Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Tylko, że ja mimo wszystko mam wątpliwości, bo naczytałam się że znieczulenie często wydłuża poród, wycisza skurcze itp. No i jestem w kropce co myślicie?
Nie będę Cię oszukiwała- bolało. Ale ja dziś pamiętam tylko fakt bólu, a nie sam ból. Bowiem to prawda co powtarzają, jak już urodzisz i zobaczysz dziecko, to momentalnie zapominasz o bólu .
ile paczek tych podkładów poporodowych zabieracie?
Choc przyznam, ze prawie polowa z nich miala pozniej problemy z parciem i porod byl wspomagany kleszczami.
violet_flower
isiula
Jaheira - mozesz cos wiecej napisac?
isiula
Chyba jednak wolę pocierpieć niż ryzykować..
Pamiętaj, poród nie trwa wiecznie
Edziu, współczuję Ci chyba najbardziej tego stresu..całą ciążę Cię zlewali i jeszcze teraz takie cuda na końcówce.. Ja bym jednak obstawała za cc na Twoim miejscu, no ale chyba lekarze powinni wiedzieć co robią.. ehh musi być dobrze! Najważniejsze, że dzieciaczki ładnie utuczyłaś i już za chwilę będą donoszone! :)
a nie ma innego znieczuleniaoprocz ZZO ktore mozna wziac w razie bolu?? :D
emememss ja za to miesa nie moge ruszyc innego niz szynka z kurczaka...
moze zrob piersi z kurczaka z serem zoltym..ananasem i zurawina albo bez ananasa z zurawina? :)
Zeberka w sosie grzybowym tez bym wciagnela, bo uwielniam sos grzybowy, grzyby i wszystko co jest z nimi zwiazane
teraz wszamalam banany z twarozkiem
Ja rodzilam bez 22h i dziekuje bardzo ,jak mi niedadza znieczulenia spierdzielam ze szpitala
przeciez ciaza blizniacza jest wskazaniem do cc
właśnie mam pytanie odnośnie torby do szpitala dla NAS: ile paczek tych podkładów poporodowych zabieracie? Chciałabym tak rozsądnie spakować, by mąż nie musiał mi biegać i dokupować...2-3 paczki (po 10 szt) wystarczy??
Dziewczyny czy wy w ciazy chodzilyscie na przeglad do dentysty ? sprawdzalyscie jame ustna?
Edzia a Ty sie nie daj!!!! Nie wyobrazam sobie jak masz rodzic SN przeciez ciaza blizniacza jest wskazaniem do cc. Ja bede miala cc w IE a dodam ze oni tu maja fisia na punkcie porodow naturalnych i teoretycznie nie zgadzaja sie na cc... wszyscy sie dziwia ze mi sie udalo bo podobno to wrecz niemozliwe.... tym bardziej sie ciesze... dodam ze moim argumentem byla trauma...z uporem maniaka mowilam ze nie rodze naturalnie i kropka! :)
a to nie zawsze... moja koleżanka urodziła w terminie bliźniaki SN, ale oba były ułożone główkowo w dół