Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeOct 25th 2012
     permalink
    eveke - super, ze ze z dzidzia wszystko :) 3mam kciuki za pozbycie sie infekcji xxx
    --
  1.  permalink
    eveke, trzymam kciuki za dzidziusia i Ciebie, z infekcją na pewno sobie poradzisz, fajnie, że Maleństwo tak rośnie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    madzia, violet dzięki :bigsmile:

nie wygląda to różowo mam strasznie dużo leukocytów w moczu... eh

idę wrzucić maluszka do galerii :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    violet_flower - ja wlasnie wiem ze mam niedowagę i całe zycie chcialam przytyc ale nie moglam - góra co mi sie udalo wywalczyc po rozmowie z dietetykiem i ustaleniu diety na przytycie to 57,5 kg - i to bylo moje maksimum. Wlasnie w ciazy moge sobie tyc, chociaz przez wzglad na moja przemiane materii wydaje mi sie to na ten moment abstrakcją, bylebym nie chudla bo wtedy dostaje zawalu:-) Ale teraz powolutku przybieram wiec chyba juz nie bedzie spadku.

za to ajk się zaczął 6-ty miesiąc to konkretnie ruszyłam z wagą i obecnie ważę 64,5 kg czyli mam 12 kg na plusie

pocieszylas mnie :-)
    -- [/url]
  3.  permalink
    MilagrosCud: pocieszylas mnie :-)

możesz sobie zerknąć pod moją kartę na ostatnie brzuszkowe zdjęcia i sama oceń czy z tymi 12 kg na plusie wyglądam grubo:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Eveke - cieszę się, że wszystko dobrze! Zaraz zajrzę na fotkę :)
    Kciuki za szybkie pozbycie się infekcji
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 25th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam wieczornie :)

Widze ze glownie kroluje temat wagi :)
    Wiec ja w pierwszej ciazy na poczatku schudlam 5kg okolo,prawie wogole niewymiotowalam,jadlam normalnie czyli wszytsko .chleb ,bulki ,makaron itp ,na koniec ciazy mialam + 8kg ,z tego 4 dni po porodzie juz mialm -4kg .Jak wrocilam ze szptala to rodzinka byla w szoku gdzie ja to dziecko mialam :D

Teraz juz mam 8kg na plusie ,wiec napewno skoncze z wieksza waga ,jem tak samo ,bo lubie :)
    A spowodowane jest to raczej hormonami ,jak juz ktos wczesniej napisal ...Wiec kazdna z nas inaczej tyje i chyba niewazne jak je ,sa takie co jedza bardzo zdrowo,a sa takie co jedza wszytsko a beda wazyc mniej ...
    --
  4.  permalink
    wiem, wiem, widzialam, wygladasz rewelacyjnie, tak jakby ciaza była dla Ciebie stworzona:-)) zdjęcia piękne, tez musze sobie taką sesję strzelic ale Tobie chyba mąż robil z tego co pisalaś a u mnie w rodzinie fotografem jest tata wiec ciezko bedzie tak się wyluzowac przed tatą:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Monka, dziekuje za odpowiedz :) Pocieszylas mnie :bigsmile:

eveke super, ze wszystko z dzidzia dobrze , teraz tylko szybko przeganiaj infekcje, niech idzie precz!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    Eveke - super wieści z dzidzią. Trzymam kciuki, abyś szybciutko wyzdrowiała !!!

_____

Ja dzisiaj jestem MEGA nieprzytomna, bo nie spałam prawie wogole w nocy. Mały włozył mi swoje nogi w miejsce klatki piersiowej i tak mnie kłuło, że nie byłam w stanie nawet zmienić pozycji. A teraz szykuje sie wkoncu spac po godzinnym siedzeniu nad lekcjami mojego kochanego 10-latka, myslalam, że mnie szlag trafi... bo on był myslalmi w 7 niebie i nasza współpraca była naprawde ciezka.

DOBREJ NOCKI DZIIEWCZYNKI !!! :swingin:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A ja sie zle czuje od ostatniej nocy i az sie pobeczalam z bezsilnosci... Jakos mi tak ogolnie zle i niedobrze, ale na wymioty mnie nie ciagnie. Szkoda, bo wiem ze poczulabym ulge, gdybym zwymiotowala. Cisnienie mam podwyzszone i rosnie. Zaraz znow zmierze i jesli uroslo jeszcze bardziej to chyba podjedziemy do szpitala, bo polozna na ostatniej wizycie mowila, ze jak cos by sie dzialo to mam od razu jechac.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny znacie sie na wynikach moczu ??
    Mam za duzo bakterii...a mialam powtorzyc ze wzgledu na glukoze ,glukoza jest ujemna ...
    a pozostale :
    LEUKOCYTY 42 ­ ilość/ul < 20
    WAŁECZKI 2.1 ­ ilość/ul < 2
    BAKTERIE 1930 ­ ilość/ul <400
    WAŁ. PATOLOGICZNE 1.5 ­ ilość/ul < 0.6

Treść doklejona: 25.10.12 23:18
    No to sobie poczytalam ,ze mam bezobjawowe zaplanie ukladu moczowego ,z tad te bakterie ...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Emka no to chyba przybij piątkę , ja idę jutro na posiew moczu, żeby dokładnie dobrać leczenie...
    a leukocyty mi wyszły 125 Leu/ul
    --
  5.  permalink
    Malisiek: A ja sie zle czuje od ostatniej nocy i az sie pobeczalam z bezsilnosci... Jakos mi tak ogolnie zle i niedobrze, ale na wymioty mnie nie ciagnie. Szkoda, bo wiem ze poczulabym ulge, gdybym zwymiotowala. Cisnienie mam podwyzszone i rosnie. Zaraz znow zmierze i jesli uroslo jeszcze bardziej to chyba podjedziemy do szpitala, bo polozna na ostatniej wizycie mowila, ze jak cos by sie dzialo to mam od razu jechac.
    --

Malisiek ja nie wiem co jest grane, ale od wczoraj też już mi drugi wieczór niedobrze, mdli mnie, a zwymiotować nie mogę...(pewnie by ulżyło)...może to jakieś symptomy zbliżającego się porodu...? Jak wysokie masz to ciśnienie?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisek , Violet_flower - ja juz od jakiegos miesiaca mam nudnosci, ktore niestety sie nasilaja. Moze to po prostu hormony pod koniec tak dzialaja? :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    do 5 miesiąca wymiotowałam codziennie schudłam do 48 kg (7 kg)
    w dni porodu miałam 14 na plusie od wyjściowej 55kg
    Dziecko zdrowe- 3950g:) także nie ma się czego bać

była jedna dziewczyna na forum co wymiotowała non stop przec 9 miesięcy
    wymęczyło ją stranie:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    eveke: Emka no to chyba przybij piątkę , ja idę jutro na posiew moczu, żeby dokładnie dobrać leczenie...
    a leukocyty mi wyszły 125 Leu/ul

ojjj to jeszcze wiecej ,a co ci lekarz mowil ...
    Widzisz ja teraz przeczytalm ze wystepuje rowniez bol nad spojeniem lonowym ,a ja myslam ze sie spojenie rozciaga... ech teraz niewiem czy czekac do poniedzialku poniewaz mam wizyte ,czy isc do niego jutro ...

I bylas moze na basenie ??
    Bo ja wlasnie 2 tygodnie temu bylam i wczesniej...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Nie, na basenie nie byłam...
    Kochana z infekcjami trzeba działać szybko wiec ja bym chyba nie czekała...
    Lekarz nie jest pewien czy to na pewno z moczu czy np z pochwy coś nie naciekło do próbki wiec nie chciał dawać leczenia w ciemno, mam zrobić posiew moczu oraz crp i natychmiast przyjechać z wynikami.
    Na teraz mam fluomizin i gynoflor , ale mi w biocenozie wyszło brak pałeczek kwasu mlekowego wiec w ogóle porażka :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Zadzwonie do niego jutro ...
    dobranoc :)
    --
  6.  permalink
    madziauk, i zaraz mi się pierwszy trymestr przypomina - mdliło mnie non stop - każdy kęs wciskałam w siebie na siłę...:confused: mam nadzieję, ze to chwilowe, bo do porodu jeszcze chwila jeśli miałoby to trzymać non stop...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madzia, Violet ,Malisiek...ja ma to samoooo :cry: ...dzisiaj do męża płakałam że czuję się jak na początku ciąży nic nie mogłam jeśc...cały czas mi niedobrze, nie miałam apetytu a pózniej olbrzymią chęć na słodycze :cry: ...na chwilę pomogło a teraz dalej mi niedobrze :cry:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    A ja znów mam zmiany nastrojów :-(
    dobranoc
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - mi pomagaja herbatniki, dlatego od miesiaca wcinam je, jak mnie mdli.

Treść doklejona: 26.10.12 00:44
    Dobrej nocki :) ja znikam, moze dzis uda mi sie wyspac :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Ja również ...dobrej nocki :wink:
    -- ,
    • CommentAuthormilena1984
    • CommentTimeOct 26th 2012
     permalink
    podczytuje i pozdrwaiam, :cry: plakac mi sie chce od tego siedzenia w domu, wolalabym pracowac niz z nudow wymyslac rzeczy do zrobienia:) juz nawet dom ogranelam i do polowy spakowana jestem na grudniowa przeprowadzke...chyba kurde na drutach kocyki bede dziergac bo szlag mnie trafi!!!!:wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 26.10.12 04:44</span>
    a co do kg to juz +8kg a w 3 trymestrze planuje przestac sie objadac.i bede prowadzic dzienniczek zywieniowy, 2500kcaldziennie. Jestem na fazie grepfrutow i maslanek wiec na kwasne mnie bierze:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Wkleiłam listę bo już nie mam takiej fajnej daty (12-12-12) porodu, tylko termin CC na 07-12-2012 r

1. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    2. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    3. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    3. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    4. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    4. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    5. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)

6. lofbejbe 21.11.2012
    7. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    8. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    9. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    10. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    11. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    12. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    13. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    14. Emenemss 2.01.2013
    15. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    16. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    17. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    18. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka?)
    19. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    20. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    21. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    22. marakuya 1.02.2013
    22. GaggataB 1.02.2013
    23. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    24. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    24. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    25. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    26. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    27. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    28. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka?)
    29. IzUk 19.02.2013
    30. andziaiw 22.02.2013
    30. milka 1984 22.02.2013
    31. sushi 5.03.2013
    32. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    33. niezalogowana0 15.03.2013
    34. MilagrosCud 18.03.2013
    35. DominiczkaA 19.03.2013
    36. venika 05.04.2013
    37. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    38. KARKO 03.05.2013
    39. lilijeczka - 05.05.2013
    40. chaperon - 12.05.2013
    41. Hefalumpik 13.05.2013
    42. aravls 15.05.2013
    43. akirka 26.05.2013
    44. Kandyzowana 30.05.2013
    --
  7.  permalink
    Witam z rana.
    Dzis nocka calkiem niezla mimo wstawania do toalety, choc nie spie juz od 5.30.

Dziewczyny na koncowce, ktore maja nudnosci. Ja tez tak mialam w poprzedniej ciazy i to prawdopodobnie od tego, ze dzidzia uciska na watrobe, ktora jest wrazliwa na podraznienia i na zoladek. Dzidzius ma malo miejsca, wiec rozpycha sie i podraznia narzady wewnetrzne. To taka moja teoria po poprzedniej ciazy
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeOct 26th 2012 zmieniony
     permalink
    Co do leukocytów w moczu to mi na początku ciąży wyszło 500 ( przy normie < 20) - lekarz kazał mi brać żuravit i już następne wyniki miałam idealne. Żuravit biorę nadal 1 raz na 2 dni...
    A mnie coś dzisiaj o 4 obudził ból pachwin, do tego młody strasznie się kotłował, więc albo będę nietomna albo jeszcze dośpię :-)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    A ja dziś spałam w miarę dobrze oprócz wstawania co 1 godzinę do wc, czy to przez główkę która jest podobno bardzo nisko.
    --
  8.  permalink
    Dzień dobry:smile:
    acia20 ja też mam wycieczkę co 2 h w nocy do wc i główkę mam już w kanale, więc to możliwe że u Ciebie też podobnie działa:wink:
    Ja dziś totalnie niewyspana, dziec się cała noc wiercił, dalej mi niedobrze...jak tak dalej pójdzie, to jeszcze ścienne do porodu....:smile:

Treść doklejona: 26.10.12 07:21
    Edit: schudnę do porodu
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ja nudnosci mialam w obu ciazach. Codzienne do 16tc, potem takze ale juz nie co dzien. A kilka razy mialam takie skurcze zoladka( i to tez w obu ciazach),ze myslalam,ze zejde. A najczesciej powodowaly je banany i inne owoce tropikalne.
    Eveke, kup sobie lactacyd femina do podmywania,ona ladnie chroni . I jakis probiotyk z kwasem mlekowym kup,taki dopochwowy najlepiej. Zurawina tez moze tu duzo pomoc.
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ale ciekawa dyskusja o kilogramach :bigsmile: Lubię takie :tongue:
    To ja powiem, że do 20 tyg. nie przytyłam nic a nic, schudłam 3 kg.
    Najwięcej przywaliłam w 2 trymestrze, więc nie ma co myśleć, ze jeśli do połowy ciąży się nie przytyło, to już tak do końca będzie- bo nie będzie na pewno :tongue:
    To jest ciąża, a nie wybieg dla modelek (tu zwracam ukłony w stronę violet_flower, bo ona wygląda pięknie - jak modelka :bigsmile:)
    Normalne, że się tyje. I to, że ktoś więcej przytyje, niż normy mówią (o ile w ogóle jakieś są), to nie znaczy się obżerał, wszystko zależy od organizmu, hormonów itd.
    Przytyłam w sumie 11 kg i dodam, że nie odżywiałam się zdrowo. Słodycze- mój stały dzienny posiłek każdego dnia- bez wyjątku, frytki i inne niezdrowe rzeczy.Apetyt miałam ogromny :wink:
    Jestem wiec przykładem w drugą stronę, że jadłam baaaardzo dużo a dużo nie przytyłam.
    Czyli wniosek z tego taki, każda z nas jest inna i ma inny organizm, więc nie wrzucajmy do jednego worka dziewczyn, które dużo przytyły, jakoby się obżerały, źle odżywiały, bo to w sumie jest bardzo krzywdzące stwierdzenie.
  9.  permalink
    Witam sie równiez z piątkowego poranka. Ja sie dzisiaj wyspałam, ale może dlatego że po poprzedniej nieprzespanej nocy padłam wczoraj i zasnęłam w ciągu sekundy :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ech Judka wystrzelałam sobie Ooo, kurde no, ale zgadzam się ze wszystkim co napisałaś :)

Dziewczyny na końcówce, takie mdłości i wymioty są pod koniec ciąży częste i zupełnie normalne. Czasem dochodzi także, że tak sie wyrażę, oczyszczanie z drugiej strony :wink: To dopiero jest fun, jak się z toalety już w ogóle nie da wyjść. Lekarz mi tłumaczył, że organizm się oczyszcza i przygotowuje do porodu.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  10.  permalink
    penny: Dziewczyny na końcówce, takie mdłości i wymioty są pod koniec ciąży częste i zupełnie normalne. Czasem dochodzi także, że tak sie wyrażę, oczyszczanie z drugiej strony To dopiero jest fun, jak się z toalety już w ogóle nie da wyjść. Lekarz mi tłumaczył, że organizm się oczyszcza i przygotowuje do porodu.

:shocked: heh, no to widzę, że największe "atrakcje" dopiero przed nami...a to tak już trwa do samego porodu, czy jednak mija na chwilę przed?
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam w piąteczek,
    noc całkiem nieźle mi minęła dwa razy do wc ale to norma-rano ciężko było mi się podnieść z łóżka no ale już jestem na nogach :)
    wczoraj zapomniałam wam powiedzieć, że we środę wieczorem mieliśmy fajerwerki w mieście co roku miasto organizuje z okazji haloween / otwarcie sezonu operowego- i mała tak zaczęła fikać że aż śmiać mi się chciało-dopiero jak rękę do brzuszka przyłożyłam to się uspokajała-tak jakby myślała jest ok nadal jestem u mamy !! śmieszne uczucie :)
    zmykam do pracy-poczytam was wieczorem :)
    a wieczorem przeszła mi ochota na lody czekoladowe-miałam tylko kanapkę i herbatkę :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    violet_flower: heh, no to widzę, że największe "atrakcje" dopiero przed nami...a to tak już trwa do samego porodu, czy jednak mija na chwilę przed?

U każdej babeczki pewnie inaczej jest :wink: Ja przed samym porodem nie miałam już żadnych dolegliwości, nie licząc bólu przy skurczach jak już mnie dopadły ;)
  11.  permalink
    penny: U każdej babeczki pewnie inaczej jest Ja przed samym porodem nie miałam już żadnych dolegliwości, nie licząc bólu przy skurczach jak już mnie dopadły ;)

ufff, czyli jest nadzieja...mama już mi sugerowała, że pewnie coś zjadłam nieświeżego i stąd te mdłości, ale 3 dni pod rząd coś za długo mi się wydawało jak na efekt "po jedzeniu"...dziwne tylko, że mam to np. późnym popołudniem aż do wieczora - nigdy rano. A brałaś coś na to czy po prostu czekałaś aż przejdzie?

Treść doklejona: 26.10.12 09:15
    W ogóle to mam jeszcze taką teorię, że dziecko jest już duże (3,5 kg wg usg), a ja mam w sumie chyba mały ten brzuch, a on mi bez przerwy przebiera nóżkami w okolicach żołądka, poza tym pupką leży na wątrobie, więc to pewnie też swoje robi taki ucisk...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    witam :)

Ja dzis spalam dobrze ,ale cos rano wstalam ,przed 7 juz na nogach...
    Tylko dzis mnie cos glowa boli,chyba za bardzo przejelam sie ta moja infekcja ...ale poczytalm sobie w necie troszke i widze ze dla dziecka nie jest grozne ,jest jezeli niebedzie leczone ...
    Wiec w poniedzialek ide do lekarza i sie okaze co dalej.

Jezeli chodzi o oczyszczanie organizmu przed porodem ,u mnie nastapilo to doslownie ,kilka godzin przed ,biegunka ,wymioty i wszystko chyba co mozliwe ...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nie nic nie brałam. Przeczekałam i tyle, chociaż dało mi to nieźle w kość :) Ja miałam i na początku ciąży takie wymioty i mdłości, że myślałam często, że zwymiotuję swoje wnętrzności łącznie z płucami. Więc ta końcówka była dla mnie tylko przykrym wspomnieniem. Ja miałam te atrakcje 24/h, potrafiłam w środku nocy wyjść (w 38 tygodniu ) i wymiotować dalej niż widziałam ;/
    violet_flower: W ogóle to mam jeszcze taką teorię, że dziecko jest już duże (3,5 kg wg usg), a ja mam w sumie chyba mały ten brzuch, a on mi bez przerwy przebiera nóżkami w okolicach żołądka, poza tym pupką leży na wątrobie, więc to pewnie też swoje robi taki ucisk...

Dobra teoria, tak też jest, ale poczujesz być może ulgę gdy brzuch nieco opadnie :)
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Cześć dziewczyny, ale się wyspałam :)

U mnie mdłości tfu tfu brak, nie miałam całą ciążę za to z tej drugiej strony mi się naprawiło. W każdym bądź razie nie narzekam ;)

Nie wiecie co z sensuall? Dzisiaj ma termin, a z tego co pisałyście nie loguje się już b.długo.. Może by tak ustąpiła miejsca innym? :)

Ciekawe jak tam Malisiek z ciśnieniem ??

Strasznie bym chciała jutro urodzić.. Mój Luby ma urodziny, a ja nie mam pomysłu na prezent :( chyba by go synuś ucieszył? :D

Treść doklejona: 26.10.12 09:30
    violet_flower to mój Koksik z kolei dupką uciska żołądek i mimo opadnięcia dna macicy i tego, że już jest nisko w kanale, powróciła mi straszna zgaga :(( z tego co widzę po moim brzuchu synuś już ze 4 kg ma na bank.. Obawiam się tylko tego, że z kazdym dniem mam coraz mniejsze szanse na sn.. Ale nastawiam się pozytywnie, co ma być to będzie... :)
  12.  permalink
    Dziwn dobry. Ja sie na tematy te nie wypowiem bo dopiero zaczynam10 tydz z pierwsza ciaza wiec nie mam pojeci jak to bedzie.. ;)

zatem milego dnia i 3mam kciuki za mamuski na finiszu;)
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    ruda03: a tak w ogóle, to jestem skromną osobą-nie wiem co mnie tak poniosło i się sobą zachwyciłam

Czytałam to dziś bladym świtem i się zachwyciłam!
    Potrzeba nam takiego podejścia, wśród ogólnych jęków, narzekania i kokieterii, że ależ skąd, żadna nowa fryzura, po prostu umyłam głowę.
    Pozdrowienia, Ruda!
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    aravls: Potrzeba nam takiego podejścia, wśród ogólnych jęków, narzekania i kokieterii, że ależ skąd, żadna nowa fryzura, po prostu umyłam głowę.

:clap::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie z rana, ale dyskusje kilogramowa poprowadzilyscie. to ja sie dolacze i powiem ze do 12 tyg nic nie tylam ale tez nie chudlam bo nie wymiotowalam a od 12 tyg do teraz czyli w 11 tyg przybylo mi 7,5kg. jem tak jak Penny wymieniala u siebie - zdrowo, regularnie, pozywnie, co prawda zdarzy mi sie zjesc slodycze w weekend ale jest to najczesciej domowej roboty ciasto czy lody. generalnie jem naprawde dobrze i ilosciowo w cale nie wiecej jak przed ciaza a tyje w strasznym tempie. mam nadzieje ze troche zwolni i nie dobije tych 20kg ale coz, nie mam na to wplywu. ja przed ciaza startowalam z bmi 23 czyli z takiej srodkowej normy wiec nie powinnam za duzo przytyc bo bedzie mi ciezko zrzucic, ale coz zrobic, takie uroki ciazy. milego dnia wszystkim zycze
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Jestem, jestem. Cisnienie nadal teroszke podwyzszone i juz mi tu panikowali i w domu samej zostawic nie chceli, ale na szczescie wszyscy sie ulotnili do pracy, a ja mam bloga cisze ;>
    Wczoraj cisnienie mialam 137/85, a byly momenty, ze to drugie dochodzilo do 87. Pozniej mialam mierzyc jeszcze raz, ale zasnelam :tongue:
    --
  13.  permalink
    Ja zauważyłam, że np infekcje pochwy to pojawiają mi się jak zaczynam pić więcej kawy rozpuszczalnej lub tej 3w1. Jak odstawię lub zmienię na sypaną to objawy jakby łagodnieją.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Witam się i ja piątkowo po całkiem przespanej nocy bez żadnych wycieczek :bigsmile:

Wracając do dyskusji o kg...powiem Wam , że ja w pierwszej ciąży uważałam na wagę bardzoooo i przytyłam 27 kilo :bigsmile: które bardzo szybko zrzuciłam bez żadnej diety...natomiast teraz zupełnie nie uważałam na dietę i w pierwszym trymestrze tak się zapomniałam że na dzień dobry 7 kilo, w drugim 4 i teraz 4 kg...więc nie jest zle bo byłam pewna że idę na rekord :bigsmile: tym bardziej że brzuszek rósł w oczach do 6 miesiąca w 3 trymestrze przystopował :bigsmile: ...Jeśli chodzi o moje preferencje smakowe to w obydwóch ciążach miałam olbrzymią ochotę na słodycze , dodam że przed ciążą mogły dla mnie nie istnieć ...w tej dodatkowo pojawiła się prawdziwa obsesja na punkcie coca coli :cry: z którą walczyłam ale przyznam że nie zawsze się udawało ...czasami pozwoliłam sobie na małą puszeczkę :cry: .

Tak więc najważniejsze nie przejmować się za bardzo wyglądem ale też nie objadać się byle czym...jeśc dla dwojga a nie za dwóch.

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia
    -- ,
  14.  permalink
    Odebrałam wyniki badań i poprawiły mi się mimo że mam poniżej normy, żelazo spadło z 57 do 51 a norma jest od 50-175, CRP < 2,0 więc też OK. Tylko badanie moczu brzydkie:-( więc chyba powtórzę w poniedziałek lub wtorek tuż przed wizytą)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Isiula, a co do sensuall to nie wiem, co jest, bo od pierwszego nie było jej na forum. A ja czekam na to pierwsze miejsce i czekam...:devil::devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.