Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    venus - tak.rozmawiam ale on spi po nocce teraz.

ja malenstwo widzialam pierwszy raz w 5 tyg i 6 dniu i mialo az 1,5 mm i costam pulsujscego.. a w 6 tyg i 6 dniu (wg USG) juz bylo widac 9mm i tetno ktore mozna bylo nawet obliczyc ze bije 129 u/min.

teraz mam USG gen dopiero w 11 tygodniu czyli 8.11 :] i czekqm z dusza na ramieniu...

Treść doklejona: 22.10.12 11:34
    blubis to normalne moim zdaniwm tez tak mam np dzis..
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeOct 22nd 2012
     permalink
    blubis: a że wykorzystam możliwość zapytania: czuję się, jakbym była po jeździe na kolejce górskiej, takie uczucie jak na lekkim kacu, to normalne?

Ja przez większość ciąży czułam się nieźle skacowana :cool: miałam wszystkie objawy, jakie towarzyszą uczuciu po nocnej imprezie :devil:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Bari 87, no co Ty? :shocked: Na jednej wymazowce???
    Mońka, u mnie i tak zakonczylo sie druga cc, ale mialam robione w szpitalu ten gbs, bo dostalam pozwolenie na probe porodu sn. Nie wiem czy jak pewne cc jest to jest badanie potrzebne. na chlopski rozum nie, bo dzieckuo nie przechodzi przez kanal rodny (ale nie wiem jak to sie ma do stuacji,gdy gbs jest juz w pochwie samej,czy on nie ma mozliwosci dostania sie do dziecka przez szyjke macic?). Bari87,moze Ty cos doradzisz?
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    I już się wkurzyłam:angry: byłam z psem ba spacerze, i tak pociągła mnie za psem innym, że prawie się przewróciłam, ona się owinęła o krzaki i ciągnąc je wyrwała!!!!! no takiej kur....dostałam, że szok!!! patrzeć na nią nie mogę... a jak bym się przewróciła lub coś? lub z wózkiem bym była?? zabije ją, zostawię w lesie i już...:angry:

Treść doklejona: 22.10.12 11:39
    Muszę MELISE wypić!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Venus... to tylko pies jest :wink:. ona nie mysli tak jak Ty-czlowiek. Powierz wyprowadzanko psiaka mezowi, bo po co ryzykowac upadek :wink:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    venus87: I już się wkurzyłam byłam z psem ba spacerze, i tak pociągła mnie za psem innym, że prawie się przewróciłam, ona się owinęła o krzaki i ciągnąc je wyrwała!!!!! no takiej kur....dostałam, że szok!!! patrzeć na nią nie mogę... a jak bym się przewróciła lub coś? lub z wózkiem bym była?? zabije ją, zostawię w lesie i już...

Przesadzasz, przede wszystkim taka natura psa, że ciągnie do innych psów, a jeśli Tobie się to nie podoba to najwyższy czas to zmienić i nauczyć psa, żeby tego nie robił. Póki jeszcze wózka nie masz, bo potem już czasu nie będzie. Jak w ogóle możesz pisać, że ją zabijesz, zostawisz w lesie :neutral: Ty jesteś jej właścicielem, przewodnikiem itd, Ty masz ją nauczyć co wolno a czego nie, a nie wkurzać się za to, że jest psem i ma swoje psie potrzeby.
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dzieki dziewczyny. ja sie ciagle czuje jakbym miala lekkie zawroty głowy, jesc mi sie nie chce i czuje sie jak w dlugiej jezdzie samochodem.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Witam i ja:)
    A więc, I wizytę mam za tydzień, gdyż mój lekarz powiedział, że na tym etapie nie ma potrzeby, aby już robić usg w tym tygodniu. Ja mu ufam, gdyż prowadził on moją ostatnią ciążę, poza tym ma takie zdroworozsądkowe podejście do ciąży:)
    Zrobię sobie tylko jeszcze betę w tym tygodniu, aby podejrzeć jak przyrasta:)
    Biorę Femibion i kwas foliowy i na razie nic więcej, mam nadzieję, że to wystarczy na całe 9 mscy:
    Póki co, dokuczają mi tylko piersi - bolą i ciągną okrutnie, no i czasem mam kłucie w jajnikach, raz lewy raz prawy, no ale to chyba tez normalne na tym etapie:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No macie rację....uczę ją cały czas, że nie można ciągnąć i zazwyczaj słucha, ale teraz przegięła, leży na swoim do końca dnia.
    --
  2.  permalink
    mogotynka a femibion nie ma wystarczajaco duzej dawki kw. foliowego?? :o wiesz za duzo tez witamin itp nie zdrowo...

to normalne.. do tego dochodza bole lekkie pachwin itp jak sie powieksza macica z malenstwem.. ja mam czasem az takie bole klojace ze ledwo oddycham i zaraz przechodza... lekarz mowil ze to zupelniw normalne... do momwntu az nie zwijasz siw z bolu podbrzusza i nie krwawisz to wszystkie ciagniecia itp sa normalne.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Blubis, ja tez tak mialam. Teraz zwieksza sie objetosc krwi u Ciebie, rozrzedza sie krew powoli itp. Normalne objawy. I samopoczucie jak na kacu :devil:
    Jak masz mozliwosc to sie poloz,odpoczywaj. Ja mialam nieraz takie zwroty,ze z lozka sie nie moglam podniesc, a do tego meeega mdlosci.
  3.  permalink
    venus spokojnie to tylko pies ;) ja mam amstaffa u rodzicow ale to moj piesek.. jak do nich jezdza to z nia.chodze.na spacer ale jest bardzo solna i za nia boegam.. teraz nie bede wychodzoc tylko pewniw moj tata;) pieski sa kochane ale maja swoja silw i sa po prostu zwierzetami :) poglaszcz ja i nie denerwuj.. po prostu kochaj.. tak jakbus dziecko kochala jak popelni blad :*
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Kandyzowana: mogotynka a femibion nie ma wystarczajaco duzej dawki kw. foliowego?? :o wiesz za duzo tez witamin itp nie zdrowo...

Większa ilość kwasu foliowego nie zaszkodzi, ciężko jest go przedawkować, co do reszty to masz rację:)
    A poza tym piję kawę, więc część tych wszystkich skł. mineralnych i witamin się wypłukuje:(
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeOct 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    venus87: No macie rację....uczę ją cały czas, że nie można ciągnąć i zazwyczaj słucha, ale teraz przegięła, leży na swoim do końca dnia.

Venus jeśli chcesz doradzę na priv jak psiaka poduczyć, leżenie na swoim (rozumiem, że posłaniu) do końca dnia nic nie da, pies nie ma poczucia czasu, żyje tu i teraz. Uwierz mi, że ona już trzy zapomniała za co leży na tym posłaniu i w głowę zachodzi dlaczego Pani ciągle jest na nią zła, a dodatkowo może ją to frustrować. Warto popracować teraz nad podstawowym posłuszeństwem, bo jak się dziecko pojawi, to będziesz mieć siłą rzeczy mniej czasu dla czworonoga. Przynajmniej na początku.
    Kandyzowana: pieski sa kochane ale maja swoja silw i sa po prostu zwierzetami :)

I tego się trzeba trzymać. Zrozumieć psa, nie uczłowieczać, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie.
  4.  permalink
    Czesc:-) Ale się wyspalam po tych wczorajszych rozmowach - dopiero sniadanie jem:devil:

blubis masz typowe mdlosci ciazowe - przede wszystkim brak apetytu, wiec z ciaza jest wszystko ok, tymbardziej ze ból w piersiach wrocil, ja bym poczekala z ta wizytą, bo ja znowu nic nie zobaczysz to będzie panika

A ja mam takie pytanie: czy to jest normalne, że ja w ciąży do tego momentu jestem taka wyczulona na widoki lub to co uslyszę, np spuszczanie wody w kiblu, brudny blat na stole, resztki jedzenia ktore trzeba wyrzucic? Dosc dlugo mnie ciagnelo na wymioty i teraz okresowo tez mnie ciagnie i nie wiem czy to psychika czy faktycznie dalej fizjologia ciązy. Wydaje mi sie, że moje pytanie jest dosc trudne i ze wiekszosc z Was tego nie ma. Trudne to jest do oszacowania bo z moja nerwica to moze byc ciezkie, ze sobie to wkrecam.
    -- [/url]
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Witam...jeżeli chodzi o badania,to mi lekarz nie kazał robić badań na hiv-a,tylko jeszcze w 36tc pobierze mi wymaz na gbs,oraz mam zrobić już przed samym porodem morfologię,mocz i HBs.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Blubis ja te zawroty głowy miałam do 5 miesiąca wiec to jest normalka.Niczym się nie przejmuj,na pewno wszystko jest ok.
    venus87 to tylko pies nie masz prawa się na niego złościć.Ja mam Syberian Husky i wytresowanie takiego psa to jak walka z wiatrakami a wyjście na spacer z nim wymaga nie lada kondycji bo trzeba dużo biegać.Na szczęście mój Maniek jest tak kochany,ze zrozumiał w jakim jestem stanie i grzecznie chodzi przy nodze.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    dzięki dziewczyny, zapytam jeszcze gina o ten GBS, bo może lepiej to zrobić dla spokoju sumienia..
    niby ma być cc, ale wiadomo co w szpitalu powiedzą...na skierowaniu jedno, a szpitalu mają swoje mądrości:wink:
    ruda03 mnie tez gin nie kazał HIV robić, ale przy pierwszym porodzie dostałam opierdziel od położnych że nie mam tego wyniku i że nieodpowiedzialną matka jestem, i dorabiali mi w szpitalu...wiesz to chodzi o ich i dziecka bezpieczeństwo..a zapewnienia na tzw. gębę im nie wystarczają więc zrobię żeby się nie czepiali o!:bigsmile:
    blubis ja przez pierwsze 16 tygodni tak się czuła, do tego mega mdłości, które mnie budziły nawet w nocy, na szczęście na mdłościach się skończyło...to normalne:bigsmile:
    milagros ciężko stwierdzić czy to, że tak powiem Twoja nerwica jakaś czy związane jednak z ciążą..ja tak nigdy nie miałam, ale syn mojej kumpeli tak ma, że jak zobaczy gdzieś resztki to zaraz wymiotuje...to samo na zapach śmieci i inne uważane za mało przyjemne zapachy..może minie niedługo, a miałaś tak wcześniej czy teraz się to objawia jak w ciąży jesteś?
    --
  5.  permalink
    a mi lekarz kazal zrobic badania na HIV i dzieki bogu mam wszystkie juz wyniki :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Kandyzowana chyba wszystkie musimy robić te badania na hiv i wszystkie wyniki muszą być ładnie uporządkowane w teczce która zabieramy do szpitala.
    --
  6.  permalink
    Anula ja mam wszystko wpisane do karty ciazy i nie musze nosic w twczce wynikow papierowych bo jest juz zanotowane :)
    --
  7.  permalink
    mońka: miałaś tak wcześniej czy teraz się to objawia jak w ciąży jesteś?

aż tak to nigdy wcześniej nie miałam, chociaż od kiedy pamiętam miałam emetofobię. Taką schizę mam po raz pierwszy i wszystko zaczęło się w ciąży od tych niepowściągliwych odruchów wymiotnych i obrzydzenia na dosłownie wszystko. Nie wiem czy to mi jakąś rysę na psychice odcisnęło...
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No już złość mi minęła i patrzy się na mnie tymi oczętami wielkimi, jak ten kot w Shreku.
    Milagros to normalne, ja tez jestem bardzie wyczulona ale zapachami a nie słuchem :bigsmile: to hormony, wyostrzają Twoje zmysły :bigsmile:
    Uciekam do kuzynki, będę wieczorem papa dziewczyny :bigsmile:
    --
  8.  permalink
    venus87: Milagros to normalne, ja tez jestem bardzie wyczulona ale zapachami a nie słuchem to hormony, wyostrzają Twoje zmysły

dosłownie wszystkie zmysły, które można pomylić z nerwicą i wkrętami, ja pierdzielę, to jest takie upierdliwe ze szok, czlowiek normalnie nie moze funkcjonowac bo sie zastanawia czy dzis sie czuje na silach by wyjsc z domu, czy go wszystko bedzie naokolo obrzydzac...:cool:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Kandyzowana: ja mam wszystko wpisane do karty ciazy i nie musze nosic w twczce wynikow papierowych bo jest juz zanotowane :)

to nic nie znaczy...ja miałam powpisywane a i tak wołały papiery z laboratorium z wynikiem, także lepiej sobie uszykuj taką teczkę do szpitala żeby zabrać, na wszelki wypadek:bigsmile: a i nie zapomnij włożyć tam ZUS RMUA czy inne potwierdzenie ubezpieczenia, dowód osobisty to na pewno każda ma przy sobie:bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Hej Dziewczyny:wink:

Ja już dziś po usg, ktg i konsultacji u gin:wink: ponoć do 11 listopada raczej nie dotrwamy. Szyjka wyraźnie skrócona, rozwarcie ok. 2 cm, mały wstawiony w kanale stuka w nią uparcie główką no i jest już małym klockiem - waży ok. 3500 g :wink: poza tym łożysko III-go stopnia, na ktg zapisują się skurcze nawet 70-80, których prawie nie czuję:smile:

Widzę, że była dyskusja na temat GBSa - ja właśnie wczoraj zakończyłam kurację antybiotykową, która miała na celu go wyeliminować...w czwartek idę powtórzyć badanie, a jakie efekty przekonam się w przyszłym tygodniu...

venus87 nie złość się na psiaka, tak jak pisze penny, to zwierzak za którego jesteś odpowiedzialna:wink:
    --
  10.  permalink
    mam tak kochanych ludzi w pracy ze czuje iz tej rmua nie dostane na czas nawet jak ich poprosze bo sa wielce obrazeno na mnie..
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    violet_flower: na ktg zapisują się skurcze nawet 70-80, których prawie nie czuję

Tymi skurczami na ktg się tak bardzo nie sugerujcie, ja miałam przez 3 czy 4 tygodnie takie, że wychodziły poza skalę i były bardzo regularne i urodziłam po terminie. Bywa i tak, że na kt skurczy nie ma do końca a tu nagle poród z zaskoczenia. U Ciebie jest już rozwarcie i szyjka krótka, to faktycznie możesz do terminu nie dotrwać. Chociaż były tu mamusie co z większym rozwarciem chodziły, a dzieciaki wcześniej wyjść nic a nic nie chciały :) Tak czy tak miłego i szybkiego porodu życzę :)
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Zazdroszczę skrócenia i rozwarcia i zastanawiam się, co tam u mnie się dzieje. Wciąż czekam na objawy zbliżającego się porodu, ale coś ich nie widać. Brzuch twardnieje mniej niż jakiś czas temu, plecy już tak nie bolą, a kłucie i bóle w szyjce są sporadyczne. Myślałam, że na 12 dni przed porodem będę umierała od dolegliwości, a tu taki lajcik :tongue: Nie licząc nocy, bo te są uciążliwe przez ból bioder i ramion.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Hej Dziewczyny,
    podczytuje Was juz od dluzszego czasu ale jak do tej pory sie nie udzielalam. Chetnie dolacze do tego watku i jesli moge prosic, to dopiszcie mnie do listy przyszlych mamus :bigsmile:.
    Termin porodu w/g USG w 12t4d - 20.04.2013.
    Z gory Wam dziekuje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć cloe78
    --
  11.  permalink
    cloe78 gratuluje przyszła mamusiu :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    1. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    2. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    3. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    3. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    4. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    4. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    5. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)

6. lofbejbe 21.11.2012
    7. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    8. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    9. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    10. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    11. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    12. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    13. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    14. Emenemss 2.01.2013
    15. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    16. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    17. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    18. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    19. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    20. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    21. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    22. marakuya 1.02.2013
    22. GaggataB 1.02.2013
    23. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    24. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    24. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    25. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    26. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    27. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    28. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka?)
    29. IzUk 19.02.2013
    30. andziaiw 22.02.2013
    30. milka 1984 22.02.2013
    31. sushi 5.03.2013
    32. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    33. niezalogowana0 15.03.2013
    34. MilagrosCud 18.03.2013
    35. DominiczkaA 19.03.2013
    36. venika 05.04.2013
    37. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    38. KARKO 03.05.2013
    39. Hefalumpik 13.05.2013
    40. aravls 15.05.2013
    41. akirka 26.05.2013
    42. Kandyzowana 30.05.2013
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    acia20, dzieki :bigsmile:. Fajnie jest sie widziec na tej liscie :bigsmile:
    --
  12.  permalink
    venus.. kiedy odkrylas ze bedziesziec chlopca?? :)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Witaj Cloe78!
    gratulacje!
    Kandyzowana: mam tak kochanych ludzi w pracy ze czuje iz tej rmua nie dostane na czas nawet jak ich poprosze bo sa wielce obrazeno na mnie..

kurczę to nieciekawie...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam

witam nowa mamusie :)

Milagros-ja mam nerwice wiec wiem o czym mowisz ,tylko przed ciaza powoli zaczelam z niej wychodzic ,a jak narazie w ciazy ,jakby odpuscila ...
    Kiedys czytalam ze ponoc w ciazy odpuszcza na dobre ,aby to sie sprawdzilo ...

Kandyznowana-mysle ze tu jest potrzebna szczera rozmowa z partnerem,niebede sie powtarzac ,bo widze ze wszystko zostalo powiedziane...
    Ale tacy sa faceci ,moj jnest taki ze tez czasmi cos palnie ,a potem dopiero mysli ...

blubis
    -piersi czasami bola,czasmi nie ...W pierwszej ciazy wogole mnie niebolaly ,a teraz do konca 2 trymestru niemoglam sie dotknac ..
    Wiec niema regoly ze musza bolec...
    --
  13.  permalink
    monka.. wiesz.. po prostu"jak smialam zajsc w ciaze i musiec buc na zwolnieniu"? tak to jest jak jako jedyna mialam wyniki a inni nie.. to sie obrazili ze nie pracuje i nie zarabiqm na nich...

Emka.. na pewno pogadam.. teraz ide sie w koncu kapac i szykowac powoli do dzialania na dzis dzien:)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    milagros- ,ja na poczatku bylam strsznie uczuluona na zapachy ...domestos ,w lazience ,plyny do naczyc ...poprostu jakis obled ,jak zaczal sie 2tc przeszlo cale szczescie .
    A kiedys jechalam z mezem i obok nas facet na skrzyzowaniu dlubal w nosie :D
    I mowie do meza fuuuu ,ten zaczal podkrecac ,wyobraz sobie ze on te gile je ...
    I Nieuwerzysz ,ale musial ise za chwilke zatrzymywac ,musialm natychmiast wyjsc z auta ,bo myslam ze puszcze pawia :D:D:D
    --
  14.  permalink
    Emenemss: Milagros-ja mam nerwice wiec wiem o czym mowisz ,tylko przed ciaza powoli zaczelam z niej wychodzic ,a jak narazie w ciazy ,jakby odpuscila ...Kiedys czytalam ze ponoc w ciazy odpuszcza na dobre ,aby to sie sprawdzilo ...

Ja przed ciążą byłam całkowicie wyleczona z nerwicy i gotowa w pełni, żeby zajść, to było moje największe marzenie. I myślałam sobie wtedy "jak jeszcze ciąża dojdzie to wyzbędę się wszystkich lęków". Niestety przebieg ciąży był tak fatalny i cholernie męczący, że w pewnym momencie pojawiły się nawet myśli o tym, że umrę. Ciąży nie zaliczam do dobrego okresu w moim życiu, wręcz przeciwnie, choć bardzo się cieszę, że z dzieckiem wszystko jest ok. Nie byłam przygotowana na takie przejścia fizjologiczne a w związku z tym psychiczne. Był taki moment, że błagałam mojego gina, że chcę do szpitala żeby mi to przeszło bo już dłuzej nie wytrzymam. Miałam poczucie totalnej utraty kontroli nad swoim ciałem a po szpitalu wiele tygodni dochodzilam do siebie i ciągle wzbierało mnie na wymioty i mimo, że nie mam już od tamtej pory odruchu, psychika mi siadła totalnie.

Treść doklejona: 22.10.12 13:37
    Emenemss: milagros- ,ja na poczatku bylam strsznie uczuluona na zapachy ...domestos ,w lazience ,plyny do naczyc ...poprostu jakis obled ,jak zaczal sie 2tc przeszlo cale szczescie .A kiedys jechalam z mezem i obok nas facet na skrzyzowaniu dlubal w nosie :DI mowie do meza fuuuu ,ten zaczal podkrecac ,wyobraz sobie ze on te gile je ...I Nieuwerzysz ,ale musial ise za chwilke zatrzymywac ,musialm natychmiast wyjsc z auta ,bo myslam ze puszcze pawia :D:D:D

jak ja to czytam to już mi się chce puścić pawia:shocked:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Dzieki Dziewczyny za mile powitanie i gratulacje :))) Ciesze sie niesamowicie ta ciaza, bo czekalismy na nia 3 lata i latwo nie bylo...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Niedziwie sie ,naprawde ze miaals takie odczucia ,ale mysle ze to nie wina nerwicy ,poprostu tak przechodzisz ciaze ..
    Moja siostra rodzila w kwietniu ,a do 5-6 miesiacia ,wymiotowala non stop ...Nic niemogla jesc ,co zjadla zwracala...

Treść doklejona: 22.10.12 13:45
    cloe78 ,juz tak szybko ,masz stwierdzona plec???

Treść doklejona: 22.10.12 13:46
    MilagrosCud: jak ja to czytam to już mi się chce puścić pawia:shocked:

:hugging:minie zobaczysz :))
    --
  15.  permalink
    Dobrze, ze ja mogę jeść i nie zwracam treścią, bo dopiero bym się bała o dziecko, jeszcze tego by mi brakowało...
    Ja myślę, że w moim przypadku nerwica sprzed ciąży może potęgować doznania w ciąży, dużo się od lekarzy nasłuchałam, że kobiety z mdłosciami powinny pic melisę i czasem brac cos ziolowego na uspokojenie, bo stres potęguje mdlosci więc tymbardziej nerwica lękowa.

Treść doklejona: 22.10.12 13:49
    cloe - hej, sorry, że Cię nie przywitałam ale byłam zaabsorbowana sobą:-)
    fajnie masz z tą płcią, ja jeszcze czekam na ostateczny werdykt za tydzień. I pragnę już tak tej zapowiedzianej dziewczynki:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    MilagrosCud: kobiety z mdłosciami powinny pic melisę i czasem brac cos ziolowego na uspokojenie, bo stres potęguje mdlosci więc tymbardziej nerwica lękowa.

Dokladnie ,a pijesz meliske ???
    Bo jak ja czuje ze cos mnie bierze (znasz uczucie wiec niemusze tlumaczyc )
    Zaparzam meliske i ide poprostu odpoczac i sie wyciszyc ,nawet potrafie zrobic sobie kapiel i po wypicu posiedziec troszke w wannie :)
    A tez chyba masz "latwiej " bo ja czesto mialam film ze umieram :D nuieraz umieralam ,teraz mi do smiechu ,ale zaraz panika ,co z niunia ,przeciez nikogo niema w domu...
    Ale mowie grunt nieprzejmowac sie ta ""franca" i olac , im dluzej sie pankuje to nerwica tylko na to czeka ...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witaj Cloe - gratulacje :)
    Dziewczyny - zbieram się na wizytę, trzymajcie kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    akirka: Dziewczyny - zbieram się na wizytę, trzymajcie kciuki :)

Trzyamamy ,daj znac co i jak po :)

Treść doklejona: 22.10.12 13:56
    Kochane ,uciekam na chwilke ,moje dziecko wola jesc ,ide jej nalesniki zrobic :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    witaj cloe :)

a ja zarejestrowałam się w środę na wizytę
    a zaraz mi głowa odpadnie z zawrotów
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Dziewczyny, pamiętajcie,że ciąża i karmienie to taki czas, w którym natura stawia Wasz organizm na drugim miejscu. Na pierwszym jest dziecko i jego potrzeby.
    Dlatego, nawet jeśli głodujecie(bo nie jesteście w stanie jeść), wymiotujecie jak koty, jecie tylko jeden rodzaj produktu to i tak nie zaszkodzicie dziecku.
    Dziecko będzie czerpało zapasy z Waszego organizmu. Dlatego właśnie tak ważne jest by się do ciąży wczesniej przygotować np. stosując odpowiednią dietę.Niestety, oprócz wszystkich wiadomych pozytywów, ciąża to również mega obciążenie.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Dziewczyny, z ta plcia to oczywiscie jeszcze nic pewnego. Na USG w 12t4d lekarz mial takie przypuszczenie ale wiadomo, ze wszystko sie moze jeszcze zmienic. Chociaz na zdjeciu widoczny jest maly siusiaczek, to opinie sa rozne, niektorzy mowia, ze moze sie jeszcze okazac ze to lechtaczka :bigsmile:. Ja w kazdym razie mam przeczucie, ze to bedzie synek :bigsmile:. Zobaczymy, najwyzej bede zmieniac suwaczek :)
    akirka kciuki mocno zacisniete!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Jaheira, dokładnie. To, co jemy, jest teraz bardziej ważne dla naszego organizmu - chodzi mi o minerały, wapń,itd. Dziecko wysysa to, co mu potrzebne, a my musimy to uzupełniać, żeby nie wypłukać swojego organizmu z potrzebnych składników.

Treść doklejona: 22.10.12 14:12
    Cloe78, witaj!
    Mi w 12 tc lekarz też powiedział, że to chłopiec (na 80%) i kolejne USG to potwierdzały. Podobno pomyłka w tę stronę zdarza się o wiele rzadziej.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.