Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 16th 2012
     permalink
    Milagros:grouphug:bedzie dobrze ,zaraz sie pogodzicie ,chodz nieprzecze ze przegiol i to ostro ....
    Milagros ,ja dopiero od jakiegos czasu ma wiekszy brzuszek ,a jak bylam np.w 4 miesiacu i bylam na plazy w bikini :shocked:to uwiezyc niemogla ze jestem w ciazy...
    Wiec spoko wszytsko zalezy od naszej budowy ciala ,na chwilke udostepneie wykres i zobacz tam jest moja fotka w ciazy w 6miesiacu ...
    --
  1.  permalink
    Emenemss - ja wczoraj zlazlam cale centrum handlowe i musialam robic przystanki bo bylo mi tak slabo, jesli to Cie pocieszy:-) Jak przestaniesz gotowac to bedziecie zamawiac albo jezdzic gdzies na jedzonko, albo bedziesz dyktowala mezowi co ma kupic na obiad a pozniej co ma po kolei robic:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A ja cały czas jem, chyba z nudów. Leżę, oglądam TV i jem, jem i jem. Boje się, że nieźle przez to przywale na samej końcówce...:confused:
    --
  2.  permalink
    Em - widzialam fotosa:-) Wiecie tak naprawde to chyba matke moze uspokoic tylko bicie serca dziecka i ruchy bo inaczej bedzie schizowala:-))
    -- [/url]
  3.  permalink
    ja zrobilam sobie kisiel z tartym jablkiem i tez leniuchije ale zaraz ide na spaverk dotlenic fasolke oraz na poczte i po mieso na obiad dla mojego M.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    milagros ,zakupki on robi bez problemu ,ale z gotowaniem to ja dziekuje :crazy:

Raz zrobil spgetti jak bylam chora dziekuje postoje :peace:

Ale z knajp niechce zamawiac ,inaczej jak malej niemialam to tak sie stolowalam ,a jej obiadek musze normalny zrobic ...
    Wiec jakos musze dac rade i rowniez oszczedzaj sie ja wlasnie ostanio tak zlazlam centrum w poszukiwaniu czapki dla malej i znalazlam sie na Ip.
    --
  4.  permalink
    Emenemss: Milagrosbedzie dobrze ,zaraz sie pogodzicie ,chodz nieprzecze ze przegiol i to ostro ....

niby sie pogodzilismy bo juz tak plakalam ze mu sie szkoda mnie zrobilo, ale tak mi bylo przykro, tak go potrzebuje w tej ciazy, jego wsparcia a on sie na mnie drze. Choc wcale nie przecze ze ja jestem ok. Moglabym wyluzowac i uwierzyc ze wszystko jest ok a nie ciagle narzekac. Moglabym takze zaakceptowac ze tą ciazę znoszę po prostu żle i nie przejmowac sie tym az tak bardzo.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dokladnie wytrzymasz do nastepnej wizyty :)
    a zaraz bedziesz dostawac mocniejsze kopniaki i bedzie ok :)))
    --
  5.  permalink
    Emenemss: oszczedzaj sie ja wlasnie ostanio tak zlazlam centrum w poszukiwaniu czapki dla malej i znalazlam sie na Ip.

wiem wiem, ale juz mnie szlag trafia w tym domu, on ciagle a to na rybki jezdzi a to na mecze, a ja sie czuje taka skisnieta w tym domu, niepotrzebna i malo atrakcyjna. A tak to mu wczoraj powiedzialam "wychodze" i pojawila sie u niego nutka zazdrosci i mialam satysfakcje bo mu nie chcialam powiedziec gdzie ide:-D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ale wiesz ja uwazam ,ze wiedzac ze jestes w ciazy moglby przystopowac ...
    Niedenerwowac Cie itp.
    A slowa najbardziej bola ...
    Ale najwazniejsze ze przeprosil,chociaz niepowinien z tego wzgledu ze ciebie mu zal ,tylko z wlsnego sumienia jak sie zachowuje ...
    Ja wiem ze my babki w ciazy potrafimy dac w kosc :D
    --
  6.  permalink
    Napisałam tego porannego posta i dalej poszłam spać.. Matko co się ze mną dzieje na tej końcówce?? Przespane niemalże ciurkiem dwie noce i dwa dni.. Tu na forum wśród mamuś na końcówce zawsze królowała bezsenność. Edziu co do Twojego pytania to już wczoraj czułam się spuchnięta, a zważyłam się dziś rano i wyglądałam tragicznie jak balon, od razu spr ciśnienie ale było ok. Biorę od dziś urosept 3 razy 2 tabl, gin mi kazała, może trochę zejdzie. Co do długości szyjki niestety nie mam pojęcia. Moja gin pow ostatnio, że się skróciła, ale nic o długości. A jak Ty się czujesz? Jak Twoje ciśnienie i puchnięcie? Gotowa już na swoje pchełki? Bo ja już się doczekać nie mogę.. Aravls dzięki za rady, niestety nie mam jak się teraz skonsultować z fizjoterapeutą. Zapytam moją gin w pt na wizycie. Moja mama miała to samo w ciąży z siostrą na 2 tyg przed porodem, przeszło jej po odejściu wód jak młoda się obniżyła i przestała uciskać nerw. Liczę na taki sam rozwój zdarzeń, oby nie trwało to dłużej..
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 16th 2012 zmieniony
     permalink
    MilagrosCud: A tak to mu wczoraj powiedzialam "wychodze" i pojawila sie u niego nutka zazdrosci i mialam satysfakcje bo mu nie chcialam powiedziec gdzie ide:-D

No i dobrze :d tylko nielaz dlugo :))) idz nastepnym razem do jakiejs knajpki na kwke i sobie posiedz :))
    z kad wogole jestes??
    --
  7.  permalink
    Emenemss - jestem z Łodzi.
    Co do Twojego posta - on mnie nie przeprosił tylko objal i pocalowal i powiedzial ze kocha. On nigdy nie przeprasza i to tez mnie troche boli, że jest mu przykro ale nie przeprasza.

Narobilyscie mi troche ochoty na te krokiety bo juz ktoras z WAS je robi. Moze bym sprobowala zrobic, najwyzej nie zjem.

Treść doklejona: 16.10.12 12:51
    jedyne co mi wchodzi przy braku apetytu to Gerbery dla dzieci (dzis zjadlam 2 - rosołek i salatke owocową) mam nadzieje ze to nie bedzie za malo.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    to szkoda ze tak dlaeko...
    Ja kawalek za Gdanskiem .
    Sprubuj ja robie je 3 raz ,a sama wymyslilam farsz :))) i naprawde wychodza super :)

Ajjj musisz go wychowac puki jescze jest czas :)))

Treść doklejona: 16.10.12 12:55
    co do jedzonka troszke malo ...
    Sprubuj ,moze jaks zupke ugotowac ,jakis rosolek ,albo pomidorowke jak lubisz moze ci wejjdzie ...

Treść doklejona: 16.10.12 12:56
    Dobra robie przerwe ide zrobic nalesniki do tych krokietow :)))
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Kandyzowana wiem co czujesz - ja też drżę, byle do końca 3 miesiąca:) W poniedziałek mam wizytę i już nie mogę się doczekać, żeby dowiedzieć się, że wszystko ok.
    --
  8.  permalink
    Emenemss napisz jak robisz farsz w wolnej chwili:-) podkreslam ze nie mam maszynki do miesa wiec musze kupic zmielone.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    edzia503 -
    ja na koniec września miałam szyjkę 2,8 cm i lekarz kazał mi leżeć i nie ćwiczyć, i powiedział że mamy jeszcze 8 mm bezpieczeństwa, ale Ty jesteś już dużo dalej w ciąży więc może ok z tą długością skoro nic nie mówili.
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    milagros - przykro mi ze tak cie maz potraktowal, powinien cie wspierac a nie krzyczec, choc dajemy w ciazy im popalic, nie powiem, powiedz mu jak badzo ci sie przykro zrobilo to moze sie to nie powtorzy.
    mnie chyba tez najdzie na krokiety, a jaki farsz robisz emenemss? podaj swoj przepis, ja chyba w najblizszych tygodniach zrobie krokiety i pierogi z kapusta i grzybami bo tez za mna chodza, a teraz lece robic zupke pomidorowa :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    ja właśnie zjadłam 2 hot dogi domowej roboty, a zaraz idę robić pomidorową na wieczór i na jutro :)
    Apetyt mamy z synem niezły :p

A co do martwienia się to ja też na każde usg szłam z głową na ramieniu, dopiero teraz jak młody zaczął bąblować w brzuchu jestem już spokojniejsza - chociaż nadal martwię się o zastawkę w jego serduszku...
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Isiula, wiem co czujesz, bo sama jestem śpiąca dosłownie cały czas :shocked: I właśnie pójdę się trochę zdrzemnąć, bo padam.
    --
  9.  permalink
    milka - rozumiem, ze Ty tez dajesz czasem popalic:smile:
    Kiedys czytalam artykul o tym jak sie latwo moze rozpasc malzenstwo w ciazy, nie tyle zwiazek co więż. Ze to taki czas kiedy kobiecie "wolno" narzekac a facet powinien wspierac. Tylko nie wiem gdzie jest ta granica i wydaje mi sie ze ja ją przekroczylam przez swoje dolegliwosci. Czytalam, że ciąża to nie psychoza, ze nie zaczniesz nagle plakac na filmach z ktorych dotychczas sie smialas, że kobieta tez musi sie pilnowac bo moze cos zniszczyc...Ze to taki czas kiedy kobieta siedzi w domu i wymysla bo ma na to duzo czasu a mąż zyje tak jak przed ciaza i ciezko mu sie dostosowac do nowej sytuacji. Ale do cholery nienawidze krzyku, nie cierpie jak mi w ten sposob chce cos wyperswadowac i na pewno nie chcialam uslyszec ze przestal na mnie patrzec jak na kobiete, bo w mojej glowie sie pojawia mysl "a co jesli poszuka kobiety w ktorej bedzie widzial kobiete a ja zostane sama?"

Treść doklejona: 16.10.12 13:27
    jakie wywody poczyniłam:-P
    w piątek mam usg w poradni, zobaczymy czy wszystko ok:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny ja chyba jestem wyjatkiem od reguly ;) przed ciaza czasem mialam humorki ;) szczegolnie przed @ ;) moj maz jest aniolem i zawsze mnie pocieszal. A w ciazy? Nie mam zadnych humorow, ostatnio troszke narzekam na kregoslup i bole brzucha, ale moj ukochany ciagle mowi, ze mam sie nie przejmowac swoim narzekaniem ;) Podtrzymuje mnie na duchu :) dba o mnie i chucha i dmucha ;) Jak cos nam nie pasuje, to zawsze rozmawiamy :) nie ma krzyku itd. Moze to dlatego, ze znamy sie bardzo dlugo - jak przyslowiowe lyse konie ;)
    --
  10.  permalink
    madziauk - zazdroszcze, szczegolnie tego ze daje Ci bezpieczenstwo w postaci slow "ze masz sie nie przejmowac swoim narzekaniem"
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    MilagrosCud - no na maza na pewno nie moge narzekac :) pewnie dlatego cala ciaze jestem taka spokojna, wyciszona.. jak nigdy wczesniej ;) bo ja ogolnie to taka "cicha woda" jestem, i przed ciaza przed @ miewalam swoje humorki. A teraz jak reka odjal.
    W ogole jakas pozytywnie nakrecona jestem w tej ciazy :) ciekawe co bedzie po ;)
    --
  11.  permalink
    Ja na swojego męża też narzekać nie mogę - on nawet nie potrafi krzyczeć, jest nadzwyczaj spokojnym i opanowanym człowiekiem, który barfdzo o mnie dba, a w ciąży to już w ogóle:wink:

co do senności też jestem ostatnio niewyspana, nie wiem czy to takie uroki końcówki...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Mi wlasnie ta sennosc ostatnio przeszla. Budze sie mniej razy w nocy do toalety (juz nie 5-7, tylko 2-3).
    Synus jakis taki spokojniejszy sie zrobil. Nawet wieczorem jak sie rusza w brzuchu to nie czuje, ale widze, ze brzuch faluje.. pewnie przez to lozysko z przodu.
    --
  12.  permalink
    Dziewczyny, te które może już kupiły łóżeczka albo te które mają zamiar. Kupujecie same łóżeczko i potem do niego dodatki, czy taki zestaw ?
    http://allegro.pl/16el-posciel-z-moskitiera-lozeczko-materac-gpk-i2700858564.html
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Niezalogowana0 - ja kupowalam lozeczko osobno, materac dobrej jakosci osobno :) a te zaglowki i posciel mam od siostry po mojej siostrzenicy :) moskitiery nie kupuje, bo nie podoba mi sie taki zbieracz kurzu ;)
    --
  13.  permalink
    akirka - bedzie dobrze! :)
    --
  14.  permalink
    No ja właśnie łóżeczko same dostanę tylko wystarczy że materac kupię ;) no i pościel. A powiedz z czego masz ten materac ?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Niezalogowana0 - ja mam materac piankowy :) z wentylowanej pianki premium :) nie za trwardy nie za miekki :) takie tu w UK nam polozna polecala dla dziecka :)
    --
  15.  permalink
    Aha dzięki dzięki :wink::wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Niezalogowana0 - wiem, ze w Polsce dziewczyny kupija inne materace kokos-gryka czy jakos tak. Musialabys popytac doswiadczonych mamus :)
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    milagros - ja generalnie nie mam latwego charakteru hehe , ale na szczescie w ciazy nie jestem bardziej wybuchowa niz przed ale tak czy siak czasem daje popalic, moj maz na szczescie jest wyrozumialy, a jakbym uslyszala taki tekst ze nie patrzy na mnie jak na kobiete to bym sie chyba do niego wiecej nie odezwala dopoki baaaardzo by mnie nie przeprosil, nie wiem jak ci twoj mogl tak powiedziec i to w ciazy.
    niezalogowana - ja mam materac gryka - kokos i takie sa chyba najbardziej popularne w pl
    -- [/url]
  16.  permalink
    MilagrosCud lekarze i nasze suwaczki liczą tygodnie ciąży od OM, więc blubis kończy teraz 5tc a 3tydz. od prawdopodobnego zapłodnienia:bigsmile:
    No kochane zapisuję sobie te moje twardnienia od rana i same zobaczcie:
    7.58, 8.20, 10.45, 10.57, 11.20, 11.48, 12.16, 13.04, 13.27, 13.45, 13.59, 14.32
    Są one dość krótkie, nieregularne, czasem takie nieprzyjemne w dole brzucha przy pachwinach (choć wydaje mi się bardziej że mogę odczuwać bliznę po pierwszej cesarce tak nieprzyjemnie) i ogólnie czasem czuję podbrzusze a czasem mocniej spina się górna część macicy, więc pwnie to przepowiadające, ale niepokoi mnie fakt, że jest ich sporo:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Jestem ,male spa w lazience i jak nowo narodzona :)

Milagros -,milka-a tez niema maszynki i kupuje karkowke kroje w male kosteczki ,dodaje kostke roslowoa knorr + pieprz + sol ,po ugotowaniu wrzucam w blender ( taki do koktajli ) na patelni podsmazam na masle cebulke aby tak zeszklic ,do blendera lekko zmiksuje zeby bylo widac kawalki cebulki .I gotowe :)

Ten sam farsz dziwczyny dodaje do pierogow pychaaaaa :))

Treść doklejona: 16.10.12 14:51
    milka ,a podaj przepis na farsz kapusta + grzyby do pierogow ,nierobilam jeszcze takich :)

Treść doklejona: 16.10.12 14:56
    Niezalogowana ,ja kupowalam wszytsko osobno ,juz dla mojej malej ,teraz brat albo siostra odzieczy po Martynce ,a ja musze kupic caly zestaw nowy dla Martynki.

Co do Materacy ,to jak chodzilam z mala na sr ,polozna nam polecila materac -pianka kokos ,gryka .
    Do ok 1/5 roku mala spala na kokosie ,ponoc ksztaltuje kregoslup i cala postawe , po 1/5 roku do teraz spi na gryce .
    Teraz tez chce jej kupic materac z gryka lub trawa morska.

Treść doklejona: 16.10.12 15:00
    Ja z kolei ,tez mam spokojnego meza ...On woli odpuscic ,jak ja dre jape :D

A w ciazy ,mam swoje humorki jak kazda z nas ,ale wogole jestem wyjatkowo spokojna ( a jestem nerwus z nautry i wszytsko musi byc tak jak ja chce :D ale siebie opisalam;p )
    Wiec ciaza mi sluzy :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę,że wy jesteście takie opanowane emocjonalnie w ciąży, ja mam dzisiaj tak podły nastrój,że bez kija nie podchodź.Cały dzień chodzę i ryczę z byle powodu.Podziwiam mojego męża,że on to jakoś wytrzymuje.Dziś rano jak wrócił z pracy to mu się oberwało za nic,więc jak wstanie to go ładnie przeproszę.Mojej mamie tez się przez telefon oberwało chyba czas do niej zadzwonić.
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Witam sie z rana :-)
    U mnie dzien sie zaczal nie zaciekawie, jak tylko podnioslam sie z lozka trysnela mi krew z nosa....doslownie trysnela. Mialyscie moze juz cos takiego ? Czym to jest spowodowane? Anemia? Ogolnie odbrze sie czuje, wysypiam sie, staram sie zdrowo i dobrze jesc. Fakt malo tyje ale akurat z tego sie ciesze.

Niezalogowana ja sama sypialnie dla maluszkam zaczelam urzadzac. Osobno kupilam lzeczko, potem komody i teraz szukam jakiegos fajnego przewijaka. Materacyk mam taki sam chyba jak u Magdyuk czyli piankowy. Ja takze nie mieszkam w PL wiec nawet nie wiem czy kokos-gryka sa tu dostepne. A u nas takze poleca sie materace piankowe.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Ja już po wizycie,wszystko ok,mały już waży prawie 2100:bigsmile:-moja kluseczka kochana:smile:.
    Jeżeli chodzi o mężów i kłótnie-to mój nie patrzy że jestem w ciąży, tylko jak się kłócimy to iskry lecą-dobrze jest czasami kłótnią przeczyścić atmosferę w domu. My już razem od maja na L4,więc normalne, że już siebie mamy dość i byle jaka pierdoła wywołuje burzę w domu:wink: Częściej ja, zanim pomyślę to palnę jakąś głupotą, tylko po to, żeby mężowi było przykro-taka moja złośliwa i wredna natura-ale mi z tym dobrze:bigsmile:. Spadam do mamusi na kawkę zdać jej relację z wizyt u lekarzy-mąż też po wizycie u lekarza,pa:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ruda to nasze chłopaki idą w parze z wagą:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    moj maz tez spokojny, ale musze przyznac ze i ja przy nim - a jestesmy razem ponad 2 lata jakas spokojniejsza sie zrobilam.
    Zadko sie klucimy , oczywiscie mam swoje nastroje ciazowe ale tego chyba nie da sie uniknac:P
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Moj maz na ogol spokojny, ale tez szybko potrafi sie wkurzyc. A w ciazy niezle daje mu w kosc, bo humorki mam kosmiczne. Becze, narzekam i obrazam sie o byle co, ale on dzielnie to znosi ;) Chyba 2 razy puscily mu nerwy i troche sie posprzeczalismy. Ja w takich momentach od razu zaczynam plakac i juz nie da sie ze mna porozmawiac, a on od razu tuli, caluje, przeprasza, ze sie tak zachowal i mowi do mnie i pociesza, dopoki nie wroci mi dobry humor. Ogolnie baaardzo mnie wspiera i bez niego dawno wpadlabym w jakas depreche.

A dzis pobujalam sie na pilce, wstalam z niej i poczulam troche ciepelka miedzy nogami, wiec lece szybko do kibelka z obrazem czerwonej wkladki, ale krwi nie bylo. Zdrzemnelam sie i jak teraz sprawdzalam, czy moze czop nie zaczal odchodzic, ale nie. Wkladka jest podbarwiona na zolto i jest brunatna plamka. Eh, ostatnio mam manie i ciagle sprawdzam, czy czop nie odchodzi, ale ciagle cisza.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    a ja tam nie mam żadnych humorków ciążowych póki co :p
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    dziewczyny czy ktoras z Was jest z wroclawia?
    wybieram sie tam na weekend 9-11 listopada i bardzo chcieli bysmy miec USG 4d.
    Czy ktoras z Was moze mi polecic dobra klinike, badz lekarza?
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    sardynka85 może chcesz zamienić się ze mną ? :)
    --
  17.  permalink
    Anula a taka niepozorna i spokojna mi sie wydawalas:-)

Treść doklejona: 16.10.12 17:23
    zrobilam te krokiety i wyszly przepryszne ale wsunelam ledwo 2 to i tak graniczy z cudem
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Justyna ja tak miałam z tym tryśnięciem krwi z nosa jeszcze przed ciążą. Przebudziłam się, obracam się na drugi bok, a tu fontanna z nosa. Pierwsze, co mi przyszło do głowy, to wrzasnęłam do śpiącego obok męża: "J., RATUJ MNIE!". A ten biedny, o 5:10 rano, zerwał się na równe nogi i próbował ogarnąć, co się dzieje. Ale potrzebowałam tylko papieru toaletowego i zmiany piżamy.
    Może jest to spowodowane wzrostem tętna i ciśnienia w ciąży?
    Długo Ci potem leciała krew, czy szybko się zatamowało?
    --
  18.  permalink
    aravls: Pierwsze, co mi przyszło do głowy, to wrzasnęłam do śpiącego obok męża: "J., RATUJ MNIE!"

siedze i wyje z tego, bo sobie scene wyobrazilam:-):bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    emenemss - dzieki za przepis, moze zrobie niebawem krokiety, ja do pierogow z kapusta i grzybami korzystam z przepisu - http://kotlet.tv/pierogi-z-kapusta-i-grzybami tylko daje wiecej grzybow suszonych i ok pol kg podsmazonych pieczarek, mniam. zajmuje sporo czasu ale warto
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Anula85: sardynka85 może chcesz zamienić się ze mną ? :)

eee nie :) mi tam dobrze :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.