Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorgusiadm
    • CommentTimeOct 20th 2012
     permalink
    witam w sobotę,
    nie będę komentować sporu dotyczącego tematów wypowiedzi i ich stylu-po to jest forum żeby się wygadać?!
    Ja mam zajęcia w sr dopiero w następną sobotę (pół dnia) i wtedy dowiem się więcej odnośnie częstotliwości skurczy i wycieczki na porodówkę :)
    życzę miłej soboty :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzień dobry :)
    Gusiadm co do częstotliwości skurczy to nam położna powiedziała żebyśmy jechały na porodówkę jak będą co 5 min jeśli rzadziej to trzeba zachować zimną krew i poczekać na rozwój akcji a w międzyczasie dobrze się najeść bo w szpitalu nic nie dostaniemy do jedzenia tylko dopiero 2 godziny po porodzie.
    --
  1.  permalink
    Witam sobotnio niestety w dwupaku :( skurcze miesiączkowe ustały, plamienie też.. Pewnie to po badaniu było. Też się zastanawiam kiedy wyjechać jakby mi się regularne skurcze zaczęły, bo do szpitala mam 45km. A i ciekawa jestem jakie te skurcze będą - z brzucha czy z krzyża. Miałam niedawno dwa z krzyża i za takie serdecznie dziękuję:tongue:

Jeżeli synuś się nie urodzi z własnej woli to 5-6 listopada będę musiała się położyć na oddział. Gin powiedziała, że nie będziemy go trzymać tych 2 tyg po terminie, ale do terminu ma szanse. Jeżeli jej nie wykorzysta zaczniemy od masażu szyjki.. Tak bardzo chcę, żeby wyszedł sam do tego czasu..
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Aha i jeszcze taka ciekawostka ostatnio mieliśmy wykład z specjalistką od laktacji i pielęgnacji noworodka która nam powiedziała żeby tatuś podczas porodu miał schowaną pod koszulą lub bluzką pieluchę tetrową którą po porodzie otuli maluszka.Chodzi o to żeby na tej pieluszce było dużo zapachu ojca to wtedy dziecko wyczuję kim on jest.
    --
  2.  permalink
    Witajcie:-)
    Nadrobiłam wreszcie te ponad 200 postów od wczoraj i nie powiem, żeby mi się przyjemnie czytało.
    Ten wątek ma nas podnosić na duchu, pomagać rozwiązywać problemy przyszłych mamuś i ciężko się czyta dyskusję, w której pada tyle przykrych słów:cry:
    Moje drogie e-koleżanki słowo pisane ma to do siebie, że jest różnie postrzegane przez każdą z nas, jedna odbierze dany wpis jako normalną wypowiedź, druga z nas jako uszczypliwy przytyk. Myślę, że wiele z Was nie chciało napisać pewnych słów złośliwie a mimo to były one odebrane jako złośliwe i stąd tak długa dyskusja o dyskusjach (wiem masło maślane ale myślę że rozumiecie o co mi chodzi:wink:) Myślę, że uniknęłybyśmy tych wszystkich złośliwości wobec siebie gdy każda z nas czytała swój post przed wysłaniem:wink: Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam swoją wypowiedzią bo nie miałam zamiaru, odnoszę się tu ogólnie to całej dyskusji a nie konkretnych osób:bigsmile:
    ___
    eveke ja na lekki stan zapalny polecam gałki propolisowe (jeśli nie jesteś uczulona) albo MultiGyn ActiGel (nie pamiętam czy tak się pisze) - poleciła mi go któraś z dziewczyn tu na forum i można brać go w ciąży, on działa przeciwbakeryjnie i przeciwzapalnie i jeśli nie jest to rozwinięta infekcja grzybicza to powinien szybko przynieść ulgę:wink:
    ___
    Ostatnio miałam bardzo przyjemnie przespane noce ale od jakiś 3, odkąd mój synuś obrócił się w brzuszku, w ogóle nie mogę spać. Jedyna pozycja w jakiej mi w miarę wygodnie to na plecach, ale wtedy mały się budzi i kopie, więc nocki ostatnio mam bardzo kiepskie. Do tego chyba mocno wypina się na przeponę, bo duszności mam jeszcze większe. Skurcze od wtorku nieco się wyciszyły, choć jest ich więcej niż 10 w ciągu dnia.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dobrze,ze ja nie wiem o jaką głupią dyskusje chodzi wystarczy mi ta ostatnia po której chciałam was opuścić na ten czas aż sobie wszystko wyjaśnicie bo nie lubię takich głupich sytuacji.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeOct 20th 2012 zmieniony
     permalink
    A mnie od wczoraj pobolewa brzuch z lewej strony (coś jakby jajnik)- nie wiem czy to kwestia ułożenia młodego czy może to te więzadła...
    --
  3.  permalink
    sardynka, możliwe. Ja na początku czułam większy ból z prawej strony bo właśnie tak się maluszek układał, że ta strona macicy mocniej się rozciągała i tutaj malutki bardziej uciskał narządy. Teraz nawet widać, że prawa strona brzuszka jest bardziej rozciągnięta, bo pępek przesunął mi się na lewą stronę o jakieś 1,5cm i nie jest na środku. Śmiesznie to wygląda:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    misia_ludek a w którym miesiącu widać jak mały się rozciąga np.pokazuje piąstkę czy nóżkę albo pupkę ?

Treść doklejona: 20.10.12 09:55
    Ja jestem w 7 miesiącu i jeszcze nic takiego nie zauważyłam tylko po prawej stronie brzucha lekkie wybrzuszenie bo on jest tam całym ciałkiem.
    --
  4.  permalink
    Anula myślę, to już ok 8 miesiąca, choć jak czuję małą twardą kuleczkę to jest to kolanko, piętka lub piąstka, a jak duże to pupa lub główka:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Aha to jeszcze trochę muszę na to poczekać.

Treść doklejona: 20.10.12 10:19
    Cholera za parę godzin idę na urodziny do siostry i mam odwieczny problem w co się ubrać ?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    U mnie w tym tygodniu chyba zaczęło być widać różne części dziecka z brzucha.
    A ja dziś idę na ślub znajomych z pracy i mam zamiar zmieścić się w tą sama sukienkę co w lipcu.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry dziewczyny :bigsmile:
    Dziekuję za info dotyczące czkawki dzidzi :grouphug:

Treść doklejona: 20.10.12 10:30
    A ja ostatnio pytałam się też na temat kłucia po prawej stronie pochwy, są chwilowe ale częste, może wiecie od czego??

Treść doklejona: 20.10.12 10:31
    Anula a gdzie Ty byłaś??? cały czas tylko pisałaś "jestem ale zaraz uciekam" :sad: tęskniłam :wink:

Treść doklejona: 20.10.12 10:35
    Rany a ja zaraz zacznę 6 miesiąc ciąży :shocked::shocked:
    --
  5.  permalink
    Venus ja też mam czasem takie chwilowe kłucia, myślę, że to normalne
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 ooo kochana a gdzie ja nie byłam :bigsmile: Najpierw pojechałam do Warszawy do endokrynologa ,potem do mamy na obiad i z nią poszłam do fotografa po ofertę sesji zdjęciowej brzuszkowej a potem na chwilę wpadłam do domu po buty sportowe na SR i przy okazji do was napisałam no a na sam koniec pojechałam na SR i tak mi zleciał cały dzień.Dzisiaj obiecałam sobie i synowi ,że do południa nigdzie się nie ruszamy z domu tylko na te urodziny na 18.00.

Treść doklejona: 20.10.12 11:12
    Mamuśki z Warszawy czy znacie jakiegoś niedrogiego fotografa który zrobi nam 4 zdjęcia w studio z brzuszkiem??? Ja byłam u jednego na Imielinie i uważam ,że 400 zł za 6 zdjęć to trochę za dużo .
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja byłam u jednego na Imielinie i uważam ,że 400 zł za 6 zdjęć to trochę za dużo .

:shocked: no nie powiem ładnie sobie u was liczą.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    No masakra dlatego szukam kogoś tańszego.
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Anula, a nie lepiej szukać POD Warszawą? Tu ceny zawsze chociaż trochę niższe. Nie wiem czy w K-J jest jakiś, ale w Piasecznie kilku, możesz poszukać na stronach i obejrzeć jak wyglądają. Jak coś to koło mnie (5km od Piaseczna) dziewczyna robi fajne zdjęcia ciążowe (widziałam jak byłam wywołać zdjęcia), ale nie wiem za ile.
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Warszawa ma chore ceny... kochana poszukaj w necie na spokojnie ofert. mozna znalezc taniej ale u osob bardziej prywatnych niz.duzych i srednich studiach :)
    --
  6.  permalink
    Anula85: No masakra dlatego szukam kogoś tańszego.

Anula, ja miałam robione zdjęcia przez koleżankę z 28dni mieszkającą pod W-wą i naprawde SUPER wyszły. Mysle, że mogłabys się z Nią dogadać finansowo. Jak bedziesz chciała to wyślę Ci parę moich zdjęć na Twojego e-maila (wyślij mi tylko dane na priv). :bigsmile:

_____

A ja wlasnie wróciłam od ginka z ostatniej juz planowanej wizyty przed porodem. Nastepne będą juz pewnie w szpitalu w Piasecznie... A mój Marcelek waży już 3014g co wychodzi na tydzien starszego. Zobaczymy tak naprawde, z jaką wagą się urodzi... Jest pieknie wstawiony w kanał, szyjka dłuuuuuuuuuga i pięknie trzyma. Ginek kazał mi chodzić juz na dłuższe spacery, aby głowka mojego synka juz masowała wyjście... JEJKU - kiedy ten czas minął... Jeszcze niedawno robiłam testy ciążowe, a tu zostały niecałe 4 tygodnie do porodu i jestem 5 na naszej forumowej liście... :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    azniee Jak dobrze,że mi przypomniałaś o Piasecznie,na szczęście mam tam niedaleko z moich Chylic , z tego co wiem to tam na rynku jest fotograf który robił bardzo ładne zdjęcia mojemu siostrzeńcowi do chrztu . jak będę dzisiaj u siostry na urodzinach to zapytam o namiary do niego i się wszystkiego dowiem.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam popoludniowo :)

Ta moja niemoc mnie doprowadzi do k...Przepraszam ze chce mi sie klanac ,ale ja tak niemoge ...
    Zrobilam tylko sos do spagetti ,umylam toster po sniadaniu ,zrobilam malej kaszke manna i nagle ogranal mnie jakis gorac ( niewiem jak to nazwac ...oblana potem ,duszno mi ) i poszlam lezec ...
    I tyle ogrnelam sobie kuchnie ...
    Szlag mnie trafi przeciez niebede lezec caly dzien :D:cry::shocked:

Treść doklejona: 20.10.12 12:17
    Moze kogos zainteresuje w toysrus ( sklep z zbawkami ,jakby ktos niewiedzial) jest promocja na wozek z 1399na 699 zl ,moze akurat takiego szukacie :)
    http://toysrus.pl/tru-promocje/1350559664
    --
  7.  permalink
    Emenemss dobrze Cię rozumiem, bo mam to samo, za co się dziś nie birę to mi duszno raz zimno raz gorąco no i jak za dużo się powyginam to od razu skurcz
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny :bigsmile:
    Anula no to pięknie :bigsmile: mały pewnie jest teraz szczęśliwy, że może odpocząć! ja też od kilku dni wychodzę z domu i wracam po kilku godzinach, czuje się wtedy jak bym wróciła po pracy (12h) :confused:
    Teraz skończyłam sprzątać, mam ochotę robić dalej coś, ale wiem, że za chwilę będę stękać, że mnie krzyże bolą!!!
    Emenemss kochana nie załamuj się, ja Ciebie też rozumiem, jak każda z nas! Mnie to też denerwuje i przygnębia, a ja dopiero jestem w 5 miesiącu ciąży! :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    To niejestem sama :(
    Ale tak ,maz w pracy ,musze sie pozbierac zeby malej dac jesc ...
    Moze uda mi sie wstac i wstawic wode na makaron ,dobrze ze wiekszosc mam zrobiona ...
    Dobrze ze juz lepiej i mnie poty niezalewaja ...
    --
  8.  permalink
    ja dzis nasmaze nalesnili chyba na obiad...
    nie mam weny na nic innego a spalam dzis z przerwa od 7.30 do 8.30 - 12h!!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja mam na obiad zrazy, ziemniaczki i og. konserwowy :bigsmile: chociaż mam ochotę na frytki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    A ja mam krokiety z mięsem z ziemniaczkami i buraczkami.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    a ja spagettii :) jak pisalm wyzej :)
    Jupiii:cheer:zrobilm ten obiad ,ogarnelam kuchnie ,powiesilam pranie ,wstawilam nastepne ,odkurzylam ,dziecko wcina obiad :)))
    I moge odpoczywac dalej :))

Treść doklejona: 20.10.12 13:31
    Anula85: A ja mam krokiety z mięsem z ziemniaczkami i buraczkami.

Wiesz ze tak niejadlam :)
    ZAwsze jak robie krokiety ,jemy je same + barszczyk czerwony do picia :)
    --
  9.  permalink
    Wyglada na to ze moj synus odwrocil sie glowka do gory i dlatego mi tak duszno, wypycha glowke przy watrobie a nozkami kopie po szyjce i pecherzu.
    Dobrze ze wczoraj sobie nieco ogarnelam dom bo dzis to chyba nic nie rusze. Na obiad odsmaze pierogi, wiec za wiele sie nie namecze.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kandyzowana a ja to ni cholibki nie umiem dobrego naleśnika usmażyć... ale ja chyba beztalencie jestem także..
    za to mój brat mistrz w tym zakresie :D i właśnie mi pisał , że przyniesie naleśniczki z musem bananowym :D
    --
  10.  permalink
    A ja właśnie zrobiłam eZakupy w Tesco i zamowilam na jutro dostawe:) jakie to wygodne :P

ja jutro moze na obiad zrobie piersi z kurczaka w zółtym serze , ziemniaczki i marchewkę gotowaną :)

kochana ja sie nei chwalac ale słyszałam ze robie przepyszne nalesniki i uzywam do tego przepisu pewnego mistrza francuskiego z Bretanii;)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ja mogę mieć to samo ciasto co mój brat, ale usmazyc nie umiem, nie wiem na czym to polega... Moja mama też ma na to nerwa- choć kucharką jest świetną...
    za to u nas faceci- tato i brat robią to mistrzowsko :D
    --
  11.  permalink
    Mój tata to potrafi robić tylko Kogel Mogel i to wszytsko :P

a mój ukochany to robi przepyszna jajecznice i robi ciasta:P

reszte robie ja choć uwaga! nie umiem robić zup :o wiem wiem, ze to najprostrze a ja potrafie robic pyszne drugie dania a zupy ni w ząb:P a musze sie dla dzidiz nauczyc robić różne przeciery itp:P

Treść doklejona: 20.10.12 14:07
    Dziewczyny.. gdzie w Warszawie ( pytam Warszawianek :P ) albo internetowo mozna zamówić niedrogie ( tak do 1200-1500 PLN max) obrączki? Potrzebuje je na grudzień.. :(
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Emenemss: Anula85: A ja mam krokiety z mięsem z ziemniaczkami i buraczkami.

Wiesz ze tak niejadlam :)
    ZAwsze jak robie krokiety ,jemy je same + barszczyk czerwony do picia :)

Ja też zawsze jem z barszczykiem ale dziś go nie mam więc do obiadu użyłam buraczki tarte , 4 knedle miałam akurat luzem i 2 ziemniaczki.Wszystko zjadłam,że nic nie zostało ,było pycha.Tylko mi smutno ,że po raz kolejny muszę jeść sama bo męża oczywiście nie ma.

Treść doklejona: 20.10.12 14:26
    Kandyzowana: Dziewczyny.. gdzie w Warszawie ( pytam Warszawianek :P ) albo internetowo mozna zamówić niedrogie ( tak do 1200-1500 PLN max) obrączki? Potrzebuje je na grudzień.. :(

Kandyzowana w Aren jubiler w Al.Jerozolimskich można kupić parę obrączek za 780 zł.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    A ja umiem nalesniki ,nieumiem robic ciast ,ciasta albo kupuje albo robie Dr.Oetker :bigsmile:

Misia -to moje moze tez u gory cos mi uciska ...ale jak leze jest ok :)

Treść doklejona: 20.10.12 14:30
    Kandyzowana: Mój tata to potrafi robić tylko Kogel Mogel i to wszytsko :P

Heheh to i tak duzo :)
    Ja pamietam jak mama rodzila nasza najmlodsza siostre ,to tato z kolega gotowali nam makaron z truskawkami ,stwierdzili ze 4 paczki to za malo i wrzucili 5 opakowan,skonczylo sie na tym ze ,przelewali z gara do gara i mieli juz 4 gary pelne makaronu :D:D:D
    Potem przez 3 dni karmil nas makaronem i paczkami :D:D:D

Do dzis nic nieugotowal ,robi tylko kanapki :)

Treść doklejona: 20.10.12 14:34
    Kandyzowana -
    Na allegro masz cala stronke z Wa-wy :)
    http://allegro.pl/listing.php/search?category=110773&sg=0&string=obraczki&offer_type=0&price_from=&price_to=&state=0&distance=1&postcode=&postcode_enabled=2&city=warszawa&listing_sel=2&listing_interval=7&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E

Treść doklejona: 20.10.12 14:38
    Te sa sliczne :)
    http://allegro.pl/zlote-obraczki-pr-0-585-producent-warszawa-tanio-i2720031882.html
    --
  12.  permalink
    jak tylko usmaze nalesniki to juz zagladam :D

Treść doklejona: 20.10.12 15:15
    Emenemss: http://allegro.pl/listing.php/search?category=110773&sg=0&string=obraczki&offer_type=0&price_from=&price_to=&state=0&distance=1&postcode=&postcode_enabled=2&city=warszawa&listing_sel=2&listing_interval=7&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E

kochanawłaśnie problem moj polega na tym ze nie chce mój ukochany całej z zoltego zlota tylko z jego doadtkami albo max 3/4 zoltego np cos takiego:

http://allegro.pl/obraczki-dwukolorowe-6mm-z-brylantem-0-015ct-i2696069699.html tylko sa drogie.. i szukamy jednak tanszych...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny zauważyłam u siebie ostatnio malutki problem, czuje się głodna, aż mi burczy w brzuszku ale nie mam ochoty jeść, a jak już postanowię wcisnąć w siebie cokolwiek to 3 kanapki i herbatkę lub tak jak teraz, jedną pyre (ziemniak) i zraz to wszystko i mimo, że się nie najadłam to nie mam ochoty jeść. Mam nadzieje, że nie zaszkodzę synusiowi :shamed::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Bardzo ladne te obraczki :)
    Ja mam swoje biale z otoczka zlotego :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dobra laseczki ja lecę na imprezę urodzinową .Do zobaczenia wieczorem :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus- niewiem co to ,moze powiedz lekarzowi ,na nastepnej wizycie ...
    u mnie z kolei ,jak jestem ,glodna a niechce jesc to mnie trzesie ...i musze chociaz dwie kanapki na sile wcisnac..

Bede kochane potem ide z mala na spacerek ,bo biedna przez to moje zle samopczucie siedzi od rana w domku ,a u nas jest jeszcze 18 stopni :)
    --
  13.  permalink
    Kochane leccie leccie... ja siedze przy otwartym na szeroko balkonie i wcinam nalesniki z tartym przeze mnie jablkiem i kiwi :D

dziś się nigdzie nei ruszam... czekam aż mój przyszły mąż wstanie i dam mu słodki obiadek naleśnikowy - bo on tylko z dżemem jada :o

a ogolnie lubie cos robić bo zapominam wtedy , że jestem w ciąży i się nei stresuję :P

a jeszcze te przygotowania do ślubu cywilnego - relaksują mnie a nie stresują..

a możecie jeszcze polecić jakaś nieprzesadnie drogą ale taką w miarę knajpke na obiad dla rodziny po ślubie? Lokalizacja w Warszaiwe: śródmieście, bielany, ursynów, mokotów ;P

będę baaardzo wdzięczna przyszłym mamusiom warszawskim za pomoc;)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kandyzowana piękne obrączki ale masz rację drogie strasznie !!! proponuje poszukać jakiekolwiek złoto w domu lub zapytać się wśród rodziny czy mają jakieś zbędne złoto, przetopić i zrobić sobie takie same za pół ceny!!!! iść do złotnika i już, co myślisz??

Treść doklejona: 20.10.12 16:25
    My z mężem właśnie zrobiliśmy tak, i zamiast 1000 zł w Aparcie czy w Kruk wydaliśmy 400 zł ( nie całe ) ze wszystkim:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    venus no ja tez tak chcialam bo moja tesciowa nam proponowala ale moj A nie chce tego brac i robic :/ ale jeszcze z nim pogadam bo to niezle wyjscie :) + biale zloto i bedzie dwukolorowa :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kandyzowana dlaczego on nie chce?? jeżeli Was stać na taki wydatek, to w czym jest problem?? Jeżeli Twojej teściowej nie potrzebne jest złoto i chce Wam pomoc, co na pewno będzie jej bardzo miło, że mogła Wam pomóc, to o co A chodzi??? chyba, że mu się nie podobają?? :devil::bigsmile: dowiedz się :tongue:

Treść doklejona: 20.10.12 17:00
    Ja uciekam na spotkanie z koleżanką ze studiów i na deser do Grycana hihihhih, będę wieczorem :bigsmile: najlepszy mój M, dzwoni i się pyta czy chce aby po mnie przyjechał o 19 do Grycana bo będzie wracał z pracy?? odmówiłam! bo chciałam podkreślić, że umówiłam się na 18 :shocked: A M zdziwiony dlaczego nie chce.....:whorship: błagam litości!!!! najlepiej żeby, siedziała w domu, bo wtedy jest spokojniejszy o Nas. Jest kochany ale czasami mnie przeraża :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus87: umówiłam się na 18 :shocked: A M zdziwiony dlaczego nie chce.....:whorship: błagam litości!!!! najlepiej żeby, siedziała w domu, bo wtedy jest spokojniejszy o Nas. Jest kochany ale czasami mnie przeraża :smile:

Hheheh ,jakbym slyszlaa mojego :D
    Przez ostania sytuacje ,ostanio stwierdzil ze mam na spacerki wychodzic tylko z nim :D ....powiedzialm zamkne sie do stycznia w domu :D

Treść doklejona: 20.10.12 17:41
    Kandyzowana ,szkoda ze niejstes z Gdanska ...
    Ja robilam u tego goscia na zamowienie i slicznie wykonuje swoja prace ,a robilam nietylko obraczki i z czystym sumieniem ,moglabym ci go polecic ...
    http://www.cylex.pl/reviews/viewcompanywebsite.aspx?firmaName=v---m--pracownia-z%C5%82otnicza&companyId=10931787
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Trzeba znaleźć bardzo dobrego i polecanego złotnika, żeby zrobił obrączki wg wzoru. My przed ślubem też oddaliśmy stare złoto do złotnika (niby baardzo dobry), pokazaliśmy wzór z Kruka z frezowaniem, a jak doszło co do czego, to te zrobione obrączki wyglądały jak nakrętki od śrubek...Musieliśmy je reklamować i ostatecznie ten złotnik prawdopodobnie kupił w salonie Kruka oryginalne obrączki :devil:
    Kandy jak nie chcesz drogich, to szukaj właśnie w mniejszych salonach jubilerskich, bo w Aparcie czy Kruku, często niestety płaci się za pudełko.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    akiraka-to wyszliscie na plus z tego :))

Dokladnie to samo mysle ze sie placi za pudelko ,my mielismy z kolei 2x tyle wiecej gram zlota u zlotnika niz w tej cenie w yes,czy kruk ,tez jako pierwsze salony te sprawdzalismy...
    --
  14.  permalink
    Wiecie co mi moj przyszly maz zapewnil za rozrywke jak poszedl do pracy?? film : "magic Mike" .... :o
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kandyzowana, my kupowalismy obraczki w Aparcie za ok.600zl para. Tylko,ze cale zlote(nie dwukolorowe).
    Venus, z witamin to ja Ci moge polecic centrum materna (ok.70zl za 90 tabletek)-bralam w pierwszej ciazy,zadnej anemii, hemoglobina na poziomie 14.6 :devil:. W drugiej ciazy bralam od 16tc (wczesniej bralam,ale nasilaly mi mdlosci i gin kazal odstawic do 16tc) Femibion natal 1,potem femibion classic, tez zero anemii i hemoglobina podobna jak w pierwszej ciazy. Ja nawet po cesarce jednej i drugiej mialam hemoglobine ok.13 :shocked:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.