Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Domi @ oznacza miesiaczke:)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeOct 14th 2012
     permalink
    Dodam tylko ze wazy 3500g i mierzy 53cm. Zdjecie dodam jak wroce do domu
    Narazie caly czas plamie lozko krwia. Podklad starcza na 30 minut. A Kacperek caly czas slodko spi. Tylko na chwile sie przyssal do cyca. Strasznie sie niecierpliwil i przebieral raczkami:bigsmile: Ja mu sie nie dziwie bo nic mi nie leci. Ciekawe co bedzie jak zglodnieje...
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Dii gratuluję serdecznie!!! :cheer::clap: madziauk no i stało się, jesteśmy na podium :) też mnie dziś takie bóle mocno okresowe dopadły i w miarę regularne aż synkową torbę dopakowałam w razie czego, a luby spanikowany spytał czy ma się szykować :) pewnie to te skurcze przepowiadające..
  2.  permalink
    mi wszyscy na sobotę zapowiadają poród Bo to 13. a sen mi mówił, że 12. czyli jutro --

dii jednak ani 12 ani 13:) 14 szczęśliwy dzień:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 14.10.12 21:49
    MilagrosCud heheh dzięki jednak mimo zmiany koloru wklosów blondi sie czasem odezwie:)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Dii gratulacje :)
    --
  3.  permalink
    Milagros zaczepia Cię dzidzia?

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dii - czekamy z niecierpliwoscia :) mam nadzieje, ze poszlo gladko :))

Spidermanka - na szczescie mi przeszly te bole ;) byly przed max 20min i cisza jest :) takze odetchnelam..

Musze sie zabrac za pakowanie torby do szpitala, ale mi sie nie chce. Juz tyle list widzialam, co jest potrzebne i kazda lista jest inna. Musze sobie podsumowanie zrobic i sie za to zabrac, bo tak odkladam i odkladam ;) no i w tym tyg czeka mnie prasowanie.

Jedyne co zrobilam dzis na weekend to zamowilam kosmetyki z sklepie internetowym dla synka, wiadomo na pozniej.
    Zastanawiam sie czy kapac w olejku migdalowym i wodzie tylko (polozna na SR mowila, ze mozna tak), czy kupic Oilatum plyn do kapieli..nie zaszkodze chyba nim synkowi? A moze lepiej sama woda? Jak myslicie?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Oj tak. Niby mowia ze w niedziele to bedzie len ale ja im nie wierze:smile: Dobra musze zasnac. Dobranoc dziewczyny
    --
  4.  permalink
    Dobrej nocy Dii:)przespanej przedewszystkim choć to chyba nie możliwe:)

Suwaczek z babyboom.pl

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Domi - wierzę Ci na słowo, że więcej takich złości nie będzie :):)
    Zajrzyj tez do mnie czasem i prześlij mi swoje ciążowe fluidki:)
    --
  5.  permalink
    migotynka ok zajrze w sumie to juz zajrzałam i zastanawiam się ...Ty jestes w ciąży czy starasz się???

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Dii to dość spore to Twoje szczęście:) pewnie pewnie śpij kochana, wypocznij...
    a ja właśnie wtryniłam tabliczkę czekolady:shocked:
    jakaś masakra...już baaaardzo dawno mi się nie zdarzyło...chyba w środę u gina na wagę nie wejdę ze strachu...
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dii kochana, musisz teraz przystawiać Kacperka do cycusia non stop, żeby pobudzić laktację, a wtedy będziesz miała mleczny wodospad - ku radości dzidzi:)
    Pamietaj, że teraz leci siara - a to jest najcenniejsze:) Juz nigdy pokarm nie będzie tak wartościowy jak teraz:)
    --
  6.  permalink
    mońka nie przejmuj się mi tez to się dzis zdarzyło he ale przeciez nie robimy tego codziennie raz na jakiś czas mozna wsunąć tabliczke:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dii gratulacje wielkie :cheer::clap:

Treść doklejona: 14.10.12 22:19
    Idę spać dziewczynki miłych i spokojnych snów a szczególnie dla naszych kochanych dziewczyn, które są na podium :devil:
    --
  7.  permalink
    Domi - niestety nic nie czuje i mimo roznych opinii na ten temat niepokoje się, mam tez wrazenie ze mi brzuch nic nie rosnie
    A jak u Ciebie?

wczoraj spioszki kupilam 2 pary rekawiczki i bluzeczke, wszystko w rozmiarach 56
    -- [/url]
  8.  permalink
    Kochana ja też nic nie czuje maleeństwo nie ma ochoty na zabawy ze mną:) Nie martw się ze brzuch ci nie rośnie jeszcze napewno zdąży...Ja mam cały czas taki sam od ostatniej foty dodanej ...a ty ciesz sie może nie będziesz miała dużo do zrzucania później he.Ja narazie nic nie kupiłam jeszcze we wtorek moze pochodze po skklepach bo mam wolne,pójde do textila tam sa fajne rzeczy:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  9.  permalink
    moze juz niedlugo cos poczujemy ale kiedy to ta mala pchla wie:-) niby to prawda z tym zrzucaniem kazdy mi to mowi, ale ja mam schize ze dziecko nie rosnie:-)
    ja przed chwila zjadlam 2 sloiczki gerberow dla dzieci, opakowanie herbatnikow, fete z pomidorkami koktailowymi i hambuksa z mc donalda oraz troche powidel sliwkowych wiec nic mi nie mowcie o tabliczce czekolady bo zaraz zjem:-)
    -- [/url]
  10.  permalink
    Milagros jedz jedz skoro nie przytyłaś jeszcze to nic ci nie zaszkodzi narazie:):) Nie bój zabki dziecko rosnie napewno a jak sie mieści w twoim brzuszku to juz jego problem widocznie jakoś sobie radzi bez rozpychania Cię:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mam nadzieje, ze nie urodze przed sensuall, bo chce troche pobyc na tym pierwszym miejscu :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisek - mi znowu podali termin w szpitalu w Londku z usg w 14tyg na 17 listopada i tego sie trzymaja. Wedlug ostatniej miesiaczki powinien byc na 10. Ale ja owulke mialam pozno, wiec pewnie pozno urodze. Wolalabym w tym terminie z OM, bo sie doczekac juz nie moge + mam dosc tej koncowki :(
    --
  11.  permalink
    swoją drogą ciekawe co z tą sensuall - długo się nie logowała...

Treść doklejona: 14.10.12 22:52
    madziauk: Malisek - mi znowu podali termin w szpitalu w Londku z usg w 14tyg na 17 listopada i tego sie trzymaja. Wedlug ostatniej miesiaczki powinien byc na 10. Ale ja owulke mialam pozno, wiec pewnie pozno urodze. Wolalabym w tym terminie z OM, bo sie doczekac juz nie moge + mam dosc tej koncowki :(

a ja z kolei wg usg mam urodzić właśnie 9-10:wink: więc pewnie 1-go miejsca nie doczekam:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mi idealnie wychodzil termin na 3 listopada - wedlug OM i z USG w Anglii i Polsce. Ale mam ogromna nadzieje, ze jednak urodze kilka dni wczesniej, bo tez mnie ta koncowka meczy. Dzisa jak gotowalam obiad to ledwo stalam, co rusz mnie zginal bol w dole brzucha i klucia sz)jki. Do tego ten ciagnacy bol w pachwinach - okropnosc :(

Ciekawe co u niej. Tak szczerze, to ja jej nie kojarze z postow na forum. Ale to moze przez zacmienie ciazowe...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Akira-ja oprucz tego sprzedawcy polecanego tu ( kupowalam u niego w pierwzej ciazy )
    Bralam teraz od tej babki :magmaris ,polecam rowniez w 24h ,przesylke mialam w domu :))
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Dziewczyny ja też już miałam takie bóle jak na @ a najlepsze jest to że dalej nic nie mam oprócz wózka...jutro jadę na pierwsze zakupy a wieczorkiem przygotuję konkretną listę i do końca tygodnia zamierzam mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik...przeraża mnie jak ten czas szybko leci...normalnie przez palce mi ucieka ...

Violet...może obydwie się rozpakujemy 9.11 :wink: ...ciekawa jestem jak to będzie :bigsmile:
    -- ,
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    HejMilagros i Dominiczka na pewno za tydzien lub dwa poczujecie ruchy waszych dzieci :-) Violet, Melisiek i Linden trzymam za Was kciuki, przetrwacie te ostatnie tygodnue z brzuszkami, za dwa miesiace bedziecie mnie podtzymywac na duchu :devil: milagros ale masz spust:-D i jeszcze nic nie tyjesz, super :-D ja nie mam takich zachcianek ale mysle, ze jak bym miala to bym zamiat 4 kg przytyla bym 10 :-)

Treść doklejona: 14.10.12 23:55
    Jezeli chodzi o Sensuall to ja nie zauwazylam od niej wpisow :|
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mam pytanie... Czy Wy tez tak macie, ze podczas stosunku pochwa jakby stawiala opor? Dzis, jak kochalismy sie z m mowil, ze czuje opor i nie mogl wejsc do konca. Smialam sie, ze cora go bierze z glowki, ale teraz tak sie zastanawiam, jaki moze byc powod, bo pierwszy raz przytrafilo nam sie cos takiego. Czy to moze szyjka sie skraca? W ogole, skracajaca sie szyjka ma cos do tego?
    --
  12.  permalink
    Linden oj chciałabym bardzo, chciałabym...czarno widzę bite 4 tygodnie ze zgagą co wieczór...

Malisiek ja tak w zasadzie przez całą ciążę...czuję się tam mega ciasna, a teraz na końcówce to już w ogóle jest problem z wejściem do końca:confused: więc nie wiem czy to wina hormonów, czy rzeczywiście położenie dziecka i szyjka mają coś z tym wspólnego...nie mam pojęcia, a gin jakoś mi głupio pytać:tongue:

Treść doklejona: 15.10.12 01:11
    a co do bóli miesiączkowych to wczoraj po raz pierwszy tego doświadczyłam...fatalne uczucie:shocked:
    --
    • CommentAuthormilena1984
    • CommentTimeOct 15th 2012
     permalink
    Dii gratuluje synusia! czekamy na opisy i newsy od ciebie, jak sobie radzisz i jak malutki sie czuje!!!!:swingin:
    tak przy okazji to jestem doslownie chwilowo ale dziewczyny musicie to zobaczyc i EDZIA i reszta 3pakow przed wszystkim!!! :rolling:
    http://mistrzowie.org/402971
    czyzby wszystkie to dziewczynki?bo takie rozowe ubranka?:tooth:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.10.12 05:37</span>
    wiec ja juz na nic nie narzekam, ani na te bole krzyza ani na ten moj brzuch taaaaaki rosnacy, i na te nieszczesne biodra:)))) a swoja droga to bylam dzis na dlugim spacerze, i przeziebienie mi przezszlo, a pogoda byla letnia, psze panstwa:) i wygladam jak ciezarowka i juz!:bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.10.12 05:38</span>
    Edzia tak by the way nie ma jak to party na skype'ie po 5h nonstop:))))
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Dii-gratuluję!!!!
    no i niedziela minęła i znowu do pracy ale mi się nie chce....
    co do zachcianek to mnie one troszkę przeszły jedyne co zostało to paseczek czekolady wieczorem po obiadku jako deserek-wczoraj z racji niedzieli zjadłam dwa:) ale staram się owockami zastępować słodycze bo i tak już sporo przytyłam 12kg do tej pory anie chciałabym 20kg dobić a co gorsza przekroczyć
    życzę miłego poniedziałku i zmykam szykować się do pracki
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    DI - ale punktualnie . Gratulacje .Dużo Zdrówka , czekamy na Was tutaj. Mkeczko zaraz sie pojawi będzie dobrze !!!!!:thumbup::flowers:

Kochane gratulacje Podium - ja nie sądze, że tam się pojawię , ale ciesze się że jestem tak wysoko a Kluseczki dalej bezpieczne u mamusi .
    Jeśli ktoś by mi pow.jeszcze 4 tyg.no wzieła bym się i rozpłakała ,depresja była by przed porodowa !!!! a tak wogóle to niepamietam żeby z Ejam tak mnie bolało ,i aż boję się godz po CC , te pierwsze wstanie. chyba biodra będą niczym przy tym .
    Mila - nie chciała bym kupować tym maluszkom wyprawki !!!
    a co do bóli miesiączkowych to wczoraj po raz pierwszy tego doświadczyłam...fatalne uczucie:shocked:

Kochana Ty też?- ja w sb.miałam i strasznie się przestraszyłam ,bo twardnienie przy tym to nic, a ten ból plecy i dół brzucha ojjj......jeszcze2 tyg. plisssss
    Trzymajcie kciuki za Nas dziś wizyta u nowego gina (pall icho że to 7 nowy gin) ale odczyta wyniki z usg .Inie wyjdę bez daty porodu od niego i listy rzeczy potrzebnych w szpitalu.
    O porodówka bliźniaków CC
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeOct 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Dii gratulacje!! :) Mam nadzieje ze porod byl szybki i bezproblemowy. Odpoczywj i ciesz sie malenstwem :))) pozdrawiam!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    gusiadm

O tak słodycze są zdradliwe , aż dziw bierze że taką mnie odrzuca od nich .....
    Spokojnej pracy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)
    Dii gratulacje !!!!!

ja dzis ide na ostatnie usg genetyczne z 3/4D ciekawa jestem jak ta moja pchła wyglada :)
    -- mama piątki :)
  13.  permalink
    Helloł :)

Dziś 5 min po 24 poczułam wreszcie pierwsze ruchy maleństwa:) dziwne uczucie troszke ale sie wzruszyłam ...mimo ze dopiero zaczęło mnie zaczepiac to szalało troche co chwile stuk stuk:) ciesze się czekałam na to choć będe miała niedługo dosyc pewnie chyba że brzdąc będzie spokojny:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ja dzis ide na ostatnie usg genetyczne z 3/4D ciekawa jestem jak ta moja pchła wyglada :)

No to czekam na fotki . no i kciuki zaciskam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :)
    Dziewczyny czy ktoras mieszka kolo h&m ???Mam pilna sprawe :)

Treść doklejona: 15.10.12 09:54
    madziauk: Zastanawiam sie czy kapac w olejku migdalowym i wodzie tylko (polozna na SR mowila, ze mozna tak), czy kupic Oilatum plyn do kapieli..nie zaszkodze chyba nim synkowi? A moze lepiej sama woda? Jak myslicie?

Madziu oilatum niezszkodzisz ,polecaja go pediatrzy jak dziecko cos uczula .Na poczatku jednak niebazowalabym na oilatum ,tylko na jakims innym plynie ,a jezeli dzidziusia uczuli to wtedy ..

Treść doklejona: 15.10.12 09:57
    Edzia-to trzymama kciuki ,daj znac jak po wizycie :)
    --
  14.  permalink
    Witam sie:)
    Dominiczka gratuluje pierwszych ruchow:D teraz czujesz stukanie a za ok 10 silne kopniaczki;)
    --
  15.  permalink
    he fajnie...ale czułam to stukanie jak leżałam. Dziś też sobie leżałam, ale nie chciało mnie zaczepić może śpi:) będzie śpiochem po rodzicach może he

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dominiczka super :)
    Zobaczysz potem ,ja sie smialam z mezem w nocy ze nasz dzidzius chyba na rowerze jezdzi :D Tak szalal ze caly brzuch mi falowal :bigsmile:
    --
  16.  permalink
    he ale laseczki powiedzcie mi czy na tym etapie ciązy na którym obecnie jesteście nie robi sie to dla was męczące uciążliwe???

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  17.  permalink
    Witajcie dzisiaj Dziewczyny :bigsmile:

Ale miałam dzisiaj sen... :wink::wink: Sniło mi się, że byłam na USG, zapytałam się czy w końcu widać coś, płeć dziecka, a on mi powiedział pewnie że widać "widzę tu jajca czyli to chłopak" :bigsmile: Jak wstałam to zastanawiałam się czy to był sen czy rzeczywistość hehe... :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    DominiczkaA: he ale laseczki powiedzcie mi czy na tym etapie ciązy na którym obecnie jesteście nie robi sie to dla was męczące uciążliwe???

Dla mnie wtej chwili juz tak ,jak pisalm wczoraj mam nakaz oszczedzania sie ,koniec spacerkow itp...
    Wiec do konca ciazy bede kisc sie w domu labo wychodzic na krotki spacerek ,dobrze ze zima idzie :D

Treść doklejona: 15.10.12 10:30
    Niezalogowana ,ja bym chciala tez zobaczyc te jajca :D Tez mi sie snil synek :)
    --
  18.  permalink
    I wyśnił Ci się? :bigsmile:
    -- [/url]
  19.  permalink
    Enmenemss nie zaciekawe masz...ale dla dobra maleństwa i twojego lepiej pokisić się...
    Niezalogowana mi cały czas wydaje się ze chłopak mam takie przeczucie ale w snach rodze zawsze dziewczynke....

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Niewiem :devil:Niechce sie pokazac cholera jedna :D
    Teraz mama wizyte 29-go ,wiec moze :)
    Liczylam ze na Ip ,zrobia mi usg i sie dowiem ,ale sprawdzili tylko tetno dziecka i moje i zbadali mnie ginekologicznie .
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    mooniia - czy za to 3 badanie płacisz czy masz na NFZ, ja też dziś o 17 mam to badanie i też już nie mogę się doczekać.
    --
  20.  permalink
    Oo to może ja dziewczynkę będę mieć już tak bardzo bym chciała wiedzieć co to za maleństwo mam pod serduszkiem... :sad: A wiesz już jakie imię byś dała? :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dominiczka ,ale niezawsze tak jest .
    Do konca pierwszej ciazy ,jakbym w niej niebyla ...
    Ale i tak zadowolona jestem bo czuje sie swietnie ,niewymiotowalam ,tylko jakis czas mnie mdlosci meczyly ,wiec od poczatku bylo super :)

Treść doklejona: 15.10.12 10:41
    Niezalogowana -to zycze dziewczynki :)))
    No ja jedna mam ,wiec teraz chcialbym synka ,ale chciec to sobie mozna :devil:
    Tak mam wybrane Miłosz ,a dla dziewczynki kompletnie niewiem...
    --
  21.  permalink
    Emenemss to w sumie dobrze tą też znosisz:)
    Niezalogowana kogo pytasz o imie ty już myślałaś nad tym??

Treść doklejona: 15.10.12 10:43
    Ja jak będzie chłopiec to chyba Alex a jak dziewczynka Amelka albo Amanda:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.