Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Do kopania to było daleeeeko. I nie było codziennie- raz wylądowałam na IP z płaczem, a nie było żadnego powodu, bo mała się ruszała, a ja nie czułam.
flavia: ja musiałam się położyć na brzuchu i docisnąć ręką aby poczuć cokolwiek
o mamo biedna Lu !
tak mi się spieszyło, ale tu chyba mi trzeba współczuć nie jej, bo potem tak kochaną mamusię zaczęła okładać, że bałam się że mi żebra połamie albo pępkiem wyjdzie 
teraz zaczelam rozrozniac kiedy moj syn ma czkawke
a potem jak się urodzi to często dziecko czka w tych samych godzinach co w brzuchu:)
TEORKO to nie tak pozno

[/url]ale kurcze naprawde nie wiem czy to bylo to

tak samo jest z brzuchem, najpierw go nie widać, a jak już urośnie to zaraz za duży jest
A myślałam dziewczyny, że trochę przesadzałyście pisząc jakie to irytujące, ale zmieniłam zdanie;))
[/url]
wczesnie cos

, ale wiecie jak to zemną jest ja mam tylko Was a na miejscu moją rodzinkę 

dla Was bądźcie silni teraz !!!!
co za refleks ( lepiej późno niż wcale) . Ale teraz słuchajcie - czytajcie sory .

weszłam do gabinetu hasło padło witamy w 36 tyg. uśmiechnęłam się w końcu ktoś policzył .

pal licho, że tu na taxi czeka sie od 30 do 1 h, a do szpitala około 20-30 min. A Pani do mnie że tak szybko to nie wiele urodziło . 

o i tak zakończę ten dzień :****

edzia503 - dobrze zrozumialam, ze CC planuja Ci na 40tydz? A co jak akcja porodowa zacznie sie wczesniej? tez bedziesz miala CC? Mam nadzieje, ze tak.
a ja jej po raz kolejny żeby dziecko nie było w kanele i nie było za późno , bo krzywda może się stać bo oni nadal nie odwróceni !!!!
Wow Edzia cc w 40 tyg przy ciąży bliźniaczej, bardzo optymistycznie.. Ale najważniejsze, że przejrzeli na oczy i odwidziało im się sn :)) to ja mam termin wg om na 10.11 i moja gin chce synka wyciągać najpóźniej 6-7.11. Trzymam za Was mocno kciuki:*
isiula też się obawiam że mogę nie rozpoznać tych skurczy...jak na razie to bóle miesiączkowe w podbrzuszu i twardnienia brzucha bezbolesne...ponoć porodowe skurcze to takie jak teraz te bóle miesiączkowe tylko dużo bardziej bolesne...
oj u Mnie 5 dzień takie coś ze po plecach coś płynie i ból jak podczas @ ale to ponoć dalej przepowiadające ,ale jak były takie po 60 to nic nie czułam to dziwne
edzia no nieźle...dobrze, że wreszcie z tym cc się ocknęli, mam nadzieję, że wiedzą co robią z tym terminem tak późno
JA wytrzymam dla Nich zrobię wszystko , tylko boje się.... -boje się, że bedzie za późno ,a z dnia na dzien co raz bardziej o Zosieńkę - a tu zero wieści
Kucza i to ciśnienie 30 min temu 142/112 puls 115 hmm....

a jak często będziesz miałą robione KTG teraz?(czy tam nie robią przed porodem?) bo w razie w to na pewno zadziałają szybciej skoro będą widzieć, że z tętnem małej jest coś nie tak...no kurcze w końcu to lekarze są...chociaż po tym co piszesz, to widać, że z myśleniem u nich różnie...trzymam za Was kciuki - dzieciaczki już duże i silne, więc jakby nie było i tak super sobie poradzą po drugiej stronie brzuszka! więc bądź dobrej myśli![]()
Taka dziwna rozm. była podczas ktg(moja z położna) co jeśli wezmą mnie dziwne bóle- wystraszę się przyjadę , a na ktg nic nie bedzie się działo czy dla spokojności zostawią , zrobią badania i postanowią o cięciu szybszym w razie W.... , ona , że nie tak łatwo jest się położyć na ich odziale
Treść doklejona: 23.10.12 00:43
Linden może bóle wezmą Cię z zaskoczenia - w sumie może i lepiej, bo mnie się jakoś średnio widzi jeszcze prawie 3 tygodnie takich pobolewań
violet_flower na szczęście nie miałam bardzo bolesnych miesiączek, od pt czuję się jakbym miała pierwszy dzień okresu, czyli w moim wypadku ten najgorszy.. A u Ciebie jak z intensywnością? Tak w ogóle to zastanawiam się czy są one(te bóle miesiączkowe) traktowane jako skurcze i te twardnienia czy skurcze to zupełnie coś innego? Zaczynam głupieć, bo niby trzeba liczyć częstotliwość, a ja nie wiem czego właściwie.. Nie wiem czy napisałam zrozumiale..
Tak ogarniam , ja zawsze bolesny pierwszy dzień (ale po no spie tylko dyskomfort) a teraz takie fale , jak często hmm.... dziś 3 z rana między 8-10 , a tak to po jednym na pół -1godz
Mi nadal wychodzi że twardnienia to tylko te przepowiadające , bo w ciągu tych 25 min. ktg dzis miałam 5 twardnień i w tym czasie czynność skurczowa sięgała do 20. a kiedy nic nie czułam było nawet 60 .
Mam dziwne wrażenie, że ta ciąża wyprostowała mi wszystkie zwoje mózgowe

Edzia...a Twoje relacje z wizyt przyprawiają mnie o zawrót głowy....jak lekarze mogą planować cc przy ciąży blizniaczej w 40tc???? Może ja się nie znam ale przecież ciąża blizniacza to ciąża wysokiego ryzyka i powinnaś już być pod stałą kontrolą a lekarze powinni Cię szczególną opieką. Moja Droga...jesteś niezwykle dzielną kobietą i podziwiam Cię że dajesz sobie z tym wszystkim radę
tylko ja się nie czuję -jako dzielna( nie radzę sobię z tą sytuacją ) boję się ,że mimo moich usilnych starań to i tak czegoś nie dopilnuję i pójdzie coś nie tak i czyja będzie wina ....???moja ! bo nie zareagowałam bo nie dopilnowałam ..... to przeraża . A tak o nie walcze od początku.Uciekam do łóżka, rano muszę wstać na wizytę, dobrej nocy Wszystkim
Co do bóli to tak jak pisze violet wolałabym chyba z zaskoczenia raz a dobrze niż takie pobolewanie non stop aż do terminu....chyba bym zwariowała.
i zespołu popunkcyjnego
...ale muszę przestać myśleć o złych rzeczach i zacząć myśleć pozytywnie.

Emenemss: A ja w drogiej ,wczesniej ,wiec reguły niema:)
Nie twierdziłam, że to reguła, odniosłam się tylko do wypowiedzi mońki :)