Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ja z córcią przytyłam 13,5kg, po porodzie już spadło mi 8kg, kolejne kilogramy spadały przez okres karmienia, jak skończyłam karmić to zostały mi +2kg i już ich nie mogłam zgubić. Więc wagę wyjściową miaam o 2kg więcej teraz, a na tym etapie ważę tyle co z córcią w tym samym tygodniu ciąży:-)
    --
  2.  permalink
    Czesc Dziewczyny:-)
    acia20 - mnie w 14 tygodniu pies skoczyl na brzuch lapami centralnie mnie walnal tam gdzie jest dziecko. Do dzis nie wiem co we mnie wstapilo, kocham zwierzęta ponad wszystko ale wtedy coś we mnie pękło i zarobił takiego kopa, ze sie kopytami nakryl. A najgorsze ze pozniej plakalam i mialam wyrzuty sumienia ale psina zapomniala. Ojciec wtedy powiedzial ze mnie nie poznaje, ze wiem przeciez jaki ten pies jest i zebym zaslaniala brzuch ręką jak do mnie podbiega..

Domi - co Ty sie martwisz za duzym brzuchem, ja sie martwie za malym:bigsmile: masz chyba idealny brzuch jak na ten moment, przynajmniej widzisz ze Ci dzidzius rosnie, a do tego jeszcze te ruchy wiec juz w ogole mozesz byc spokojna

Ja mam jutro USG i boje sie jak cholera. Wczoraj męczyly mnie jakies skurcze wzielam magnez i no-spe i dzis poki co nie czuje ale strasznie mnie to niepokoi.

Co do sniadanka - ja niestety jestem przeziebiona na maxa i gorzej sie dzis czuje niz wczoraj, cieknie mi z nosa i ogolnie slaba jestem totez zjadlam chlebek z czosnkiem wycisnietym przez praske, na to wedlinka i teraz popijam mleko z miodem.

Treść doklejona: 18.10.12 12:59
    ja sledzie w 1 trym. jadlam non stop szczegolnie jak na nic innego nie mialam apetytu. Ciagle te sledzie z cebulką, koniecznie lisnera bo innych nie lubie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormilka1984
    • CommentTimeOct 18th 2012
     permalink
    witam sie z wami poludniowo,
    ja dzis mialam ciezka noc, co godzine budzilam sie na smarkanie - mam tak zatkany nos ze nic mi nie pomaga, oddychac nie moge i za fajnie nie jest. juz z dwa razy w nocy wahalam sie czy wziac sulfarinol ale sie powstrzymalam, pewnie nic by sie nei stalo jakbym zakropila raz na noc ale ponoc jest bardzo niewskazany. jakos lepiej sie zrobilo mi nad ranem i spalam jeszcze od 7 do 11, az sie sama zdziwilam.
    u mnie pewnie jakos 6,5 do 7 kg na plusie, waze sie co 4 tyg zeby sie nie denerwowac i wazenie przypada u mnie we wtorek i sie okaze, ale mam duzy apetyt, choc jem zdrowo to sporo wiec pewnie tez kg leca, no coz, bedziemy zrzucac po porodzie, 15kg raczej nie przekrocze wiec tragedii nie bedzie.
    edzia - jak czytalam to co ci lekarze wyprawiaja w twoim szpitalu to sie we mnie gotowalo, co najmniej jakbys opisywala 19 wiek a nie 21 i to jeszcze na zachodzie, ja po opisach niektorych dziewczyn mieszkajacych za granica teraz uwazam ze opieka nad ciezarna i porody w polsce sa naprawde na wysokim poziomie
    madziauk- no to moze powoli sie zbliza porod, fajnie ci, zaraz masz donoszone dziecko wiec mozesz juz rodzic :) ale ty masz maly ten brzuszek - 95cm, to ja mam teraz 94cm juz a wydaje mi sie malutki i na razie powoli rosnie
    -- [/url]
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    hej, witam się czwartkowo. Dziś ja trochę fiksuję, mam dziś wizytę wieczorem i boję się jak cholera.Boję się, że się okaże, że nikogo "tam" nie ma.Mam lekkie mdłości, ale nie wiem czy raczej nie ze stresu. Juz chcę mieć chyba to za sobą.Czy to możliwe, że półtora tygodnia temu nie było widać zupełnie nic, a dziś będzie wszystko jak należy?:confused:
    --
  3.  permalink
    Andzia - ktory tydzien?
    -- [/url]
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    początek 7
    --
  4.  permalink
    w takim razie powinnas zobaczyc płód z serduszkiem, to mozliwe zeby wczesniej nic nie bylo
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Andzia1508 - bedzie dobrze, bardzo mozliwe, ze wczesniej ciaza byla za mala i nic nie bylo widac. Pamietam jak my bylismy u gina potwierdzic ciaze + pogadac. I to bylo wczesnie, nawet nie zrobil usg, powiedzial, ze nie ma sensu, bo nic nie bedzie widac :) i dopiero za jakis czas zobaczylismy naszego szkaraba na usg. 3mam kciuki za dzis :) uszy do gory.

milka1984 - no wlasnie mi polozna mowila, ze taki maly, wlasnie ze wzgledu na ulozenie.. ciekawe :shocked:

Musze poszukac w necie co znaczy to, ze glowka jest na 4/5. Bo nie wiem czy tyle jej zostalo, czy na tyle jest wstawiona..
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Madzia, mi na ostatniej wizycie mówiła, że mała jest w prawidłowej pozycji i żebym spakowała torbę i czekała. I że jak coś się zacznie dziać, jak się będę inaczej czuła to od razu mam jechać do szpitala. Zobaczymy co mi powiedzą jutro, bo mam kolejną wizytę.
    Tylko tu mnie wkurza to, że nawet szyjki nie sprawdzają i nie wiem, czy się skraca i czy może mam już jakieś rozwarcie. Chciałabym, żeby już coś tam się ruszało :devil:

A ja dziś powera dostałam i mnie wzięło na ogarnięcie pokoju i dopakowywanie torby. Poprzekładałam i poukładałam rzeczy, żeby zwolnić łóżeczko, bo narazie trzymamy tam trochę rzeczy dziecka. Zaraz przepiorę kocyk, dwie sukienki i co tam jeszcze jest do prania.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisiek - czyli to samo mowila, a masz napisane w ksiaze czy glowka jest fee czy wstawiona ? Ja wlasnie doczytalam na forum ang., ze 4/5 znaczy, ze glowka wstawiona w 1/5. Ponoc pierwszy porod moze sie zaczac jak jest wstawiona 2/5 lub 3/5. Tylko, ze to sa opinie z forum. Zastanawiam sie jak dlugo synus jeszcze bedzie w brzusku i jak szybko ta glowka sie moze przemieszczac w dol.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 18th 2012 zmieniony
     permalink
    madziauk -niepomoge bo pierwszy raz slysze ..

isiula-dzieki ,tak myslam i moze dlatego pokarmu niemialam bo wszystko prawie eliminowalam z diety ,kto wie ...

Andziajak dziwczyny pisza ,teraz zobaczysz wtedy bylo za wczesnie ,ja jak zrobilam bete dzwonilam do ginekologa ze jestem w ciazy beta wskazywala na 4-5 tydzien i gin kazal mi odczekac do 7 tygodnia i dopiero przyjsc ,poniewaz powiedzial ze i tak nic niezobaczy ..

Treść doklejona: 18.10.12 13:39
    Malisek ,mysle ze szyjka dawno ci sie skrocila ,ja jak wyladowalam niedawno na Ip ,wlasnie sie dowiedzialam ,ze juz szyjka mi sie skraca i jak powiedziala pani dr.ze na tym etapie juz moze .
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Patrzę teraz w tej książce i ta położna tak nabazgrała, że ja się nie mogę doczytać i żadnych cyferek tam nie widzę. To pierwsze jest jakby 2, a drugiego nie rozszyfruję :shocked: Jutro się wszystkiego dowiem.
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Violet, my pojechaliśmy w zeszłym tygodniu do mojej mamy - była przeziębiona, ale mówiła, że się czuje ok. Niestety po weekendzie się jej pogorszyło, od poniedziałku bierze antybiotyk, a na dodatek dziś ją jeszcze męczą wymioty, zawroty głowy i gorączka :sad: Wczoraj mój M. wrócił z pracy z biegunką i wymiotami... Mam tylko nadzieję, że im szybko przejdzie i ja tego nie złapałam :sad: Lepiej chyba nie ryzykować...
    Madziauk, śledzie są właśnie jedną z ryb, które można w ciąży jeść. Ja w I trymestrze mogłam się żywić wyłącznie śledziami i białym serem... Teraz już mi przeszło :wink: Bardziej ciągnie mnie do słodyczy...:shamed: Na razie 7 kg na plusie... I bandzioch wielki. Już 92 cm. Mój M. nie może się na niego napatrzeć. Tyle dobrze, że mu się podoba... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A tu jest fajny link: http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/antenatalhealth/testsandcare/understandmaternitynotes/

I dopiero doczytałam, że pchła jest głową w dół od 28 tygodnia :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisiek - dzieki, czytalam to juz dzis ;) 3mam zatem kciuki za wizyte jutro :)

Olenka79 - to ja tu w niewiedzy zyje ;) z tymi sledziami. Wczesniej mialam ochote, i nie jadlam. Teraz ciagnie mnie do winogron ;) sledzie pewnie zjem juz po porodzie ;)
    --
  5.  permalink
    Milagro daj znacjak ci wizyta poszła ja odezwe sie wieczorkiem może:)
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    DominiczkaA, a propos rozmiarów brzuszka, to zdjęcie przy moim nicku było zrobione w 19 tyg... Co prawda M. specjalnie go trochę wyolbrzymił kadrując z dołu, no i to było na wczasach all inclusive... ale mimo wszystko. Ty masz malutki brzuszek :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    madziauk no to super, że mały już tak nisko:wink: mój tak nisko już siedzi od wizyty 2 października...aż sama jestem ciekawa co wyjdzie na najbliższym poniedziałkowym usg i wtorkowej wizycie... ale cholernie boli mnie krocze, mam te bóle okresowe i do tego brzuch mi coraz częściej twardnieje...mam nadzieję, że poczeka jeszcze chwilę, bo mam jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia przez najbliższych kilka dni:wink:

mój brzuszek też stanął w miejscu, ale na obwodzie 100-101 cm:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - no ja tez wlasnie miewam lekkie bole, ala okresowe. Dzis jak wyszlam z przychodni do mialam takie dwa lekkie skurcze ( w odstepie kilku min), brzuch sie naprezyl i zabolal jak na miesiaczke, ale nie na dole, tylko tak po srodku ;) nie wiem czy to z wrazenia, ze maly sie obnizyl i glowka jest w 1/5 wstawiona ( bo tak doczytalam na forach ang, ze 4/5 to znaczy, ze tylko tyle glowki moze polozna wyczuc nie w kanale, reszta jest juz w). Tez mnie krocze boli, kluje czasami nawet jak odpoczywam/leze - szczegolnie wieczorem. I tak juz od kilku dni. Czasami wydaje mi sie, ze czuje glowke nisko i sprawdzam czasem reka ;)

Musze spakowac torbe w ten weekend, polozna mowila by zrobic to jak najszybciej. :cool: a ja dalej mam lenia..:shamed:

Zapomnialam sie zapytac poloznej, czy mozemy sie kochac z mezem.. mam ostatnio wielka chcice ;) jak myslicie? mozna jak synus jest nisko?
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    My z mezem sobie pozwalamy i serduchujemy codziennie :devil: A pozniej tyle tygodni postu...:confused:
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Edzia dopiero teraz przeczytalam jaki ty koszmar przezywasz z tymi cholernymi szpitalami. Nie wiem dlaczego ale ciagle uwazalam ze na zachodzie jest duza lepsza opieka medyczna niz w PL. Do tego NL to juz wogole a tu taki psikus. Ale kochana nie daj sie, walcz o swoje prawa i z tym oswiadczeniem to swietny pomysl. Moze teraz sie wystarsza i wkoncu pojda po rozum do glowy...bo to co sie teraz dzieje to przechodzi ludzkie pojecie. Mocno Cie kochana sciskam i trzymam kciuki za Ciebie i dzieciaczki :grouphug:
    Ja akurat bede rodzic w USA. I jak narazie nie powiem zlego slowa na nich. Moj ang nie jest biegly i niektorych sformuowan medycznych nie rozumiem to staraja sie tak wszystko wyjasnic abym ja byla spokojniesza i miala wszystko czarno na bialym. Owszem opieka medyczna tutaj jest dosc droga ale jak narazie wedlug mnie na wysokim poziomie.

A jesli chodzi o extra kg w ciazy to jak na poczatku nie przybieralam na wadze, ciagle sie utrzymywalo gora 1,5 kg tak teraz juz jest prawie 5kg :shocked: az sie boje co bedzie w koncowce.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Aha, zapomniałam napisać, że też biorę leki na tarczycę. Brałam już kilka miesięcy przed ciążą - wydaje mi się, że też dzięki nim udało mi się w końcu zajść... Teraz doszłam do dawki 150 6 dni w tygodniu i 1 dzień 125. Na każdej wizycie (minimum raz w miesiącu) dawka jest zwiększana. Nie wiem, czy nie jest teraz trochę za wysoka, bo przez kilka godzin po tabletce czuję kołatanie serca i niepokój, a wcześniej tego nie miałam.
    A ze śniadaniem czekam max 30 min :wink: Zresztą mam tabletki przy łóżku, na stoliku nocnym, więc pierwsze co robię po przebudzeniu, to łykam tabletkę i czasem jeszcze trochę staram się dospać...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Olenka79: Na każdej wizycie (minimum raz w miesiącu) dawka jest zwiększana. Nie wiem, czy nie jest teraz trochę za wysoka, bo przez kilka godzin po tabletce czuję kołatanie serca i niepokój, a wcześniej tego nie miałam.

Nie robisz badan przed zwiększeniem dawki?
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    dziewczyny czy wam przed oczami tez pojawiaja sie czasem gwiazdki ?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    IzUK - ja mialam taka jakby plamke rozmazana na oku ( w kaciku jakby mi sie wzrok rozmazywal), ze dwa razy w ciazy. Pytalam okuliste i powiedzial mi, ze za dlugo nosze soczewki, zebym czasami zmieniala na okulary jak jestem w domu. Zrobilam tak i juz nie mialam problemow ze wzrokiem. Nosisz soczewki ?
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Nie nosze soczewek, powinnam nosic okulary...
    ale nie nosze juz jakies 2lata, najczesciej to mam jak wstaje, ale nie tylko wtedy.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    IzUK - a bylas u okulisty w ciazy? czasami sie wzrok pogarsza, wiec warto sprawdzic. Ja bylam wlasnie jakos kolo 24tyg :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej kobitki, 3 strony miałam do przeczytania normalnie szok!! :bigsmile:
    Ja na śniadanko miała kanapki z szynką i herbatkę i teraz zjadłam obiadek ale się nie najadłam :sad: mały kopie i się rusza :bigsmile: Mój M powiedział, że chce być przy porodzie i już!!! koniec kropka. Ja przytyłam na razie 4,5 kg, zachcianek nie mam wielkich, można powiedzieć, że żadnych :smile: a szkoda :devil: Ja mam wizytę 7 listopada i też pewnie dostanę skierowanie na badanie glukozy! :confused: u mnie w Bydzi też piękna pogoda, ciepło, świeci słońce, na spacerku też byłam ale słabo mi się zrobiło, od rana krew z nosa mi leci :confused: po za tym spać mi się chce :confused: co nic nowego :wink: dziewczyny jeżeli chodzi o kłucia i ból na @ to też miałam i gin powiedziała, że to normalne, a od kilku dni odczuwam kłucia w pochwie, są krótkie ale częste, może wiecie od czego??

Treść doklejona: 18.10.12 15:37
    Ja nie odczuwam żeby wzrok mi się zepsuł, tylko wiecznie czuje zapach proszku WIZIR lub zapach moczu i kupy :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    mam zamiar wybrac sie niedlugo do okulisty, ale czytalam gdzies ze niedobor zelaza moze tez powodowac takie cos.
    Polozna jak byla u mnie to mowila ze mam zwracac na cos takiego uwage...
    2listopada ide do niej wiec zapytam co sie dzieje...

Treść doklejona: 18.10.12 15:41
    venus87 z tymi zapachami to nie masz najfajniej :P
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    IzUK - a zelazo masz w normie? moze rzeczywiscie od tego. Ja bym jednak poszla i tak do okulisty, sprawdzic czy wzrok Ci sie nie pogarsza w ciazy.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    IzUK no wiem, że te zapachy są okropne, zmieniłam pościel, zobaczymy czy przejdzie mi :cool: jeżeli tak to oznacza, że M z psem na łóżku naszym śpią jak mnie nie ma w domu :angry: a wie jak bardzo tego nie lubię :angry: będzie jazda... :devil:

Treść doklejona: 18.10.12 15:55
    IzUk idź do lekarza nic nie szkodzi a wzrok jest ważny dla przyszłej mamusi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    hehe...ale bedzie w szoku ze to wyczulas:P
    ja mam tak jak moj maz czasemw pracy zapali papieroska, i chodz perfuma naleje na siebie i gumy itp. po calusie na dzien dobry pytam :
    a ten papierosek to dzis co ?
    :P

Treść doklejona: 18.10.12 15:57
    pojde pojde...
    ja 2listopada bede miala pierwszy raz mocz badany!!!
    ehh
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    :bigsmile::bigsmile: zobaczymy, dam znać :bigsmile: i cholera jestem głodna :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    ja na poczatku ciazy narzekalam na brak apetytu ale teraz juz nie narzekam:PPPP
    malenstwo sie domaga ze ohoho...
    tatus wie ze lubimy slodkie wiec deserki , i inne dobrotki nam kupuje, a pozniej bede mu wypominac jaka ciezarowa jestem :P
    ale jak to mowia dziecka sie nie odmawia hehe :P
    --
  7.  permalink
    Dziewczyny zazdroszczę Wam tego apetytu - ja ostatnio każdą ilość jedzenia wciskam w siebie na siłę...
    umówiłam się dziś z koleżanką na zakupy w galerii, ale coś słabo z moimi siłami...:wink:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam ja już po badaniu-wszytko ok mała już główką w dół ale nadal ma sporo miejsca żeby się kręcić więc może sobie pofikać-dzisiaj nawet podczas badania pokopała dr. :)
    ja też mam plan karmić piersią, jak mi pomoże schudnąć to nawet lepiej bo już 13,5 kg do przodu-dobrze że przez ostatnie trzy tyg waga stała w miejscu bo tak to nie wiem ile by już na + było- najśmieszniejsze to że nic nie zmieniłam w diecie a i nawet nie miałam jakichś wielkich zachcianek ostatnio-może mała sporo przybrała?
    kilogramami będę się martwić po porodzie !
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hej...ja też bardzo bym chciała karmić piersią-ale jak się nie uda, to też to jakoś przeżyję, na pewno nie będę rwała włosów z głowy z tego powodu:tongue:. Nic na siłę,ważne żeby maluch był zdrowy-bez względu na rodzaj podawanego mleka.Mój dzidziuś już też jest główką obrócony w dół-mam nadzieję, że już nie fiknie koziołka w drugą stronę:tongue:...pozdrawiam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    violet_flower: Dziewczyny zazdroszczę Wam tego apetytu - ja ostatnio każdą ilość jedzenia wciskam w siebie na siłę.

Jejciu ,jedne niemacie apetytu ,inne wcinaja jak kon ,jak ja ...Dzis wciagnelam 4 talerze zupy pomidorowej :shocked:
    Jakos wyjatkowo mi smakowala .
    Ogolnie lubie pomidory ,ale od poczatku ciazy ,wcinam je tonami ...pod kazda postacia :D

Treść doklejona: 18.10.12 18:02
    co do przeziebien ,tez mnie cos bierze ...
    Juz ma katar ...mam nadzieje ze sie dalej nierozwinie ..
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Hej dziewczyny:)
    ja też biore Euthyrox dawkę 25 ponieważ moje tsh ostatnio to 2,75
    Również dostałam wytyczne aby zażyć tabletkę na pół godziny przed jedzeniem śniadania:), niestety czasem nie udaje mi się dotrzymac tych 30 minut....

A my z mężem zrobiliśmy sobie dzisiaj śniadanko z bułeczek ( po które mężuś poszedł), do tego sałata, pomidorki z cebulka, ogóreczek i papryka - dużo ważyw:). Potem zjadłam jablko i przed chwilą pieczonego kurczaka( o którym już wam pisałam że uwielbiam go piec) z sałatką z avocado, pomidorkiem i miksem sałat:) mniam...:smile:

Co do wagi to pokazuje 64 kg dzisiaj, czyli wychodzi na to, że mam już na plusie ok 6 kg. Ja akurat należę do tych ciężarówek, które przytyły w I trymestrze...:cool:

Edzia - dziewczyny mają rację, trzeba walczyc o poród CC. moja mama 30 lat temu też zbuntowała się na porodówce i upara się na cesarkę bo wiedziała że ma ciażę bliźniaczą a dzieciatka (czyli my) były ułożone poprzecznie. I lekarz po porodzie przyszedł ja przeprosić za to że wcześniej zle ją potraktował gdy się upierała. Tak się uparła że zrobili jej usg co w tamtych czasach było mega rzadkością i usg wykazało takie położenie maluchów, że nie urodziłaby nas w całosci....
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    dziewczyny co do infekcji to uważajcie na siebie i jeśli po 2-3 dniach nie przechodzi to idźcie koniecznie do lekarza... mi przez przypadek na echo serca przy usg połówkowym wykryto, że nie domyka się zastawka trójdzielna w serduszku u synka, co było spowodowane właśnie niedoleczoną infekcją i skończyło się na antybiotyku i stresie, więc czasem lepiej wziąć antybiotyk niż szkodzić dziecku własnym leczeniem :/

A w ogóle, czy Wasze dzieci zawsze ruszają się po jedzeniu? Bo mam wrażenie, że mój syn rusza się wyłącznie wtedy kiedy jestem głodna, a jak się najem to przestaje :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    sardynka85: A w ogóle, czy Wasze dzieci zawsze ruszają się po jedzeniu? Bo mam wrażenie, że mój syn rusza się wyłącznie wtedy kiedy jestem głodna, a jak się najem to przestaje :devil:

Moj dzidzius ,szaleje jak cos zjem ,jakby sie wlasnie budzial na jedzonko .
    A jak zjem cos slodkiego ,to szaleje jakby mial adgd :shocked:
    --
  8.  permalink
    Hej Dziewuszki, dzis dostalam dosc silnych skurczy i bólu jajników, na ktore nie pomogla nawet no-spa i pojechalam dzis na to USG i juz jestem po.
    Z dzidzią wszystko ok, łożysko się trzyma z kazdej strony, szyjka nie skrócona, dziecko bez zadnych patologii, ani wew ani zewnetrznych, prawidlowa objętosc płynu owodniowego (mimo mojego czesto lichego apetytu), serducho bije z predkoscia 140u/min, dzidzia waży 238 g. I teraz najlepsze: stopa ma 23 mm:tongue:
    No i teraz jeszcze lepsze - ja juz sie nastawilam na chlopca a lekarz mowi ze z tego co widzi to jest dziewczynka, tylko ze nie moze jeszcze na 100% powiedziec bo dziecko nie leży tylko sobie siedzi:cool:

wrocilam i zjadlam wędzoną makrelę i pomaranczę:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    MilagrosCud - super, ze wszystko ok :)

Ja mam pytanie do dziewczyn na koncowce. Was tez tak caly czas boli krocze? Mnie coraz bardziej boli + pd kilku dni non stop w sumie.. ciezko mi sie chodzi, siedzi.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Milagros świetnie, że wszystko dobrze :)
    Emenemss to Twój reaguje prawidłowo wg. tego co piszą :) a mój chyba wrodził się w swojego tatę i złości się gdy głodny :p
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Milagros +to swietnie ze wszytsko w porzadku z dzidzia :))
    No to ja mam tak samo w 17tc lekarz stwierdzil dziewczynke chyba ...i do teraz niechce mi sie pokazac ...

Treść doklejona: 18.10.12 19:32
    sardynka85: Emenemss to Twój reaguje prawidłowo wg. tego co piszą :) a mój chyba wrodził się w swojego tatę i złości się gdy głodny :p

dobre:jumping:jak Polak glodny to zly :D

Nawet niewiedzialm ze tak jest prawidlowo ,nigdy sie w to niezaglebialam :)
    --
  9.  permalink
    najgorsze ze teraz w koncu nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka, echh musze poczekac jeszcze do tego usg polowkowego w 3d, bo juz bym chciala ubranka dziewczynkowe albo chlopczykowe kupowac
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Madzia ,ja niejestem na kncowce ,a mnie boli dosyc czasto ,czasami tak ze jak spie to wkladam koldre miedzy nogi i czuje przy kazdej zmianie pozycji...

Treść doklejona: 18.10.12 19:36
    Milagros -dokladnie ,dlatego ja z wiekszoscia stoje ...
    Kombinezon widizalm sliczny ,jak kupowalismy malej i d....a niemoglam kupic ..
    Pieluszki tetrowe kolorowe ,tak samo kupilam narazie biale..
    Glupie skarpetki chce kupic i musze czekac ,bo tak samo ani w jedna strone nic niewiem ,ani w dorga ...
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    madziauk: Was tez tak caly czas boli krocze?

Boli- miałam wrażenie, że u mnie się zaczęło, jak zaczęłam brać luteinę przy skracającej się szyjce, ok 29tc,ale może to przypadek. Najgorzej jak wstaję/zmieniam pozycję.

Mam do Ciebie pytanie o Elle Tens, o którym pisałaś- zaczęłam po tym czytać w necie o tym i bardzo poważnie zastanawiam się nad zakupem. Masz jakieś opinie "z pierwszej ręki" lub od położnej? Komentarze na polskich forach są pozytywne, ale jest ich mało. W Polsce raczej nie jest to popularne, ja nawet o tym wcześniej nie słyszałam, a raczej ostatnio jestem "w temacie" :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam się wieczorową porą. Tyle ostatnio piszecie, że ciężko was nadrobić.
    A ja mam problem z żołądkiem. Nie wiem czy to jakiś wirus czy co, ale wczoraj miałam biegunkę, a dziś mnie mdli niczym na początku ciąży, a przez to nie bardzo mogę coś zjeść.
    W dodatku chyba dopada mnie bezsenność o której często tu niektóre z was piszą. Np. dziś o 3 byłam już w stanie wstawać. Kręciłam się do 5 i w końcu usnęłam, a o 6 dzwonił budzik i nie mogłam się podnieść. Kurcze ja chcę spać normalnie, bo potem nie mogę funkcjonować:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mnie w kroczu boli i czasem przy jakis ruchach tak dziwnie mi tam chrupie :shocked:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.