Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthormilena1984
    • CommentTimeOct 19th 2012
     permalink
    moje wit sa wielkosci konskiej
    --
  1.  permalink
    Dziewcyzny - róbcie tak jak mówi Wasz lekarz. Jak mowi: brac - to brac obowiazkowo.

Jak mowi ze nie i argumentuje - wezcie to pod rozwage:)

kazdy ma inne wskazania:*
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    milena ,moj ginekolog,kiedy sie pytalam czy mam brac wiataminy ,powiedzial ze jak chce to mam brac i jezeli dobrze sie po nich czuje .
    Nienaciskal ,jak rowniez niemowila abym niebrala -czyli wybor zostawil mi .
    A ze z mala bralam teraz tez biore .
    --
     permalink
    Kandy i wlasnie tak zrobie z tym DHA jak piszesz bo sama emo sie lepiej czuje po nich a dzidzi bedzei mialo wiecej faldek mozgowych.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kandyzowana pewnie co lekarz to opinia, ale femibion to nie jest jakiś mega komplet witamin i po to też jest podzielony na 1 i 2 bo inne są zapotrzebowania w 1 trymestrze a inne na dalszym etapie.
    Ja uważam , że z pożywienia nie wyciągnę tych składników a i wyniki z krwi zawsze miałam takie... no nie były złe , ale nigdy idealne, teraz o dziwo wszyściutko mam w normach :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Eveke dlaczego tak ostro od razu, "nie dajmy się" itd, co to wojna jakaś czy jak ... No i gratuluję, bo kibicowałam Ci po cichu :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
     permalink
    Ja tez staram sie dziennie brac wit, najgorzej jak mi utknie w gardle w poprzek , to i litr wody nie pomaga, taakie wielkie:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.10.12 21:26</span>
    pozdrawiam was, musze leciec :kiss:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    penny oj tam ostro , skoro w innych wątkach sobie na to nie pozwalają to czemu tu dziewczyny sobie pozwoliły?
    ucinać przepychanki, poza tym wydaje mi się , że wątek dla przyszłych mamuś tym bardziej nie powinien być nerwowy :)

A za gratulacje bardzo dziękuję :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    o mamuniu ale awanturki, ja tylko napiszę, że zgadzam się z penny:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeOct 19th 2012 zmieniony
     permalink
    dziewcyzny co do wit. to mówie - co lekarz to opinia, ale najwazniejsze ufac swojemu lekarzowi bo on wie co dla Was najlepsze.

A jak sie dobrze cuzjecie po nich to oczywiscie robcie jak Wam serce mowi:))

Ja tez brałam wit. ale widocznie bylam przewitaminowana bo bylo mi po nich niedbrze a i w sumie ja to duzo jem witamin naturalnych :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    milena- moje tez wielkie - a ja nieumiem od dziecka lykac tabletek :D
    Ale nauczylam sie lykac te witaminki :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    eveke: penny oj tam ostro , skoro w innych wątkach sobie na to nie pozwalają to czemu tu dziewczyny sobie pozwoliły?
    ucinać przepychanki, poza tym wydaje mi się , że wątek dla przyszłych mamuś tym bardziej nie powinien być nerwowy :)

Oj tam oj tam ;>
    Bo tu pewnie chodziło bardziej o treść samego wątku, czy tam jej brak, no zwał jak zwał. W sensie takim, że to nie off top był jednak.Teraz jest tak, jutro będzie inaczej...
    Co do nerwów, prawda to :bigsmile: Ciężarnym nerwy niepotrzebne i to jest bezdyskusyjne.
    jak Ty się czujesz w ogóle, bo chyba kartę masz nieudostępnioną.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    co do witamin ja brałam całą ciąże femibion, i dziecko wcale nie miało wagi urodzeniowej obrzymiej-bo 3500g tak akurat:) ale ale dzieki nim miałam w 39 tygodniu hemogloobinę w normie(przy dolnej granicy) dzieki temu(że nie mialam poniżej) nie miala przetaczanje krwi po porodzie, moje hemoglobina spadła do 5 dzien po porodzie, a byloby gdybym miała ja jeszcze mniejszą przed porodem? wole nie mysleć. Ufajcie lekarzowi i tyle, natomiast słuchajcie swojego instynktu!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A no właśnie ja brałam jakieś tam witaminy w drugim trymestrze jak sobie przypomniałam. Krew miałam badaną regularnie i wszystkie wyniki miałam dokładnie pośrodku norm. Wydaje mi się, że jeśli badania są, to nie ma sensu brać tabletek, jeśli są jakies odchyły to jak najbardziej lub wzbogacać dietę tak by wyrównac jakieś niedobory :)
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Tak piszecie o tych witaminach ze zaczynam sie zastanawiac teraz nad tym.. ale w sumie jasno mi lekarz kazal odstawic... no nic, porusze z nim jeszcze raz ten temat na nasepnej wizycie ;) na razie sie dostosuje jednak;P
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    penny a dziękuję właśnie od 2 dni wracam do świata żywych co niezmiernie mnie cieszy :D
    ostatnie 2 tyg (albo i więcej) czułam się koszmarnie ... później jeszcze przyatakowały mnie migreny... bez możliwości zażycia leku to jest koszmar...
    No a karty nie udostępniam, długo tu już jestem i tematy często prywatne wiec nie ma potrzeby by przypadkowe osoby to wertowały :D
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja biorę witaminy od drugiego trymestru póki co albo femibion natal 2 albo pharmaton matruelle byleby z DHA... odżywiam się niestety różnie, więc wolę na wszelki wypadek dodać do diety suplementację... póki co wyniki miałam ok :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dominiczka i Milagros nie przejmujcie się kochane, na szczęście są na tym forum 99% dziewczyn, które się tym nie przejmują jakie IQ, pisownia czy składnia!!! bardzo Was kocham, generalnie wszystkie Was kocham :heart::heart::grouphug::heart::heart:
    --
  2.  permalink
    ja biorę femibion 2, magnez, B6, calcium a do 13 tygodnia bralam takze kwas foliowy i zastanawiam się czy te witaminy mi tak tych mdlosci nie wzmagają...

ale mnie cyce od wczoraj nachrzaniają jakby mi ktos wbijal kije z boków. Kupilam sobie stanik ciazowy i wcale nie czuje sie z nim lepiej, wiec podsumowujac bola mnie cyce, mam skurcze i jest mi niedobrze:-)

Treść doklejona: 19.10.12 21:44
    venus :shamed::shamed::shamed:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    eveke: No a karty nie udostępniam, długo tu już jestem i tematy często prywatne wiec nie ma potrzeby by przypadkowe osoby to wertowały :D

No dlatego pytam tutaj :)
    eveke: od 2 dni wracam do świata żywych co niezmiernie mnie cieszy :D
    ostatnie 2 tyg (albo i więcej) czułam się koszmarnie ... później jeszcze przyatakowały mnie migreny... bez możliwości zażycia leku to jest koszmar...

Ja tak wróciłam do świata żywych dopiero po skończonym 5 miesiącu ciąży. Nie to żebym Cię chciała dobić, ale też miewałam dwu, trzy dniowe przerwy, w trakcie których mogłam wyjść z toalety i porozmawiać z kimkolwiek :wink:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus :heartbounce::rainbow:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Jeżeli chodzi o witaminki to mam brać prenatal z omega 3, wiecie ile mogą kosztować?:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kandyzowana, lekarz Ci kazal odstawic witaminy,bo one bardzo czesto wzmagaja mdlosci. Ja tez nie bralam witamin do 16tc(tylko kwas foliowy obowiazkowo!). A kwas foliowy bierzesz?
  3.  permalink
    i od mojego narzekania mąż w kolejną sobotę jedzie na ryby, siedzi na tych rybach od 4:00 rano do 15:00 po czym wraca do domu i spi. Macie jakis pomysl zeby on nie jechal?:devil:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Wiedziałam, że odwzajemnicie moje uczucia :devil: ihihihihih ale wiecie w razie czego gustuje w mężczyznach :devil::updown:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    venus87: Dominiczka i Milagros nie przejmujcie się kochane, na szczęście są na tym forum 99% dziewczyn, które się tym nie przejmują jakie IQ, pisownia czy składnia!!!

No nie mogę tego przemilczeć. Po pierwsze jakie 99 % ? skąd takie wyliczenia, po drugie należy dbać o to, jak się pisze w i jaki sposób, bo to oznaka tego, że szanuje się czytającego. Netykieta przecież obowiązuje każdego.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Powiedz ze go bardzo kochasz i potrzebujesz zeby z Toba zostal :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Milagros proponuje dotrzeć do serca M przez żołądek :bigsmile: miłe samopoczucie, dobra muzyka,ładnie się ubierz i wspaniała romantyczna kolacja :devil:

Treść doklejona: 19.10.12 21:49
    co Ty na to?
    :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus87: Wiedziałam, że odwzajemnicie moje uczucia :devil: ihihihihih ale wiecie w razie czego gustuje w mężczyznach :devil::updown:

No ja raczej tez ,inaczej bym w ciaze niezaszla :devil:
    --
  4.  permalink
    penny: należy dbać o to, jak się pisze w i jaki sposób, bo to oznaka tego, że szanuje się czytającego. Netykieta przecież obowiązuje każdego.

ale czy personalnie moglabym sie dowiedziec, kto nie umie pisac?

Treść doklejona: 19.10.12 21:51
    venus - kolacją a nawet dobrym seksem go nie zatrzymalam, bo po prostu byl usatysfakcjonowany i pojechal na ryby spelniony.

Emenemss - jestes blizej dobrego rozwiazania, ale pozniej mam troche wyrzutow sumienia ze ze mnie hetera i nie pozwalam mu jezdzic:-)
    -- [/url]
  5.  permalink
    biore kw foliowy.. prenatal dha.. z witamin dodatkowych..

ale tu duzo milosci ;):devil:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    penny , ja szczerze nie wisiałam nad muszlą.... ogólnie zaczęło się od mega ssania... obowiązkowo cokolwiek zjeść co 2 h.. jak nie zjadłam to masakra od razu mdliło itp... z panem klopkiem to przywitałam sie może kilka razy, ale wiecej przez migrenę...
    no i później coraz gorzej mdliło, ale nie wymiotowałam no i żołądek mnie bolał...

a teraz już ok no i oby tak zostało :) też jem częściej , ale nie już tak , że wtedy mi się wydawało iż ledwo zjadłam a już kolejny raz musiałam coś sobie szykować- to wrecz mnie irytowało tym bardziej , że nie lubię robić jedzenia i co chwile coś przeżuwać.

A właśnie może są na forum przyszłe mamusie z migrenami?
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Co do witamin mi ginka zalecila Femibion 1 a od drugiego semestru zestaw zawierajacy DHA. Moja endo natomiast powiedziala,ze witaminy sa konieczne, zwlaszcza przyjmowanie jodu, ale nie dopytalam czy to tylko ze wzgledu na moja niedoczynnosc tarczycy.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Chciałam coś odpisać Tobie Penny ale dopiero co sama dziewczyny uspokajałam, więc bez sensowną dyskusję z Twoją osobą nie będę się wdawać, mam nadzieje, że to uszanujesz ...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    MilagrosCud: ale czy personalnie moglabym sie dowiedziec, kto nie umie pisac?

Nie, bo nie chodzi o personalizację. We wcześniejszej dyskusji też i nie o to mi chodziło. Napisałam to co napisałam, ponieważ nie zgadzam się ze zdaniem Venus, nie po to by wskazywać na kogoś palcem. Chyba nie muszę tego robić, każdy widzi co pisze dana osoba, więc po co. Ale gdybym była złośliwa, to bym odpowiedziała Ci tak : pisać każdy umie, jeden lepiej inny gorzej, jeden dba o to co i jak pisze a drugi ma to w nosie.
  6.  permalink
    akirka ja tez mam niedoczynnosc ale niewoelka stad euthyrox 1,2 x 25.
    wiem o tym jodzie ale staram siw jesc rzeczy co zawieraja jod :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    venus87: Chciałam coś odpisać Tobie Penny ale dopiero co sama dziewczyny uspokajałam, więc bez sensowną dyskusję z Twoją osobą nie będę się wdawać, mam nadzieje, że to uszanujesz ...

Szanuję szanuję. Nie rozumiem, po co się denerwujesz, nie napisałam nic nowego ani złośliwego ani uszczypliwego. Każdy powinien się starać, by to co pisze było czytelne dla odbiorcy.
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ja witaminy zaczęłam brać dopiero pod koniec 2 trymestru jak synuś zaczął więcej podbierać, wcześniej tylko kwas foliowy i warzywka :)

Kurczę, nic mnie bardziej nie boli - chyba pójdę pod prysznic i poprzytulam się trochę do Lubego :)
  7.  permalink
    Penny a nie sądzisz, że takie podejście zakrawa o małostkowość? przeciez nikt nie konstruuje wypowiedzi złosliwie, bo nie ma szacunku dla rozmowcy
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A wiecie może ile ten Prenatal będzie kosztować? słyszałam, że za tani nie jest, jak wszystkie witaminy dla Ciężarówek :bigsmile:
    Kandyzowana tutaj zawsze jest tyle miłości, od razu lepiej się robi i milej :bigsmile: Dziś mam taki jakiś miłosny i uczuciowy dzień :bigsmile:

Treść doklejona: 19.10.12 22:01
    Penny ja każdą z Was szanuje i bardzo kocham!!!!!!!!!!!!!!!! :heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    nie naprodukukcie za duzo postow do rana ;)

spikcoe.dobrze.i bezproblemowo a ja uciekam ogladac TROJE na TVN i spac ;)

dobranooooc ps. prenatal kosztuje kolo 50 pln ale sa czesto promocje w super pharm :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Chyba coś mi mąż włożył do jedzenia bo czuje się jak na haju :jumping: albo to mój synek hormony szczęścia wytwarza :crazy:

Treść doklejona: 19.10.12 22:03
    Kandyzowana ja też oglądam Troję :bigsmile: może wpadnę z popkormem i piwkiem :bigsmile: ? ewentualnie z soczkiem :devil:
    --
  8.  permalink
    zapraszam :) siedze sama :P
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ja nie wiem ile prenatal, femibion 40zł około :D

Dziewczyny co do pisowni... to też widać kto czasem pisze z tel. i robi niechcący błędy, a kto pisze niechlujnie i w pośpiechu byle tylko napisać.
    A niestety na forum forma i poprawność świadczy co nieco o stosunku jaki mamy do osób z którymi prowadzimy dyskusję.
    Więc warto czasem zwolnić i popatrzeć na post nim go zatwierdzimy :)
    No i dzięki temu można też uniknąć wielu nieporozumień gdyż wiadomość jest wtedy w pełni czytelna :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    MilagrosCud: Penny a nie sądzisz, że takie podejście zakrawa o małostkowość?

Nie sądzę. Uważam, że lepiej się czyta, gdy są znaki interpunkcyjne, spacje, nie ma błędów ortograficznych i gdy składnia jest poprawna. I nie jest to z mojej strony małostkowość.
    MilagrosCud: przeciez nikt nie konstruuje wypowiedzi złosliwie, bo nie ma szacunku dla rozmowcy

Nie nie złośliwie, ale dla mnie to trochę takie olewanie odbiorcy. Jeśli ja chcę się z kimś czymś podzielić, to staram się to zrobić w ładny sposób. Tak samo gdy mówię do kogoś w realu, nie odwracam głowy, nie szepczę, tylko staram się mówić wyraźnie.
    venus87: Penny ja każdą z Was szanuje i bardzo kocham!!!!!!!!!!!!!!!!

Te hormony w ciąży :tooth: z dwojga złego lepiej tak niż w tę drugą stronę. Zdania nie zmieniam, powinno się pracować nad tym w jaki sposób się wpisuje posty, bo to ułatwia życie i czytanie innym użytkowniczkom :)
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Miałam nic nie pisać w tej dyskusji, ale...
    Jak dla mnie zwrot "hej laseczki" nie jest zwrotem w żadnym wypadku mi uwłaczającym, nigdy też nie wpadłabym na to, że może świadczyć o niskim poziomie osoby piszącej jak i osoby, której to nie przeszkadza :shocked: , chociaż akurat jeśli chodzi o mój poziom inteligencji (może nie wypowiedzi) to jest on wysoki...
    To jest temat o ciąży dla każdej osoby, która jest w ciąży, a nie jedynie dla osób, które potrafią prawidłowo formułować swoje myśli i przelewać je na papier (ja np. nie potrafię i nigdy nie potrafiłam, chociaż przeczytałam w życiu wiele książek :cool:... za to dla odmiany nie miałam problemu z całkami czy rachunkiem prawdopodobieństwa - coś za coś :devil: )
    Jeśli komuś nie odpowiada jakiś zwrot to chyba lepiej napisać na pw niż łajać kogoś publicznie, a wręcz go upokarzać...jak dla mnie to właśnie jest zachowanie nie do końca na poziomie, ale pewnie normy poziomów są subiektywne :smile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja też zdania nie zmieniam ale po co się sprzeczać :bigsmile: chyba głodna jestem?! a mam pytanie jak rozpoznajecie, że dzidziuś w brzuszku ma czkawkę?? a nie są to ruchy?? bo mi ciężko jest rozróżnić :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny chyba mnie nawróciłaś, ja zawsze piszę byle jak:shamed:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Idę spać dziewczyny, napiszcie mi proszę po czym lub jak rozróżniacie, że dzidzia ma czkawkę a nie są to np. ruchy? miłych snów :bigsmile: dobranoc
    --
  9.  permalink
    venus ja czkawkę rozpoznaję jako takie jakby regularne "pykanie", coś a'la lekkie puknięcia, mniej więcej w tych samych odstępach czasowych:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.