc dziewczyno, ciaza jest stanem gdzie mozesz miec rozne dziwne objawy i bedzie to norma a mozesz nie miec zadnych i tez to bedzie ok, sluz w ciazy moze byc rozny i kazdy jesli nie ma krwi jest prawidlowy, z ta beta to wariujesz i jak widac rady dziewczyn nic ci nie daja i piszesz po 100razy to samo, ladnie ci przyrasta a z kazdym dniem bedzie wolniej bo tak ma byc, wiec zajmij sie czyms bo chyba strasznie sie nudzisz, zrelaksuj sie, idz na spacer, na zakupy ale uspokoj sie bo szkodzisz dziecku!!!!
    -- [/url]
  6.  permalink
    blubis: Do tego mam wrażenie, że wśród kremowego pojawia się mała ilość gęstego, przezroczystego śluzu...

na dodatek masz wrazenie a nie stwierdzasz fakt, juz tak sie w siebie wsłuchujesz

Dziwne, ze jak czasami jakas dziewczyna napisze tutaj o konkretnych problemach i ma prawdziwe dylematy, to nikt nie poswieca jej tutaj tyle czasu jak problemom blubis. Ona uzyskuje odpowiedzi na kazde zająknięcie. Nie sadzicie ze to dziwne? bo mnie to bardzo zastanawia...
    -- [/url]
    • CommentAuthoredzia503
     permalink

Niom i dalej w dwupaku - ale serio dużo Nas .....:bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.10.12 17:14</span>
    Dziwne, ze jak czasami jakas dziewczyna napisze tutaj o konkretnych problemach i ma prawdziwe dylematy, to nikt nie poswieca jej tutaj tyle czasu jak problemom blubis. Ona uzyskuje odpowiedzi na kazde zająknięcie. Nie sadzicie ze to dziwne? bo mnie to bardzo zastanawia...

Jesteśmy za dobre ..... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    blubis powiem tak nie doszukuj nie kombinuj jest dobrze i tego sie trzymaj, bo skonczy sie tak, ze jakas wkurzona juz dziewczyna napisze , ze tak masz racje ciaza na pewno sie nie utrzyma ty juz ronisz albo poroniłas, jest xle i beznadziejnie i w ogóle nic z tego nie bedzie, ze o matko sluz tak ?!!!i rany to katastrofa , beta beznadziejna itd... i co wtedy zrobisz?

Treść doklejona: 13.10.12 17:18
    edzia ja nie moge wyjsc z podziwu z tego twojego roweru :shocked:
    -- mama piątki :)
  7.  permalink
    blubis powiem Ci, że ja całą ciążę znoszę fatalnie - posypała mi się tarczyca, miałam niepowściągliwe wymioty ciężarnych (co zdarza się u 2% kobiet), dostalam leukocytozy, od poczatku ciazy codziennie kuję się heparyną, otrzymuję sterydy i kupę innych leków, w dodatku jestem po 2 poronieniach i długim żmudnym leczeniu, psychika siadła mi totalnie i są momenty kiedy nie potrafię się cieszyc tą ciążą. Do dzis mnie ciagnie na wymioty i mAM zaburzenia apetytu chociaz to juz prawie 18 tc. I co mam powiedziec? co Ty bys zrobila na moim miejscu? pisalabys co chwila i pytala o kazdy chwijny parametr? kto mnie pomoze? ja tez tego potrzebuję a tutaj tylko sie uzalasz, a zobacz ze sa dziewczyny ktore maja naprawde problem, poczytaj sobie o cukrzycach i innych schorzeniach w ciazy. Ja np 2 razy zemdlalam w aptece bo mialam cisnienie 90 i puls 120 co bys zrobila na moim miejscu?
    -- [/url]
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Monia jestem ostrożna ,poza tym tutaj rowerzysta bardziej niż święta krowa pieszy na pasach .A jak na niego wsiadam to od razu wszystko przestaje boleć ....nie wiem jak to możliwe. Ale pare godz. non stop łażenia to obciążenie dla nóg a rower ...poezja :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    blubis ja trochę rozumiem Twoje irracjonalne lęki, bo sama cierpię na nerwicę lękową (w tej chwili zaleczoną, ale za mną długa i ciężka dorga - łącznie z leczeniem szpitalnym :/ )... dlatego dobrze Ci radzę, abyś poszukała jednak fachowej pomocy bo sama będziesz się tylko nakręcać jeszcze bardziej a i tak nikt ani nic Cię nie uspokoi (ani forum, ani internet, ani nawet lekarz)... po prostu musisz nauczyć się lęki zwalczać i starać się ich nie produkować...
    Może faktycznie trochę za szybko zaszłaś w tą ciążę, może powinnaś po poronieniu poszukać fachowej opieki i najpierw poradzić sobie ze sobą... no ale teraz już woda po kisielu i musisz wziąć się w garść, bo tu już nie chodzi o Ciebie i Twoje męczenie się, ale o dziecko, któremu niestety stres może bardzo zaszkodzić (łącznie z możliwością poronienia czy opóźnieniami rozwojowymi)... a chyba nie o to chodzi, prawda?
    --
    • CommentAuthorciemnia
     permalink
    moje pytanie całkowicie zatonęło w paranojach blubis no ale trudno
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    ciemnia mi się kiedyś przytkały (tzn. w ciąży od niczego) ale samo przeszło po jakimś czasie więc nie zwróciłam na to większej uwagi :)
    --
  8.  permalink
    sardynka u niej to nie jest nerwica lękowa tylko hipochondria albo nerwica natręctw! albo jedno i drugie...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    hipochondria to część nerwicy lękowej niestety :/ (ja dzięki hipochondrii jestem posiadaczką 10 "przepięknych" bliznowców po wycięciu znamion - które oczywiście nie były rakiem (o czym zapewniał mnie lekarz przed ich wycięciem) ale ja pomimo tego już szykowałam się do trumny :p)
    --
  9.  permalink
    sardynka ja tez mam cos w rodzaju hipochondrii ale chyba nie az tak zaawansowana, po prostu martwie sie na wyrost wszystkim, ale z tymi znamionami to mnie zagielas. A nie wkrecalas sobie ze jak wytniesz to uaktywnisz raka albo cos sie zacznie dziac?:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    MilagrosCud nie bałam się, bo 10 lat temu wycięto mi 4 (z zalecenia lekarza) i nic się nie działo :)
    --
  10.  permalink
    ciemnia: moje pytanie całkowicie zatonęło w paranojach blubis no ale trudno

ciemnia ja miałam tak jak Ty - praktycznie cały 5 i 6 m-ąc ciąży miałam uszy..m zatykające się uszy. Przeszło samo - nagle z dnia na dzień spokój jak ręką odjął :wink: też tu na forum wtedy nikt tak nie miał jak ja, więc czułam się trochę jak z kosmosu z tymi moimi uszami :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Blubis-A ty dalej swoje ,jak calkiem niedawno(kilka miesiecy temu) bylo pytanie na innym watku,czy ciaza oby z tego a nie z porzedniego cyklu :D pytanie walkowane kilka tygodni...
    Teraz z beta ,wszytskie ci pisza ,ja ci pisalam ,ze mialam na poczatku tylko "73" i lekarz powiedzial ze jest ok ...
    Wiec po co drazyc ..
    Powinnas isc naprawde do specjalisty ,poniewaz Ty zeswirujesz dziewczyno przez te 9 miesiecy ...a to dziecku jak pisalam nieslozy...

Kazda z nas obawiala sie pierwszego trymestru !!!!!Zrozum to kobieto ....I jak ma sie cos stac to sie stanie i niemamy zadnego na to wplywu....,a jak nie bedzie ok :)
    Wogole to zaufaj swojemu lekarzowi ,bo co ktos tu napisze "o matko blubis bedzie zle " i co lykniesz to :D to jest forum zeby sobie pogadac ,wymienic sie doswiadczeniami ,ale zadna z nas niepostawi ci tutaj diagnozy ...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Według mnie nie ma co odpisywać na kolejne paranoje blubis, bo cokolwiek napiszemy, jej nie odpowiada i dalej doszukuje się nieprawidłowości. 20 osób napisze, że przyrost bety jest ok, to ona i tak nie uwierzy. Wątek jest tylko zaśmiecany.
    --
  11.  permalink
    wrocilam z zakupów i widzę, że na forum dalej ten sam temat:-) a główna gwiazda poszła do znajomych suszyc im głowy:-)

Musze sie pochwalic, że zrobilam swoje pierwsze zakupy ubrankowe - kupilam 2 pary spioszków, bluzeczkę i rękawiczki. Wszystko słodkie do zesikania:-) Mężowi z polki wywalilam ubrania z tekstem, że teraz to jest dziecka półeczka:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mój mąż też się musiał usunąć z komody, w sumie razem ze mną, bo teraz są tam rzeczy córy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    MilagrosCud: ) Mężowi z polki wywalilam ubrania z tekstem, że teraz to jest dziecka półeczka:-)
    :jumping:
    --
  12.  permalink
    no co, niech sobie poszuka innego miejsca, najlepiej w swoim i tak juz zasyfionym pokoju:bigsmile:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cześć dziewczynki :bigsmile: jak się czujecie??? jak samopoczucie kochane?? BLUBIS nie musisz odp bo widzę, że nadal męczysz nas a przede wszystkim siebie i dziecko, nie zdziw się jak przestaną Tobie odp dziewczyny na Twoje pytania :sad::confused:
    Mój mąż pojechał do kolegów pić, sama bym gdzieś wyszła i wróciła późno :bigsmile: może jakieś kino a później pub posłuchać muzyki i spotkać się z koleżankami :bigsmile:
    Zjadłam dziś kebaba i stoi i ma żołądku :confused:
    Wstawiłam zdjęcie na Brzuszki- oceńcie, mam wrażenie, że jest większy :shocked:
    --
  13.  permalink
    venus87 brzuszek Ci ślicznie rośnie - w ogóle wyglądasz kwitnąco:smile:
    co do blubis to proponuję odpuścić odpisywanie na Jej pytania, bo chyba niewiele możemy Jej pomóc... ja np. nie przeżywam mojego pozytywnego GBSa, ale patrząc na koleżankę to chyba powinnam Wam tu głowę suszyć dzień i noc
    :tongue: ale na szczęśćie jestem dobrej myśli, faszeruję się antybiotykiem i mam nadzieję, że cholerstwo zniknie:wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Musze sie pochwalic, że zrobilam swoje pierwsze zakupy ubrankowe - kupilam 2 pary spioszków, bluzeczkę i rękawiczki. Wszystko słodkie do zesikania:-) Mężowi z polki wywalilam ubrania z tekstem, że teraz to jest dziecka półeczka:-)

Ja mojego na razie z kompem do małego pokoju wywaliłam :shamed:
    Mój mąż pojechał do kolegów pić, sama bym gdzieś wyszła i wróciła późno :bigsmile: może jakieś kino a później pub posłuchać muzyki i spotkać się z koleżankami :bigsmile:

Ja pod tym wzgladem b. tesknie za pl ,tu nie mam nikogo :cry: w sumie mam tylko Was i kuzyneczkę na skype
    Po tych moich wyprawach do sklepów ,5min. na nogach i same w kolanach sie uginają siedzę z przerwami i :cry: mi się chce ,bo m. zapiernicza a ja......siedze dupą :devil: wstyd . ale może deska nisko i zaczne prasować no bo co :devil:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.10.12 20:26</span>
    ale na szczęśćie jestem dobrej myśli, faszeruję się antybiotykiem i mam nadzieję, że cholerstwo zniknie:wink:

Pewnie ze zniknie !!!! ani się obejrzysz a zapomnisz że miałaś to coś......, a długo ten antyb. bedziesz szamać ?kiedy kontrola ?
    --
  14.  permalink
    edzia niech Ci nie będzie wstyd, bo nie ma powodu - wszystkie tu jesteśmy pod wrażeniem, że na tym etapie, i to w trójpaku, dajesz radę ze wszystkim - ogarnięcie domu, starszej córeczki + jeszcze jazda na rowerze na tym etapie to nie byle co - naprawdę jesteś dzielna i tak trzymaj!:wink:

a z prasowaniem to dobry pomysł - w dobrej pozycji mało męczące,a czas szybko leci:smile:
    edzia503: Po tych moich wyprawach do sklepów ,5min. na nogach i same w kolanach sie uginają siedzę z przerwami i mi się chce ,bo m. zapiernicza a ja......siedze dupą wstyd . ale może deska nisko i zaczne prasować no bo co
    --
  15.  permalink
    edzia503: ale może deska nisko i zaczne prasować no bo co
    - a może pół lampeczki winka? można?? bo mi się tak chce:cry:
    -- [/url]
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    edzia niech Ci nie będzie wstyd, bo nie ma powodu - wszystkie tu jesteśmy pod wrażeniem, że na tym etapie, i to w trójpaku, dajesz radę ze wszystkim - ogarnięcie domu, starszej córeczki + jeszcze jazda na rowerze na tym etapie to nie byle co - naprawdę jesteś dzielna i tak trzymaj!:wink:

a z prasowaniem to dobry pomysł - w dobrej pozycji mało męczące,a czas szybko leci:smile:

Dziękuję , a chyba hormony mi dają czadu , bo oglądam mam talent i się wzruszam .
    a ja nie z tych mękich zawsze chowana twardą ręką (szczególnie taty) i teraz taka niezdara czuje ,że mogę -a nie mam siły to jeszcze bardzie wkurza !!!!:confused:

a może pół lampeczki winka? można?? bo mi się tak chce:cry:

U Nas w Nl na porządku dziennie, nawet wskazane , ale tyle razy byłam w polskim sklepie stał redss, ale se pomyślałam to co będzie jak zaczne karmić, to tak jak bym podawała dziecku w butelce z mlekiem - redsa :shamed:
    A tu w Nl miałam przypadek mamuśki która -odstawiała karmienie piersią , żeby sie napić wieczorem i karmiła przez 2 dni MM( bo słyszała żetyle trzeba zeby mleko nie miało alkoholu w sobie ) , ..... ja nie będe oceniać
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja teraz bym niepila ,jak narazie nieruszylam nic ...
    Ale podczas karmienia ,mozna sobie pozwolic na lampke wina ,bez przesady ,scigasz pokarm ile potrzebujesz ...,potem rano wszytsko scigasz i do zlewu .Nastepne juz mozna podac :)))
    Nierobialm tak ,bo karmilam tylko 3 miesiace ,ale niejedna kumpela mi mowila ze tak robila :)

Treść doklejona: 13.10.12 20:57
    Mialam ochote na kanapke z wedlinka i z chrzanem ,zjadlam dwie ,a maluch tak rozrabia ze hej :d Moze mu niesmakuje i matke z kopa :d co takiego dalam amu :d
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Witam!!!
    Możecie mnie dopisać do listy poród mam wyznaczony na 07.02.2013. Na razie jeszcze nie wiem kto tam w brzuszku mieszka ale jadę do PL w przyszłym tygodniu to zrobię kolejne usg i może sie dowiem
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.