milka niema za co:) i dzikeuje rowniez sprobuje pierogi zrobic :)))
Milagros -to ja wcielam 4szt :D a moj maz 2 szt i powiedzial ze jest syte i wiecej niemoze :D Wiec ja niewiem jak ja bede wygladac jak jem wiecej niz on
Wlasnie wrocilismy ze spacerku ,wyszlismy z mala na rowerek na ok 1/5 godziny,pomalutku sobie szliszmy ,i jak narazie wszytsko w porzadku ,maly/a dotleniony :))
a ja dzis na obiadek zrobilam kurczaka w curry po hawajsku i ziemniaczki :D pozny obiad bedzie dla mojego A bo on dopiero po pracy wraca o 19.30 :( ja zjem na sprobowanie bi to juz za pozno na pelen posilek ;)
aravls dlugo nie leciala, zalala tylko pizame i tak jak ty siegnelam po papier. Mialam to pierwszy raz i szczerze troche sie przerazilam ze tak nagle i nie spodziewanie. Ale moze masz racje ze to zmiana cisnienia...ja jestem z tych nisko cisnieniowych...
Dziewczyny ja tez krwawialm ale malo tylko przy smarkaniu i rozmawialm na ten temat z lekarzem . Sciagnelam wam z neta co sama uslyszalm od lekarza.
Problem ten dotyka ok. 10-20% ciężarnych kobiet i nie jest niebezpieczny dla zdrowia matki i dziecka. Krwawienie z nosa spowodowane jest przede wszystkim zwiększoną objętością krwi w organizmie kobiety. Tym samym, rozszerzają się naczynia krwionośne śluzówki nosa, co w rezultacie prowadzi do osłabienia ich ścian. Rzadziej ich przyczyną jest zbyt wysokie ciśnienie krwi. Krwawieniom często towarzyszy opuchlizna, uczucie zatkanego nosa, trudności z oddychaniem, a także chrapanie. Jest to dosyć kłopotliwa dolegliwość, ale najczęściej ustaje w kilka dni po porodzie. Nie ma też reguły, jak często krwawienie może wystąpić w trakcie ciąży. U niektórych kobiet wystąpiło ono 2-5 razy, u innych nawet codziennie.
ty to jesteś szalona z tymi betami :) ale ja w pierwszej ciąży też tyle robiłam
i witam wszystkich :) ja aktualnie jestem w 5t4d, ciąża pod znakiem zapytania, ponieważ endo jak byłam w 5tc u lekarza mialo tylko 10mm grubości i śluz był nie ciążowy (tak, tak- trafiłam na ginkę która pod mikroskopem sprawdzała śluz :) ). Obłożona jestem progesteronem, mdli mnie niesamowicie ale dla dzieciątka wszystko. O pierwszą ciązę starałam się 3 lata, urodziłam 3.11.2009 cudnego Marcelka :)
Emenemss dzieki za informacje...troche sie uspokoilam ale jutro i tak pogadam na ten temat z lekarzem Bulbis wszystko w jak najlepszym porzadku...teraz powinnas sie relaksowac i cieszyc ciaza...dosc zamartwiania kasiek80 witaj wsrod ciezarowek. I ogromne GRATULACJE wszystko bedzie dobrze.
Hej dziewczyny:) Ja uwielbiam piec kurczaka z warzywami w rękawie, wtedy wychodzi taki soczysty, pycha... a krokiety też bym chętnie nauczyła się robić
Co do męża, to też mam takiego bardzo ugodowego, oczywiście ma swoje zdanie i potrafimy się posprzeczać, ale zawsze staramy sie rozmawiać o wszystkim i wyjaśniać wszelkie niedopowiedzenia:). Też nie mam ani zachcianek ani napadów glodu w ciąży, więc myślę, że też wahań nastroju nie mam prawie w ogóle.
A powiedzcie mi, jaka jest różnica między sterylizatorem mikrofalowym a parowym na prąd? Bo właśnie rozglądam sie za sterylizatorami i nie wiem, kóry wybrać?
jejku ja bete robilam tylko pierwszego dnia i nastepnego czy przyrasta i to wszystko. nie sprawdzalam potem w ogole wiec nawet nie wiem jak przyrasta i czy prawidlowo. podziwiam was ze siw tak klujecie hehehe.
ja to dlzamiast robic bete czekalam na usgi zobaczylam serce bijace i fasole wiec tym bardziej nie lecialqm sprawdzac krwi :D
aa wlasniw. jutro musze zrobic badanie krwi i moczu a nie mam kubeczka.. bo w czwartek wizyta.. myslicie ze kubeczek dadza mi w przychodni bym mogla na miejscu zrobic? :)
MilagrosCud, my też kwiczymy z mężem z tego, tym bardziej, że ja widziałam jego przerażenie po tym moim okrzyku! Justyna, dobrze, że się uspokoiłaś, podpytaj lekarza jutro, ale skoro to jednorazowe i krótkotrwałe, to pewnie Twój organizm już o tym zapomniał :) Witaj Kasiek, wszystkiego dobrego! Kandyzowana, u mnie bez problemu dają kubeczki na miejscu, tylko upewnij się, że do badania nie potrzebują pierwszego moczu z nocy. Bo nie wiem, czy doniesiesz u mnie, zależnie od zleconych badań, może być oddany w ciągu dnia.
Ech, siedzę zawinięta w koc, opiłam się lekkiej herbaty, przyćpałam jakieś przeciwprzeziębienne dla ciężarnych, gardło wypsikałam Tantum Verde, a i tak mnie okrutnie kłuje i wszystko opuchnięte. Zobaczymy, jak to się rozwinie...
Witajcie dziewczyny, Jakiś miesiąc temu już tu zasięgałam paru porad. Teraz mam już kartę ciąży. Jestem w 10tc, a termin porodu został wyznaczony na 13 maja 2013. 5 listopada kładę się do szpitala na dodatkowe badania z krwi, sprawdzą mi tarczycę i zrobią też wtedy usg :) Z niecierpliwością czekam aż mdłości odejdą w niepamięć :)
u nas po wizycie wszystko SUPER! 5,5 cm dzidziuś, duży jak na swój wiek, kopał, machał do nas rączką, fotki mamy:) jejku, już zapomniałam jaki to cudny widok. OBY TAK DALEJ :)
:) jakiś wysyp maluszków będzie, widziałam na wcześniejszej jakiejś liście że któraś dziewczyna ma dokładnie ten sam termin co ja :D
a u mnie mdłości już trochę słabsze i liczę że zaraz całkowicie miną :) Wiecie co mnie ciekawi... jak się te tygodnie liczy. Ja miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki 6.08. więc jak liczę od tego dnia tygodniami to teraz jestem w 11 tygodniu i 2 dniu. Natomiast dr twierdzi że np teraz jestem w końcówce 10 tygodnia a na suwaczku wyliczyło mi że to 1 dzień 10 tygodnia :) ja już nic nie kapuję z tego... któraś z was ma pojęcie jak to na prawdę jest?
hefalumpik - i Ciebie rowniez witam :) gratki :)))
Addictive - z tego co ja rozumiem, to sterylizator mikrofalowy - musisz wlozyc do mikrofalowki , a elektryczny to wlaczasz do pradu i paruje wew. nie trzeba miec mikrofali ;) my nie mamy mikrofali i nie chcemy kupowac, wiec jak bedziemy kupowac sterylizator to wybierzemy elektryczny :) wlaczymy do pradu i bedzie dzialal :)
MilagrosCud bo ja jestem spokojna przed ciążą nigdy taka nie byłam a teraz po prostu działają u mnie cholerne hormony wiesz powiększają mi się cycki i bolą ,puchnął mi stopy i też bolą chyba przestaje sobie z tym radzić.
Hej hej laski hefalumpik suwaczek pokazuje skończone tygodniee i lekarz też mówi dobrze bo to znaczy ze skończyłaś 10 tydzień a zaczęłaś 11 tyd i 1 dzień:)
Hefalumpik i Kasiek80 - witajcie! A ja dziś zrobiłam sernik krakowski. Zazwyczaj piekę nowojorski (mój ulubiony), ale miałam wyjątkowo ochotę na krakowski i wyszedł nieźle Addictive, ja nie potrafię upiec kurczaka... Wszystkie inne mięsa mi wychodzą, a kurczak jakoś nie. Zazwyczaj jest niedoprawiony i bez chrupiącej skórki
MilagrosCud przykro miz e mąż cię tak zjechał ;/ mój jak ostatnio przyjechał i mówi ze widać mi brzusio ,to ja mu powiedziałam ze widze ze tyje i sie sobie przestaje podobać bo jestem już gruba a on powiedział zebym nawet tak nie mówiła bo to normalne ze rosnę w końcu nosze nasze dziecko w brzuchu:) mówi ze jemu wogóle to nie przeszkadza i ze to nie wina moja tylko dziecka bo rośnie hehe:)wie co powiedziec zeby pocieszyć i chwile później go zrepeciłam aż heheheh
Ja bylam dzis na poczcie :) i na malych zakupach :) Kupilam sobie sweterek w Zarze ;) chlodniej sie robi, wiec na pewno sie przyda :) Pozatym zaszalalam w bootsie kupilam moj ulubiony podklad i roz (oba mi sie koncza). Do tego z Fat Face skarpetki cieple - podkolanowki, przydadza sie w szpitalu podczas porodu :) no i jeszcze znalazlam taki pojemnik z rozpryskiwaczem - bede uzywac na Tantum Rosa po porodzie :)
Hefalumpik na suwaczku masz pierwszy dzien 11tc. Lekarze mowiac o danym tygodniu to zazwyczaj mowia o skonczonym pelnym. A ty wczoraj skonczylas pelne 10tc Karko wspaniale wiesci:D kasiek trzymam kciuki abys zostala z nami i aby z dzidzia bylo wszystko dobrze.
i znowu zamiast odpoczywac posprzatalam chalupę, zrobilam krokiety i rosół ale przynajmniej jutro obiadu nie musze robic. A moj mąż wrocil z meczu i pewnie jeszcze dzis sobie porozmawiamy, miedzy innymi o podziale obowiazkow w domu i kto tu kogo bardziej niańczy:-)
kochane ja siw klade spac. dzis fasola powoduje duzy bol w pachwinie i ciagniecie nieznosne a no spa nie daje rady... tylko sen pomoze... dobranoc i udanej nocy Wam zycze :)
okok:)Anula dla Ciebie wszystko:) Kupiłam 2 ręczniki kąpielowe jeden mały drugi duzy z wychaftowanym misiem kolor jasny kawowy:)Kocyk po kąpieli z tym wcięciem na główke koloru delikatny żółty,tego samego koloru przescieradełko na materac,3 pary takich spodni malutkich,2 pary bodów bez rękawa,2 pary bodów krótki rękawek i 2 pary bodów długi rękaw:) Body białe oczywiście,hmm co jeszcze szczoteczke i grzebyczek do włosów,termometr kaczuszka do kąpieli , sobie wkładki laktacyjne,śpiochy 1, siostra mi kupiła też rękawiczki,kaftanik i śpioszki:) 10 pieluszek tetrowych i chyba tyle heheh:)
Dziewczyny jak to jest u was z tymi ruchami na tym etapie ciąży co ja czy faktycznie tak macie jak to jest u mnie na suwaczku napisane ,że w okresie aktywności jest 10 ruchów na godzinę???Mój syn był bardzo aktywny 3 dni temu wtedy co wam pisałam,że wysiedzieć nie mogę.Jednak od tego czasu jest cisza czy powinnam się tym martwić???
nie mam jeszcze zostawiam raczej na później po wypłacie zamawiam komplet do łózeczka o którym pisała:) są te łóżeczka na stronie ikei nie mam sklepu w pobliżu;/??
Treść doklejona: 16.10.12 21:24 Anula które masz????
Cześć dziewczyny, od rana mnie nie było na forum i dwie strony naprodukowałyście szalone!!! Milagros nie denerwuj się mężem :) będzie wszystko dobrze, daj mu do zrozumienia, że jest Tobie potrzebny i nie narzekaj przy nim na temat swoich obaw, wyżal się nam bo mężczyźni nas nie rozumieją i uważają nas za panikary a przy tym nas dołują i obrażają! Blubis fajnie, że się odezwałaś i piękną masz bete! daj znać co na USG Ja dziś wyszłam o 11 i wróciłam o 20 więc miałam długi spacer, aż czuję się wykończona
DominiczkaA - my mamy wlasnie to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/ z Ikei :) wyglada super po rozlozeniu :) tylko synka brak w srodku :)
madziauk no nie mów,że kupiliście to samo łóżeczko co my? To super,że fajnie wygląda po rozłożeniu bo ja go jeszcze nie widziałam tzn tylko tyle co w sklepie a nasze jest jeszcze w kartonie.
Ja dziś z mamą kupiliśmy pierwsze ciuszki dla synka i dostałam jeszcze ciuszki od przyjaciółki poczułam dopiero teraz, że jestem w ciąży i piękne są te ciuszki jeszcze nie straciłam głowy ale nie długo tak się stanie