Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    no to dobrze. ja dzis od rana sie martwie czy u mnie wszystko ok z Malenstwem.. chcialabym juz byc w 13 tyg i po USG gen... ughhhh..... normalnie ciezko zaczynam znosicta niepewnosc..
    --
  2.  permalink
    Kandyzowana kiedy masz to usg?

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 17th 2012
     permalink
    Dziendobry :))
    A moje malenstwo ma adhd :D bo mnie obudzilo tak szaleje :D

Treść doklejona: 17.10.12 08:58
    Ja juz z kawusia :)
    --
  3.  permalink
    moje o dziwo wczoraj prawie nis się nie odzywało a dziś troszke brykało z rana:) a propo kawusi poczekaj zrobie sobie wypijemy razem:)

Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 17.10.12 09:07
    laski jak to jest z tymi ruchami czy powinnam je czuc dość często czy dziecko może mieć dość długie chwile wyciszenia kiedy nie bryka???
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    ok ,jeszcze mam wiec pokawkujemy :)))

Treść doklejona: 17.10.12 09:11
    Moze miec chwile wyciszenia i naprawde zalezy od dziecka :)
    Na twoim etapie spokojnie dopiero sie zaczyna :)
    Ja mam porownianie ,bynajmniej tak bylo u mnie,mala siedzial prawie cicho ,czasami sobie przeplynala z miejsca na miejsca ,pokopala nuziami ,a to dziecko jak pisalam jakby adhd mialo ,nieweim ,boks ,tam cwiczy albo na rowerze jezdzi :D
    --
  4.  permalink
    to super....Emenemss a jak ty kochana czujesz te ruchy niuni?
    Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 17.10.12 09:13
    he to masz sie czegoś bać:)podobno jak tak szaleje to później urwanie głowy jest:)ciakawe czy moje sie rozrusza bardziej...chyba jak tak pare razy kopnie to później nie ma sił:)ma słabą kondycje....
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 17th 2012 zmieniony
     permalink
    brzuch mi faluje ,no czuje od srodka ze mam lokatara ,kopie nozkami ,macha raczkami ,wypina tyleczek ,czuje nawet glowe pod skora ...
    iewiem jak ci to wytlumaczyc ...

A wieczorami jak sie poloze na boku ,to plywa jakby zjednej strony na droga :D
    --
  5.  permalink
    to pewnien ie powinnam się martwić bo widoczne mojej jest leniem:)
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    no ciekawie ,bo z mala sie sprawdzilo ,ona jest strsznie grzecznym i spokojnym dzieckiem od malego ...
    Budzila sie tylko na mleczko i zmiane pieluszki ,a spala mi cale noce jak skonczyla 3 tygodnie :)
    --
  6.  permalink
    a w którym jestes tygodniu bo na suwaczu coś nie widze?

Treść doklejona: 17.10.12 09:16
    30t1dz chyba tak
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dominika za szybko jeszcze ,ja czulam ruchy na twoim etapie ale takie musniecia ,czasmi jakiegos kopniaczka dostalam,ze raz sie przestraszylam siedzialm sobie przy kompie ,cos tam czytajac i dostalam kopa :D
    Ale ta od ok 22-23 tc bedziesz czula juz bardzo wyraznie :)

Treść doklejona: 17.10.12 09:17
    Dokladnie :)
    --
  7.  permalink
    a no to spoko musze byc cierpliwa i czekać ale ważne że coś tam mnie muska i czasem kopnie:) jakie masz plany na dziś?

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Wiesz ostano ,jak sie niemoge duzo ruszac ,to ciezko z planami :))
    Gdzies sie ruszymy napewno na spacerek z mala ,bo ejst u nas bardzo ladnie swieci slonko :)
    A ty ???

Treść doklejona: 17.10.12 09:33
    Dominiczka ,chyba bys chciala coreczke ,tak wnioskuje po mamie w rozowej sukience na suwaczku ?? :)
    --
  8.  permalink
    wczoraj miałam wolne w pracy odwiedziłam rodzine teściową itp.Dziś mam zaproszenie do koleżanki na kawke i napewno skorzystam samej nudzi mi sie na mieszkanku a jak mam okazje wyjść to jak najbardziej....u mnie pogoda taka sobie...:)
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Uciekam narazie ,na sniadanko :))milego dnia ,jakbym nieweszla do poludnia :)
    --
  9.  permalink
    nie nie suwaczek nie ma tu nic do tego heh poprostu podobał mi się:):) taki ładny:) nie mam pojęcia ale nastawiam sie raczej na synka tak coś czuje ale jak b ędzie odwrotnie też się będziemy cieszyć a ty kogo tam nosisz?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Jasne ze tak korzystaj puki jestes sama ,potem trzeba miec oczy dokoloa glowy :)))
    --
  10.  permalink
    nom papa
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
  11.  permalink
    DominiczkA.. nie wiem.. planowo usg mam dopiero za 3,5 tygodnia a nieplanowo moze jutro lekarz moj prowadzacy mi zrobi bo ma w gabinecie ale nie wiem.. mialqm USG tydzien temu..

ja tez cos czuje.ze bedzie syn i nie ukrywam ze wszyscy na to licza bo same dziewczynki w rodzinie.. Moj A to by coreczke.chcial a ja - byle zdrowe i usmiechniete:)
    --
  12.  permalink
    Hej Dziewczyny :wink:

witam się po słabo przespanej nocy - miałam 5 wycieczek do toalety, plus dziecię mi szalało w brzuszku...
    DominiczkA ruchami się nie martw - tak jak pisze Emenememss, nasilą się wyraźnie za parę tygodni:wink: ja teraz np nocy spokojnie nie prześpię bo mały tak się wierci...dziś np o 2 w nocy miał czkawkę - brzuch mi pykał dobre 10 minut:wink:
    --
  13.  permalink
    he violet przynajmniej zdążysz się przyzwyczaić do nieprzespanych nocy bo później będzie ich wiecej heheh oczywiście zycze Ci zeby było jak najlepiej i synio nie dawał tak popalić:)
    Kandyzowana ty już 2 usg bedziesz miała a widzisz ja naazie 1 a na drugie sie nie zanosi póki co;/

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hej dziewczeta. Witam sie jeszcze ze szpitalnego loza, ale dzisiaj pewnie dzisiaj wracamy do domku. Zdjecie slodziaka wstawie niebawem. Ogolnie czujemy sie dobrze. Dokucza tylko straszny bol glowy i zawroty. Mamy male problemy jedynie z karmieniem. On sie denerwuje, ze mu malo leci z cyca a ja sie denerwuje ze on placze i sie wscieka. Na poczatku co karmienie przychodzila polozna i go przystawiala bo nie moglismy sie zgrac... Przez to wczoraj zlapal mnie baby blues... Czulam sie okropnie ze nie moge nakarmic wlasnego dziecka! Dzis jest troche lepiej...
    --
  14.  permalink
    Dii trzymaj się dasz rade a w końcu i karmienie będzie Ci wychodzić:)napewno nie wszystkim sie układa wszystko ok na początku ,cierpliwości kochana:)ucałuj synia;*
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    ememens ten materac ma po jednej stronie grykę w środku jest pianka a po drugiej stronie jest kokos.Jest to materac ortopedyczny aby dzieciaczek miał najlepiej materac kupiliśmy z polecenia ortopedy . W poprzednim poście głupotę napisałam bo nie znam się na tych materacach a mąż słuchał ortopedy dokładnie i jak tylko zerknął na to co napisałam to uderzył w śmiech i od razu sprostował.Mam tyle na głowie,że nie zapamiętałam tego a on wyłapał to co mówił ortopeda.
    Dziewczynki ten lekarz powiedział ,że jak się kupuje materacyk to musi być równy sztywny ale zarazem miękki co jest nieosiągalne stąd podkłada się kocyk dwukrotnie złożony na kokos.
    --
  15.  permalink
    Dii.. bedzie z kazdym dniem lepiej.. ma.baby blues bedzie.nieraz ;) wracaj do formy i jeszcze raz gratuluje malenstwa ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Aaaa tak w ogóle to dzień dobry :)
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    spidermanka wiem od dawna że bedziesz mieć Marcelka bo Was podczytuję :) ciekawa jestem kiedy urodzisz...
    i fajnie że coraz więcej Marcelów :bigsmile:
    ja mówiłam na swojego Lelek ale nauczył się tak i powtarzał każdemu ze jest Lelek, albo Leluś i szybko go odzwyczajaliśmy żeby dzieci w przedszkolu się nie śmiały z niego :wink:
    więc teraz jest pełną parą Marcelem :)

tak Was czytam jak piszecie o wyprawkach i normalnie czuję się jak w innym świecie
    :bigsmile:
    już zapomniałam ile radosci może przynosić kupowanie tego wszystkiego:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    Jak się dodać do tej listy?

hefalumpik, aga, lat 28, 3 cykl starań, termin porodu: 13 maj 2013, miasto: Łódź

Pozdrawiam :D
    --
  16.  permalink
    dziewczyny Cię dodadzą nie bój się jak cos musisz im przypominać:)
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Anula ,dokladnie mamy taki sam materac i taki sam chce kupic malej etraz na wieksze lozko :)

Dii -dacie rade maly zalapie cycusia i bedzie ok :)
    --
  17.  permalink
    Hej,

Ja tez jestem przeziebiona, chyba mnie zarazilyscie po kablach:-) jako jedna z niewielu bylam tu zdrowa:-) w nocy ból gardla tak jakby na katar mniedorwal i teraz siedze w lozku i tez nie mam apetytu, help:-(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Lista jakby co jest dobrze ,mam nadzieje ze agula sie niepogniewa ze ja zmodyfikowalam :(

1. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    2. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    3. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    3. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    4. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    4. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    5. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)

6. lofbejbe 21.11.2012
    7. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    8. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    9. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    10. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    11. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    12. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    13. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    14. Emenemss 2.01.2013
    15. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    16. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    17. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    18. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    19. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    20. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    21. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    22. marakuya 1.02.2013
    22. GaggataB 1.02.2013
    23. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    24. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    24. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    25. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    26. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    27. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    28. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka?)
    29. IzUk 19.02.2013
    30. andziaiw 22.02.2013
    30. milka 1984 22.02.2013
    31. sushi 5.03.2013
    32. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    33. niezalogowana0 15.03.2013
    34. MilagrosCud 18.03.2013
    35. DominiczkaA 19.03.2013
    36. venika 05.04.2013
    37. KARKO 03.05.2013
    38. Hefalumpik 13.05.2013
    39. aravls 15.05.2013
    40. akirka 26.05.2013
    41. Kandyzowana 30.05.2013

Treść doklejona: 17.10.12 10:37
    Milagros duzo zdrowka :hugging:
    --
  18.  permalink
    Milagros witam w klubie przeziebionych :( wrrr...

hefalumpik a gdzie bedziesz w Lodzi rodzic? :)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam się w rozpoczętym 33 tygodniu,
    wczoraj dostałam pierwsze ubranka dla małej, ale najmniejsze to 68, kupować 62 czy brać do szpitala te 68. W poniedziałek mała ważyła Szacowana masa 1850g +/- 270g to ile może być przy porodzie?
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Emenemss: Anula ,dokladnie mamy taki sam materac i taki sam chce kupic malej etraz na wieksze lozko :)
    A w którym sklepie będziesz kupować??? bo w Canpol babies kosztuje 99 zł a w Ikei to nie wiem ile?
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dzień dobry ode mnie:)
    Powiedzcie mi kochane, bo mnie juz korci, wrrr:( Kiedy najszybciej testowałyście? Ja mam mniej więcej 28 dniowe cykle.
    z góry dzięki za info.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    acia20 62 bo 68 to za duże .
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    [quote=Anula85][/quote]
    Ja kupowalam na allegro :)
    http://allegro.pl/materac-kokos-gryka-pianka-120x60-lozeczko-i2693295050.html
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    migotynka ja mam 21 dniowe cykle a testowałam 10 dni po spóźnionym okresie a tobie ile się spóźnia?
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    no własnie mnie sie jeszcze nie spóźnia, zostało mi 4 dni do @ ale ja to taka w gorącej wodzie jestem...:( a tempka ładna na razie, choc dzisiaj niewielki spadek:(
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    poczekaj jeszcze z tydzień bo krócej to za mało i testuj a najlepiej to idź na betę jak nie dostaniesz okresu.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    migotynka-,jak sie mocno uprzesz to test bardzo czuly np.clearblue ,wyjddzi ci juz teraz (wychodza 5 dni przed spodziwana @),ale poczekalabym tego dnia @ :))powodzenia
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    ja zrobilam hyba w 11 czy 12 dpo i mialqm juz blqdziocha ale u mnie to byl termin miesiaczki ...

ja robilam PINk Express bo jest b. czuly..
    --
  19.  permalink
    czy w ciąży można stosowac Amol? wypilam wlasnie mleko z miodem ale to chyba troche malo by sie ratowac. Maz do apteki pojedzie ew. i zapyta co mozna. Gdzies tu pisalyscie ale nie pamietam bo wtedy sie nie wczytywalam bo nie bylam chora:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    nie bo ma %
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    <span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.10.12 10:59</span>
    Milagros.. moja kolezanka poleca prenatal grip czy cos takiego..
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    ja leczylam wsie mlekiem z czosnkiem + miod
    herbatka+ sok malinowy +cytryna
    lipomal syropek dla dzieci
    inhalacje z soli

ale sa w patece prenalen grip ,dla kobiet w ciazy ,niewiem jak dziala niestosowalam.
    --
  20.  permalink
    no ja tez slyszalam o tym prenatal grip i podobno to pomaga choc nie tak skutecznie jak te leki ktorych nam nie wolno ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja też słyszałam o tym,że Prenaten grip pomaga ale sama nie stosowałam więc nie wiem.
    --
  21.  permalink
    jeja jak ja sie napije mleka z czosnkiem:-) z miodem sie napilam ale z czosnkiem o fuj:-(( prenatal czy prenalen?
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.