Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLinden
    • CommentTimeOct 23rd 2012
     permalink
    Chaperon...olbrzymie gratulacje!!!! Spokojnej ciąży Ci życzę i dużo zdrówka!!!
    -- ,
  1.  permalink
    Chaperon - witamy:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    chaperon Witaj i wielkie gratulacje:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Chaperon - gratulacje :)

Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was przechodziła w ciąży jakieś infekcje grzybicze czy bakteryjne? Leczyłyście się antybiotykami?
    Moja ginka wczoraj powiedziała, że prawdopodobnie mam jakieś zakażenie bakteryjne i że albo od razu da antybiotyk, albo poczekamy na wynik wymazu. No i czekam... Ale bardzo się martwię, że to może mieć negatywny wpływ na maluszka i czy przypadkiem drugiemu właśnie to nie zaszkodziło.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
    • CommentTimeOct 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    akirka ja mialam taki problem 2 tygodnie temu.
    Dostalam krem clortimazolum i jedna globulke.
    Ale tego chyba nie mozna uzywac w 1trymestrze, ja mieszkam w UK i tu nawet lekarz nie "rzucil okiem" tylko po mojej diagnozie potwierdzil co to jest i przepisal lek.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Iza - fajna diagnoza :) Moja spojrzała i stwierdziła pieniste upławy (których ja co prawda nie zauważam), ale już się naczytałam, że to rzęsistek i jestem przerażona:(
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Akirka- spokojnie...nie diagnozuj się przez internet, bo od tego można tylko zawału dostać- i najczęściej niepotrzebnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    racja Akirka diagnoza z neta nic nie da, poczekaj na wyniki.
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    akirko, mnie po pierwszym ciążowym USG przybłąkała się jakaś infekcja, gin stwierdziła grzybicę i przepisała miejscowo antybiotyk na 3 dni, byłam wtedy w 10 tc. Brałam pimafucin, on się słabo wchłania, działa raczej miejscowo i można stosować w ciąży. Także porozmawiaj spokojnie ze swoim położnikiem i upewnij się, że to, czym chce Cię leczyć, jest bezpieczne dla dziecka. Z drugiej strony, jeśli infekcja jest poważna, to sama w sobie mogłaby skomplikować przebieg ciąży i wtedy nie warto ociągać się z leczeniem.
    Bądź dobrej myśli i przekonaj się, że lekarz wie, jak Cię leczyć.
    Pozdrawiam!
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Witam :smile:
    Chaperon GRATULACJE!!!! Witamy wsrod ciezarowek :bigsmile:
    Jezeli chodzi o moje zycie seksualne to teraz tak jak u wiekszosci z was mizernie :sad: Na poczatku kochalismy sie dosc czesto a teraz raz na miesiac i to cud. A to wszystko przezemnie. Gdyz ciagle czuje takie klucie na dole...nie wiem czy to szyjka czy co ale np jak dlugo jestem na nogach to wieczorem mam nawet problem wejsc po schodach. A osoatnio po stosunku tez czulam taki dyskomfort...troche kulo, troche bolalo tak poprostu bylo inaczej....:confused:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Hej a jak szybko wyszłam tak szybko musiałam wrócić bo trzeba mężowi obiadek do pracy dostarczyć.Moje kochane biedaczysko musi zostać na 2 dni w pracy i nie pozwolę żeby tam głodował.Właśnie gotuję zupkę kalafiorową.
    Cześć Chaperon jak fajnie,że do nas dołączyłaś.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    1. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    2. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    3. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    3. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    4. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    4. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    5. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)

6. lofbejbe 21.11.2012
    7. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    8. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    9. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    10. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    11. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    12. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    13. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    14. Emenemss 2.01.2013
    15. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    16. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    17. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    18. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    19. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    20. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    21. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    22. marakuya 1.02.2013
    22. GaggataB 1.02.2013
    23. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    24. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    24. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    25. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    26. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    27. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    28. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka?)
    29. IzUk 19.02.2013
    30. andziaiw 22.02.2013
    30. milka 1984 22.02.2013
    31. sushi 5.03.2013
    32. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    33. niezalogowana0 15.03.2013
    34. MilagrosCud 18.03.2013
    35. DominiczkaA 19.03.2013
    36. venika 05.04.2013
    37. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    38. KARKO 03.05.2013
    39. chaperon - 12.05.2013
    40. Hefalumpik 13.05.2013
    41. aravls 15.05.2013
    42. akirka 26.05.2013
    43. Kandyzowana 30.05.2013
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    akirka: Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was przechodziła w ciąży jakieś infekcje grzybicze czy bakteryjne? Leczyłyście się antybiotykami?

ja miałam, leczyłam się antybiotykami i Dzieć zdrowy :)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ale mi dzisiaj brzuch dokucza :confused: Byłam u dentysty i myślałam, że tam nie dojdę - każdy krok to potworny ból w podbrzuszu i jeszcze to pierońskie twardnienie brzucha. Nie dość że szłam wolniutko, to jeszcze musiałam co chwilkę przystawać. Siedzieć normalnie, na kanapie też nie mogę, bo mi wtedy nieprzyjemnie w kroczu - jedynie na piłce daje rade.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Chaperon - witaj :) gratuluje :)

Malisek - ja tez tak mam podczas spacerow - niestety. Do tego bol pomiedzy nogami. No ale to juz koncoweczka.
    Siedziec na szczescie moge na sofie.. taka mamy mega wygodna.

Ja sie pochwale, poprasowalam dzis wszystkie ciuszki dla synka ! 24 pieluchy tetrowe (same pieluchy zajely mi 40min), spiworki, becik :) Zostaly mi jeszcze tylko przescieradla do prasowania i poszewki na lozeczko.Ale to moze na weekend zrobie. Wyprasowalam sobie 2 koszule do szpitala, wrzucilam do torby. Powoli zaczynam sie pakowac, narazie tylko powrzucalam kilka rzeczy - bo po 3godz prasowania/stania jestem padnieta. Wiec na dzis koniec ;) Odpoczywam do konca dnia ;)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziewczyny, jeśli tydzień temu byłam na usg - nie wiem, ale wg moich obliczeń to był 5t6d i nie było zarodka a jutro idę - pierwszy dzień 7 tygodnia to jest fizycznie możliwe, że już będzie serduszko?
    --
  2.  permalink
    blubis - już powinno bić
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    blubis - ja rowniez mysle, ze juz moze byc widac, choc nie musi. Czy Twoj lekarz ma bardzo dobry sprzet? Jezeli tak to sa duze szanse, ze zobaczysz i uslyszysz serduszko. Jezeli sprzet stary to moze byc ciezko. My bylismy na serduszkowym USG w 7tyg i 6 dniu ciazy. I wtedy juz bylo widac, ale moja ginka ma super sprzet :)
    --
  3.  permalink
    u mnie było widac w 6 tygodniu i 1 dniu na srednio dobrym sprzecie w szpitalu
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorchaperon
     permalink
    Dziękuję dziewczyny :smile:
    blubis - każda ciąża jest inna i dużo zależy od sprzętu jakim dysponuje lekarz, ale teoretycznie powinno być już widać serducho.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    nie wiem jaki ma sprzęt, sprawdzę jutro bo pierwszy raz idę.
    i trochę się martwię, że tydzień temu nie było "płodzika" - nie wiem czy miała na myśli zarodek czy co
    --
  4.  permalink
    blubis ale ciąże stwierdziła????
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Czy przez ten wynik mogą chcieć powtórzyć wynik z glukozą czy nie koniecznie
    mocz:
    Ketony - 5 mg/dl === nieobecne
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    blubis, tydzien temu to bylo jeszcze bardzo wczesnie, moglo nie byc jeszcze widac dzidzi, nie martw sie na zapas.
    My po raz pierwszy uslyszelismy na USG serduszko naszego malenstwa w 6t6d ciazy wiec mysle, ze jutro powinno juz byc cos widac u Ciebie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Blubis na pewno wszystko będzie ok.Nie masz czym się martwić na zapas.
    --
  5.  permalink
    Blubis daj znać jutro czy coś widać....
    --
  6.  permalink
    Witam po krótkiej przerwie z braku internetu, prawie 400 postów do nadrobienia:shocked:

Witam nową przyszłą mamusię:bigsmile:

edzia normalnie ten szpital i personel to paranoja jakaś normlanie jak czytam ich podejście do ciąży bliźniaczej to robię się taka:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    witam:)
    Chaperon -witaj :)

Ja dzis wczesniej po poludniu Was podczytywalam ,ale jakos niemialam weny pisac...
    Nienawidze takiej pogody jak ta ( u nas cieplo,ale tak pochmurnie bylo ,jakby zbieralo sie na deszcz) ,bo czesto mi wtedy spada cisnienie ..

Poszlam z mala na maly wieczorny spacer ,obeszlam kawalek osiedla i mi nogi w d...wchodza :D Jejku co to bedzie za miesiac :D no to ponarzekałam sobie ...

Blubis-napewno bedzie widac serducho juz ,niemartw sie na zapas ,bo juz powtarzam poraz setny ,Twoje nerwy szkodza dziecku ...ciesz sie tym stanem ,odpocznij i zobaczysz jak fajnie jest oczekiwac przyjscia malenstwa na swiat :)

Madzia -brawo ,ja musze kupic w listopadzie juz proszek dzieciecy i tez sie wziasc za pranie i prasowanie :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Emenemss: ,bo juz powtarzam poraz setny ,Twoje nerwy szkodza dziecku

tylko jak o tym nie myśleć, staram się, naprawdę - oglądam filmy i robię wszystko by nie zaszkodzić. ale w podświadomości ten lęk jest i mam nadzieję że nie szkodzi
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Wiem ,napewno jest trudno ,kazda z nas sie obawiala poczatkow ,jak ci kiedys pisalam sama sie stresowalam przez pierwsze 3 miesiace.
    Daj znac jutro po wizycie co i jak :)
    Mysle ze nikt Ciebie niezapewni ze jest wszystko w porzadku ,jak nie sam lekarz .Wyptaj go o wszytsko ,jezeli niechcesz czegos zapomniec zrob sobie liste .
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    tak planuję :)
    dzięki
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny, szukalam na forum listy rzeczy do torby do szpitala. Bo zamierzam sie jutro (no moze pojutrze spakowac). Mozecie podeslac linka, jezeli takowa jest? Bo ja znalezc nie moge.
    Nie chce brac niepotrzebnych rzeczy. Wolalabym tylko to co niezbedne. Tu w UK zazwyczaj trzymaja po porodzie 6godzin a pozniej juz mozna isc do domu.
    Na necie jest list pelno, ale kazda inna. Co naprawde warto wziac? I jeszcze jedno pytanie, czy na te 6 godzin 1 paczka podkladow poporodownych (10szt) mi starczy? Mam majteczki siateczkowe ;) Plus podpaski jakies. Moja torba nie jest jakas wielka (taka wieksza na kolkach, ktora mozna zabrac do samolotu jako podreczny bagaz), maz zawsze bedzie mogl dokupic, a dwie paczki podkladow duzo miejsca zajmuja ( prawie 1/3 torby).
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Skopiowalam calosc z innego forum,bo mi ostatnio rzucilo sie w oczy :)) ale ja troche zmodyfikowalam :)

Dokumenty:
    - dowód osobisty
    - dowód ubezpieczenia (aktualny)
    - karta przebiegu ciąży

Wyniki badań:
    - grupa krwi, jeżeli Rh- to badanie przeciwciał
    - HBs
    - WR
    - Wynik USG zrobiony po 36tyg. ciąży
    - aktualna morfologia i badanie ogólne moczu

Dla mamy :
    - koszula do porodu
    - szlafrok
    - skarpety (dla marznących w stopy)
    - jednorazowe majtki
    - podpaski,wklady poporodowe
    - jednorazowe chusteczki
    - przybory toaletowe (m.in. do zębów)
    - ręcznik
    - szczotka do włosów, opaska, gumka
    - błyszczyk/balsam do ust
    - klapki pod prysznic
    - kapcie
    - jedzenie i picie
    * dla rodzącej - woda
    * dla męża - kanapki, cos energetycznego, do picia
    - telefon kom + łądowarka
    - aparat fotograficzny, kamera
    - płyn do higieny intymnej
    - mała suszarka do włosów
    - stanik do karmienia
    - wkładki laktacyjne
    - podkłady bawełniane na prześcieradło
    - wkładki laktacyjne

Dla Maluszka:
    - śpioszki
    - body
    - kaftanik
    - rękawiczki -niedrapki ,chyba ze ma sie pajacyki z rekawkiem wywijanym
    - skarpetki
    - ręcznik z kapturkiem
    - pieluszki tetrowe
    - pieluszki newborn
    - kocyk lub różek
    - czapeczka
    - chusteczki nawilżające

NA LISCIE SA SPIOSZKI I KAFATANIKI ,JAK KTO WOLI ,MI BYLO WYGODNIEJ ZALOZYC MALEJ BODY I NA TO PAJACYK ,A POTEM BYLO CIEPLO STRSZNIE NA ODDZIALE I ZAKLADALM JEJ SAM PAJACYK BAWELNIANY .

Ubrania na wyjscie dla nas i dla maluszka przygotowac np.mezowi i niech przywiezie :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - dzieki :) tych podkladow poporodowych to ile na 6godz?
    Ja juz sobie wstepna liste zrobilam, ale mam tyle tego, ze wyglada na to, ze torbe bede musiala zmienic na wielka wakacyjna ;) a tego nie chce.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Niem aza co ,wykasowalm tyle rzeczy ktore sie powtarzaja ,i tatkie bez sensu ..
    wiesz niewiem ,bo zalezy od ilosci krwawienia...ja na 4 dni milam 6 opakowan zuzytych :D
    Moze wez dwa ,jakby co do domu lepiej przywiesc niz ma zabraknac :)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    madziauk: Ja juz sobie wstepna liste zrobilam

a nie dostałaś listy ze szpitala w którym będziesz rodziła? Warto o taką listę zapytać, bo każdy szpital może mieć inne wymagania. Ja np.dowiedziałam się że mam wziąć dwa ręczniki, w tym jeden ciemny na poród (!) czego sama bym się nie domyśliła:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - co do ubranek na wyjscie, to niestety maz nie bedzie mogl dowiezc. Bedzie caly czas z nami, wiec jeszcze rzeczy na zmiane dla niego musze zapakowac do torby. Bedziemy rodzic na sali "jak w domu" ;)przynajmiej taki jest plan, maz zostanie z nami na noc. Bedzie mial swoje lozko na tejze sali wlasnie (sala jest tylko dla nas). Musze wszystko zapakowac na raz. Ale na dole w szpitalu jest caly pasaz handlowy - wiec zawsze mozna bedzie zjechac winda na dol i cos dokupic.

Treść doklejona: 23.10.12 19:44
    lapa - mam taka liste w ksiazce ciazowej ze szpitala mojego wlasnie, ale tam niewiele jest ;) juz ja spisalam + dodalam swoje rzeczy do niej :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    madziauk: Emenemss - co do ubranek na wyjscie, to niestety maz nie bedzie mogl dowiezc. Bedzie caly czas z nami, wiec jeszcze rzeczy na zmiane dla niego musze zapakowac do torby. Bedziemy rodzic na sali "jak w domu" ;)przynajmiej taki jest plan, maz zostanie z nami na noc. Bedzie mial swoje lozko na tejze sali wlasnie (sala jest tylko dla nas). Musze wszystko zapakowac na raz. Ale na dole w szpitalu jest caly pasaz handlowy - wiec zawsze mozna bedzie zjechac winda na dol i cos dokupic.

No to swietne warunki :) jade rodzic do Uk :)))

Treść doklejona: 23.10.12 19:50
    lapa: Ja np.dowiedziałam się że mam wziąć dwa ręczniki, w tym jeden ciemny na poród (!) czego sama bym się nie domyśliła:wink:

:shocked:Gdzie rodzisz ??pierwszy raz slysze ,u mnie w Gdansku wszytsko bylo jednorazowe ...
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    takie warunki są też w św. Zofii ale odpłatnie
    A ja miałam też świetne tam warunki tyle, że bez łóżka dla męża :bigsmile: Wanna, piłka, drabinki, wielkie łoże... Luksus. Wanna najlepsza:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - no warunki spoko, jeszcze widok bedziemy mieli na Tamize i Big Bena ;) no chyba, ze nie bedziemy mogli rodzic naturalnie, to wtedy bedziemy na tym samym pietrze, ale w innej sali :(
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Emenemss: Gdzie rodzisz ??

ha ha...w Irlandii:-)))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dii - u nas wanny sa tylko dwie niestety - a tym na oddziale. I kazda w osobnym pokoju. Na poczatku chcialam rodzic w wodzie wlasnie. Ale mnie ginka nastraszyla, ze nie wiadomo jak oni te wanny dezynfekuja po porodzie. Ze moge sobie zaszkodzic bardziej niz pomoc, bo moge cos zlapac. To jest samo centrum Londynu, duzo ludzi przewija sie przez ten szpital. Takze raczej bede rodzic z Elle Tens maszyna, siedzac na pilce. A koncowka nie wiem w jakiej pozycji, ale oby nie na lezaco. Zbaczymy z reszta jak to sie potoczy. Bo planowanie planowaniem, a co bedzie to nikt nie jest w stanie przewidziec.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ja nie wybierałam sobie pozycji do końcówki, bo wiedziałam, że położna wie co robi i usadowiła mnie tak żeby było jak najmniej boleśnie i jak najszybciej. 3 pozycje dobierałyśmy:bigsmile: W końcu wyszło na leżąco a nogi zapierałam prawie za głowę :wink: śmieszna pozycja ale faktycznie skuteczna:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dii - ja rowniez nie ukrywam, ze licze na pomoc poloznej :)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    bry wieczor:)
    czy ktoras z mamus kupila badz planuje kupic cos podobnego ?
    http://www.bounty.com/product-reviews/toys/goodnight-stars-projector%20
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    IzUK - my nie kupowalismy, nawet karuzeli nad lozeczko ;) ani zadnych zabawek nie mamy, grzechotek itd. Pewnie synus dostanie takie zabawki itp. od znajomych jak przyjda ;) Bo zauwazylam, ze takie rzeczy zazwyczaj daja ;) Moze dokupimy karuzele pozniej.. jak bedzie potrzeba ;) Jak narazie kupilismy tylko hustawke ze swiecacymi diodami ;) dokladnie taka :http://www.mamasandpapas.com/product-starlite-swing-once-upon-a-time/470516000/type-i/ tylko uzywana na ebayu ;) ale wyglada jak nowka, bo ktos za pozno kupil i dziecko szybko wyroslo :)
    --
  7.  permalink
    Witam nowe przyszłe mamusie - cloe i chaperon - życzę Wam spokojnych 9 miesięcy!

madziauk co do pakowania, to ja mam listę rzeczy do spakowania na stronie internetowej szpitala - więc w zasadzie biorę tylko to co na tej liście...
    zazdroszczę Ci tych 6 godzin, ja będę koczować w szpitalu po porodzie albo 2 albo 3 doby - w zależności od rodzaju porodu :wink:

z tym prasowaniem to Ci się nie dziwię, że jesteś padnięta po 3 godzinach stania...ja dziś po wyprawie do lekarza, zrobieniu małych zakupów byłam ledwo żywa do wieczora...więc cieszę się teraz, że te prania i prasowania ogarnęłam w pierwszej połowie miesiąca - jednak z tygodnia na tydzień jest coraz bardziej ciężko...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    lapa: Emenemss: Gdzie rodzisz ??

ha ha...w Irlandii:-)))

No ja mam siostre w Ie i pierwszy raz slysze rowniez ,moja siostra rodzila teraz w kwietniu poraz drogi ...i zadnych recznikow niebrala :D
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - i jak po wizycie? :) Ja tez sie ciesze, ze mam za soba juz to prasowanie ( jeszcze tylko te przescieradla mi zostaly i posciel na te zaglowki na lozeczko - ale to szybko pojdzie).
    Co do 6 godzin to mam nadzieje, ze tyle tam zostaniemy. No chyba, ze urodze wieczorem. To wtedy nocke spedzimy w szpitalu :)

Nie wiem czemu, ale dalej do mnie nie dociera, ze bede mama i to juz niedlugo :) Takie to wszystko odlegle mi sie wydaje, mimo prasowania i robienia listy do szpitala.

Dzis moj maz mi kupil dwa pojemniki takie z twardej wikliny zamykane na gorze. W jednym sa kremy i kosmetyki, szczoteczka do wlosow i obcazki do paznokci dla synka. A w drugiej termometr.i aspirator elekt. :) Ladnie sie wszystko zmiescilo i pudelka sie fajnie zamykaja :) nie bedzie sie kurzyc i wszystko bedzie pod reka :) Takie male rzeczy a ciesza :)
    Zawiesilam tez krolika na pampersy na szafce, niech sie rozprostuje, bo troszke byl wygnieciony ( byl w reklamowce).
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    IzUK: czy ktoras z mamus kupila badz planuje kupic cos podobnego ?
    http://www.bounty.com/product-reviews/toys/goodnight-stars-projector%20

Tej konkretnie zabawki niemielismy ,ale mielismy ( i nadal mamy dla nastepnego brzdaca) taka karuzelke z projektorem,super sprawa ,bo jak dziecko wyrasta z karuzelki ,sciaga sie palak i zostaje sama zabawka z projektorem,moja mala uwielbiala ja ,zasypiala sama ,z wyswietlanymi gwiazdkami w pokoju i z tymi kolysankami :)
    http://www.urwis.pl/sklep/z7812-karuzela-panda-fisher-price.html
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.