Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeOct 14th 2012
     permalink
    Diii no to do dzieła i powodzenia!!!!!!!!
    -- mama piątki :)
  1.  permalink
    szczypta chili to był tekst na to żebys wyluzowała....bo spina cię jakaś wzięła chyba:)a forum mi sie podoba zostaje;p

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  2.  permalink
    szczypta chili nie ja tu jestem zenująca jak już i kto tu pokazuje swój poziom bo i ty widze pazura pokazałaś:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 14th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam niedzielnie :))
    Dii,trzymam kciuki ,ale mysle ze juz urodzilas :)))
    --
  3.  permalink
    Zdaje się, że jestem ostatnią osobą , która się spina. Daruj sobie.
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Jeszcze nie ale lecimy na ip. Cisnienie mam 140/95. Trzymajcie kciuki. Oby to nie byl falszywy alarm!
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dii - trzymam kciuki:)
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    Dii ... ktoś tu chyba zaczyna rodzic :-)
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dominiczka - tak sobie poczytałam i postanowiłam dodać coś od siebie. A więc, miej kochana tę świadomość, że taka szczerość jak Twoja, może sprawic komus przykrość, co więcej jest to przyjazne forum a Ty, no cóż, widać lubisz "zadymy"- owszem, każdy ma prawo powiedzieć, co czuje i mysli, ale z nutą kultury i przyzwoitości. Z drugiej strony tak sobie myślę, masz dopiero 22 lata - więc nie bardzo mnie tez dziwi Twoje "niewyszlifowanie". Aczkolwiek jedno mogę Ci obiecać, że życie z pewnością nauczy Cie pokory - a wtedy przypomnisz sobie słowa starszych forumowiczek. Bardzo proszę również w imieniu innych dziewczyn - nie wprowadzaj niepotrzebnego zamętu - szkoda życia i energii, a ona wszystkim PRZYSZŁYM MAMUSIOM jest potrzebna - mam 2 dzieci i wiem, uwierz, co mówię:)
    Miłej niedzieli:)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Jej ale tu się mało sympatycznie zrobiło ostatnimi czasy.. Nie będę komentować. Dii trzymam kciuki za szybki i sprawny rozwój akcji!!! Madziauk - chyba jeszcze dzisiaj wylądujemy na podium :)
  4.  permalink
    Witam z rana. Dii trzymam kciuki.
    Co do picia alkoholu w ciazy i podczas karmienia to jestem zdecydowana przeciwniczka i dla mnie to nawet lyk moze zaszkodzic. Obejrzyjcie sobie film o FAS i bedziecie miec takie zdanie jak ja. Pozdrawiam i milej niedzieli
    --
  5.  permalink
    Dzień dobry Ciężaróweczki :wink:

isiula no faktycznie - "bardzo sympatycznie"...:wink:

Dii trzymam kciuki za szybki rozwój akcji!:smile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczynki :bigsmile:
    Dziewczyny zakończcie tą rozmowę bo to bez sensu, nie ma co się spierać :bigsmile:
    Dii chyba się zaczęło i mam wrażenie, że za kilka godzin będziesz miała synka przy sobie :crazy:
    A ja mimo, że w nocy spać nie mogła to się wyspałam, wstałam o 9 :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Witam. Nie piszcie więcej o mnie, przeczytałam wszystko wczoraj (wbrew niektórym opiniom - zdążyłam). Przyznaję - przesadziłam, za co przepraszam. Teraz pięć razy zastanowię się zanim o coś zapytam, będę Was czytać żeby być na bieżąco i jeśli pozwolicie podzielę się przełomowymi momentami w ciązy. I chociaż macie dużo racji w ocenianiu moich lęków to niektóre opinie były jakbyście pisały do kogoś wirtualnego a nie do osoby, która (może bezpodstawnie) przeżywa dość trudny czas. Milej niedzieli
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Niech Blubis się odezwie do nas i napiszę jak się czuje?! Tylko kochana proszę nie pytaj o bete :tongue::wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Czesc dziewczyny ;)

Zaczelam dzis 38 tydzien i moja mala pchelka jest juz donoszona :crazy::crazy:

A pamietam, jak w 8 tygodniu robilam test ciazowy. Te 30 tygodni zlecialy jak jeden...
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie niedzielnie,
    w krakowie smetnie i deszczowo, najchetniej by sie spalo caly dzien, moja kolejna noc srednio przespana, od 23 do 1.00 przewracalam sie z boku na bok a potem juz wzglednie spalam do 9.00 choc pospalabym do 11 ale wtedy kolejnej nocy bym znow nie zasnela, ehh.
    dii - trzymam kciuki za szybki i bezbolesny porod, pewnie ujrzysz dzis swoje malenstwo
    pozostawie bez komentarza wypowiedzi niektorych bo szkoda nerwow
    mnie tez czasem ciagnie do lampki wina, przed ciaza w weekend z mezem przy dobrym filmiku czesto pilismy wino domowej roboty bo tesciowie robia boskie, i czesto za nim tesknie, ale zdrowie malenstwa jest najwazniejsze. z reszta co to jest 2 lata zycia bez lampki wina w poronaniu z calym zyciem jakie nas czeka. wiadomo ze czasem ciagnie ale wg mnie nawet lampka wina jest niewskazana. choc ostatnio spotkalam sie z kolezanka tez w ciazy i ona mowila ze jej lekarz powiedzial ze majac anemie moze wypic pol lampki wina z 2 razy w tyg i ponoc tak robila przez miesiac i jej sie wyniki poprawily, no coz, ja bym nie ryzykowala
    milego dnia wszystkim zycze
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Dobry :-)

Czekam właśnie aż mąż zrobi nam śniadanko :-)
    A mam pytanie, czy jak długo siedzicie przy stole to twardnieje Wam brzuch? Tzn. Wczoraj byliśmy na urodzinach znajomej i tak już ok 23 mój brzuch zrobił się twardy jak skała i trochę zaczął boleć ( nie miałam skurczy tylko takie stałe uczucie dyskomfortu ). Dzisiaj rano już jest ok. To normalny objaw przemęczenia, czy mam się martwić?
    To nie pierwszy raz a póki co z wizyt u gina wynika ponoć, że szyjka długa i zamknięta...
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Venus, jestes na gg?
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dii, kciuki za szybki i jak najmniej bolesny porod! :)
    --
  6.  permalink
    Malisiek gratulacje:smile:
    --
  7.  permalink
    Dii trzymam kciuki-zaglądam tu często jakoś trudno mi z dnia na dzień "odejść" stąd:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    misia-ludek mam takie samo zdanie w kwestii picia alkoholu w ciąży. Moja koleżanka piła w ciąży z bliźniakami, do tego paliła i to paczkę dziennie twierdząc, że jej dzieci będą szczęśliwe gdy ona nie będzie sobie niczego odmawiać. Całe szczęście ciążę donosiła, dzieci urodziły się zdrowe, ale niedawno zadzwonili do niej z laboratorium, że dzieci mają podwyższone wyniki w kierunku mukowiscydozy. Ona nie wiedziała, że to choroba uwarunkowana genetycznie i pierwsze co zrobiła to szukała w necie informacji czy swoim piciem i paleniem mogła zaszkodzić dzieciom. Gdyby się okazało, że tak to nie wybaczyłaby sobie swojej bezmyślności do końca życia.. Dlatego u mnie nawet łyk alkoholu jest niedopuszczalny.
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    witam niedzielnie :bigsmile:
    Dii trzymam mocno za was kciuki,oby poród przebiegł szybko i bezboleśnie .
    W Krakowie ponuro a w Konstancinie słoneczko świeci więc biorę książkę i do parku marsz.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    ooooo właśnie zerknęłam na suwaczek a ten mi 27 tc pokazuje,jeju jak to szybko zleciało przecież dopiero co w 5 tc test robiłam :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Malisiek gratuluję donoszenia :) sardynka85 mi też brzuch twardnieje jak za długo siedzę, wczoraj mieliśmy gości i tych parę godzin siedzenia dało mi się we znaki. Podobno to jak najbardziej normalne, mi pomaga odpoczynek w pozycji leżącej :) a i muszę się pochwalić, że od miesiąca moja waga stoi w miejscu, mimo że synuś przykoksował w tym czasie 1kg :)
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    A ja po wczorajszym dziś się nigdzie nie ruszam, na szczęście w nocy trochę wszystko poprzechodziło, a jutro na 3 badanie prenatalne i już nie mogę się doczekać aby zobaczyć małą.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Witam sie i ja niedzielnie ...Dii mysle ze juz niedlugo bedziesz tulic malenstwo...wyglada na to ze juz sie zaczelo! Trzymam kciuki!!!! Co do przemilej atmosfery na forum...przyznam ze zaczelo mnie to wrecz irytowac, szczegolnie jezyk i ton wypowiedzi ednej z nas :( ... nie chodzi tu przeciez o klotnie tylko o wspieranie sie i odrobina zyczliwosc mile widziana :)
    -- ,
  8.  permalink
    Dii - oby to bylo To. zycze szybkiego porodu ;) i zdrowiutkiego synka ;)

Dziewczyny. kazda z nas sie martwi.. irytuje... cieszy... ae to miejsve jest po toby sie wspierac ale tez konstruktywnie przekazywac opinie. nie o to chodzi by tylko sie "poklepywac" ale tez sprowadzic n ziemie. Niemniej wszystko z kultura i zdrowym rozsadkiem.

Ja tez sie martwie. Dopiero 8 tydzien i martwie sie kazdego dnia ae tez musze wierzycze bedzie dobrze.

Co do alkoholu to jestem zdecydownie przeciwna nawet tym wszystkin co maja 1-2% .. przeciez to ingeruje w krew a co za tym idzie dostje sie do dziecka! dziecko moze sie urodzic zdrowe ale konsekwencje wyjda po kilku latach. po co swiadomie ryzykowac? Mozna siw powstrzymac te kilkanascie miesiecy (ciaza + karmienie).

To tyle ode mnie. milej niedzieli :)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Witam w niedzielny poranek!
    Dii trzymam kciuki, oby szybko poszło kochana, czekamy na dobre wieści:bigsmile:
    no tak atmosfera nieciekawa przez moment, ale może przestańmy już się nad tym rozpisywać...wiadomo każda na swój sposób się martwi i potrzebuje wsparcia, a MY jesteśmy tu aby wsparcia udzielić tyle ile danej przyszłej mamie potrzeba...
    a wracając do % to ja się połaszczyłam na to wino, ale wypijać dwa razy w tyg lampkę wina bym się bała, bo generalnie ja też jestem za tym żeby w ciąży i podczas karmienia nie pić w ogóle...raz mi się zdarzyło, ale wiem że się już nie powtórzy...za bardzo później wyrzuty sumienia mnie zżerały...
    a rozmawiałyście jeszcze o piciu coca-coli, ja czasami też sobie zakupie jak mam wielką ochotę, ale powiem Wam że ja częściej piję sprite...no jak mnie najdzie to szybko do sklepu lecę bo nie daje rady...na co dzień piję dużo wody mineralnej więc od czasu do czasu chyba mały sprite nie zaszkodzi:bigsmile:za sokami nie przepadam, czasami wypije szklankę...ale woda dla mnie najlepsza:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny ja też alkoholu nie piję!!!! broń Boże!!! ale po prostu tęsknię za piwkiem czy winem, już nie wspomnę o Martini które stoi w moim barku :bigsmile: Dziś mam obiad rodzinny więc zaraz zabieram się za sprzątanie bo trzeba niestety :confused: no ale cóż! Ostatnio mnie teściowa zdenerwowała, bo jak powiedziałam jej, że nasz syn będzie miał na imię po swoim dziadku LESZEK to powiedziała, że będzie musiała się zastanowić czy kochać go będzie!! bo ona by wolała córeczkę ( wnuczkę ) Agatkę!! :cry: dobrze że jej nie będzie

Treść doklejona: 14.10.12 12:03
    To jej powiedziałam, że nie żądam od niej dużo i nic od niej nie chce!! To powiedziała, że żartowała itp.:confused::angry:
    --
  9.  permalink
    No i mam za swoje, nie wypilam nawet pol lampki wczoraj tylko 2 lyki i dzis mnie mdli od samego rana i cala noc mnie mdlilo. Jednak organizm i dziecko nie dopuszczaja zadnej kropelki:-(

Treść doklejona: 14.10.12 12:19
    mysle ze Dominiczka nie zaprezentowala wcale gorszego poziomu slowami ze blubis ma cos z deka niz anizee ktora napisala ze mam nierowno pod kopułą:-)))fatalnie sie porobilo, a juz bylam pewna ze cokolwiek sie tutaj nie stanie nie bede czytac takich zdan. Ze to forum ma troche inny poziom:-(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    MilagrosCud: mysle ze Dominiczka nie zaprezentowala wcale gorszego poziomu slowami ze blubis ma cos z deka niz anizee ktora napisala ze mam nierowno pod kopułą:-)))

Ja tylko obesrwuję :wink: ale myślę, że nie czytałaś ORYGINALNEJ wypowiedzi Dominiczki - ona ja później zmodyfikowała.
    --
  10.  permalink
    w takim razie nie czytalam. Moze i lepiej...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Co do alkoholu to w ciąży nie piję (jedynie co to łyk wina mszalnego na naszym ślubie, bo mi opłatek w gardle stanął :p), ale od czasu do czasu zdarzało mi się wypić karmi czy lecha free - teraz jednak znalazłam piwo bavaria, które ma 0,0% a smakuje dużo lepiej niż lech free, więc takie od czasu do czasu sobie zafunduję (bo ja przed ciążą uwielbiałam piwo) :)
    --
  11.  permalink
    ja juz wiem ze nawet na przetarcie gardla nie wypije, nie pilam do tej pory i niech tak zostanie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A ja dzis wypilam pierwszy kubek herbaty z lisci malin. W listopadzie(lub wczesniej - na co mam nadzieje ;>) okaze sie, czy cos dala :tongue:

I mam pytanie do dziewczyn na koncowce - Wam tez tak cieknie siara? Od dwoch strasznie cieknie mi w nocy i mialam na koszuli wielkie plamy. Teraz musze zaczac spac w biustonoszu i uzywac wkladek laktacyjnych.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :))

Dii - chyba sie zaczelo :)))) 3mam kciuki, za szybki porod bez komplikacji :* buzka!

Isiula - my na podium? jak to? nie ma przed nami nikogo ? :shocked:

Malisek - gratuluje donoszenia ciazy :) co do siary.. to mi narazie nic nie cieknie ;)

My dzis pospalismy do 11 ;) wlasnie jestem po sniadanku :) zaraz sobie zjem winogrona..mam ochote na jakies owocki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    MilagrosCud: mysle ze Dominiczka nie zaprezentowala wcale gorszego poziomu slowami ze blubis ma cos z deka niz anizee ktora napisala ze mam nierowno pod kopułą

Nie powołuj się na mnie, jeżeli nie rozumiesz sensu wypowiedzi, albo przeczytaj jeszcze raz. Nie napisałam, że masz nierówno pod kopułą, bo moje zdanie na Twój temat nie ma nic do rzeczy w tej rozmowie. Najechałyście na dziewczynę, niejednokrotnie sugerując gorsze rzeczy niż to, że ma "nierówno pod kopułą" (przy czym ja w ogóle takiego sformułowania nie użyłam). Ja po prostu stwierdzam, że strach o dziecko jest dla mnie bardziej zrozumiały niż świadome narażanie jego zdrowia- a jeżeli odnosisz to do siebie to już tylko i wyłącznie Twój wybór.

Malisek- u mnie się siara pojawiła już z miesiąc temu, jak nie wcześniej ( a jestem w 34tc) :shocked: Póki co występuje czasowo- np. przez 4 dni pod rząd muszę codziennie zmieniać piżamę, a później na jakiś czas spokój. Pewnie stanik i wkładki to dobry sposób, tylko mi np. fatalnie się śpi w staniku.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mi tez pojawiła się już jakiś czas temu, tylko właśnie ostatnio mnie tak zalewa. A w tym staniku za wygodnie pewnie nie będzie... no ale wole to niż budzić się z mokrą, klejącą koszulą :tongue:
    --
  12.  permalink
    azniee mam prośbę - jeśli już musisz formułowac swoje opinie na tym wątku, bardzo Cię proszę - nie kieruj ich do ogółu tworząc sformułowania w stylu "najechałyście na dziewczynę" tylko wykorzystaj opcję priv i pisz do konkretnych osób:wink: w ten prosty sposób oszczędzimy sobie ciągnięcia dalej bezsensownej dyskusji i obrzucania się nawzajem błotem...

pozdrawiam Cię i życzę miłej niedzieli
    :wink:
    --
  13.  permalink
    jezus skąd ona sie nagle wziela??? nie pisze do Ciebie i Ty nie pisz do mnie. Ja zaczelam temat % i napisalam o tym ze sprobowalam wiec niby o kim mialas pisac? teraz sie dziwnie wykrecasz.
    azniee: Najechałyście na dziewczynę, niejednokrotnie sugerując gorsze rzeczy niż to, że ma "nierówno pod kopułą" (przy czym ja w ogóle takiego sformułowania nie użyłam)
    nie uzylas slowa kopula? ciekawe... nawet nie pamietasz co piszesz, a ja Ciebie doslownie nie cytowalam:)
    azniee: strach o dziecko jest dla mnie bardziej zrozumiały niż świadome narażanie jego zdrowia
    wielokrotnie tutaj pisalysmy ze jest to lęk szkodliwy dla dziecka i doradzalysmy pomoc specjalisty, nikt tu nie byl przesadny w wypowiedziach lecz nadmiernie pomocny

i jeszcze jedno - zmien ton wypowiedzi albo forum, nie przywyklam do tego typu wymiany zdan
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    o rany dziewczyny starczy juz - swoja droga wyszło ile mamy wiernych czytaczy ;)

ciekawe jak tam Dii :)
    ja jutro ide na ostatnie usg genetyczne z 3/4D - ciekawa jestem jak wyglada i ile wazy moja glizda :) wyprawke mam prawiez gotowa, czeka mnie jeszcze tylko wyprawa do ikeei i apteki, potem pranie i za jakis czas pakowanie i tyle... na poczatku listopada musze isc do ordynatora na prywatna wizyte w celu omówienia cc itp i juz. pozostanie tylko czekac :shocked:
  14.  permalink
    Dii już może tuli Maluszka....:wink:

mooniia trochę Ci zazdroszczę tego ustalania terminu...fajnei by tak było wiedzieć, kiedy mały zdecyduje się wyjść...:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no ja bede miała tak pierwszy raz, troche to dziwne bo z tego co wiem to idziesz na oddział i sie wpisujesz do kalendarza tak zeby wszystkim pasowało :shocked: no to ja sobie wybrałam date 12 grudnia - heh zobaczymy czy mi sie uda ;)
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Madziauk - na podium są 3 miejsca i jak Dii urodzi to my będziemy na 3 :) wiem, że przed nami jest Malisiek iii...tu przepraszam nie pamiętam, a ciężko mi sprawdzać z tel. Malisiek - ja siarę zauważyłam w 27 tyg, ale nie leci mi ciurkiem. Wyciskam sobie co wieczór po kilka kropelek i czuję, że coś tam mi się zaczyna produkować ;)
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    witam niedzielnie!Dziewczyny przestańcie już, było tak miło, a teraz co?
    Ja mam pytanie z innej beczki, otóż od kilku dni mam straszne napady ogromnego głodu i to najczęściej o 3 lub 4 w nocy:shocked:Miała któraś z Was tak samo na samym początku?Normalnie dziś jadłam sernik, co prawda dopiero o 6, bo nie chciałam się wygłupiać, ale wczoraj musowo musiałam wciągnąć 2 herbatniki o 4 nad ranem:bigsmile:
    Co do alkoholu-moja mama, kiedy była w ciąży trafiła do szpitala,a lekarz zalecił jej picie wina (w szpitalu)codziennie na anemię, wino się nazywało "bycza krew", ale wiadomo, to była inna okoliczność.Nie pamiętam czy nosiła mnie czy moją siostrę, tak czy inaczej obie urodziłyśmy się dorodne i zdrowe, o wadze 4600 g.Oczywiście to tylko takie moje spostrzeżenie, osobiście jestem przeciw piciu w ciąży, chciałam tylko pokazać jakie to różne są przypadki:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Andzia1508 - ja chyba w lipcu miałam tak że nocami jadłam typu parówki z mikrofali zapiekane z żółtym serem. I do tego chudłam
    --
  15.  permalink
    Andzia1508: witam niedzielnie!Dziewczyny przestańcie już, było tak miło, a teraz co?

no, tez mnie to denerwuje bo czulam sie tu jesli tak to mozna okreslic "bezpiecznie" z ludzmi ktorym mozna o wszystkim powiedziec...
    Andzia1508: otóż od kilku dni mam straszne napady ogromnego głodu i to najczęściej o 3 lub 4 w nocy
    lepiej tak niz mdlosci, chociaz to Ci sie pewnie bedzie zmieniac. Ja mam do dzis jeden tydzien apetyt i jeden zero apetytu. I martwi mnie jak nie jem bo boje sie o dziecko i zdrowie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Violet_flower - ja też bym chciała wiedzieć kiedy synuś się zdecyduje wyjść. Dzisiaj się obudziłam, spojrzałam na tel 14 października i myślę fajna data :) jakoś mam dziwne przeczucie, że niedługo się zacznie. Dziś rano trochę mnie przeczyściło i synuś jakoś bardzo się wyciszył. Według mojej gin od wczoraj już mogę rodzić i może podświadomie szukam zwiastunów ;) generalnie już bym chciała, ale jakby się zaczęło na poważnie coś rozkręcać to chyba bym zawału dostała ;) hehe nie dogodzisz ciężarnej :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.