Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Kandy - to normalne tylko obeserwuj czy nie krwawisz a tak to może tak byc, jak Ci sie nie kurczy cala macica to moze jajniki Cie pobolewają.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeOct 19th 2012
     permalink
    Kandyzowana - tak, ja miewalam rozne bole brzucha na poczatku. Jak na miesiaczke, czasem klucia z prawej, czasem z lewej. Raz dluzej, raz krocej :) lekarz mowil, ze poki nic sie nie dzieje, to mam sie nie przejmowac. Nie mialam zadnych krwawien itd. Wiec posluchalam lekarza i sie nie martwilam :)
    --
  2.  permalink
    Kandyzowana: dziewczyny czy Was tez na poczatku ciazy (3iesiac) tez czaswm boll brzuch jk n miesiaczke tylko bardIej w konkrwtnym miejscu niz rozlny po calym podbrzuszu?
    --

miałam podobne bóle na samym początku, czasem słąbsze, czasem silniejsze, ale moja gin stwierdziła, że to jest normalna spraw ai nie ma się czym przejmować, skoro teraz "tam"wszystko się zmienia - i faktycznie było i jest ok. Więc nie przejmuj się tym bólami - z czasem same miną. Mi np teraz znów powróciły na końcówce, ale to ponoć też normalne:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    violet_flower: "zakończyć tę jałową dyskusję"
    Dlaczego jałową? Wydaje mi się, że czasem warto porozmawiać o czym innym, niż ile kanapek zjadło się na śniadanie lub na co bardziej miało się ochotę- na śledzia czy czekoladę:wink:
    --
  3.  permalink
    Ładna dzisiaj pogoda nie?:devil::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeOct 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Nie no nie krwawie ;) mam bialy wodniatu sluz ale pobolewa mnie w miejscu gdzie jest zgniezdzona fasolka i to tak troszke wlasnie jakby podobnie do @dziekuje dziewczyny - uspokoilam sie.. dobrze ze tu jestescie :))

Treść doklejona: 19.10.12 14:11
    cobraczek - pogoda przynajmniej w Wwie jest piekna :P
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - czyli jest wszystko ok :)

Mi tak samo jak Violet_flower - te bole powrocily pod koniec ciazy, tez sa rozne + do tego bole krocza i pchwin ;) takie uroki ciazy :)

Cobraczek - w Londynie pada ;) takze pogoda srednia. Jutro ma byc ladne sloneczko - pozyjemy, zobaczymy :cool:
    --
  4.  permalink
    madziu - niech mnie boli i ciqgnie.. byle bulo wszystko wporzadku.. dopiero mi sie zaczyna lekko zaokroglac brzuszek i moze to od rozciagajcej sie macicy..
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    montenia ja bym też nie wzięła żadnego leku bez konsultacji z moim lekarzem prowadzącym, bo wiadomo, że tym pierwszego kontaktu nie zawsze warto ufać :p
    mi antybiotyk właściwie przepisał gin z grupy antybiotyków bezpiecznych dla dziecka w czasie ciąży :)

Właśnie wróciłam od teściów i moja teściowa wymyśliła sobie, że noworodka ze szpitala nie wiezie się w foteliku tylko w kocu na rękach wrrr (od razu mi się skojarzyło z Katarzyną W. :devil:)... no i oczywiście wg. niej przegrzane dziecko to zdrowe dziecko (już mam zapas kocyków wręcz polarnych)... coś czuję, że po narodzinach będzie mała wojna :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Sushi, można jeszcze o pogodzie oraz o tym "magicznym" wspieraniu się na TAK:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    matko.. dziewczyny skonczcie wprowadzac zamet bo to juz denerwujace.

jesli ktos chce gadac o kanapkach czy sledziach albo pogodzie to niech sobie gada.. co innym do tego?
    --
  5.  permalink
    Jaheira: Sushi, można jeszcze o pogodzie oraz o tym "magicznym" wspieraniu się na TAK

nie róbcie z tego portalu kafeterii.pl, kto choc raz tam byl wie o co mi chodzi:cool:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Kandyzowana: jesli ktos chce gadac o kanapkach czy sledziach albo pogodzie to niech sobie gada.. co innym do tego?

Oczywiście, ze może gadać. na zdrowie. Sama jestem w ciąży i potrafię zrozumieć.
    Ale niech inni zrozumieją, że człowiek chce pogadać również o poważniejszych, czasami mniej wygodnych, sprawach.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    MilagrosCud:
    nie róbcie z tego portalu kafeterii.pl, kto choc raz tam byl wie o co mi chodzi:cool:

Od jakiegoś czasu nie widzę różnicy między tym wątkiem a kafeterią.pl...;/
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - bedzie git :)

sardynka85 - nam w UK polozna mowila, ze bez fotelika nas ze szpitala z dzieckiem nie wypuszcza ;) takze trzeba miec fotelik i juz (jak ktos nie ma to mozna taxi z fotelikiem zamowic ;)). Nie wiem jak to jest w Polsce, ale z tego co widzialam w moim rodzinnym miescie to wszyscy dzieciaczki wynosili wlasnie w malych fotelikach samochodowych ;) Moze zabierz tesciowa na wycieczke pod szpital polozniczy, niech zobaczy jak dzieci sa wynoszone ;) pewnie tez wiekszosc w fotelikach :)

Dobrze, ze ja mam super tesciow, nie wtracaja sie i nie komentuja. Rozmawiamy z nimi czesto i jak narazie jest wszystko ok :) oby tak dalej.
    --
  6.  permalink
    _sushi_: violet_flower: "zakończyć tę jałową dyskusję"
    Dlaczego jałową? Wydaje mi się, że czasem warto porozmawiać o czym innym, niż ile kanapek zjadło się na śniadanie lub na co bardziej miało się ochotę- na śledzia czy czekoladę

ładną pogodę dziś mamy
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Kandyzowana...ja też tak miałam a teraz te bóle wróciły...bardzo rzadko je miewam ale jednak są...
    Madziauk, Violet a jak te Wasze bóle krocza??? Zaczynam się martwić że ja ich jeszcze nie mam bo dziecko głowką odwrócone jest ale chyba nie jest jeszcze w kanale rodnym...no ale w moim przypadku to chyba nieistotne bo i tak bedzie cc.
    -- ,
  7.  permalink
    fajnie tak poczytac jak ból krocza i macicy miesza się z ładną pogodą i z kafeterią.pl:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Kurczę, to moja druga ciąża, pierwszą też "przeszłam"na tym wątku.
    Widzę kolosalną różnicę...
    --
  8.  permalink
    Linden: Madziauk, Violet a jak te Wasze bóle krocza??? Zaczynam się martwić że ja ich jeszcze nie mam bo dziecko głowką odwrócone jest ale chyba nie jest jeszcze w kanale rodnym...no ale w moim przypadku to chyba nieistotne bo i tak bedzie cc.

Linden nie martw się tymi bólami - podobno jeśli o nie chodzi to zarówno i one, jak i ich brak są zupełnie normalną sprawą w ciąży :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    violet_flower: _sushi_:violet_flower: "zakończyć tę jałową dyskusję"
    Dlaczego jałową? Wydaje mi się, że czasem warto porozmawiać o czym innym, niż ile kanapek zjadło się na śniadanie lub na co bardziej miało się ochotę- na śledzia czy czekoladę

ładną pogodę dziś mamy

Chyba nie dorosłam do dyskusji "na poziomie", skoro jałową była o zagrożeniu, jakie niesie wrzucanie na forum nieodpowiednich zdjęć dzieci...
    --
  9.  permalink
    _sushi_: Kurczę, to moja druga ciąża, pierwszą też "przeszłam"na tym wątku.Widzę kolosalną różnicę...

wypowiesz się szerzej?
    -- [/url]
  10.  permalink
    na razie nie widze nawet pocztaku tematu powazniejszej rozmowy bo przepychanki o tym kto co powiedzial i jakie ma intencje itp to nie jest dla mnie nic rozniacego soe powaga od bolu krocza... ochoty na sledzie czy ilosci kanapek... ;)

Treść doklejona: 19.10.12 14:29
    jaheira i masz racje o zagrozeniach ale wystarczy to powiedziec i zakonczyc proby kontynucji..
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    MilagrosCud: wypowiesz się szerzej?

Tak.
    Panowała zupełnie inna atmosfera. Wypowiedzi były dużo bardziej dojrzałe. I nie twierdzę, że rozmawiałyśmy tylko o poważnych sprawach.
    To, że teraz "pachnie" tu kafeterią", na pewno nie jest zasługą tych, do których ten zarzut został teraz skierowany.
    --
  11.  permalink
    sushi jakie to sa dojrzalsze rozmowy bo nie bardzo czuje Twoje intencje?!? :o
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Wiecie co ja czegos nierozumiem ,niepodoba sie watek to po co wchodzic tu .
    Nie twoj poziom ,a na forum siedzisz sushi ???Troche chore..Wybacz ale jak ktos ma ochote porozmawiac ile zjadl kanapek itp.jego sprawa ,a skoro poziom za niski,poprostu nieczytaj ....

I uwazam ze wprowadzasz zament na tym watku niepotrzebnie ...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a ja zgadzam się z Sushi
    byłam tu rok temu i nie przypominam sobie, żeby wtedy każda z nas robiła sobie tu mini bloga opowiadając codziennie rano co zjadła, ile w nocy sikała i czy ją "mężuś" zdenerwował i nie było osób wpadających i zaczynających każde zdanie od "ej laski/laseczki" :confused: nie drażni Was, że jedna dziewczyna non stop tak Was tytułuje ? :devil:
    [oczywiście od razu dodam, że nie wszystkie tak sie zachowują ale jednak spora większość co czyni wg mnie ten temat dość infantylnym]

i wiem, że mogę tu nie wchodzić ale zaglądam z sentymentu bo spędziłam tu prawie całą ciążę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Madziauk-kupialm dzis bugaboo :))):cheer:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    A mi sie ten watek podoba :) dlatego sie na nim udzielam. Przynam sie, ze calego watku nie czytalam - tylko poczatek(pierwsze kilka stron) - nie widze roznicy pomiedzy nim a tym co jest teraz. Pozniej podczytywalam tak jak dziewczyny pisaly ( tak od kwietnia tego roku), malo sie udzielalam. Im bardziej poznawalabym dziewczyny czytajac, tym wiecej sama pisalam ;) i tak sie zaczelo.
    To nie jest jakis mega powazny watek tematyczny - tylko watek przyszlych mamus, na ktorych moga sie wyzalic, ponarzekac, zapytac o cos po raz setny i po prostu "popisac" :) mi sie akurat to w nim podoba. Zauwazylam, ze na innych watkach tez dziewczyny pisza rozne pierdoly, i co z tego? :) Mi to akurat nie przeszkadza :) Jestem teraz jeszcze na etapie ciazy, i z tym watkiem czuje sie najbardziej zwiazana. Zagladam czasem na chusty,wyprawke, watek o karmieniu piersia, BLW i dzieciaczki i podczytuje.
    A to, ze czasem cos komus nie pasuje? - trudno. Jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu dogodzil :P

Treść doklejona: 19.10.12 14:35
    Emenemss - jaki? :)) pochwal sie :) jakie kolorki :)
    --
  12.  permalink
    TEORKA: nie drażni Was, że jedna dziewczyna non stop tak Was tytułuje ?

ona jest jeszcze bardzo młoda, nie przeszkadza mi to absolutnie:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    TEORKA: "ej laski/laseczki" :confused:
    nie drażni Was, że jedna dziewczyna non stop tak Was tytułuje ? :devil:

A co w tym zlego ,mlodziutka jest i mi to nieprzeszkadza ....
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    madziauk: A to, ze czasem cos komus nie pasuje? - trudno. Jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu dogodzil :P

no nie mogę się z Tobą nie zgodzić :wink:

Treść doklejona: 19.10.12 14:37
    no nie wiem jakby do mnie ktoś mówił ej laska to średnio by mi się to podobało :wink:
    ale skoro Wam nie przeszkadza to luz, co nie ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    madziauk ja nie zamierzam wieźć dziecka bez fotelika (mam tylko nadzieję, że nie dojdzie do sytuacji, że to oni nas będą odbierać ze szpitala... ew. będę czekać aż mąż skończy pracę :p)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Emenemss: Nie twoj poziom ,a na forum siedzisz sushi ???Troche chore..

Siedzę na forum, ale na tym wątku to chyba mało, nieprawdaż?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    sardynka85 - jak beda Was dobierac, to zobacza, ze kazdy wchodzi/wychodzi z fotelikiem - bedzie im wtedy glupio. ;) Ja bym sie nie martwila o to :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    _sushi_: Emenemss: Nie twoj poziom ,a na forum siedzisz sushi ???Troche chore..

Siedzę na forum, ale na tym wątku to chyba mało, nieprawdaż?

niebede tego komentowac....

Dobra uciekam obiad zjesc...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - smacznego :) i jak wrocisz to pochwal sie wozkiem :) i napisz cos wiecej dlaczego sie na Bugaboo zdecydowalas :)

Ja lece poczytac, moze jakas kompiel spa sobie zrobie - zrelaksuje sie :) no i fasolke sobie przygotuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Mnie to nazewnictwo irytuje ale nie komentuję tego bo to jej sprawa...gdyby pisała bezpośrednio do mnie wtedy moze bym się ustosunkowła...poza tym moje Drogie...język jest tu różny...irytują mnie zaczepki, błędy ortograficzne itp ale zachowuję to dla siebie ...a to że nie zwracamy jej uwagi nie oznacza że nam to nie przeszkadza i nie świadczy o naszym poziomie intelektualnym...

Poza tym ja również od długiego czasu przeglądałam wątek i nie powiem żeby zaszła w nim rażąca róznica zarówno w temacie jak i sposobie wypowiedzi :tongue:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Linden: Poza tym ja również od długiego czasu przeglądałam wątek i nie powiem żeby zaszła w nim rażąca róznica zarówno w temacie jak i sposobie wypowiedzi

Ale, Linden, jesteś na forum 254 dni. Cofnij się trochę dalej:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Sushi....czytałam, czytałam :wink: ...już od bardzo dawna :bigsmile: ...rzadko się udzielałam ...poza tym...zanim zaczęłam się udzielać a zadałam jakieś pytanie to z reguły było ono skutecznie ignorowane i nie powiem bo to na początku zniechęciło mnie do aktywnej dyskusji :tongue:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Linden: a to że nie zwracamy jej uwagi nie oznacza że nam to nie przeszkadza i nie świadczy o naszym poziomie intelektualnym...

gdyby przeszkadzało to raczej zwróciłybyście Jej uwagę. Tak jak teraz w odniesieniu do dziewczyn komentujących wątek podrasowanych czy też naturalnych zdjęć Twojej córki.

Pozwalanie, by infantylizm szerzył się w tym wątku jest zachętą, by obniżać wartość merytoryczną / intelektualną tak całego wątku, jak i tutejszego forum.

Ja bym się wstydziła uczestniczyć czynnie w wątku, w którym bez skrępowania i bez słowa ostrzeżenia / zwrócenia uwagi przez inne użytkowniczki wypowiadają się osoby tak niedojrzałe jak dziewczyna, o której wspominacie.
    Dajecie Jej przyzwolenie na takie wypowiedzi / zwroty. To świadczy też o Was. Sorry.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Ja nie często się udzielam na wątku i jak już pisałam gdyby pisała bezpośrednio do mnie zwróciłabym jej uwagę bo mi taka forma nie odpowiada...z reguły się nie wypowiadam...dzisiaj sobie pozwoliłam na uczestnictwo w dyskusji ale już tego żałuję bo tylko nie potrzebnie się denerwowałam...szkoda zdrowia...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Linden: gdyby pisała bezpośrednio do mnie zwróciłabym jej uwagę bo mi taka forma nie odpowiada

Mnie nie chodzi o jakiś konkretny zwrot tej dziewczyny, ale ogólnie o ton i formy Jej wypowiedzi.
    Rozumiem zatem, że skoro nie pisze bezpośrednio do Ciebie, to Ci zwisa kto jak wypowiada się na tym wątku, czyniąc z niego totalną paplaninę pozbawioną składu i ładu?
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    madziauk: Emenemss - smacznego :) i jak wrocisz to pochwal sie wozkiem :) i napisz cos wiecej dlaczego sie na Bugaboo zdecydowalas :)

Madzia-dziekuje :)) kupialm kolorek : Dark Grey Offwhite.A dlaczego sie zdecydowalm ,poniewaz zawsze mi sie podobal :)a okaze sie w uzytkowaniu jaki jest naprawde :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny przestańcie już!!!
    Ja jestem wykończona, byłam dziś u kuzynki od 9 rana i pilnowałam jej dwie córki : 3 miesiące i 2 latka, kochane dzieci ale wypompowały mnie z energii, muszę się położyć. Bolą mnie plecy :cry:

Treść doklejona: 19.10.12 15:16
    Przed ciążą miałam tyle energii w sobie a teraz?? żenada :cry: denerwuje mnie to! :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus -normalne ,ja juz sapie jak stara babcia na spacerze :D
    A maz mnie pod reke trzyma ,jakbysmy mieli z 80 lat :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    oj ja też się czuję już staro... po wejściu na drugie piętro mam zadyszkę, wczoraj na spacerze toczyłam się jak kulka ledwo co, a po odkurzaniu czuję się jakbym przekopała pół ogródka... zresztą nawet już włożenie skarpetek to swego rodzaju wyczyn :p
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dziewczyny ja też od czasu do czasu podczytuję, jeszcze, ten wątek i niestety, za co pewnie zjedziecie mnie zaraz,z jest tak jak napisała Mónikha. Nie ma się co obrażać, tylko może zastanowić nad tym i jakieś wnioski wyłuskać. Nikt Wam tu nic złośliwie nie pisze. Należy szanować wątek i to co jest w nim zawarte, bo ten wątek to też część tego forum o które trzeba dbać. Więc nie zasłaniajcie się tym, że jak nam się coś nie podoba to mamy nie czytać, nie wchodzić. Osobiście wybrałam to forum dlatego, że kafeterią nie jest właśnie i nie chciałabym by kafeterią się stało.
    Linden naprawdę jest różnica między tym jak jest na wątku teraz i tym co było chociażby pół roku temu. Nie wiem jak było wcześniej, ale jakoś nie ma tu teraz pazura żadnego...
    Pamiętam jak chociażby była "za moich czasów" awantura o skracające się szyjki, jakaś panika nastąpiła. I co ? I parę z nas sprowadziło resztę do pionu wielkim kopalem w dupę, a reszta się nie obrażała, tylko dziękowała za trzeźwy ogląd sytuacji. I nie raz tak było. A teraz by była prawdopodobnie obraza majestatu niestety.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Mónikha...wiesz...czasami pewne kwestie lepiej przemilczeć niż wszczynać kłótnie i awantury a jak widzisz nie trudno tu o awanturę tym bardziej ze to wątek kobiet w ciąży :tongue: ...Ja mogę się wypowiedzieć tylko w swoim imieniu i jak zapewne sama zauważyłaś nie wypowiadam się często (pomijam dzisiejszy dzień) ...i ja mimo tego że pewne rzeczy mnie rażą nie potrafię tak publicznie ludzi linczować a wg mnie troszkę tak to by wyglądało ....bo niby co miałybyśmy jej napisać???? ...Moja Droga nie pisz na tym wątku bo sobie tego nie zyczymy??? Nie wydaje Ci się że to by ja uraziło? Sprawiło przykrość??? Po co nam takie dyskusje????... Powiedz mi proszę czy któraś z nas wg Ciebie reprezentuje sobą tak niski poziom że przez to również to forum tak się pogorszyło???? ...
    Boże obiecywałam sobie że już nic nie napiszę a dalej w tą brnę...

Tak więc wybacz...ale ja się pożegnam bo robota na mnie czeka :wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Tak dla ścisłości tak ogółem napisałam, nie personalnie, żeby nie było ;)

Treść doklejona: 19.10.12 16:02
    Linden no ale tak po prawdzie, bo widzę że jednak temat się zawęził, to ja bym wolała gdyby mi coś wprost ktoś powiedział, niż gdyby wszyscy udawali. Ale to tylko ja, może ktoś ma inaczej. Zresztą parę razy mi też zwracano na coś tam uwagę w jakiejś dyskusji, chociażby z Teorką miałam niezłe spiny, a kocham ją bardzo :devil: Grunt to się chyba dobrze wyluzować :cool:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.