Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeOct 26th 2012 zmieniony
     permalink
    spidermanka - u nas w szpitalu jest tak, ze po urodzeniu bez komplikacji najszybciej wypuszczaja po 6h. Jakby sie zlozylo, ze bedziemy chcieli zostac, to mozemy zostac na oddziale Home From Home przez 24h. Akurat mamy fajny szpital i jakby sie udalo urodzic bez wspomagaczy to bedziemy na tym oddziale (nie daja na nim znieczulenia). Maz ma sofe rozkladana do spania :) Nie wiadomo kiedy sie nam akcja zacznie i jak bedzie rozkrecac. Jak urodzi sie synus wieczorem, to napewno zostaniemy do rana w szpitalu. Bo te 6h wydaje mi sie malo ;) a wiadomo, to pierwsza moja ciaza. Wolalabym troszke dluzej zostac, zobaczyc co sie dzieje po porodzie, byc pod opieka itd.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
    • CommentTimeOct 26th 2012
     permalink
    Malisiek: I mam pytanie do dziewczyn na koncowce - Was tez tak boli podbrzusze, jakby bylo cale posiniaczone? Bo ja czuje taki bol, jak chodze, albo podnosze nogi do gory:confused:

Malisek, mnie co prawda jeszcze do koncowki daleko ale tez tak mam, wlasnie jak podnosze nogi albo jak raptownie wstane, na szczescie nie czuje tego codziennie.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Hmmm Malisiek właśnie podnoszę nogi do góry i podbrzusza jako tako nie czuję, bardziej pachwiny na dole właśnie tak jakby były posiniaczone.. Najbardziej odczuwam to przy wstawaniu z pozycji leżącej, czasem nawet wtedy coś tam jakby zaskrzypi.. Gin mówiła, że to pewnie dlatego, że mały jest nisko i napiera główką.
    Nie wiem czy o taki ból Tobie chodziło.. :)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A koleżanka LOFBEJBE to się logowała?? bo nie pamiętam jej ani razu, nie to, że mi przeszkadza, nic z tych rzeczy, ale teraz patrzę na listę i większość dziewczyn nie pamiętam :confused:

Treść doklejona: 26.10.12 19:21
    Madziauk ja też się zastanawiam jak długo trzymają kobiety, które pierwszy raz rodzą? moja koleżanka wyszła w piątek a w środę rano urodziła, natomiast kuzynka drugi raz rodziła i urodziła córę w sobotę do 12 a w niedzielę po 14 wypuścili...też bym wolała zostać dłużej bo boję się czy dam radę w domu..:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Przy wstawaniu z pozycji lezacej mnie akurat boli dol brzucha, a w pachwinach mi chrupie. W krzyzu zreszta tez :tongue:A jak sie zasiedze i wstane to ide jak kaleka, tak mnie to podbrzusze boli. Dopiero po chwili jest troszke lepiej.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Venus - też się zastanawiałam nad lofbejbe, bo nie ma wpisanej płci dzidziusia.
    Zerknęłam pod jej kartą i oczekuje dziewczynki o imieniu Ala, więc nasi chłopcy są teraz obstawieni przez dwie dziewczyny:bigsmile:
    Pozwolę sobie dopisać na poprzedniej stronie.. Kurczę, jak ja się tu dzisiaj rządzę...:devil: Mam nadzieję, że mnie za to nie wygonicie:wink:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisiek - to ja mam to samo :) jeszcze wieczorem jak posiedze i wstane, to mam rwe kulszowa po prawej stronie - ciezko mi stanac na ta noge w ogole ;) takie uroki koncowki :) i pomyslec, ze juz niedlugo bedziemy 3mac nasze skarby w ramionach :)

venus87 - nie mam pojecia jak to Polsce jest z tym trzymaniem w szpitalu po porodzie.

Malisek - a Ty gdzie rodzisz? tzn. w ktorym szpitalu?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Moja koleżanka wczoraj urodziła i jutro już najprawdopodobniej śmiga do domu. Małą po przyjęciu do szpitala oszacowali na usg 3300, a urodziła się 4100:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    O, a ja sie dopiero zorientowalam, ze mi rwa odpuscila. Nawet nie wiem kiedy ;)

Ja rodze w Watford General Hospital na oddziale dla ciaz niskiego ryzyka. Sa tam wanny, pilki i rozne takie relaksacyjne pierdolki. No i nie podaja tam ZZO ;>

Treść doklejona: 26.10.12 19:36
    Aha, I jak wszystko jest okej, to do domu wypuszczaja po 6h. Mi to bardzo odpowiada, bo bede chciala jak najpredzej wracac do domciu :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Malisiek: O, a ja sie dopiero zorientowalam, ze mi rwa odpuscila. Nawet nie wiem kiedy ;)

Ja wiem kiedy moja przeszła - jak kasowałam bilet w autobusie w ostatni piątek przed wizytą:bigsmile:
    Autobus szarpnął, mi coś chrupnęło w kroku, przestałam kuleć za to nagle zaczęłam czuć synka mega nisko.. Musiał wtedy wpaść w kanał i przestał uciskać nerw kulszowy, z czego jestem niezwykle rada:cool:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisiek - czyli rodzisz na takim oddziale co my :) fajnie.

Ciekawe kiedy mi ta rwa przejdzie. Bo to jest denerwujace, jak isc nie moge a musze to toalety. Jak maz jest w domu to mi pomaga, gorzej jak go nie ma. Wtedy musze zaciskac nogi..czekac, a pozniej czlapac do wc.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Co to jest rwa??
    --
  1.  permalink
    Przeszywający ból, który pojawia się nieoczekiwanie po wykonaniu gwałtowniejszego ruchu i ustępuje tylko po to, aby za jakiś czas znowu powrócić – właśnie o takiej dolegliwości znaczny odsetek społeczeństwa potrafi opowiadać godzinami. Bardzo często okazuje się, że jego przyczyną jest ucisk na nerwy rdzeniowe, z których składa się nerw kulszowy.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Venus - tu masz wiecej informacji o rwie kulszowej : http://www.rwakulszowa.info.pl/
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dobranoc dziewczyny :smile:
    --
  2.  permalink
    Spokojnej nocki :grouphug:
    -- [/url]
  3.  permalink
    Niezalogowana ale mkniemy już półmetek :):)
    --
  4.  permalink
    Witam się wieczorkiem:wink:
    Byłam z mężem w kinie na skyfall, skipper, polecam!:smile:
    Jasiu chyba oglądaj razem z nami, bo jak tak sobie liczyłam, to przez dwie godziny seansu miałam regularne twardnienia brzucha co 10 minut:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć ja dopiero co wróciłam z SR jestem wykończona więc idę lulu.Dobranoc :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    witam wieczornie ,wlasnie nadrabiam o czy rozmawialyscie caly dzien.

Emka , Ty to moze w sylwestra wycelujesz :D tak jak moja babcia mojego tate urodzila w sylwestra bo soe wystrzalow przestraszyla ;)))

Kto wie ,aby to byla godzina 0.00 :D jakos niechce zachaczyc o stary rok ,ale czas pokaze kiedy dzidzius chce sie urodzic :))

Ja mala moglam karmic 3 miesiace niestety ,uzywalysmy potem mleczka bebilon ,po poltora roczku przeszlam na hipp,nan ,bebiko.Mleka kupionego niemialam,jak okazalo sie ze jest pootrzebne ,maz wyszedl do sklepu i kupil ,ale przez obecne miejsce naszego zamieszkania ,teraz musze miec jakies pod reka jakby co...bo do sklepu kawalek.
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Kupiłam elle tens :wink:
    Teraz czekam aż madziauk urodzi i napisze, że poród z tym urządzeniem to czysta przyjemność i chciałaby jeszcze raz :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dobranoc dziewczynki ,ja tez weszlam na chwilke ,bylam dzis caly dzien u mamy ;)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Penny racja w sumie , może chamstwo to duże słowo, ale skoro kadrowa może się tym zająć... sprawy pracownicze tylko jak się tyra? a jak już zwolnienie to nie, bo nie?
    Mowię, ja nie miałam problemu, wręcz mi powiedziała kadrowa abym dopytała, bo czasem ZUS woli nadal przez pracodawcę tylko , że to wydłuża sprawę, bo wysyłam do nich oni na specjalnym druku do ZUSu... ale problemu nikt mi nie robił :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madziauk...mi już chyba rwa odpuściła i ból pleców też ...w zasadzie to chwilowo nic mnie nie boli :bigsmile: i jest bardzo przyjemnie ...nic tylko sie cieszyc ...

Dziewczyny...ciekawe co u Edzi...mam nadzieję że się szybko odezwie i że wszystko u niej ok :bigsmile:

a ja też juz uciekam i życzę dobrej nocki ...jutro zaczynamy 39tc :bigsmile: ..o ranyyy...kiedy to zleciało??? :crazy:
    -- ,
  5.  permalink
    A ja właśnie wróciłam z kina. Mój brat z dziewczyną mnie zabrali ze sobą, bo akurat w tym czasie mój mąż był jeszcze na mieście. Bylismy na filmie "Obława" - film bardzo mi sie podobał, ale jest bardzo mocny... A rola Dorocińskiego pełna mojego uznania. On jest z każdym filmem coraz lepszy...

azniee: Kupiłam elle tens

A drogie jest to CUDO? Rozumiem, że ma pomóc w tych bólach w drugiej fazie, aby nie brac ZZO, tak? Oooooo to Madzia, też licze na Twoje relacje z porodu, czy to Ci pomogło... :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    spidermanka - ten Elle Tens, to raczej na pierwsza faze :) az do fazy parcia.. pozniej mozna zostawic wprawdzie, ale ta maszyna ma zlagodzic bole przy rozwieraniu sie szyjki - przynajmiej ja tak zrozumialam polozna.. ciekawe czy cos pomoze :)

http://www.bodyclock.pl/product-pol-4972-BODY-CLOCK-Elle-TENS-urzadzenie-skutecznie-lagodzace-bol-porodowy-z-technologia-Opti-Max.html
    --
  6.  permalink
    madziauk: spidermanka - ten Elle Tens, to raczej na pierwsza faze :) az do fazy parcia.. pozniej mozna zostawic wprawdzie, ale ta maszyna ma zlagodzic bole przy rozwieraniu sie szyjki - przynajmiej ja tak zrozumialam polozna.. ciekawe czy cos pomoze :)

http://www.bodyclock.pl/product-pol-4972-BODY-CLOCK-Elle-TENS-urzadzenie-skutecznie-lagodzace-bol-porodowy-z-technologia-Opti-Max.html

Super to wygląda, a jak czytam to wychodzi na to, że faktycznie jest bardzo skuteczne. Hmmmm... no to tym bardziej liczę Madzia na Twoją opinię już po porodzie... :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    spidermanka - chetnie sie podziele opinia juz po :) tylko nie bede miala porownania jak to jest bez tego urzadzenia :confused:

Musze jeszcze jeden komplet baterii do tej maszyny dokupic, w razie czego :) bo mam tylko jedna pare - zakupy jutro.

W czwartek mam wizyte z polozna, wezme liste rzeczy ( tych co spakowalam do torby) i podpytam ja co ona mysli, czy nie za duzo tego. Tak patrze na ta torbe i mnie troche przeraza ile tego jest ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie Kochane brzuchatki .Edzia jest - tylko mam dość pisania , ja nie przynoszę żadnych wieści jak tylko te złe , a i dziś na usg cukierkowo nie było :///
    Jedno niesamowite - mówiłam, że będę mieć Kluchy :shocked: Zosia 3300(+/- 400g) i Henio 3200 .Także ten.....
    informuję że od wczoraj czułam Małą 3 razy z czego jedno to czkawka, a pozostałe to szturchnięcia nie normalne ruchy :cry: Henio daje czadu.A ona że niesprawdzi łożysk bo jeśli rosną ok.i serca biją to ona nie widzi wskazań :confused::confused::confused:
    Wiec po usg poszłam do recepcjonistek żeby kogos zawołali i mi ktg zrobili, ona nie widzi takiej potrzeby boskoro było usg i jest ok to po co ktg. Bo żona dziecka nie czuje - ale jest ok z usg( i gadaj z taką ......) i odchodząc pow. ok idziemy do domu ale jak coś sie stanie ciebie też pociągniemy do odpowiedzialności !!!!
    Wiec ja dziś czuję taki ból tam -tak kłuje twardnienia są no spy nie biorE ,już gotowe wszystko . Rodzice jak coś spakowac tylko samochód i w droge .
    A pochodziłam dziś , jutro tez mam w planie dłuższa wycieczkę na rowerku i pare sklepów( bo potem jak ) i chyba m. dorwę bo coś czuję ,że prędko się nie spotkamy podczas takiej sytuacji .
    Jeśli w ciągu tyg. się nie ruszy plan jest taki : rodzi ce pierwszego sie spakują na gotowe, 2-go po pracy mamy w drogę . W weekend spędzimy trochę czasu , a w pn. to będzie piąty 38 tydz. i ciachamy z miejsca a jak nie to we wt. i koniec . Bo to już przestaje być zabawne , ja po nocach nie śpie i się wsłuchuję a tam co raz ciszej , a jeśli coś przegapię, bo i tak nic nie zrobią tak jak dziś??????????
    Przepraszam zę ja tylkoo sobie , ale nie mam weny wogóle żeby odpisywac Wam Kochane. ściskam Was Mocno wszystkie kciuki zaciskam za Czołoweczke a reszcie wytrwałości i cierpliwości . :wink::grouphug:
    --
    • CommentAuthormilena1984
    • CommentTimeOct 27th 2012
     permalink
    edzia- czyli tetna dzieci nie sprawdzili na usg... co do tych leniwych ruchow Zosi to nie jest to czasem wina mniejszych wod plodowych...?bo henio ma z leksza wiecej wod i jest bardziej aktywny. Pisze bo lek z mojego usg opowiadala ze jej ciaza zakonczyla sie indukcja w 38tyg poniewaz wod miala dokladanie 2cm i dzidzia sie prawie w ogole nie ruszala. A Zosinka ma 6,5cm? ja bym z placzem poszla do nich z powrotem ze dziecko sie nie ruszalo dzis i juz!!!! oni wtedy MUSZA cos zrobic. poplacz sie tam przy nich....:tongue:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 27.10.12 05:55</span>
    violet-flower- o ja tez dzisiaj w kinie na randce z m. bylam. Ale z kolei na "Chasing Mavericks" oparte na faktach. Tez polecam.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Witam :) Czy u was też jest biało,zimno i ponuro??? Bo u nas taka pogoda wciąga mnie w lenistwo nawet nie chcę mi się spod kołdry wyjrzeć a co dopiero się ubrać.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :)
    Anula -U nas ponuro 1 stopien na plusie :D ale bialo niesty nie .
    Wczoraj pozyczylam od siostry kurtke zimowa ,zeby niekupowac na te 2 miesiace i jupiii dopinam sie :)
    W mojej 3 tygodnie wczesniej bylam zapieta ,zrobilo sie chlodniej po 3 tygodniach zalozylam ja spowrotem i od zamka do zamka ,brakowalo mi ok 20 cm :D

Edzia-niemartw sie jezeli na usg wszystko jest w porzadku ,ja z Martynka tak mialam ,ze ona od czasu do czasu sie przeciagnela ,a tak chyba tylko spala .
    Dopiero w tej ciazy poznalam co to ruchy dziecka ,bo to chyba ADHD ma :d brzuch mi faluje ,budzi mnie ,niewiem co to dziecko tam wyprawia :D
    --
  7.  permalink
    Witam sobotnio w rozpoczętym 39 tc:crazy:

edzia po prostu brak słów na tych lekarzy tam...nie widzi wskazań - no ręce opadają...myslę, że Twoje kluseczki mają już bardzo mało miejsca (jak w suwaczku) i pewnie stąd ta mniejsza ilość ruchów - a może już się szykują do wielkiego wyjścia?:wink: dobrze, że już jesteście gotowi ze wszystkim, zawsze to stres mniejszy jak się już zacznie
    :smile:

Anula w Krakowie też brzydko - zimno, szaro i pada deszcz - śniegu jeszcze nie widać:wink: nawet mój mąż jeszcze śpi, ja już spania nie miałam...
    milena1984 ooo to może jeszcze na to się wybierzemy :wink:
    --
  8.  permalink
    Witam z rana, u nas bialo, zimno i wieje. Po imprezce spalam 3h no i o 4rano wracalam jako kierowca w padajacym sniegu. Dobrze, ze mamy juz zalozone opony zimowe;)

Co do witamin K i D to pediatra na wizycie patronazowej zazwyczaj daje recepte i wskazowki jak stosowac.
    W polskich szpitalach jest zazwyczaj tak ze po sn wychodzi sie najwczesniej w 3dobie od porodu, a po cc najwczesniej w 5.
    Przyjemnej soboty zycze
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja sie witam po masakrycznej nocy. Obudzilam sie o 4 i nie moglam zasnac przez ponad dwie godziny, az w koncu lezalam i beczalam. Sama nie wiem, o ktorej w koncu sie udalo, ale teraz jestem mega niewyspana i bede sie musiala zdrzemnac w dzien, bo teraz spac nie chce.

I nie chce mi sie ubierac, a podjechalabym z mezem do centrum handolwego, bo musze kupic kilka ostatnich pierdolek do pokoju. I przy okazji pobuszowalabym w dzieciecych ciuszkach :devil:

A po poludniu ubieramy lozeczkoo!:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    A ja znowu smutna jak cholera bo Konstancin zasypało i chciałam wyjść przed dom a tu się okazuje,że nie mam w czym . Nie mieszczę się w moje buty zimowe bo mam bardzo opuchnięte nogi a ten płaszczyk co sobie kupiłam to wczoraj było mi zimno.Czy są jakieś domowe sposoby na opuchliznę nóg ewentualnie jakieś maści??? Co do płaszcza to niestety ale muszę go zamienić na kurtkę męża bo w swoje też się nie mieszczę.

Treść doklejona: 27.10.12 10:41
    Chyba skończy się na tym,że będę chodzić w mężowych butach i kurtce i będę wyglądać jak babochłop :(
    --
  9.  permalink
    Malisiek: Ja sie witam po masakrycznej nocy. Obudzilam sie o 4 i nie moglam zasnac przez ponad dwie godziny, az w koncu lezalam i beczalam. Sama nie wiem, o ktorej w koncu sie udalo, ale teraz jestem mega niewyspana i bede sie musiala zdrzemnac w dzien, bo teraz spac nie chce.

współczuję...u mnie to samo - w ogóle nie mam spania ostatnio, męczę się przewracając z boku na bok, każda pozycja do spania jest dobra na 10 minut:confused: ehhh dobrze, że to już końcówka:wink:
    idąc Waszym śladem, my ubierzemy łóżeczko za tydzień:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Anula85: Czy są jakieś domowe sposoby na opuchliznę nóg ewentualnie jakieś maści???

Ulcia by Ci odpisała, że 1,5 litra herbatki z pokrzywy:>
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    No to muszę wywołać Ul_cię w tej sprawie.

Treść doklejona: 27.10.12 10:49
    Kurdę jak klikam w profil Ulci to wyskakują mi inne karty ciąży nie wiem czemu???
    --
  10.  permalink
    Anula i ponoć dodatkowo pokrzywa odchudza, więc efekt 2 w 1:smile: ja jak miałam lekkie opuchnięcia latem to mi picie pokrzywy pomagało. Poza tym dużo leżałam z nogami uniesionymi wyżej i było lepiej. A z pokrzywą poważnie spróbuj - to działa:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    To co mam kupić herbatkę z pokrzywy ??A w ciąży jest to dozwolone??? Ile jej pić dziennie czy można słodzić????
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ja piłam pokrzywę na obrzęki prawie codziennie więc spokojnie :bigsmile: Słodzić nie polecam... Gorsze obrzyglistwo:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeOct 27th 2012 zmieniony
     permalink
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzięki za link widzę,ze pokrzywa jest wskazana w ciąży więc zaraz pójdę do apteki.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam sobotnio :)

Anula - mi pokrzywa pomagała na puchnięcie całą ciążę, nawet w te najgorsze upały.
    Wprawdzie piłam tylko kubek dziennie, a nie 1,5 litra jak nasza Pokrzywowa Królowa Ulcia:tongue:
    Niestety teraz na końcówce już tak nie działa:sad: może za mało piję.. Ale mimo wszystko polecam:wink:

Treść doklejona: 27.10.12 11:49
    Mamusiu przenajświętsza - zerkam i nie wierzę - rozpoczęłam dziś 40 tydzień wg usg:shocked:

Zaczynam się bać tego wywoływaniaaa:cry: jeszcze tylko tydzień z haczykiem nam pozostał..
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie sobotnio,
    w krakowie plucha, z lozka sie nie chce wychodzic, moj maz pojechal na dzialke konczyc szopke, nie wiem jak mu sie chce w taka pogode, jutro na szczescie spedzimy caly dzien razem. od rana za mna chodzi zeby zjesc cos dobrego, ale sama nie wiem na co mam ochote, zrobilam sobie kakao wiec troche zaspokoilo moja potrzebe slodkiego. na obiadek robie zurek, wieki nie jadlam.
    wczoraj pierwszy raz w ciazy mialam straszne bolesci brzucha, nie wiem co to bylo ale szlam przez 20min badzo szybkim tempem z jakimis 6kg w plecaku i tak mnie caly brzuch zaczal bolec ze myslalam ze nie dojde do domu, nie wiem czy to skurcze bo trzymalo jakies 15min dopoki sie nie polozylam. ale to chyba znak ze trzeba troche wyluzowac.
    Maly ostatnio kopie przez wiekszosc dnia i czasem jak sie obudze w nocy to tez czuje ze sie rusza, od paru dni to sie zastanawiam kiedy on spi.
    od jakiegos tygodnia swedzi mnie skora na brzuchu, piersiach i plecach czy ktoras z was tez tak miala?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    edzia503: Jedno niesamowite - mówiłam, że będę mieć Kluchy :shocked: Zosia 3300(+/- 400g) i Henio 3200 .Także ten.....

Woooow.. Tylko pogratulować takich Kluseczek:clap:

edzia503: informuję że od wczoraj czułam Małą 3 razy z czego jedno to czkawka, a pozostałe to szturchnięcia nie normalne ruchy :cry:

Edzia, moja gin mówiła że czkawka się liczy jako ruchy i żebym liczyła 10 ruchów po głównych posiłkach. Na mojego synusia wczoraj nie podziałały nawet lody czekoladowe tylko szturchnął nieśmiało i pojechaliśmy do szpitala. Kurczę, nie rozumiem jak można zaniepokojonej mamie odmówić ktg, chociażby dla jej świętego spokoju!!! U nas w szpitalu jest tak, że jedziesz kiedy chcesz, płacisz 25zł w kasie, idziesz z paragonem na oddział i łachy nie robią.. A położna, która mnie podpinała pod to ktg mówiła, że teraz na końcówce nawet 4 nieśmiałe ruchy na godzinę po posiłku są ok, bo dzieci się wyciszają..
  11.  permalink
    isiula: A położna, która mnie podpinała pod to ktg mówiła, że teraz na końcówce nawet 4 nieśmiałe ruchy na godzinę po posiłku są ok, bo dzieci się wyciszają..

isiula no to mój Mały jak na razie bryka intensywnie - zwłaszcza wieczorami. W dzień jest raczej bardzo spokojny, za to wieczór....szaleństwo. Wczoraj np. byliśmy w kinie i całe dwie godziny się wiercił - jak nigdy:wink:

na kiedy masz ustalone to wywoływanie?
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    violet_flower: isiula no to mój Mały jak na razie bryka intensywnie - zwłaszcza wieczorami. W dzień jest raczej bardzo spokojny, za to wieczór....szaleństwo.

Mój też znowu bryka tylko właśnie pory brykania mu się zmieniły i rano jest bardzo spokojny.
    Luby się śmieje, że synuś nie może spać w nocy, bo strasznie chrapię i odsypia w dzień:bigsmile: i coś w tym może być, bo budzi mnie w nocy mega mocnymi kopniakami pod żebra.. Pewnie po to, żebym zmieniła boczek i przestała na chwilę chrapać:wink: hehe
    violet_flower: na kiedy masz ustalone to wywoływanie?

Jak się samo nie rozkręci to najpóźniej 7 listopada mam się położyć na oddział:sad:
  12.  permalink
    isiula: Luby się śmieje, że synuś nie może spać w nocy, bo strasznie chrapię i odsypia w dzień i coś w tym może być, bo budzi mnie w nocy mega mocnymi kopniakami pod żebra.. Pewnie po to, żebym zmieniła boczek i przestała na chwilę chrapać hehe

heh no to mój mnie budzi gdy za długo na jednym boku leżę, albo gdy przewrócę się na plecy. W efekcie końcowym ja rano wstaję niewyspana, a On odsypia do popołudnia - jakby mi tak dnie przesypiał po urodzeniu to byłoby super!:wink:

do 7-go jeszcze dużo czasu, może akurat samo się rozkręci. A ostatnie usg na kiedy termin Ci wskazuje?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.