Witam poniedziałkowo :) Dii wielkie gratulacje.Jak będziesz miała chwilę to napisz jak przebiegał poród i jak się czujesz. ładna pogoda jest dzisiaj więc później idę na spacer a na 18.30 na SR.
Miezalogowana widzisz jak trafiłam hehe:) Powiem ci niekazde imię mi sie podoba np.moja koleżanka dała córce Gabrysia mi się nie podobało , ale jak minęło troche c zasu to nie wyobrażam sobie dla tej małej innego imienia niż Gabi:) he zmienia się pkt widzenia:)
Niezalogowana0: A ja bym chciała dla dziewczynki Lena, a dla chłopca Maksymilian
To ja mam w karcie ciazy Lenka ,ale jakos niemam przekonania 100%. A drogie ktore wybieram to Maksymilaian,tylko maz bardziej do Miloszka jest przekonany . Ale ani tego ani tego niechce imienia ...On chcialby Patryka .
Emenemss Patryk jest tez bardzo fajnie:):) mam takiego patryczka w rodzinie:)
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.10.12 11:05 ja chciałam dla chłopaszka Alan ale mój M mówi że nie ma takiej opcji bo mu sie z takim pijakiem z jego miejscowości kojarzy heheh :)
Dobry :) Dzisiejszy dzień zaczął się średnio fajnie, bo: 1. w nocy spałam jedynie 4 godziny 2. wydaliśmy kupę kasy "rozpoczynając" zakupy wyprawkowe 3. rozkraczyło się moje autko (szczęście w nieszczęściu, że jechaliśmy nim we dwoje, bo dosłownie za parę godzin miałam jechać sama do centrum handlowego i jakby wtedy odmówiło mi posłuszeństwa to byłoby ciężko)
Domi- rozglądam się ale chyba dopiero kupię po porodzie bo nigdy nie wiadomo czy wyjdzie chłopak czy dziewczynka chyba, że na fajną okazję trafię to chyba się zdecyduję bo już widziałam fajne ;)
Hej dziewczyny Emenemss Patryk jest też ładne imię, ale ja mam dwóch Patryków w rodzinie i dlatego też wybraliśmy dla syna imię Leszek, jak Wam się podoba? Dominiczka wielkie gratulacje pierwszych ruchów teraz z każdym dniem będą mocniejsze ja już czuje ruchy synka jak siedzę ale mam wrażenie i przeczucie, że będziesz miała córeczkę :D Moonia mam pytanie, czy mieszkasz w Bydgoszczy?? Anula jak tam samopoczucie?? A jak sie czują nasze koleżanki pogrubione na liście??? denerwujecie się??? jak tam samopoczucie dziewczyny??
Leszek podoba mi się zwłaszcza że mój teść ma tak na imie:):):D hmm z córci też się venus uciesze:)zaobaczymy kto ma lepsze przeczucie ja czy ty:) Widzisz jak masz fajnie że wiesz że w brzuchalku masz Lesia:)
Dominiczka myślę, że będzie córcia u Ciebie kochana bo masz takie zachcianki, że szok!! a najlepsze, że nie tyjesz I tak pachnie mi na córę u Ciebie. Mój teść też ma na imię Leszek i M chcę dać imię po swoim ojcu
Ja jak zwykle juz po sniadanku - pierwsze co rano musze zrobic, to cos zjesc ;) od razu lepiej sie czuje.
U mnie na koncowce nie jest najgorzej, ale czuje sie zmeczona, bo raz to plecy bola, czasem do tego jeszcze brzuch, czasem jak na @ boli, niekiedy sie spina. Synus tez bryka od czasu do czasu, niby te kopniaki nie sa mega mocne, ale potrafia zaskoczyc - np. jak z nienacka dostane w zebro ;) ciezko mi sie siedzi na krzesle, dlatego w wiekszosci czasu siedzie na bardzo wygodnej sofie ;) czasem sobie poleze ;) no i mam lenia ;)
Ja dla chłopczyka miałam imię Krzyś i tu była zgoda wszystkich, ale okazało się ze ma być dziewczynka i tu nic nie wiem z M mamy dwa imiona co ich nie akceptujemy mi podoba się Tola jemu Joanna ale to odpada. Potem miało być Ania lub Julka, ale to 2gie to strasznie ich dużo a Ania to też chyba odpada bo czuje się pod dużą presja teściów aby wybrać to imię. Teraz myślałam o Rozalia, Jagoda, Aniela, Michalina, Otylia.
DominiczkaA właściwie same ubranka (body, pajace, śpiochy, półśpiochy, bluzeczki, kaftaniki itp.) większość 56, trochę 62, do tego 3 kocyki, 2 ręczniczki kąpielowe i kombinezon zimowy na 62... do tego sobie kurtkę ciążową na zimę (zastanawiam się czemu kurtki ciążowe są 2 razy droższe niż zwykłe) i grubsze legginsy... generalnie poszło nam 600 zł (a wszystkie te rzeczy kupione na rynku z cenami do hurtu :/) a przed nami jeszcze duuuuuużo zakupów ;) (drogie te dzieci jak diabli :p)
venus jakie zachcianki:):) czy ta tabliczka czekolady to aż taka przesada??? he...hm właśnie jezeli o to chodzi to nie mam za bardzo zachcianek ale prędzej zjem cos kwaśnego niż słodkiego:)
ja mam na 6 zwykłą wizyte tylko;/ chociaz ty może nas uszczęśliwisz wiadomością o płci bo ja raczej jeszcze nie;/
ojojojo
sardynka przerażasz mnie tymi kosztami...ja ide jutro z moją sister na oględziny sklepów:) a po wypłacie zamawiam ten komplecik jeszcze zastanawiam sie nad kolorem
Dominiczka to która z Was pisała np. o Mac Donald?? Milagros? będę musiała zoabaczyć Niezalogowana ja też mam 7 listopada na USG u gin i w poradni genetycznej bo mam eho serduszka wytrzymamy jakoś, zleci jak z bata muszę iść z pieskiem ... zaraz będę
No to Dominiczka, bĘdziesz miała chłopczyka: Podobno ( a u mnie 2 razy sie potwierdziło) jesli mam ma ochotę na słodycze będzie dziewczynka, a jak na slone, kwasnie i ostre - to chłopiec. No i zgaga - jesli jest tak duża, że musicie wspomagać sie Manti lub innym specyfikami oznacza to, że dziecko będzie kudłate( duuużo włosków) jesli zgagi nie ma lub jest nieduża - będzie łysiutkie. U mnie, sprawdziło sie 2 razy. A co do imion dziewczynki, ja mam 2 synów;starszy to Olaf a młodszy to Bruno, prawda że ładnie:) ?
a mnie podobają się bardzo tradycyjne, takie proste imiona. Męskie np. Tomek, Krzysztof, Piotr, Marcin, Grzegorz, Michał... a dla dziewczynki Anna, Kasia np. Z nowszych to Malinka - pasowałoby do naszychh dwóch dziewczyn (też na Ma- ) Ale nie wybralismy jeszcze:)
no czasem to i ja miałam na słodkie, jednakże u mnie przeważały konkrety:) Oj tam, oj tam, nie śmiejcie się ze mnie, u mnie się sprawdziło :)
Z takich ciekawostek, to podobno jak ma byc dziewczynka to kobieta podobno zmienia się w wyglądzie zewnętrznym na niekorzyść,bo uroda spływa na córcię, potocznie mówiąc brzydnie, a przy chłopczyku odwrotnie :) ale jestem zabobonna, pewnie niezły ubaw ze mnie macie:) no i fajnie, śmiejcie sie dziewuszki, śmiech to zdrówko
Dziewczyny ,tak dobra rada... :) kupujcie malo ciuszkow 56 ,mponiewaz duzo dzieci rodzi sie ok 54-57 cm . Np.moja mala miala 54 wiec dokuilam 4 pary spiszkow po porodzie ,a moja sis np.rodzila w kwietniu i jej synek miala 57 -58 wiec juz mogla sobie wsadzic wszytskie te ciuszki :D leza u mnie w szawce ...:) I jej maz musial leciec do domu po wieksze ubranka :)
Dominiczka gratuluję:-) to wspaniale, juz sie nie musisz tak denerwowac, w przeciwienstwie do mnie bo teraz chyba sama zostalam z Was wszystkich bez ruchów:-( ja nie mam takiego spustu jak sadzicie:-) mam tylko takie momenty. Do dzis jeszcze potrafi mi byc niedobrze i czasem nie mam apetytu dlatego to sie wyrownuje i nie przybieram na wadze. A jak nie mam apetytu to i tak wmuszam bo sie boje o dziecko.
Mam pytanko: pijecie kawe w ciąży? ja przed pilam 4 dziennie a teraz jedna sobie czasem strzele ale nie wiem czy moge
Emenemss, masz rację, tych najmniejszych nie kupujcie zbyt wiele, zwłaszcza, że dzieciaczek szybko przybiera na wadze a i czuje się bardziej komfortowo, kiedy ma luźniejsze ubranko. Ja nie zdążyłam nawet ubrać wszystkich małych ubranek moim chłopakom i pooddawałam koleżankom z metkami.
Ja mialam w poprzedniej ciazy dwa sny ze urodze chlopca i urodzilam corcie. Teraz dwa razy snila mi sie corka, a pod serduszkiem rosnie synus. Co do zachcianek to w obu ciazach na poczatku musialam jesc kwasne, bo mi lagodzilo nudnosci. Potem z corcia mialam ochote na slodkie i na cytrusy, a teraz na slodkie mniej i bez specjalnych zachcianek, no moze mam caly czas smaka na kaszanke;) co do imion to mamy dylemat. Mi podoba sie Franek, Maciej i Szymon, mezowi nie. Kiedys myslelismy na imieniem Mikolaj, no ale jeszcze troche czasu jest.
Milagros, ja również jestem kawoszką i w obydwu ciążach tez piłam kawę, co prawda nie tyle co zwykle, ale 1 dziennie. Mam bardzo niskie ciśnienie, często 80/50 a w ciąży wyższe niestety nie było, najwyższe do 100/70, więc troche jak żaba, Mój lekarz pozwolił mi pić kawkę, więc ją piłam. Jesli dasz radę funkcjonować bez niej, to możesz sobie ograniczyc np do 1 na 2-3 dni , ja niestety nie dałabym rady chodzic bez kawy:( Moje dzieci urodziły się z 10 punktami, z wagą po 3,500 kg. Nie dajmy się zwariować, bardziej szkodzą kurczaki z marketów które faszerują antybiotykami aby były większe. Kawa to przy tym pikuś:)
migotka wróżko nikt się z ciebie nie smieje :) mi kazdy mówi ze bedzie chłopak bo wygądam niby kwitnaco a jak mam wyglądać jak czuje sie świetnie jeszcze dziś dzidzia mnie muskała to radocha:):)
Milagros nie martw się jest między nami 1 dzień różnicy tylko napewno niedługo cos poczujesz...Ja na siedząco nic nie czuje musze poleżeć i dopiero cos wyłapie;)
Emenemss daj wskazówki to zgadniemy:):) jak wygladasz w trakcie ciązy,co jesz:)
dziewczynki, wpadnijcie do mnie wykresik i dmuchnijcie parę razy co by tempka moja nie spadła:) Teraz dla odmiany chciałabym dziewczynkę co bym jakieś wsparcie miała, bo z 3 facetami w domu, czasem ciężko:) Ja dzisiaj w ogóle nie mogłam spać, dręczyły mnie jakieś koszmary. Śniło mi sie też, że byłam juz w ciąży i lekarz stwierdził, że to 3 chłopiec:) A że to co się śni, przeważnie jest na odwrót, to pewnie i teraz w ciązy nie jestem:(
Treść doklejona: 15.10.12 12:28 To jeśli piękniejesz, to będzie chłopaczysko:) Ale najważniejsze, aby zdrowiutkie było:)
ale naprodukowałyście już od rana, nie wiem czy zdążę nadrobić
edzia kciuki za wizytę u lekarza i mooniia za usg
ja dziś po średnio przespanej nocy....nie mogłam zasnąć do 2 w nocy, później budziłam się kilka razy do wc, aż w końcu po 7 rano sąsiad zaczął mi wiercić wiertarką i było po spaniu...
więc bede się pewnie obijać na kanapie przez większość dnia, bo na nic dziś nie mam siły... a wieczorem mam z moim M. sesję brzuszkową
co do bóli miesiączkowych mam je coraz częściej (nie zdarzały się przez całą ciążę), i coraz bardziej mnie to martwi czy to już jakieś sygnały zbliżającego się porodu...