Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 16th 2012 zmieniony
     permalink
    milka niema za co:) i dzikeuje rowniez sprobuje pierogi zrobic :)))

Milagros -to ja wcielam 4szt :D a moj maz 2 szt i powiedzial ze jest syte i wiecej niemoze :D
    Wiec ja niewiem jak ja bede wygladac jak jem wiecej niz on :shocked:

Wlasnie wrocilismy ze spacerku ,wyszlismy z mala na rowerek na ok 1/5 godziny,pomalutku sobie szliszmy ,i jak narazie wszytsko w porzadku ,maly/a dotleniony :))
    --
    • CommentAuthorruda03
    • CommentTimeOct 16th 2012
     permalink
    bari_87,widzę że my na podobnym etapie ciąży jesteśmy:wink:...przeczytałam pod Twoją kartą ciąży że jesteś z bielska-ja z okolic bielska-białej:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    a ja dzis na obiadek zrobilam kurczaka w curry po hawajsku i ziemniaczki :D pozny obiad bedzie dla mojego A bo on dopiero po pracy wraca o 19.30 :( ja zjem na sprobowanie bi to juz za pozno na pelen posilek ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    A jak robisz tego kurczaczka??? Mi sie juz pomysly na obiad wyczerpaly :)
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    aravls dlugo nie leciala, zalala tylko pizame i tak jak ty siegnelam po papier. Mialam to pierwszy raz i szczerze troche sie przerazilam ze tak nagle i nie spodziewanie. Ale moze masz racje ze to zmiana cisnienia...ja jestem z tych nisko cisnieniowych...
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny ja tez krwawialm ale malo tylko przy smarkaniu i rozmawialm na ten temat z lekarzem .
    Sciagnelam wam z neta co sama uslyszalm od lekarza.

Problem ten dotyka ok. 10-20% ciężarnych kobiet i nie jest niebezpieczny dla zdrowia matki i dziecka. Krwawienie z nosa spowodowane jest przede wszystkim zwiększoną objętością krwi w organizmie kobiety. Tym samym, rozszerzają się naczynia krwionośne śluzówki nosa, co w rezultacie prowadzi do osłabienia ich ścian. Rzadziej ich przyczyną jest zbyt wysokie ciśnienie krwi. Krwawieniom często towarzyszy opuchlizna, uczucie zatkanego nosa, trudności z oddychaniem, a także chrapanie. Jest to dosyć kłopotliwa dolegliwość, ale najczęściej ustaje w kilka dni po porodzie. Nie ma też reguły, jak często krwawienie może wystąpić w trakcie ciąży. U niektórych kobiet wystąpiło ono 2-5 razy, u innych nawet codziennie.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziewczyny, nie wytrzymałam i pojechałam na betę. wiem, wiem - ale musiałam się uspokoić.

1 beta 330
    2 beta - 704 (48 h)
    3 beta - 1128 (48 h)
    4 beta - 4200 (3,5 dnia później)

jest ok :) prawda?
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Blubis, wszystko jest ok, nie martw się juz Misiu, bo bardziej szkodzisz dzidzi niż Ci sie wydaje. Będzie dobrze:)
    --
  2.  permalink
    blubis Ty skonczylas panikowac a ja zaczelam:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    blubis: jest ok :) prawda?

ty to jesteś szalona z tymi betami :)
    ale ja w pierwszej ciąży też tyle robiłam :tongue:

i witam wszystkich :)
    ja aktualnie jestem w 5t4d, ciąża pod znakiem zapytania, ponieważ endo jak byłam w 5tc u lekarza mialo tylko 10mm grubości i śluz był nie ciążowy (tak, tak- trafiłam na ginkę która pod mikroskopem sprawdzała śluz :) ).
    Obłożona jestem progesteronem, mdli mnie niesamowicie ale dla dzieciątka wszystko.
    O pierwszą ciązę starałam się 3 lata, urodziłam 3.11.2009 cudnego Marcelka :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    blubis ,wszytsko jest w porzadku :))

Witaj kasiek :)
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Emenemss dzieki za informacje...troche sie uspokoilam ale jutro i tak pogadam na ten temat z lekarzem :smile:
    Bulbis wszystko w jak najlepszym porzadku...teraz powinnas sie relaksowac i cieszyc ciaza...dosc zamartwiania :bigsmile:
    kasiek80 witaj wsrod ciezarowek. I ogromne GRATULACJE :clap: wszystko bedzie dobrze.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Nie ma za co :)) Pewnie lekarz powie /ci to samo ,ale napewno uspokoi :)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    ruda mój maly ważył tyle w zeszłym tygodniu, czyli w 33 w którym ty teraz jesteś :bigsmile:

O to kiedyś będzie się można spotkać na kawkę;)
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Hej dziewczyny:)
    Ja uwielbiam piec kurczaka z warzywami w rękawie, wtedy wychodzi taki soczysty, pycha...
    a krokiety też bym chętnie nauczyła się robić:bigsmile::bigsmile:

Co do męża, to też mam takiego bardzo ugodowego, oczywiście ma swoje zdanie i potrafimy się posprzeczać, ale zawsze staramy sie rozmawiać o wszystkim i wyjaśniać wszelkie niedopowiedzenia:). Też nie mam ani zachcianek ani napadów glodu w ciąży, więc myślę, że też wahań nastroju nie mam prawie w ogóle.

A powiedzcie mi, jaka jest różnica między sterylizatorem mikrofalowym a parowym na prąd?
    Bo właśnie rozglądam sie za sterylizatorami i nie wiem, kóry wybrać?:surprised:
    --
  3.  permalink
    [quote=Emenemss][/quote]

odpisalqm na prv.

jejku ja bete robilam tylko pierwszego dnia i nastepnego czy przyrasta i to wszystko. nie sprawdzalam potem w ogole wiec nawet nie wiem jak przyrasta i czy prawidlowo. podziwiam was ze siw tak klujecie hehehe.

ja to dlzamiast robic bete czekalam na usgi zobaczylam serce bijace i fasole wiec tym bardziej nie lecialqm sprawdzac krwi :D

aa wlasniw. jutro musze zrobic badanie krwi i moczu a nie mam kubeczka.. bo w czwartek wizyta..
    myslicie ze kubeczek dadza mi w przychodni bym mogla na miejscu zrobic? :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kandyzowana-dzieki :)

Mysle ze dadza ci na miejscu, tylko do badania potrzebny jest ten mocz z nocy.
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    MilagrosCud, my też kwiczymy z mężem z tego, tym bardziej, że ja widziałam jego przerażenie po tym moim okrzyku!
    Justyna, dobrze, że się uspokoiłaś, podpytaj lekarza jutro, ale skoro to jednorazowe i krótkotrwałe, to pewnie Twój organizm już o tym zapomniał :)
    Witaj Kasiek, wszystkiego dobrego!
    Kandyzowana, u mnie bez problemu dają kubeczki na miejscu, tylko upewnij się, że do badania nie potrzebują pierwszego moczu z nocy. Bo nie wiem, czy doniesiesz :cool: u mnie, zależnie od zleconych badań, może być oddany w ciągu dnia.

Ech, siedzę zawinięta w koc, opiłam się lekkiej herbaty, przyćpałam jakieś przeciwprzeziębienne dla ciężarnych, gardło wypsikałam Tantum Verde, a i tak mnie okrutnie kłuje i wszystko opuchnięte. Zobaczymy, jak to się rozwinie...
    --
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    Witajcie dziewczyny,
    Jakiś miesiąc temu już tu zasięgałam paru porad. Teraz mam już kartę ciąży. Jestem w 10tc, a termin porodu został wyznaczony na 13 maja 2013. 5 listopada kładę się do szpitala na dodatkowe badania z krwi, sprawdzą mi tarczycę i zrobią też wtedy usg :)
    Z niecierpliwością czekam aż mdłości odejdą w niepamięć :)

Pozdrawiam serdecznie
    --
  4.  permalink
    hefalumpik - hej hej, gratulacje:-) mnie nie do konca odeszly w niepamiec:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    u nas po wizycie wszystko SUPER! 5,5 cm dzidziuś, duży jak na swój wiek, kopał, machał do nas rączką, fotki mamy:) jejku, już zapomniałam jaki to cudny widok. OBY TAK DALEJ :)
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Hefalumpik, no to mamy niemal ten sam termin :D
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    MilagrosCud: mnie nie do konca odeszly w niepamiec

doskonale cie rozumiem bo ja w pierwszej ciąży cały czas 24h na dobę tuliłam kibelek :confused:
    brałam Torecan, trochę pomagał...

i dziękuję za miłe przyjęcie, mam nadzieję że 25.10 zobaczę serducho i wtedy wpiszę się tu na stałe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    :) jakiś wysyp maluszków będzie, widziałam na wcześniejszej jakiejś liście że któraś dziewczyna ma dokładnie ten sam termin co ja :D

a u mnie mdłości już trochę słabsze i liczę że zaraz całkowicie miną :)
    Wiecie co mnie ciekawi... jak się te tygodnie liczy. Ja miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki 6.08. więc jak liczę od tego dnia tygodniami to teraz jestem w 11 tygodniu i 2 dniu. Natomiast dr twierdzi że np teraz jestem w końcówce 10 tygodnia a na suwaczku wyliczyło mi że to 1 dzień 10 tygodnia :) ja już nic nie kapuję z tego... któraś z was ma pojęcie jak to na prawdę jest?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    kasiek80 - witaj :) gratulacje, 3mam kciuki :)

hefalumpik - i Ciebie rowniez witam :) gratki :)))

Addictive - z tego co ja rozumiem, to sterylizator mikrofalowy - musisz wlozyc do mikrofalowki , a elektryczny to wlaczasz do pradu i paruje wew. nie trzeba miec mikrofali ;) my nie mamy mikrofali i nie chcemy kupowac, wiec jak bedziemy kupowac sterylizator to wybierzemy elektryczny :) wlaczymy do pradu i bedzie dzialal :)

Karko - gratulacje :)) super, ze wszystko ok :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    MilagrosCud bo ja jestem spokojna przed ciążą nigdy taka nie byłam a teraz po prostu działają u mnie cholerne hormony wiesz powiększają mi się cycki i bolą ,puchnął mi stopy i też bolą chyba przestaje sobie z tym radzić.
    --
  5.  permalink
    Hej hej laski
    hefalumpik suwaczek pokazuje skończone tygodniee i lekarz też mówi dobrze bo to znaczy ze skończyłaś 10 tydzień a zaczęłaś 11 tyd i 1 dzień:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Hefalumpik i Kasiek80 - witajcie! :bigsmile:
    A ja dziś zrobiłam sernik krakowski. Zazwyczaj piekę nowojorski (mój ulubiony), ale miałam wyjątkowo ochotę na krakowski i wyszedł nieźle :smile:
    Addictive, ja nie potrafię upiec kurczaka... Wszystkie inne mięsa mi wychodzą, a kurczak jakoś nie. Zazwyczaj jest niedoprawiony i bez chrupiącej skórki :confused:
    --
  6.  permalink
    MilagrosCud przykro miz e mąż cię tak zjechał ;/ mój jak ostatnio przyjechał i mówi ze widać mi brzusio ,to ja mu powiedziałam ze widze ze tyje i sie sobie przestaje podobać bo jestem już gruba a on powiedział zebym nawet tak nie mówiła bo to normalne ze rosnę w końcu nosze nasze dziecko w brzuchu:) mówi ze jemu wogóle to nie przeszkadza i ze to nie wina moja tylko dziecka bo rośnie hehe:)wie co powiedziec zeby pocieszyć i chwile później go zrepeciłam aż heheheh

Treść doklejona: 16.10.12 21:08
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ja bylam dzis na poczcie :) i na malych zakupach :) Kupilam sobie sweterek w Zarze ;) chlodniej sie robi, wiec na pewno sie przyda :)
    Pozatym zaszalalam w bootsie kupilam moj ulubiony podklad i roz (oba mi sie koncza). Do tego z Fat Face skarpetki cieple - podkolanowki, przydadza sie w szpitalu podczas porodu :) no i jeszcze znalazlam taki pojemnik z rozpryskiwaczem - bede uzywac na Tantum Rosa po porodzie :)
    --
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    Dziękuję za rozjaśnienie wątpliwości :)
    Gratuluję Wam wszystkim noszonych maluszków :)
    --
  7.  permalink
    a ja dziś tez byłam na zakupach ale sobie nic nie kupiłam tylko dzidzi mojej kochanej:):)hehe wpadłam troszke w szał tyle tych rzeczy jest:)
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
  8.  permalink
    Hefalumpik na suwaczku masz pierwszy dzien 11tc. Lekarze mowiac o danym tygodniu to zazwyczaj mowia o skonczonym pelnym. A ty wczoraj skonczylas pelne 10tc
    Karko wspaniale wiesci:D
    kasiek trzymam kciuki abys zostala z nami i aby z dzidzia bylo wszystko dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    DominiczkaA pochwal się co kupiłaś dzidzi????
    --
  9.  permalink
    i znowu zamiast odpoczywac posprzatalam chalupę, zrobilam krokiety i rosół ale przynajmniej jutro obiadu nie musze robic. A moj mąż wrocil z meczu i pewnie jeszcze dzis sobie porozmawiamy, miedzy innymi o podziale obowiazkow w domu i kto tu kogo bardziej niańczy:-)
    -- [/url]
  10.  permalink
    kochane ja siw klade spac. dzis fasola powoduje duzy bol w pachwinie i ciagniecie nieznosne a no spa nie daje rady... tylko sen pomoze... dobranoc i udanej nocy Wam zycze :)
    --
  11.  permalink
    okok:)Anula dla Ciebie wszystko:)
    Kupiłam 2 ręczniki kąpielowe jeden mały drugi duzy z wychaftowanym misiem kolor jasny kawowy:)Kocyk po kąpieli z tym wcięciem na główke koloru delikatny żółty,tego samego koloru przescieradełko na materac,3 pary takich spodni malutkich,2 pary bodów bez rękawa,2 pary bodów krótki rękawek i 2 pary bodów długi rękaw:) Body białe oczywiście,hmm co jeszcze szczoteczke i grzebyczek do włosów,termometr kaczuszka do kąpieli , sobie wkładki laktacyjne,śpiochy 1, siostra mi kupiła też rękawiczki,kaftanik i śpioszki:) 10 pieluszek tetrowych i chyba tyle heheh:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny jak to jest u was z tymi ruchami na tym etapie ciąży co ja czy faktycznie tak macie jak to jest u mnie na suwaczku napisane ,że w okresie aktywności jest 10 ruchów na godzinę???Mój syn był bardzo aktywny 3 dni temu wtedy co wam pisałam,że wysiedzieć nie mogę.Jednak od tego czasu jest cisza czy powinnam się tym martwić???
    --
  12.  permalink
    Dobranoc Kandyzowana:)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dominiczko a łóżeczko już masz ??? Ja polecam te z Ikei są śliczne i stabilne ,my kupiliśmy takie w kolorze białym.
    --
  13.  permalink
    nie mam jeszcze zostawiam raczej na później po wypłacie zamawiam komplet do łózeczka o którym pisała:) są te łóżeczka na stronie ikei nie mam sklepu w pobliżu;/??

Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 16.10.12 21:24
    Anula które masz????

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18755/

Treść doklejona: 16.10.12 21:25
    śliczne jest to za 200 zł
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cześć dziewczyny, od rana mnie nie było na forum i dwie strony naprodukowałyście :devil: szalone!!!
    Milagros nie denerwuj się mężem :) będzie wszystko dobrze, daj mu do zrozumienia, że jest Tobie potrzebny i nie narzekaj przy nim na temat swoich obaw, wyżal się nam bo mężczyźni nas nie rozumieją i uważają nas za panikary a przy tym nas dołują i obrażają!
    Blubis fajnie, że się odezwałaś i piękną masz bete! daj znać co na USG :bigsmile:
    Ja dziś wyszłam o 11 i wróciłam o 20 więc miałam długi spacer, aż czuję się wykończona :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    DominiczkaA - my mamy wlasnie to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/ z Ikei :) wyglada super po rozlozeniu :) tylko synka brak w srodku :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    No pewnie że są a to jest łóżeczko które kupiliśmy

Treść doklejona: 16.10.12 21:27
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/
    --
  14.  permalink
    śliczne może też takie kupie heSuwaczek z babyboom.pl
    heheh:) a materac trzeba osobno kupić pewnie hm?
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    madziauk no nie mów,że kupiliście to samo łóżeczko co my? To super,że fajnie wygląda po rozłożeniu bo ja go jeszcze nie widziałam tzn tylko tyle co w sklepie a nasze jest jeszcze w kartonie.
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Dobrej nocy dziewczęta, idę przespać moje bolące gardło!
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Materac się kupuje osobno.
    --
  15.  permalink
    masz link z ikei brałaś też?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja dziś z mamą kupiliśmy pierwsze ciuszki dla synka :bigsmile: i dostałam jeszcze ciuszki od przyjaciółki :bigsmile: poczułam dopiero teraz, że jestem w ciąży i piękne są te ciuszki :tooth: jeszcze nie straciłam głowy ale nie długo tak się stanie :crazy:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.