Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No właśnie mi sie wydaje, że mój pracodawca robi to po chamsku
ale gdyby coś było nie tak i nie miałabym chwilowo pokarmu żeby mi dziecko z głodu nie padło
oczywiście chcę karmić piersią i będę robić wszystko co w mojej mocy by laktacja się rozkręciła, ale gdyby coś było nie tak i nie miałabym chwilowo pokarmu żeby mi dziecko z głodu nie padło chyba powinnam zakupić na wszelki wypadek jakieś Mleko Modyfikowane...tylko kompletnie nie mam pojęcia jakie? Czy mogłybyście mi coś polecić, czym się powinnam kierować przy wyborze (może jakieś konkretne rodzaje, marki Wam się sprawdziły?)
a jak sie mamusie czujecie?
violet_flower: oczywiście chcę karmić piersią i będę robić wszystko co w mojej mocy by laktacja się rozkręciła
Jej mały wołał jesc co pół godziny i jadl kolejne pol do 45 minut.
ale pracodawca jak najbardziej robi po chamsku.
Nie wiem, czy zamierzasz rodzić w szpitalu i jak długo chcesz tam przebywać, ale zazwyczaj masz możliwość wsparcia laktacyjnego na miejscu, gdyby coś było nie tak, a w sytuacji awaryjnej, szpital też posiada mm przeznaczone dla noworodków. Możesz też w takiej podbramkowej sytuacji zapytać, czy jest możliwość dokarmiania dziecka mlekiem kobiecym od innej matki. Wprawdzie najbliższy Bank Mleka jest w Rudzie Śląskiej, ale wydaje mi się, że niektóre szpitale prowadzą takie interwencyjne dokarmianie na własną rękę (ja byłam tak karmiona).
violet ja polecam Mleko NAN HA pierwsze - od urodzenia. Tam gdzie rodziłam w szpitalu podawali maluchom po cc i potem jak wylądowałam na pogotowiu to mama moja dała Majeczce to mleczko właśnie.
Karmiłam Maję 6 miesięcy, mam nadzieję, że synia też uda mi się karmić piersią przez te chociaż 6 miesięcy.
Violet- ja kupiłam mleko mm w razie co, bo nie wiedziałam jak to będzie z z moją laktacją po powrocie ze szpitala. Wolałam uniknąć sytuacji, że dziecko w nocy będzie się darło, ja z jakiegoś powodu nie będę mogła dać piersi/ zastój albo coś innego/ i nie będę miała mleka pod ręką. Mam i ani razu nie użyłam w celu podania Filipkowi.
Za to sama je robię sobie z kleikiem ryżowym Bobovita i kawałkami banana
Próbowałam:
Aptamil- według mnie okropny smak
Hipp- pycha
--
Violet obecnie zaleca się by podawać razem do 3 miesiąca włącznie witamine K+D, można nabyć w kapsułkach. Po skończonym 3 miesiącu samą D, ale nie wiem do kiedy.
Uff, spakowalam dzis torbe do szpitala :) Jeszcze mam kilka rzeczy do dokupienia + maz musi dopakowac swoje rzeczy :) ale ona wielka, jakbym na wczasy tygodniowe jechala shocked:
Madziauk...a takie najprostsze ...nie wiedziałam jak Ci wytłumaczyć więc znalazłam na necie
http://www.google.com/imgres?hl=en&client=firefox-a&hs=5tl&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1024&bih=456&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=lu25Owl39IfTJM:&imgrefurl=http://polki.pl/fitness_odchudzanie_galeria.html%3Fgalg_id%3D10002069%26ph_center_03_page_no%3D1&docid=B0cdWmVhZngYBM&imgurl=http://polki.pl/work/privateimages/formats/E/19665.jpg&w=500&h=451&ei=sZmKUK2RMMu4hAfisIGQDA&zoom=1&iact=hc&vpx=391&vpy=130&dur=1485&hovh=213&hovw=236&tx=138&ty=137&sig=107865593625648328094&page=1&tbnh=144&tbnw=136&start=0&ndsp=10&ved=1t:429,r:2,s:0,i:77
Uff, spakowalam dzis torbe do szpitala :) Jeszcze mam kilka rzeczy do dokupienia + maz musi dopakowac swoje rzeczy :)
isiula może Mały wycisza się przed porodem...?
Czytalam, ze sex moze przyspiszyc porod, ale jak sie jest blizej terminu.
judka25 - a jak sie podaje te witaminy w kapsulce takiemu maluszkowi?
przy samym MM brak witamin, a przy karmieniu mieszanym kombinowanie, dobrze rozumiem?
spidermanka - maz musi spakowac cos do ubrania na nastepny dzien + pizame (jak zostaniemy na noc), kosmetyki i recznik ;) bedziemy miec porod rodzinny i maz bedzie z nami caly czas :) dlatego musi cos tam sobie wybrac i zapakowac :)