no to dobrze. ja dzis od rana sie martwie czy u mnie wszystko ok z Malenstwem.. chcialabym juz byc w 13 tyg i po USG gen... ughhhh..... normalnie ciezko zaczynam znosicta niepewnosc..
moje o dziwo wczoraj prawie nis się nie odzywało a dziś troszke brykało z rana:) a propo kawusi poczekaj zrobie sobie wypijemy razem:)
Treść doklejona: 17.10.12 09:07 laski jak to jest z tymi ruchami czy powinnam je czuc dość często czy dziecko może mieć dość długie chwile wyciszenia kiedy nie bryka???
Treść doklejona: 17.10.12 09:11 Moze miec chwile wyciszenia i naprawde zalezy od dziecka :) Na twoim etapie spokojnie dopiero sie zaczyna :) Ja mam porownianie ,bynajmniej tak bylo u mnie,mala siedzial prawie cicho ,czasami sobie przeplynala z miejsca na miejsca ,pokopala nuziami ,a to dziecko jak pisalam jakby adhd mialo ,nieweim ,boks ,tam cwiczy albo na rowerze jezdzi :D
to super....Emenemss a jak ty kochana czujesz te ruchy niuni?
Treść doklejona: 17.10.12 09:13 he to masz sie czegoś bać:)podobno jak tak szaleje to później urwanie głowy jest:)ciakawe czy moje sie rozrusza bardziej...chyba jak tak pare razy kopnie to później nie ma sił:)ma słabą kondycje....
brzuch mi faluje ,no czuje od srodka ze mam lokatara ,kopie nozkami ,macha raczkami ,wypina tyleczek ,czuje nawet glowe pod skora ... iewiem jak ci to wytlumaczyc ...
A wieczorami jak sie poloze na boku ,to plywa jakby zjednej strony na droga :D
no ciekawie ,bo z mala sie sprawdzilo ,ona jest strsznie grzecznym i spokojnym dzieckiem od malego ... Budzila sie tylko na mleczko i zmiane pieluszki ,a spala mi cale noce jak skonczyla 3 tygodnie :)
Dominika za szybko jeszcze ,ja czulam ruchy na twoim etapie ale takie musniecia ,czasmi jakiegos kopniaczka dostalam,ze raz sie przestraszylam siedzialm sobie przy kompie ,cos tam czytajac i dostalam kopa :D Ale ta od ok 22-23 tc bedziesz czula juz bardzo wyraznie :)
Wiesz ostano ,jak sie niemoge duzo ruszac ,to ciezko z planami :)) Gdzies sie ruszymy napewno na spacerek z mala ,bo ejst u nas bardzo ladnie swieci slonko :) A ty ???
Treść doklejona: 17.10.12 09:33 Dominiczka ,chyba bys chciala coreczke ,tak wnioskuje po mamie w rozowej sukience na suwaczku ?? :)
wczoraj miałam wolne w pracy odwiedziłam rodzine teściową itp.Dziś mam zaproszenie do koleżanki na kawke i napewno skorzystam samej nudzi mi sie na mieszkanku a jak mam okazje wyjść to jak najbardziej....u mnie pogoda taka sobie...:)
nie nie suwaczek nie ma tu nic do tego heh poprostu podobał mi się:):) taki ładny:) nie mam pojęcia ale nastawiam sie raczej na synka tak coś czuje ale jak b ędzie odwrotnie też się będziemy cieszyć a ty kogo tam nosisz?
DominiczkA.. nie wiem.. planowo usg mam dopiero za 3,5 tygodnia a nieplanowo moze jutro lekarz moj prowadzacy mi zrobi bo ma w gabinecie ale nie wiem.. mialqm USG tydzien temu..
ja tez cos czuje.ze bedzie syn i nie ukrywam ze wszyscy na to licza bo same dziewczynki w rodzinie.. Moj A to by coreczke.chcial a ja - byle zdrowe i usmiechniete:)
witam się po słabo przespanej nocy - miałam 5 wycieczek do toalety, plus dziecię mi szalało w brzuszku... DominiczkA ruchami się nie martw - tak jak pisze Emenememss, nasilą się wyraźnie za parę tygodni ja teraz np nocy spokojnie nie prześpię bo mały tak się wierci...dziś np o 2 w nocy miał czkawkę - brzuch mi pykał dobre 10 minut
he violet przynajmniej zdążysz się przyzwyczaić do nieprzespanych nocy bo później będzie ich wiecej heheh oczywiście zycze Ci zeby było jak najlepiej i synio nie dawał tak popalić:) Kandyzowana ty już 2 usg bedziesz miała a widzisz ja naazie 1 a na drugie sie nie zanosi póki co;/
Hej dziewczeta. Witam sie jeszcze ze szpitalnego loza, ale dzisiaj pewnie dzisiaj wracamy do domku. Zdjecie slodziaka wstawie niebawem. Ogolnie czujemy sie dobrze. Dokucza tylko straszny bol glowy i zawroty. Mamy male problemy jedynie z karmieniem. On sie denerwuje, ze mu malo leci z cyca a ja sie denerwuje ze on placze i sie wscieka. Na poczatku co karmienie przychodzila polozna i go przystawiala bo nie moglismy sie zgrac... Przez to wczoraj zlapal mnie baby blues... Czulam sie okropnie ze nie moge nakarmic wlasnego dziecka! Dzis jest troche lepiej...
Dii trzymaj się dasz rade a w końcu i karmienie będzie Ci wychodzić:)napewno nie wszystkim sie układa wszystko ok na początku ,cierpliwości kochana:)ucałuj synia;*
ememens ten materac ma po jednej stronie grykę w środku jest pianka a po drugiej stronie jest kokos.Jest to materac ortopedyczny aby dzieciaczek miał najlepiej materac kupiliśmy z polecenia ortopedy . W poprzednim poście głupotę napisałam bo nie znam się na tych materacach a mąż słuchał ortopedy dokładnie i jak tylko zerknął na to co napisałam to uderzył w śmiech i od razu sprostował.Mam tyle na głowie,że nie zapamiętałam tego a on wyłapał to co mówił ortopeda. Dziewczynki ten lekarz powiedział ,że jak się kupuje materacyk to musi być równy sztywny ale zarazem miękki co jest nieosiągalne stąd podkłada się kocyk dwukrotnie złożony na kokos.
spidermanka wiem od dawna że bedziesz mieć Marcelka bo Was podczytuję :) ciekawa jestem kiedy urodzisz... i fajnie że coraz więcej Marcelów ja mówiłam na swojego Lelek ale nauczył się tak i powtarzał każdemu ze jest Lelek, albo Leluś i szybko go odzwyczajaliśmy żeby dzieci w przedszkolu się nie śmiały z niego więc teraz jest pełną parą Marcelem :)
tak Was czytam jak piszecie o wyprawkach i normalnie czuję się jak w innym świecie
już zapomniałam ile radosci może przynosić kupowanie tego wszystkiego
Ja tez jestem przeziebiona, chyba mnie zarazilyscie po kablach:-) jako jedna z niewielu bylam tu zdrowa:-) w nocy ból gardla tak jakby na katar mniedorwal i teraz siedze w lozku i tez nie mam apetytu, help:-(
Witam się w rozpoczętym 33 tygodniu, wczoraj dostałam pierwsze ubranka dla małej, ale najmniejsze to 68, kupować 62 czy brać do szpitala te 68. W poniedziałek mała ważyła Szacowana masa 1850g +/- 270g to ile może być przy porodzie?
Dzień dobry ode mnie:) Powiedzcie mi kochane, bo mnie juz korci, wrrr:( Kiedy najszybciej testowałyście? Ja mam mniej więcej 28 dniowe cykle. z góry dzięki za info.
no własnie mnie sie jeszcze nie spóźnia, zostało mi 4 dni do @ ale ja to taka w gorącej wodzie jestem...:( a tempka ładna na razie, choc dzisiaj niewielki spadek:(
migotynka-,jak sie mocno uprzesz to test bardzo czuly np.clearblue ,wyjddzi ci juz teraz (wychodza 5 dni przed spodziwana @),ale poczekalabym tego dnia @ :))powodzenia
czy w ciąży można stosowac Amol? wypilam wlasnie mleko z miodem ale to chyba troche malo by sie ratowac. Maz do apteki pojedzie ew. i zapyta co mozna. Gdzies tu pisalyscie ale nie pamietam bo wtedy sie nie wczytywalam bo nie bylam chora:-)