Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeOct 19th 2012
     permalink
    Dziewczyny wpadam trochę jak po ogień, ale może cosik doradzicie.
    Wczoraj wieczorem złapało mnie lekkie pieczenie "tam" :confused:
    Co mogłabym na szybko kupić żeby się posmarować? Wizytę u ginka akurat mam w przyszłym tyg wiec jakby coś tam gorzej było to akurat skonsultuję, ale zastanawiam sie co bym mogła użyć na już.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeOct 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Eveke, bez recepty chyba tylko Clotrimazol 1%, ale nie wiem czy można w ciąży. Może przemywanie rumiankiem?
    Edit: Doczytałam ulotkę - nie można w I trymestrze. Może w aptece Ci coś doradzą.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    oo może faktycznie rumianek, dzięki :)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A mnie położna kiedy doradziła okłady z maślanki :wink:
    Ale ile w tym prawdy nie wiem bo nie miałam nigdy potrzeby spróbowania...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kurde wydawało mi się , że mam rumianek, ale niet, maślanki też... wiec dziś jeszcze przetrwam, nie jest to silne no ale jednak coś mi tam nie gra.
    Dzięki dziewczyny :)
    I żeby nie było podczytuję Was regularnie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    eveke Clortimazolum chyba dopiero od 2go trymestru.
    w poniedzialek bylam u lekarza z tym samym problemem..
    ale ze mieszkam w uk to nawet nie "zajrzal" uwierzyl na slowo i zapytal jak moze mi pomoc:devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Melduję się po wizycie u położnej. Główka małej jest w 1/5 wstawiona w kanał, więc tak jak u Ciebie, Madzia. Omówiłam dziś plan porodu i wybrałam gdzie chcę rodzić. Będę na oddziale dla ciąży niskiego ryzyka, który jest nastawiony na naturalny poród. Dają tam możliwość kąpieli w wielkiej wannie, prysznice i różne inne formy ulżenia sobie w bólu, które uwzględniłam. Jestem zadowolona i spokojna, że będę mogła robić to, co będę chciała :)
    Kolejną wizytę mam 2 listopada, czyli dzień przed terminem :shocked: Mam nadzieję, że jednak do niej nie dotrwam i urodzę wcześniej.

Pogoda dziś była paskudna, strasznie lało, a ja nie wzięłam ze sobą parasola i przemokłam przez to moje żółwie tempo. Do przejścia miałam spory kawałek i teraz czuję, jakby mi ktoś skopał krocze... Po każdej większej wyprawie jestem strasznie obolała i czuję się jak stara babinka :tongue:

A jutro jedziemy z mężem do Science Museum i też będę miała dużo łażenia. Ale wbijam sobie do głowy, że jak będę się teraz dużo ruszała, to może poród się szybciej zacznie, bo córa bardziej wstawi się do kanału. A nawet jeśli nie, to lepiej że się trochę poruszam przed porodem.

I przyszła mi dziś paczka z M&P. Mata na przewijak jest super, a książką na pierwszy rok życia jestem zachwycona i już się nie mogę doczekać, żeby zacząć ją wypełniać. Szkoda, że moi rodzice nie zrobili czegoś takiego. Fajnie by było teraz oglądać taką książkę z pierwszych chwil życia ;>
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Malisiek po Science Museum to sie napewno troche nachodzisz:))

ja dzis caly czas mam pobolewania w okolicy operowanego wyrostka..
    trcohe mnie to niepokoi, musze gdzies poszukac informacji o takich bolach.

My dostalismy od przyjaciol ksiazke "moje pierwsze lata" i juz jest wypelniona az to zakladki URODZINOWEJ :)
    super sprawa!
    --
  1.  permalink
    Witam z wieczora:)
    Hehh śmiać mi sie chce gdy widze jaki zamęt próbowała wnieść jedna koleżanka...czy moje przywitanie jest aż takim problemem żeby gadać o mnie przez kilka stron???? Gdyby którejś z was to nie pasowało to chyba byscie mi powiedziały nie wiem....ale zeby robic z tego powody jakąś dyskusje niepotrzebną to nie rozumiem tego troche;) I mój zwrot nie oznacza jakiegoś braku szacunku czy coś nic z tych rzeczy, moze po prostu jestem zbyt wyluzowana dla niektórych...Zaczne zwracać się bardziej oficjalnie to może nikt nie potrzebnie nie bedzie zaczynał jakiejś dyskusji na mój temat;/ Musze to napisać bo dziwnie się czyta jak ktoś na mnie najeżdża mimo ze nic nikomu nie zrobiłam nie rozumiem tego najazdu na moją osobę:(;(

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    eveke-mozesz clotlimazolum,lub tantum rosa ( to co po porodzie )

Linden-wspolczuje :( niestety tak w zyciu bywa ,sama strcilam siostre ,zostawiala 3-ke dzieci ,a miala tylko 34 lata ...

Kandyzowana-witaj w klubie ,moj maz dzis tak samo pracuje od 19-7 rano ...nienawidze jak ma nocki..-
    --
  2.  permalink
    Malisiek no to super, że Majeczka już tak przygotowana do porodu:wink: z tą babinką nie jesteś sama - ja również po bardziej ruchliwym dniu tak się czuję...więc to chyba już normalne na naszym etapie :wink:

pytałam Cię o książke pod moją kartę, ale już w takim razie wiem o co chodzi

:smile: ja się zastanawiam czy by nie kupić czegoś podobnego :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Malisek -jeszcze troszke i bedziesz tulic swoja Majeczke :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Emenemss: eveke-mozesz clotlimazolum

Właśnie dziewczyny powyżej pisały, że dopiero od 2 trymestru, czyli jeszcze nie mogę...

W czwartek idę na wizytę , mam nadzieję na fajne wieści i może w końcu ruszy mnie do częstszego pisania tutaj... :D
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Oj, z pewnością. Ale 5 pięter nie obskoczymy na bank ;p Pewnie po pierwszym zacznę marudzić, że boli i nie mam siły ;)

Też sobie wypełnie początek, tylko najpierw musimy z mężęm zrobić jakieś fajne zdjęcie, bo jest miejsce na 'zdjęcie mamy i taty zanim się urodziłam', chyba że wybierzemy coś z tych co mamy.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Nieiwem ,ja w pierwszej ciazy ,mialam podobny problem ,na smamym poczatku ,dostalam w aptece clotlimazolum i pomoglo .Lekarz rowniez niewidzial przeciwwskazan.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - 3maj sie tam, nie przemeczaj z tym sprzataniem. A to, ze nie mozesz teraz byc dawca to nie Twoja wina, moze kiedys jeszcze sie ktos zglosi w potrzebie. Milego weekendu.

Malisek - czyli nasze maluchy sa podobnie wstawione w kanal w tym samym stopniu. Bede sledzic co sie z Toba dzieje, bo co jak co ale Ty masz termin przede mna. :) Jak mozesz to podaj linka do tej ksiazeczki na pierwszy rok zycia, ja kolo takich kilkakrotnie przechodzilam, raz nawet pokazalam mezowi. Moze tez sie skusze i cos podobnego kupie :)
    Jutro odbiramy adaptery do wozka, bo John Lewis leci "w kulki". Wkurzylam sie, zadzwonilam do nich i powiedzialam, ze chce odebrac w sklepie, bo przesylki to nie wiem kiedy bym sie doczekala. Przy okazji dokupie jeszcze jeden kocyk - spodobal mi sie online :) I moze mate edukacyjna, jak bedzie.

W ogole to podjelam decyzje do co sterylizatora, narazie nie kupujemy. Moze mi sie zdanie zmieni przed porodem, moze po. Chcialabym sprobowac bez - tzn. wyparzac normalnie wrzatkiem. Jak nie bedzie nam to odpowiadalo to wtedy zakupimy sterylizator. Nie chce wydac kasy, po to by stal i sie kurzyl.

Znikam do meza, milego wieczoru i udanego weekendu :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    eveke: W czwartek idę na wizytę , mam nadzieję na fajne wieści i może w końcu ruszy mnie do częstszego pisania tutaj... :D

A nieboisz sie :updown:
    Przeciez my tu mamy taki niski poziom intelektualny :D
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Violer, dla mnie ta książka to super sprawa. Ekstra pamiątka dla rodziców i dziecka :bigsmile:

Emenemss, jeszcze chwilkę i będzie, ale jakoś nadal to do mnie nie dociera.
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    no ja juz tez sie zastanawiam czy faktycznie IQ mam na poziomie:P

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.10.12 20:58</span>
    dobrywieczor!
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Madzia, ale jestem trochę zawiedziona, bo myślałam, ze to moje skakanie na piłce sprawi, że mała bardziej wejdzie w ten kanał i że będzie z 2/5 :tongue:

Książkę mamy tą - http://www.mamasandpapas.com/product-zeddy-parsnip-record-book/484288700/type-i/

Jaką mate chcecie kupić?
    --
  3.  permalink
    a ja sobie legginsy zamowilam ciazowe ocieplane na zime by juz czekaly az brzuchol mi wywali chociaz juz nei moge dopinac spodni i nie mam co ubierac :/
    a wydatki mnie teraz mega czekaja.. w grudniu chcemy wziac slub cywilny.. wiec trzeba obrączki kupić, zamówić obiad dla rodizny i oplacic..kupic jakas sukienke... matkoo ile wydatkow a jeszcze wykanczamy mieszkanie... zawsze jakies wydatki :P ledwo sie obejrze a juz trzeba bedzie wyprawke kompletowac i pokoik dostosowywac z naszej sypialni na dziciecy a my bedzimey musieli sie do duzego pokoju przeniesc.... oj oj..
    --
  4.  permalink
    Dominiczka - mnie to nawet nie smieszy tylko zlosci, bo nie wiedzialam wczesniej o jakis podzialach, chore to jest ze ktos z zewnatrz podczytuje te rozmowy a nastepnie szuka zaczepki...
    A swoja droga jestem bardzo ciekawa kto tutaj obniza poziom dyskusji...i o co chodzi z tym poziomem wypowiedzi, składnią itp...Mnie tez sie zdarza pisac jak leci bez kropek i przecinkow i dobrze mi sie czyta posty innych. Nie wiem o co chodzi.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    milena1984: no ja juz tez sie zastanawiam czy faktycznie IQ mam na poziomie:P

no ja po tym co tu dzis czytam tez :D
    Niektorzy sa poprostu sztywniakami ,ktore siedza patrza w monitor i chyba innego swiata niemaja poza tym wirtyualnym...
    --
     permalink
    Malisiek- uwielbiam Science Museum, my dzisiaj szykujemy sie na Belinda Karline, koncert-za freee:)- nad Niagara. Mam nadzieje ze padac nie bedzie jak wczoraj.
    Nawet gdybyu z pogody nic nie wyszlo to i tak wodospad mi starczy bo noca jest pieknie podswietlany.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Chodzi o tą ostatnią przepychankę? bo właśnie dokopałam się kilka stron w tył , żenada...
    szkoda , że tak sobie dałyście... gdybyście były na innym wątku , gdzie są głównie "starsze" użytkowniczki nie dały by Wam robić off topa, Wy też się nie dawajcie...

Co do zdjęć Linden, bo akurat je widziałam w galerii... kwestia doszukiwania się i czepiania... ja nawet nie przypatrywałam sie czy jest makijaż czy co, napisała , że foto robił profesjonalista wiec super pamiątka, a nawet gdyby dziecko było pomalowane do tych zdjęć... to co z tego? Ważne by nie chodziło tak po ulicy czy do szkoły.
    --
     permalink
    heh szkoda gadac
    --
  5.  permalink
    Qrcze masz racje Milagros nie ma z czego sie śmiać...strach cokolwiek tu napisać bo bezpodstawnie ktoś sie przyczepi... ;/aj szkoda gadać...wróce jak tu wszystko ochłonie chyba bo męcza takie dyskusje niepotrzebne....zaczęło sie od jakichś zdjęć Laury i nie wiem jakim cudem doszło do mnie ;/
    --
  6.  permalink
    ja czesto pisze z komorki i robie literowki bo nie jest mi latwo pisac na smartfonie... wiec przepraszam z góry za moje nieskładne pisanie ale wiem, że rozumiecie co pisze;)

PS. Emka, nie dawaj im pola znow do dyskusji bo znow tu przybędą i będa się czepiać każdego słowa - olejmy to i dalej cieszmy sie swoim towarzystwem;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisek - fajna :) jak bede w Mamas & Papas i beda to na pewno zobacze jak od srodka wyglada. Mate juz mamy od dawna upatrzona z Tiny Love - dokladnie ta: http://www.johnlewis.com/230887092/Product.aspx?SearchTerm=tiny+love+super+mat

Dobra ja znikam, bo maz mi tu z synkiem rozmawia, caly brzuch mi sie trzesie ;).
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Poprostu na forum ,jest "swieta trojaca" ktora lazi za soba w kazdym watku ,mylsa ze sa tu kilka lat ,to moga o wszytsko sie czepiac ...
    Pamietacie niedalej ,jak kilka tygodni temu ,przeszkadzalo pewnej osobie ze liste wklejamy co strone i sie balagan robi ...Tylko co to kogo obchodzi jak w tym watku niesiedzi...
    Jest tylko na liscie a jak wejdzie to sie tylko wymadrza ...szkoda slow ...Bo napewno podczytuje i zaraz bedzie szukac znowu zaczepki...

Treść doklejona: 19.10.12 21:07
    Kandyzowana: PS. Emka, nie dawaj im pola znow do dyskusji bo znow tu przybędą i będa się czepiać każdego słowa - olejmy to i dalej cieszmy sie swoim towarzystwem;)

Masz racje :))
    A przez chwilke sie zastanawialm czy to do mnie :D
    --
  7.  permalink
    ja lubie widziec liste hehe
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
     permalink
    a tak zmieniaja temat: czy oprocz witamin prenatalnych przyjmujecie TRAN? bo ja juz sama nie wiem, nie chce sie przewitaminozowac w ciazy i jeszcze niepotrzebnie szkode maluszkowi zrobic
    --
  8.  permalink
    tak tak Emka - to do Ciebie:P tak krócej sie pisze:P

wlasnie a propos, mozemy wkleic liste bo jestem ciekawa co i jak a szukam i znalezc nie moge.. :P
    --
  9.  permalink
    hmm
    --
  10.  permalink
    Milena mi 3 lekarzy kazalo odstawic witaminy bo kazdy niezaleznie potwierdzal opinie: witaminy sie bierze przy złych wynikach krwi itp ale takto jak sie ma dobre to powinno sie je umikac i brac tylko niektore jak kw foliowy , magnez czy DHA... witaminy powoduja zazwyczaj duze dzieci i niepotrzebne problemy z porodami przez to.. tak po krótce.. i moje kolezanki od swoich tez to slyszaly zeby nei przesadzac wiec cos w tym jest ;P

ja biore:

folik, Prenatal DHA, magnez i żelazo ale tylko co 2 dni...

do tego musze duphaston ale to inna bajka:)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    1. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    2. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    3. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    3. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    4. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    4. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    5. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    6. lofbejbe 21.11.2012
    7. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    8. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    9. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    10. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    11. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    12. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    13. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    14. Emenemss 2.01.2013
    15. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    16. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    17. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    18. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    19. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    20. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    21. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    22. marakuya 1.02.2013
    22. GaggataB 1.02.2013
    23. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    24. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    24. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    25. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    26. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    27. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    28. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka?)
    29. IzUk 19.02.2013
    30. andziaiw 22.02.2013
    30. milka 1984 22.02.2013
    31. sushi 5.03.2013
    32. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    33. niezalogowana0 15.03.2013
    34. MilagrosCud 18.03.2013
    35. DominiczkaA 19.03.2013
    36. venika 05.04.2013
    37. KARKO 03.05.2013
    38. Hefalumpik 13.05.2013
    39. aravls 15.05.2013
    40. akirka 26.05.2013
    41. Kandyzowana 30.05.2013
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Też myślałam o tej macie :wink: Planowałam, żeby kupić ją córze pod choinkę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    oo ja na razie zamykam liste:P

ale mnie boli kosc biodrowa :/
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dziewczyny a jakby ktoś zrobił listę graficzną i wkleić ją jako obrazek na 1 str? Nie było by Wam łatwiej? Tylko ktoś by musiał się tego podjąć...
    --
  11.  permalink
    skasowałam wiem zczaiłam się:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kandyzowana , a ja biorę femibion natal 1 i tak jak sobie czytam skład to chyba nie ma tam jakiejś przesady, z resztą ja się modlę by moje dziecię nie było wielkie po tatuniu :D
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    milena1984: a tak zmieniaja temat: czy oprocz witamin prenatalnych przyjmujecie TRAN?

Ja przyjmuje witaminy z dha
    http://www.supertaniaapteka.pl/pharmatonmatruelledlakobietwciazyikarmiacych30kapsulek-p-5737.html
    --
  12.  permalink
    eveke, ja tez to bralam i kazal mi to odstawić wiec odstawilam... ja to w ogole sie zle po nim czulam.. nasilaly mi mdlosci :(
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Oj i znowu się niemiło zrobiło.. Podpisuję się pod wypowiedzią penny, wprawdzie ujawniłam się nie tak dawno, ale czytam wątek od początku ciąży i widzę różnicę.. Ale nie o tym chciałam..

Byłam dziś na wizycie. 2tyg temu synuś był jeszcze wysoko, szyjka nieznacznie skrócona i zero rozwarcia. A dzisiaj wszystko przygotowane - rozwarcie na opuszek, a główka mega nisko.. Gin włożyła 2 palce przy badaniu i czuła główkę :) cały czas mam bóle bardzo okresowe i delikatnie plamię na różowo.. Chyba niedługo zwolnimy listę, o dziwo wcale mnie to nie przeraża.. Jestem mega spokojna, wręcz radosna i już się nie mogę doczekać mojego Dziabąga:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Emka , te witaminy sa dobre - bralam je jak staralam sie o dziecko ;-) no ale jak lekarz powiedzial ze ja mam nei brac to nie biore juz nic prócz tego co napisalam..

ISIULA - no to ladnie, ten moment tuż tuż:)
    --
     permalink
    no ja zauwazylam roznice jak zaczelam brac DHA wlasnie, od gina dostalam, i dlatego tak mysle ze chyba kontynuowac. wiem ze nadmiar wit A jest toksyczny dla plodu...nie wiem co z reszta...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Wiesz mi pasuja,dobrze sie czuje :) z mala bralam femibion ,tylko 60 szt.tych mam w cenie 30szt. -femibionu ...
    --
     permalink
    no widzicie w PL giny mowia : Nie brac witamin jak wszystkow porzo, a w USA giny mowia : Witaminy obowiazkowe, i to tyulko te z recepty- bo maja wieksze dawki kw.fol. wit B komplex itd....
    dlatego jestem troche zdezorientowana
    --
  13.  permalink
    isiula: Byłam dziś na wizycie. 2tyg temu synuś był jeszcze wysoko, szyjka nieznacznie skrócona i zero rozwarcia. A dzisiaj wszystko przygotowane - rozwarcie na opuszek, a główka mega nisko.. Gin włożyła 2 palce przy badaniu i czuła główkę :) cały czas mam bóle bardzo okresowe i delikatnie plamię na różowo.. Chyba niedługo zwolnimy listę, o dziwo wcale mnie to nie przeraża.. Jestem mega spokojna, wręcz radosna i już się nie mogę doczekać mojego Dziabąga

no to fajnie, coś czuję, że jak ta lista ruszy to hurtem...sama jestem ciekawa co tam się u mnie dzieje...
    --
  14.  permalink
    Milena, no Ty teraz powinnas szczegónie zaczac i kontynuować DHA bo to na mózg dzidiz b.dobre
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.