Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
...też mnie gdzieś tam łupie,boli dupsko,cycory,męczy zgaga, nawala biodro-tylko nie pamiętam które-więc chyba aż tak bardzo mnie nie boli
...brak sexu od wiosny-po poczęciu chłop mi się połamał-noga + po dwóch m-cach bark(wypieprzył się na kulach
),a ja nie miałam siły żeby skakać na nim
(jeszcze tą część ciała moimi kg bym mu złamała)....ale jest cudownie i jak dla mnie ciąża może trwać 12 m-cy
...a teraz jeszcze były pipki z ZUS-u na kontroli czy jestem w domu...ech,dopiero trzeci raz
,następnym, razem zaproszę je na kawkę,bo już prawie moje koleżanki
? albo jest taki duży, że nie odczuję opadnięcia
penny no właśnie nie wiem czemu on jeszcze nie opada

ginka twierdzi, że dziecko jest już bardzo nisko i całkiem wstawione do kanału

Od dwóch dni mnie muli, ciągle mi się odbija "niczym"... Dziś rano w końcu zawisnęłam nad muszlą i jest jakby troszkę lepiej... Ale zobaczymy jak będzie za kilka godzin. To moje pierwsze wymioty w tej ciąży.Mój gin też różne rzeczy stwierdzał, a jak bym mu wierzyła, to bym rodziła 37, 38 tygodniu heheh. Też mała była w kanale, szyjka krótka, piękne skurcze na ktg, hahah i wszystko o kant tyłka rozbić. Cierpliwości już bliżej niż dalej
do terminu spokojnie wytrzymam (tak się nastawiłam), gorzej później będzie

Co prawda było jabłko+napar z pokrzywy+witaminka, ale na ogół to mnie nic nie rusza w żadną stronę, mogę jeść wszystko i w dowolnych połączeniach (jedyne co mnie ruszało, to początki ciąży...). Nie wiem skąd ten sympatyczny objaw.
Także czekam na objawy poporodowego zapalenia tarczycy i dopiero wtedy jak nie utuczę się jak prosię, to będę się cieszyć
Dziewczyny, nie straszcie mnie, że mdłości są objawem zbliżającego się porodu!!!

) zaczęłam ciążę z 76,5 kg (171 cm)
a skończyłam z ... 76,5 
śmieszne było to, że ja generalnie całą ciążę miałam wagę constans - nie tak że najpierw schudłam a potem wyrównałam ... anemii nie miałam wogóle, wszystkie badania super - ale to dzięki pokrzywie
którą piłam litrami (taka moja mała teoria
) lekarka sama się nie zająknęła nawet na temat braku prrzyrostu wagi - sama się jej kilka razy dopytywałam czy to Ok :) aha, jadłam te rzeczy, które przed ciążą mnie tuczyły - białe pieczywo, makarony, lody... w 3 trymestrze miałam cukrzycę ciążową i wtedy miałam jazdę na słodycze - więc kupowałam takie z fruktozą, sama CODZIENNIE robiłam sobie ok litra lodów z fruktozą i pożerałam.... (fruktoza dozwolona jest dla cukrzyków ale kalorii ma tyle samo co cukier). Teraz ważę 12 kg mniej niż przed ciążą a żywię się słodyczami głównie 

czytam Was i czytam 
w końcu skończyłam 

Wstałam o 10 i miałam strasznie twardy brzuch, nie bolał, ale miałam twardy tak samo jak miała Malisiek. Dzwonię do mamy, a ona, że to od macicy, skurcze jakieś...więc nie wiem..

i nikt nie powie, że w ciąży obowiązują jakieś reguły gry 

Hej w wiecie może co moonią,dawno jej nie było
Wstałam o 10 i miałam strasznie twardy brzuch, nie bolał, ale miałam twardy tak samo jak miała Malisiek. Dzwonię do mamy, a ona, że to od macicy, skurcze jakieś...więc nie wiem..
Maliesiek wiesz może od czego??
Jeśli jednak bardzo się niepokoisz, to idź do lekarza.

Skurcze i twardnienia brzucha już mam, ale myślałam, że chociaż przed ciążowymi mdłościami się uchronię
Zawsze miałam "mocny" żołądek, no i kocham jeść... Gotować i jeść. Także przy mdłościach jestem troszkę wytrącona z równowagi 
Mama to samo mi powiedziała. Ja ostatnio wieczorami mam delikatną zgagę, czasami mi te kwasy do przełyku podejdą
i taki kwas czuję 
Nie wiem jak w innych miastach, ale w Bydzi od dziś jest promocja

O Uluuuu i nikt nie powie, że w ciąży obowiązują jakieś reguły gry
Witam Cię Ulcia, dawno Cię nie było jak tam córeczka? jak się czujesz? pijesz nadal pokrzywkę

Ale, ale - nie od początku tak było, i dziewczyny przygotujcie się na to, że pierwsze miesiące (u nas tak ok. 1,5 miesiąca) były, że tak powiem, TRUDNE 
, bóle poporodowe (szycia wszelkiego gatunku), generalnie jeden wielki znak zapytania : O CO CHODZI TEMU PŁACZĄCEMU KOSMICIE w moim domu??? 
itp itd
a ja raczej z tych pamiętliwych jestem
i porodu jeszcze nie zapomniałam
W kwestii odstawiania prgesteonu - ja do 16tc brałam 3 tabl./dzień, w 17tc 2tabl./dzień, w 18 tc 1 tabl./dzień, a w 19 1 tabl. co drugi dzień. Odstawiałam więc stopniowo.
penny no właśnie nie wiem czemu on jeszcze nie opada - ginka twierdzi, że dziecko jest już bardzo nisko i całkiem wstawione do kanału (teoretycznie powinien już opaść) - więc może mi wcale nie opadnie? albo jest taki duży, że nie odczuję opadnięcia

Anula85 - spokojnie, jeszcze mamy 2 tygodnie ;) pewnie dlatego tak mi sie nie spieszy z pakowaniem torby

a skurczów brak, więc chyba prędko nie urodzę..

ale pewnie miałaś dobry ten obiadek i czemu nie wołasz? 
A w sumie nie obchodzi mnie jak po całym zajściu będą wyglądać piersi, tylko chcę zrobić to co najlepsze dla maluszka

anemii nie miałam wogóle, wszystkie badania super - ale to dzięki pokrzywie którą piłam litrami (taka moja mała teoria

Mam koleżankę (w ciąży już), która zarzeka się, że nie będzie karmić piersią, bo jej UU obwisną...

Mam koleżankę (w ciąży już), która zarzeka się, że nie będzie karmić piersią, bo jej UU obwisną...
. A nawet gdyby, to nie ma to dla mnie znaczenia, bo daje swojemu dziecku to co najlepsze. A ,,cycki,, i tak kiedys obwisna i tak