Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorIzUK
    • CommentTimeOct 19th 2012
     permalink
    mnie dzis cos w brzuszku po prawej stronie kluje;/
    pierwszy raz tak mam...
    znaczy kluje mnie czasem jak poloze sie do lozka, i leze na wznak, a pozniej nie moge sie ruszac bo kluje bardzo po prawej stronie, wczoraj minelo 15minut zanim udalo mi sie przekrecic na bok.
    Tez tak macie ?
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    IzUK ja też mam tak i chyba to więzadła są - też głównie z prawej strony mnie kuje (jeszcze podejrzewam, że u mnie mogą być to zrosty po operacji wyrostka, którą miałam 2 lata temu)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

Ja po sniadanku :) zjadlam 2 kanapki z wedlina :)

kasia151288 - ja pralam wszystko, oczywiscie w proszku dla niemowlat i osobno (nie pralam z naszymi rzeczami).

Ja mam dziewczyny wspolczuje tego wstawania do toalety we wczesnych tygdoniach ciazy, u mnie bylo zawsze 1 raz na poczatku, dopiero jak synus sie obrocil glowka w dol (w 32tyg) zaczelam chodzic 3-7 razy w nocy :) teraz od kilku dni chodze tylko raz w nocy i raz kolo 6-7 nad ranem, wiec nie jest zle ;)

Ja dzis planuje leniwy piatek :) maz w pracy. Mi sie wlaczylo macierzynskie od dzis :) takze do pracy bede wracac najwczesniej za 9 miesiecy + jeszcze urlop z tego roku sobie wykorzystam + z kolejnego co mi bedzie przyslugiwal + wszystkie banki holidaye co beda ( dni wolne od pracy) tez :) takze troszke tego sie nazbieralo.

Violet_flower - powodzonka na badaniach :) no i daj znac co gin Ci powiedzial o tym wstawianiu sie w kanal, wiem, ze u Ciebie juz jakis czas temu dzidzia sie wstawila, wiec ciekawi mnie to jak to sie ma do tego kiedy sie urodzi (pewnie nie ma reguly, ale zapytac mozna ;)).

Linden - staram sie nakrecac jak najbardziej pozytywnie do porodu :) bo jak wszyscy mowia to polowa sukcesu :) wiec mam zamiar sie tego trzymac. Z reszta ja zawsze tak sie nastawiam - jak mialam miec laparoskopie bylo to samo. Okazalo sie, ze maszyna sie popsula to na szybko lekarz zalawtil mi HSG w szpitalu i tez bylam pozytywnie nastawiona, nie chcialam znieczulenia ani nic ;) niestety mialam tak uparta pielegniarke (bardziej niz ja - co sie rzadko zdarza), ze mnie przekonala i skonczylo sie na glupim jasiu ;) bylo wesolo ;) ale za to ja postawilam na swoim i jeszcze tego samego dnia wyszlam na wlasne zyczenie ze szpitala i pognalam do pubu na spotkanie klasowe z podstawowki ;)

Treść doklejona: 19.10.12 11:36
    IzUK - ja rowniez mialam takie klucia :) takze to normalne, tam sie wszystko rozciaga :))
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Cześć Dziewczyny! Witam się piątkowo :)
    ja też miałam ciężką noc, ale to pewnie dlatego, że zjadłam 2 kanapki przed pójściem do łóżka i śniły mi się koszmary.
    Od rana boli mnie podbrzusze... :sad: Wzięłam już 1 nospę.
    Sushi - przed każdą wizytą robię TSH, FT3 i FT4. TSH coraz niższe, ale FT3 i FT4 na tym samym poziomie, czyli to zwiększanie dawki jest uzasadnione...
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    A czy malenstwa czujecie w roznych miejscach, ja glownie w jednym po prawej dosc nisko,ale wczoraj jak sie polozylismy malenstwo bylo bardzo aktywne, tatus dostal pierwszego mocnego kopniaczka:)))
    ucieszony ze spac mu sie odechcialo :)))

Treść doklejona: 19.10.12 11:57
    sardynka85 tez mialam wyrostek,ale...z 15lat temu:P
    moze masz racje :))
    dzieki bardzo:)
    --
  1.  permalink
    IzUK ja też mam te kłucia, trochę się tym martwiłam jakieś 2-3 tyg temu się pojawiły głównie jak zaczęłam iść bardzo szybko to po obu stronach na brzuchu to miałam a wczoraj jak się położyłam to miałam po prawej tylko ale jak widzę, że nie tylko ja mam z tym problem to chyba normalne.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam

Czy zgagą nazywacie takie uczucie, już drugi dzień wieczorem mam tak że mnie tak jak by drapie i kuje w przełyku i trochę nie daje mi to zasnąć, trochę też tak jak bym wtedy odkaszliwała.

U nas kot zrezygnował sam ze spania z nami w nocy, ale od rana już ze mną leży.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madziauk ...naprawdę zazdroszczę nastawienia...ja jestem niepoprawną optymistką i potrafię się poizytywnie nastawić i wiem że to połowa sukcesu , niemniej jednak jesli chodzi o słuzbe zdrowia to mam bardzo złe doświadczenia i paraliżujący wręcz strach przed komplikacjami ...w moim przypadku wszystko co możliwe kończyło się komplikacjami :cry:
    Ale mimo wszystko zamierzam sie pozytywnie nastawić :bigsmile:

A ja dzisiaj wdałam się w niepotrzebna dyskusje na watku ze zdjeciami i tak się zdenerwowałam ze szok :cry: ...niestety na koncówce ciąży nie potrafię opanować emocji :cry: ...dodałam dwa zdjęcia Laury, które zrobił nam znajomy fotograf u nas w domku i dziewczyny zarzuciły mi że pomalowałam jej rzeski i poliki...i w ogóle ze to zdjęcia do portfolio ...i jedna napisała że oburza ją obłuda wokół tych zdjęc :cry: ...o matkooooooooooo???? obłudaaaa????? Portfolioooo???? ....tak mi przykro było ze szok...jedyne co mogę powiedziec ze zdjecia robił dobry fotograf być może on je podkręcil w ps chociaz zapewniał mnie że zdjęcia nie uległy znaczącej obróbce...a mi przykro poniewaz jako wizazystka jestem absolutnie przeciwna malowaniu dzieci!!!!!!!! Jedyne co miała do swój błyszczyk dziecięcy którym nieporadnie się wysmarowała ...no ale cóż nie udowodnie tego koleżankom na forum :wink: ... Ale same wiecie jak to jest jak się można wnerwić jak ktoś nam coś wmawia...gdyby ktoraś napisała mi że nie podobają jej się zdjęcia nie dyskutowałabym bo to indywidualna sprawa .....ajjjjj po co ja do tego wracam...lepiej mnie wygońcie do roboty...bo mam dzisiaj ambitny paln - sprzątanie!!!

Miłego dnia Dziewczyny :bigsmile:
    -- ,
  2.  permalink
    Linden - niektórym się wydaje, że na forum wszystko mozna powiedziec bo jest sie anonimowym i tak wychodzi wieś z czlowieka:-)

Hej, ja juz po II sniadanku - kanapki z szynka, serem, pomidorem i muesli z truskawkami

Dzis w Łodzi piękna pogoda na spacerek:-) ale najpierw kąpiel :-D
    -- [/url]
  3.  permalink
    MilagrosCud: Linden - niektórym się wydaje, że na forum wszystko mozna powiedziec bo jest sie anonimowym i tak wychodzi wieś z czlowieka:-)

:shocked::shocked::shocked:
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Sardynka, ja pisalam, ze nie bralam antybiotyku mimo zalecenia. Ale konsultowalam to z profesorem ginekologii z Bydgoszczy i on mi powiedzial, ze kategorycznie nie mam brac tego leku. Jest on przeciwskazany w ciazy. A ucho wyleczylam domowymi sposobami. :wink:
    IzUK, ja tez mialam takie ciagniecia, ale po lewej stronie i u mnie to byly zrosty po poprzedniej cc.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - spokojnie :) ja bym sie nie przejmowala :) widac, ze zdjecia podkrecane byly w PS, no i co z tego? Teraz wiekszosc zdjec jest podkrecanych :) a co do malowania corci, ja tez nie jestem za malowaniem dzieci. PS dziala cuda, wiem, bo czasem sama sie bawie w obrabianie fotek ;) Nie stresuj sie niepotrzebnie w ciazy. I z tym sprzataniem nie przesadzaj :)) Moze Twoj maz bedzie mial ochote posprzatac, tak dobrze mu szlo ;)

ps. jak ja bym chciala miec zdolnosci i umiec sie pomalowac ;) u mnie niestety malowanie to podklad, roz i tusz do rzes ;) czasem mazne sobie kreske nad okiem moja ulubiona zielona kredka z Lancome ;) i wsio.. jak sprobuje uzyc cieni to jest katastrofa ;) zawsze pozniej nie wygladam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Linden: A ja dzisiaj wdałam się w niepotrzebna dyskusje na watku ze zdjeciami i tak się zdenerwowałam ze szok

Linden ja się w tamtym wątku nie udzielam, bo nie mam czego jeszcze zaprezentować ;) ale Twoja córka jest tak piękna, że naprawdę trudno oderwać od niej wzrok. Nie pomyślałam ani razu o tym, że jest pomalowana i nie wiem jakim cudem ktoś się tego dopatrzył. Nie przejmuj się komentarzami, każda z Was wstawia tam zdjęcia, aby pochwalić się swoimi dziećmi - Ty niewątpliwie masz powód do dumy, nie tylko ze względu na jej urodę, ale jak piszesz jest grzecznym i kochanym dzieckiem.
    Zdjęcia są przecudne, a profesjonalny fotograf ZAWSZE inaczej zrobi zdjęcie. Wiem to sama po sobie, bo moje ślubne zdjęcia, to jedyne, na których wyglądam ładnie i nie wstydzę się ich powiesić na ścianie ;)

Kandy - wczoraj miałam najgorsze mdłości do tej pory, zasnąć nie mogłam, bo wszystko mi do góry podchodziło;) Miałam straszne sny, że w dzieci z przedszkola wjechał samochód (co najlepsze mały fiat;). Dzieci szły na spacer chodnikiem. Masakra jakaś. A dziś też co chwilę mdłości jak tylko zrobi się pusto w żołądku. Nie powiem, że mnie objawy nie cieszą;) Lepiej, że są niż mam się denerwować, że nic nie odczuwam.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Witam :smile:
    Ja już po zakupach na rynku, dorwałam dużego brokuła, którego wszamam na obiadek.
    Przyszła w końcu naklejka dla małego:smile: czekam na eMa i będziemy przyklejać.
    Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Linden, widziałam zdjęcia Twojej córy i rośnie Ci w domu piękna kobieta :smile: Moim zdaniem nieprzychylne komentarze często wynikają z jakiejś zawiści. Widać, że zdjęcia były obrobione w PS (ja sama nie jestem fotografem, ale też obrabiam zdjęcia w darmowym photoscape, bo to zupełnie inna jakość) i że intencją fotografa było uzyskanie cukierkowego efektu. Tak jak akirka, na zdjęciach ze ślubu wyglądam super, a w ogóle uważam się za osobę baaardzo niefotogeniczną.
    Madziauk, w kwestii malowania się mam tak samo :wink: podkład - tusz - róż obowiązkowo, a z resztą jakoś sobie nie radzę... Kreska nad okiem od wielkiego dzwonu. Nawet chciałabym się nauczyć jakoś fajnie malować, ale... szkoda mi czasu :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Dzięki Dziewczyny...już się nie przejmuję i już wyluzowałam ...
    Madziauk uwierz mi że niektóre kobiety dużo lepiej wyglądają bez makijażu niż w zle zrobionym makijażu wieczorowym który stosują od samego ranaaaaa....aaaaaa...masakraaaaaa...ja uwielbiam się malować ale na codzień robię sobie make up no make up i w ogóle go nie widać ...a teraz to smaruję tylko buzię kremem bo jestem za leniwa na makijaż...

Idę jakiś obiadek robić bo plany mam ambitne ale chęci brak!
    A jutro zamierzam zrobić sernik który znalazłam na forum o gotowaniu...wygląda cudownieeee...w życiu takiego sernika nie widziałam....ciekawe czy się uda :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Olenka79 - ja mam to samo z nauka malowania, cos tam kiedys kilka razy ogladalam na necie, jak malowac oko, nakupilam pedzelkow i co? leza i pachna ;) nie mam sily i ochoty, bo jak sama probuje, to zawsze to pomalowane oko wyglada gorzej niz te bez cienia ;) no chyba, ze cien naturalny - ale wtedy to go nie widac ;) poddalam sie jak narazie. Moze kiedys jeszcze sprobuje. Albo pojde na jakis kurs wizazu ;)

Treść doklejona: 19.10.12 12:55
    Linden - no ja tez rowniez odkad nie chodze do pracy to nawet podkladu nie nakladam :) tylko krem i sudokrem - bo nim wysuszam pryszcze, ktore mi w ciazy wyskoczyly na brodzie ;) taka jestem piekna :D bialobroda ;) hehe

Ja musze tez pomyslec co by tu zjesc na obiad ;) narazie weny nie mam. Pewnie fasolke szparagowa znowu bede wcinac ;) mam jeszcze zupe Minestrone z Waitrossa.. juz gotowa do podgrzania, ale ochoty na nia raczej brak ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Też jestem lewa, jeśli chodzi o malowanie oczu cieniami. Już duuużo razy próbowałam, krok po kroku z poradników znalezionych na necie i za każdym razem wychodziła masakra :tongue:

I u mnie to jest trochę pudru, codbym się nie świeciła, czarna krecha i tusz do rzęs. Podkładu nie lubię, bo czuję wtedy, jakbym miała maskę na twarzy i mnie wkurza - używam go sporadycznie, na jakieś większe okazje.
    --
  4.  permalink
    Linden qx musialam odkopac zdjecia Twojej Laury i powoem tak : jest przepiekna i widac ze jest wyostrzona w ps bo to profesjonalne zdjevia ale wcale bym nie uwazala ze byla malowana itp. aparat wydobyl jej piekno i siw nie przejmuj. :)

a mnie dzis mega mdli :/ zaczelam 3 miesiac ;) jeszcze 3 tyg niepokoju do USG...
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    dziewczynyy....wybaczcie ale ja dalej o zdjęciach będę pisać ale tym razem o innych ....
    O matkooooooooo całą noc nie spałam bo w nocy natknęłam się na zdjęcia ze Smoleńska które krążą po internecie :cry:
    Przecież to jakaś masakra...jak można było dopuścić do tego typu wycieku...zapewne był to wyciek kontrolowany, ktoś chciał żeby ujrzały światło dzienne.... ale nie dociera do mnie jakkkk???? ja jestem oburzona, cały czas mam je przed oczami ...co czują rodziny ofiar???? cos strasznegoooooo!!!! Normalnie nie mogłam tego przeżyc...:cry:

w ogóle jakaś taka rozbita jestem dzisiaj...nic mi się nie chceee....nie mogę się w ogóle zorganizować...a odkąd siedzę w domku jest jeszcze gorzej...doba jest dla mnie za krótka i na nic nie mam czasu....jak pracowałam to byłam zdecydowanie lepiej zorganizowana :wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Ja dziś na lunch jem płatki sniadaniowe - ty MadziaUK będziesz wiedzieć jakie - wholegrain weetabix :) przywiozłam sobie z UK:). Są swietne na zaparcia.

Po południu umówiłam się z koleżanką na kawkę i może jakiś wypad do tkmaxxa.
    Powiem wam, że jestem juz na zwolnieniu ponad miesiac i dopadł mnie z tego powodu jakiś dół. Po prostu ten brak wyzwań, brak pracy i spotkań z ludzmi spowodował, że czuję sie jak w puszce zamknięta. Najgorsze ;) że będzie jeszcze gorzej.
    No bo ile można sprzątać i czytać książki, brakuje mi kontaktu z ludzmi a sama jakoś nie lubię chodzić na spacery.
    Dzisiaj dla przykładu aż się popłakałam z tego powodu, że nic nie robię a powodem jest to, że mąż zaczyna własnie dzisiaj studia podyplowe....

Też tak macie może?:confused:
    --
  5.  permalink
    Linden zdjęcia córci masz naprawdę śliczne i córcię też :wink: więc nie przejmuj się opiniami innych - czasem z ludzi wychodzi zazdrość:wink:

a że zdjęcia się podkręca w PS, czy warto zadbać o wizaż - nawet dziecka - wiem doskonale, bo mój mąż jest fotografem:wink:

madziauk oczywiście, że dam znać co i jak po wizycie - wcześniej w poniedziałek mam jeszcze usg - i sama jestem ciekawa co tam wyjdzie :wink:

a z tym malowaniem to też sama nie potrafię za bardzo z cieniami, więc zazdroszczę takich umiejętności:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    to ja z kolei bez podkładu raczej nie wychodzę z domu. chyba że po bułki na róg do sklepu :wink: Ale nakładam minimalną ilość, żeby wyrównać koloryt skóry. Czasem jak pomaluję oko cieniem, to mi się wydaje, że jestem ubrudzona :tooth: Taki ze mnie mistrz make-up'u
    --
  6.  permalink
    Linden ja też teraz obejrzałam te zdjęcia i powiem Ci że masz na prawdę śliczną córeczkę ! :kissing: Nowa Miss rośnie tutaj widzę :wink: Jest na prawdę Piękna ! Ale to pewnie po mamusi :bigsmile:
    -- [/url]
  7.  permalink
    violet_flower: Linden zdjęcia córci masz naprawdę śliczne i córcię też więc nie przejmuj się opiniami innych - czasem z ludzi wychodzi zazdrość

No nie wytrzymam
    Zazdrość niby o co??
    I kto powiedział,że Linden ma brzydką córkę? Przeciez wszytskie stwierdziły,że piękna jest! Tyle,że fajniej, jak niepodrasowana!!!
    I warto dbac o wizaż dziecka?
    O matko i córko
    Ja chyba strasznie zacofana i staromodna jestem.
    Zapewne z tej wsi, o której wspomniała któras z Was :devil::devil::devil:
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Addictive, też tak miałam na pierwszym L4. Najbardziej brakowało mi kontaktu z ludźmi, takiej motywacji, żzeby rano wstać, ogarnąć się i zrobić coś pożytecznego. Teraz znowu siedzę w domu, ale znoszę to już lepiej. Z tym że ja mam wpisany nr 1 - czyli leżeć, więc teoretycznie w ogóle nie powinnam wychodzić z domu. A nuż kontrola z ZUS-u przyjdzie.... Wynajduję sobie rozmaite zajęcia - gotuję zdrowe obiadki, piekę ciasta, chleb, myślę jak urządzić pokoik dla dziecka... No i nie zrezygnowałam do końca z pracy - cały czas siedzę na kompie, uczestniczę w telekonferencjach, wspomagam i w dalszym ciągu uczę dziewczynę, która mnie zastępuje. Nie jest więc źle.
    A nie chciałabyś wrócić jeszcze na jakiś czas do pracy?
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    wiecie co...z ta moją córcią to taka sprawa...że wg mnie ona nie zachwyca urodą...jest zupełnie przeciętna...i to nie kokieteria z mojej strony ...ma dosyc duży nosek i takie oczka smutne...ale wygląd to nie wszystko, to rzecz absolutnie nieistotna...najcudowniejszy jest jej charakter...i to nie tylko moja opinia...powiem Wam że jako matka słysząc jak inni ją wychwalają nie bardzo wiem jak się do tego ustosunkować i czuję się zakłopotana...i do końca moich dni będę dziękować Bogu za to jaka jest i mam nadzieję że zawsze taka będzie :bigsmile:...

A że w życiu i w przyrodzie musi być równowaga teraz nastawiona jestem na małego łobuziakaaaa i już się boję :tongue:
    -- ,
  8.  permalink
    Nie dajmy tu wprowadzic balaganu i niemilej atmosfery... nie o to tu chodzi prawda?? kniec tematu i zaczepek.. kazdy sam decyduje jak i kiedy i co zrobi ze swoim dzieckiem szczegolnie jesli chodzi o zdjecia. kazdy chce miec pamiatke na swoj sposob i niech kazdy zyje i da zyc innym. peace.

ja jestem na l4 od 7 tygodnia coazy i dopiero zwariuje ... zostalo mi jeszcze tyle czasu wolnego... dobrze ze mam w niektore weekendy podyplomowke i wizje swiat itp bo inaczej mozna zwariowac hehhehe ;) na razie siedze 2 tyg w domu. poza praca juz moesiac bo mialam urlop jeszcze... i juz dziwnie sie czuje ale ciesze siw tez ze do tej konkretnej nie musze chodzic..
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeOct 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Linden - ja czytalam o tych zdjeciach ze Smolenska, ale nie natknelam sie na nie i nawet jakbym przez przypadek gdzies zobaczyla, to bym szybko wylaczyla. Nawet nie chce myslec jak one moga wygladac :shocked:

Co do podkladu to ja uzywam niby mineralnego, lekkiego z Clarinsa i jest ok. Ale sporadycznie ( jak chodzilam do pracy, to wtedy codziennie troszke nakladalam). Mam taki podklad mniej wiecej na rok ;) do tego delikatny roz i czarny tusz do rzes ;) wsio. Juz nawet nie probuje malowac powiek cieniami, bo to dla mnie strata czasu..nie wychodzi mi za nic ;)

Addictive - tak wiem jakie :) co do L4 to mi na poczatku bardzo brakowalo ludzi z pracy - mamy swietna ekipe :) ale na szczescie mam jeszcze znajomych poza praca ;) plus jedna kolezanke w ciazy i daje rade + juz sie troszke przyzwyczailam , bo od poczatku wrzesnia jestem na L4 - od dzis juz na macierzynskim ;) Staram sie zorganizowac sobie czas, zawsze cos znajde ;)
    Ostatnio tylko do tego prasowania i pakowania torby zebrac sie nie moge :shamed: Dzis mam dzien zajety, w poniedzialek rowniez - odwiedza mnie kolezanka. Weekend z mezem juz mamy zaplanowany - aktywnie poza domem, mam nadzieje, ze dam rade ;)
    --
  9.  permalink
    Kandyzowana: Nie dajmy tu wprowadzic balaganu i niemilej atmosfery... nie o to tu chodzi prawda?? kniec tematu i zaczepek.. kazdy sam decyduje jak i kiedy i co zrobi ze swoim dzieckiem szczegolnie jesli chodzi o zdjecia. kazdy chce miec pamiatke na swoj sposob i niech kazdy zyje i da zyc innym. peace.

owszem, ale proszę nie wyjeżdżać z zazdrością i innymi głupotami
    Tym bardziej,że większość Pan na tym watku postanowiła zabrać głos nt zdjęć juz po ich usunięciu:devil:
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Szczypta Chilli - wiesz, na ogół nie lubię się wypowiadać w taki przypadkach (czyli gdy są spięcia), ale mam wrażenie, że niepotrzebnie wprowadzasz podział na Was i na Nas.
    Po co tak dzielić to forum? Żeby było ciekawiej, czy o co chodzi? Czy teraz skoro jestem na wątku ciężarówek to znaczy jestem w grupie "Wy" wg ciebie czy jakoś inaczej przeprowadzasz ten podział na my-one?
    Zamiast dzielić lepiej gdybyśmy wszystkie się wspierały zamiast sprawiać przykrość...
    --
  10.  permalink
    a gdzie ten podział wprowadziłam Addictive?
    Ustosunkowałam się do wypowiedzi na tym watku. Jak mogłam to inaczej zrobic?
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Addictive: niepotrzebnie wprowadzasz podział na Was i na Nas.

Może nie jestem zbyt lotna...ale gdzie Szczypta wprowadziła takowy podział??
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    violet_flower: czasem z ludzi wychodzi zazdrość

Nie mierz ludzi własną miarą.
    -- Mama M & N & W
  11.  permalink
    Dziewczyny.. skonczcie. Prosze.. To nie o to tu chodzi by sie teraz tu przepychac..
    Trzeba umiec po prostu skonczyc i leiej czasem ugryzc sie w jezyk niz wrowadzac niepotrzebnie jakis smrodow...
    --
  12.  permalink
    Kandyzowana- ja po prostu NIE ZNOSZĘ jak ktoś przypisuje mi jakies dziwne intencje i zamiary.
    Więc prostuję takie wypowiedzi. Tylko tyle.
    Nie naprawde nie ma to związku z tytułem wątku.
  13.  permalink
    szczypta_chilli: No nie wytrzymam
    Zazdrość niby o co??
    I kto powiedział,że Linden ma brzydką córkę? Przeciez wszytskie stwierdziły,że piękna jest! Tyle,że fajniej, jak niepodrasowana!!!
    I warto dbac o wizaż dziecka?

i po co te emocje? skoro Linden jest wizażystką to chyba lepiej wie w czym Jej dziecko wygląda lepiej:wink:
    a zazdrość - po prostu o profesjonalne zdjęcia z profesjonalnym wizażem - tyle w tym temacie:wink:
    --
  14.  permalink
    a to nie lepiej tak napisac i wystarczy niz probowac wchodzic w niekonstruktywne dyskusje?
    napisac sprostowanie intencji i juz.. to czesto pomaga uniknac niepotrzebnych w zyciu konfliktow ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Spadam...bo dla mnie już za dużo tej atmosfery...próbowałam ją rozluznić na wątku o zdjęciach ...wracam tu a tutaj dalej to samoooo :cry: ...o nieeee....:cry: ...spokój nam potrzebny a nie łapanie się za słówka.

Madziauk nie zaglądaj pod żadnym pozorem do tych zdjęć ze Smoleńska ja to zrobiłąm i żaluję...serce mi pęka i nie potrafię sobie wyobrazic co czują rodziny...dla mnie to nieludzkie!!!
    -- ,
  15.  permalink
    Mónikha: Nie mierz ludzi własną miarą

wolność słowa:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Madziauk, a jak długi jest macierzyński w UK?
    --
  16.  permalink
    violet_flower: a zazdrość - po prostu o profesjonalne zdjęcia z profesjonalnym wizażem - tyle w tym temacie

straszne głupstwa
    :)
    Zrzucam na karb ciązowy :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    violet_flower: a zazdrość - po prostu o profesjonalne zdjęcia z profesjonalnym wizażem - tyle w tym temacie:wink:

Szczerze?
    Nie dziwię się,że się tak zachwycasz takimi fotografiami, skoro to Wasz chleb powszedni.
    Ale wg. mnie te wszystkie, tak modne sesje dziecięce, robione na to samo kopyto, te dzieci w identycznych czapeczkach, w tych koszykach wózkach itd...Zero w tym wyjątkowości, indywidualności itd.

Poza tym, niestety chyba część osób umieszczając tutaj zdjęcia zapomina o tym,że dostęp do forum mają WSZYSCY spoza tego portalu. A zdarzały się zdjęcia nagich dzieci itd.
    I Linden, mimo że uważam,że masz śliczną córeczkę to z dwóch powodów zastanowiłabym się, zanim wrzuciłabym jej zdjęcia.
    Po pierwsze dlatego,że jest już duża a co za tym idzie, łatwo ją zidentyfikować np. w szkole(ale to akurat może być pikuś)
    A po drugie i to wg. mnie poważniejszy powód...Nie mówię,że taka jest intencja fotografującego, ale ze zdjęć patrzy mała lolitka... A to może być łakomy kąsek dla oglądających zdjęcia. I nie mam tu na myśli statecznych pań, wymieniających się przepisami przy herbatce.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    ....kurde....pewnie zaraz będę żałowała tego co napiszę...ale podczytuję różne wątki od długiego czasu i ja również z żalem informuję że da się wyczuć pewien podział...moim skromnym zdaniem istnieje też grupka która udziela się zawsze i wszędzie i mam wrażenie że tylko po to żeby wzburzyć atmosferę ...ale to oczywiście tylko moje zdanie i moje odczucie ...może nikt inny tego nie dostrzega....ale uprzedzam ze ja na końcówce ciąży jestem więc i odbiór może być zakłócony :tongue: ...

i mam nadzieję że nie wywołam kolejnej burzy w szklance wody bo nie takie są moje intencje :wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Olenka79 - max. macierzynski mozna miec 12 miesiecy :) ale ile platny to zalezy od firmy ;) takze az tak super nie jest. Ja narazie zadeklarowalam, ze chce 9 miesiecy macierzynskiego wykorzystac. Zawsze pozniej moge dodac te extra 3 miesiace. Zobaczymy jak nasza sytuacja bedzie wygladala :) i czy oddam dziecko do zlobka, wszyscy mi mowia, ze bedzie ciezko. Zobaczymy :)
    --
  17.  permalink
    Jaheira: I Linden, mimo że uważam,że masz śliczną córeczkę to z dwóch powodów zastanowiłabym się, zanim wrzuciłabym jej zdjęcia.

to akurat popieram w całości, nigdy nie wiadomo co za zbok tutaj wejdzie, osobiscie bym sie bala:confused:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madziauk...ja też jestem od września na zwolnieniu...a teraz na urlopie...macierzyński zaczynam 29.10 i tutaj w IE trwa 6 miesięcy...a pózniej mam jeszcze zaległy urlop i do pracy wracam 27.05.2013 :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.10.12 14:01</span>
    Milagros i ja się zgadzam...zdjęcia wrzucam na krótko i nie powiem że bez obaw...ale w dzisiejszych czasach takie fotki można znalezc wszędzie ...i jakoś tak nie mogłam się oprzeć ....no ale po tej całej dyskusji nie zamierzam wrzucać już zadnych fotek Laury ...nie chcę wywoływać kolejnych kontrowersji :wink:
    -- ,
  18.  permalink
    Jaheira: Szczerze?
    Nie dziwię się,że się tak zachwycasz takimi fotografiami, skoro to Wasz chleb powszedni.
    Ale wg. mnie te wszystkie, tak modne sesje dziecięce, robione na to samo kopyto, te dzieci w identycznych czapeczkach, w tych koszykach wózkach itd...Zero w tym wyjątkowości, indywidualności itd.

Poza tym, niestety chyba część osób umieszczając tutaj zdjęcia zapomina o tym,że dostęp do forum mają WSZYSCY spoza tego portalu. A zdarzały się zdjęcia nagich dzieci itd.
    I Linden, mimo że uważam,że masz śliczną córeczkę to z dwóch powodów zastanowiłabym się, zanim wrzuciłabym jej zdjęcia.
    Po pierwsze dlatego,że jest już duża a co za tym idzie, łatwo ją zidentyfikować np. w szkole(ale to akurat może być pikuś)
    A po drugie i to wg. mnie poważniejszy powód...Nie mówię,że taka jest intencja fotografującego, ale ze zdjęć patrzy mała lolitka... A to może być łakomy kąsek dla oglądających zdjęcia. I nie mam tu na myśli statecznych pań, wymieniających się przepisami przy herbatce.

nie skomentuję Twojej wypowiedzi, bo któraś musi być mądrzejsza i zakończyć tę jałową dyskusję:wink:

szczypta_chilli: straszne głupstwa

:)

Zrzucam na karb ciązowy :)

podsumuję to tak - mi się tam te zdjęcia podobają nawet z różem na policzkach i mocniejszymi kolorami - nie wszyscy muszą się ze mną zgadzać, więc nie drążmy tematu bo szkoda psuć atmosferę :wink:

swoją drogą chyba warto zacząć się zastanowić 10 razy zanim doda się zdjęcie na tym forum, skoro tworzą się takie dyskusje...

:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    O matko i córko
    Ja chyba strasznie zacofana i staromodna jestem.
    Zapewne z tej wsi, o której wspomniała któras z Was

Szczypta Chilli - w ostatnim zdaniu wprowadziłaś podział ten podział pisząc: któraś z WAS

I dlatego ciekawa byłam kogo do tej grupy WAS zaliczasz:).

Oleńka - wiesz, że myślałam o powrocie do pracy ale wydaje mi się, że to niepotrzebne kombinowanie, teraz za moje zwolnienie płaci już ZUS a nie pracodawca, poza tym pojawianie się na miesiac czy dwa spowoduje tylko kolejne zamieszanie bo role w pracy na czas mojej nieobecności zostały już przydzielone i szkoda byłoby znowu w tym mieszać... pozostaje mi dosotosowanie się do nowej rzeczywistości
    :bigsmile::wink:
    --
  19.  permalink
    dziewczyny czy Was tez na poczatku ciazy (3iesiac) tez czaswm boll brzuch jk n miesiaczke tylko bardIej w konkrwtnym miejscu niz rozlny po calym podbrzuszu?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.