Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorazniee
    • CommentTimeOct 13th 2012
     permalink
    Podobno % są w mleku tak długo jak we krwi. Jeśli odstawiała na ten czas to chyba lepiej niż by miała je dawać dziecku...? Tylko nie wiem czy aż na 2 dni, no chyba, że takie to było ostre picie...:shocked: W ciąży możliwości odstawienia nie ma, więc równie dobrze można sobie zadać pytanie, czy chce się dziecku podać te "pół lampeczki" :confused:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ale podczas karmienia ,mozna sobie pozwolic na lampke wina ,bez przesady ,scigasz pokarm ile potrzebujesz ...,potem rano wszytsko scigasz i do zlewu .Nastepne juz mozna podac :)))

też to słyszałam ale mamuśka co tak robiła, to tęskniła za totalną popijawą wiec tego .....
    JA potrafię żyć bez od listopada ani mililitra nie tknęłam i jest ok.
    --
  1.  permalink
    ale ja za 5 miesiecy bede karmic:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia daj spokuj ,Ty kobieto ogarnieta jestes jak malo ,kto :)
    Dokladnie 2-ka w brzuszku + corcia + maz i wszytsko na Twojej glowie ...
    Ja bym chyba usiadla i plakala :shamed:Wczoraj bez auta bylam u lekarza,bo mi padlo i jest u mechanika,to dla mnie masakra...chociaz spaceruje duzo od poczatku ciazy bo taki szwendas ze mnie ze nieusiedze w miejscu..To tak mnie po wczorajszym pachwiny bolaly i krocze ze myslam ze zwraiuje ...
    I wczoraj musialm isc na piechotke ,bo na moja wioche niekazdy autobus jedzie i musialm isc jakies 3 km ,jak doszlam do domu to padlam na lozko :bigsmile:
    I mowie do meza ja niezyje :D:devil:
    A ty smigasz z ta dwojka w brzuszku,normalnie szcun dla ciebie:thumbup:

Treść doklejona: 13.10.12 21:09
    edzia503: Ale podczas karmienia ,mozna sobie pozwolic na lampke wina ,bez przesady ,scigasz pokarm ile potrzebujesz ...,potem rano wszytsko scigasz i do zlewu .Nastepne juz mozna podac :)))

też to słyszałam ale mamuśka co tak robiła, to tęskniła za totalną popijawą wiec tego .....
    JA potrafię żyć bez od listopada ani mililitra nie tknęłam i jest ok.
    --

Ja tez nie ruszylam ,nieciagnie mnie ,gorzej latem jak gdzies pojechalismy i widzialm ludzi siedzacych pod parasolkami piajacymi piwko to mialabym ochote ,ale dokaldnie w ciazy dla mnie niema jedna lampeczka ,to jak podanie tej lampeczki dziecku ...

A co do karmienia to ja mowie o jednej lampce wina ,jedno piwko ..a nie o jakiejs patalogi co bedzie chlac ...Bo taka "znam" Przy piersi dziecko a w rece puszka piwa ,jak to zobaczylam to myslam ze mnie cos trafi i zwrocilam jej grzecznie uwage ...Skonczylo sie na klotni ,bo jak stwierdziala.,mojego niekarmi i amm sie niew.....masakra...

Treść doklejona: 13.10.12 21:11
    Witaj 1aleks1-zeby pokazal sie Twoj suwaczek wklej kod bbcode z poczatkiem [url] i bedzie dzialal :)
    --
  2.  permalink
    niewazne juz sobie nalałam:-) ale błogo jak dawno nie bylo a napilam sie tylko łyka - wspaniale
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    MilagrosCud: niewazne juz sobie nalałam:-) ale błogo jak dawno nie bylo a napilam sie tylko łyka - wspaniale

Ojjj teraz Ci sie dostanie :D dobrze ze to nie trojmiasto pl ( takie forum na ktore ja mowie zmije ) tam by cie za to zjadly:devil:

Treść doklejona: 13.10.12 21:15
    a mi sie marzy kapiel + do tego lampka winka :)))ale sobie poczekam troszke :)
    --
  3.  permalink
    Emenemss: Ojjj teraz Ci sie dostanie :D dobrze ze to nie trojmiasto pl ( takie forum na ktore ja mowie zmije ) tam by cie za to zjadly

warto byc zjedzonym :-))) a tak na serio to gadalam z lekarzem i powiedzial ze pol lampki wina jak mi sie chce raz na jakis czas nie szkodzi na bank, byleby nie codziennie
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeOct 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja też bym się napiła lampeczkę wina czerwonego półwytrawnego, słyszałam, że od czasu do czasu nie jest to złe, moja kuzynka piła KARMI od czasu do czasu i nic jej nie było :bigsmile: a tak tęsknię za zimnym piwkiem z soczkiem :devil:
    1aleks1 zapiszemy Cię na naszą wspaniałą listę :bigsmile: odzywaj się do nas :tongue: i zrób suwaczek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    No tak codziennie juz alkocholizmem zajezdza:devil:
    --
  4.  permalink
    Emenemss: a mi sie marzy kapiel + do tego lampka winka :)))

o tym nie pomyslalam, zaraz wsadze zwłoki w sól relaksującą:-) i wezme ze sobą męża. To nic ze nie mozemy sie kochac, zalatwimy to inaczej:devil:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    MilagrosCud: o tym nie pomyslalam, zaraz wsadze zwłoki w sól relaksującą:-) i wezme ze sobą męża. To nic ze nie mozemy sie kochac, zalatwimy to inaczej:devil:

Hheheh ,widzisz ,dokladnie mozna inaczej :)Milej kapieli :)
    Ja sobie juz posiedzialm w plynie waniliowo -jerzynowym :d z ksiazka :D

Treść doklejona: 13.10.12 21:25
    Dobra ja ucikam ,musze okielznac moja mala ,bo jak tatus sie nia zajmuje ,to zapomnijcie ze pojdzie spac ..wtedy rzadzi ona a nie tatus :D i mam beke ,jak ja lapie po calym mieszkaniu :D
    Dobranoc:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć kochane jak tam mija wam wieczór??? My właśnie wróciliśmy z Decathlonu kupiliśmy tam dla mnie piłkę do ćwiczeń po tym mieliśmy jechać do kina ale moje nogi i kręgosłup odmówiły posłuszeństwa więc jesteśmy już w domu.
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    acia20: Wczoraj na SR były ćwiczenia i jak pani prowadząca dowiedziała się ze mam (miałam na koniec września) szyjkę 2,8 cm i ze zaczyna robić się w środku jakiś lejek, to oczyszczacie miałam nie ćwiczyć plus powiedziała ze wszystkie domowe obowiązki mam przerzucić na domowników łącznie z prasowaniem ubranek a ja mam jak najwięcej leżeć, powiedziała ze 32 tydzień to nie tak źle tylko jak by co to szybko do szpitala bo maleństwo już powinno spokojnie przeżyć.

Miałam tą samą sytuację, w tym samym okresie w poprzedniej ciąży. Dobrze Ci powiedziała położna. Mi lekarz jakoś nie nakreslił odpowiednio powagi sytuacji.
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Milagros mi też czasami ciężko, bo mnie taka ochota dopada, ostatnio na urodzinach taty nie wytrzymałam i wypiłam pól lampki różowego wina ech..najgorzej latem właśnie było, bo ludzie w te upały sączyli zimny browar pod parasolami, a ja soczek lub mineralna...ale dałam radę:) to prawda, nie ma bezpiecznej ilości alkoholu jaka można wypić w ciąży...
    a mam znajomą co całą ciążę piła po lampce wina dziennie, bo ponoć jej lekarz zalecił, a jak imprezy czy coś to butle sama potrafiła wypić...aż się nóż w kieszeni otwierał, a potem jak karmiła to znowu Karmi piła po 3 na dzień bo podobno na laktację są dobre...
    edzia Ty to jakaś Wonder Woman normalnie jesteś...podziwiam, ja mam na głowie dom, małą i TYLKO jednego lokatora w brzuchu a czasami mi ciężko i po prostu nie daję rady...a Ty z tym brzuchem jeszcze na rower...podziwiam!!!
    1aleks1Witamy na forum!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    Cześć 1aleks1 :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    nam na SR mówili ze w niektórych szpitalach po urodzeniu dają kobietom karmi na laktacje ale rozgazowane i od razu zaznaczyła ze w ich szpitalu się tego nie praktykuje.
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    edzia503: JA potrafię żyć bez od listopada ani mililitra nie tknęłam i jest ok.

hehe ja nie tknęłam od sylwestra 2009/2010 :confused: No chyba żeby liczyc symboliczne zamoczenia ust przy nielicznych toastach, doslownie dotknięcie a nie łyk. Ach i jak juz córa była większa, miała ponad rok i rzadziej jadła cycusia to czasami wypiłam Karmi... Kurcze ale Desperados za mną chodzi juz od jakiegoś czasu... a tu szykują sie kolejne lata bezalkoholowe
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    A z mną to coca cola chodzi...i normalnie nie potrafię się oprzeć...alkoholu nie tykam bo nie lubię a piwa to wprost nie cierpię i nawet patrzeć na nie nie mogę ...ale zimna cola...mniaaaammmm...i mimo olbrzymich wyrzutów sumienia czasami kupuję maleńką puszeczkę :bigsmile: ...ajjj...dodam że przed ciążą prawie w ogóle nie piłam coca-coli :cry: a teraz myślę o niej wręcz obsesyjnie :crazy:
    -- ,
  5.  permalink
    Linden: A z mną to coca cola chodzi...i normalnie nie potrafię się oprzeć...alkoholu nie tykam bo nie lubię a piwa to wprost nie cierpię i nawet patrzeć na nie nie mogę ...ale zimna cola...mniaaaammmm...i mimo olbrzymich wyrzutów sumienia czasami kupuję maleńką puszeczkę ...ajjj...dodam że przed ciążą prawie w ogóle nie piłam coca-coli a teraz myślę o niej wręcz obsesyjnie

Co do coca-coli to mam to samo. Czasem mam taką na nią ochotę, że idę do sklepu i sobie ją po prostu kupuje :bigsmile: Wkoncu wiadomo, że mamy sie zdrowo odżywiać, ale tez wszystko z umiarem i zdrowym podejściem. :bigsmile: Mi lekarz powiedział, że jakbysmy tak miały uważać na to co jest zdrowe, a co nie - to mało byłoby na liscie rzeczy do jedzenia i picia... :crazy:
    -- ___
  6.  permalink
    Linden ja cala ciaze pije coca - cole bo bym 10 razy czesciej rzygała. Świetnie mi na mdlosci robi i bardzo ja lubie.
    I piwa rowniez nie cierpie ani przed ani w trakcie ciazy.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    hehehehe...to mnie pocieszyłyście...ja też piję bo bym zwariowała gdybym się nie napiła ...normalnie aż się trzęsę jak ją dorwę a wyrzuty sumienia dlatego że nie piję wody (za co mój lekarz mnie ochrzania) tylko colę , na którą wydał przyzwolenie ...staram się jednak zachować umiar.....1-2 puszeczki na tydzień to max ale staram się mniej :wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Karmi i inne piwa poniżej 0,5% są uznawane za produkty bezalkoholowe i z tego co udało mi się doczytać, śladowe ilości alkoholu (podobnego stężenia) występują w m.in. kefirach czy ogórkach kiszonych i taka ilość jest trawiona w układzie pokarmowym, więc % nie przechodzą do krwiobiegu (chyba, że ktoś wypije kilka na raz).
    Co do coli, to znam dziewczynę, której lekarz powiedział, że od picia jej łożysko wyglądało, jakby paliła paczkę fajek- ale nie wiem czy to prawda i nie znam szczegółów. Ona podobno piła dużo. Ja lubię i zdarza mi się,ale pamiętam, że to nienajlepsze witaminki :wink:
    A co do wina...to nie rozumiem, jak można dla chwili przyjemności podejmować jakiekolwiek ryzyko dla zdrowia dziecka. Zjechałyście tu dziś dziewczynę za martwienie się betą, ale dla mnie to ona ma zdrowiej pod kopułą niż ktoś kto robi coś takiego.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny :)

My juz po imprezce u znajomych :) bylo fajnie. Dzieciaczki sie bawily a rodzice plotkowali ;)

Co do alkoholu to ja w ciazy nie pije, i nie ciagnie mnie. Z reszta ja zawsze malo % pilam, mialam slaba glowe.. i jakos nie wiem, nie wyobrazam sobie pic w ciazy, nawet bezalkoholowego piwa jak Karmi czy np. Lech Bezalkoholowy, bo one tam jakis alkohol maja w sobie - to raz. A dwa naprawde mnie nie ciagnie i nie mam ochoty.

Za to do coli mnie ciagnie, nie pilam przed ciaza duzo - czasami. W ciazy przez pierwsze 3 miesiace nie pilam, ale w 4tym miesiacu naszlo mnie na cole..i tak raz w tyg. na puszke sobie pozwalalam ;) i tak bylo w sumie do konca sierpnia.. bo pozniej we wrzesniu - po prostu zaczelo mnie mdlic po coli i zaczelam miec tzw. "kapcia" ;) takze cola poszla w odstawke. Teraz kroluje woda i soki naturalne ze swiezych owocow - szczegolnie jablkowy :) choc woda goruje, schodzi mi 1,5l dziennie spokojnie ;)
    --
  7.  permalink
    azniee: A co do wina...to nie rozumiem, jak można dla chwili przyjemności podejmować jakiekolwiek ryzyko dla zdrowia dziecka. Zjechałyście tu dziś dziewczynę za martwienie się betą, ale dla mnie to ona ma zdrowiej pod kopułą niż ktoś kto robi coś takiego.

proponuje rowniez siedziec w domu bo mozna miec wypadek samochodowy i podjac o wiele wieksze ryzyko niz 2 lyki wina w ciazy. Moze skumasz sie z blubis i ją pocieszysz?:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Nie będę z Tobą dyskutować, bo a) widać, że nie ma to sensu, po samej składni Twoich wypowiedzi, b) to Twoje dziecko i Twoja sprawa, jak się urodzi, możęsz mu dolać dwa łyki do butelki- wyjdzie na to samo- ale skoro się chwalisz tym na forum, to bierz pod uwagę, że ktoś może się do tego odnieść.
    Samochodem jeżdżę, do 30tc pracowałam normalnie i prowadziłam normalny tryb życia- prócz palenia i picia, bo to jedyna rzecz, która możemy całkowicie świadomie zrobić albo nie zrobić dla zdrowia naszego dziecka i jedyne problemy zdrowotne, przed którym na 100% jesteśmy w stanie je ochronić. Proste i oczywiste. Tyle.
    Nie muszę się z nikim "kumać", dziewczyna ma traumę i ewidentny problem, ale to nie jest jej wina i jestem w stanie to zrozumieć.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madziauk mnie też do soczków ciągnie najbardziej do tropikalnych i jabłkowych a jabłka to mogę jeść kilogramami ...w ogóle wszystkie owoce mniaaaaammmm!!!! Alkohol jak dla mnie mógłby w ogóle nie istnieć dla mojego męża zresztą też nie ...nigdy nie widziałam go z piwem w ręku nigdy też nie wrócił do domu pow wpływem %.... ale zdaję sobie sprawę że tak jak ja mam nieodpartą ochotkę na colę w ciąży tak są też kobiety które mają równie wielką ochotkę np na lampkę wina i trudno im się oprzeć ...ja osobiście bym nie tknęła :wink:
    -- ,
  8.  permalink
    azniee: Nie będę z Tobą dyskutować
    to po co dyskutujesz?:-)
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dobranoc dziewczyny, idę zjeść kanapki i spać :bigsmile: miłych znów
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - ja wlasnie sie dziwilam z ta cola, bo w sumie pilam ja od polowy czerwca do konca sierpnia, tak puszke raz na tydzien, nawet czasem rzadziej ;) Tak mnie czasami mocno nachodzilo na zimna cole, ze powstrzymac sie nie moglam ;)
    A z sokami jablkowymi i jablkami mam to samo ( u nas sa takie z wyciskanych jablek Copella - moje ulubione) :) pije/jem az mi sie uszy trzesa ;) Na poczatku ciazy z owocow krolowaly arbuzy, czeresnie i nektarynki ;) a teraz mam ciagle ochote na truskawki, winogrona (ale tylko te zielone) , maliny no i jablka ;) zawsze musza byc w lodowce ;)
    Moj maz czasami wypije piwko po pracy z szefem, albo np. dzis wypil jedno u znajomych ;) mi to nie przeszkadza :) Choc to jest raz na miesiac ;) wiec tez nie duze ilosci.. z reszta my z tych malo pijacych jestesmy ;) Mamy np. jeszcze Jacka Danielsa pol buletki z sylwestra ostatniego -spedzalismy go ze znajomymi. Pojechali, nie dopili i tak stoi ;)
    Ja jestem przeciwniczka picia % w ciazy, no ale kazdy robi to co uwaza, w koncu jestesmy wszyscy dorosli i swiadomie podejmujemy decyzje :)
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Dobranoc :bigsmile: ...ja również zmykam do spania ...kolorowych snów :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ja zmykam do meza :) jakis film obejrzymy jeszcze :) i ide podjadac nutelle ;) lyzeczka ;) dobrej nocki!
    --
  9.  permalink
    Ja też nie piję w ciąży aczkolwiek ochota nieraz mi się zdarzyła na choćby małą lampkę wina, ale jednak nie tknęłam :wink: jednak myśl, że mogę świadomie zaszkodzić dziecku skutecznie mnie odciąga od zaspokajania pokus :smile:
    --
  10.  permalink
    heheh MilagrosCud rozbroiłaś mnie dziś swoimi wypowiedziami na forum he:)
    Blubis czytałam twoje posty i odpowiedzi na nie lasek z tego forum i nie miałam chęci wbijać się w te problemy... i musze Ci napisać że masz problem z deka...wiele lasek z forum poroniło ale nie schizuja tak jak ty !.... forum nie jest w stanie Ci pomóc, a jeżeli chcesz zaszkodzić tak ważnej istocie jaką jest dziecko w twoim brzuszku to schizuj dalej a napewno je stracisz przez swoje zachowanie!jestem w szoku że tacy ludzie zyja na tym świecie w kółko te same pytania ,dostałas konkretne odpowiedzi... po co drązysz chyba chcesz usłyszeć aż któraś ci napisze ze jest źle ...taka odpowiedź by Cie wreszcie zadowoliła???
    To moje osobiste skromne zdanie ...przemyśl nasze słowa! ....
    Będzie git no stres:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 14.10.12 00:05
    tez ide spać bo sie wkur***** aż musze sie wyciszyć ciał laski:*
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dominika, super ze masz swoje zdanie, ale moze wartaloby wyrazic je w sposob kulturalny i na poziomie?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Emenemss

mońka

Dziękuję :hugging:

Dominiczka troszke za ostro... według mnie ....:confused:
    Ja też chyba wsunę się już pod kołdrę ( 14pieluch,body od 56-86x2 poprasowane, troszkę zostało ,ale nawet ładnie mi idzie)
    Śpijcie Dobrze :***
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny nie moge spac:-( nie wiem czemu, owszem jechalam o pierwszej w nocy po M ale i tak nie spalam i teraz tez nie moge :-( tylko pic mi sie chce co chwile, a jak pije wode to za 15 minut lece do kibelka :-(
    Dominika wyrazilas to co pewnie kazdej sie nasuwalo od dluzszego czasu, masz racje! Walisz prosto z mostu ale troche za ostro :-P. Mysle,ze Blubis przemysli swoje nekanie przede wszystkim siebie bo to zle na dzidzie wplywa. Sprobuje zasnac :-) papa
    --
  11.  permalink
    Ja też już idę spać - śpijcie dobrze, dobrej i przespanej nocy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeOct 14th 2012
     permalink
    bry :)
    przeleciałam o alkoholu, ja czasami jak juz mi bardzo brakowało ( najczesciej podczas upałów) ratowałam sie lechem bezalkoholowym a sa tez wina bezalkoholowe - podobno dobre, ale nie wiem bo nie probowałam :) moze na swieta sobie kupie :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Witam z samego rana. Spać nie mogę... Położyłam się ok. 1 w nocy a teraz od pół godziny mam bóle podbrzusza... Średnio co 5 minut i chyba boli coraz bardziej. Więc chyba nie zasnę. Zaraz chyba pójde pod prysznic. Może przejdzie. Czy to mogą być skurczybyki?

Treść doklejona: 14.10.12 07:25
    Powrarzam się z tym "chyba" jakby mi się myślenie wyłączyło:wink: Przez ten ból cholerny!
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    DominiczkaA, no troche pojechalas po bandzie.
    Co do picia alkoholu w czasie ciazy, to dla mnie jest to brak rozsadku, a juz w ogole picie codzienne(bo niby lekarz zalecil nawet) i dla mnie jest to alkoholizm w czystej postaci. I nigdy nie uwierze,ze lampka wina moze miec dobroczynny wplyw na ciaze,serce etc.
    Przez cala ciaze az do teraz( 15 m-cy karmienia) nie wypilam grama alkoholu (nawet piwa,,bezalkoholowego,,). Nigdy nie wybaczylabym sobie , aby nawet po pol lampki cos stalo sie dziecku.
    To samo tyczy sie palenia. Jak lezalam na patologii, to byla dziewczyna w blizniaczej ciazy i co pol godziny na fajke wychodzila, a dzieci mialy hipotrofiee! Moja corka miala tez hipotorfie i mi lekarz powiedzial,ze moje lozysko wyglada jakbym wypalala 2 paczki dziennie, a nie pale od 10 lat. Ale gdybym choc raz zapalila, choc raz wypila lampke wina to chyba nigdy bym sobie nie wybaczyla,ze przez moja glupote moje dzieco nie rosnie.
    Co do piwa Karmi, to jego nazwa nie pochodzi od karmienia:wink:. Zamiast karmi lepiej sobie inke wypic, bo ona dziala na laktacje.
    Venus, a co powiesz na dzisiaj na spotkanko. Bo moze uda mi sie wyrwac samej z domku :cool::cool:. Albo masz ochote na legostwo po tesco lub pepco :devil:

Treść doklejona: 14.10.12 07:40
    Dii,moga byc skurcze:wink:
  12.  permalink
    Malisek przemyśle to, po prostu mogłam ujac to delikatniej ale stwierdziłam że ktoś musi jej to konkretnie powiedzieć to wtedy moze coś dotrze bo wasze delikatne metody na nią nie działaja jak widzicie...Zobaczymy co dalej z ta laska bedzie bo nie wiem nikt jej nie da rady pomóc mimo chęci:):)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  13.  permalink
    też mi się tak wydaje:):)czyżby Kacperek zamierzał was odwiedzić już:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  14.  permalink
    dominiczko, nie wiem skąd przekonanie , że jesteś właściwą osobą do zawracania kogokolwiek na właściwą drogę. Sposób w jaki zwrocilas się do Blubis jest żenujący i właściwie to Twojemu dziecku i Twojemu partnerowi powinno się współczuć.
  15.  permalink
    szczypta chili to moje zdanie i nie kazdemu musi pasować...

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  16.  permalink
    Mnie nie pasuje to co mówisz i w jaki sposób mówisz. Idąc tym samym tropem Tobie nie musi pasować to, co pisze Blubis bo to jej zdanie , więc bądź tak miła i ogarnij twarz.
  17.  permalink
    ;p
    --
  18.  permalink
    ok ok nie płacz zmieniłam troche to zanim t alaska przeczyta ale to nie zmienia faktu co myśle;p
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Nie straszcie mnie! Chyba szyjka robi postepy bo troche krewki sie pojawilo:bigsmile:
    --
  19.  permalink
    nie płaczę . Twój poziom jest żenujący. Przemysl, czy trafilas na właściwe forum.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.