Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeOct 20th 2012
     permalink
    Dziś jak szliśmy na ślub znajomych to weszłam na zły chodnik (ruchoma kostka) i się wywaliłam, ale na nogę i rękę, więc zakładam i mam nadzieję że z brzuchem wszystko ok, nawet mi się pończocha nie podarła ale siniak na nodze będzie :cry:
    --
  1.  permalink
    Ale organizm w ciąży jest niesamowity - zachciało mi się dziś parówek i trułam mężowi żebysmy specjalnie jechali po te parówki do sklepu. Pojechalismy, kupilismy, wzielam gryza i odrzuciło mnie na kilometr:-) na kolację była bułka z serem, pomidorem, herbatniki i kakao:-)
    -- [/url]
  2.  permalink
    Milagros.. hahaha... masz cierpliwego meza :P
    --
  3.  permalink
    Kandyzowana: Milagros.. hahaha... masz cierpliwego meza :P

skorzystał - teraz sam te parówy szamie:bigsmile:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja wrocilam z spotkania do domu gdzie maz zrobil dla mnie kolacje i salatke grecka i rybke :-D ide sie polozyc, aha, pisze z telefonu jak by co! Wiec nie mam polskich znakow. Dobranoc dziewczyny, milych snow
    :-)
    --
  4.  permalink
    kochane ja zawsze posze z telefonu bo nie chce mi sie kompa odpalac ;)

ja tez zycze dobrej nocy i z moja fasolka odplywamy w sen:**
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    To ja tak na dobranoc, nieśmiało jeszcze co prawda ale powolutku stawiam małe kroczki na tym forum:) Mam nadzieję, że zostanie juz tak przez najbliższe 8 mscy:)
    Dzisiaj odebrałam betę, która mi powiedziała, że wreszcie jestem w ciąży:) 3-4 tydzień więc długa droga przed nami i daj Boże w spokoju i zdrówku:)
    Witam Was dziewczyny, jako obecna i przyszła mama:)
    :swingin:

Treść doklejona: 20.10.12 23:04
    ps, nieśmiało, gdyż jeszcze przede mną wizyta u lekarza potwierdzająca zagnieżdżenie mojej fasoleczki:)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Migotynka, gratulacje i kciuki za wizyte:)
    --
  5.  permalink
    Migotynka witaj. Kciuki za wizyte trzymam:D

Treść doklejona: 21.10.12 01:02
    Dobranoc mamusie:)
    --
    • CommentAuthormilena1984
    • CommentTimeOct 21st 2012
     permalink
    acia20- kurcze uwazaj na siebie! zycze zdrowka, w razie wu wspomnij o tym lekarzowi. zeby sobie note zrobil. Jak cie nic nie boli i nie krwawi to chyba okej.:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Migotynka trzymam kciuki za tą małą kropeczkę:)))
    --
  6.  permalink
    Migotynka daj znać co z tą fasoleczką:)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Witam szpitalnie :-)melduje tylko szybciutko, ze u nas ok. Mala bryka ktg idealne mnie nawadniaja - kontrola usg jutro. Mam nadzieje ze choc na troche mnie wypuszcza przed porodem bo musze jeszcze pare rzeczy ogarnac. Gratuluje komu trzeba, sciskam kogo trzeba i w dalszym ciagu prosze o kciuki :-)
    -- mama piątki :)
  7.  permalink
    Migotynka trzymam kciuki mocno ! ;) :kissing:

Treść doklejona: 21.10.12 07:47
    mooniia, Ciebie również mocno ściskam :grouphug:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam niedzielnie :)
    Migotynko i tu gratuluje :))

Moje skarby jak zwykle spia ,tylko ja niemoge...
    wiec kawkuje od rana i przegladam co u nas slychac :))
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dziekuje Emenemsiku jeszcze raz,
    dzisiaj strasznie w głowie mi się kręci, mimo kawki z rana:(
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry kochane, Mooniia trzymam kciuki i życzę powrotu do domciu przed porodem :bigsmile:
    Migotynka witam Cię na naszym forum, życzę zdrówka i spokojnego oczekiwania na wizytę potwierdzającą ciąże Koniecznie musisz dać znać co i jak jak wrócisz z wizyty :bigsmile:, a kiedy masz wizytę??
    My z synkiem dobrze się czujemy, w Bydzi jest straszna mgła, nic nie widać :sad:a miało być słoneczko, chyba, że później wyjdzie słoneczko :whorship:
    --
    • CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeOct 21st 2012 zmieniony
     permalink
    Migotynko - Zaciskam kciuki za Fasoleczke , czekamy na wieści wizytowe
    Monia- Dalej Kciuki zaciśnięte

Wiecie co ja już chyba nie chcę sypiać w nocy , jestem tak zmęczona, ale to tak boli .
    Wczoraj położyliśmy wykł.dywanową w naszej sypialni - b. przytulnie się zrobiło.Zostało wnieść komodę poukładać ubranka rzeczy maluszków (szkoda że łózeczka dopiero przyjadą z mamą ale po co wcześniej u nich już się chwilkę wietrzą)mały pokoik nieużywany został przeznaczony na kompa m.
    I tak powoli już coś się dzieje .
    Jutro wizyta jak nie będzie ostateczna decyzja , to nie ręczę za moje ciśnienie !!! aha i zadzw. że mają na jutro od razu diabetologa :rolling::rolling::rolling: no myślałam że padnę jak to usłyszałam..., nietolerancja od 3 tyg. stwierdzona a CI tydz. przed rozwiązaniem takie coś .HAHAha ..........:tooth:
    Jedno co Mnie martwi Zosia już od tyg. jest tak spokojna (tydz. temu było ktg i ok) ale jest taka nie podobna do siebie ,Henio szaleje, a to on był spokojny Klusek a teraz cio zamiana ??? A jak coś z Małej łożyskiem ??? Doprosić się tych "lek"..... tu o co kolwiek , już czuję że będzie nerwowy dzień .
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć mamuśki ja już po imprezie ,było super a najlepszy był moment kiedy synuś zadał mi takiego kopa ,że cały brzuch się zatrząsł :)Szkoda,że nie zdążyłam tego zobaczyć bo jak podniosłam bluzkę do góry to jak na złość nastała cisza :) Ale i tak go bardzo kocham aaaa i dziś wkraczam w 28 tc :).
    Witam nową koleżankę migotynka koniecznie napisz co z fasolką kiedy masz wizytę u gina???
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Anula przecież dopiero dołączałaś do Nas . A najlepsze dziś Nasz Emenemsik pisze, Edzia za chwile rozwiązanie , a ja patrze teraz na wpis(jak się okazało że mój) a tam 35 tydz. i se myśle ale fajnie któraś z Nas tak daleko:shocked: chyba jestem zmęczona albo odmóżdżona i to podwójnie :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    NO ten czas mi zapiernicza jak szalony.Przecież dopiero co darłam się u lekarza z szoku bo mi powiedziała że to żadna anemia tylko ciąża a już mi 7 miesiąc leci :shocked:
    --
  8.  permalink
    Czesc kochane mamusie:)

migotynka witamy ;)

Monia - mocno zaciskam!!:)

a do mnie wpada przyjqciolka i bedziemy po cichaczu siedziec i gadulic bo moj spi po nocce :)

codziennie rano boli mnie brzuch.. tzn jakby miesnie nie wiem co.. ale potem przechodzi.. niemniej to niemile uczucie :(
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Wiecie co tak sobie myślę,ze życzę każdej dziewczynie starającej się o dzidzię tego co ja wtedy przeżyłam u lekarza i każdej co przez chwilę martwi się ,ze na coś choruję i na wszelki wypadek robi betę a później szok to nie choroba tylko ciąża.Wtedy tego 8 maja to była najpiękniejsza nagroda jaką dostałam za ten cały stres,nawet krwiak mi szczęścia nie zakłócił bo dałam sobie radę z tą francą.
    --
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    a ja mdłości mam:cry:

Treść doklejona: 21.10.12 10:55
    słuchajcie, a jak to jest z kofeinką, przyjmujecie?Ja zawsze piłam mocne 2 kawki parzone dziennie, teraz 2 malutkie w tygodniu, czasem mężowi skradnę kilka łyków.Ogólnie, kawa zawsze dobrze mi robiła na wszystko, muszę ją odstawić?A co z colą?Tam też jest kofeina.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Andzia ,ja pije kawe ...bez bym chyba niefunkcjonowla.
    Wiec rano pije z dwoch lyzeczek rozpuszczalna ,po poludniu z jednej lyzeczki i duzo mleka ,ale ja lubie taka biala :)

Treść doklejona: 21.10.12 11:13
    edzia503: A najlepsze dziś Nasz Emenemsik pisze, Edzia za chwile rozwiązanie , a ja patrze teraz na wpis(jak się okazało że mój) a tam 35 tydz. i se myśle ale fajnie któraś z Nas tak daleko:shocked: chyba jestem zmęczona albo odmóżdżona i to podwójnie :tooth:
    :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny tylko nie zapomnijcie po tej kawie wypić dwie szklanki wody nie pamiętam dlaczego tak się powinno robić ,ale na SR położna nam mówiła,że to konieczność.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

Monia - 3mam kciuki :)

Anula85 - Ty zaczynasz juz 29tydz, nie 28 z tego co widze :)

edzia503 - 3mam kciuki za jutrzejsza wizyte :)

A co do kawy to mi gin endykrynolog mowil, ze spokojnie jedna dziennie mozna pic. Nic o piciu wody nie wspominal :) z reszta ja wode i tak pije, bo lubie :) Polozna na SR rowniez mowila, ze kawe mozna ( o wodzie nie wspominala).

My wczoraj bylismy na palestynskim falaflu (moim ulubionym - mniam). Zaszlismy do John Lewis po adaptery do fotelika samochodowego (inaczej chyba bym sie dostawy nie doczekala ;)), kupilismy mate edukacyjna (jest super), jeszcze jeden kocyk dla synka, no i wkladki laktacyjne z Aventu. Dzis mielismy isc z rana na zdjecia, ale pogoda w Londynie kiepska (pochmurno i zbiera sie na deszcz).
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Podobno lepiej wypic kawe parzona niz rozpuszczalna (niby mniej sztuczna)

a co do wkladek na laktacje...
    nie kupujcie zbyt duzo... mnie sie wogole nie przydaly!!!! Do tej pory leza gdzies w szafie...
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    madziauk kurczę to jak to jest z tymi tygodniami? Ja zawszę patrzyłam na mój suwaczek i myślałam ,że on pisze prawdę.A z tego co wychodzi to mam skończony 28 tc a zaczęty 29 tak czy się mylę????

Treść doklejona: 21.10.12 11:43
    Aha i pokaż koniecznie matę bo ja też takiej szukam i nie wiem na jaką się zdecydować .
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    nessie - dzieki :) ja kupilam jedne opakowanie wkladek z Aventu - 20szt, najmniejsze jakie znalazlam :)

Anula85 - suwaczek pokazuje skonczone tygodnie i dni, czyli do wczoraj :) dzis masz 1 dzien 29tyg :) jak dzien sie skonczy, to jutro bedzie suwaczek pokazywal skonczone dni i tyg ciazy, czyli 28tyg i 1 dzien :) Co do maty to kupilismy ta z Tiny Love : http://www.johnlewis.com/230887092/Product.aspx?SearchTerm=tiny+love+super+mat , juz ja wklejalam bodajze wczoraj badz przedwczoraj tu na watku :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Aha dzięki to już wszystko rozumiem a mata jest super w ogóle to wszystkie rzeczy z Tiny Love są super ja mam leżaczek z tej firmy i jestem bardzo z niego zadowolona.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mi wkładki laktacyjne się przydają, wycieka mleczko wielokrotnie a jak Misia ssie jednego cyca, to z drugiego zawsze leci :) w nocy, jak zapomnę włożyć, to tonę w mleku :)
    --
  9.  permalink
    Czesc Laseczki:devil:

a my w nocy odprawialismy harce z mężem i nagle czuję a tu mam mokrą plamę na poziomie piersi (wiem jak to brzmi ale nic z tych rzeczy:)) zapalamy więc swiatło i idealne koło tam gdzie brodawka, nie wiedzialam ze siara potrafi tak chlusnąć sobie nagle:shocked: wkładki laktacyjne musze isc w ruch
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Kurczę to zaczynam się martwić dlaczego ja nie mam jeszcze tej siary . Czy to normalne,że będąc w 29 tc jej nie mam???
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Anula, u mnie pod koniec ciązy pojawiła się siara ale tylko jak nacisnęłam sutek. Spokojnie :)
    --
  10.  permalink
    Anula podobno normalne, ja sie dziwie dlaczego juz mam i to w tej ilosci:shocked:

Treść doklejona: 21.10.12 12:15
    I mój mąż twierdzi ze mam juz nienaturalnie duze te cyce, nie to zeby mu sie nie podobalo ale przed ciaza miejscily mu sie w dloniach a teraz znacznie wychodzą poza ich obręb. Na dodatek są strasznie ale to strasznie twarde i bola jakby ktos mi rwał sutki i wbijał koły od boków...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Anula85: Kurczę to zaczynam się martwić dlaczego ja nie mam jeszcze tej siary . Czy to normalne,że będąc w 29 tc jej nie mam???

normalne normalne....
    ja wogole nie mialam a karmie piersia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Anula85 - spokojnie, zobacz na jakim etapie ja jestem, a siary jeszcze nie mam :) i powiem, ze nawet sie ciesze, ze nic mi nie leci ;)
    --
  11.  permalink
    a miałam was zapytac czy w moim wieku ciązy dziecko ważące 238 g to jest dobra waga?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    MilagrosCud: a miałam was zapytac czy w moim wieku ciązy dziecko ważące 238 g to jest dobra waga?

waga w centylach
    tyle ze od 22tygodnia
    22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
    23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
    24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
    25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
    26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
    27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
    28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
    29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
    30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
    32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
    33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
    34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
    35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
    37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
    38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
    39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
    --
  12.  permalink
    nessie szkoda ze nie od 18:-) nie potrafie tego odniesc za bardzo do siebie

Treść doklejona: 21.10.12 12:39
    o znalazlam:

Ile przeciętnie waży dziecko w kolejnych tygodniach ciąży?

Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
    9-10 tydzień - 5 g
    11-12 tydzień - 12 g
    13-14 tydzień - 25 g
    15-16 tydzień - 80 g
    17-18 tydzień - 150 g
    19-20 tydzień - 260 g
    21-22 tydzień - 350 g
    23-24 tydzień - 540 g
    25-26 tydzień - 900 g
    27-28 tydzień - 1100 g
    29-30 tydzień - 1360 g
    31-32 tydzień - 1800 g
    33-34 tydzień - 2250 g
    35-36 tydzień - 2750 g
    37-38 tydzień - 3100 g
    39-40 tydzień - 3600 g

Treść doklejona: 21.10.12 12:40
    to mój taki troszke mały mutancik się robi:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Aaa! Zaczelam dzis 39 tydzien! :devil::cool:

Co do siary - mi cieknie juz od jakiegos czasu i uzywam wkladek, ale czasem sie zdarza, ze sie sutek przykleja i boli. Naczytalam sie na forum o muszlach laktacyjnych - duzo dziewczyn je zachwalalo - i wlasnie niedawno je kupilam, ale jeszcze nie uzywalam.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Malisiek co prawda mnie nigdy nic nie cieklo (mialam to szczescie) ale dziwczyny polecaja poprostu pociac pieluszki tetrowe i je wkladac do stanika ;-)
    Jak bedziesz karmic to to przyklejanie wkladek bedzie ogromnym problemem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Wiem, wiem, juz mnie to wkurza, jak musze ta wkladke przyklejac... Dlatego kupilam te muszle, bo tylko trzeba wsadzic do stanika- bez bawienia sie w przyklejanie. No i po wkladkach mam sutki takie klapniete, a raczej ich nie mam:confused: A w tych muszlach, dzieki tej dziurce nie beda mi sie plaszczyc.
    --
  13.  permalink
    Mi narazie nic tez nie leci:)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    madziauk

Oj o tym nie pomyślałam ale chyba będziemy mieć chwilkę jak się urodzą . ALe ta wasza jest b. fajna!!!:wink:
    katka_81
    '
    Ja też tak miałam ,a najgorzej jak dużo się zabrało i karmiłam jedną a drugą to normalnie ciśnienie po ścianach lalo , po małej :shamed:
    Kurczę to zaczynam się martwić dlaczego ja nie mam jeszcze tej siary . Czy to normalne,że będąc w 29 tc jej nie mam???

Ja mam co prawda od 20 t albo wcześniej , ale leci teraz jak nacisnę , inaczej nie.... ( w pierwszej też tak miałam , a po CC w 3dobie były nawały )
    to mój taki troszke mały mutancik się robi:-)

Wiesz jak to przybliżone wagi są , moje tydz. temu miały po 2.800 tak że ten :shamed:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Cześć...Andzia,ja kawę piję tylko parzoną , dwie dziennie-tylko taka mi smakuje(nie piłam jakieś 2-3 tyg.na początku ciąży bo mnie odrzucało),trochę robię słabszą.A co do coli-to też piję-rzadko ale piję-tez mi smakuje-odstawię jak będę karmić:tongue:. Mi lekarka mówiła, żeby pić na co się ma ochotę-oczywiście w granicach rozsądku:tongue:-i chyba alkoholu nie miała na myśli:bigsmile:
    --
  14.  permalink
    zastosowałam właśnie:-)

http://www.youtube.com/watch?v=GqJoYWSsGNE&feature=relmfu
    -- [/url]
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam niedzielnie:)
    wczoraj byliśmy u znajomych do 1 więc troszkę z rana pospaliśmy-mała troszkę się poruszała ale zauważyłam że teraz preferuje wieczorne harce-ja zaraz idę robić naleśniczki z serem a dla m gotuje się golonka :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja też siary jeszcze nie mam, chociaż zauważyłam u siebie takie żółte grudki w sutku zaschnięte i jak ściągnęłam stanik to paznokciem delikatnie wyciągałam:cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.