Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeOct 16th 2012
     permalink
    Anula85 - mamy te samo lozeczko :) jest sliczne :)))
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A ja wlasnie zlozylam zamowienie na stronie Mamas and Papas na ten album na pierwszy rok zycia maluszka, muszle laktacyjne, mate na przewijak i skarpetki. Ceny maja niezle, bo taka normalnamata £25, ale ze inna mi sie nie podobala to musialam kupic ta ;>
    Jeszcze w weekend z m podjedziemy do TKmaxxa, bo chce kupic koszyczek, zeby poukladac tam pampersy i inne takie i postawic go sobie na komodzie obok lozeczka, zeby miec wszystko pod reka. No i chce pobuszowac w dzieciecych ciuszkach... Musze upolowac jakis sweterek dla cory :devil:

Eh, i musialam sie polozyc, bo brzuch twardy i klulo mnie w boku.
    --
  1.  permalink
    madziauk i anula a te wysokości tam sa 2 czyli ta gdzie materac jest na samym dole i to co na zdjęci wyzej nie ma czy ta wysokość jest dobra jak sadzicie??

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    DominiczkaA - tak, sa 2 wysokosci :) my mamy rozlozone z materacem na gornej :) jak synus podrosnie bedziemy obnizac :)
    --
  2.  permalink
    materace macie z ikei jak tak to które wybrałyście?

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    DominoczkaA nie mam linka bo materac kupowaliśmy nie w Ikea tylko w Canpol babies .
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    DominiczkaA - ja nie mam materaca z Ikei, kupilam w sklepie John Lewis w Londynie :) ten o ktorym pisalam wczesniej.
    --
  3.  permalink
    hmm ja pewnie na allegro zamówie bo u mnie to kicha jeżeli chodzi o sklepy z takimi rzeczami choć mąż pracuje w Łodzi tam jest sklep ikei może mi kupi jak ładnie poprosze:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeOct 16th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja mam taki materac co z jednej strony jest kasza gryczana a z drugiej kokos.
    --
  4.  permalink
    hmm ciężka sprawa z tym będzie chyba:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Nie powinno być tak źle ale przy wyborze materaca musisz pamiętać żeby był on odpowiednio twardy najlepiej żeby był właśnie taki jak mój czyli z kaszą i kokosem.
    --
  5.  permalink
    dzięki napewno skorzystam z waszych cennych rad :):) a czy kupujecie do tego jakąś komode?

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Dominczka - mąż jeśli już to powinien kupić łóżeczko nie dla ciebie a dla waszego dziecka - to jest lekka różnica:).
    W każdym razie musi miec poczucie, że kupujecie rzeczy nie dla ciebie a dla waszej pociechy:bigsmile:

Dziewczyny my to łóżeczko z Ikei też sobie upatrzylismy - wlasnie to, bo ma fajny kształt i super cenę:wink:. Myślimy też o tym aby w Ikei dobrać materacyk i oczywiście pozostałe elementy do łóżeczka typu pościel.
    Przecież takie łóżeczko posłuży dość krótko więc nie musi być to rzecz bardzo droga. A widziałam też łóżeczka za 1200-1600 zł.......:confused:

Jeszcze wrócę do sterylizatorów - te mikrofalowe są z reguły tańsze i tak się zastanawiam, czy to, że sterylizuje się butelki w mikrofali wpływa jakoś niekorzystnie na butelki?

MadziaUK - gdzie udało ci się upolowac ta butelkę ze sprayem do tantum rosa?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dobra kochane ja idę spać bo mnie znowu kręgosłup boli.Dobrze,że mam już tą piłkę z Decathlonu jutro mąż mi ją napompuje i będę działać a tymczasem dobranoc.
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Do tego łóżeczka jest jeszcze taka fajna komoda z prewijakiem który można zdemontować i szafa dla malucha. My chcemy tą komodę z przewijakiem i może jeszcze jeszcze dobierzemy zwyklą komodę na ubranka. Bo na szafę jest jeszcze chyba za wcześnie:smile:
    --
  6.  permalink
    Anula mykaj dobranoc:) Addictive wiem wiem lekkie przejęzyczenie :)Widze jest szał na te łózia wię i ja na nie zapoluje pewnie:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Anula85: Ja mam taki materac co z jednej strony jest kasza gryczana a z drugiej kokos.

Kochana ,a nie gryka ??? bo aj taki mam kokos-pianka gryka :updown:

Treść doklejona: 16.10.12 22:00
    Co do lozeczka ,ja mam takie dla niuni ,i rodzenstwo odziedziczy :
    lozeczko

Ale niemam pomyslu na nowe dla Martynki ,obeszlam tyle sklepow i nic mi sie niewidzi...
    --
  7.  permalink
    Dziewczynki a co powiecie na takie łóżeczko? czyż nie jest słodkie?:cool::bigsmile:

Treść doklejona: 16.10.12 22:18
    http://www.e-sciany.pl/zdjecia-scian/2884,pomysl-na-lozko-dla-dzieci/15271,pomysl-na-lozko-dla-dzieci
    -- [/url]
  8.  permalink
    Milagros heeh zamówie je jezeli dodasz zdjęcie ze tez takie masz:)

Suwaczek z babyboom.pl

szukam komody na allegro do tego łóżeczka z ikei a ty Milagros rozgladasz się????
    --
  9.  permalink
    to dla starszych dzieci to musimy poczekac, ale spojrzcie jeszcze na tą stronkę są ciekawe projekty:

http://www.projectorius.pl/kubusII.html

Treść doklejona: 16.10.12 22:25
    ja sie narazie tylko rozglądam po USG połówkowym zacznę się rozgladac na dobre:-) znacie mój sceptycyzm :-P
    -- [/url]
  10.  permalink
    ciekawe naprawde fajne:) ciekawe jaka cena

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  11.  permalink
    DominiczkaA: ciekawe naprawde fajne:) ciekawe jaka cena

równie ciekawa:devil:
    -- [/url]
  12.  permalink
    wiesz jaka???
    --
  13.  permalink
    niestety nie ale domyslam sie, niby na zamówienie ale to drewno sosnowe
    -- [/url]
  14.  permalink
    no właśnie recznie robione odpada....znajdź mi coś lepiej cobym nie zbankrutowała:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  15.  permalink
    no wlasnie to zalezy jak kto stoi finansowo, my tez nie mozemy sobie pozwolic na takie za 1000 zł i jesli bedziemy kupowac sami to kupimy pewnie takie w granicach 300 zł chyba ze rodzice pomogą. Ale tez sie zastanawiamy jakie wymiary czy takie 123 cm wystarcza, jak to male szybko bedzie roslo itp bo moze za kilka miesiecy trzeba bedzie nowe kupowac i wtedy oplaca sie tansze kupic na poczatek...
    -- [/url]
  16.  permalink
    wydaje mi sie ze to 120 x60 wystarczy ogólnie na długo:)Dysponuje podobnie jak ty ...widziałaś łóżeczko z ikei??

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  17.  permalink
    widzialam i niewykluczone ze tez sie pokusimy choc naprawde wolalabym inne tylko ze inne sa drozsze
    -- [/url]
  18.  permalink
    nie mam sił juz szukać hmm ty milagros jestes z Łodzi jest tam ikea no nie??
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
  19.  permalink
    tak, jest ikea na drodze do pabianic przed Ksawerowem, mieszkam niedaleko:-)
    -- [/url]
  20.  permalink
    ale Ci dobrze nie wiem czy mój tam trafi;/ hmm mape musze mu znaleść:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  21.  permalink
    łatwo trafic to jedna z głownych tras przelotowych:-) a gdzie Twoj pracuje, w jakiej dzielnicy?
    -- [/url]
  22.  permalink
    heheh dzwoniłam do niego i mówi ze jak jedzie do pracy to w kielcach mija ikee to jednak tam go poślę:):)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Addictive - ja kupilam w Londynie , w sieciowce Boots. W Polsce widzialam takie podobne w Rossmanie :) tylko, ze ja kupowalam z pompka, wiec nie wiem czy maja takie z koncowka z rozpryskiwaczem :) pewnie tak. Mozliwe, ze w Super Pharm maja :)
    --
  23.  permalink
    hej dziewczyny :) co do łóżeczek te z Ikei są fajne, ale ja kupiłam równie fajne na allegro u fajnego sprzedawcy razem z materacem i kompletem pościeli :wink:
    tutaj wklejam Wam link do jego aukcji jakby któraś chciała :) http://allegro.pl/15el-lozeczko-z-szuflada-60x120-materac-posciel-i2721156787.html
    karko gratuluję dużego dzidziusia, i witam nowe mamusie:wink:
    --
  24.  permalink
    violet dzięki bardzo ładne...:) ja ide spać bo padam:) Branoc

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - bardzo fajne te lozeczko :)
    --
  25.  permalink
    madziauk no ja jestem mega zadowolona - kolor który mam to ładny biały (taki jak te z ikei), akurat na tej aukcji co podesłałam nie ma tego koloru :) a łóżeczko super, ma trzy poziomy dna, 3 wyjmowane szczebelki no i pojemną szufladę na dole, no i cena jak za taki zestaw wydaje mi się bardzo spoko. materac gryka pianka kokos, no i ładna wieloelementowa pościel :wink:

ja umieram na zgagę...(Boże kiedy to się skończy)....jem pół paczki migdałów dziennie, piję mleko, czasem tabletki jak już nie daję rady, ale to jest jakaś masakra...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    violet_flower: ja umieram na zgagę...(Boże kiedy to się skończy)....

Ja mam to samo ,ale jakis tabletek niechce brac ,mowisz ze mleko pomaga ???

W pierwszej ciazy mialam raz i niewiedziam co to(mialam pierwszy raz i na SOR pojechalam ,pod koniec juz :d
    I mowilam ze mnie piecze i boli w klatce piersiowej :d zrobili mi ekg ,echo itp ,a okazalo sie ze to zgaga :D

a teraz mnie meczy prawie codziennie ,jakis znak na plec ?? :d
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny - wspolczuje tej zgagi, ja nigdy w zyciu nie mialam, i jak narazie w ciazy tez nie mam (odpukac w niemalowane ! puk ! puk!)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Uciekam spać dziewczyny, jutro zobaczę wasze łóżeczka :bigsmile: dobranoc :bigsmile:
    --
  26.  permalink
    Emenemss: Ja mam to samo ,ale jakis tabletek niechce brac ,mowisz ze mleko pomaga ???

W pierwszej ciazy mialam raz i niewiedziam co to(mialam pierwszy raz i na SOR pojechalam ,pod koniec juz :d
    I mowilam ze mnie piecze i boli w klatce piersiowej :d zrobili mi ekg ,echo itp ,a okazalo sie ze to zgaga :D

a teraz mnie meczy prawie codziennie ,jakis znak na plec ?? :d

mleko tak na chwilę - odrobinę je podgrzewam i daję troszkę miodu i pomaga, bo samo nic nie pomagało - ale tak czy siak zgaga do godziny wraca...

a co do płci ponoć ma się częściej zgagę przy dziewczynce, no a u mnie raczej pewny chłopiec:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    "kasiek80: ja aktualnie jestem w 5t4d, ciąża pod znakiem zapytania, ponieważ endo jak byłam w 5tc u lekarza mialo tylko 10mm grubości i śluz był nie ciążowy (tak, tak- trafiłam na ginkę która pod mikroskopem sprawdzała śluz :) ).
    Obłożona jestem progesteronem, mdli mnie niesamowicie ale dla dzieciątka wszystko.
    O pierwszą ciązę starałam się 3 lata, urodziłam 3.11.2009 cudnego Marcelka :)

Kasiu, OGROMNIASTE GRATULACJE!!! Super, musi i tym razem wszystko byc super! :bigsmile:
    A propos... to ja tez spodziewam sie MArcelka. Termin mam na 17 listopada, ale śmiejemy sie z mężem czy synek nie urodzi sie na Jego urodziny tj. 04 listopada... hihi
    A jak Ty mówisz zdrobniale do Marcelka??? :bigsmile:
    -- ___
    • CommentAuthormilena1984
    • CommentTimeOct 17th 2012
     permalink
    witam sie w porze kiedy cale forum zasypia, ale czytam regularnie posty.
    Blubis jestes hitem sezonu!!!!masz we mnie wiernego fana! moj lekarz stwierdzil ciaze po tescie ciazowym tym robiony z moczu. Nawet mi nie zbadal krwi:) ale mi potwierdzil i sie tego trzymalam, bo moze ja w tamtym okresie nie kumalam ze jakis hormon rosnie jak zaciaze, no ale koniec koncow ciaza jest i postepuje. Dla niego najwazniejsze bylo czy mam Rh + czy Rh -. Ale jak masz jakies obawy czy powody do niepokoju to pytaj sie dopoki uzyskasz przekonujaca odp, a szczegolnie u gina, pytaj go do upadlego!!!!! my tez cie podbudujemy jak zaistnieje potrzeba.
    ja od dwoch dni chodze po domu i spiewam Basie Bulat(pop/folk)- bylam w sob na koncercie w filharmoni- i tak mi sie spodobala ze nawet deszczowe dni wydaja sie piekne.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.10.12 05:33</span>
    justyna ta krew to jakis efekt progesteronu, gdzies to czytalam i jest calkiem normalna podczas ciazy. Nie wiem czy to z powodu cisnienia. Ja o wszystkich symptomach ciazy mowie mojemu ginowi, no i ostatnio na opuchniecia nog otrzymalam rade odnosnie diety- mam jesc duzo bialka i blonnika, tak jak na diecie south beach, czyli ograniczyc weglowodany do min i mieso do max., na ssanie nocne i apetyt wieczorny mam gotowac jajko na twardo i sie nim zapchac. Dzis od rana zrobilam jajecznice z 3 jaj i wow trzymalo mnie przez 5h, fakt!!!!

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.10.12 05:37</span>
    i musze sie podzielic dobra wiescia- bede miala porod w wodzie w szpitalu dzieciecym. Wszystkie koszta wliczone sa w moje ubezpieczenie. 29pazdz ide na wstepna wizyte z moja nowa polozna! ktora poprowadzi mnie do konca ciazy a potem bede miala szanse-jak wszystko odbedzie sie bez komplikacji- jako 1 osoba na swiecie przywitac moje dziecko, ktore wyplynie z wody. :jumping:
    losie jak sie ciesze

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.10.12 05:39</span>
    Edzia- ciesze sie ze mialysmy okazje pogadac na chwilke, wkurzajace jest to wywalanie z 28dni. co napiszesz to wywala.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.10.12 05:40</span>
    BTW czy ktos oprocz nas mial z tym problem?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.10.12 05:40</span>
    a co do materacykow to sprezynowy jest zly? pytam sie bo jestem przed kupnem
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Dziewczyny, bardzo ladne lozeczka ma firma drewex. Ogladalam na zywo, super wykonane, z bezpiecznych materialow i wytrzymale.
    Ja mialam lozeczko drewniane firmy zadnej i badziewie bylo straszne, dno lozeczka jak mala stanela na gogi pekalo. Wiec nie patrzcie tylko na cene. To moje pierwsze kosztowalo ok.200zl, potem zmienilam na turystyczne Hauck. A teraz interesowalam sie tymi lozeczkami drewex, bo chcialam kupic cos na miare tapczaniku,ale chcialam,zeby moglo miec zdejmowany jeden bok tylko(i sluzylo jako dostawka do lozka mojego), ale niestety nie mieli tego modelu Tygrys w interesujacym mnie rozmiarze (chcialam 140x70). I to lozeczko tygrys kosztowalo ok.300zl
  27.  permalink
    Witam z rana. Co do lozeczek to dobre sa z 3 poziomami wysokosci, na dluzej posluza te 140x70 z mozliwoscia tapczaniku. Co do szuflady do luzeczka to ja nie bylam zadowolona , bo jak lozeczko bylo na dwoch najwyzszych poziomach to bardzo szybko zbieral sie kurz na szufladzie i bardzo ciezko sie go sprzatalo. Dlatego teraz odkrecilam szuflade.
    Teraz w biedronce beda kocyki dzieciece za chyba 15 czy 20zl, chyba kupie jeden lub dwa jak beda fajne:D
    milego dnia.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    madziauk - widziałam w rossmanie te buteleczki z psikaczem, ale nie wpadłabym na to, że mogą się przydać do tego celu. Dzięki za pomysł, muszę się zaopatrzyć :)

Z pozytywów na dziś - ok. 10 przychodzą panowie technicy z tepsy. Może nareszcie coś ruszy w sprawie internetu, bo ten w tel już mnie męczy :( ale nie nastawiam się, żeby nie zapeszyć.

A i dowiedziałam się wczoraj, że nie jestem skolonizowana paciorkowcem :)

Lecę wszamać śniadanko, bo się synuś domaga. Miłego dnia :)
  28.  permalink
    Dziwn dobry. ja przeziebiona.. nie mam apetytu ale probuje cos z rozsadku zjesc... niemniej nie wchodzi mi nawet zupa mleczna :(
    wszystko mnie odrzuca ehh... boli mnie troche punktowo podbrzusze i mialam isc na OB i mocz bo jutro mam wizyte ale nie dam rady... zrobie to moze w pt.. i przekaze wyniki telefonicznie lekarzowi potem..

mam nadzieje ze Wam humorki dopisuja.. ja sie cofne do waszych postow lozeczkowych jak juz bede o tym myslec ;) teraz za wczesnie jeszcze u mnie..
    --
  29.  permalink
    Witam również z rana ja dalej te łóżeczka oglądam taki wybór ze nie zdecyduje się:) Humorek mi dopisuje bo moje maleństwo zaczepia mnie :):)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam z rana,
    co do łóżeczka to my kupiliśmy turystyczne mniejsze bo drewniane nam się nie zmieści we wnękę między ścianą a łóżkiem w małym pokoiku jak małą już wyeksmitujemy od siebie z tym że dokupiłam do niego materacyk b.dobrej jakości, gruby twardy-ten model używany w szpitalach więc będzie ok.
    wczoraj mała dawała o sobie znać dużo częściej niż w poniedziałek a dzisiaj o piątej jak mój m wstawał do pracy to doszła do wniosku że sobie pobryka no i teraz odsypia :)
    jeżeli chodzi o liczenie ruchów to mi mówiono że jeżeli czuję dziecko przez cały dzień z odstępami to ok bo może sobie podsypiać w dzień a więcej brykać w nocy
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.