Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
flavia: ja musiałam się położyć na brzuchu i docisnąć ręką aby poczuć cokolwiek
o mamo biedna Lu !
teraz zaczelam rozrozniac kiedy moj syn ma czkawke
TEORKO to nie tak pozno
ale kurcze naprawde nie wiem czy to bylo to
tak samo jest z brzuchem, najpierw go nie widać, a jak już urośnie to zaraz za duży jest
edzia503 - dobrze zrozumialam, ze CC planuja Ci na 40tydz? A co jak akcja porodowa zacznie sie wczesniej? tez bedziesz miala CC? Mam nadzieje, ze tak.
Wow Edzia cc w 40 tyg przy ciąży bliźniaczej, bardzo optymistycznie.. Ale najważniejsze, że przejrzeli na oczy i odwidziało im się sn :)) to ja mam termin wg om na 10.11 i moja gin chce synka wyciągać najpóźniej 6-7.11. Trzymam za Was mocno kciuki:*
isiula też się obawiam że mogę nie rozpoznać tych skurczy...jak na razie to bóle miesiączkowe w podbrzuszu i twardnienia brzucha bezbolesne...ponoć porodowe skurcze to takie jak teraz te bóle miesiączkowe tylko dużo bardziej bolesne...
oj u Mnie 5 dzień takie coś ze po plecach coś płynie i ból jak podczas @ ale to ponoć dalej przepowiadające ,ale jak były takie po 60 to nic nie czułam to dziwne
edzia no nieźle...dobrze, że wreszcie z tym cc się ocknęli, mam nadzieję, że wiedzą co robią z tym terminem tak późno
JA wytrzymam dla Nich zrobię wszystko , tylko boje się.... -boje się, że bedzie za późno ,a z dnia na dzien co raz bardziej o Zosieńkę - a tu zero wieści
Kucza i to ciśnienie 30 min temu 142/112 puls 115 hmm....
a jak często będziesz miałą robione KTG teraz?(czy tam nie robią przed porodem?) bo w razie w to na pewno zadziałają szybciej skoro będą widzieć, że z tętnem małej jest coś nie tak...no kurcze w końcu to lekarze są...chociaż po tym co piszesz, to widać, że z myśleniem u nich różnie...trzymam za Was kciuki - dzieciaczki już duże i silne, więc jakby nie było i tak super sobie poradzą po drugiej stronie brzuszka! więc bądź dobrej myśli
Taka dziwna rozm. była podczas ktg(moja z położna) co jeśli wezmą mnie dziwne bóle- wystraszę się przyjadę , a na ktg nic nie bedzie się działo czy dla spokojności zostawią , zrobią badania i postanowią o cięciu szybszym w razie W.... , ona , że nie tak łatwo jest się położyć na ich odziale
Treść doklejona: 23.10.12 00:43
Linden może bóle wezmą Cię z zaskoczenia - w sumie może i lepiej, bo mnie się jakoś średnio widzi jeszcze prawie 3 tygodnie takich pobolewań
violet_flower na szczęście nie miałam bardzo bolesnych miesiączek, od pt czuję się jakbym miała pierwszy dzień okresu, czyli w moim wypadku ten najgorszy.. A u Ciebie jak z intensywnością? Tak w ogóle to zastanawiam się czy są one(te bóle miesiączkowe) traktowane jako skurcze i te twardnienia czy skurcze to zupełnie coś innego? Zaczynam głupieć, bo niby trzeba liczyć częstotliwość, a ja nie wiem czego właściwie.. Nie wiem czy napisałam zrozumiale..
Tak ogarniam , ja zawsze bolesny pierwszy dzień (ale po no spie tylko dyskomfort) a teraz takie fale , jak często hmm.... dziś 3 z rana między 8-10 , a tak to po jednym na pół -1godz
Mi nadal wychodzi że twardnienia to tylko te przepowiadające , bo w ciągu tych 25 min. ktg dzis miałam 5 twardnień i w tym czasie czynność skurczowa sięgała do 20. a kiedy nic nie czułam było nawet 60 .
Mam dziwne wrażenie, że ta ciąża wyprostowała mi wszystkie zwoje mózgowe
Edzia...a Twoje relacje z wizyt przyprawiają mnie o zawrót głowy....jak lekarze mogą planować cc przy ciąży blizniaczej w 40tc???? Może ja się nie znam ale przecież ciąża blizniacza to ciąża wysokiego ryzyka i powinnaś już być pod stałą kontrolą a lekarze powinni Cię szczególną opieką. Moja Droga...jesteś niezwykle dzielną kobietą i podziwiam Cię że dajesz sobie z tym wszystkim radę
Uciekam do łóżka, rano muszę wstać na wizytę, dobrej nocy Wszystkim
Co do bóli to tak jak pisze violet wolałabym chyba z zaskoczenia raz a dobrze niż takie pobolewanie non stop aż do terminu....chyba bym zwariowała.
Emenemss: A ja w drogiej ,wczesniej ,wiec reguły niema:)
Nie twierdziłam, że to reguła, odniosłam się tylko do wypowiedzi mońki :)