Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeOct 23rd 2012
     permalink
    kasia151288: Czy to nie zagraża dziecku? Oczywiście kiedy czuję, że zaczyna mnie coś ciągnąć w podbrzuszu lub dziecko zaczyna się bardzo uaktywniać wracam do spania na boku.
    --
    w ciaży nie umiałam spać na boku ( dopiero teraz śpię na lewym:devil:) do 6 mies spałam na brzuchu, nie potrafiłam się oduczyć ( dziecko w 100% zdrowe)dopiero jak mi brzucha zaczął przeszkadzać to się ogarnęłam... potem przez miesiąc bolał mnie kręgosłup i fizjoterapeutka zalecił mi spać w pozycji półsiedzącej, pomogło tak wiec chyba można spać na plecach:)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Dzień dobry!
    sushi, emenemss no pewnie że każda kobieta i każda ciąża inna :bigsmile:
    u mnie akurat tak było i to w sumie sporo wcześniej z drugą córą bo pod koniec 15 tyg jakoś, a z pierwszą koło 19 tygodnia..
    edzia właśnie myślałam wczoraj o Tobie jak to konsylium całe...trzymaj się dzielnie, dobrze że chociaż przyszło im do głowy żeby jednak cc zrobić..
    nie jest takie niemożliwe donosić bliźniaki do 40 tyg, mam koleżankę która miała cc w Polsce z bliźniakami w skończonym 40 tyg, ale nie miała problemów z ciśnieniem ani cukrem...pozostaje nam trzymać za Was mocno kciuki!
    kurcze mnie od rana podbrzusze coś boli i zaczynam stres łapać...
    za to śnił mi się dzisiaj poród, małą śliczniutka i wyszła siłami natury..hehe czyżby jednak dane mi było spróbować:)
    miłego dnia!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sardynka85: Sama też późno poczułam ruchy, bo w 18t4d

to jest późno?! ja bym powiedziała że wcześnie :P
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
    • CommentTimeOct 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    acia- To czego masz "za dużo" to rodzaje białych krwinek. Normy dla kobiet w ciąży są inne- białych może być więcej (reakcja organizmu na ciążę-trochę jak na stan zapalny :bigsmile: ) , czerwonych może być mniej i to jest ok. U Ciebie odchylenia od norm laboratoryjnych (które nie biorą pod uwagę ciąży) są maleńkie- najwyżej dostaniesz żelazo, żeby nie poszło w kierunku anemii.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Witam sie z ranka, wyspana i z lepszym nastawieniem do zycia :)
    wieczorny spacer, porzadne wietrzenie sypialni przed snem zaowocowalo pieknie przespana noca :)
    polecam i zycze milego dnia.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    flavia: sardynka85: Sama też późno poczułam ruchy, bo w 18t4d

to jest późno?! ja bym powiedziała że wcześnie :P

Porównując do innych dziewczyn na 28dni to wydaje mi się, że późno... zresztą to były takie ruchy, że praktycznie nie byłam pewna czy to syn czy moje wnętrzności :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sardynka85: Porównując do innych dziewczyn na 28dni to wydaje mi się, że późno...

gdy ja byłam w ciąży to 18 tyd to było wcześnie może Wy teraz jesteście bardziej wyczulone albo "gazy' męczą :devil::fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    ja dobrze zaczelam czuc i rozpoznawac ze to malenstwo okolo 20tc.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    sardynka85: Sama też późno poczułam ruchy, bo w 18t4d (

yy ja pod koniec 21tyg poczulam!
    za moich czasow 18tydz to bylo wczesnie :D

flavia chyba Ci sie teskni za watkiem "Przyszle mamusie" ??? :crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Dziendobry Dziewczyny :bigsmile:
    flavia, no w moim przypadku to akurat prawda z tymi gazami :shamed:. Cos potwornego nie da sie czasami nad tym zapanowac :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć dziewczyny ja też mam jedno zmartwienie otóż od samego początku ciąży nie współżyję z mężem bo w pierwszym trymestrze zmagaliśmy się z krwiakiem więc mieliśmy zakaz na sex.Z tym zakazem zostało nam tak do dziś bo się boimy,że zrobimy malcowi krzywdę .Podobno najbezpieczniejsza jest pozycja na boku ale ja nie chcę ryzykować.Moja sąsiadka mi powiedziała,że jak ne będziemy się bzykać to moja szyjka będzie na tyle żelazna,że czeka mnie jeszcze gorszy ból niż poród czyli masowanie jej przez położną.Trochę się tego wystraszyłam i nie wiem co myśleć na ten temat.A wy co myślicie?
    --
  1.  permalink
    aanula mam ten sam zakaz i niestety to zaczyna widze skutkowac oddalaniem sie z moim A. Jest strasznie zle u mnie.. nie bedzie mnie dzis.. jestem smutna i przygnebiona bo z kazsym dniem jest gorzej.. boje sie ze siw to szybko rozpadnie... ide sobie.. papa
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kandyzowana-kochana az niewiem co Ci powiedziec ,napewno sie ulozy ...
    :hugging:

Anula-niewiem ile w tym prawdy ,ja w pierwszej ciazy wspolzylam do konca prawie codziennie .I niestety szyjka zamknieta zero rozwarcia ,oxy podana 2 razy nieruszyla mnie ...masaz szyjki dopiero ruszyl i po kilku godzinach urodzialm ..
    Wiec wydaje mi sie ze to wszytsko zalezy od organizmu kobiety ,a nie czy uprawia sex w ciazy czy nie ...
    Teraz np.niemoge bo mnie od tygodni wszytsko w kroku kluje i boli ,wiec nawet niemam ochoty zeby mnie maz nawet dotykal..
    I tez sie zastanawiam nad tym jak bedzie ...podczas porodu.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    nessie: yy ja pod koniec 21tyg poczulam!
    za moich czasow 18tydz to bylo wczesnie :D

:thumbup::thumbup::thumbup:

Treść doklejona: 23.10.12 11:30
    Anula, nie wiem, ile prawdy jest w tej zależności między współżyciem a szyjką. Choć muszę przyznać, że w poprzedniej ciąży rzadko współżyliśmy i rzeczywiście- szyjka do końca była zamknięta. Nie chcę jednak wysnuwać z tego tytułu żadnych teorii.
    W tej ciąży natomiast współżyjemy często i praktycznie w każdej dogodnej pozycji.
    Jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań, może warto spróbować przełamać strach? :-)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Anula85: A wy co myślicie?

Odpowiem Ci na mom przykladzie!
    Ja z moim partnerem do 3miesiaca nie kochalismy sie bo sie balam poronienia!
    Po 3cim miesiacu do 5tego bardzo sporadycznie .. raz na tydzien nie wiecej.. po 5tym miesiacu jeszcze zadziej bo mi zaczal brzuch rosnac...
    a wogole w ciazy mialam niskie Libido wiec bardzo malo tego bylo...

W 7mym miesiacu trafilam do szpitala ze skracajaca sie szyjka i zakazem sexu!
    Do konca ciazy ani razu sie nie kochalismy a szyjka nadal sie skracala i rozwierala..
    wiec chyba nie ma to zadnego zwiazku (a przynajmniej u mnie nie bylo)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Kandyzowana, sa jeszcze inne sposoby na okazywanie sobie bliskosci i czulosci...Nie wyobrazam sobie, zeby przymusowy brak seksu w ciazy, ktory w koncu zaleca lekarz dla wyzszego celu, konczyl z wieloletnimi zwiazkami i zabijal relacje dwojga kochajacych sie ludzi...
    Glowa do gory i zadbajcie inaczej o Wasz zwiazek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Anula, jeśli teraz jest wszystko ok, to nie ma możliwości, żebyście zrobili maluchowi krzywdę :wink: U nas do 29tc było prawie codziennie- później niestety zakaz, a teraz i tak się nie da, bo pessar...Ale jeszcze tylko niecałe dwa tygodnie :devil:
    Co do pozycji, to nie można uciskać brzucha i tyle.
    No chyba, że nie macie ochoty, to bez sensu, żeby się zmuszać dla "masowania szyjki" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Anula85: Moja sąsiadka mi powiedziała,że jak ne będziemy się bzykać to moja szyjka będzie na tyle żelazna,że czeka mnie jeszcze gorszy ból niż poród czyli masowanie jej przez położną.Trochę się tego wystraszyłam i nie wiem co myśleć na ten temat.A wy co myślicie?

Myślę sobie,że Twoja sąsiadka z położnictwem ma tyle samo wspólnego co św.Mikołaj z tytułem Miss Świata.

Anula, ja w ciąży współżyłam całe DWA razy i jakoś urodziłam bez problemu.
    Tak więc następnym razem wpuszczaj takie rewelacje jednym uchem, a wypuszczaj drugim:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Ja pierwsze ruchy poczułam pod koniec 17 tygodnia i uważam, że to było bardzo wcześnie. Sama się dziwiłam, że to już. A w 19 tygodniu mój mąż czuł też je wyraźnie. Ale u mnie w ogóle wszystko dzieje się szybko. Siara też leci mi już od 23 tygodnia.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Skoro jest rozmowa o szyjkach to i ja o coś zapytam, to może dostanę odpowiedź ;> - czy to normalne, że na końcówce partner czuje opór i nie może wejść do końca? Może to być oznaką skracającej się szyjki?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Melisek to oznacza ze dzidzius jest nisko, mozliwe ze wstawia sie w kanal i wszestko jest nizej.
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Mam za sobą dwie ciąże ze szlabanem na seks i dwa bezproblemowe porody, więc tego :wink:

Malisiek: czy to normalne, że na końcówce partner czuje opór i nie może wejść do końca?

Normalne. Dzieć mocno już naciska i wpasowuje się w kanał, a dodatkowo ścianki pochwy robią się opuchnięte.
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dzięki za odpowiedzi ;) Może nie będę musiała aż tak długo czekać na to rozwiązanie...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Jaheira: Anula, ja w ciąży współżyłam całe DWA razy i jakoś urodziłam bez problemu.

hydrozagadka: Mam za sobą dwie ciąże ze szlabanem na seks i dwa bezproblemowe porody

Z tego co zauwazylam jedyny plus zakazow na sex (zazwyczaj ze wzgledu na skracajaca sie szyjke)
    ...to przewaznie szybkie i bezproblemowe porody:cool:

(flavia nie odzywaj sie):fierce:
    --
  2.  permalink
    Emenemss: Anula-niewiem ile w tym prawdy ,ja w pierwszej ciazy wspolzylam do konca prawie codziennie

niezły spust:bigsmile:

dobrze, że obaliłyście teorie uzalezniajaca trudnosci w porodzie od brak seksu. Chyba bym się do reszty załamała:cool:

U mnie dzisiaj cisza w brzuchu, nawet gazów nie mam:wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja w ciąży miałam wyjątkową ochote na sex w 2 trym codziennie współżyliśmy, potem jak mi brzuch urósł to tylko na boku,
    w 29 tc wylądowałam w szpitalu ale to z innego powodu, szyjka mi sie rozwierała ale cały czas miała ok 2 cm. oczywiście był zakaz ale jakoś nie płakałam z tego powodu, pod koniec w okolicach terminu zaczeliśm.

dziecko podobno odczuwa przyjemne kolysanie w trakcie:devil: było coś ze jedna dziewczyna mogła współżyć tylko miała zakaz szczytowania bo wtedy pojawiały się skurcze... jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to korzystać:wink: o ile ma sie ochotę off course!
    nessie: flavia chyba Ci sie teskni za watkiem "Przyszle mamusie" ???

to przez wczorajsze oglądanie zdj mojego brzucha zaczęłam wspominać, ale raczej tu prędko nie wrócę na listę, przynajmniej nie planuję:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie w ten pochmurny dzionek,
    ostatnie 4 dni spedzilam lezac w lozku u mojej mamy bo walcze z przeziebieniem i dopiero teraz was nadrobilam, ale produkujecie :)
    z moim zdrowkiem lepiej, syrop cebulowy jaki zrobilam pomogl i ladnie kaszle i katar mniejszy i obylo sie bez lekow, jeszcze pare dni spedze w lozku i bede zdrowa
    edzia - dobrze ze laskawie wreszcie zrobia ci cesarke ale strasznie pozno, trzymam kciuki zeby nic wczesniej sie nie rozkrecilo
    cloe78 - witam w naszym gronie nowa kolezanke
    dominiczka - jak chodzisz na nfz to obowiazkiem sa przynajmniej 3 usg, 1 mialas ale dziwi mnie ze teraz za tydzien badz 2 nie masz miec genetycznego polowkowego, porozmawiaj z lekarzem, powinnas miec takie w ciagu 2 tyg.
    akirka - trzymaj sie kochana, druga dzidzia na pewno bedzie pieknie rosla
    co do ruchow ja poczulam na poczatku 18tyg i bylam pewna ze to to, ale tez mi sie wydawalo ze wczesnie
    ja jestem troche podlamana bo mam maly problem z cisnieniem, moze wypowie sie ktoras ktora tez miala podwyzszone w ciazy. moja lekarka twierdzi ze powinnam zazywac leki - dopegyt - od cisnienia 130/80, a ja czytalam ze leczy sie lakami podwyzszone cisnenie od 150/90 i nie wiem co robic. mierze cisnienie z 4 razy dziennie - rano i ok 12.00 jest ok 128/75 i wtedy nic nie biore ale po poludniu i wieczorem jest ok 135 gora 138/80 i wtedy biore polowke leku ale mam mieszane uczucia czy to jest juz niebezpieczne cisnienie, raczej nie zdarza mi sie miec wiecej jak 142/85. czy wy tez bralyscie juz jakies leki zanim cisnienie przekroczylo 140/85?
    do tego jestem podlamana z waga, jem zdrowo, slodycze jakies w nieduzej ilosci jem w weekndy, jadam regularnie co 3 czy 3,5g, pelnoziarniste weglowodany, mieso, ryby, serki do chleba, maslo sporadycznie, troche orzechow, suszonych owocow i owocow i warzywa, wiec wydaje mi sie ze dieta swietna a tu w skonczonym 23 tyg mam 7,7 na plusie. w 4 ostatnich tyg przybylo mi 2,7kg. nie moge sie przeciez ograniczyc jedzenia a jak tak dalej bede tyla to dojde do + 20 na koneic ciazy :( masakra jakas
    -- [/url]
  3.  permalink
    Mój mnie zamęczy z tym brakiem seksu, strasznie mu brakuje, a co gorsza tak łazi za mną i szuka "dziury w całym" - a moze by gdzie indziej? na co ja uciekam i zastanawiam sie czy nie dorobic sobie klucza, zeby sie w jakims pokoju przed nim zamykac:devil:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    ale fajnie tym ktore maja ochote na sex i maz tez ma, ja w 2 trym mam straszna chcice ale moj maz ma opory, nie iem czemu, nigdy nie byl typem faceta co to chcialby codziennie ale przed ciaza jakas tam regularnosc byla, a teraz mnie roznosi, zakazow nie ma a jego namowic jest bardzo ciezko i strasznie mi z tym zle... :(
    -- [/url]
  4.  permalink
    milka kazdego faceta da się do tego namówić, musisz sposobem:devil::devil::devil:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

Co do pierwszych ruchow dziecka, to ja poczulam na poczatku 22tyg, choc do konca nie bylam pewna czy to to ;) teraz juz wiem, ze tak.

Z seksem to od jakiegos tygodnia sie wstrzymujemy, bo niestety krocze mnie boli coraz bardziej, do tego brzuch + twardnieje. Boimy sie (nie wiem czy slusznie), ze mozemy przyspieszyc porod. A ja nie mam jeszcze wyniku GBS (ma byc w piatek). Jak juz bedziemy mieli GBS to bedziemy sie kochac ;) takze oby do piatku :)
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    milagros - wiesz u nas jest takie problem ze moj M od paru tygodni prawie kazdego dnia po pracy jezdzi na dzialke i buduje warsztat/szopke bo sie budujemy od wiosny i on wraca wykonczony pozno wiec w tygodniu odpada, ostatnie 2 weekendy spedzilismy albo u mojej mamy albo tesciowie byli u nas wiec ciezko by bylo, poza tym widze ze fakt posiadania synka w brzuszku go troche zniecheca wiec jak sie to wszystko na siebie nalozy to jest naprawde ciezko
    -- [/url]
  5.  permalink
    milka - rzeczywiscie sytuacja nie ulatwia, chociaz jesli chodzi o mojego to nie wiem czy jest cos co byłoby go w stanie powstrzymac przed tym. Kiedys tez mial taka sytuacje ze codziennie rąbał drewno i pomagal moim rodzicom odsniezac dzialke, pozniej szedl na sale, wracal do domu padniety i kladl mi reke na pupie:-)

Treść doklejona: 23.10.12 12:16
    milka ale to dziwne przeciez Ty nie jestes na koncowce tylko blizej polowy ciazy a on juz ma opory bo tam jest dzidzius, moze trzeba mu wytlumaczyc ze dziecko jest solidnie odgrodzone i mu nie zrobi krzywdy
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Właśnie robię internetowe zakupy u polecanego już tu wiele razy sprzedawcy i zastanawiam się jak to jest z tymi aspiratorami. Skłaniam się ku aspiratorowi frida, ale nie wiem o co chodzi z tymi filtrami, które są w zestawie. Nie wiecie na czym to polega i czy te filtry trzeba często dokupować i czy normalnie w aptece można je dostać?
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    ja tez podpisuje sie pod pytaniem kasi jak to jest z tymi filtrami do fridy bo przymierzam sie do zakupu :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Filtry są po to, żeby osoba odciągająca nie połknęła zawartości noska:wink:
    Wymienia się je wtedy, gdy poprzedni się zużyje.Choć nie wiem, w jaki sposób może się zużyć. U nas dopiero przy wielkim katarze (i jak Witek był starszy), gluty doszły do tej gąbki. Wymyłam ją i włożyłam z powrotem :-)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A w zestawie jest 5 tych gąbeczek-filtrów.

edit- jeden w aspiratorze, a w zapasie 3.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    azniee - dziękuje za odpowiedź, czyli dalej przepisze mi żelazo w tabletkach tylko ciekawi mnie czy zmieni preparat czy dalej ten sam.

Anula85 - nie wiem czy szyjka ma coś wspólnego bo my od początku mamy zakaz lekarski a szyjka już się skraca (miesiąc temu miała 2,8 cm ) i tworzy się w niej jakiś lejek.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cześć dziewczyny :smile: idę w czwartek do mojej gin, tak nie zapowiedzianie bo prawidłową wizytę mam 7 listopada, to pogadam na temat seksu z nią, bo mój mąż to jak by mógł to na czas ciąży by sobie odkręcił narząd rozkoszy i schował do kartonu i zamknął na kłódkę. :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzięki kochane za odpowiedzi.Czułam,że to jest jakaś bzdura a tutaj wołałam się upewnić . Teraz wiem,że nie warto słuchać bzdur.

Treść doklejona: 23.10.12 12:57
    Dobra spadam do parku ,będę wieczorkiem paaa
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    venus - to witaj w klubie, widocznie tak niektorzy faceci maja z tym sexem w ciazy, ehhh
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Milka Twój też?? jak mamy to zmienić?? jestem bezradna...

Treść doklejona: 23.10.12 13:03
    chociaż raz na miesiąc uda mi się go zgwałcić ....:devil: ale co to jest...
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    hehe jedni sa anty inni zloszcza sie ze jest zakaz...
    no i ponoc ciezarnej nie mozna dogodzic :P
    --
  6.  permalink
    Moja koleżanka też miała ten problem, bo jej facet nie mógł sobie wyobrazić, jak to ma być, że dziecko "tam" i on też "tam". Oni chyba myślą, że skoro to to samo wejście to bardzo łatwo można się dokopać do dziecka...
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Milagros już się poddam, przestanę go nękać bo się zamknie w sobie :devil:
    --
  7.  permalink
    Mam pytanie: puszczacie swoim dzieciom jakąś muzykę, bo mi sąsiadka radzi, że najbardziej rozwija muzyka klasyczna i u mnie dość często leci RMF Classic. Czy to ma jakieś znaczenie na moim etapie? czy ono słyszy już na tyle dzwięki, żeby rejestrowac muzykę klasyczną, która leci z radia w kuchni? czy raczej przykładać słuchawki lub pozytywkę do brzucha. Czy Wy tak robicie i czy jest wtedy reakcja ruchowa ze strony dziecka?

Treść doklejona: 23.10.12 13:15
    venus87: Milagros już się poddam, przestanę go nękać bo się zamknie w sobie

nie no dlaczego nękać? ja wczoraj, np wykonywalam nago ćwiczenia dla kobiet w ciąży, z pilką i kocykiem i on akurat na to wszedl a ja sie tlumaczylam ze to przeciez nie dla niego tylko zaraz ide sie kapac po cwiczeniach i odkrecilam wode w wannie:devil:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    MilagrosCud: Czy Wy tak robicie i czy jest wtedy reakcja ruchowa ze strony dziecka?

bedzie po narodzinach ;-)
    Niemowlak pamieta zycie plodowe...
    --
  8.  permalink
    Hej Dziewczyny:wink:

widzę, że temat sexualny:smile: no to mogę ze swojej strony powiedzieć, że u nas "martwy sezon" w tym temacie, a moja szyjka wyraźnie skrócona i już się pojawiły rozwarcie na jakieś 2 cm, w środku wszystko miękkie, synuś całkiem wpasowany w kanał...więc ten tego - sex czy jego brak ma tu chyba niewiele do rzeczy:wink: z tymże nas co innego hamuje, wyszedł mi ten nieszczęsny GBS +, skończyłam już kurację antybiotykiem, mąż też się leczył, ale dopiero w czwartek powtarzam badanie, a po weekendzie wyniki, więc jeszcze się wstrzymujemy...
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    My sluchamy muzyki klasycznej :)

MilagrosCud
    tu masz fajnie rozpisane co i w jakim tygodniu dzieje sie z naszymi szkrabami
    http://www.zapytajpolozna.pl/
    --
    •  
      CommentAuthorchaperon
     permalink
    Witam się na pokładzie Przyszłych Mamuś :)
    Forum podczytywałam od stycznia, ale dziś mogę chyba już bezpiecznie stwierdzić, że i ja mamusią zostanę :bigsmile:
    Termin mamy wyznaczony na 12.05.2013r.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.