Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    o matko a tu nadal rozmowa o rozmowie??... no to wracam do obowiazkow domowych... zagladac bede potem..
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeOct 19th 2012
     permalink
    Emenemss - bardzo fajne kolorki :) kupilas Cameleona ? 2 czy 3 generacji? :) My mamy Dark Grey i Sand ;) Off White tez mi sie bardzo podobal, ale balam sie, ze sie bedzie brudzil w zimie :)
    --
  2.  permalink
    penny: Linden no ale tak po prawdzie, bo widzę że jednak temat się zawęził, to ja bym wolała gdyby mi coś wprost ktoś powiedział, niż gdyby wszyscy udawali. Ale to tylko ja, może ktoś ma inaczej.

no niby tak, ale tak właściwie to nie wiem co miałybyśmy napisać dziewczynie, która ma taki styl wypowiedzi...po prostu wita się "cześć laski" i ja jakoś jestem w stanie to przeżyć, mimo iż osobiście preferuję inne formy:wink: forum tak naprawdę jest dla wszystkich jego użytkowniczek, podobnie ten wątek i nie do końca zgodzę się z tym, że powinnysmy dosłownie na wszystko każdej zwracać uwagę, albo po prostu robić niejako "selekcję" dziewczyn, które tutaj piszą...na pewne rzeczy po prostu nie mamy wpływu. Zgodzę się z tym, że pół roku temu było tu inaczej - czytam ten wątek od początku marca, zaczęłam udzielać się później. Ale to chyba normalne - skoro co chwilę mamy się zmieniają, jedne odchodzą inne przychodzą - każda z nich to nowa, całkiem inna osoba...więc chyba trudno by cały czas było i pisało się o tym samym:wink:

Treść doklejona: 19.10.12 16:23
    Emenemss ładny wóżeczek:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Wiecie co mi się nie podoba.
    Po pierwsze zauważyłam, że gdy któraś napisze o czymś innym niż jest w temacie wątku to zaraz dziewczyny często udzielające się przekierowują tego kogoś na odpowiedni wątek, bo przecież robi się bałagan na forum, a teraz od 3 stron nie czyta się o niczym innym tylko o kłótniach co nie jest tematem wątku "przyszłe mamusie" i jakoś nagle nikomu to nie przeszkadza.
    Po drugie to co piszą na tym wątku przyszłe mamy to nasza sprawa i nikomu tego oceniać. Mamy ochotę pisać o sikaniu w nocy to o tym piszemy, a jak ktoś nie ma ochoty to niech nie czyta.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć mamuśki tak się naprodukowałyście,że niestety nie mam czasu tego nadrobić .Dopiero co wpadłam do domu a już muszę lecieć na SR.Dziś mnie raczej już nie będzie więc do jutra papapapapa.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    madziauk-tak cameleona i teraz mnie zabilas pytaniem ,niewiem :D to jest od roku produkcji czy jak ???
    Napewno niejest ten nowy co ma czerwone kola :))
    Kolorek tez masz ladny ,widze rowniez braz /bez :))

violet_flower
    -dziekuje :)
    --
  3.  permalink
    a mnie się bardzo tu podoba, dziewczyny jestescie super!:-) i takie gadanie o wszystkim w ciąży o sikaniu, bólach itp jest ludzkie i zacieśnia więzi. Widac, że kazda z nas ma slabosci, ze nierzadko cierpi w ciazy i ma chec sie wyzalic i otrzymuje tutaj od razu duzo wsparcia. Z mężem nie mozna sobie tak pogadac o tych sprawach jak z inną kobietą w ciąży. Którąś przykładowo moze bardzo męczyc to ze wstaje ciagle w nocy na siku, bo chodzi rozbita, niewyspana, wiec jak ktorejs nocy wstanie tylko raz i sie wyspi to ma ochote zakomunikowac o tym - normalne i niech sobie komunikuje:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeOct 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Emenemss - nie to nie o czerwone kola chodzi :) tylko o model ;) na pudelku od wozka bedzie napisane czy jest Cameleon 2 czy 3 ;) ta 3jka jest nieco udoskonalona :) Latwiej sie sklada i takie tam male roznice wprowadzili + ma krotszy pasek ten wiszacy na raczce ;) :) Tak samo na tych pokryciach Off White powinnas miec napisane :) tam jest metka na nich :)
    Tu jest porownanie :) http://www.youtube.com/watch?v=skospmsTVqw :) U nas w UK oba sa w sprzedazy, ten drugiej generacji i ten trzeciej co wyszedl teraz we wrzesniu 2012 :) 2 gen. jest chyba 30-50 funciakow tanszy (wiec roznica jak dla mnie w cenie zadna).
    --
  4.  permalink
    kochame przyznajcie sie kiedy zaczelyscie swoje pierwsze pierwsze zakupy dzidziusiowe jak np. ubranko . poerwsze bitki itp..?? taka ciekawa jestem :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandy - My z tego co pamietam pierwsze bezowe body kupilismy po zobaczeniu na usg serduszka :) Tak symbolicznie :) chcielismy cos kupic. Pozniej kilka rzeczy kupilismy po usg w 14tyg (mierzeniu przyziernosci i wszystkich innych badaniach). A jak dowiedzielismy sie po 20tyg, ze bedzie syn. Zaczelismy chlopiece zakupy - akurat w lipcu w UK, byly przeceny. Wiec poszalalam w kilku sklepach i obkupilismy synka na pierwsze 3 miesiace :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kandyzowana: kochame przyznajcie sie kiedy zaczelyscie swoje pierwsze pierwsze zakupy dzidziusiowe jak np. ubranko . poerwsze bitki itp..?? taka ciekawa jestem :)

Z moja mala ,niebylam w ciazy i mialam juz cala szawke ciuszkow :D
    Teraz mam duzo po niej odlozone ,ale kupowalm juz pierwsze nowe ciuszki ok 20 tygodnia :))

Madziauk-to ja mam chyba 2-ke ,jak przyjdzie to przeczytam na kartonach ,ale napewno 2-ka bo ma dluzszy pasek..
    Ja widze ze ty zorientowna jestes w nich :) Ja nawet niezwrocilam na to uwagi :)
    --
  5.  permalink
    no ja mam to USG i test PPAP 8 listopada... i jak bedzie ok to powolutku zaczne unisex kupowac bo wszystko kosztuje i zajmie mi to kilka mcy a glownie po potwierdzeniu plci zaczne tak jak WY...

no ja to mam jakoes tam ciiszki ale na.starsze dziecie po bratanicach mojego A .. zobaczymy czy sie przydadza ;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - musze byc zorientowana ;) bo planuje sprzedac jak mi ta spacerowka kubelkowa nie przypasuje (ciagle nie jestem do niej przekonana). A wiadomo, ze latwiej bedzie mi sprzedac ten nowy model - dlatego tez czekalismy z zakupem.
    --
  6.  permalink
    Kandyzowana ja zaczęłam jakoś w maju, więc u mnie to było jakoś w okolicach po 15 tc:wink: ale większe zakupy zrobiłam dopiero w lipcu/sierpniu po potwierdzeniu płci:wink:
    --
  7.  permalink
    ja kupilam pierwsze ciuszki kilka dni temu:-)
    -- [/url]
  8.  permalink
    a kiedy zaczelyscie kompletowac wyprawke? tez z ciekawosco pytam bo dla mnie to jeszcze bardzo odlegle :P
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    My zaczynamy teraz wszystko kupować - czyli w ok. 23 tygodnia :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandy - wyprawka u nas po 20tyg :) powolutku :) najwieksze rzeczy zostawilismy na koniec :) i pod koniec wrzesnia kupilismy lozeczko, wozek itd.
    --
  9.  permalink
    Od 3 dni mam skurcze po jedzeniu - nie wiem co to moze byc. Bylismy wczoraj na tym USG i z dzieckiem wszystko ok, wiec nie wiem co to jest ze jak z zegarkiem w reku godzina 16-17 sie zaczyna kurczyc i no-spe musze brac. Niepokoi mnie to, lekarze tylko mowia ze mam brac magnez 3xdziennie i no-spe.
    -- [/url]
  10.  permalink
    Milagros no trochę dziwne, że po akurat po jedzeniu te skurcze, ale nospa i magnez powinny pomóc - dziewczyny często to brały :wink:

madziauk my jutro będziemy donoszonev :shocked: strasznie ten czas leci...jak tam pakowanie torby u Ciebie? Bo ja się wciąż nie zebrałam...ale jutro jedziemy na weekend do rodziców, i tak sobie obiecuję, że już na pewno w poniedziałek-wtorek to zrobię...
    --
  11.  permalink
    moze to zbieg okolicznosci ze po jedzeniu, moze po prostu mnie kurczy wieczorami i to tak na poziomie jajnikow
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - no jutro wielki dzien :) u mnie pakowanie w polu daleko ;) Maz mi dzis rano wyciagnal torbe z szafy, oczywiscie zapytal sie czy wyciagnac ;) Ja tak, tak - moze bedzie latwiej mi sie zebrac i spakowac :) Ty to masz juz chociaz rzeczy poprasowane, moj maz wczoraj stwierdzil, ze po co w ogole prasowac (?). Ja jednak chce to zrobic ;) tylko nie wiem kiedy. Moze w nastepnym tygodniu ( tak co tydzien mowie).
    Przynajmiej juz plan porodu mam :) U nas weekend rowniez zapowiada sie poza domem w wiekszosci ;)
    --
  12.  permalink
    madziauk: violet_flower - no jutro wielki dzien :) u mnie pakowanie w polu daleko ;) Maz mi dzis rano wyciagnal torbe z szafy, oczywiscie zapytal sie czy wyciagnac ;) Ja tak, tak - moze bedzie latwiej mi sie zebrac i spakowac :) Ty to masz juz chociaz rzeczy poprasowane, moj maz wczoraj stwierdzil, ze po co w ogole prasowac (?). Ja jednak chce to zrobic ;) tylko nie wiem kiedy. Moze w nastepnym tygodniu ( tak co tydzien mowie).
    Przynajmiej juz plan porodu mam :) U nas weekend rowniez zapowiada sie poza domem w wiekszosci ;)

ja coś czuję że poniedziałkowe usg i wtorkowa wizyta u gin raz dwa zmobilizują mnie do pakowania...a pkujesz się w jakąś jedną większą torbę (rzeczy swoje i synka) czy dwie mniejsze? bo ja w zasadzie z większych mam torbę na kółkach, a jednak z taką walizką nie chcę wjeżdżać do spzitala, więc chyba spakuję dwie mniejsze torby:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - ja planuje sie spakowac w jedna torbe na kolkach wlasnie - taka, ktora zawsze biore jako badaz podreczny jak lecimy np. do Polski :) ona jest z tych wiekszych podrecznych :) mam nadzieje, ze sie pomieszcze :) fotelik samochodowy maz wezmie osobno :)
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    No właśnie dziewczyny....jak to z tymi torbami???? Ja będę kilka dni w szpitalu i co ja mam niby wziąć ??? Wielką walizkę na kółkach??? Jakoś dziwnie będzie to wyglądało :tongue:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Linden -Ja mialam walizke na kolkach ,mala jak bagaz podreczny :) Wszytsko co bylo mi potrzebne zmiesciclo sie :)
    smiesznie moze to wygladalo ,ale jaka roznica byly takie dziwczyny co mialay torby sportowe ( jak mmoj maz idzie na silke taka nosi ) to ja bym sie pod nia zalamala:D
    A tak jak w szpitalu zmieniali mi sale ,wzielam walizke i przejechalm sobie po oddziale :)))

Madziauk-no tez racja ,jak chcesz sie pozbywac to lepiej model wyzszy :) Ja tam mam zamiar jezdzic nim do ok 3 r.z. dziecka ,mam nadzieje ze niebede miala swira jak prz Martynce ,bo z nia zmienialm wozki i mialam ich 5 :D
    Ciekawa jestem czy sie przekonasz do kubelkowej spacerowki :)

Milagros-A moze to twoje jelita skoro z dzidzia w porzadku ,moze dzidzka gdzies uciska i d;latego ci niedobrze .
    Ja bym zglosila to lekarzowi ,bo dziwne ze akurat po jedzeniu .
    Ja mam jakies twardnienaia brzuszka ,biore nospe i jak narazie przechodzi .Do tego biore magnez 2xpo1 .
    --
  13.  permalink
    no wlasnie nie wiem czy jelita mogą boleć tak jak na @. Juz zglaszalam - wszystko ok, jakby nie pszeszlo to mam zglosic jeszcze raz. Ale tez mi przyszlo do glowy ze dziecko moze uciskac. A z tym jedzeniem to pomyslalam ze mam coraz mniej miejsca i jak zjem za duzo to leniwiej mi dziala uklad trawienny.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Dzięki Dziewczyny :bigsmile: ...no tak..o małej podręcznej na kółkach nie pomyślałam :shamed: ...ja wyobraziłam sobie jak ciągnę za sobą taką wielką podróżną ...a to by chyba dziwnie wyglądało :tongue: ...przecież będę jechała do porodu a nie na wczasy :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Linden
    najlepiej jak dowiesz sie w szpitalu w ktorym rodzisz co potrzebujesz.Ja u siebie potrzebowalam tylko przybory kosmetyczne i ubranie zeby nie chodzic w koszuli a dla malej ubranie na wyjscie.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Linden -ja mialam podrozna ta mala ,a polozna do mnie na oddziale ,"a Pani na wczasy " a ja tak All inclusive :))
    Chciala byc wredna ,ale moja odpowiedz ja rozbawila... i widzialm jak byla wredna dla innych dziewczyn,a do mnie wiecznie usmiechnieta :D
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Gina ...mam już właśnie listę i taki mały bagaż podręczny będzie w sam raz :bigsmile: ...jak wszystko będzie ok to będę w szpitalu max 5 dni :bigsmile: ...o rany ...zostało mi 18 dni :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ja czytam forum od ok. pół roku i także zauważam, że ostatnio styl forum się zmienił. I nie mówię już tylko o użytkowniczkach o dość "barwnym" (i niezbyt poprawnym) stylu wypowiedzi, które się niedawno pojawiły :wink:
    Nie wypowiadałam się zbyt często, ale zauważyłam, że osoby spoza zwartego grona tych, które piszą tu codziennie są ignorowane albo nawet traktowane nieuprzejmie. Sama ośmieliłam się wypowiedzieć na temat, który mnie zbulwersował i dostałam informację, że "skoro już muszę się tu wypowiadać" to żebym sobie pisała na priv. Może nie ma nic złego w pisaniu o tym przykładowym "sikaniu" ale da się też zauważyć, że kiedy rozpoczyna się poważniejsza rozmowa, osoby które ją prowadzą są oskarżane o awanturowanie się i pojawia się nieśmiertelny argument "oj weźcie już przestańcie".
    Nie jest moim celem nikogo atakować tą wypowiedzą i nie jest ona podyktowana żadnymi negatywnymi emocjami :wink: Mam nadzieję, że zostanie właściwie zrozumiana.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    hahahhah..Emenemss rozbawiłaś mnie...no tak ale taka walizka najwygodniejsza :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Linden
    masz przepiekna corcie i wrzucaj czesciej fotki :wink:
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Gina dziękuję ale fotek już wrzucać nie będę...a tak w ogóle to dzisiaj dostałam niespodziankę ...ten kolega fotograf podrzucił nam zdjęcia wywołane z kliszy, robione starym aparatem ...dodam że bez ps :tongue: i są jeszcze fajniejsze :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Linden
    szkoda bo uwielbiam ogladac zdjecia Twojej corci i wyobrazam sobie ze moja mala tez bedzie taka sliczniutka:tongue:
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Dobra Dziewczyny żarty na bok...ja zabieram się do pracy bo jutro mam gości a tu jeszcze tyle rzeczy do zrobienia...
    Rany to forum normalnie uzależnia :tongue: , staram się z tym walczyć ale to silniejsze ode mnie :shamed: ...hehehe...
    Żegnam się na kilka dni i pozdrawiam wszystkie koleżanki :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.10.12 18:56</span>
    no dobra ostatni wpis...Gina Twoja będzie jeszcze piękniejsza ...zobaczysz ...ale uwierz mi że najważniejsze żeby była zdrowa i żeby miała dobre serduszkooooooo...i jeszcze jedno ...Twoja córcia ma piękne imię :bigsmile: ...my cały czas walczymy z imieniem dla naszego Smrodka...każdy z nas ma inne pomysły...Ja Viktor, Leon ..Laura- Viktor, Alan, Nikodem , a mój mąż - Maurycy, Ignacy i w żaden sposób nie możemy dojść do porozumienia...dla dziewczynki mieliśmy wszyscy jedno imię - Klara ...mamy jeszcze 18 dni :bigsmile:
    -- ,
  14.  permalink
    Linden: mamy jeszcze 18 dni

zdążycie coś wybrać - szmat czasu:wink: w sumie powtarza się Viktor:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Linden
    dziekuje w imieniu Oktawii:smile:
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Dziewczyny...ten dzisiejszy dzień mnie chyba wykończy ...mam taką huśtawkę nastrojów że aż trudno w to uwierzyć...teraz piszę i płaczę jak dziecko :cry: . Właśnie zadzwoniła do mnie koleżanka i opowiedziała mi o 27 letniej dziewczynie, matce 4 telniego chłopca ...chorej na białaczce...jej choroba jest już tak zaawansowana że lekarze nie mają zludzeń...nie dają jej żadnych szans :cry: ...ona umiera...ale nie chce umierać tutaj w IE wiec rodzina zbiera pieniążki na specjalnie przystosowany dla niej samolot :cry: ....serce mi chyba pęknie...tym bardziej że jstem zarejestrowana w bazie niespokrewnionych dawców szpiku i kilka lat czekałam na telefon że może kiedyś będę mogła komuś pomóc...i wyobrazcie sobie że 2 tyg temu dostałam maila że mam się zgłosić na badania bo znalezli biorcę ...ale niestety w ciąży nie mogę ani oddać szpiku ani nawet nie mogli pobrać próbek...będę mogła to zrobić 12 miesięcy po porodzie ...:cry: ...

Przepraszam że ja o takich smutnych rzeczach...ale mąż w pracy i nie mam si komu wyżalić :cry:
    -- ,
  15.  permalink
    Linden.. ciesze siw ze czujesz siw na tyle tu dobrze i nezpiecznie ze chcialas sie swoim smutkiem podzielic.. to przykre co napisalas ale tak juz w zyciu jest... bardzo mi przykro ze nie mozesz pomoc ale moze.ktos jeszcze w banku dawcow sie znajdzie.. chociaz zazwyczaj jest jeden blizniak genetyczny.. niemniej nie mozesz teraz sie denerwowac i smutac.. to szkodzi dzoecku... w tej chwili pomysl o nim i wlacz sobiw jakis dobry film.. cos.. ale nie mysl.. buziaki
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kndyzowana ja dopiero teraz zaczęłam kupować, ale tez małymi krokami :smile:
    Ja waz też kocham dziewczyny i to bardzo, tak jak pisze Milagros tu taj można wszystko!! a wy wspieracie ! kocham Was
    --
  16.  permalink
    Linden przykro mi ....ale nic nie mozesz na to poradzić...pomozesz komuś później po ciąży musisz sie z tym jakoś pogodzić kochana trzymaj się no:)ściskam:*

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  17.  permalink
    Linden wyobrażam sobie, że Ci smutno i przykro, że nie możesz pomóc, ale postaraj się już o tym nie myśleć...weź może relaksującą kąpiel, poczytaj coś, napij się dobrej herbaty...będzie dobrze:grouphug:
    --
  18.  permalink
    Ja np dzis na TVN bede ogladac Shrek Trzeci :D a co... lubie ta bajke :))
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Kandyzowana....dla niej już nie ma ratunku ...a ja nie jej miałam oddać szpik tylko komuś innemu...dlatego ta historia szczególnie mnie dotknęła ...podobno jej znajomi uzbierali juz wymaganą kwotę 20 tys euro i niedługo przetransportują ja do PL , do rodziny...wiem, wiem.. nie powinnam nawet słuchać tego typu historii ale trudno przejsc obok tego obojętnie....
    -- ,
  19.  permalink
    Kandyzowana: Ja np dzis na TVN bede ogladac Shrek Trzeci :D a co... lubie ta bajke :))

my z M tak samo:bigsmile:
    -- [/url]
  20.  permalink
    a ja sama samiutenka.. moj A w pracy od 19 do 7 rano ;((

ale.przynajmniej mam Was :))
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziewczyny ja mam jeden wniosek po dzisiejszych dyskusjach i nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że jestem nadwrażliwa i biorę coś do siebie, bo tak nie jest:)
    Od wielu miesięcy czytam ten wątek i tak jak wiele kobiet na tym forum bardzo chciałam tutaj dołączyć, wspólnie odliczać dni, przeżywać smutki i radości. Od niedawna mogę się tu "udzielać", bo jestem przyszłą mamusią.
    Jednak dziś już parę razy przeczytałam, że to nowe dziewczyny, które niedawno dołączyły, obniżają poziom dyskusji i nie mają nic ciekawego do powiedzenia. Trochę przykre powitanie i jak zwykle niesprawiedliwe uogólnianie.
    Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja też lubię Shrek z M oglądać, zajefajna bajka :bigsmile:

Treść doklejona: 19.10.12 19:54
    Dobra dziewczyny najadłam się strasznie :bigsmile: M z pracy zrazy mi przyniósł i świeże bułeczki :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.