Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    a ja Wam siw pochwale ..ze moj A robi mi teraz szarlotke :D
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 18th 2012
     permalink
    Kandyzowana: a ja Wam siw pochwale ..ze moj A robi mi teraz szarlotke :D

No prosze jaki zdolny facet :)))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    azniee - no z pierwszej reki nie mam, tylko od poloznej w UK + ze szkoly rodzenia rowniez od poloznej . Ponoc lagodzi w pewnym stopniu bol w 1 fazie porodu :) pozwala bardziej skupiac sie na skurczach i bardziej je kontrolowac :) a ze ja chce rodzic naturalnie, wiec sie zdecydowalam :) kupilam na ebayu uzywana maszyne i dokupilam nowe elektrody :) na angielskich forach czytalam duzo pozytywnych opinii + kilka na polskich. Relacje zdam za jakis miesiac jak wyprobuje na sobie :)

Emenemss - no ja wlasnie tez tak mam, nawet z poducha miedzy nogami boli..
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeOct 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Madziauk mnie jakiś czas temu bolała kość łonowa i to tak, że utrudniało chodzenie, a zwłaszcza po schodach. Lekarz mi powiedział, że jest napór na te kości, a po drugie że przed porodem trochę się rozchodzą (co widzę i ubolewam) i to może "trochę" boleć.

Mnie od kilku dni boli szyjka zwłaszcza rano jak idę siku i się odprężam to dosyć ją odczuwam.
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    madziauk: Relacje zdam za jakis miesiac jak wyprobuje na sobie :)

Ja wiele więcej czasu nie mam, a być może mniej, bo nie wiadomo jaka będzie sytuacja jak mi zdejmą pessar- a to już za dwa tygodnie :smile: Do tej pory zastanawiałam się nad żelem położniczym, ale tu czytałam podzielone opinie- więc chyba też zdecyduję się na Tens.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    A ja byłam trochę niespokojna ze od około 6:00 nie czułam małej i mąż około 16 stwierdził że pojedziemy na IP i sprawdzimy co i jak, no i zrobili mi moje pierwsze KTG, najpierw leżałam na plecach 20 minut i coś im się nie podobało, i się spytali czy dam rade wyleżeć 45 min na lewym boku i to to KTG wyszło już wiarę ok i nawet skurcze trzy około 60 mi się zapisały (zupełnie ich nie czułam). Lekarz kazał mi wyliczyć trzy ruchy na 1 godzinę, a jak by się dalej mało ruszała to jutro na KTG przyjechać.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Hej, a ma ktos pojecie co jest z sensuall? Bo w ogole nie daje znaku zycia i nie loguje sie na forum.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    azniee - a w ktorym Ty jestes tyg ? :)
    --
  2.  permalink
    no nie chwalac siw to prawda... mam zdolnwgo tego faceta ;))

dziewczynki milwgo wieczorku Wam zycze :) ja dzis uciekam z Forum. dobrej i przespanej nocy Wam zycze :)
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    madziauk- 34tygodnie i 3 dni :smile: Termin OM na 27.11, a 2.11 zdejmą mi pessar i mogę rodzić (a mogę i miesiąc później oczywiście :wink: ).
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    no dziewczyny ja też uciekam będę grać na laptopie :bigsmile: a dziś przyjechały ciuszki CELTICU dla synka :bigsmile: później zajrzę do Was, buźka :bigsmile:

Treść doklejona: 18.10.12 21:03
    Kandyzowana ja też życzę Tobie bardzo miłego wieczoru :bigsmile:

Treść doklejona: 18.10.12 21:05
    azniee a mamy Cię na liście naszej wspaniałej? :bigsmile: jak nie to dopiszemy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    No to się nacieszyłam netem, niecałe 24h od podłączenia zgłosiłam awarię i znowu dziubię z tel:devil:

madziauk - mnie krocze też boli już od jakiegoś czasu, a synek 2 tyg temu jeszcze się w kanał nie wstawiał. Od paru dni jest tragedia, najgorzej przy wstawaniu z łóżka i tak jak u Malisiek zaczęło mi tam dosłownie chrupać. Jutro mam wizytę, zobaczymy co gin powie. Może już się synuś zaczął w kanał wstawiać?

Lecę lulu, bo właśnie z okazji wizyty muszę jutro wstać o 5 rano i jechać do wawy pociągiem:devil: dobranoc dziewczynki, słodkich snów!
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć kochane wy uciekacie a ja właśnie wróciłam z kina . Byłam na super filmie uprowadzona 2 polecam dla każdego kto lubi filmy akcji i Liama Neesona . Jestem strasznie zmęczona więc idę do wyrka do mężusia .Dobranoc do jutra :)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    emenemss my wczesnie chodzimy na spacery bo moja Zocha mnie zwleka z wyra o 7 w porywach do 7.30...to koło 10 wychodzimy na godzinkę ,a potem koło 15 jeszcze raz na godzinkę może półtorej, zależy od pogody...
    co do kilogramów na plusie to narazie mam niecałe 6kg do przodu, ale startowałam z 15kg ponad normę...
    a karmienia piersią jest fajną sprawą...nie dość że szybko się chudnie, to jeszcze same korzyści dla malucha, i ja podobnie miałam pokarm tylko przez 4 miesiące z hakiem, bo mi lekarz nakładł że zła mam dietę..prawie nic nie jadłam i pewnie dlatego pokarm zanikł...teraz już taka głupia nie będę..będę się wsłuchiwać w malucha, jak jej nic nie będzie to będę wsuwać wszystko jak leci...oby tylko zdrowo:)
    ja już uciekam dzisiaj..dobranoc kochane!
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    n SR pokazywali nam jak zajmować się maluchem na tym www http://wczesniak.pl/component/content/article/39 można pobrać sobie poradnik (napisany niby dla wcześniaków ale zajmowanie się nie wcześniakami jest takie samo)
    --
  3.  permalink
    madziauk ja także dotkliwie odczuwam krocze, ale u mnie to uzasadnione - dziecko już wstawione do kanału...najgorzej jest przy wstawaniu z łóżka, chodzeniu...napór niesamowity:confused:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dobranoc dziewczyny, miłych i spokojnych snów, Violet też już się połóż bo czuje, że zmęczona jesteś :bigsmile:
    Milagros a nie mówiłam, że pachnie mi na córę ?! :devil::bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    justyna883 -Dziękuję :***
    Addictive - Wspaniała historia i sprzed ilu lat, dlatego w dobie XXIwieku , nie dam się nie poddam się , walczę o 2istoty. Teraz musi być dobrze

Sardynka85 - dziewczyny co do infekcji to uważajcie na siebie i jeśli po 2-3 dniach nie przechodzi to idźcie koniecznie do lekarza... mi przez przypadek na echo serca przy usg połówkowym wykryto, że nie domyka się zastawka trójdzielna w serduszku u synka, co było spowodowane właśnie niedoleczoną infekcją i skończyło się na antybiotyku i stresie, więc czasem lepiej wziąć antybiotyk niż szkodzić dziecku własnym leczeniem :/

Moja córeczka też to miała , też podczas połówkowego wykryte w 23 tyg. powtórne badanie u specjalisty w 28 (wada dalej obecna) w 33 tyg. wada sama znikła , tzn.zastawka dorosła i sama się domknęła.Nie doszukiwali się przyczyn tylko po prostu dali czas. Wiec trzeba być dobrej myśli i mieć nadzieję !!!głowa do góry będzie dobrze . :wink:
    --
  4.  permalink
    venus87: Milagros a nie mówiłam, że pachnie mi na córę ?!

no wlasnie ja tego nie czulam a Ty wydumalas na odleglosc:smile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - masz cala glowke w kanale czy jak to jest? ja rozszyfrowalam, ze moj synus tez wstawiony ale 1/5 glowki tylko. Wyczytalam, ze w sumie lada chwila moze sie urodzic badz tez moge tak chodzic i moze sie urodzic w terminie badz nawet po. Czytalam tez, ze nie zawsze dziecko sie wstawia w kanal, czasami porod sie zaczyna jak dziecko nie jest wstawione (tak jest napisane na stronach ang.). Takze juz glupieje ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Mimo ze padłam koło 15 ( a takie plany sprzątani-owe snułam) pospałam. M . zebrał się do pracy a mnie zerwało do pracy . Wstawiłam 2 prania Maluszków - o choćby koce śpiworki , firanki itp. posprzątałyśmy Martynki pokoik , przygotowałam 3 kolejne pralki naszych rzeczy , ogarnęłam werandę - chyba padnę !!!
    Ale najlepsze w tym ze to w ciągu 3 godz. a Niunia śpi od 20.20 , ale będzie wyspana :bigsmile:
    Ja się odmeldowuję przesyłam buziaki i Spokojnej bezbolesnej nocy :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 18.10.12 23:48</span>
    o ja spojrzałam na moje stopy ich nie ma !!!!!!!!w pn. zażądam badania moczu , a teraz zjadłam św. ogórka może coś pójdzie ?!? oby rano były lepsze - bo po takim dniu to może tak być
    Dobranoc
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Sardynka- tzn ze ty nie mialas jeszcze w ogole robionego badania moczu? czy to nie jest tak ze powinien byc test robiony w kazda wizyte? ja dobrze nie wejde do lekarza to mnie wyganiaja do toalety po probke i potem mierza czy mam bialkomocz itd, a potem chwila prawdy na wadze, cisnienie i czekam na gina.

Edzia- to sie wzielo na wicie gniazdka, ja jak Martynka spalam 8h w nocy, obudzilam sie o swicie, a potem to jak zasnelam to spalam do 14.00. No pol dnia przespalam, czy to dlatego ze zblizam sie do 3 trymestru?
    Chodze taka momentami wykonczona a nieweile w domu podzialam, wiec nie ma tu logiki. A potem mam tylko wyrzuty ze siedze w domu tyle czasu to moze bym sie za cos wziela...a tu oczy sie zamykaja

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.10.12 00:24</span>
    acia i malisiek- no to pozazdroszcze tego chudniecia, ja jakos nic takiego nie widze u siebie, i nadziei nawet nie mam, jedynie licze sie z tym ze do 30tyg to apetyt bede miala, a potem zwolnie troche.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.10.12 00:26</span>
    Edzia- stopy ci zniknely od spuchniecia? ja moje pod koniec dnia wieszam na scianie, bo podkaladane poduszki jakos na mnie nie dzialaja. i pod przysznicem woda z gabka wymasuje. Choc ja to mam brzuch ze jeszcze czubki palcow u nog widze, wiec to inna historia.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.10.12 00:30</span>
    sardynka- ja mialam katar od tygodnia, juz resztki teraz, ale to chyba niezbyt szkodliwe,co? bo innych lekow jak naturalne srodki typu czosnek i miod nie bralam.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Ależ mnóstwo postów miałam do nadrobienia od rana :bigsmile:.

Madziauk, Violet ... ja nie mam jeszcze żadnych bóli krocza ale za to ból z pośladka i pleców...jak się zasiedzę to cięzko mi wstać i się rozruszać ...a najgorsze jest oczywiście nocne wstawanie na siusiu :cry: , nawet jak się przekręcam to wszystko boli ..ojojojo

Ja dzisiaj miałam ambitny plan sprzątnąć cały dól w domku, takie gruntowne porządki ale niestety odpadłam w przedbiegach...zrobiłam tylko salon :cry: a resztę mąż ... Jutro planuję sprzątnąć górę a dół na sobotę zostawiam i to termin ostateczny bo w sobotę przylatuje do mnie przyjaciółka z PL :bigsmile: ...na szczęście mój mąż mi dużo pomaga i bez niego nie dałabym rady :cry: ...w zasadzie od długiego czasu przejął większość moich obowiązków a najpiękniejsze jest w tym to ,że jemu sprawia to autentyczną radość bo w końcu może się wykazać...o zgrozo ja zawsze Zosia Samosia byłam...nie wymagałam pomocy bo przecież ja wszystko robiłam lepiej!!!!
    Okazuje się że nic bardziej mylnego :bigsmile: ...ja go chwalę bo jest lepszy niż perfekcyjna pani domu :wink: a on się cieszy ,jest dumny z siebie i z tego ze może mnie wreszcie wyręczyć :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - dobrze, ze maz Ci pomaga :) tak ma byc :) przynajmiej sie nie przemeczasz. Ze tez Ci do glowy przyszlo sprzatac caly dol domku w takiej zaawansowanej ciazy ;)

Ja sie pochwale, ze dzis razem z mezem zrobilismy plan porodu - uzylismy formularza ze strony NHS :) szybko poszlo. Jest w pdfie i jutro maz w pracy wydrukuje 3 kopie :)
    Teraz pozostaje mi te nieszczesne prasowanie i pakowanie torby do szpitala :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madziauk gratuluję planu porodu :bigsmile: ...bardzo mi się podoba Twoje nastawienie ja się okrutnie boję :cry: ...wszystkiego...to chyba dlatego ze za dużo się nasluchałam i naoglądałam ekstremalnie skomplikowanych przypadków ...a przecież wiadomo że każda ciąża i każdy poród inny. Moja kuzynka pojechała do szpitala zaraz po tym jak jej odeszły wody i zanim dojechała na IP była już druga faza porodu i po 15 min tulila maleństwo....wszystko byłoby cudownie gdyby nie to co ją spotkało już po porodzie ...ale o tym nie będę już pisała :wink: ...dodam tylko że wszystko zakończyło się szczęśliwie :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeOct 19th 2012
     permalink
    Nie moge spaaac. Tak mnie bola biodra, ze zasnac nie moge, a przekrecanie sie z boku na bok nic nie daje. Chetnie bym sie polozyla na plecach, albo brzuchu i nogi by odpoczely, ale oczywiscie nie da rady. Kiedy ja urodze?!:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    venus87: azniee a mamy Cię na liście naszej wspaniałej? :bigsmile:

Niee, bo ja się odzywałam raz na miesiąc i raczej "ciążowo" niż towarzysko :wink: więc nie chciałam robić zamieszania :bigsmile: Teraz to już się chyba nie opłaca :devil:

Dołączając nową dolegliwość do wszystkiego na co narzekacie- ja nie mogę siedzieć od 3 dni. Moja jedyna pozycja to leżenie na boku (jak Mała jest litościwa i nie zaczyna mnie kopać w dany bok, jak się tylko na nim ułożę- a jest w tym bardzo wytrwała). Mam dość mały brzuch (do 25tc trudno było dojrzeć, a w 29tc jak się żegnałam z pracownikami idąc na L4, to niektórzy się dopiero dowiadywali o co chodzi :bigsmile: ), za to macica rozrosła się do góry (nawet gin. mi tak powiedziała), więc podchodzi mi pod brodę prawie :bigsmile: I nawet pozycja półleżąca na fotelu jest niewygodna :confused:
    --
  5.  permalink
    Witajcie kochane. Mialam dzis ciezka noc, caly czas sie budzilam bo maz chrapal, nie moglam znalezc wygodnej pozycji i bola mnie biodra i barki. Na dodatek znow zaczynaja mnie bolec piersi i sa wrazliwe. Maly lezal juz glowka w dol ale sie obrocil i lezy poprzecznie chyba bo czkawke czuje teraz w prawym boku.
    Milego dnia:D
    --
  6.  permalink
    Dzień dobry :wink:

madziauk nie wiem na ile główka jest wstawiona - lekarka tylko powiedziała, że jest, nie używając tych liczb - podpytam Jej we wtorek na wizycie:wink:

Linden wspólczuję bóli - chyba wszystkie teraz tak już mamy i mieć będziemy...
    ja lecę na oddanie krwi przed kolejną wizytą - dziś mam aż 11 badań - chyba już przedporodowych:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam was z rana, ja juz dluzej spac nie moge, katar mnie meczy i zaczelo gardlo bolec i sie boje zeby sie bardziej nie rozwinelo. noc kiepska, ledwie spalam, wczoraj wieczorem poklocilam sie z mezem i ciezko mi bylo zasnac, od rana dzis mam dola i pewnie tak zostanie do wieczora dopoki mnie nie przeprosi i nie pogadamy. ide sniadanko zrobic i cos obejrzec, moze mi sie humor poprawi
    -- [/url]
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    pewnie już o tym była mowa, ale ja polecam na przeziębienie mleko z miodem i czosnkiem, syrop Prenalen dla ciężarnych i na katar i zatkany nos roztwór soli morskiej, nie szkodzi, jest przeznaczony nawet dla niemowlaków, a przynosi ulgę.Mi pomogło i całe przeziębienie od pierwszego bólu gardła do ostrego kataru trwało 5 dni. Jestem po wizycie, fasolka jest , serduszko zaczyna pikać, ale gin powiedziała, że narazie za maleńkie żeby można było posłuchać. Wiek ciąży to 6 tyg. i 3 dni. Mam nadal leżeć i brać duphaston. Oby wszystko było dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :)
    Ja tak samo ,katar meczy mnie cala noc ,budzialm sie z przerwami ,az w koncu wstalam ..
    Moj maz i coreczka jeszcze spia :)
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam w piąteczek :)
    ja dzisiaj pracuję aż do 19 blee więc cały dzień będę w pracy - ahhhhh...normalnie pracuję 6-9 a dzisiaj 10-7 więc niby tylko godzinka dłużej ale ta ostatnia godzina tak się dłuży....-nocka minęła mi ok kilka razy się budziłam ale tylko 2x byłam w toalecie więc nieźle-przez cały wczorajszy dzień nie biegałam jak opętana do wc-nawet mój m powiedział że dzisiaj coś na górę nie biegam-mała mniej sikała :)
    a miałam dodać że ja też eutroxin 50 biorę raz dziennie i jak mój m wstaje do pracy a ja schodzę na dół zrobić kawkę to od razu biorę tabletkę-potem do łóżeczka na jakiś czas a jak ja wstaję do pracy to mogę sobie od razu bez problemu jeść śniadanko.
    Na śniadankowe plany mam dzisiaj płatki na mleku :)
    pozdrawiam
    --
  7.  permalink
    Witam Was w ten zimny lecz słoneczny poranek :kissing:

Mnie też te noce męczą i wstawania ciągle do toalety ile ja bym dała żeby to się skończyło :whorship: Ale jeden plus był taki, że przez całą noc pies mnie na krok nie opuszcza :bigsmile: Ostatnio się zdziwiłam bo jak chciałam wstać to on głowę położył na moim brzuchu i zaczął go lizać, byłam w szoku :shocked: :tongue: Ale ok :wink: Moja mama stwierdziła, że być może on czuje w jakiś sposób, że jestem w ciąży ? :wink: No ale całe szczęście nie jest to duży pies bo charcik włoski, bo jakby taki owczarek na brzuch mi swoją głowę położył to dziękuję :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    dzień dobry wszystkim.
    Ja dziś przespałam całą noc. Tzn. wstawałam do ubikacji i po tabletkę od zgagi, ale nie miałam pobudki o 3 w nocy.
    Współczuję wszystkim, które chorują. Mam nadzieję, że szybko wam przejdzie. Ja na szczęście jestem zdrowa, choć wczoraj miałam chęć jechać do szpitala do mojego 1,5 rocznego chrześniaka, ale mama wybiła mi to z głowy, bo mogę tam coś złapać.
    --
  8.  permalink
    kasia151288 Twoja mama ma rację, teraz musisz dbać przede wszystkim o siebie i o maleństwo ! Nie daj Boże byś coś tam złapała, wiesz jak teraz w tych szpitalach jest daj spokój...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Ja wiem, wiem. Sama jakoś nie pomyślałam, po prostu czasem zapominam, ze jestem w ciąży:bigsmile: A co do psa mój kundelek też chętniej wchodzi łapami na mój brzuch. chyba one naprawdę czują.
    --
  9.  permalink
    Hehe, no ja też nie raz zapominam o ciąży dopiero jak maluch się ruszy to chyba mówi " ej, nie jesteś tu sama " :bigsmile: a pieski widać mądre są :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    A mam pytanie. Czy wy pierzecie te ochraniacze do łóżeczka? I czy mogę pościel dla dziecka wyprać ze swoją pościelą- nasypię tylko proszku dla dzieci.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    witam w piątkowy poranek!
    jejku jak się nie mogę już wieczora doczekać...mój małż na weekend przyjeżdża...
    ja dziś spałam w miarę nawet, tylko zaczynam mieć problem ze zmiana pozycji we śnie..jak chcę się z boku na bok przerzucić to się budzę wrrr..
    raz ściągnęło mnie sikanie i raz mała mleko wołała..ale ogólnie czuje się wyspana:)
    na śniadanie tez chciałam zjeść płatki na mleku, ale znowu śledź zwyciężył...kurcze dobrze że mnie biodra jeszcze nie bolą bo już w ogóle musiałabym spać w powietrzu chyba...
    a my sie ogarniamy pomału i zasuwamy na zakupy i na pocztę...
    miłego dnia!
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzień dobry :bigsmile:
    --
  10.  permalink
    o mamulku.. jak dobrze ze to juz dziwn.. w nocy myslalam ze umieram.. bez kitu.. obudzilam sie z goraca (mimo iz otwarte okno ! ale ja w polarowej pizamie :/) .. poszlam siku i strasznie mi sie w glowie krecilo a serce zaczelo tak mocno kolatac ze myslalam ze z 1000 u/min ... zdjelam szybko gore od pizamy i staralam sie oddychac ale nie moglam... myslalam ze umieram.. staralam sie uspokoic bo zaczelam wpadac w panike ale nie chcialam budzic mojego A.. w koncu jakos udalo mi sie to opanowac ale bardO sie balam.. :(
    --
  11.  permalink
    Kandyzowana też miałam takie sytuacje... Serio i też aż normalnie słyszałam dosłownie walenie swojego serca nie wiedziałam z czego to w ogóle może być. Ale teraz mam z tym spokój całe szczęście...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Hej, Kandy ja miałam podobnie, ale w ciągu dnia, nagle zrobiło mi się gorąco, ręce się trzęsły, cała potem się oblałam. Serce waliło... Myślę, że to był spadek cukru, bo wypiłam szybko szklankę coli i mi przeszło. Już parę razy tak miałam wcześniej.
    Andzia1508: Oby wszystko było dobrze.

Andzia - będzie dobrze:) Super, że serduszko ładnie bije :)
    --
  12.  permalink
    kochane ja na noc duzy kawal szarlotki zjadlam... moze to rEczywiscie z cukrem bo ja mam insulinoopornosc i bralam ba to siofor500 ale w ciazy musialam to odstawic.. tak mi lekqrze kazalo i moze ten wyrzut insuliny i w ogole jakos tak nie wiem... ufff... to znaczy ze nie tylko ja mialam taki koszmar.. ale powaznie balam sie ze siw udusze i umieram...

Niezalogowana0 a ry ktory tydzien?

Akirka kochana jak sie xzukesz i jak nocka?
    --
  13.  permalink
    Kandyzowana ja to miałam żeby Cię nie skłamać tak w 9-10 tygodniu
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeOct 19th 2012 zmieniony
     permalink
    edzia503 ja wiem, że powinna się domknąć a jak się nie domknie to tragedii nie będzie i właściwie nic się z tym nie robi... bardziej martwi mnie to, że infekcja musiała dotrzeć do macicy, a to już nie jest za wesołe - może grozić wcześniejszym porodem a infekcja tuż przed urodzeniem dziecka może skończyć się dla niego sepsą po przyjściu na świat... także po prostu piszę aby trochę ostrzec przed zbyt długim samodzielnym leczeniem czy ignorowaniem zaleceń lekarza (chyba gdzieś czytałam tutaj wypowiedź, że ktoś dostał antybiotyk ale go nie brał) bo można bardziej dziecku zaszkodzić niż tym antybiotykiem...

milena1984 to z moczem to chyba nie do mnie :) a co do infekcji to mnie 3 dni bolały zatoki i trochę pokasływałam, ale przeszło samo- została niedomknięta zastawka...oczywiście lekarz mnie nastraszył, że dla nas zwykły katar może być niczym a dla dziecka już poważnym zagrożeniem itp. ale chyba nie ma też co przesadzać (przynajmniej teraz u nas jesienią kiedy praktycznie cały czas się smarcze i pokasłuje), chociaż ja po tym wszystkim teraz nawet z małym przeziębieniem i tak pójdę do lekarza na wszelki wypadek :)
    A Ty miałaś przed chwilą połówkowe więc się nie stresuj :) jakby było coś nie tak z serduchem to na pewno by podczas tego badania wyszło :)

Za to dzisiaj po raz pierwszy zostałam obudzona przez syna serią kopniaków :p chyba każe mi się przyzwyczajać powoli do skrócenia swojego snu ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witam Was , noc nie rozmawiajmy o tym , ile można narzekać , żebym po prostu się przekręciła , ale nie brzuchol tak wielki że musze się obudzić i dopiero przekręcić
    Ale jeden plus był taki, że przez całą noc pies mnie na krok nie opuszcza :bigsmile: Ostatnio się zdziwiłam bo jak chciałam wstać to on głowę położył na moim brzuchu i zaczął go lizać, byłam w szoku :shocked: :tongue: Ale ok :wink: Moja mama stwierdziła, że być może on czuje w jakiś sposób, że jestem w ciąży ? :wink:

A co do psa mój kundelek też chętniej wchodzi łapami na mój brzuch. chyba one naprawdę czują.

-Wiecie,że chyba naprawdę coś w tym jest , moja Pusia ( kicia) na początku kiedy było źle , leżała cały czas na brzuchu ciągle mi grzała ,potem jak Maluchy były większe i brzuch też zaczęła się odsuwać ( a to ja kopnęły - wolała nie podchodzić ) potem zrobiłam sie wrogiem , ale to może przez wakacje w pl.( msc mnie nie było i MArtynki , b. płakała za nami ) teraz jej przeszło że nawet przychodzi się miziać jak Pana nie ma. a pare dni temu chciciała się pod kocem zemną położyć (ja w pól siedzącej pozycji ) pokazałam ręką no choć ,ona wymownie łepek na brzuch , mówie ze wiem tam są dzidziusie. Jak tylko to pow. jak zamurowana w brzuch i tylko łebkiem kręciła , jak Zosia wywaliła kopniaka w jej stronę ta uciekła . Nawet nie wiem czy kotki przypadkiem ich tam ze środka nie słyszą , może przesadzam ale po reakcji mojej kotki kto wie??? :shocked:
    Edzia- to sie wzielo na wicie gniazdka, ja jak Martynka spalam 8h w nocy, obudzilam sie o swicie, a potem to jak zasnelam to spalam do 14.00. No pol dnia przespalam, czy to dlatego ze zblizam sie do 3 trymestru?

Możliwe , a ja pierwszy i troszkę drugiego , no a 3 tochyba ogólne zmęczenie i dziwny leniuch w tyłeczku :shamed:
    Edzia- stopy ci zniknely od spuchniecia? ja moje pod koniec dnia wieszam na scianie, bo podkaladane poduszki jakos na mnie nie dzialaja. i pod przysznicem woda z gabka wymasuje. Choc ja to mam brzuch ze jeszcze czubki palcow u nog widze, wiec to inna historia.

Ja swoje widzę jak siedzę , jak chodzę muszę się czegoś 3-mać :shamed: a wczoraj 2 godzinki na nogach i balony nie stopy . Ale rano nie przeszło więcej sikam , ale wyglądają tak samo - w pn. gin.wiec niech coś myśla
    A mam pytanie. Czy wy pierzecie te ochraniacze do łóżeczka? I czy mogę pościel dla dziecka wyprać ze swoją pościelą- nasypię tylko proszku dla dzieci.

Ja jeszcze ich nie mam , ale mam będzie prała osobno . Nawet nad tym isę nie zastanawiałam . Tyle było od Maluchów że tylko ich sie zmieściły w pralce
    Ja tak samo ,katar meczy mnie cala noc ,budzialm sie z przerwami ,az w koncu wstalam ..

No to ładnie , oby szybko dziadostwo przeszło :***

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.10.12 11:04</span>
    edzia503 ja wiem, że powinna się domknąć a jak się nie domknie to tragedii nie będzie i właściwie nic się z tym nie robi... bardziej martwi mnie to, że infekcja musiała dotrzeć do macicy, a to już nie jest za wesołe - może grozić wcześniejszym porodem a infekcja tuż przed urodzeniem dziecka może skończyć się dla niego sepsą po przyjściu na świat... także po prostu piszę aby trochę ostrzec przed zbyt długim samodzielnym leczeniem czy ignorowaniem zaleceń lekarza (chyba gdzieś czytałam tutaj wypowiedź, że ktoś dostał antybiotyk ale go nie brał) bo można bardziej dziecku zaszkodzić niż tym antybiotykiem...

Napewno łanie z tego wyrośnie i domknie się , a jak nie to zadecydują na poród w dobrym szpitalu ( my w klinicznym w KCE) i od razu po porodzie będzie kontrola. A z infekcjami to masz rację , jedna z przyczyn wcześniejszych porodów !!!!
    A w tej ciąży raz nie wziełam tego co dał lek. poszłam z zatkanym uchem , przetkał -ale zapalenia ucha środkowego, ból nie do opisania.A ten przepisał paracetamol w proszku b. silny ,nie dla kobiet w ciąży zagrażający wogóle w ciąży !!!( no jakby po mnie ciąży nie widać było) :devil::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dominiczka -pralabym osobno :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Co do tej zastawki to nie jest to problem przez który trzeba byłoby rodzić w specjalistycznym szpitalu itp. jak to powiedział lekarz od genetycznego - kardiolodzy się za bardzo tym nie podniecają (jest to wada z którą żyje większość z nas, tylko nikt nam tego nie wykrył)... ale ja i tak prawdopodobnie będę rodzić w CZMP w Łodzi, bo tam pracuje mój lekarz prowadzący :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.