Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeOct 15th 2012
     permalink
    migotynka: bardziej szkodzą kurczaki z marketów które faszerują antybiotykami aby były większe

o matko, ze tak powiem kolejny pokaz mitu.... choc przyznam sie, ze o tym, ze antybiotyki powoduja wzrost to pierwszy raz słysze, to co wszystkie dzieci bedziemy faszerowac antybiotykami - beda duze rosły!!!
    nie no sorry, ale jak slysze czytam poraz kolejny cos takiego to mi wszystko opada
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Kwiatuszku, teraz możesz miec już skurcze przepowiadające, macica przygotowuje sie do porodu, ale nie martw sie, musisz sie do tego przyzwyczaić. Jesli bardzo Cie spina, weź po prostu no-spę. Tak może byc aż do porodu, czyli jeszcze jakies 3 tyg:) to normalne, ja też tak miałam:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Migotynka to tak jak się śmiałam :bigsmile: bo Twój post dał mi do zrozumienia, że moje dziecko będzie łyse, grube i miał niebieskie oczy !!:bigsmile:
    Dominiczka to przepraszam :wink: to Milagros będzie miała córę :devil:
    --
  1.  permalink
    migotynka czyli skoro też mi sie śniło ze dziecko plus urodziłam bez problemu prosto jak sikniecie to że poród bede miała masakryczny:)??

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    DominiczkaA: migotynka czyli skoro też mi sie śniło ze dziecko plus urodziłam bez problemu prosto jak sikniecie to że poród bede miała masakryczny:)??

:crazy::jumping: tAk ,tak jasne :D:D:D:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeOct 15th 2012 zmieniony
     permalink
    oj dziewczyny, a Wy wszystko tak na poważnie? Przecież właśnie o to mi chodziło, aby było smiesznie:)
    Moonia - niestety, tutaj nie masz racji - taka jest smutna rzeczywistość - poczytaj sobie troszkę na temat przetworzonej żywności i hodowli drobiu na świecie - dotyczy to tez naszego kraju. Są produkty,np piersi z kurczaka, które nie zrobią Ci krzywdy po zjedzeniu kotleta, ja tez kupuje drób ( niestey, bo dzieci lubią a moi chlopcy są drobni ) ale popatrz na ludzi w dzisiejszych czasach, niestety ale wszyscy na potęgę tyją, czemu/ przez syf, który jedzą. Jak zasięgniesz troszkę wiedzy o dzisiejszej żywności, zmienisz swoja postawę.
    Ciekawy artykuł dla Ciebie, i bynajmniej nie jest to mit...
    http://www.agrodziennik.pl/wykorzystanie-antybiotykow-w-hodowli-zwierzat-moze-powodowac-otylosc-u-dzieci,337.html
    --
  2.  permalink
    to ja sie dolacze o imionach..juz dawno z moim A wybralisny po trzy imiona a ostatecznie zdecydujemy pewnie w szpitalu :P

jak cora to : Eliza, Laura albo Wiktoria
    jak syn to: Adam, Adrian albo Aleksander
    --
  3.  permalink
    wiem migotynka ze to żarrty:):)he ciakwi mnie strasznie jak tam dii przeżyła poród :)mam nadzieje że szybko namm cos opowie:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Mam pytanie ale nie wiem czy na tym wątku czy gdzie je zadać, to chyba do dziewczyn po 30 tc, podobno może nam się pojawić więcej śluzu i wydzielin, ale dodatkowo na wkładce zauważyłam tak jak by króciutkie czarne włoski co to może być?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Emenems czuję, że facet będzię :bigsmile: tego Tobie życzę! a na co masz ochotę? tak zazwyczaj, ana której pozycji jesteś na naszej wspaniałej liście?
    Milagros jeszcze trochę poczekaj a poczujesz ruchy maleństwa a raczej dziewczynki bo zobaczysz, że córę masz pod serduszkiem:wink:
    Migotka ale żeś rozbujała nasze wyobraźnie :devil:
    Kandyzowana proszę Cię tylko nie Wiktoria, wiem co mowię bo moja siostra ma na imię Wiktoria i za gówniarza dawała nie źle popalić ( istny OMEN!!! ) no ale jest kochana i ambitna to mogę powiedzieć :bigsmile: Laura bardzo mi się podoba!! :bigsmile: a z chłopców to Adam lub Aleksander :bigsmile:
    Moonia a tak jakoś mi się pomieszało, że w Bydzi mieszkasz :cool:
    --
  4.  permalink
    venus87: Milagros jeszcze trochę poczekaj a poczujesz ruchy maleństwa a raczej dziewczynki bo zobaczysz, że córę masz pod serduszkiem

bardzo chcialabym miec córkę ale jedna z przesłanek na USG mowi ze to chłopczyk:-) a reszta sie zgadza - ochota na slodkie, zbrzydlam, nie mam czarnej linii od pepka w dol i rzygalam jak kot cala dotychczasowa ciaze:-)
    az zaraz sobie zrobie zdjecie tego bebzona to ocenicie czy taki becolek moze byc w 18tc bo jeszcze troche az zaczne sprawdzac objawy poronienia w II trymestrze:-) niestety mam nature panikary:smile:

Treść doklejona: 15.10.12 12:50
    dzis sie zaczelam heparyną kłuć w udo bo brzuch mam juz tak pociniaczony ze az wstyd zdjecie wstawic
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Milagros, nie martw się Kochana, teraz to taki stres najmniej jest Ci potrzebny. Każda kobieta a więc i każda ciąża kieruje się swoimi prawami, nie może i nie musi być szablonowo i książkowo:wink:
    --
  5.  permalink
    Milagros wrzucaj fote wrzucaj:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mi wszyscy powtarzali, ze bedzie chlopak, bo nie wymiotowalam, ladnie wygladam itp itd, a bede miala dziewczynke ;) A jakby sie jakims cudem okazalo, ze w miejsce psiochy, ktora pieknie pokazala na ostatnim USG wyrosl siusiak, to bym sie niezle zdziwila i przez chwile bylabym niezle zawiedziona...
    Tym bardziej, ze wyprawka jest dla dziewcz)nki i niewiele tam neutralnych ciuszkow.
    --
  6.  permalink
    a ja od początku miałam przeczucie, że to chłopczyk i się sprawdziło:wink: (tzn. mam taką nadzieję, że nie będzie niespodzianki:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 właśnie się wzięłam za sprzątanie łazienki ale szybko to zostawiłam bo mnie dziwnie brzuszek zaczął pobolewać.Widocznie mój synek Piotruś skoro mowa o i imionach nie lubi jak mama sprząta.
    Jeszcze trochę i wezmę się za gotowanie obiadku a potem idę do Szkoły rodzenia niestety po raz kolejny sama.:cry:
    --
  7.  permalink
    brzuch moze niewielki za to cyce bolą do płaczu ale nie bede Wam cycków pokazywac, no chyba ze bardzo mocno bedziecie chcialy:devil:
    -- [/url]
  8.  permalink
    dawaj cycki::):)
    --
  9.  permalink
    ale temat jest nasze brzuszki i na usg maluszki a tu takie dwie bomby wyskoczą, zaraz mnie z forum wywalą:bigsmile:

Treść doklejona: 15.10.12 13:17
    trzeba temat o cyckach utworzyc:devil:
    -- [/url]
  10.  permalink
    he masz racje wywinęłaś się:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny, ja mam pytanie. Jak zaczna sie skurcze porodowe, mozliwe, ze czop bedzie odchodzil. To w drodze do szpitala czym zabezpieczyc bielizne? Jak myslicie? Co jest najlepsze?
    --
  11.  permalink
    chyba najlepsze sa takie pieluchy szpitalne takie wielkie - w rossmannie są takie pieluchy dla osob starszych wielgachne:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Madzia niema reguly ,czasmi czp odchodzi nwet 2-3 tygodnie prze porodem.
    Moga odejsc pierwsze wody .
    Np.W moim przypadku ,zaczely sie saczyc wody ,czop zaczal odchodzic po podaniu oxytocyny + do tego doszly skurcze wywolane ktorych niebylo wcale ...
    Wiec wszytsko zalezy od organizmu kobiety jak sie zacznie .
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Mój M się uśmiechał że na fotel samochodowy położy folię malarską żebym mu nie zabrudziła tymi wodami. Może ta duża podpaska coś pomoże ale pewnie wystarczy potem uprać ta bieliznę.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja na poczatku planowalam zalozyc na pupe pampersa i miec spokoj ;p Bo tak myslalam, ze ten czop z krwia + wody jakby odesazly, to niezle nabrudze. Ale pewnie zaloze zwykla bielizne i wkladke dobrze chlonaca i w taksowce(jesli nia bedziemy jechac) usiade na reczniku, zeby nie nabrudzic. Bo nie wiem, co innego mozna.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja mam kupione wklady poporodowe ,bella te zwykle ,w poprzedniej ciazy rowniez takie mialam i jak zaczely sie saczyc wody z tym jechalam do szpitala :)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Madziauk też sie nad tym zastanawialam.
    M ostatnio pytał lekarza, w jakim czasie trzeba dojechać do szpitala jak sie już zacznie, odpowiedział mojemu, że do 2 godz...to się ucieszył bo zdąży z pracy przyjechać i streczem zabezpieczyć fotel w aucie, a jak go zapytałam ciekawej jak ja się mam zabezpieczyć to odpowiedział też "zastreczujemy":devil:
    --
  12.  permalink
    Milagros to widzę że nie tylko ja się tak męczyłam z tym rzyganiem jak kot... Ja się modliłam kiedy to przejdzie bo już nie miałam sił na nic. Aż bałam się wtedy jeść...
    -- [/url]
  13.  permalink
    Niezalogowana ja mialam takie odruchy wymiotne przez kilka tygodni ze kroku zrobic nie moglam ani wyjsc nigdzie. W koncu trafilam do szpitala i mnie podlaczyli pod kroplowki, nafaszerowali dipherganem i lignokaina i przeszlo ale do dzis mam czasem takie cos jakby na wymioty ale juz bez odruchu.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    migotynka: Moonia - niestety, tutaj nie masz racji - taka jest smutna rzeczywistość - poczytaj sobie troszkę na temat przetworzonej żywności i hodowli drobiu na świecie -

migotynka zapewniam Cie, ze mam bo jestem lekarze weterynarii o specjalizacji "choroby drobiu i ptakow ozdobnych" i siedze w temacie juz ponad 10 lat - znam to od kuchni, wiem co i kiedy jest podawane jakie sa okresy karencji jakie sa rasy co trafia na nasz stół itd i znam bo sama sie tym zajmuje a nie , ze przeczytałam cos w necie :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Co snow, to mnie w obu ciazach snilo mi sie,ze bede miala synow. Pierwszy mial na imie Rafałek (we snie), a urodzilam Laurę, w drugiej tez mi sie syn snil i urodzilam Sarę :).
    Acia20, a nie sacza Ci sie wody? bo wloski w sluzie to moga byc 2 rzeczy albo sie golilas tam :tongue:, albo moga to byc saczace sie wody z meszkiem plodowym.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - a to spoko, mam te wklady poporodowe z Belli wlasnie :) dokupie jeszcze jakies mega chlonne podpaski i zobacze jaka bedzie sytuacja :)
    --
  14.  permalink
    Milagros Też tak mam i miałam tak samo jak Ty... :sad: może to przez te nasze córunie? :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Wlasnie przyszly moje buteleczki :))):cheer:
    --
  15.  permalink
    gdzie kupiłaś?butelki dawaj linka:):)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  16.  permalink
    Domi - dla nas ciekawy artykuł, polecam
    http://kobieta.dziennik.pl/dziecko/artykuly/206684,piaty-miesiac-dziecko-sie-porusza.html
    -- [/url]
  17.  permalink
    dzięki Milagros już czytam:)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ja się na ptakach całkowicie nie znam, ale jestem uczulona na mięso kurze i np w KFC moja skóra reaguje zaraz po zjedzeniu a burger king czy mc donald też mają kanapki z kurczakiem i na mc donald skóra w ogóle nie reaguje. A niby to i to kurczak.
    --
  18.  permalink
    he
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    U tego sprzedwcy :)
    butelki
    i polecam u mnie w sklepie jedna 125-ka kosztuje 34 zl :)
    Dobra uciekam robic obiadek milego dnia :)))
    --
  19.  permalink
    Niezalogowana0: Milagros Też tak mam i miałam tak samo jak Ty... może to przez te nasze córunie?

przez Ciebie zaraz pojde na USG i zobacze co tam jest bo juz sie doczekac nie moge. A mam prawo do 1 darmowego USG po 2 poronieniach:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    montenia - nie goliłam się teraz tam, a po czym mogę wiedzieć czy to wody?
    --
  20.  permalink
    Milagros, Czemu tak dziwnie ? Chyba zawsze powinno się mieć USG darmowe ;)

emenemss, też zamawiałam te buteleczki :D tydzień temu przyszły mi

:bigsmile:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Co ty Milagros ja też wymiotowałam do połowy 4 miesiąca, czasami mam jeszcze takie odruchy :devil: Dawaj cycki i brzuch zaraz Pani dr Venus obada sytuację :devil:
    Jeżeli chodzi o czop i wody to ja sama bym musiała się zastanowić i już zacząć cos kupować bo ja tak odkładam a później się ze...am :tongue: albo ruszać się nie będę mogła i co wtedy??
    Jeżeli chodzi o sny to mi się znów śnił koszmar :cry: że poroniłam i widziałam krew na moich udach z krocza :cry: a potem że mnie pies atakował i ugryzł.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny u mnie też się zrobiły cyce jak donice ale nie martwię się tym w wręcz przeciwnie sprawia mi to radość.Mam tylko duży problem ze stopami zaczęły mi strasznie puchnąć i bolą czy istnieją jakieś maści na tą dolegliwość???
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    zapisałam sobie też link na te butelki :bigsmile: dzięki :wink: a macie może jakieś linki od czego zacząć trzeba robić zakupy dla chłopca ( ogólnie dla dziecka) ?? bo ja się nie ogarnę, mam wrażenie, że tyle jest tego, jakąś listę??
    --
  21.  permalink
    Milagros przeczytałam wrtykuł bardzo fajny:):)dzięki

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  22.  permalink
    venus87: Co ty Milagros ja też wymiotowałam do połowy 4 miesiąca, czasami mam jeszcze takie odruchy Dawaj cycki i brzuch zaraz Pani dr Venus obada sytuację

ale Wy pokazcie najpierw swoje cycuchy :-P
    -- [/url]
  23.  permalink
    dziewczyny te butelki co zamówiłyście są antykolkowe dajcie linka plis:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witajcie:)
    ja dziś zaczynam 9t:) jeszcze 4 tyg i będzie spokojniej, przynajmniej psychicznie. Dopiero za tydzień mam wizytę, a już zaczynam się denerwować i nie mogę się doczekać.
    Co do imion to my też już mieliśmy wybraną Emilkę - i mam przeczucie, że będzie dziewczynka, natomiast nie wiadomo co z drugim ;) Jak chłopiec to na razie jest Julian, a jak dziewczynka to Alicja:) Dwóch chłopców chyba nie biorę pod uwagę ;)
    aa i jeszcze chciałam powiedzieć, że wieczorami mam taki brzuchol, że aż się boję co będzie dalej!!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.