Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
dla mnie to znaczy jesc tak jak przed ciaza, nie wiecej i nie mniej.
czyli te artykuły są do bani:-)
więc nie zgadzam się z wyliczeniami, że 10kg jest ok a to co ponad, czyli tłuszcz już jest złe.
Może poprawniej bedzie napisać poród+ karmienie piersią.
ja się zastanawiam co to znaczy jeść normalnie, bo np jak ktoś wsuwa kajzerki codziennie na sniadanie to to juz nie jest normalne jedzenie, bo wiadomo ze one mają bardzo wysoki indeks glikemiczny, podobnie jak platki kukurydziane i makaron.
ja własnie za bardzo nie rozumiem w jaki sposob tłuszcz moze się przyczynic pozytywnie do karmienia piersią, przeciez wystarczy miec w organizmie odpowiednia ilosc skladnikow odzywczych, a tłuszcze sprzyjają cukrzycy ciężarnych.
To ja Ci wytłumaczę do czego jest ten tłuszcz.
ale do tego o czym piszesz nie jest potrzebne 10-15 kilo tłuszczu, wystarczy ze przytyjesz 10 kg
Hesus i Marija , a nie wzięłaś pod uwagę, ze wśród tych 20 kg zawierało się też dziecko, łożysko, ogrooomna macica, wody płodowe, powiększona objętość krwi ? No hej no....
a po co sie narazac np na ta cukrzyce nie mowiac juz o nadcisnieniu.
Jeśli przeczytałaś to co zalinkowałam to jest tam mowa o ok. 4kg tkanki tłuszczowej
wzięła i na dziecko, łożysko, macicę, wody itp przypada jakies 10-13 kg
po co sie narazac np na ta cukrzyce nie mowiac juz o nadcisnieniu. Jak sobie wyhodujesz schorzenie to z kolei nie bedziesz miala sily by zadbac o dziecko
A to ze sa wyjatki i ktos przybiera na wadze az 20-25 kg to nikt mi nie powie, że to jest normalne.
dziczyzna w postaci sarniego lub jeleniego mięsa, też prosto z lasu (niestety serce mi się łamało, ale jadłam), bez chemii i konserwantów wiadomo.
Wyjątki ? hahahaha, większość moich koleżanek przybrała od 15-25 kg. I większość wróciła do formy sprzed ciąży :)
i ktos przybiera na wadze az 20-25 kg to nikt mi nie powie, że to jest normalne.
nie bałaś się jeść w ciąży takiego mięsa?
15 a 25 to jest róznica
wystarczy ze przytyjesz 10 kg i tez starczy Ci energii na wykarmienie dziecka
dziewczyna stwierdzila ze do konca 2 trymestru przytyla 19 kg a nie przez cala ciaze a to naprawde normą nie jest tylko wyjątkiem
A co tu jest nienormalnego ?
Nie, dlaczego miałabym się bać ?
że dziewczyna stwierdzila ze do konca 2 trymestru przytyla 19 kg a nie przez cala ciaze a to naprawde normą nie jest tylko wyjątkiem
zle się wyrazilam, chodzilo mi o to ze to nie jest zdrowe a to czy jest normalne to jak mowicie kwestia osoby.
Penny, ja z mlodsza corka przybralam przez cala ciaze ....7kg
Dziewczyno no jak niezdrowe, no przecież napisałam Ci jak krowie na rowie, co jadłam w ciąży, z jakiej wagi startowałam i jaką osiągnęłam
Milagros to ze ty nie tyjesz to moim zdaniem tylko i wyłącznie wina tych Twoich wymiotów...Jak ma przytyć dziewczyna która to wszystko zwraca:)?? Ja nie miałam wymiotów dlatego waga od razu idzie w góre tacy ludzie Twojego typu mają większe szanse na małe przybranie na wadze w ciąży jak ja np:):):)
Bari no właśnie zapomniałam o tym też napisać. Mi tsh np poszło w górę A teraz wróciło do normy.
ale akurat swoja waga juz sie przestalam przejmowac, bo zaczelam tyc
poslugujesz sie tylko i wylacznie swoim przykladem
A to ze sa wyjatki i ktos przybiera na wadze az 20-25 kg to nikt mi nie powie, że to jest normalne.
w dwóch ciążach miała równe plus 30kg-dziewczyna, która przed ciążą przy wzroście 172 ważyła jakieś 55kg-a rozstępy miała od kostek do brody-i miała to głęboko w czterech literach-teraz śmiga z niej taka, jak przed ciążami
MilagrosCud a co ty taka nieprzyjemna jesteś dla penny co?? Pamiętaj,że złość dziecku i piękności szkodzi.
dziewczyny mam pytanie i nie chodzi tu o kilogramy :) Czy jeżeli dziewczyna ma zagrożenie ciąży i lekarz mówi że jeśli zarodek jest silny to przeżyje a jezeli nie to klapa, to czy leki na podtrzymanie ciąży są ogólnie skuteczne czy raczej trzeba liczyć się z poronieniem???