Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ej, dziewczyny teraz chyba zuważyłam u mnie tą linię biegnącą od pępka w dół :) Ale nie jestem pewna czy mam może jakieś zwidy heh...
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeOct 15th 2012
     permalink
    http://allegro.pl/zestaw-startowy-philips-avent-260m-butelki-natural-i2693439450.html Proszę Dominiczko :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    dzięki venus widze to te za którymi patrzyłam wydaja się fajne jak na żywo??
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeOct 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Migotynko piszesz moonia - niestety, tutaj nie masz racji - taka jest smutna rzeczywistość - poczytaj sobie troszkę na temat przetworzonej żywności i hodowli drobiu na świecie - dotyczy to tez naszego kraju. Są produkty,np piersi z kurczaka, które nie zrobią Ci krzywdy po zjedzeniu kotleta, ja tez kupuje drób ( niestey, bo dzieci lubią a moi chlopcy są drobni ) ale popatrz na ludzi w dzisiejszych czasach, niestety ale wszyscy na potęgę tyją, czemu/ przez syf, który jedzą. Jak zasięgniesz troszkę wiedzy o dzisiejszej żywności, zmienisz swoja postawę.
    Ciekawy artykuł dla Ciebie, i bynajmniej nie jest to mit...

Wybacz, ale to trochę niestosowne, zważywszy, że moonia jest lekarzem weterynarii i opiekuje fermami drobiu. Kto jak kto, ale raczej wie lepiej.
    Proszę, nie każ nikomu się dokształcać, nie znając jego wykształcenia i doświadczenia :bigsmile:

Przepraszam za offtop, ale nie wytrzymałam.
    -- Mama M & N & W
  3.  permalink
    dziewuszki my spadamy do pracy...prosze was nie piszcie aż tyle bo do jutra nie przeczytam tych postów heheh:) heheh pewnie i tak nie posłuchacie czuje że bede miała długa lekture na dobranoc no to do później ppapapap:*

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Acia20, to moze tylko lekarz stwierdzic czy to sa wody plodowe. Moze podjedz na ip, niech sprawdza. Powiedz o tym sluzie i tych wloskach w sluzie (bo to moze byc lunago-meszek plodowy).
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Monikha, alez ja nie che nikogo dokształcać, tylko pisze i wypowiadam to, co wiem, a wiem również wiele, bo jak sama napisałaś:"Proszę, nie każ nikomu się dokształcać, nie znając jego wykształcenia i doświadczenia :bigsmile:"
    nie znasz również mojego wykształcenia a własnie tak się złożylo, że jestem chemikiem i wiem to i owo, więc nie oceniaj póki nie masz pewności :)
    Moje zdanie na w/w temat się nie zmienia, w drobiu również jest chemia, którą spożwamy, groźne są, antybiotyki, dodawane do karmy w celu zapobiegania masowym zachorowaniom drobiu i bydła. I o to mi chodzi. To co działa na jedno - niszczy drugie. To tak jak z podawaniem chemii choremu na nowotwór - niszczy raka ale sieje tez spustoszenie w całym organiźmie. Ja mam swoje racje, Wy macie swoje i niech tak zostanie. Ja wyraziłam się grzecznie i mam prawo do tego, aby oczekiwać grzecznych odpowiedzi. Wy wiecie, jak się hoduje, ja natomiast mam wiedzę, co bywa stosowane w substytutach służącym np. hodowli, leczeniu itp:)
    Nie obruszajcie się tak, nie ma powodu, to nie jest forum do nerwów:)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    madziauk
    ja jechalam do szpitala ze skurczami co 3 min,czop mi odszedl i lekko krwawilam ale wystarczyla wkladka.Pecherz plodowy przebila polozna przy pelnym rozwarciu,choc balam sie ze wody moga mi odejsc w samochodzie.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Migotynko - odniosłam się do Twojej konkretnej wypowiedzi, w której sugerujesz mooni potrzebę dokształcenia w sprawie hodowli kurczaków.
    Więc odpowiedziałam Ci, że kto jak kto, ale to ona jest znawcą!
    Przyznaj, że chemik raczej mniej wie w kwestii hodowli niż weterynarz opiekujący się takowymi fermami!
    Nie oceniałam natomiast Twojego doświadczenia i wiedzy, dlatego nie doniosłam się do meritum tamtej wypowiedzi, lecz do jej formy :wink: Tak samo nie wnikam w temat Waszej dyskusji i argumentów, jakie obie podajecie.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    gina - dzieki za opinie :) wkladki i podklady poporodowe mam, jakies podpaski mega chlonne kupie i bedzie git :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dominika link byl podany wzyej ) ten niebieski napis butelki - trzeba na to kliknac ;p

Na zywo super wygladaja ,dla malej mialam te porzednie i tommee tippee,ale jakos przypasowaly mi lepiej avent :)
    obeszlo sie u nas bez kolek :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - ja skorzystam z okazji i zapytam o kolejna rzecz :) czy do szpitala mam pakowac jedna buletke na wszelki wypadek? jakby maly nie chcial jesc z piersi? My mamy butelki Dr Browns'a, czy jest sens zakupienia sterylizatora? nie ukrywam, ze boje sie, ze w pospieszu zalewajac buletke wrzatkiem poleje sobie po dloni.. ;)
    --
  4.  permalink
    DominiczkaA - pisząc "@" mamy na mysli okres :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Madziauk, w szpitalach maja swoje butelki, takie jednorazowe juz zmlekiem. Przewaznie aptamil lub sma :)
    Co do sterylizatora to ja nie wyobrazalam sobie bez niego zycia:). Wlewalam wody 200ml, nastawialam 8 minut i gotowe. Mialam tomee tippie i super sie sprawdzal.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Boze dziewczyny przestancie ,teraz bedzie kto ma wieksza wiedze weterynarz czy chemik ...plisssssssssss :devil:

Treść doklejona: 15.10.12 15:04
    Madziu ,dokladnie jak pisze montenie w Anglii ,Irlandi podaja jeddnorazowe butelki z mleczkiem :)
    Co do polskich szpitali ,kumpela dokarmiala swoje i codziennie po kazdym karmieniu zabierali butelke do strylizacji i prznosili nowa -w czsie karmienia dziecka ,wystrczylo zamowic u poloznej :)
    Tak samo laktator ,miala swoj i jej styrylizowali po kazdym uzyciu :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczynki co to butelek to ja polecam zestaw Nuk w Smyku można go kupić za 40 zł w skład zestawu wchodzi butelka od 0-do 3 m-cy antykolkowa i smoczek dla maluszka.Ja go kupiłam i jeszcze mam drugą butelkę też antykolkową Tommy Tippie .
    Do zobaczenia wieczorem bo właśnie się wybieram do SR papapa
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ciekawa jestem jak te butelki Dr Browns'a,tych nigdy nieuzywalam :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    montenia - dzieki :) chcialam sie upewnic :) a co do sterylizatora to chyba nie kazdy pasuje do wszystkich rodzaji butelek ?
    musze kupic elektryczny (bo my nie mamy mikrofali - i nie chcemy miec ;)) :) takze poszukam Dr Brownsa.. mam nadzieje, ze buteli sie sprawdza. Bo pozniej wymieniac sterylizator to spory koszt.
    --
  5.  permalink
    a ja bardzo lubie kueczaki i będe jeść:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    A ja na razie mam nadzieje że uda się bez butelek i mam tylko jedną Tommy Tippie, którą dostałam. Tak samo dostałam jeden smoczek i na razie więcej nie kupuje.
    --
  6.  permalink
    Ja przyzwyczaiłam się do butelek avent i takie kupie teraz też. Mają nowe mofele, które przypominają smoczkiem tomee type.

Treść doklejona: 15.10.12 15:40
    miało być modele
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    misia ja tak samo ,uwazam je za najlepsze do tej pory i tez kupilam ten nowy model buteleczek :)
    Acia i tak potem sie przydadza :) Ja np.moglam mala karmic piersia tylko 3m i butelki rowniez juz bylyw domciu :)
    A potem do 3 lata i 3 miesiace pila mi mleko z butli :)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dziewczyny chyba nie nadrobie nigdy tego wszystkiego. Pewnie do srody bede w szpitalu..
    Chcialabym tylko wprowadzic zmiane, bo jedna z was wspomniala ze duzy chlopak z mojego Kacperka. Zle zrozumialam polozna. I on wcale nie wazy 3500 tylko 3050g a teraz na drugi dzien to nawet 2925g. Az jestem w szoku bo usg sprzed 2 tyg.pokazywalo 3400g.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Zerknelam w swoja karte ciazy i ja dzis zaczelam 30tc :shocked: szok a niedawno robialm test ,jak mi czas leci ,niezdaze ze wszytskim jak tak bedzie ...

Treść doklejona: 15.10.12 16:05
    Dii ,ale kruszynka ,chociaz moja wazyla 530 g ,wiecej :)
    A dzidzius zawsze traci na wadze w pierwszej dobie ..
    Mowilam ze waga z usg jest orientacyjna :))) Gratuluje jeszcze raz :)
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Dziewczyny, nie nadrobię wszystkiego, bo naprodukowałyście postów przez weekend, nie ma co ;)
    Dii, serdeczne gratulacje dla Ciebie i Kacperka! Trzymajcie się mocno :wink:
    My wróciliśmy z weekendowych wojaży, zabalowaliśmy na porejsowej imprezie w sobotę i odwiedziliśmy mojego chrześniaka w niedzielę. Pamiętam go, jak wyszli z Olą ze szpitala, kruszynka taka, a teraz rezolutny 4,5 latek. Dostałam kolejną pakę ubrań ciążowych i teraz to już mam chyba wszystko na każdą porę roku i w każdym rozmiarze. Nawet nie chcę liczyć, jakie to oszczędności...
    W ogóle jestem mega pozytywnie zaskoczona, tak dobrze się czuję w tym osławionym pierwszym trymestrze, że z mężem się śmiejemy, że jak tak dalej pójdzie, to będziemy mieć dużo dzieci, bo najlepiej się czuję w ciąży :devil:
    Oby tak dalej! Pozdrawiam poniedziałkowo i życzę dobrego tygodnia!
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dziewuszki, co do butelek, to ja przetestowałam Avent i Tomme Tippee, tylko weźcie pod uwagę, że to była kilka lat temu, troszke wypadłam z obiegu :) Avent jest super ale teraz zdecydowanie, gdybym miała okazje :). uzyłabym ponownie Tomme'go. Mają świetny kształt smoka, imituje naturalną giętkość, dotyk i ruch matczynej piersi. U mnie się sprawdziła:)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Migotynko wlasnie teraz avent wypuscil na rynek cos na wzor tt i medeli clamy :)
    A ja do tt niemoglam sie przekonac przez to ze mleczko do konca nieschodzilo ,tylko zostawalo w tym zgieciu na gorze ,chyba wiesz o co chodzi :)
    Wkleilam link z 1-2 stronki wczesniej :)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    No widzisz Emenemsiku, wypadłam z obiegu, ale jak tylko u mnie się zazieleni, wdrażam się od nowa:)

Treść doklejona: 15.10.12 17:35
    właśnie je pooglądałam, faktycznie są bardzo podobne:)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja tez wypadlam ,odkrylam je na fb :D

Jasne ze sie zazieleni :)) tego ci zycze :)
    --
  7.  permalink
    aleee mam smaka na kwaszona kapusteee... tez tak mialyscie??? :o
    --
  8.  permalink
    A mnie naszło na kotlety mielone z cebulką wcześniej podsmażaną.. mniam mniam :clap:

Treść doklejona: 15.10.12 18:28
    _____

Kandyzowana: aleee mam smaka na kwaszona kapusteee... tez tak mialyscie??? :o

Ja miałam w tym czasie smaka na barszcz czerwony czysty z uszkami. Mój mąż musiał o godzinie 22:30 jechac do restauracji i zakupic go dla m nie na wynos. Ale byl PRZEPYSZNY!!!! :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no wiec u mnie po wizycie tak sobie
    tzn z mała wsio ok wazy 1328, rozmiarowo tydzien mniejsza czyli tak jak zawsze przepływy parametry ok, ale mam mało wód Afi 6,3
    i dlatego jutro kłade sie na patologie ciazy, beda mnie nawadniac, monitorowac stan małej, podadza jej sterydy na rozwoj płucek. Takze znikne na troche a Wy trzymajcie kciuki za nas obie :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    spidermanka: Ja miałam w tym czasie smaka na barszcz czerwony czysty z uszkami. Mój mąż musiał o godzinie 22:30 jechac do restauracji i zakupic go dla m nie na wynos. Ale byl PRZEPYSZNY!!!!

Pewnego czasu ,tez tak mialam tylko uszka w barszczu bym jadla :D
    A jutro chce zrobic krokiety z mieskiem na obiad i barszczyk do tego ,ale kupny kupie bo sama niegotowalam jeszcze takiego czystego barszczu :)I tez do krokietow dodaje podsmazana cebulke na maselku :D

mooniia -to zdrowka zycze :)i trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Monia, kciuki żeby wszystko było ok. Dużo zdrówka dla Was :)

A ja właśnie skończyłam lepić z mamą pierogi. Zjadłam tylko 3, napchałam się i teraz czekam, aż mi się w brzuchu zrobi trochę miejsca, żeby zjeść więcej :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    mooniia będzie dobrze, z tego co słyszałam sporo osób ma problem z ilością wód, ale po odpowiednim nawodnieniu im się poprawia, więc tak pewnie będzie i u Was :)

A mi trochę średnio bo nasz samochód rozkraczył się za 1,5 k (a myśleliśmy, że naprawią to za 300-400 zł), do tego czekam na przelew kasy z zus i chyba się nie doczekam...wiecie może czy zasiłek chorobowy przesyłają na konto jakiegoś konkretnego dnia danego miesiąca czy w dowolnym czasie w ciągu 30 dni od momentu kiedy pracodawca dostarczy zwolnienie do zus?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Sardynka ja dostalam przelw na knto 12-go ( dwa dni po terminie ze tak powiem ).
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    tylko u mnie jest ten dodatkowy problem, że mam 2 pracodawców, więc np. pierwsze pieniądze przyniósł mi listonosz (z jednej firmy) chyba 9-tego września, a drugie (za ten sam okres) dostałam przelewem na konto 29 września (to były wyrównania do wypłat za okres od 20.08-06.09)... no i teraz gdy złożyłam w drugiej firmie oświadczenie aby przesyłali mi pieniądze na konto to już zupełnie nie wiem kiedy i jakiej kwoty się spodziewać... no ale wyjścia nie mam i czekam :)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Hej...jeżeli chodzi o wypłatę świadczeń chorobowych z ZUS-u to ja mam tak:np.jeżeli L4 mam wypisane do 15dnia danego miesiąca to kasę mam na koncie koło 18-ale zapłacone mam tylko za 15 dni(od 1-15)-dlatego, że mi płaci ZUS a nie zakład pracy.Lepiej jest, jak płaci pracodawca(on się rozlicza z ZUS-em) bo wtedy jest wypłata za cały miesiąc i w jednym czasie jet płacone co miesiąc.
    Ja nie kupuję na razie butelek-na SR dostałam dwie z aventu 125ml-więc myślę że na początek wystarczy. A sterylizatora nie kupuję-szkoda kasy-wystarczy wrzątek-codziennie się butelek nie wyparza-na co dzień chyba wystarczy gorąca woda i płyn do mycia naczyń-w każdym razie tak robiły moje już doświadczone koleżanki:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Sardynka ,ruda ma racje ,ja dostaje przelew od pracodawcy ,czyli na to wyglada ze to oni sie rozliczaja z zusem .

Ruda ,ja robilam tak przy pierwszym dziecku ,mialam specjanie kupiona miseczke tylko do butelek ,zalewalam je wrzatkiem ,kilka minut sobie plywaly i wjmowalm je na recznik papierowy :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    u mnie kasę wypłaca zus, bo obydwaj pracodawcy to firmy < 20 osób... ale ja już miałam tj. 2 zwolnienia od ostatniej kasy:
    7-27.09
    28.09-11.10
    i raczej z moich obliczeń wynika, że tych pieniędzy nie dostałam ani z tyt jednej ani drugiej umowy ?!
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Moonia - zdrowka zycze :)

Czyli co dziewczyny buteli wyparza sie raz dziennie tak srednio ?
    Moge kilka dni przed terminem zalac je wrzatkiem z czajnika w misce i wylozyc na recznik do wyschniecia? Pozniej raz dziennie wystarczy wyparzac, tak?
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Na ktoryms watku dziewczyny pisaly, ze od zalewania wrzatkiem butelki zrobily im sie matowe i brzydkie. Dlatego my na samym poczatku kupilismy sterylizator parowy i butle TT. Akurat byla przecena na ich produkty i mamy tez podgrzewacz i termosiki.
    --
  9.  permalink
    Kandyzowana: aleee mam smaka na kwaszona kapusteee... tez tak mialyscie??? :o

tez i na sok z domowych ogorkow malosolnych:-)

monia - kurcze, na pewno bedzie wszystko ok, trzymaj sie
    -- [/url]
  10.  permalink
    dziewczyny czy jestescie przesadne?? :D co oznacza chec na takie kwasne rzeczy? chlopca czy dziewczynke?? hehehehe

a od czego zalezy czy placi pracodawca czy ZUS?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.10.12 20:14</span>
    Moniaa...bede trzymac mocno kciuki.. bedzie dobrze. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Kandyzowana: a od czego zalezy czy placi pracodawca czy ZUS?

od tego ile osób zatrudnia pracodawca, do 20 płaci zus, powyżej 20 pracodawca
    --
  11.  permalink
    Kandyzowana: dziewczyny czy jestescie przesadne?? :D co oznacza chec na takie kwasne rzeczy? chlopca czy dziewczynke?? hehehehe

niby na chlopca ale nie ma reguly, slodkie na dziewczynkę, gorzej jak ktos ogorka zajada nutellą:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandy - ja nie jestem przesadna :) w ogole przez cala ciaze nie mialam zadnych zachcianek :) na kwasne , slodkie itd. Nie mieszalam potraw ;) czesto zdarzalo mi sie to przed ciaza ;) hehe, takze nie ma reguly.
    --
  12.  permalink
    Mooniia trzymam kciuki aby za dlugo nie trzymali Was na tej patologii.
    --
  13.  permalink
    Jakto.. to jak plavi ZUS bo zatrudnia mniej niz 20 (ja tak mam) to ile placi? Tyle co pracodawca czy sa to mniejsze kwoty??
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    mooniia - nam na SR mówili że w szpitalach odpowiednio nawadniają i w takich sytuacjach podobno spokojnie maleństwa rodzą się w terminie.

A u mnie na USG genetycznym wyszło:

Szacowana masa 1850g +/- 270g
    uderzenia serca 132/ min
    CIPI 30 tyg + 4 dni

Biometria
    BPD = 83 mm [33w3d]
    HC = 300 mm [33w3d]
    AC = 274 mm [31w3d]
    FL = 62 mm [31w4d]

łożysko na ścianie przedniej

podobno na pewno dziewczynka

i ma ułożenie główkowe
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.